Real Madrid nadert nieuw akkoord met ‘een van de beste aankopen ooit’

Vrijdag, 16 april 2021 om 18:34Dominic Mostert • Laatste update: 18:33

Real Madrid en Karim Benzema blijven naar alle waarschijnlijkheid langer aan elkaar verbonden. Volgens Marca tekent de aanvaller op korte termijn een nieuw contract tot de zomer van 2023. Zijn huidige verbintenis loopt een jaar eerder af. Benzema heeft nooit een geheim gemaakt van zijn wens om een jaar langer in Madrid te spelen en zit nagenoeg volledig op één lijn met de clubleiding. Nog voor het eind van het seizoen wordt witte rook verwacht.

Benzema wordt door Marca een van de beste clubaankopen in de geschiedenis van Real genoemd. De Fransman kwam in 2009 voor circa 35 miljoen euro over van Olympique Lyon. Voor dat bedrag heeft de Koninklijke een spits binnengehaald die twaalf jaar doorbracht in het Santiago Bernabéu en inmiddels de top vijf van clubtopscorers aller tijden is binnengedrongen, met een totaal van 274 doelpunten in officiële wedstrijden. Na zijn contractverlenging is een plek in de top drie niet uitgesloten, redeneert Marca, nu Benzema nog maar 16 doelpunten verwijderd is van nummer vier Santillana en 34 doelpunten van nummer drie Alfredo Di Stéfano.


Topscorers aller tijden van Real Madrid
Naam Doelpunten Wedstrijden Ratio Actief tussen...
Cristiano Ronaldo 450 438 1,03 2009-2018
Raúl 323 741 0,44 1994-2010
Alfredo Di Stéfano 308 396 0,78 1953–1964
Santillana 290 645 0,45 1971–1988
Karim Benzema 274 549 0,50 2009-

Benzema scoort niet alleen vaak, maar is ook een fijne onderhandelingspartner voor de clubleiding. Hij tekende tot dusver viermaal een contract bij Real, in 2009, 2014, 2017 en 2020, en telkens werd zijn contractondertekening 'snel en effectief' afgerond, zonder enige controverse of moeilijke discussies. Hij wordt intern gezien als 'een van de makkelijkste spelers' als het aankomt op contractgesprekken. Hij heeft nooit aan de deur geklopt voor een salarisverhoging of een nieuw contract. Het is altijd Real dat bij hém aanklopt, waarna hij nooit negatief reageert op het voorstel van de clubleiding.

In het uiteindelijke contract wordt zelden afgeweken van het voorstel van Real. Benzema maakt bijvoorbeeld ook geen probleem van het beleid om spelers boven de dertig jaar steeds voor slechts één jaar te laten bijtekenen. Wel kiest de club er nu voor om niet te wachten tot de routinier, zelf 33 jaar, zijn laatste contractjaar ingaat; dat is wel gebeurd met Sergio Ramos, Lucas Vázquez (wordt in juli dertig jaar) en Luka Modric. Laatstgenoemde lijkt net als Benzema te zullen bijtekenen, maar de gesprekken met Lucas verlopen stroef en vrijdagochtend meldde Cadena SER dat Real rekening houdt met een vertrek van Ramos.

Mede door de onzekerheid rond die spelers is Real blij dat Benzema naar alle waarschijnlijkheid 'gewoon' aan de club verbonden blijft. Hij wordt door Marca een 'essentiële' speler genoemd; de aanvaller kwam dit seizoen tot 25 doelpunten in 36 officiële wedstrijden. In LaLige scoorde hij dit seizoen 19 keer; alleen Lionel Messi maakte meer goals (23). Vorige maand, tijdens een persconferentie voorafgaand aan de returnwedstrijd tegen Atalanta (3-1 zege) in de Champions League, zei Benzema dat 'zijn deur openstaat' indien voorzitter Florentino Pérez langer met hem door wil. Op de achtergrond droomt Olympique Lyon nog altijd van zijn rentree, maar dat lijkt op zijn vroegst in 2023 realistisch.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door rm1334)

Clublegend, vaak zwaar onderschat door de aanhang. Maar o zo belangrijk geweest.

16 april 2021 om 12:36

@martijn "aak zwaar onderschat"

En zijn zogenaamde moeilijke karakter wordt vaak zwaar overschat.

Zoals in het artikel ook staat, de beste man is loyaal en zeurt nooit. Is dankbaar en eist geen onmogelijke bedragen zoals veel voetballers tegenwoordig wel doen.

16 april 2021 om 14:37

Denk dat zijn grootste kracht was dat hij in de schaduw van Ronaldo wilde staan en als een dienende speler richting hem speelde

16 april 2021 om 15:39

Door de aanhang? Wat zeg jij nou? De hele wereld onderschat Benzema maar de fans zelf weten hoe goed en belangrijk hij is

16 april 2021 om 16:39

Wat zeg jij nou? Paar jaar geleden wilden jullie 2 seizoen lang niets liever dan dat hij door de achterdeur zou vertrekken. Ik als Barca fan liep hem nog te verdedigen.

16 april 2021 om 17:48

Volgens mij waren er nauwlijks supporters die van Benzema af wouden, ondanks dat Benzema nooit echt de meest klinische spits is geweest. Waar de fans voornamelijk jaren om hebben gezeurd is gezonde concurrentie in de spits. Je moet beseffen dat Jovic de eerste spits is die Real heeft gekocht sinds de aankoop van Benzema. Dat is dus behoorlijk lang geleden.

16 april 2021 om 17:50

@origami Helemaal eens. Weet het ook nog goed. En ook door het publiek werd hij eens uitgefloten. Toen sprak Ronaldo ze nog aan. Gunde hij Benz een pen. Tsja. Benzema snoert vele monden! Enige wat jammer is, is dat hij nooit super constant is geweest kwa goals maar voetballend altijd top en nu ook met goals, alleen heeft een topaanvaller ala Mbappe naast em nodig, dan heb je echt een scary aanval.

16 april 2021 om 19:38

Nou ik weet niet over welke fans je het hebt maar zeker niet over mij. Weinig echte real Madrid fans die ik ooit zoiets heb horen roepen hoor. Iig niemand die je serieus moet nemen

16 april 2021 om 22:05

Er is een tijd geweest waarin hij behoorlijk bekritiseerd werdt, met aanhang bedoel ik ook zeker niet de hele aanhang. Maar opgegeven moment merkte ik wel op dat alles wat hij deed als negatief werdt gezien, zo werdt hij regelmatig uitgefloten in bernabeu.

Fantastisch nieuws! Benzema is zo belangrijk en dit seizoen de beste speler bij Real.

Wat een geweldenaar is dit toch en een van de meest complete aanvallers van zijn generatie. Hij haalt misschien niet de ratio's van de wereldtoppers als Messi, Ronaldo, Lewandowski, maar loopt toch mooi 1 op 2 en draagt daarnaast voetballend ook zo enorm veel toe, zeker in de jaren met Ronaldo. Hij beheerst alle facetten van het spelletje en zelfs op zijn ouwe dag draagt hij dit Real nog. Puur genot om zo'n speler mee te maken.

16 april 2021 om 14:12

Klopt, maar is juist ook het mooie aan hem! De jaren met Ronaldo besefte hij dat hij met een geweldenaar speelde en zich moest schikken in zin rol.
Juist mooi dat iemand die ook zo goed is zich toch aanpast naar een andere speler.

Dit deed Rooney ook toen van Persie kwam. En gaf hij ook toe dat hij dit snapte in het belang van het team en de prijzen.

Prachtig zulke spelers!

16 april 2021 om 14:54

Nou ja, ik denk ook niet dat Benzema een keuze had. Alle ballen gingen naar Ronaldo en die staat nou niet bepaald bekend om het assisteren van de spits. Hij kon simpelweg niet anders.

16 april 2021 om 15:35

Ronaldo en die staat nou niet bepaald bekend om het assisteren van de spits

226 assists in zijn carriere.....

16 april 2021 om 19:15

Als je meerekent dat hij niet eens de penals/ vrije trappen neemt is het nog indrukwekkender. Die werden genomen door ronaldo en ramos.

Benzema is echt een topspits! maar wat een zieke cijfers van Ronaldo bij real pff

Goed nieuws! Benzema lijkt fitter dan ooit en is enorm belangerijk voor dit Real. Heb respect voor hem dat hij zo beslissend kan zijn met mindere buitenspelers naast hem. Hazard zou een droomduo kunnen vormen met Benzema, maar die is nooit fit. Rodrygo krijgt niet zoveel minuten en Vinicius is wisselvallig. Zelfde geldt voor Asensio. Mocht Mbappe niet haalbaar zijn, hoop ik dat Real bij City aanklopt voor Mahrez. Een aanval met Hazard, Benzema en Mahrez zou echt genieten zijn.

16 april 2021 om 12:37

Over dat fitter dan ooit gesproken. Muller zei dat ooit in een interview hoe minder muscles (massa) en hoe droger je bent, hoe langer je mee kan in voetbal. Dat zie ik echt heel erg terug in Benzema. Want hij had altijd een vrij stevige bouw zegma en is gaande hij ouder werd dinner/droger en minder bezig te zijn met zware gewichten en meer cardio.

16 april 2021 om 15:36

Zie je ook bij C Ronaldo. Die is ook niet meer zo opgepompt als in zijn begintijd bij Real.

Pfff de cijfers van CR7 bij real wat een klasbak! Onn: Benzema laat elk jaar toch zijn waarde zien bij Real en scoort toch nog veel belangerijke goals logisch besluit van Real dus nu met Ramos er zien uit te komen want Ramos in een ander shirt dan Real doet pijn aan de ogen 😋

Top nieuws, is echt een leider geworden, fitter dan ooit tevoren, is constant bezig met zijn lichaam, elke dag in de gym te vinden na wedstrijden. Volgens Marca is Modric ook al mondeling tot een akkoord gekomen. Nu Sergio Ramos nog, en als het ook kan Lucas Vazquez, maar als die jongen een transfer wilt maken naar het buitenland is het hem gegund.

16 april 2021 om 12:29

Cmg, waarom wil je graag dat Vazquez verlengt ? Is een wisselspeler die niet zeurt maar hij brengt toch veel te weinig doet me denken aan de Lingard van United. Met Asensio, Vinicius, Rodrygo en Hazard ben je prima dubbel bezet en kan je eventueel nog ergens een talent oppikken.

16 april 2021 om 12:46

Zonder Vazquez was het seizoen al lang voorbij voor Real. Al daarvoor verdient hij een verlenging. Carvajal kun je niet meer op vertrouwen helaas en Vazquez kan dat prima invullen

Prima, hopende dat Jovic komend seizoen meer speeltijd krijgt. Wat die wel moet verdienen natuurlijk! Ik zie het nog wel zitten in hem, maar moet gewoon strijden en zich gaan ontwikkelen.

Topnieuws. Fantastische spits en een Real legende. Hopelijk kan hij het niveau van dit seizoen nog enkele jaren evenaren.

Leuk om te lezen. Herinner mij nog de momenten dat Huntelaar te licht was bevonden voor Real Madrid en Benzema kwam in plaats. Wat een commentaar dat er kwam van dit forum. Nu zijn we meer dan 10 jaar later en heeft hij toch wel duidelijk bewezen dat hij daar op zijn plaats is.

Een speler die mega onderschat wordt. Echt een teamspeler die een team beter maakt. Van grotere waarde dan Ronaldo ooit was voor het spel van Madrid.

16 april 2021 om 12:50

Sorry, maar dat ben ik niet met je eens. CR7 heeft met Real Madrid 4 Cl's in de wacht gesleept
2014 17 goals
2016 16 goals
2017 12 goals
2018 15 goals
In al die jaren was hij topscorer van de CL. Dan mag je van mij zeggen dat hij (cr7) van de grootste waarde was voor het spel van Madrid.

16 april 2021 om 12:59

Hij maakte de goals. Benzema maakt een team beter. Ik denk dat de combinatie van Kroos, Modric, Ramos, Casemiro het geheime wapen is geweest van Madrid. De Cl's die ze hebben gewonnen komen ook grotendeels doordat Ramos een clutch spelers is. Ze waren niet altijd het beste team in die seizoenen maar scoorden vaak cruciale goals als het erom ging door spelers als Ramos.

16 april 2021 om 13:05

Ronaldo scoorde meer cruciale goals. Toch grappig dat om een of andere reden mensen erin slagen om half het Real van toen ‘belangrijker’ te noemen dan Ronaldo.

16 april 2021 om 13:40

Dat is 100% waar. Benzema is een erg goede speler maar presteerde naar mijn mening altijd onder. DIe getallen die jij aanhaalt bevestigen dat want naar mijn mening zou je als topspits jaarlijks +25 goals moeten maken als je tussen Ronado en Bale staat en in het verleden Robben en Ozil etc. Hij lijkt mij totaal geen moeilijke jongen alleen hangt dat verhaal met valbuena aan hem. Echter vond ik Benzema altijd aan ambitie en drive ontbreken. hij heeft zoveel kwalitieten maar jaarlijks zo weinig scoren. Zet dat eens af tegen Luis Suarez en Lewa.

16 april 2021 om 14:26

Dan Ramos? Dat lijkt me niet. Ramos was er vaak om de cruciale goal te scoren.

16 april 2021 om 14:51

Nou ja, ontkennen dat Ronaldo de grootste factor was is wel de omgekeerde wereld. Het is ook geen toeval dat Real Madrid beduidend minder werd na het vertrek van Ronaldo. Natuurlijk is Benzema een uitstekende spits. Echter heeft Real Madrid het succes van het afgelopen decennium toch voor een groot gedeelte te danken aan Ramos en Ronaldo.

16 april 2021 om 15:06

Dat is gewoon een vertekend beeld dat bestaat over Ramos omdat hij twee keer een extreem belangrijke goal maakt tegen Atletico in de CL-finale. Dat zijn dan ook wel meteen de twee enige zo belangrijke goals die hij gemaakt heeft in de CL ten tijde van Ronaldo. Ronaldo is een andere klasse. Die heeft beslissende goals gemaakt tegen Schalke, Juventus, Roma, Wolfsburg, Bayern, Atletico en Psg. En dan heb ik het alleen over knock-out wedstrijden, terwijl het bij Ramos over zijn gehele CL-carrière gaat.

16 april 2021 om 17:53

@Sirius ja en Ronaldo werd minder nadat hij Real verliet. Komt met Juve niet echt ver meer in de cl en nu? Agh, tuurlijk was hij formidabel, zijn goals e.d. maar de anderen waren even belangrijk in de prestaties, Benz, Case, Modric, Ramos en noem ze maar op. Maar uiteraard de goalscorer gaat er vaak vandoor met de shine omdat die het verschil maakt voorin. Wat Ronaldo heeft gedaan is ook gewoonweg bizar en grandioos, daar niet van.

Met het langer aanblijven van Benzema lijkt mij ook duidelijk dat door de eventuele komst van Haaland een streep kan. Neymar schijnt bij PSG een 4 jarig contract te gaan tekenen, dus wordt nog interessant welke nieuwe ster Real gaat halen. Ik denk dat ook Mbappé nog heel lastig te financieren zal zijn voor Real.

16 april 2021 om 19:07

Dan halen we niemand toch? Als er geen geld is, is er geen geld. Zo simpel is het. Wij kunnen het ons niet permitteren om en Wijnaldum en Depay en Garcia en Haaland en Alaba, etc. etc. allemaal te halen. Dan moeten we het maar doen met wat we in huis hebben. Als de ziekenboeg leeg is kunnen we nog een redelijk ploegje samenstellen om mee te doen bovenin in La Liga en om minstens kwart / halve finale CL te bereiken toch? Perez heeft laten zien dat hij verstandige beslissingen kan nemen. Uit noodzaak spelers laten gaan (james, Reguilon, Hakimi), en uitverhuren (bale, Odegaard, Kubo, Ceballos). Dat heeft de druk op de portemonnee in deze lastige periode verzacht. Het heeft er ook voor gezorgd dat we niet met meer dan een miljard korte termijn-schuld zitten en toch zijn we gewoon landskampioen geworden en hebben we de Spaanse Super Copa binnengesleept.

Mooi nieuws dit. Al jaren de beste spits van Frankrijk. Het is toch een schande dat die Deschamps hem maar blijft negeren. Giroud mag zijn veter nog niet strikken.

16 april 2021 om 14:48

Dat negeren heeft natuurlijk weinig met zijn voetballende kwaliteiten te maken. Dat Benzema vele malen beter is dan Giroud, dat ziet iedereen.

16 april 2021 om 15:47

Klopt, daar ben ik het met je eens. Het blijft een schande.

Mooi dat Real zijn contract wil verlegen. De beste meevoetballende spits...

Die zouden we toch niet laten lopen? En Zidane al helemaal niet. Op het moment onze beste speler. Ongelofelijk wat een werk deze man verzet, cruciale goals die hij maakt in wat voor ons dan een 'magere periode' moet zijn als je de commentaren uit de voetbalwereld moet geloven. Hij maakt ook veel minuten en lijkt toch onvermoeibaar, zal in de 90e minuut nog achteruitsprinten om de opbouw van de tegenstander te verstoren en zal ook dan druk proberen te houden op de helft van die tegenstander. En hij kan best mooie goals maken, vraag maar aan Araujo en Ter Stegen. ;-)

Prachtig nieuws dat Big Benz gaat bijtekenen. Echt de lieveling van Perez. Is in mijn ogen de best voetballende spits ter wereld. Ben wel van mening dat Real sowieso nog een spits moet halen. Benz wordt 34 en als ie geblesseerd zou raken hebben we helemaal niemand,

Lol het verschil tussen de nr 1 en de rest. Pas na zn carriere zal men tot de ware bezinning komen wat voor een legende er op de velden heeft gestaan in dit tijdperk.1 op 1 na dik 400 wedstrijden. Je krijgt er gwn kippenvel van...

16 april 2021 om 18:57

Ik denk dat Madrid fans het wel degelijk weten Monique. Misschien dat de buitenwacht er pas na zijn carrière achter komt hoe goed hij is, wij weten wel beter.

Wat een heerlijke spits is dit, geweldige voetballer en ondertussen toch wel een echte legende. Ik denk als je ergens meer dan 300 wedstrijden speelt en je haalt een Moyenne van 0,5 dat je het goed doet. Ik vind dit een van de meest ondergewaardeerde spelers allertijden, belangrijk geweest in veel prijzen voor de koninklijke. Hij heeft lange tijd in de schaduw gestaan van de absolute held Cr7.

Blij dat hij nog even door mag daar, en dat we van hem kunnen blijven genieten op hoog niveau.

Ik kan hierdoor ook echt niet geloven dat Real nog in de race zou zijn voor Haaland. Benzema kan zeker nog 2/3 jaar mee op het hoogste niveau. Daarbuiten gaan die gewoon alles op alles zetten voor Mbappe.

16 april 2021 om 16:38

Denk ook dat Mbappe met die Franse connectie veel eerder in aanmerking komt dan Haaland. Ze hebben daar nog zo uit m'n hoofd Benzema, Mendy en Varane lopen en nog eens Franse coach. Lijkt me dus sterk dat ze voor Haaland zouden kiezen.

Ik ben barca fan maar wat kan ik genieten van Benzema een top spits die zich jarenlang weg cijferde voor Ronaldo maar wel ze doelpunten mee pikte en andere aan het scoren hielp en helpt. Is op en top prof en met hem zou Frankrijk beter dan ooit zijn nu doen ze het met Giroud en griesje nou sorry hoor zij kunnen niet tippen aan Benzema. Na ze docu was ik nog meer fan van deze speler. Groot gelijk dat Real met hem verder wilt.

Hoe komt dat hij dan nog een contract van 2 jaar heeft(met 1 jaar verlengd) en ramos maar 1 jaar krijgt terwijl zijn contract dit jaar afloopt?

Goede voetballer, slecht persoon, ben geen fan van hem. Te veel schandalen waar hij bij betrokken is. Ik vind dat je het dan niet verdiend.

16 april 2021 om 19:35

Inderdaad. Zo een gedrag past ook niet echt bij de Koninklijke als je het zo bekijkt.

Ik denk dat hij het aanbod dat hem is voorgelegd heeft geaccepteerd marieke, Ramos heeft (volgens wat er wordt beweerd) het aanbod niet geaccepteerd, of nog niet dan. Met Modric zijn ze er bijvoorbeeld ook al uit heeft de Kroaat zelf gezegd. Met de een gaat het vaak wat vlotter dan met de ander.

12 jaar lang basisspeler bij de grootste club ter wereld en bij verschillende trainers. Dat zegt genoeg.. daarnaast keurige speler in 12 jaar tijd slechts 9 gele kaarten gepakt. Er bestaat geen beter voetballende spits dan Benzema. Tuurlijk heb je enkele spitsen die minder in het belang van het team spelen en meer goals scoren maar Benzema is een hele speciale spits. Hij speelt al zolang bij real maar dit was eigenlijk de ideale Barça spits geweest. Veel inzakken ruimte maken en voetballend zeer sterk. Tuurlijk zal hij komende 2 jaar misschien wat minder worden aangezien hij ook al wat ouder wordt maar hoop dat hij bij Real afsluit.

Dan zijn de aankopen van een topclub als Real niet zo heel goed schijnbaar. Altijd toch een beetje en net niet spits voor een topclub. Bij een club als Real schiet Jorgensen er ook altijd een paar in. Wat een cijfers van Ronaldo trouwens als we het over goede aankopen hebben.

Goed nieuws al mag er wel een concurrent bij. Hij heeft periodes waarin hij niet scoort en een goede concurrent kan hem wel op scherp zetten. Als zijn vorm er is dan kan hij een echte topspits zijn. Van een spits van Real Madrid mag je verwachten dat hij 1 op 1 loopt.

Mooi man, zo'n positief verhaal over hem..waren er maar meer van dit soort spelers. Niet altijd dat gezeik over meer en meer geld, zaakwaarnemers die moeilijk doen etc. Kijk naar dat verhaal laatst over Haaland, bij alle grote clubs lopen leuren met die speler en ziekelijke salarissen vragen (of wat er ook van waar is). En een ding weet ik zeker, Benzema heeft het absoluut niet slecht.

Real Madrid heeft een bijzonder lange lijst aan clublegendes, kortdurig en langdurig, Benzema hoort daar zeker bij. Even een dipje gehad, maar voor de rest een topper.

Benzema is een hele goede aankoop geweest voor real madrid. Persoonlijk ben ik geen fan van hem, hij heeft zijn meerwaarde echter allang bewezen bij real madrid. Ik ben niet geen fan omdat hij het madrid shirt draagt overigens. Ik heb vroeger zeker spelers gehad waar ik fan van was die wel het madrid shirt hebben gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller335
Vinícius JúniorAanvaller333
K. BenzemaAanvaller3222
RodrygoAanvaller201
T. CourtoisKeeper360
M. DíazAanvaller151
E. HazardAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

377 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren