PSV kan door kapitaalinjectie van 50 miljoen ‘stap verder’ op de transfermarkt

Zaterdag, 17 april 2021 om 08:07 • Laatste update: 08:08

Er kwam vrijdagavond naar buiten dat PSV een kapitaalinjectie van circa vijftig miljoen euro tegemoet kan zien. President-commissaris Robert van der Wallen van BrandLoyalty, die op nummer 39 in de Quote 500 staat, is de grote roerganger achter het investeringsplan. Hij vertelt in een interview met het Eindhovens Dagblad dat PSV op deze manier moet kunnen blijven concurreren met Ajax.

“Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen”, begint Van der Wallen. Het plan is om meerdere investeerders bij elkaar te brengen, zoals PSV dat eerder deed met shirtsponsor Metropoolregio Brainport Eindhoven. Daarbij zijn diverse bedrijven uit de regio (VDL, Philips, ASML, BrandLoyalty en de Mandemakers Groep) betrokken. Met de nieuwe investeringsronde moet dertig tot veertig miljoen euro worden opgehaald. Over dat bedrag betaalt PSV een rente van anderhalf procent. Daarnaast neemt PSV een nieuwe hypotheek van rond de twintig miljoen euro op het Philips Stadion.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet”, zegt Van der Wallen. “We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar.”

Door de kapitaalinjectie kan er komende zomer al geïnvesteerd worden in de spelersgroep. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat dat de Eindhovenaren al ‘de middelen hadden om flink te investeren’, maar dat men nu ‘een stap verder’ kan gaan. “De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf”, benadrukt Van der Wallen. “Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Nou ja, goed om te weten, mochten ze in Alkmaar willen komen shoppen, kunnen de prijzen omhoog ...

17 april 2021 om 09:01

Zo zal er ook elders gedacht worden. Bij Twente zullen ze nu wel even slikken....

17 april 2021 om 09:45

Vooral Drommel zal nu even moeten slikken. De vraagprijs was zo hoog omdat er een groot deel naar Drommel en zaakwaarnemer zou gaan. Die zien er van af, maar de club krijgt zelf wel wat het wilde.

17 april 2021 om 12:19

Meer geld zat er simpelweg niet in. Een doelman bij een (momenteel) hoge middenmoter met nog een 1-jarig contract gaat niet weg voor vele miljoenen.

17 april 2021 om 09:12

Nee joh, hoeven alleen maar te vragen aan Koopmeiners of hij interesse heeft. En als hij ja durft te zeggen wordt ie ontslagen en kunnen we m gratis oppikken. 😄

17 april 2021 om 09:30

Hopelijk blijven ze van alle binnenlandse spelers af en vooral de spelers van AZ zijn qua de prijs kwaliteit verhouding de laatste jaren volledig door de mand gevallen. Jahanbaksh, Maher, Gudelj, Janssen, idrissi etcetera etcetera. Dit is wel echt de perfecte transferperiode voor een enorme schoonmaak binnen PSV. Enorm veel oud ijzer binnen de selectie kan dan deze zomer vertrekken (Doan, baumgartl, guti, piroe, Rosario, Bruma, Mauro jr), dit zal denk ik toch wel 15-20 miljoen in het laatje moeten kunnen brengen. Het verkopen van de topspelers (Malen, dumfries) zal ook hopelijk 40+ miljoen binnenbrengen, deze kapitaalinjectie waarvan een gedeelte in de selectie kan worden gestoken en dan heb je nog het vaste jaarlijkse potje voor transfers. Het geraamte van PSV voor volgend seizoen lijkt mij dan te bestaan uit Drommel- aankoop- teze- aankoop- max- sangare- boscagli- Gotze- Gakpo- zahavi- aankoop. Voor de breedte zullen er ook nog spelers gehaald moeten worden. Ik denk dus echt dat dit weer een enorm spannende transferperiode gaat worden voor de PSV fans.

17 april 2021 om 10:02

Als dot allemaal klopt volgens jou berekeningen hoop ik dat er toch wat meer kwaliteitsimpulsen voor de basis komen dan alleen de posities die je als aankoop hebt ingevuld. Zo gaan we de oorlog van Ajax helaas niet winnen.

17 april 2021 om 10:10

Ik zie dit eigenlijk ook niet als de oorlog van Ajax proberen te winnen omdat Ajax door de CL al de laatste tijd een vergelijkbaar bedrag ophaalt. Ik zie dit meer als een poging om definitief weg te lopen bij AZ, Feyenoord en Vitesse. Als PSV door deze kapitaalinjectie elk jaar minimaal 2de zou kunnen worden dan heb je elk jaar de kans CL deelname. Mocht het een keer lukken om door de voorrondes te komen dan heb je gelijk weer een geweldig bedrag op je rekening.

17 april 2021 om 11:02

Zet Madueke maar lekker erbij ipv een aankoop. Ik heb heel veel vertrouwen in dit talent. Dit jaar echt doorgebroken.
Als hij de kans krijgt om 25+ wedstrijden te gaan spelen in de ED gaan we heel veel plezier van hem hebben.

17 april 2021 om 12:13

Ik zou eerder omlaag kijken als ik jullie was, Az is dichter bij als dat Ajax is voor Psv

Het is een feit dat Ajax de afgelopen jaren op meerdere vlakken fors afstand heeft genomen van PSV. In dat opzicht begrijp ik dat PSV er veel aan is gelegen om dat gat te verkleinen. Dat moet alleen wel gepaard gaan met verstandige beslissingen. Op het eerste oog lijkt deze constructie niet per se onverstandig, maar ik heb te weinig informatie om dit echt te kunnen doorgronden. Het zou natuurlijk wel top zijn als PSV er in slaagt om de ambitie (top 32 van Europa) te verwezenlijken. Twee ploegen in de kwartfinale EL en incidenteel een mooi avontuur in de knock-outfase van de CL zou toch mooi zijn voor het Nederlands voetbal. En titelontknopingen zoals in 2007, 2016 etc. Ik teken er voor! Het laatste wat je moet willen is dat een club 5x of vaker achter elkaar kampioen wordt.

17 april 2021 om 08:50

Ik vind het een volledig logische beslissing van PSV want Ajax lijkt met name.op financieel vlak niet in te halen en dat kan ook zn uitwerking hebben uiteindelijk op de competitie (het zgn Bayern van Nederland, waar ik in eerste instantie niet zo bang voor ben). Malet deze injectie kan je de nodige investeringen doen om de aansluiting te blijven houden en dat is enorm belangrijk. Her brengt echter ook een enorme druk met zich mee wanr op deze manier moeten ze meer afstand nemen van AZ en Feyenoord en je moet structureel dan ook beter dan hen zijn. Lukt dat niet, dan heb je behoorlijk gefaald. In elk geval een interessante ontwikkeling in Eindhoven en ik hoop dat t slaagt.

17 april 2021 om 09:25

Het gaat gewoon om een verkapte lening. Dat betekent dus dat de schuldenlast wordt vergroot en bovendien moeten die leningen ook weer afgelost worden en moet er rente over betaald worden. Daarnaast betreft het een eenmalige kapitaalinjectie, terwijl bij Feyenoord -indien het stadionproject door gaat- de begroting met 25 miljoen per jaar omhoog gaat. In de huidige markt is 50 miljoen niet zo veel, al helemaal niet als je de helft al nodig hebt om het exploitatietekort (psv verwacht zelf 25 miljoen tekort te komen) dat door de Coronacrisis is ontstaan, weer aan te zuiveren. Als je op de geluiden moet afgaan, heeft PSV het geld al weer uitgegeven voordat het binnen is en op die manier gaat de club Ajax natuurlijk nooit bijhalen. Het voordeel van Ajax is dat het eigen vermogen zo hoog is dat de club financiã«le risico's kan lopen zonder dat die meteen schuld oplevert. En bijv. voorinvesteringen kan doen. Als PSV Ajax echt bij wil halen, zal de club moeten proberen ook wat meer vet op de botten te krijgen zodat men hetzelfde kan doen. Als je het geld dat je binnen krijgt, direct weer uitgeeft, gaat dat natuurlijk niet lukken. In 2024 krijgt de CL mogelijk een nieuwe opzet en als de Uefa die er door krijgt bij de aangesloten bonden, gaat het prijzengeld significant omhoog. Bij PSV doet men het dun in de broek bij de gedachte dat Ajax deelnemer wordt in dat project en de eigen club de boot zal missen. Daarom worden er nu meer financiã«le risico's genomen, dat is feitelijk dit seizoen al gebeurd door ondanks de Coronacrisis fors te investeren, 7 miljoen meer dan er is binnen gekomen. Voor dit jaar lijkt dit vooralsnog niets op te leveren, waardoor Ajax ongeveer het zelfde bedrag dat PSV nu geleend heeft, via de CL binnen krijgt, waardoor PSV hooguit bereikt dat Ajax niet nog verder weg loopt. Natuurlijk zou PSV nog via de voorronden CL deelname kunnen afdwingen, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden aangezien er een EK is waaraan diverse internationals zullen deelnemen.

17 april 2021 om 09:51

Inderdaad. Heeft niks met een kapitaalinjectie te maken, het is gewoon een lening.

17 april 2021 om 16:22

Tuurlijk is t een verkapte lening, maar niets is gratis in t leven, er is geen enkele investeerder die even 50 miljoen schenkt zonder daar iets voor terug te willen. Maakt het dat minder nodig? En het geld gaat niet gebruikt worden om t operationeel verlies van dit jaar te vullen, maar juist om de spelersgroep te versterken en het trainingscomplex verder te professionaliseren. Daarnaast wil ik er ook graag op wijzen dat PSV altijd minder geld dan Ajax heeft gehad en door op een creatieve manier zaken te doen ze eigenlijk de laatste decennia niet voor Ajax onderdoen. Dit zou mogelijk ook zo'n creatieve stap kunnen zijn, een eenmalige boost in je financiële situatie om de benodigde investeringen te kunnen doen. Daar zijn leningen immers voor bedoeld. Tuurlijk kan het altijd twee kanten opgaan en het is aan PSV om het geld goed te besteden, maar het feit blijft dat ze moesten handelen. Doen ze niets, dan loopt Ajax verder weg, doen ze wel iets, dan hebben ze een reële kans om komende jaren gewoon weer mee te spelen om te prijzen en AZ en Feyenoord op achterstand te zeten. Mislukt het plan, dan zullen de gevolgen ook niet dusdanig zijn dat ze er meteen failliet aan gaan. Het gaat immers om investeerders met een PSV-hart en een relatief laag rentepercentage (1,5% zei Elfrink), en ik verwacht ook een ruime looptijd. Dus ja, het is een risico, maar wel een verantwoord risico die bovendien ook wel echt nodig is om je ambities waar te maken.

Tsja het is wel weer een extra lening, voor de club niet goed als prijzen dan uitblijven

17 april 2021 om 08:30

Cruciaal is natuurlijk of ze de CL soms gaan halen. Zo niet, dan wordt dit een extra molensteen. Er komt ieder geval genoeg druk op zo. Overigens staat er niks over de extra loonkosten die ermee gepaard gaan.

17 april 2021 om 09:31

Daar zit het grote probleem. Had Nederland maar 2 plekken die direct toegang geven tot de CL.

17 april 2021 om 11:16

Dan moeten de andere Nederlandse clubs ook eens wat presteren in Europa. Op dit moment is er geen enkele club behavle Ajax die recht heeft op een directe CL-plek

Voordat hier allerlei figuren gaan haten op deze investering is dit natuurlijk alleen maar goed voor de competitie. Moet er toch niet aan denken dat wij ook geen spelers van 8-12 miljoen kunnen aantrekken zoals Feyenoord. Uiteindelijk blijft Ajax torenhoog favoriet want 1 Haller en 1 Anthony en ons budget is er door heen. Maar wij kunnen in ieder geval een beetje concurrerend zijn op de transfermarkt. En nu op naar die tweede plek!

17 april 2021 om 08:44

Mensen die hier negatief op reageren doen dat natuurlijk puur om te provoceren. Uiteindelijk zijn dit gewoon beslissingen die genomen worden om de club te laten groeien. De risico's hiervan zullen echt wel zorgvuldig afgewogen zijn.

17 april 2021 om 09:53

Na 1,5 jaar Corona 70% van de omzet vorig jaar (zonder transfers) gaan lenen. Daar bedenkingen bij hebben is puur provoceren?

17 april 2021 om 10:13

Er bedenkingen bij hebben is iets anders dan over gemeentegeld beginnen.

17 april 2021 om 10:53

Wat bestuurders van voetbalclubs en in het bedrijfsleven nemen natuurlijk alleen maar verstandige, zorgvuldig afgewogen beslissingen. Ga zo door, jij komt er wel!

17 april 2021 om 11:17

Iets zegt me dat ze er meer verstand van hebben dan een random voetbalzone user. En bedankt voor je vertouwen in mij. Super aardig.

17 april 2021 om 11:27

De aankopen van onder andere Bruma en Baumgartl spreken dat toch tegen.

17 april 2021 om 11:32

@benzema
Ik was de gemeentegelden nog nergens tegen gekomen. Waarom steekt dat zo?
Ik heb er zelf geen bedenkingen bij. PSV is heel inventief En dankzij hun goede beleid spelen ze al zolang ik het voetbal volg om de titel. De tweestrijd met Ajax gaat zo weer voort, houdt ook de druk bij Ajax groot.

17 april 2021 om 11:54

Elke voetbalclub heeft miskopen. Zo werkt het voetbalwereldje nou eenmaal...

17 april 2021 om 11:55

Oh het steekt niet hoor. Dat maak jij er weer van. Het was destijds namelijk een uitstekende actie van PSV die de club verder hielp. Toch wordt het op de ene of andere manier altijd als iets negatiefs gezien en dan kun je moeilijk anders concluderen dat dat gewoon provoceren is.

17 april 2021 om 12:11

Dat is net de crux van het verhaal. Je neemt gewoon risico want elke transfer is een gok. En gokken met geleend geld is een risico.

17 april 2021 om 12:54

En jij denkt niet dat er eerst onderzoek wordt gedaan en die risico's tegen elkaar afgewegen worden?

17 april 2021 om 13:28

Bij Bruma en Baumgartl schijnbaar niet nee.

17 april 2021 om 13:38

@benzema
Nou ook die gemeentedeal vond ik een prima actie. Als je dat voor elkaar krijgt, waarom zou je het dan niet doen.
Ik zeg hierboven ook dat ik psv heel inventief vind. Maar jij haalt het voor psv fans zo gevoelige onderwerp zelf aan uit het niets.

17 april 2021 om 18:09

Lierse volgens jou logica kun je dus geen enkele speler kopen...

17 april 2021 om 08:45

Dit bedrag heeft Ajax dit jaar uitgegeven aan makelaars 33,1 miljoen.... dus het verschil blijft belachelijk groot.

17 april 2021 om 12:38

Wel leuk dat je Ajax dan toch maar weer meteen de torenhoge favoriet noemt, puur op budget.

Overigens wel financieel gevaarlijk om zoiets te doen. Het lijkt een beetje op beleggen met geleend geld. Als de markt omhoog gaat is dat allemaal prima, maar als de markt naar beneden dondert, dan zit je met een schuld, waar geen kapitaal meer tegenover staat.

Ik ben geen fan van dergelijke constructies. Ik zou het beleid wat ze de afgelopen jaren hebben ingezet (goedkoop, jonge talentvolle spelers halen, die de potentie hebben om meer waard te worden) handhaven. Malen en Dumfries verkopen, levert je ook 40 of 50 miljoen op.

17 april 2021 om 08:19

Zeker, maar het idee zal zijn dat het en en is. Dit is een extra investeringslaag bovenop het inzetten op de jeugd. Ik zou willen dat Feyenoord zo voortvarend te werk zou gaan, dit is 10x beter dan met die rare Amerikanen in zee.

17 april 2021 om 08:49

Helemaal mee eens Aad. Ik begrijp ook niet waarom er bij ons naar Amerikanen wordt gekeken. In mijn ogen zou alles wat bij PSV kan ook bij ons moeten kunnen. Onze achterban is groter, Rotterdam qua bedrijfsleven een prima welvarende stad en er zijn een boel vermogende Feyenoorders die willen helpen. Het lijkt er helaas op dat er mensen zijn die hun eigen belang boven het belang van Feyenoord en daarmee dwars liggen. Heel erg jammer, want de club staat volledig stil en wij supporters krijgen Diemers en Linssen voorgeschoteld.

17 april 2021 om 09:06

@acupulco, het blijft vreemd dat de volle potentie van Feyenoord nooit helemaal benut wordt, voor zolang ik voetbal volg, sinds 2000 intensief is Feyenoord altijd al wel een grote club geweest maar nooit de club die jaar in, jaar uit meedoet om de schaal en voor zover ik weet hebben ze het financieel eigelijk altijd aan de krappe kant, op de 1 of andere manier wil het vooral financieel maar nooit lukken om echt aan te haken

17 april 2021 om 09:34

Eindhoven heeft veel sterke Nederlandse bedrijven. Die verenigen zich nu. Rotterdam heeft vooral internationale bedrijven.

Allemaal leuk en aardig, maar zolang De Jong degene is die het budget mag spenderen, schiet je nog steeds niet zo veel op.

17 april 2021 om 08:24

Afgelopen jaar heeft die toch best leuk gedaan. Boscagli is goed gaan spelen, Sangare is bruikbaar, Gotze kwam opeens binnenwandelen, Max is een goede aankoop em Mvogo was opzich redelijk. Zijn eerste seizoen was natuurlijk vrij dramatisch maar nu zit er echt wel een stijgende lijn in.

17 april 2021 om 08:48

Het zijn bruikbare spelers, maar geen spelers die PSV prijzen brengen. En dat is nu juist wat nodig is. Kampioen worden en prijzen pakken. En we kunnen nou ook niet zeggen dat PSV tot de laatste speeldag heeft mee gedaan om de titel. Ik denk dat het voor PSV een slechte zaak is om met redelijke aangetrokken, spelers genoegen te nemen met een TD.

17 april 2021 om 09:09

Volgensmij kan je met spelers als Sangare, Boscagli, Zahavi (was ik net ff vergeten 🤐) en Max prima voor de titel spelen. Het is alleen niet reëel om te verwachten dat PSV na het rampseizoen 2019/2020 binnen 1 zomer weer op het gewenste niveau zit. Om weer terug te komen heeft PSV het hele tactische beleid omgegooid en zoiets heeft tijd nodig. Vergeleken met vorig seizoen is alles al een stuk beter. Als er nu nog een goede zomer gedraaid wordt moet PSV nog een stap kunnen zetten. Dan zijn alle talenten ook weer een jaar ouder en moet je toch minimaal langer mee kunnen doen. Zowel in de eredivisie als Europees.

17 april 2021 om 09:21

Nou ik ben dr niet van overtuigd. Verre van. Sangare is voor 10 miljoen of zo gehaald, dan is “bruikbaar” toch gewoon belachelijk. Voor dat bedrag verwacht ik in Nederland gewoon een fatsoenlijke speler. In principe van spelers die je vanaf een miljoen of 5 aantrekt, daar mag ik gewoon van verwachten dat die in Nederland wat kunnen betekenen. Stel je voor dat fc Utrecht, az of Feijenoord de mogelijkheid hadden om voor elke positie dat bedrag uit te geven....psv heeft spelers in de selectie die over de 5 miljoen hebben gekost, maar echt nul,nul toevoegen of veel te weinig. Een aantal daarvan zijn onder de jong binnen gewandeld. Doan, Sangare, Bruma, Baumgartl....das zowat 40 miljoen. Dus ik hou m’n hart vast bij wat hij nu met 50 gaat doen.

17 april 2021 om 09:31

Ik ben vooral geschrokken dat spelers de spelwijze maar 1 helft vol weten te houden en daarna kapot zijn. In bijna alle wedstrijden gezien. Belangrijkste aandachtspunt voor volgend seizoen. Consequenter spelen

17 april 2021 om 09:44

Dat bedoel ik, je kan blijven zeggen volgens mij zijn het spelers die prima voor de titel zouden kunnen spelen... Maar het blijkt nog nergens uit. Daar zou je toch je TD nu op moeten beoordelen?

Ambitie vanuit jezelf als club om beter te worden op elk vlak vind ik mooi om te zien. Toch krijg ik bij PSV altijd het gevoel dat het eerder een gigantisch minderwaardigheidscomplex is richting Ajax. Kan ook door de maniet van schrijven door de media komen natuurlijk. Ik gun het PSV overigens van harte. Want als clubs het beter gaan doen is dat alleen maar goed voor het NL voetbal. Is er bekend of ze met die 50mil ook nog wat salarissen gaan compenseren die 2 seizoenen niet volledig zijn uitbetaald? (Gedwongen corona bezuinigingen)

17 april 2021 om 08:25

@vegas, ik haal dat minderwaardigheidscomplex niet zo uit deze tekst eigenlijk. Ik vind het vrij logisch dat PSV naar Ajax kijkt. De afgelopen 35 jaar zijn dat veruit de meest succesvolle Nederlandse clubs en daarmee dus grote sportieve concurrenten van elkaar. Ik denk dat het artikel en de reactie van Van der Wallen heel realistisch schetst dat Ajax aardig afstand heeft genomen. En dat zint PSV natuurlijk niet.

17 april 2021 om 09:25

Psv is al decenia de grootste concurrent van ajax en vice versa. Daar zit weinig minderwaardigheidsgevoel bij. Ze willen hiermee aanhaken bij het grote geld van ajax. Vergeet niet dat dit het eerste seizoen in jaren is waarin ajax psv qua punten op grote afstand zet. Het zit allemaal niet heel ver uit elkaar qua punten. Qua geld is het een ander verhaal.

17 april 2021 om 08:31

Zo werkt topsport toch gewoon. Als je zelf niet de beste bent moet je kijken naar manieren om je concurrent in te halen. Een aantal supporters zijn wellicht extreem veel met ajax bezig maar wat PSV doet vind ik niet meer dan sportief het maximale eruit proberen te halen.

17 april 2021 om 09:35

Dan ben jij wat jonger. PSV is lange tijd de grote kwelgeest geweest van Ajax. PSV had indertijd simpelweg meer poen.

Ik vind het knap dat PSV een manier heeft gevonden om geld te krijgen zonder enorme financiële risico's. Ben benieuwd naar komend seizoen. Malen, Dumfries en Doan gaan waarschijnlijk verkocht worden voor een mooi bedrag. Dat gecombineerd met deze financiële injectie zou betekenen dat het een hete zomer gaat worden in Eindhoven. Hopelijk eentje met meer goede aankopen dan 2 seizoenen geleden.

17 april 2021 om 09:08

Je moet ook wel creatief blijven, kapitaal op het veld lijkt leuk, maar er hoeft maar iets te gebeuren en je bent het kwijt. Een blessure of een gevalletje Ihataren en de miljoenen verdampen

17 april 2021 om 09:54

Zou jij het een enorm risico vinden als Ajax nu 112 miljoen zou lenen op een gelijkaardige manier? Of als Feyenoord even 50 miljoen zou lenen?

17 april 2021 om 10:46

Ligt eraan bij wie je het leent en wat de rente is. Natuurlijk is het een risico maar dat hoort bij topsport. Het zou kunnen dat alles misgaat en dat PSV over een paar jaar een stapje terug moet doen. Dat zou inderdaad jammer zijn maar het risico op stilstand heb je ook als je geen lening doet. Het positieve punt is dat het geen investeerder is die PSV helemaal uitknijpt als het niet zo lukken. Lenen is natuurlijk altijd een risico maar dit is geen lening die PSV financieel aan de afgrond gaat brengen. Dat blijkt in ieder geval niet uit de informatie die we nu hebben.

17 april 2021 om 11:06

De rente is inderdaad aan een voordelig tarief en bij partners die wel coulant zullen zijn. Toch komen dergelijke leningen echt niet zo vaak voor in de voetballerij (van deze grootteorde). En daar zal toch wel een reden zijn voor lijkt me dan?

17 april 2021 om 13:23

Je kunt vanalles vinden van de vraag of PSV wel of niet dit risico moet nemen. Ik heb het alleen over de manier hoe PSV dit risico neemt. Daar is toch vrij goed over nagedacht lijkt het. Je hebt voldoende voorbeelden van clubs die bijvoorbeeld wel kozen voor de buitenlandse eigenaar of voor onbekende investeerders. Daar was ik als PSV supporter toch een stuk onrustiger van geworden dan van dit idee. Het kan fout gaan natuurlijk maar dit soort ingecalculeerde risico's vind ik in de topsport zeker aanvaardbaar. Je doet niet aan topsport om ieder jaar een bescheiden winst te maken.

Twente had dus meer kunnen vragen als ze dit nu lezen 😉. De anderen clubs likken alvast hun vingers af.

17 april 2021 om 09:49

Twente heeft wel wat het wilde omdat Drommel afzag van zijn deel. Die zal dit bericht dan ook fronsend lezen. Lekker begin!

Had PSV ook niet nog een rekening open staan bij de gemeente.

17 april 2021 om 09:43

Pacht van de grond. Daar draait de gemeente al zo ongeveer winst op inmiddels.

Tja, wat heb je aan kapitaalinjecties wanneer je het kapitaal op het veld zo aan het vernietigen bent? Als Ihattaren daadwerkelijk voor maar 4 á 5 miljoen weggaat dan heeft PSV daar al ongeveer 25 miljoen vernietigd.

17 april 2021 om 08:46

Dat zijn twee compleet andere zaken die eigenlijk niet zo veel met elkaar te maken hebben. Psv had deze stap ook moeten zetten als Mo wel zijn waarde had behouden. Ik krijg de afgelopen weken ook steeds meer t gevoel dat het aan Mo zelf ligt en niet aan PSV of de trainer, dus in hoeverre je kan spreken van kapitaalvernietiging van PSV is zeer twijfelachtig.

17 april 2021 om 09:01

Misschien ligt het aan Ihattaren zelf, maar PSV had daar anders mee om kunnen gaan. Hem op de bank zetten, hem in minuut 88 inlaten vallen, hem buiten de selectie laten en een statement naar buiten brengen waarbij PSV de gehele club tegen Ihattaren zette was dus niet de beste oplossing.

En het heeft wel met elkaar te maken, want als PSV hun spelers beter had verkocht, ook in het verleden, had de club nu financieel meer armslag gehad.

17 april 2021 om 10:31

Een ding weten we zeker en dat is dat we niet in de toekomst kunnen kijken

Voor hetzelfde geld herpakte Ihattaren zich wel door die maatregelen en was hij meer geld waard geworden en deed PSV hier juist verstandig aan. De situatie had ook erger kunnen worden als PSV anders had gereageerd. Wanneer ze hem wel veel speelminuten zouden gegeven en geen statement hadden gemaakt. Misschien waren andere waardevolle spelers wel opgestapt of was het een veel grotere puinhoop geworden. In beide gevallen is het koffie dik kijken Feit is dat het nu een ongunstige situatie is voor PSV en dat is zonde te noemen, want ze hebben wel geprobeerd om het beste ervan te maken.

17 april 2021 om 09:06

Ja en Boscagli is van 200.000 weer gestegen naar 8 miljoen.. Zo makkelijk scoren dit..

17 april 2021 om 09:13

Dat is inderdaad goed gedaan. Maar je hebt wel een paar Boscagli's nodig om 1 Ihattaren op te vangen. En ja, ik weet dat ik tegen sommige zere benen aan schop, dus die personen zien dit als makkelijk scoren, maar wel voor een heel groot gedeelte de waarheid.

17 april 2021 om 09:17

Dat Ihattaren niet slaagt bij PSV ligt vooral aan Ihattaren. Hij heeft alle kans van de wereld gehad maar het werkt gewoon niet. Tegenover hem staan spelers als Malen, Gakpo, Madueke, Teze en Boscagli die meer waard zijn geworden het gelopen seizoen. Niet iedereen kan slagen natuurlijk. Dat heb je altijd.

17 april 2021 om 09:35

Alle kansen van de wereld?

In de 61e minuut ingevallen tegen ADO uit. 0 minuten thuis tegen Vitesse. ) minuten tegen Ajax thuis. In de 67e minuut ingevallen uit tegen Fortuna Sittard. 0 minuten thuis tegen Feyenoord. In de 87e minuut ingevallen uit tegen AZ, 0 minuten uit tegen VVV Venlo

Tegen Heracles viel hij ook pas in de 75e minuut in, maar toch wist hij op fraaie wijze een doelpunt te maken.

Hij heeft de afgelopen maanden echt inderdaad superveel kansen gehad van de trainer...

17 april 2021 om 10:02

Je vergeet even te zeggen dat hij minder kansen kreeg nadat hij een half seizoen enorm veel kansen kreeg en geen zak presteerde.

17 april 2021 om 11:35

Paul, 1600 minuten noem ik inderdaad de kans krijgen, zeker gezien zijn wangedrag.

Goede zaak. Als je dit soort dingen niet doet verlies je de aansluiting. Nu maar hopen dat het geld op een goede manier uitgegeven wordt.

17 april 2021 om 08:48

Ajax heeft wel eens op de rand van de financiële afgrond gestaan en kwam juist terug door veel minder te investeren in transfers. Het team dat de halve finale CL haalde kostte veel minder dan het huidige elftal en schraapte veel meer binnen voor de club.

17 april 2021 om 10:15

Dat is fijn voor Ajax. PSV staat echter niet op de rand van financiële afgrond. Ajax heeft stappen gezet en PSV heeft middelen nodig om competitief te blijven.

Zo zie maar dat de prestaties van Ajax, goed zijn voor de gehele competitie. Het niveau verhogen en de concurrentie moet creatieve manieren verzinnen om bij te haken. Het mooiste zou zijn als Feyenoord en AZ ook deze manieren kunnen vinden. Dan wordt het echt smullen in de ED.

Hoeveel van deze injectie kan er besteedt worden aan investeringen in spelers? Heeft PSV bijvoorbeeld ook gaten of tegenvallers die hiermee gedekt worden of is het een soort vrij budget ? Als je de verkoop van Malen en Dumfries ook nog binnen harkt is er genoeg aanwezig om toch te versterken waar nodig. Ben benieuwd waar John (of toch stiekem Schmidt ?) mee aankomt deze zomer! Mooi dat de omgeving zo betrokken is bij een club voor een gunstig tarief, dat is niet niks in deze tijd.

17 april 2021 om 09:07

Ik denk dat je er toch wel van uit gaan dat een BVO enigszins weet hoe ze het geld gaan besteden. \ik denk niet dat ze nu een speler van 50 miljoen aantrekken en er later achter komen dat ze nog gigantische gaten hebben..

17 april 2021 om 10:03

Tot ze het uitgeven aan een nieuwe Bruma. Dan is dat geld wel gewoon plots weg. En transfers doen, is een loterij. Het kan dus zomaar voorvallen.

17 april 2021 om 10:20

Het is een vrij budget, de verbouwing van het stadion en de herdgang worden er van betaald en er mogen spelers van gekocht worden, dit is een uitbreiding van het huidige investeringsfonds waar nog zo'n 30 miljoen in zit.

Heel mooi dat allerlei mensen/bedrijven bereid zijn om het afgegleden Psv uit het slop te trekken. Goed voor de competitie en hopelijk kan Psv Europees ook van betekenis zijn. Wat me wel zorgen baart, wie gaat die spelers scouten ? Wellicht dat Schmidt nog wat toppers kan verleiden !

Begrijp ik het verkeerd of moet ik dit niet gewoon zien als 2 leningen? Een 2e hypotheek en een bedrag waar je rente over moet betalen. Als dit zo is dan lijkt het me een voorschot nemen op CL-deelname. Je creëert in principe hogere lasten(rente+2e hypotheek aflossen) in de hoop dat je de 'jackpot' kan pakken met CL-deelname. Als dit zo is lijkt het me toch wel een gevaarlijk spel en zullen ze het van de zomer echt goed moeten besteden, wordt een interessante transferzomer.

17 april 2021 om 09:46

Dat lees je inderdaad prima - ik snap die hele hosanna stemming ook niet helemaal. Toen ik gisteren snel het bericht las ging ik er vanuit dat het een schenking van meneer de miljardair was maar dit blijkt gewoon een lening die terugbetaald moet worden met rente.

17 april 2021 om 10:16

Dit is geen 2e hypotheek maar een aangepaste hypotheek, met de lage rentestand is dit natuurlijk alleen maar slim en betaald PSV dus minder rente dan nu het geval is. Het investeringsfonds bestaat al (er zit nog zo'n 30 miljoen in volgens het originele artikel maar wordt hier gemakshalve niet gemeld) en wordt uitgebreid met meerdere investeerders, aan dat fonds betaald PSV een rente van 1,5%. Ook hier zitten dus weinig risico's aan.

Waarom via buitenaf, waarom psv zo helpen Laat hun dat lekker zelf oplossen zoals ajax dat helemaal zelf doet

17 april 2021 om 10:18

Je bedoeld zoals de gemeente Amsterdam bij Ajax heeft gedaan bij de bouw van het stadion, waarbij Ajax 37,5 miljoen kreeg?

Waarom wordt er in dit artikel niet vermeld dat PSV al een investeringsfonds heeft waar nog zo'n 30 miljoen in zit en dit niet meer dan een uitbreiding ervan is?

Sportief gezien is een sterk PSV ook goed voor Ajax. Het laat me verder koud hoe ze hun ambities in Eindhoven realiseren. Ergens lijkt dit een risico, maar als het lukt dan kan het gat tussen plek twee en de rest ook groter worden. Hoe dan ook denk ik sowieso dat er zelfs vandaag genoeg dreiging is uit Eindhoven richting Amsterdam. Er zijn verschillen, maar ze zijn niet zo groot dat PSV nooit meer landskampioen kan worden.

Ik lees eigenlijk nergens iets over de voorwaarden van terugbetaling. Daar er rente betaald wordt en Elfrink het gisteren verkocht als een alternatief voor negatieve bankrente lijkt het er op dat de investeerders in dit fonds toch echt niet zitten te wachten op inspraak en er sec in stappen om hun geld weer terug te krijgen. Kunnen investeerders hun geld zo maar op eisen?

Ik denk niet dat het een gebrek aan kwaliteit is want PSV heeft genoeg goede spelers onder contract staan maar ze moeten wel goed worden gebruikt. En ik heb mijn twijfels bij het systeem van Schmidt en zijn wissels. 4222 past niet optimaal bij dit spelers materiaal, en iemand die goed in de wedstrijd zit wordt gewisseld terwijl Rosario als hij weer eens een 3 krijgt voor zijn spel altijd blijft staan.

Schiet je weinig mee op, dit soort eenmalige injecties om de 10 jaar ofzo. Tenzij je het enorm goed investeert, in bijvoorbeeld international toptalent (die je voor het veelvoudige weer door kunt verkopen), en het koppelt aan goed lange termijnbeleid en visie. Maar vaak zie je dat er middelmatige aankopen van worden gedaan, of redelijke, waarna het effect van zo'n injectie al vrij snel weer vervlogen is. Ik zeg dus absoluut toptalent daar van halen, een trainer aanstellen die heel graag met jeugd werkt, visie en identiteit (speelwijze/spelprincipes) voor de lange termijn. Bij Feijenoord zie je het in een wat andere vorm; ondanks financiele malaise blijven ze uiteraard wel kopen om het eerste te versterken, maar vaak wat oudere, middelmatige spelers die net meekunnen, niet veel toevoegen, en weinig tot geen restwaarde hebben. Zo blijf je hangen in een bepaald niveau, zowel financieel als sportief. Feijenoord zou even nã³g meer pas op de plaats maken, en desnoods even genoeg moeten nemen met de middenmoot (maar geloof niet dat dat hoeft), en dat geld besteden aan topjeugd, en ook verder aanvullen met eigen jeugd (geld besparen restwaarde), waardoor je weliswaar heel onervaren bent, maar wã©l veel kwaliteit hebt rondlopen, dat zich ontwikkelt, en enorm veel restwaarde vertegenwoordigd. Dus eerst eens echt goed zaaien, geduld hebben, en dan eens en voor langere tijd eerst vooral financieel de vruchten plukken, waarna je datzelfde beleid kan aanhouden, maar eens kan aanvullen met een meer ervaren, kwalitatieve kracht die wã©l veel toevoegt.

Net als bij Feyenoord is ook bij PSV een eventuele kapitaalinjectie tijdelijk zolang de organisatie/structuur van de club niet juist is. Zo'n 50 miljoen is binnen paar jaar al weer op. De reden dat Ajax momenteel zoveel kan is omdat ze de omzet aanzienlijk hebben verhoogd (marketing, sponsors, buitenland etc.) + de extra van de jeugdopleiding waar veel aan verdiend wordt. Alleen al dit jaar heb je weer met Rensch en Timber twee jeugdspelers die je voor minimaal 10miljoen kan verkopen.

Psv kan ook beginnen daar waar Ajax begon aan het begin van de fluwelen revolutie. Ajax had ook weinig geld (2010 nog een schuld met rode cijfers) maar begon wel met jeugd en goedkope krachten. Frank de boer (psv zou cocu of jonk moeten aanstellen als trainer) haalde 4 titels binnen met spelers als Sana , Boerighter, Zimling etc etc. Pas nadat in 2013 jongens als Eriksen en Alderweireld verkocht werden begon de kas wat vol te lopen, maar ook toen werd er tot zeker 2018 gewacht met het goed uitgeven van geld. 50 miljoen is in deze markt niet veel (lees : onvoldoende om ajax in te halen) Raar dat intern niemand dat daar ziet.Als Psv gewoon terug naar de basis gaat gewoon met club iconen op de juiste plek worden ze ieder seizoen 2e gegarandeerd met zo nu en dan een landstitel want ook Ajax struikeld heus wel aankomende jaren een paar keer. Jonk lijkt me een uitstekende trainer voor dat project, als er iemand een kijk heeft op talent is hij het wel.

Moet je natuurlijk wel de juiste spelers halen en dat is nog niet altijd een succes geweest tot op heden. Maar goed meer geld kan geen kwaad natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2411
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller142
J. PiroeAanvaller101
Y. MvogoKeeper320
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren