Woedende fans Charleroi uiten onvrede met veldbestorming op laatste speeldag

Zaterdag, 17 april 2021 om 18:07Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:08

Supporters van Charleroi hebben zaterdag het veld van hun club bestormd voor aanvang van de wedstrijd tegen KAS Eupen. Het duel tussen de nummers twaalf en dertien van de Belgische Pro League, op de laatste speeldag van de reguliere competitie, zou om half zeven van start gaan, maar daar hebben de fans van Charleroi een stokje voor gestoken. Ze zijn niet tevreden over de resultaten van hun club en eisten een gesprek met algemeen directeur Mehdi Bayat.

Een groep supporters verzamelde zich 's middags om één uur voor het stadion, nadat de Storm Ultras online een oproep plaatste om supporters bij elkaar te krijgen. Na buiten een aantal spandoeken te hebben ontvouwd, trok de groep niet veel later het stadion in, waar het veld werd betreden en een dreigende situatie ontstond. De groep verzamelde zich rond de spelerstunnel, waar een gesprek met Bayat werd geëist. Bayat is de Iraanse zakenman die sinds 2010 de leiding heeft over de huidige nummer twaalf van de Pro League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Woensdag nodigde het bestuur van de club al enkele vertegenwoordigers van alle officiële supportersclubs uit om de gemoederen te bedaren. "Die bijeenkomst was openhartig, levendig en constructief", liet de club na afloop weten. "De supporters konden hun ongenoegen uiten over een seizoen dat unaniem kan worden bestempeld als de grootste sportieve mislukking sinds de terugkeer naar het hoogste niveau." Het gesprek kon de plannen van enkele heethoofden echter niet tegenhouden. Ondanks een oproep van de club om niet naar het stadion te komen, trokken enkele honderden fans voor het duel met Eupen samen naar het Stade du Pays om hun beklag te doen.

Charleroi begon ijzersterk aan het seizoen en wist de eerste zes duels in winst om te zetten, maar heel lang kon de ploeg van trainer Karim Belhocine niet genieten van de schijn van een titelkandidaat. Nog voor het nieuwe jaar intrad volgde een flinke inzinking en inmiddels wacht de ploeg al acht wedstrijden op rij op een overwinning. Charleroi greep op die manier zelfs naast de plekken die aan het einde van de rit recht geven op het spelen van play-offs voor de Conference League. Vorig seizoen eindigde Charleroi nog knap als derde, alvorens de competitie na 29 wedstrijden werd stilgelegd wegens het coronavirus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door edenhazard)

Schaam je kapot Dit kan je geen supporters noemen En doe het vooral niet voor een wedstrijd Je hebt jezelf er als supporters het hardste mee Je bent supporter in zowel de goede tijden als mindere tijden Zo niet kan mag je jezelf niet eens supporter noemen

Ik dacht al, een bekende naam. De gebroeders Mogi en Mehdi Bayat zijn totaal geen onbekenden in het Belgische voetbal

17 april 2021 om 19:00

Aangezien mehdi bayat voorzitter van de Belgische voetbalbond is, is dat nogal een understatement.

17 april 2021 om 19:05

Meer... de controversiële broers

17 april 2021 om 19:11

Broer. Mogi is hoogstwaarschijnlijk een crimineel. Mehdi heeft gewoon prachtig werk geleverd bij Chaleroi. Laten we mensen niet afrekenen op hun familie.

17 april 2021 om 21:03

Hij zegt de controversiële broers. Hij zegt niet de criminelen. Ik vind Mehdi een louche figuur, een crimineel zal hij waarschijnlijk niet zijn (of hij kan het beter verbergen dan zijn broer) maar hij is op z'n minst toch controversieel daar bestaat weinig discussie over in België. Alleen al door zijn dubbele pet. Maar ook daarnaast voorbeelden genoeg. Bijvoorbeeld hoe hij tijdens de lockdown eens doodleuk meedanste met de fans na een overwinning ipv ze te vragen afstand te houden en de regels te respecteren. Een ontzettende hypocriet ook.

Gaat dit invloed hebben op supporters in het stadion ivm covid?

17 april 2021 om 19:11

Wat heeft corona hier nou mee te maken?

17 april 2021 om 19:15

De laatste keer dat de fans van Genk zich misdroegen omtrent covid mochten er geen supporters meer binnen (is dus nog van voor de nieuwe lockdowns). Mogelijk refereert hij daar naar.

Ze hebben het daar ook wat hoog in hun bol gekregen bij de supporters schijnbaar. Je bent Chaleroi dan kan een minder seizoen echt wel eens gebeuren. Gewoon rustig laten werken en dat komt wel goed.

17 april 2021 om 19:05

Ik ben wel benieuwd hoe dit zit. De bewuste eigenaar zit er al sinds 2010. Er is een reeks aan slechte resultaten. Wenden ze zich tot hem om de trainer te ontslaan, die hij bijvoorbeeld een hand boven het hoofd zou houden? Waarop wordt hij aangevallen?

17 april 2021 om 19:10

Het is een ronduit dramatisch seizoen voor Charleroi. De laatste jaren een zekerheidje voor play-off 1 bijna en dit seizoen nog begonnen met 18/18. Maar daarna is het volledig ingestort met als gevolg momenteel een 12e plek en niet eens meer kans op play-off 2 (daar moet top 8 voor gehaald worden dit jaar). Ze hebben ook een 5/30 momenteel. Ik zou trouwens niet weten hoe ze tegen Belhocine (de trainer) aankijken in Chaleroi, maar die is vorig seizoen gewoon derde geworden dus die lijkt me wel wat krediet te mogen krijgen. Ik snap dan persoonlijk ook deze actie niet. Oké het is een zwak jaar, maar dat is gewoon perfect mogelijk voor een club als Chaleroi.

Het veld bestormen vanwege slechte prestaties.. Je denkt dat zulke dingen alleen in Verweggistan gebeuren maar nee, gewoon een paar km over de grens in België is het ook al aan de orde van de dag. Charleroi, dan heb je het natuurlijk ook wel over een stad die niet zou misstaan in een Oezbekistan o.i.d.

17 april 2021 om 21:40

Charleroi is echt verschrikkelijk lelijk, lijkt echt Oost-Europa.

On: Vorig seizoen derde en dit seizoen ging het slechter en slechter. Dan worden die werkloze supporters al eens gek.

18 april 2021 om 08:44

Haha, vergeet niet dat ze 100 jaar geleden best welvarend waren daar. Maar en dat is in het grootste deel van Wallonië het geval; het is niet bijgehouden en lijkt tegenwoordig op noord Afrika.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Charleroi

Selectie
SpelersPositieW
D. DessoleilVerdediger342
J. KayembeVerdediger341
A. GholizadehMiddenvelder348
S. NicholsonAanvaller339
G. GilletMiddenvelder320
M. FallMiddenvelder299
R. MoriokaMiddenvelder282
Voor de complete selectie: Clubpagina Charleroi.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren