Duizenden fans van Vitesse zwaaien spelersbus uit bij GelreDome

Zaterdag, 17 april 2021 om 13:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:35

Duizenden supporters hebben zaterdag de spelersbus van Vitesse bij GelreDome uitgezwaaid. De bus is vertrokken richting Rotterdam, waar zondag, in de Kuip, vanaf 18.00 uur de finale van de TOTO KNVB Beker plaatsvindt tegen Ajax. Met fakkels, rook en gezang liet de achterban zien Vitesse te steunen richting de eindstrijd.

De sfeer bij het stadion was uitgelaten, al werd de verplichte anderhalve meter afstand daarbij vaak niet in acht genomen. Vitesse huurde extra stewards in om de mensen uit elkaar te laten blijven. “Maar het is toch moeilijk in deze tijd, dat zie je. Het is lastig, daar heeft iedereen mee te maken”, vertelde directeur Pascal van Wijk aan Omroep Gelderland. “We hopen dat iedereen gauw een prik krijgt en dat er weer meer mag. We snakken er allemaal naar onze jongens aan te moedigen.”

Van Wijk vindt de steun van de voorbije dagen ‘hartverwarmend’. “Mooi om te zien, zeker in deze tijd. We kunnen niet met 18.000 man naar De Kuip toe. Dit compenseert het niet, maar je probeert toch wat te regelen.” De binnenstad van Arnhem is geelzwart gekleurd en diverse straten zijn van voor naar achter in de clubkleuren van Vitesse versierd.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door degelderlander)

Mooi man! Wordt morgen mooie pot, Vitesse zal tot op het bot gemotiveerd zijn. Ajax zou op basis van kwaliteit en ervaring het wel moeten redden. Zin in!

Prachtige beelden en de sfeer was idd geweldig! Goede communicatie ook tussen supporters een stewards/politie, verliep goed. En nu gewoon die beker pakken!

17 april 2021 om 16:59

Inderdaad , dit is waarom bekervoetbal zo mooi kan zijn.

Succes morgen, hopen op een mooie strijd!

Niet direct om te zeuren maar net zoals gisteren avond in Leeuwarden is ook dit weer een uiterst onverstandige beslissing. Er zij gewoon verantwoordelijke mensen die dit "laten gebeuren". Zo geef je wel een vrijbrief aan mensen om samen te komen met grote groepen, want "er word toch niets tegen gedaan". Kampioenschap van Ajax en bekerwinst van 1 van beide zijn dd volgende grote evenementen waar gewoon niets aan gedaan word, en ja er kan echt wel tegen opgetreden worden door mensen gewoon geen kans te geven bij de selecties te komen.

17 april 2021 om 15:17

Ik heb hier totaal geen moeite mee! Zolang de overheid onder de noemer "fieldlab" evenementen organiseert is dit toch prima?! Buitenlucht werkt ook mee... En ja zo'n "Fieldlab" evenement laat niet eens iedereen zich testen dus het is net zo vrijblijvend en legitiem als deze bijeenkomst!

17 april 2021 om 17:13

@friets305: Als je niet weet waar je het over hebt, hou dan gewoon stil. Bij alle fieldlabs moet je kunnen aantonen dat je negatief getest bent en dat deze test maximaal 72 uur oud is. Anders kom je er gewoon niet binnen. En ik vind het best dat dit soort simpele gasten elkaar in gevaar brengen. Wat ik veel erg vind is dat daar stewards lopen die hun werk doen en niet hebben gevraagd om zoveel mensen zo dicht bij.

17 april 2021 om 18:16

Dat zegt toch niks zo'n negatief testje?! Kijk naar het proef tripje naar Rhodos, 4 besmettingen! En reken maar dat daar ook strenge restricties aan hingen... Ik ben zeer benieuwd of er een besmettingsgevaar gaat komen in deze regio die direct terug te voeren is op deze uitzwaaien actie... En als steward weiger je toch zo'n klus als het niet strookt met je principes!?

Prachtig als onze spelers hier niet gemotiveerd door raken weet ik het ook niet. Goed voorbereiden vandaag nog en morgen Ajax overwalsen met inzet en passie en die beker meenemen naar Arnhem

17 april 2021 om 15:08

Extra gemotiveerd denk ik dan!

17 april 2021 om 15:10

"over Ajax heen walsen" als een Ajacied dit andersom had gezegd was het weer arrogant geweest. Morgen is het simpel. Tannane en Bazoer uitschakelen en dan komt het helemaal goed.

17 april 2021 om 15:20

Bekerwedstrijden staan meestal op zich, kijk maar naar de finale tegen PEC. Maar ik mag toch aannemen dat Ajax morgen gewoon een bekertje toevoegt aan de prijzenkast, om er vervolgens een keer mee op de foto te gaan en meer niet. Arrogant, hell yeah.

17 april 2021 om 16:36

Ja Ajacieden zeggen dit dus continu straaljager dus je hoeft niet zo te reageren. Ik spreek je morgen om 20.00! Heb je naam bij deze genoteerd, ook die van jou Rutgerrr

17 april 2021 om 15:57

Dit gaat wel een beetje tegen je kansenschatting van een andere post is.

17 april 2021 om 16:36

Nee. Ik bedoel het motiverend en zeg erbij op passie en strijd. 2 dingen die Ajax ontbeert.

17 april 2021 om 16:41

Hahahah wauww. Veel hypocrieter dan dominic zal je ze hier niet meer tegenkomen.

17 april 2021 om 16:47

Dat mag je vinden mickey12, ik spreek je morgen na de wedstrijd!

17 april 2021 om 18:56

Wauw Dominicsolanke, je zou een uitstekende Ajacied wezen (naar je eigen maatstaven), de arrogantie zit er al goed in geprent bij jou gozer hahah!

Rotterdam is toch geen anderhalve dag rijden?

17 april 2021 om 15:09

Het hele team overnacht in een hotel (net als 4 jaar terug) om zo volledige focus op de wedstrijd te hebben.

Schitterend dit Zou mooi zijn voor vitesse als ze weten te winnen morgen Tweede prijs in hun bestaan Maar ben er bang voor

17 april 2021 om 17:41

Nou helaas zie ik het nog best gebeuren ook, de vleugelspelers van ajax komen niemand voorbij de laatste tijd dus het gaat erom om het centraal dicht te houden. Vitesse speelt met 5 verdedigers dus dat zit wel goed. Zeer waarschijnlijk krijgen we de houterige Haller weer aan het werk te zien ipv onze beste spits Brobbery dus ik geef vitesse nog best wel kans eigenlijk.

17 april 2021 om 17:55

Naja zou het wel mooi vinden natuurlijk mocht vitesse winnen in dit soort wedstrijden ben ik eigenlijk altijd wel voor de underdog Ajax wint de beker nog vaak genoeg En qua buitenspelers heb je gelijk maar misschien dat ze de nare nasmaak van donderdag willen wegspoelen

17 april 2021 om 18:58

Denken er nou echt zo veel mensen dat die jongen Brobbery heet of is dat een of andere bijnaam die ik niet ken? Ik zie dat echt zo vaak geschreven worden (ook door Ajax fans). Brobbey heet de beste man.

Ziet er leuk uit, Zo hoort het natuurlijk. Wordt een spannende pot. Snap alleen niet waarom die duizenden mensen er nu wel zijn. Wanneer Vitesse in het Gelredome speelt blijven ze thuis.

17 april 2021 om 15:41

Omdat de stadions dicht zijn

17 april 2021 om 15:49

Je hebt gelijk. Alleen is corona er toch pas sinds maart 2020? In het Gelredome lijkt het al jaren het geval als dit de reden is.

17 april 2021 om 16:08

Begrijp ik en was flauw van mij. Gemiddeld bijna 15.000 toeschouwers bij Vitesse in 2019-2020. Valt wel mee toch?

En de besmettingen gaan weer omhoog en we wachten nog wel weer een maandje extra door deze gasten!

17 april 2021 om 17:08

Deze uitspraak is wel heel maart 2020 hoor. Kun je voorbeelden geven van bijeenkomsten buiten (laten we het demonstraties noemen voor het gemak) die achteraf superspreaders bleken? Oh wacht, die zijn er niet..

17 april 2021 om 17:53

Net zoals in Texas zeker met een vol stadion van 38.000 toeschouwers... Florida al 6 maanden volledig open en ook nog geen uitbraken gezien. Maatregelen hebben maar een kleine invloed op de cijfers omdat oude zwakke mensen nou eenmaal doodgaan. Vaccin of niet ook dan zullen kwetsbare mensen nog steeds sterven. Ze sterven niet aan een virus maar aan het defecte immuunsysteem. Dat een virus het laatste zetje geeft is zeker waar maar dat doet elke bacterie/virus ongeacht welke naam het heeft. Men moet eens leren snappen dat mensen boven de 80 nou eenmaal sterven. Die kun je niet beschermen door maatregelen.

Leuk dagje uit voor de toeristen uit Arnhem. Mooi dat ze dit mogen meemaken. Gaat een makkelijke middagje worden. 4-1

17 april 2021 om 16:51

Hahahahahah waar zijn al die op hun teentjes getrapte Ajacieden dan? "jij bent hypocriet" "ajacieden doen niet aan zelfoverschatting" etc. Dit is precies wat ik bedoel met Ajacieden en hun arrogantie. Hierboven zeg ik laten we over Ajax heen walsen met passie en strijd. Ik zeg nergens dat het oom gaat gebeuren maar het is een motiverende uitspraak. Deze gozer roept gewoon dat het een makkelijke middag gaat worden met z'n toeristen uit Arnhem. Ik woon zelf in Amsterdam en er is geen club in Nederland met de nepste supporterschare van Nederland. Ajax is niet eens meer een club maar een bedrijf, je kan niet eens een training bijwonen. Als je te dicht in de buurt van de spelers komt krijg je 30 stewards in je nek. Wie wilt supporter zijn van dit bedrijf? Wij zijn tenminste een echte club en geen bedrijf.

17 april 2021 om 16:56

Ik snap je wel, maar relax😂. Laat je niet zo opfokken jung🙏😇💪

17 april 2021 om 19:03

Deze gast is een simpele roeptoeter die NIET staat voor hoe de grote meerderheid van de Ajacieden er over denkt. Jij bent zo'n zelfde type Dominicsolanke, zowel jouw posts als die van RedAmsterdam zijn vermoeiend en jullie hebben beide moeite om een beetje respectvol over je tegenstander te praten.. Kijk wat je zelf weer voor tirade afteekt over Ajax en het feit dat zij geen echte club zijn, dat ze nep supporters hebben (dat een Vitessenaar dit durft te zeggen - wauw..), dat ze arrogant zijn, etc. Echt kerel, verbeter de wereld; begin bij jezelf. Je bent geen haar beter dan jongens als RedAmsterdam, je bent enkel voor een andere club..

17 april 2021 om 17:01

Redamsterdam

Mag ik vragen waar jou zekerheid vandaan komt? Ik acht ons zeker kans maar een makkelijk middagje gaat het niet worden. Benieuwd hoe onze spelers uit de strijd tegen Roma zijn gekomen. Overigens is het nergens voor nodig om hier zo te provoceren.

Laten we hopen op een mooie strijd.

17 april 2021 om 17:58

Come on man. Jij weet zelf ook wel goed dat dit een walk over wordt. We zijn op elke positie beter. Tannane aanpakken dat is de enige speler van wie echt gevaar komt

Nu is t maar kijken of ze niet te opgefokt zijn bij Vitesse, die zijn er zo mee bezig, en bij ajax eigenlijk pas na de 2e weds tegen Roma. Als ze bij Vitesse rustig kunnen blijven en Tannane niet denk dat die alles zelf moet doen (zoals tegen ado en tal van andere weds) geef ik ze een kans, maar denk dar Alvarez kort op Tannane zit en zou haal je natuurlijk bijna alles uit Vitesse. Maar we gaan t zien, beker boeit me niet zo maar wel leuk voor erbij 😊

Wij als de Gelderlander staan morgen zeker paraat om prachtige foto's te shotten. wat is het toch weer groote vreugde om als Gelderlander weer een club in een finale te zien staan. alle succes na vitesse!

De selectie gisteren gezien bij het hotel gezien zien er ontspannen uit vanmiddag uitzwaaien bij het hotel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper310
L. OpendaAanvaller318
O. TannaneAanvaller287
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
T. LetschUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren