Chris Smalling en gezin slachtoffer van gewapende overval

Vrijdag, 16 april 2021 om 11:20Dominic Mostert • Laatste update: 14:37

Chris Smalling is donderdagnacht het slachtoffer geworden van een gewapende overval, schrijft La Gazzetta dello Sport. Volgens de sportkrant verschaften drie gewapende mannen zichzelf toegang tot de woning van Smalling in Rome. Hij werd vervolgens gedwongen om een kluis te openen en kostbare bezittingen af te staan.

Smalling woont samen met zijn vrouw Sam Cooke en hun tweejarige zoontje Leo. De centrumverdediger van AS Roma was donderdag vanwege knieklachten niet inzetbaar voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (1-1) en bekeek de wedstrijd daarom vanuit huis. Later in de nacht, toen Smalling en zijn vriendin al sliepen, braken de gewapende en gemaskerde mannen binnen in het appartement van de Engelsman.

Ze dwongen Smalling om een kluis te openen en maakten een Rolex, verscheidene juwelen en 'andere waardevolle objecten' buit, aldus La Gazzetta dello Sport. De vrouw van Smalling belde rond 05.00 uur 's nachts de politie. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de inbraak en Roma heeft aangegeven Smalling op alle mogelijke manieren te willen bijstaan.

De club werd in november 2020 al opgeschrikt door een inbraak in de villa van trainer Paulo Fonseca in Monteverde. Er werden toen bezittingen buitgemaakt die samen ongeveer een ton waard zijn, maar Fonseca was op dat moment zelf niet thuis. Vijf maanden daarvoor, in juni, werd Bryan Cristante in zijn auto benaderd door twee mannen, die hem van zijn horloge probeerden te beroven. De middenvelder stapte zijn auto uit en wist de criminelen weg te jagen, terwijl hij om hulp riep. Een politieagent die buiten werktijd in de buurt was, kwam ter plaatse en hielp Cristante met de verdere afhandeling.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door rm1334)

Verschrikkelijk! Laat duidelijk zijn, ook voor Smalling en zijn vrouw. Maar mijn eerste gedachten ging meteen uit naar het zoontje van hun! Wat een nachtmerrie, en het lijkt op steeds grotere schaal voor te komen! Hier zal iets aan gedaan moeten worden! Zoals ik al vaker heb gelezen, spelers hebben geld zat en zouden eigen beveiliging in kunnen huren, maar ik snap ook goed dat spelers dat misschien niet willen. En zoals altijd, er moet eerst iets gebeuren voordat er uiteindelijk actie wordt ondernomen!

16 april 2021 om 11:36

Weet niet of het zoontje er weet van heeft gehad, kan zijn dat hij door de gebeurtenis is heen geslapen.

Maar hoe dan ook een vreselijke gebeurtenis en het lijkt steeds vaker voor te komen.

16 april 2021 om 11:42

Dit is sowieso natuurlijk verschrikkelijk en nooit goed te praten. Echter is dit ook iets dat de de lokale overheden ( covid beleid) in de hand wordt gewerkt. Veel mensen kunnen niks verliezen inkomen en vele ondernemers hebben zelfs niet de mogelijkheid om geld te verdienen ( omdat ze zogenaamd) niet aan de voorwaarden voldoen om overheidssteun te ontvangen. De verschillen tussen rijk en arm waren al exorbitant en dat is alleen maar verder toegenomen. En nogmaals dit is onder geen beding goed te keuren maar iedereen weet dat topvoetballers veel geld hebben.

16 april 2021 om 11:47

Ach schei uit Clarence83. Je zegt dat het niet goed te praten is, maar vervolgens doe je toch een (halfslachtige) poging. Mensen gewapend overvallen in hun eigen huis is nooit te verklaren, ongeacht je sociaal economische positie. Denken dat als je arm bent je het geld op deze manier bij de rijken mag halen, met als onderbouwing het beleid van de overheid, is absurd. Punt.

16 april 2021 om 11:48

Clarence83, dus jij wilt zeggen dat als er wordt ingebroken door ‘dieven’, het mede de schuld is van de overheid, omdat zij het coronavirus zo laag mogelijk willen houden om de druk op de ziekenhuizen te verminderen? Ik weet niet of je nu zit te trollen of dat je bloedjeserieus bent. Maar ik kan jou zo echt niet serieus nemen hoor. Als je gaat inbreken, heb je wat mij betreft al een flinke kronkel in je hoofd en dan ben jij de enige schuldige die aangewezen kan worden bij een inbraak.

16 april 2021 om 12:19

@clarence83

Zoals Psvfan700 stelt, je zegt dat het niet goed te praten is, maar vervolgens doe je toch een (halfslachtige) poging. Ik zou halfslachtig zelfs weghalen, je praat het gewoon goed.

16 april 2021 om 16:31

Hij praat niks goed, hij geeft alleen een oorzaak gevolg aan waardoor dit soort overvallen gebeuren. Beetje makkelijk om met andere mee te praten terwijl je het ook anders kan interpreteren.
Neemt niet weg dat dit een kwalijke zaak is natuurlijk.
Dit zal ook in Nederland kunnen gebeuren nu de kloof tussen arm en rijk groter gaat worden.

16 april 2021 om 11:49

Gelukkig is hun zoontje nog erg jong, dus zal het niet begrijpen er verder geen mentale leed aan ondervinden, 4 jaar ouder was het andere koek geweest..

16 april 2021 om 14:12

Nou weten we niet precies hoe de situatie is geweest maar zelfs baby's kunnen ptss oplopen dus stellen dat het kind er geen mentaal leed aan kan overhouden klopt niet.

16 april 2021 om 12:00

Of er moet wat gedaan worden aan inkomensongelijkheid. De stijging van criminaliteit in Italië gaat hand in hand met de steeds hardere economische klappen tijdens de covid periode. Meer nog dan hier, heb je daar enorme groepen die van week tot week leven qua (zwart) salaris. Die krijgen al een jaar 0 compensatie.

En ik zeg niet dat dit soort geweld geoorloofd is, maar het is wel een gevolg. Je ziet hetzelfde al jarenlang in bijvoorbeeld brazilië. Waar honger is, worden mensen wanhopig en zijn ze tot gekke dingen in staat.

16 april 2021 om 12:44

@siepe wat een onzin. Armoede in Italiã« en Nederland is niet het zelfde als in Braziliã«. Daar is geen werk=sterven. Hier niet.dus net als in Nederland geld ook in Italiã«; gewoon werken voor je geld. Veel mensen trekken liever een uitkering dan te gaan werken en dan piepen dat het niet genoeg is, of doen niet hun best op school en gaan de criminaliteit in want dat ze willen snel geld. Alles wat ik probeer te zeggen is; in Nederland als in Italiã« is criminaliteit een keuze die je niet hoeft te maken, ga naar school, je kan een uitkering krijgen, subsidie op huur,zorg, bijna alles. Hier krijg je zoals ik al zei uitkering, toeslagen, weet ik veel wat. Geen vet pot, zou wat zijn ook verkeerd zijn, maar geen excuus om in de criminaliteit te gaan. armoede in brazilie is daadwerkelijk nul euro en geen eten. in italie en Nederland is dat niet zo. als jij je gewoon normaal gedraagt dus geen strafblad, en netjes je school afmaakt en je best doet en overal sollicteert, kom je aan een baan en hoef je niet in armoede te leven. mits je een gezonde mens bent. mits je ziekte hebt of handicap ligt het iets anders. ik heb ook 1,5 jaar geen werk gehad, nadat ik klaar was met school. niet genoeg ervaring was een dooddoener, maar je moet gewoon blijven solliciteren en uiteindelijk kom je wel ergens en vanaf daar kan je je opwerken en/of ervaring opdoen om daar te komen waar je wilt. stukje opvoeding speelt hier ook een rol in. vanuit huis mee gekregen dat stoppen met solliciteren en uitkeringen trekken geen optie is, en andermans leven verzieken in de criminaliteit al helemaal niet. iemand anders leven verzieken omdat hij zn zaakjes wel op orde heeft(leest keihard zn best is blijven doen in het leven) is een no-go. zeker als je in west/zuid Europa woont waar je zonder werk alsnog geld krijgt

16 april 2021 om 13:59

Allereerst complimenten voor de opvoeding die je hebt meegekregen. Ik hetzelfde geleerd en leeft daar ook naar, maar we leven ook in een situatie waarin dat mogelijk is.

En sorry, maar ik betwijfel serieus of je ook maar enig idee hebt hoe het leven in met name het zuiden van Italië is. Daar is sowieso al bizar weinig werk en als je het al kan vinden, is het meestal zwart werk. En dan pis je bij de coronasteun (logischerwijs) naast de pot. En raad eens wie daarop in spelen? De Ndrangheta is dan best bereid om eten op de plank de brengen. En dan heb ik het alleen nog over het zwartwerken, maar veel ondernemers die netjes volgens de regels spelen wachten nog altijd op de steun van de eerste lockdown in maart/april. En dan heb je daarnaast alle vluchtelingen die in Italië aankomen en waarbij europa Italië aan zijn lot overlaat (volgens Rutte hebben sommige landen nou eenmaal pech dat ze toevallig aan zee liggen). Ze worden vaak niet gedocumenteerd, uit de kampen gelaten en verder aan hun lot overgelaten. Ook niet echt een recept voor een goede situatie.

Kortom, is het (op dit moment) zoals Brazilië, maar het gaat wel steeds meer die kant op. En het is zeker geen Nederland.

Het houdt ook maar niet op hè.. ongelofelijk!

Mooi dat Cristante (Italiaan) het Italiaans kan verder afhandelen. Dan gaat het toch een stuk sneller omdat de Italiaans politie (naar mijn ervaring) vaak maar gebrekkig engels kunnen. Verbaasd me altijd dat het nooit dodelijk afloopt, gelukkig maar natuurlijk, maar je zou maar een Lazio aanhanger voor je neus krijgen, die dan twee vliegen in een klap kan slaan..

16 april 2021 om 12:07

Senzo Meyiwa (Zuid-Afrikaans international) en Meza Moreno (pumas, Mexico) zijn helaas al bij een overval om het leven gekomen en ik zou eerlijk gezegd verbaasd zijn als het op den duur niet ook in Europa gaat gebeuren, gezien het hoge aantal overvallen.

Triest! Ik denk dat ze dachten dat hij zou spelen. Gebeurt in Frankrijk bijna maandelijks. Spelers op t veld, inbraak bij het huis. Sterkte!

16 april 2021 om 14:02

Ze belde 5 uur 's nachts naar de politie en het was een thuiswedstrijd, dus ik denk niet dat ze verwachtten dat hij weg was. Het lijkt meer een bewuste keuze zodat hij de kluis kon openen.

Als voetballer zou je dan toch maar neigen naar jezelf beveiligen met een paar gewapende kleerkasten. Dat klinkt heel Hollywood, maar wat een ellende als je met die angst moet leven. Het gebeurt steeds vaker en vrouw en kinderen worden ook blootgesteld aan het risico. Zo ga je ook niet met een gerust hart naar je werk terwijl je gezin thuis zit.

Sorry hoor maar voetballers moeten tog nu wel snappen dat ze beter beveiligd moeten worden ze hebben kei veel geld doe wat met die f ing beveiliging🤦🏽‍♂️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Napoli94
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger30
R. KarsdorpVerdediger30
G. ManciniVerdediger30
M. ViñaVerdediger30
B. CristanteMiddenvelder31
H. MkhitaryanMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

14 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren