‘Stellig Liverpool wil ‘Mesut Özil-blunder’ voorkomen met Wijnaldum’

Zaterdag, 17 april 2021 om 08:45

Georginio Wijnaldum lijkt op weg naar de uitgang bij Liverpool. De Liverpool Echo schrijft dat de regerend kampioen van Engeland niet van plan is om te voldoen aan de eisen van de dertigjarige middenvelder in de onderhandelingen over het verlengen van zijn aflopende verbintenis. De regionale Engelse krant stelt dat Liverpool een ‘Mesut Özil-blunder’ wil voorkomen en daarom niet voornemens is het aanbod te verhogen.

Arsenal verlengde in 2018 het contract van Özil tot medio 2021. Mede doordat the Gunners zich eerder door zijn contractsituatie genoodzaakt zagen om afscheid te nemen van Alexis Sánchez, werd voldaan aan de exorbitante eisen van Özil. De Duitse aanvallende middenvelder raakte echter uit de gratie en speelde de eerste helft van dit seizoen geen wedstrijd, terwijl hij wel een weeksalaris van circa 400.000 euro opstreek. Uiteindelijk vertrok hij in januari transfervrij naar Fenerbahçe, waardoor Arsenal ook nog eens een gigantisch verlies leed op de in 2013 aan Real Madrid betaalde transfersom van 63 miljoen euro.

Liverpool wil een dergelijk scenario voorkomen en is daarom niet van plan om de eisen van Wijnaldum in te willigen. De Oranje-international wil naar verluidt graag waardering terugzien in het contractaanbod van Liverpool, wat eveneens een verhoging van zijn weeksalaris van 104.000 euro inhoudt. The Reds hebben niet de intentie om dit bedrag te verhogen en het contractaanbod dat Liverpool maanden geleden deed, zou door zijn entourage ‘lauw’ zijn ontvangen. Er wordt benadrukt dat Liverpool niet de rijkdom van Manchester City, Manchester United of Chelsea heeft en daarom voorzichtig moet omspringen met het budget.

De Liverpool Echo schrijft eveneens dat Liverpool een contractverlenging van vier jaar te lang vindt voor een speler ‘die niet beter zal worden’. Het ligt daardoor voor de hand dat Wijnaldum aan het einde van het seizoen transfervrij zal vertrekken, tenzij een van de twee partijen toch nog bereid is om water bij de wijn te doen. Wijnaldum werd de voorbije tijd gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain, Internazionale en Barcelona en mag sinds januari officieel onderhandelen met andere clubs. De middenvelder speelde sinds zijn komst van Newcastle United in 2016 voor 27,5 miljoen euro 230 wedstrijden voor Liverpool, waarin hij goed was voor 22 doelpunten en 16 assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door medellin)

Ben bang dat hij bij een PSG of Barca gewoon op de bank beland. Hij zou er verstandig aan doen om bij te tekenen.

17 april 2021 om 11:48

Niet mee eens, hij is ongeveer gelijk aan de middenvelders die bij PSG rondlopen en bij Barca niet basis? Wie loopt er bij Barca dan? Dit is geen Barca met Xavi, Iniesta en Busquets tijden he, die tijden zijn allang voorbij. Ook bij Barca zou hij gewoon vaak spelen.

17 april 2021 om 13:31

Vaak spelen ja. Maar Pedri, De Jong en Busquets zijn allen beter. (In hun rol).

Koeman wrijft zich in zijn handen, maar of Laporta en de aanhang erom zitten te springen valt nog te bezien. Lijkt me geen goede keus voor Barcelona, gezien de bezetting van het middenveld, maar ja, als de trainer op zijn strepen blijft staan... Misschien moet hij die beker winnen, dan heeft hij wellicht meer gewicht in zijn stem.

17 april 2021 om 09:12

Hij is ook echt niet nodig. Nico Gonzalez wordt nu gezien als de natuurlijke opvolger van Busquets. En als je dan iemand haalt dan is de veelzijdige Alaba de beste keuze. Als verdedigende middenvelder kan hij ook goed uit de voeten.

17 april 2021 om 10:16

Ik was toch weg blij dat Arturo Vidal weer vertrok. Nico Gonzalez is bijna 1,90. Hij moet nog rijpen als speler maar hij is fysiek heel sterk.

17 april 2021 om 15:15

Ik zie Wijnaldum niets toevoegen. Met Frenkie, Pedri, Busquets, Iliax, Puig, Sergi Roberto en Nico Gonzalez heb je al voldoende spelers voor het middenveld. Alleen voor Alaba maak ik een uitzondering. Maar die is niet haalbaar.

Moest dit inderdaad waar zijn is dat zo kortzichtig denken van Liverpool. Als Wijnaldum weggaat zullen ze x-aantal miljoen moeten betalen voor een vervanger en aan de koop toe zal die ook niet komen voor 5 Euro in de week. Dus als ze hun plan doorzetten gaan ze een pak meer geld verliezen met aan de koop toe dat ze nog niet de garantie hebben dat de vervanger hetzelfde niveau zal hebben als Wijnaldum.

Het is hun eigen schuld. Zijn contract moest allang verlengd worden. Nu heeft Wijnaldum een hele sterke onderhandelingspositie.

17 april 2021 om 09:36

Dat is zeker zo. Maar reken maar uit: stel je moet hem 4 jarig contract geven. Ik las ergens dat hij nu 375.000 pm verdient. Hij vraagt er ruim 100.000 bij. Is 6 mln per jaar en 24 mln per 4 jaar excl premies. Maargoed dan heb je er de eerste jaren nog wel een prima voetballer bij

17 april 2021 om 10:45

Inderdaad. Reken maar eens uit. Is 24 miljoen voor die 4 jaar zonder premies. Denk je dat zijn vervanger minder zal kosten dan 24 miljoen en komt spelen voor de mooie ogen van Klopp?

17 april 2021 om 09:51

De keuze is niet per se geld verliezen, maar of men bereid is te (en momenteel kan) investeren in de toekomst. Wijnaldum draait alles behalve een topjaar en ik kan me goed voorstellen dat je als club erg twijfelt of je een 34-jarige wijnaldum ook nog een topverdiener als speler wil hebben. Een investering in een nieuwe speler kan ook goed uitpakken. Tel je 40 neer en hij speelt goed dan groeit die rap in waarde. Speelt hij slecht kun je hem altijd voor de helft van de prijs lozen onderin de premier league.

17 april 2021 om 10:44

@ Ijsmuts: Nogmaals: extreem kortzichtig. Stel nu dat Wijaldum vertrekt heb je nog Thiago, Fabinho, Keïta en Henderson over als centrale middenvelders. In noodgeval kan Oxlade-Chamberlain daar ook spelen. Je hebt dus zeker 1 middenvelder tekort. Dus je zal x-aantal miljoen moeten geven voor een vervanger. Het bedrag dat ze geven voor die vervanger is minstens het loon dat Wijaldum zal verdienen in die vier jaar. De kans is zelf reëel dat het een pak meer zal zijn. En dan moet je nog loon en tekengeld geven + de zaakwaarnemer betalen van die nieuwe speler. Dus financieel verliezen ze er op. Ook komen ze op sportief vlak er niet sterker uit op korte termijn. Je laat een basisspeler vertrekken waardoor een jonge vervanger sowieso minder zal zijn. Aan de koop toe heb je geen garantie of die nieuwe speler wel het niveau van Wijnaldum zal halen. Dus samengevat: op financieel vlak gaat ze erop achteruit, op sportief vlak gaan ze op korte termijn achteruit en het lange termijn is extreem onzeker. En om te reageren op he laatste alinea: hoe belachelijk is dat. Je koop dus een speler voor een bedrag waar je Wijnaldum 6 jaar kan betalen met de hoop dat hij goed speelt. Als die nieuwe speler de verwachtingen niet inlost wil je hem verkopen voor de helft. Dus eigenlijk verlies je meer dan 20 miljoen en gaat je sportief achteruit. Slim!

17 april 2021 om 11:09

Liverpool is een stuk breder voorzien in het centraal middenveld. Oxlade-Chamberlain is niet een middenvelder in een noodgeval, hij is een middenvelder die in een noodgeval op de vleugels kan spelen. Daarnaast vergeet je Jones en Milner, die beiden ook op die positie spelen. Als Wijnaldum vertrekt zijn de drie posities op het middenveld alsnog dubbel bezet (Henderson, Thiago, Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Keita, en Jones).

17 april 2021 om 11:46

@ Shadows: Je komt soieswo een speler tekort. Wijnaldum heeft al 3.407 minuten gemaakt dit seizoen. Daartegenover staat Oxlade-Chamberlain die maar 265 minuten heeft gemaakt, Keita 715 minuten, Thiago 1586 minuten, Jones 1800 minuten, Henderson 2114 minuten en Fabinho 2800 minuten (waarvan een deel als centrale verdediger) . Milner reken ik niet meer naar volgend jaar toe.

En nu wil je een speler lozen die meer minuten heeft gemaakt dan Oxlade-Chamberlain, Keita, Thiago en deels Jones? En je verwacht dat de huidige selectie het zal opvangen?

Oxlade-Chamberlain heeft een abonnement op de dokter, Keita haalt amper het gewenste niveau, Milner loopt naar zijn einde toe en vult de gaatjes op en dus enkel Thiago, Fabinho, Henderson en deels Jones halen het gewenste niveau waar je op kan rekenen. Dus je hebt sowieso een middenvelder tekort.

17 april 2021 om 12:09

Misschien vinden ze dat ze een hoger niveau moeten nastreven dan Wijnaldum?

17 april 2021 om 13:58

@el dude; kortzichtig om te stellen dat een aankoop ten alle ten alle tijden van mindere kwaliteit is dan Wijnaldum momenteel is. Tegelijkertijd ben je helaas geen ster in begrijpend lezen wanneer je denkt dat ik schrijf dat een goed presterende speler verkocht moet worden voor de helft van zijn aankoopbedrag. Even terug naar je tekentafel wat mij betreft!

17 april 2021 om 14:28

@Ijsmuts: eerst en vooral zou ik het op prijs stellen moest je niet op de man spelen. Ik doe dit ook niet. Ten tweede ben ik gewoon het woordje niet vergeten te typen in het argument. Dat is al Ten derde zeg ik nergens dat de aankoop minder gaat presteren dan wijnaldum. Ik zeg dat jij geen garantie hebt dat hij minstens op hetzelfde niveau zal presteren. Zei jij iets over begrijpend lezen?

17 april 2021 om 16:30

Mij verwijten dat ik extreem kortzichtig redeneer (terwijl ik juist uitleg waarom een lange termijninvestering interessant kan zijn) en dan klagen dat ik op de man speel? Als jij een nogal belangrijk woord voor je onderbouwing vergeet dan kan ik daar niets aan doen he? Dan haal je je eigen redenering onderuit. Jij verwijt mij dat ik geen garantie heb dan een aankoop op hetzelfde niveau van wijnaldum presteert. Heb jij een garantie dat wijnaldum over 2 of 4 jaar nog dezelfde kwaliteiten heeft als vorig seizoen? Dit jaar is het er iig niet beter op geworden. Met een goede speler met groeipotentie kun je wellicht weer 10 jaar vooruit.

17 april 2021 om 19:31

Ik zeg dat je redenering extreem kortzichtig is. Ik zeg nergens dat jij kortzichtig bent. Jij echter geeft aan op basis van mijn argumenten dat 'ik geen ster ben in begrijpend lezen'. Ik beoordeel dus jouw argument. Jij beoordeelt mij als persoon. Maar goed. Het zal aan ik liggen. Ik kan niet begrijpend lezen.

18 april 2021 om 11:33

Als hij nu vervangen wordt zijn ze minder geld kwijt dan als ze 'm over 4 jaar vervangen. Daarnaast is de kans bijzonder groot dat je een 34-jarige Wijnaldum en zijn vervanger al op de loonlijst hebt staan over pak 'm beet 2/3 jaar.

Ik begrijp het idee, maar dit zegt eigenlijk vooral wat over het vertrouwen dat zij in Ginni hebben. Als v Dijk of Sala nu het weeksalaris van Ginni hadden en hun contract zou verlengd moeten worden dan werden deze argumenten niet gebruikt.

17 april 2021 om 09:31

Toch wordt hij daar wel echt gewaardeerd. Welke middenvelder er ook bij komt, thiago, keita, fabinho; wijnaldum blijft onbetwist basisspeler. En draagt de laatste tijd bij afwezigheid v henderson en van dijk (en millner op de bank) niet voor niets die band om zijn armen. Dat zegt toch ook wel iets

Ik snap het wel. Wijnaldum zou nu ongeveer op zijn top moeten zitten en ik zie in hem nou niet (Liverpool dus ook niet) een Modric-achtig talent. Moet veel van zijn loopvermogen hebben en heeft best wat scorend vermogen voor iemand van zijn positie. Echter, geen absolute sterkhouder zoals Fabinho of Van Dijk/Salah. Logisch dat Liverpool die gok niet wilt wagen. Bovendien hebben ze Thiago, Oxlade-Chamberlain en Naby Keïta nog achter de hand. Moet wel zeggen dat ik €104000.- een voor Premier League begrippen vrij laag salaris vind voor kaliber Wijnaldum.

17 april 2021 om 09:42

Ondanks die namen staat hij er wel altijd in, is ook niet voor niets. Liverpool heeft sinds hij er zit aardig wat nieuwe middenvelders gehaald, waaronder iemand van het kaliber Thiago die volgens velen hier Wijnaldum uit de basis zou gaan houden. En toch staat hij er drie keer per week, soms zelfs met de band als Hendo en Virgil en Milner er niet zijn. Liverpool had gewoon eerder zijn contract moeten verlengen en nu Koeman ineens wel interesse heeft is Gini ook de domste niet. Die wil kijken wat er te halen valt.

17 april 2021 om 10:55

@AK1905 Goed lezen, Wijnaldum wil 104.000 euro per week bovenop zijn huidige salaris! Je hoeft er geen medelijden mee te hebben!

17 april 2021 om 11:33

Goed lezen, zijn huidige salaris is 104k en hij wil een verhoging.

17 april 2021 om 20:45

'De Oranje-international wil naar verluidt graag waardering terugzien in het contractaanbod van Liverpool, wat eveneens een verhoging van zijn weeksalaris van 104.000 euro inhoudt.'Je kunt deze op 2 manieren lezen, ik denk dat hij dit bovenop zijn salaris eist en dat Liverpool dit te gortig vind. 104K per week in totaal is voor Liverpool een 'schijntje'.

Logische en goed onderbouwde verklaring. Een waterdrager van 30 die niet meer beter wordt 104000 is mooi salaris, ik verdien het bijna niet per jaar..... misschien kan Ginni net als dirk terug gaan neer feyenoord? Mooi voor een appel en een ei in de kuip voor het legioen gaan spelen. Laat hij zien dat het niet allemaal om geld gaat

17 april 2021 om 10:57

104.000 euro plus zijn huidige weeksalaris, snap heel goed dat Liverpool hier niet in trapt. Ook is het momenteel niet zijn beste periode bij Liverpool, denk dat het huwelijk daarom niet lang meer duurt.

Over de contractduur kan je je vraagtekens hebben maar ik vind het eisen van een salarisverhoging niet meer dan normaal voor Gini. Hij speelt daar al jaren in principe alle wedstrijden, doet voor de rest buiten het veld niks geks wat Liverpool in verlegenheid kan brengen. Bovendien is er geen echte vervanger voor hem, loopt een andere middenvelder al op zijn laatste benen en zijn er nog 2/3 die continu geblesseerd zijn. Om hem dan pak hem beet 1-2 miljoen extra te betalen voor bewezen diensten, maar ook omdat een vervanger halen gewoon duurder is, is niet meer dan logisch.

Terecht, speler van over de 30 die niet beter gaat worden. Wordt ouder en minder en zit je met een oude speler met een hoog salaris. Beter een jonge nieuwe speler aankopen die langer meegaat.

17 april 2021 om 11:32

En toch nam Liverpool 5 jaar geleden het risico om een transfervrije James Milner te halen. Een speler die bij City zo zo was, een gewaardeerde kracht, een harde werker maar zonder de flair van de talloze geweldenaren bij City. Hij speelde bij Liverpool in zijn eerste seizoen meer minuten dan in eender welk seizoen bij City (2.416 minuten dat jaar vs 'maar' 2.048 minuten in zijn eerste seizoen bij City in 10/11). In zijn 2de seizoen bij Liverpool speelde hij NOG eens veel meer minuten, 3.159 minuten. En in de tussentijd was hij al 32 jaar. En moet je zien hoe goed James Milner is geworden ''na'' zijn 30ste. Want dat had ik zelfs niet verwacht. Ik dacht dat hij tussen de bank en de starters zou hangen en dan na 1-2 jaar gewoon rustig afbouwen. Dus waarom zou Wijnaldum niet beter kunnen zijn of worden? Nu gaat het inderdaad over salaris maar ze kunnen het gerust betalen en dit risico nemen.

17 april 2021 om 12:49

En kan je nog zo'n 30er opnoemen waarbij het zo geweldig gegaan is of blijkt dat Milner juist de uitzondering is?

17 april 2021 om 19:10

Ik vind het merkwaardig dat ze dat risico toen wel durfden te nemen en nu met Wijnaldum (het salaris is het moeilijkste) niet meer. Ik denk dat Wijnaldum nog minstens 2 goede seizoenen kan leveren.

Iemand anders halen kost ook allemaal veel geld.

Milner verdient trouwens al jaren £7,280,000 per seizoen, Wijnaldum 'maar' £4,680,000. Dus een toen 30 jarige Milner kreeg wel gewoon zijn hoge salaris.

18 april 2021 om 02:18

Milner is ook gewoon een van de betere spelers van Liverpool in de laatste paar jaar en denk dat elke Premier League volger dat wel kan beamen. Wijnaldum is een waterdrager.. hem verkopen is geen enorme aderlating als je een goede vervanger haalt.

ik snap de stelling wel van Liverpool
Wijnaldum is niet meer de jongste
en ik moet toegeven hij speelt alles en heeft veel betekent voor deze club
maar aan de andere kant denk ik van dat Wijnaldum beter kan bijtekenen
want als hij naar Barcelona gaat daar zie ik hem niet wekelijks starten

Dat zijn nogal eisen voor een Wijnaldum die 30 is en slecht speelt. Gelieve mij nu geen waterval aan reacties te bezorgen want ik weet dat hij hier een heiligenstatus heeft na een reeks goede prestaties en doelpunten bij Oranje maar ook daar heeft hij samen met Strootman zeker even vaak ontgoocheld als gepresteerd. Ook onder Liverpoolfans heeft hij voor velen afgedaan. Geen uitzonderlijke middenvelder wiens passing en inzicht echt onder de maat is dus ik weet sowieso niet wat hij bij een Barça zou doen, soms een beetje een kip zonder kop. Zou bij een Leicester niet in de ploeg staan (dat natuurlijk wel een topclub waardig middenveld heeft, maar toch) dus ik zou snel pakken wat ik kan en niet te hoog in de boom gaan zitten want Bayern gaat je niet komen oppikken. Zijn enige hoop is Koeman, of eventueel Juve dat graag transfervrije spelers aantrekt maar na flops als Ramsey en Can zullen die ook wel 2x nadenken gok ik. Sowieso zou ik als Liverpool zijnde niet verlengen. Wijnaldum zou de ploeg bijde hand moeten nemen dit jaar nu de ploeg gebukt gaat onder blessures en een crisis maar hij valt kei- en keihard door de mand. Liverpool houdt al jaren vast aan de basiself maar zoals altijd in het voetbal raakt de succesformule ooit wel uitgewerkt en dat lijkt nu wel het geval. Spelers worden verzadigd na het winnen van prijzen, of simpelweg oud. Liverpool heeft natuurlijk ook nog de pech dat ze veel blessures hadden en zeker bij belangrijke spelers als van Dijk en Gomez, maar het lijkt me wel het moment om door te selecteren. Stilstaan is achteruitgaan zegt men wel eens. Milner en Wijnaldum hebben hun waarde gehad doordat ze goed in Klopp's fullgasvoetbal pasten maar top zijn ze sowieso nooit geweest, het zijn vooral Van Dijk, Trent, Robertson, Salah en Mane die belangrijk zijn geweest voor de ploeg en de rest droeg haar steentje bij met harde arbeid maar als ze echt die stap willen zetten is de tijd rijp om nu echt door te pakken, zeker mochten ze CL mislopen moet er echt gereageerd worden. Ook zo'n Origi wordt er al jaren bij gehouden maar moet echt vervangen worden. Het is voor mij als buitenstaander natuurlijk wel moeilijk inschatten hoe sterk Liverpool er financieel voor staat maar er lopen toch zat goede jonge middenvelders rond. Tielemans bijvoorbeeld, maar dat zal een dure grap worden dus wellicht moeten ze inderdaad wat creatiever met de centen omspringen. Ze gaan hoe dan ook eenbelangrijke zomer tegemoet.

17 april 2021 om 10:53

@ Bon Jovi: Wijnaldum heeft een extreem sterke onderhandelingspositie. Wie zal er nu geen, zeker op de markt van vandaag, geen 30-jarige speler G R A T I S willen die de laatste jaren heeft bewezen dat hij het niveau aankan. De prijzen van de spelers stijgen alleen maar en door de crisis hebben clubs amper geld om nieuwe spelers te kopen. Ze gaan vechten voor een speler voor Wijnaldum. Het is niet omdat hij volgens jou nu eventjes een minder niveau heeft dat hij daarom een slechte investering is. In het slechtste geval, als hij niet presteert, verkopen ze hem gewoon weer en hebben ze hun geld terug. Ze kunnen er alleen maar bij winnen.

Daarnaast kan je wel enorm discussiëren over het niveau dat hij presteert. Ondanks de hevige concurrentie op het centrale middenveld speelt hij dit seizoen bijna elke wedstrijd. Zelfs op momenten 3 wedstrijden in de week.

En Tielemans is inderdaad onbetaalbaar in deze markt. En zoals je zelf aangeeft zal Liverpool creatief moeten omgaan met hun centen. Maar ondertussen ben je wel een voorstander dat een basisspeler gratis vertrekt??!

17 april 2021 om 11:21

Zo sterk is die positie niet, want Wijnaldum wil zo graag blijven, speelt al jaren met 'slechts' het tiende salaris van Liverpool maar weet ook maar al te goed dat hij nergens anders in de top in de basis staat. Het is het achtste wereldwonder dat Klopp hem op blijft stellen want hij verliest bijna elke bal, zijn passing is dramatisch, hij teert op zijn fysieke gesteldheid, paar doelpuntjes en zijn sympathieke uitstraling, waar JK verliefd op werd.
Als Wijnaldum weg wilde was hij dat al lang, hij gaat dat contract gewoon tekenen en zal zijn trots moeten inslikken om in de top actief te blijven.

17 april 2021 om 11:32

@ Piranha: Het is aan Wijnaldum om te bepalen waar zijn prioriteiten nu liggen. Wil hij een nieuw avontuur? Wil hij zekerheid? Hij wil nu nog een grote klepper maken?

Maar het is zever om te zeggen dat Wijnaldum geen sterke onderhandelingspositief heeft. De markt op dit moment zit gewoon dicht. Clubs willen fortuinen voor hun spelers maar door de crisis kunnen ze niet die fortuinen niet neerleggen. Dan is een 30-jarige speler extreem gewild.

Jullie mogen blijven zeggen dat hij dit seizoen niet presteert maar ten eerste blijft hij toch wel basis spelen wat toch iets wel zeggen. En ten tweede heeft hij allang naam en faam gemaakt. Het is niet omdat Liverpool en Wijnaldum plots een minder seizoen hebben dat ze daarom slecht zijn.

Hij kan bijna geen sterke onderhandelingspositie hebben: zijn contract loopt af, hij komt nooit negatief in het nieuws met zijn mentaliteit, Nederlands passen zich goed aan en clubs hebben amper geld om transfersommen te betalen.

17 april 2021 om 17:18

Ik weet niet of diens onderhandelingspositie zo sterk is."Het is niet omdat Liverpool en Wijnaldum plots een minder seizoen hebben dat ze daarom slecht zijn." Nou, na je 29ste word je normaal alleen minder en het feit dat hij al vrij lang vrij slecht speelt, doet alleszins niet het beste verhopen. Er is geen indicatie dat hij het niveau van 2 jaar terug makkelijk weer aantikt. Hij heeft een interessant profiel voor veel subtoppers en zal wellicht makkelijk aan de slag kunnen bij een Betis of Lazio of zo. Maar ik zie de top (Barça, Real, Bayern..) niet aankloppen dus of het slim is zo hoog in de boom te gaan zitten? Het is Haaland niet, die de clubs kan uitkiezen. Dan speel je het beter niet te hard, want als Liverpool zegt het is over en out dan wordt het dus een stapje, misschien zelfs 2, omlaag. Als sportman wil je toch het allerhoogste bereiken? Ik zou net blij zijn dat ik bij een club als Liverpool mijn kans krijg en die met beide handen aangrijpen. Jij betwist dat hij geen goed niveau haalt, maar daar valt toch weinig over te twisten lijkt me. Dat hij basis speelt, tsja, hij heeft geen concurrenten a la de Bruyne, Gündogan, Silva of Foden. Tevens zijn ze ook vaak geblesseerd geweest a la oxlade, Henderson nu ook, fabinho moest door blessures in de verdediging depanneren... "In het slechtste geval, als hij niet presteert, verkopen ze hem gewoon weer en hebben ze hun geld terug. Ze kunnen er alleen maar bij winnen." Bwa, het is geen FIFA. Zo makkelijk gaat dat allemaal niet. Voorbeelden genoeg tegenwoordig van spelers die a la Bale en Ozil liever hun geld tellen dan vertrekken. Hij wil boter bij de vis dus geeft een nieuwe club hem daadwerkelijk een dik contract en valt hij tegen, raken ze misschien niet zo makkelijk van hem af. Dus clubs zullen wel voorzichtiger zijn.

Wijnaldum heeft pech dat elke ploeg nu elke euro nakijkt voor uit te geven. Denk dat hij weinig keuze heeft dan bijtekenen, eigenlijk had hij twee jaar geleden voor een opwaardering moeten vragen.

Ik geef Liverpool helemaal gelijk zo.n geweldig seizoen draait wijnaldum niet en dan met deze eisen komen ik zou nog maar is goed nadenken als koeman was voor ik hem naar barca haal

Hij is beetje naast zijn schoenen gaan lopen. Matige speler denkt dat hij belangrijk is. Meer dienden speler dan bepalende speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6321
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger361
G. WijnaldumMiddenvelder362
Mohamed SalahAanvaller3522
Diogo JotaAanvaller189
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 36 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 18 mei
José Mourinho hoopt Georginio Wijnaldum naar AS Roma te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren