‘Ik ben ervan overtuigd dat hij Hansi Flick zal opvolgen bij Bayern München’

Zondag, 18 april 2021 om 11:59Rian Rosendaal • Laatste update: 12:38

Over de opvolging van Hansi Flick bij Bayern München bestaat bij Lothar Matthäus geen enkele twijfel. De oud-speler van der Rekordmeister plaatst Julian Nagelsmann bovenaan het lijstje met mogelijke kandidaten voor het bestuur van de koploper in de Bundesliga. Nagelsmann, momenteel werkzaam bij RB Leipzig, werd al eerder in verband gebracht met Bayern. Zaterdag werd bekend dat Flick heeft besloten de topclub uit München na dit seizoen te verlaten.

"Mijn mening is duidelijk: Flick naar de Duitse voetbalbond, Nagelsmann naar Bayern en Jesse Marsch (coach van Red Bull Salzburg, red.) naar Leipzig", zo opent Matthäus in de studio van Sky. "Natuurlijk heeft Bayern nog niet direct contact opgenomen met Nagelsmann, al is er al wel reeds contact geweest met zijn management. Dat vind ik nog steeds de juiste manier van doen. Ik ben ervan overtuigd dat Nagelsmann Flick zal opvolgen bij Bayern. Hij is echt klaar voor de volgende stap", zo voorspelt de wereldkampioen van 1990.

Mocht Nagelsmann inderdaad richting Bayern vertrekken, dan moet Leipzig in de optiek van Matthäus gelijk bij Marsch aankloppen. "Ik denk dat hij zeker geschikt is voor de Bundesliga. Nagelsmann zou daarmee tevreden zijn en Marsch zelf natuurlijk ook. Ik kan me goed voorstellen dat het allemaal zo zal verlopen, al zijn er natuurlijk nog wel de contracten die gerespecteerd dienen te worden", aldus de clubicoon van Bayern. Matthäus mengt zich tevens in de discussie over de toekomst van Flick na zijn aangekondigde vertrek bij de Duitse grootmacht.

"Ik denk dat er serieuze gesprekken zullen volgen over het bondscoachschap en ik weet haast zeker dat Flick Joachim Löw zal opvolgen", hint Matthäus naar Flick als mogelijke vervanger van Löw, die na het EK afzwaait als bondscoach van Duitsland. "Binnen de Duitse voetbalbond weet iedereen wie Flick is en de gunfactor is ook groot." De huidige Bayern-coach was in het verleden acht jaar lang de assistent van Löw bij die Mannschaft. Het absolute hoogtepunt kwam in 2014, toen Duitsland voor de vierde keer in de geschiedenis de wereldtitel veroverde.


Poll

Vind jij Julian Nagelsmann ook de ideale kandidaat voor Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door rick65)

Blijft het achteraf toch niet zo'n slimme keuze van Brobbey he, Hoogma. Nu gaat hij naar Leipzig wat natuurlijk helemaal te begrijpen was omdat hij onder Nagelsmann gaat spelen en plots gaat Nagelsmann zelf weg... Desalniettemin denk ik wel dat het goedkomt met Brobbey daar omdat Leipzig een club met de juiste filosofie is.

18 april 2021 om 12:07

als je zegt dat het goed gaat komen omdat het een club met de juiste filosofie is, waarom begin je dan direct met de keuze van Brobbey af te kraken?

18 april 2021 om 12:17

Waarom denken mensen dat spelers alleen maar bij Ajax of in Nederland kunnen doorbreken of verder ontwikkelen? Virgil van Dijk, De Roon, Ake zijn stuk voor stuk spelers die in het buitenland de speler zijn geworden die ze nu zijn. Buiten het feit dat het niet eens een garantie is dat Brobbey het bij Ajax wel ging halen. Haal je het niet bij Leipzig kun je nog na Hoffenheim met 10 miljoen op zak. Haal je het niet bij Ajax heb je 2 miljoen en speel je bij Groningen.

18 april 2021 om 12:09

Is er nog een manier voor Brobbey om er onderuit te komen?

18 april 2021 om 12:13

Omdat?
Hij heeft zijn keuze toch gemaakt, denk niet dat de trainer aldaar het beleid bepaald en welke spelers er wel of niet komen.

18 april 2021 om 12:21

Als het eerste is waar je aan denkt bij dit artikel zit het blijkbaar behoorlijk diep. Zowel het feit dat Brobbey weggaat als dat Hoogma er een mening over had. Get over it. Beide gevallen zijn gewoon te begrijpen. Sneu als je daar zo in blijft hangen.

18 april 2021 om 12:22

Hoeft niets te betekenen toch? Zelfs als Nagelsmann vertrekt zal Leipzig heus wel weer gaan voor een nieuwe trainer die goed in hun plaatje past (werken met en ontwikkelen van jonge talenten). Wellicht wordt Marsch dan wel doorgeschoven van Salzburg, werd ook al vaker genoemd bij andere Duitse clubs door zijn goede prestaties daar.

18 april 2021 om 12:31

De filosofie van Leipzig die veranderd niet met het vertrek van Nagelsmann. Ik denk dat Rangnick die nu de TD is het overneemt als trainer zodat de huidige lijn die ingezet is voortgezet wordt. Of anders Jesse March van Salzburg die naar Leipzig gaat

18 april 2021 om 15:32

Het is al langer bekend dat Nagelsmann in de belangstelling staat van Bayern en Tottenham Hotspur. Dus als dat alleen de reden is van Brobbey om naar RB Leipzig te gaan, dan is dat nogal dom.

Overigens maakte Gotze in de finale van 2014 de winnende goal, even dat je het weet! Iedereen een fijne bekerfinale gewenst vanmiddag

18 april 2021 om 12:23

Waar speelt die Götze nu eigenlijk?

18 april 2021 om 12:28

Hij Hobbelt zo nu en dan over een veldje ik in Eindhoven, alleen is hij op zoek naar een club die qua niveau beter bij hem past. Zal Real Madrid, Paris, of Barcelona worden. Of een terugkeer bij Bayern. Volgens hem kan hij overal mee

Haha daar gaat Hoogma met zn advies aan Brobbey. “Hij moet naar Leipzig want daar zit een geweldige trainer”
Zo zonde allemaal.

18 april 2021 om 12:21

Geen probleem, Brobbey is jong en gedreven; daarnaast koopt Ajax een spits voor 22,5 miljoen. Dat gaat zo’n jongen die op de deur bonkt niet in de koude kleren zitten. Ook speelt Poulsen bij Leipzig niet goed en is een talentvolle spits hard nodig bij Leipzig. Al met al voor mij een hele logische keuze die zeker niet alleen op geld gebaseerd is.

18 april 2021 om 12:25

1. Hij is niet weg.
2. De filosofie van de club blijft hetzelfde
3. Brobbey laat de laatste tijden een niveau zien dat hij bij iedere club kansen krijgt
4. Treurig dat je je na 2 maanden nog druk maakt om de mening van Hoogma

FC Bayern komt overigens net zelf met een officieel statement dat Flick’ z’n uitspraken ietwat voorbarig zijn. Ze gaan na de wedstrijd tegen Mainz weer met hem praten.

Ik hoop op Nagelsmann of Klopp.
De energieke speelstijl van Klopp zal ons wel liggen en ben benieuwd hoe die het doet bij een club die al bij de top hoort.
Niet dat ik zijn kwaliteiten in twijfel trek want het is gewoon een topcoach maar ben gewoon benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

7 fans
Coach, 34 jaar
SeizoenClub
2019-2021 RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

Ultras Bayern beledigen Nagelsmann bij vuurdoop in de Allianz Arena: ‘Varken’

Julian Nagelsmann had zich zijn debuut in de Allianz Arena ongetwijfeld iets anders voorgesteld. De trainer van Bayern München moest niet alleen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Ajax, hij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Real Madrid heeft met verbijstering kennis genomen van de vraagprijs van Everton voor Richarlison. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren