Bayern München tikt Hansi Flick op de vingers in reactie op vertrekwens

Zondag, 18 april 2021 om 14:21Rian Rosendaal

De mededeling van Hansi Flick dat hij Bayern München na dit seizoen wenst te verlaten zorgt voor verbazing bij het bestuur van de koploper in de Bundesliga. De leiding van der Rekordmeister neemt zondag middels een officieel statement van de uitspraken van de coach over zijn naderende vertrek. Daarnaast wordt benadrukt dat de gesprekken met Flick over de toekomst nog helemaal niet definitief zijn stopgezet. De oefenmeester beschikt in München over een doorlopende verbintenis tot medio 2023.

"Ik heb de selectie zojuist laten weten dat ik de clubleiding na de 0-1 zege op Paris Saint-Germain op de hoogte heb gesteld van het feit dat ik van mijn contract af wil", vertelde Flick zaterdag na de 2-3 zege op VfL Wolfsburg in gesprek met Sky. "Het was voor mij belangrijk dat de spelers het van mij hoorden. Ik ben de club zeer dankbaar dat ik deze spelersgroep heb mogen leiden." Flick ontkende niet dat hij aan de Duitse voetbalbond denkt als toekomstig werkgever. "De DFB is altijd een optie waar iedere coach wel aan denkt."

In de optiek van het Bayern-bestuur heeft Flick voor zijn beurt gesproken. "Trainer Hansi Flick heeft zaterdag publiekelijk bekendgemaakt dat hij graag ziet dat zijn contract, met een looptijd tot juni 2023, voortijdig wordt ontbonden. Flick heeft zijn wens om de club te verlaten afgelopen week kenbaar gemaakt bij het bestuur. Er is toen de afspraak gemaakt om de focus volledig te leggen op de wedstrijden tegen Wolfsburg, Bayer Leverkusen (20 april) en FSV Mainz 05 (24 april). Op deze manier wilden we ervoor zorgen dat de concentratie niet zou worden verstoord met het oog op deze drie zeer belangrijke duels. FC Bayern keurt de eenzijdige communicatie van Hansi Flick af en zal, zoals afgesproken, de gesprekken na de wedstrijd in Mainz voortzetten", zo valt te lezen in de zondag afgegeven verklaring van de Bayern-leiding.

Flick nam vorig seizoen het stokje over van de ontslagen Niko Kovac en won met der Rekordmeister alles wat er te winnen viel. Desondanks komt zijn vertrekwens niet onverwachts. Hij zou niet op één lijn zitten met technisch directeur Hasan Salihamidzic, al viel dat volgens preses Karl-Heinz Rummenigge wel mee. “Bayern is een grote familie", zei de sportbestuurder een maand geleden. “Alles wat binnen een familie gebeurt, moet binnen de familie opgelost worden. Dat is gebeurd. Ik ben blij dat ze er met elkaar uit zijn gekomen. Zo doen we dat bij Bayern München."

Flick wordt al enige tijd genoemd als de topkandidaat om Joachim Löw na het EK van komende zomer op te volgen als bondscoach van het Duitse elftal. Hij was eerder al assistent van Löw. Flick won met Bayern vorig jaar alle beschikbare prijzen: de Champions League, de Duitse titel, de Duitse beker, de Duitse Super Cup, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Het leverde Flick de UEFA-prijs voor beste coach van Europa op. Ook dit seizoen is Bayern op weg naar de landstitel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door isimic)

Waar je moeilijk over kunt doen. Ook weer zo hypocriet dit.

Een speler/coach staat nergens en de club is de baas en bepaalt wat er gezegd wordt, blijkbaar. Dus wanneer je een trainer ontslaat en die moet dit vernemen via de media na een wedstrijd (nu niet in het geval van Bayern) dan kan zoiets allemaal en is het oke.

Maar als een coach dit zelf wilt aangeven dan is het allemaal not done.

18 april 2021 om 14:27

Tja, die coach heeft met zij volle verstand een meerjarige contract getekend.

18 april 2021 om 17:49

Precies. Als Bayern voortijdig van de trainer af wilt moeten ze dikke miljoenen meegeven om het contract af te kopen, maar zodra de trainer met een contract tot 2023 zegt dat ie naar wat anders op zoek gaat moet dat maar normaal zijn en de andere partij zomaar zn contract zonder schadevergoeding laten ontbinden? Redelijk eenzijdige gedachte zo.

18 april 2021 om 20:46

Nee hoor. Trainer moet ook gewoon zijn contract afkopen of af laten kopen.

19 april 2021 om 01:05

Dat klopt houtapp maar het was een reactie op Medellin. Flick kan niet zomaar onder zijn contract uit, net als dat Bayern er bij hem niet zomaar onderuit kan.

18 april 2021 om 14:30

Wat is er hier hypocriet dan?

18 april 2021 om 14:43

Dat geeft ie toch duidelijk aan? 🤔

18 april 2021 om 14:49

Nee, eerst noemt hij het hypocriet, en vervolgens komt er een aliniea waaruit totaal niet blijkt wat er hier hypocriet is.

18 april 2021 om 15:38

Net wel. Nu is het een coach die vroegtijdig aangeeft dat hij wil stoppen en dan moet het binnen 'de familie' blijven, niets tegen de media zeggen. Waar doen ze zelfs moeilijk over. Bayern wordt gewoon kampioen. Er gaat niks ernstig gebeuren door het nu al naar buiten te brengen. Dus, wanneer een club vroegtijdig van een coach af wilt dan kiezen ze binnen de seconde er voor om iemand buiten te trappen en dan kun je dit als coach direct na de wedstrijd vernemen van de journalist die het interview komt doen. Niets overleg of enig respect te bekennen. Of brengt de club informatie naar buiten om je aan het wankelen te brengen. En dan is het wel allemaal oke, omdat het de club is die dit doet. Oh wee wanneer je als speler of coach je mond open doet. Een coach is geen bezit van een club, je kunt gewoon opstappen je contract opzeggen. Dat het niet netjes is dat hij toch zijn mond heeft open gedaan tegen de media, ja heel misschien niet. Maar dat doen clubs ook. Ik ga er van uit dat Flick slim genoeg is.

18 april 2021 om 15:48

Dus ik kan jou hypocriet noemen op basis van de acties van je buurman? Want dat doe je hier nu in principe. Omdat er andere clubs zijn waarbij coaches het via de media vernemen dat ze ontslagen zijn is Bayern hypocriet hier als ze vinden dat Flick zijn afspraak had moeten nakomen en het na aankomende zaterdag verder had moeten bespreken met Bayern. Dat hebben ze namelijk gewoon afgesproken. Oh, en nee. Je kan als coach zijnde niet zomaar opstappen en je contract opzeggen. Dat werkt uiteraard niet zo. Net zoals clubs dat ook niet zomaar kunnen doen met hun coaches.

Tja de relatie Flick - Salihamidzic was al broos. Moet bekennen dat ik geen fan ben van Brazzo hoor. Had hem liever zien vertrekken bij FC Bayern dan dat Flick nu gaat.

18 april 2021 om 14:48

Wat gek is dat ja dat die relaties zo slecht zijn terwijl het zo goed met de club gaat. Ik hoop dat onder de opvolger van Flick de goede prestaties voorgezet worden. Het zal zonde zijn door slechte onderlinge verstandshoudingen ( die waarschijnlijk negens over gaan) dit de club negatief beïnvloed

Gaat hij nu ook een schadevergoeding betalen? Als Bayern van hem af zou willen moeten ze namelijk ook betalen om onder het contract uit te komen!

18 april 2021 om 17:10

Ja zou jij je werkgever gaan betalen als jij je contract opzegt omdat je een andere baan hebt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Duitsland
0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren