Kenneth Vermeer verlaat LAFC nog geen 24 uur voor begin van competitie

Zaterdag, 17 april 2021 om 09:07Chris Meijer • Laatste update: 09:26

Kenneth Vermeer heeft Los Angeles FC per direct achter zich gelaten, zo communiceert de Amerikaanse club via de officiële kanalen. LAFC schrijft in een bericht op zijn website dat het doorlopende contract van de 35-jarige doelman in onderling overleg beëindigd is. Vermeer speelde sinds januari 2020 in de Major League Soccer.

De timing van het vertrek van Vermeer is redelijk opvallend, daar LAFC in de nacht van zaterdag op zondag (00.00 uur Nederlandse tijd) zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Austin afwerkt. Trainer Bob Bradley had nog geen eerste doelman aangewezen voor het nieuwe seizoen, maar het had er alle schijn van dat Pablo Sisniega de concurrentiestrijd van Vermeer ging winnen en dat de Nederlandse sluitpost derhalve weinig aan spelen zou toekomen.

Met het vertrek van Vermeer komt er nu een plek vrij voor een buitenlandse speler vrij in de selectie van LAFC. De Amerikaanse transferwindow is nog tot 1 juni geopend. Vermeer werd door LAFC ruim een jaar geleden overgenomen van Feyenoord. In zijn eerste, en naar nu blijkt enige, jaar in Los Angeles keepte de vijfvoudig Oranje-international zeven officiële wedstrijden. Vermeer moest het vorig seizoen ook geregeld stellen met een plek op de reservebank, doordat Bradley onder de lat koos voor Sisniega.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door detoorn)

Als een dief in de nacht vertrekt hij. Benieuwd waar hij nu neerstrijkt...wellicht is Feyenoord weer een optie nu Marsman vertrekt en hij kan concurreren met Bijlow.

17 april 2021 om 09:33

Hij concurreert niet met Bijlow; als hij komt, komt hij als tweede keeper.

17 april 2021 om 09:53

Ja dat dachten we van Marsman ook maar Bijlow is natuurlijk wel minimaal de helft van de competitie geblesseerd. Een Vermeer zou dan redelijk veel in actie kunnen komen.

17 april 2021 om 10:13

Dat denk ik nog steeds over Marsman, want Marsman concurreert niet met Bijlow. Als Bijlow fit is, helaas niet vaak, is Bijlow wel gewoon eerste keeper. Dus die concurrentie is makkelijk. Dat bedoelt NJfromVOL

Lekker terug naar Feyenoord gaan Kenneth.. Al denk ik niet dat hij in de herfst van zijn carrière weer 2e viool wilt spelen achter Justin.

17 april 2021 om 09:45

Dan moet hij de concurrentie aan met Bijlow, en die wint hij niet. Mits bijlow heel blijft ( en daar zeg ik wat)

17 april 2021 om 10:05

In LA speelt hij ook tweede viool, dus of tweede viool in LA of in Rotterdam.. ik zou het wel weten.

17 april 2021 om 10:51

Hij speelt helemaal niks. Zijn contract is ontbonden.

Dramatische keeper. Dat hebben ze in de vs ook al snel gezien. Hij geeft een goede periode gehad bij Ajax, maar teert verder bij sommige Feyenoorders vooral op het feit dat hij Ajax heeft genaaid. Zouden de mensen die tot vorig jaar volhielden dat hij beter is dan Bijlow zich inmiddels al een beetje schamen? Wellicht kan hij nog een jaartje Telstar doen en daar alle afstandschoten het doel in kijken.

17 april 2021 om 09:39

@moridin
Vreemde reactie: "maar teert verder bij sommige Feyenoorders vooral op het feit dat hij Ajax heeft genaaid.".

Alsof Feyenoord supporters liever een graaier in de goal hebben staan, omdat hij Ajax zou hebben genaaid (interpretatie). Die zien echt gewoon een fatsoenlijke keeper op goal en hij was indertijd veel beter dan Mulder. Wellicht zit het bij andere supporters dieper dat we het hier nog steeds over moeten hebben.

17 april 2021 om 09:44

@MoridinHeeft gewoon prima gepresteerd bij Feyenoord, dus weet niet waar je op doelt. Het is niet voor niks dat de Feyenoord aanhang hem massaal in de harten hebben gesloten en dat is veelal om zijn prestaties en daarnaast dat het een enorm sympathieke kerel is. Heeft niets van doen met dat hij Ajax de rug heeft toegekeerd. Sterker nog dat gaf hem juist een achterstand bij de club toen hij kwam, want wat moesten wij met die Ajax keeper. Boek is nu gesloten en hoop dat hij nog een mooi avontuur ergens kan aangaan in het buitenland.

17 april 2021 om 09:48

Wat een tri3ste opmerking van Moridin, en nog triester dat hij 7 duimpjes heeft. Vermeer begon juist met een achterstand bij Feyenoord, niemand van het legioen zal hem geprezen hebben door Ajax te naaien. En was het naaien? De mogelijkheid was er, Ajax gaf hem de gelegenheid om te vertrekken maar had geen rekening gehouden met een vetrek naar Feyenoord.

17 april 2021 om 09:58

Haha, wat een onzin reactie. Hij heeft Ajax helemaal niet genaaid. Hij was altijd loyaal naar de club. Die kon 'm niet belonen met een basisplaats. Die vond hij bij Feyenoord. Nou, dat was en is 'm gegund. Aardige gozer, zegt een Ajacied, altijd netjes in z'n rol geschikt waarbij er vlagen waren dat hij meer verdiende dan hij kreeg. Deed 't als 2e keeper eigenlijk altijd goed. Gewoon een prima keeper met katachtige reflexen en kon goed meevoetballen die alleen qua lengte 't net niet was. Was bij Feyenoord ook gewoon een goede doelman. Geen idee hoe z'n niveau nu is, maar een beetje meer respect is wel op z'n plaats. Hij was in die tijd zeker beter dan Bijlow gezien z'n ervaring en Bijlow die nog een hoop moest leren. Dat je voor de potentie van Bijlow koos, dat snapte ik prima. Bijlow heeft zich daarna goed ontwikkeld, jammer van de blessures nu. Schamen? haha, wat een humor.

17 april 2021 om 10:05

Vermeer is gewoon een prima keeper voor middenmoot Eredivisie. Of 2e keeper bij een wat grotere club. Slaat nergens op om hem dramatisch te noemen want hij heeft zich genoeg bewezen.

17 april 2021 om 10:09

@moridin, zit diep he. Kansloze reactie man. Vermeer is gewoon een prima keeper geweest door de jaren heen

17 april 2021 om 10:39

@allen. Er zit niets diep, want ik ben zelf voor Feyenoord. Het is gewoon een van de slechtste 'eerste' keepers die ik ooit bij Feyenoord heb gezien. En ik zie ze al sinds Ed de Goeij. Hij liet vrijwel wekelijks ballen door die toch wel houdbaar leken. Maar blijkbaar zijn geheugens kort. Wat ik wel heb gezien zijn veel Feyenoorders die vonden dat Bijlow er niets van kon, omdat hij een foutje had gemaakt tegen Ajax. Dus ja ik kan helaas niet anders dan concluderen dat fouten van grabbelaars die Ajax naaien worden rechtgepraat, terwijl eigen talenten die een foutje maken tegen Ajax worden afgekraakt. Maar ook dat zal wel vergeten zijn.

17 april 2021 om 10:57

Vermeer is altijd wel een prima keeper geweest, denk dat vrijwel iedereen het daar mee eens is, ik snap alleen niet dat je zegt dat veel Feyenoorders vonden dat Bijlow er niks van kon. Volgens mij wist elke Feyenoord supporter vanaf dat hij bij de selectie zat en zijn debuut maakte dat hij veel potentie had. 1 wedstrijd brengt daar niet zomaar verandering aan. Ben toch benieuwd waar je dat dan vandaan hebt.

17 april 2021 om 10:58

Het is ook gewoon een slechte keeper. Leuk voor VVV of Ado maar voor de top is het niks. Hij kon zo goed meevoetballen lees ik hier... dat dacht Vermeer zelf ook, helaas. Hij schoof m namelijk geregeld bij iemand van de tegenpartij in de voeten. Zeker als hij een beetje onder druk wordt gezet snapt ie het allemaal niet meer. Dat je dan af en toe een katachtige reflex heb maakt je geen topkeeper. Het is tenslotte zijn werk... dan mag je eens in de zoveel tijd wel is een balletje eruit houden. Ben het met je eens man. Vermeer kan er niet zoveel van. Deze man werd eruit gespeeld door Cillessen en die kan er volgens het gros hier ook niet zoveel van... dat zegt eigenlijk wel genoeg.

17 april 2021 om 11:08

@thijs. Het is een beetje een lullig antwoord, maar ik kan alleen maar zeggen: zoek de oude berichten eens terug toen de strijd Vermeer/Bijlow speelde. Je bek zal openvallen van verbazing.

17 april 2021 om 11:14

@misterafca. Volledig eens. En dan was hij ook nog eens voortdurend onrust aan het kweken met al die drukke rare sprongen die verward worden met 'katachtig'. Dat meevoetballen viel ook vies tegen. Hoge ballen waren sowieso drama, want daar kan hij niet bij. En bij ieder afstandsschot en vrije trap stond hij verstijfd naar de hoek te kijken. Ajax maakt hem niet voor niets tweede keeper en later mag hij nog weg ook. Dat is allemaal omdat hij zo goed is. Nu hebben ze in de vs ook al weer snel gezien.

17 april 2021 om 12:09

Hij was op dat moment ook gewoon nog beter dan Bijlow. Niets vreemd gezien de 1 in het begin van zijn carrière zit en de andere al jaren ervaring heeft.

17 april 2021 om 12:01

Wat een zure reactie Moridin. Vermeer is in zijn eerste twee seizoenen een van de belangrijkste spelers geweest en voor Feyenoord de beste keeper sinds Dudek. Hij presteerde tot aan zijn blessure ontzettend sterk

17 april 2021 om 16:06

Ik proef een bepaalde minachting... Telstar zit helemaal niet op hem te wachten!

Toch wel een vreemde carriere uiteindelijk. Hij is geen slechte keeper, maar hij heeft uiteindelijk bij elke club de concurrentiestrijd onder de lat verloren en heeft zijn basisplaats moeten afstaan. Ben benieuwd waar hij nu weer gaat opduiken. Zou FC Utrecht wel een goede club vinden voor hem. Geen van de jonge doelmannen onder de lat daar is echt overtuigend.

17 april 2021 om 09:43

Maar Vermeer is helaas ook al jaren niet overtuigend of stabiel. Dan kies je toch juist voor de jeugd?

Eeuwige tweede keeper, 35 jaar alweer. Misschien dat hij daarom niet opnieuw tweede viool wil spelen en zijn biezen bakt. Hopelijk keert hij terug naar Nederland om hier nog een paar jaar eerste keeper te zijn. De huidige top 5 heeft een prima eerste keeper, daar onder moet er ergens toch wel een plekje zijn voor Kenneth. FC Utrecht?

Kom maar naar Groningen, ex-Ajax dus past binnen het scoutingskader, en lijkt me iig beter dan Leeuwenburgh. Kan daarnaast Hoekstra vast aardig wat leren

17 april 2021 om 10:06

Lijkt me financieel niet haalbaar, maar wellicht neemt hij genoegen met flink minder salaris voor een garantie onder de lat.

17 april 2021 om 10:14

Is qua salaris best wat vrijgekomen met het vertrek van Padt, en het geeft ons de tijd om een jaar langer te kijken of Hoekstra het aankan of door te zoeken naar een nieuwe keeper. Een eenjarig contract zou ik zeker aanmoedigen.

17 april 2021 om 12:01

Oh ja, toch over het hoofd gezien (had het hieronder ook over Groningen). Vind dit inderdaad wel echt iemand voor Groningen als hij financieel haalbaar is.

Lekker naar twente hebben net hun keeper verkocht. Of in india gaan spelen daar schieten ze niet zo hard hahahah

17 april 2021 om 11:41

En dan op de bank achter Unnerstall? Lijkt me een rare keuze.

mooie start van het seizoen zou ik zeggen voor Vermeer
misschien een terug keer naar Feyenoord nu Marsman vertrekt en Bijlow opnieuw geblesseerd is geraakt

Kom maar teug naar feyenoord

Het is dat Groningen Leeuwenburgh nu al heeft gehaald (al weet ik niet of ze in hem de eerste keeper zien) en een talentvolle doelman daarachter heeft, maar vind dit wel een mooie keeper voor Groningen eerlijk gezegd. Maar goed, kan me ook voorstellen dat Vermeer nog graag in het buitenland wil blijven kijken, wat ook zijn intentie was met LA. Helaas voor hem liep dat blijkbaar niet zoals gedacht.

Voor Feyenoord lijkt het me een ideale 2de keeper. Die je echt alleen in geval van nood opstelt. Hopelijk blijft Bijlow vanaf nu gewoon fit.

Was in zijn eerste twee jaar bij Feyenoord erg goed. Na een aantal lange blessures was er weinig meer van over. Ik weet nog dat sommige mensen hem beter vonden dan Bijlow, die mensen hebben dus weinig verstand van voetbal!

17 april 2021 om 16:45

Zie de discussie hierboven. Dat heeft nooit bestaan! De groep schreeuwsupporters die iedere week iets anders vind heeft hem verketterd na een foutje tegen Ajax. Nu weten ze daar ineens niets meer van. Om te kotsen.

Vermeer heeft bij Ajax én Feijenoord prima gepresteerd. Op je 35e geen top meer zijn is echt géén schande. Hij zou nog prima eerste keeper kunnen worden bij een mooie middenmotor in de eredivisie. Dat zou ik mooier vinden dan dat hij tweede viool gaat spelen bij een grotere club. Ik wens hem wijsheid en succes.

Mocht Almere promoveren dan zou ik ze aanrader om Vermeer te halen. Een goede keeper maakt het verschil tussen onder of boven streep. En als inwoner van Almere kan hij een mooi uithangbord voor de club zijn. Maar goed, die promotie is nog zeker geen feit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
158 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 mei
José Mourinho hoopt Georginio Wijnaldum naar AS Roma te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren