Sergio Ramos lijkt keuze voor volgend seizoen te hebben gemaakt

Vrijdag, 16 april 2021 om 09:18Rian Rosendaal • Laatste update: 09:21

Intern bij Real Madrid groeit de gedachte dat Sergio Ramos bezig is aan zijn laatste maanden als contractspeler, zo blijkt uit een radio-uitzending van Cadena SER. De 35-jarige verdediger heeft meerdere keren de kans gehad om zijn aflopende verbintenis bij de Koninklijke te verlengen, maar telkens kreeg de clubleiding nul op het rekest. Men is bang dat Ramos bij een andere club een betere aanbieiding heeft gekregen en daardoor Real achter zich wil laten.

De Spaanse sportjournalist Jesús Gallego meldt in het radioprogramma Hora 25 Deportes dat het bestuur van Real al bijna een halfjaar bezig is met de contractverlenging van Ramos, die echter lijkt in te zetten op een avontuur elders in de herfst van zijn loopbaan. De mandekker is al meermaals genoemd bij Paris Saint-Germain. Wanhoop is er ondanks de situatie rondom het boegbeeld van de club echter niet. Bij absentie van Ramos en Raphaël Varane profileren Éder Militão en Nacho zijn in het hart van de defensie en laatstgenoemde verdediger kan zelfs een nieuwe aanbieding tegemoet zien, zo klinkt het. Zijn huidige contract loopt door tot 2022.

Naast een spierblessure werd Ramos, die dus lijkt te vertrekken, onlangs geconfronteerd met het coronavirus. Hij kwam het laatst in actie namens Real in de achtste finales van de Champions League tegen Atalanta. Vervolgens speelde hij bij elkaar opgeteld nog wel vijftig minuten namens de nationale ploeg van Spanje in de WK-kwalificatieduels tegen Griekenland (1-1) en Kosovo (3-1 winst). Tegen Griekenland was hij basisspeler, maar werd hij in de rust naar de kant gehaald door bondscoach Luis Enrique. Tegen Georgië (1-2 zege) zat de verdediger negentig minuten op de reservebank, terwijl hij tegen Kosovo vier minuten kreeg. Op Instagram deed Ramos zelf uit de doeken dat hij na het duel met Kosovo nog op het veld heeft getraind en tijdens die oefensessie last van zijn kuit kreeg.

Over Ramos kwam begin maart overigens nog het bericht naar buiten dat hij zijn verblijf bij Real met nog minstens een seizoen wil verlengen. OK Diario meldde dat de herstelde band met voorzitter Florentino Pérez daarvoor de belangrijkste reden is. Ruim anderhalve maand later lijkt de situatie toch weer anders te zijn bij de grootmacht uit Madrid. Ondertussen lijkt David Alaba nog steeds een voorname kandidaat te zijn om Ramos op te volgen bij Real. Korte tijd geleden werd in de Spaanse media gemeld dat beide partijen tot een akkoord waren gekomen, al blijft de definitieve bevestiging voorlopig uit. Alaba is sowieso van plan om Bayern München deze zomer met een transfervrije status te verlaten.


Poll

Zie jij Sergio Ramos volgend seizoen nog bij Real Madrid spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Waarom zou je als zo een iconische speler voor een club nog vertrekken in de laatste 2/3 jaar dat je voetbalt?
Je bent de absolute leider van de ploeg, je speelt elk jaar mee om alle prijzen die er te winnen zijn, de supporters houden van je en je verdiend een godsvermogen..
Je woont in een prachtig land, je hele familie en vrienden wonen in de buurt..

Zou je dan echt voor een paar centen meer vertrekken?

16 april 2021 om 09:28

Ik denk niet dat het zozeer met die paar extra centen te maken heeft, maar meer met het feit dat hij ook weer eens een andere uitdaging wil ( denk ik ). Ik snap welke dat je na zo lang in Spanje gevoetbald te hebben ook eens ergens anders wil.

16 april 2021 om 09:58

Uitdaging? Ik denk het niet. Zijn paardenbedrijf met de beste paarden ter wereld, nummer 1 in Spanje zitten in Spanje. Ramos zit daar constant bij en dat is eigenlijk zijn uitdaging geweest naast het voetballen. Ook hebben de ouders van Ramos bijna Perez ‘gesmeekt’ in de media om ervoor te zorgen dat Ramos een contractverlenging krijgt want zij willen ook dat hun zoon in Spanje blijft, hij wilt het ook. Maar het is een situatie zoals met Ronaldo. Een koppig Perez tegen Ramos en zijn zaakwaarnemer broer die meer geld willen. Het is afwachten waar het zal stranden, maar voor het voetbal of uitdaging is het niet, het is elke jaar een uitdaging voor Real Madrid, de druk is zo groot dat je elke jaar moet presteren.

16 april 2021 om 10:09

Zou kunnen natuurlijk dat zijn hart ligt bij een avontuur..

Persoonlijk zou ik mij echt niet voor kunnen stellen dat je als legende voor de clubs, boegbeeld van de club toch op een relatief vervelende wijze wilt vertrekken om nog 2 jaar een avontuur aan te gaan.

Daarnaast heeft zoals CMG hier onder al aangeeft, Ramos zijn hele bestaan in Spanje, ik zou het mijn kinderen ook niet aan doen om te emigreren en hun families en vrienden achter te laten.

16 april 2021 om 10:59

Beter kan ik het niet verwoorden. Er is geen grotere uitdaging dan ieder jaar op topniveau presteren. Dat is idd ook absoluut niet de reden dat hij weg wil. Voornaamste reden dat Varane bijvoorbeeld weg wil (mochten de berichten kloppen) is dat hij juist iets minder druk wil ervaren. Nergens ter wereld is de druk zo hoog als bij een club als Real Madrid.

16 april 2021 om 09:28

Misschien niet om de centen maar om een nieuw avontuur, Nieuwe uitdagingen, nieuwe club? Kan me daar namelijk wel wat bij voorstellen

16 april 2021 om 09:40

Waarom niet? Je hebt alle gewonnen wat er te winnen valt, je zoveel geld dat je kleinkinderen niet hoeven te werken(mits je een beetje normaal met je geld omgaat), wat heb je nog te bewijzen?
De naam van Ramos is wel eens genoemd bij de club van Beckham, Inter Miami. Miami is een hartstikke toffe stad met een grote Spaanstalige community, dus ik kan mij goed voorstellen dat hij daar wel trek in heeft. Bovendien kun je als Sergio Ramos in Miami makkelijker anoniem over straat dan in Spanje waar hij icoon van Real Madrid en het Spaanse elftal zowat volksheld nummer 1 is.

16 april 2021 om 09:43

Denk ook aan contractduur. Vaak krijg je op deze leeftijd maar 1 jaar verlenging. Als hij elders 2 of misschien wel 3 jaar krijgt aangeboden moet hij dat doen, want wie weet hoe de zaken er volgend jaar voor staan.

16 april 2021 om 09:54

Klopt. Volgens de Spaanse kranten heeft Modric een nieuw contract aangeboden gekregen met salarisvermindering en een jaar verlenging. Deze wilt Real Madrid ook bereiken met Ramos, helaas krijgen zij telkens een njet. Ben benieuwd waar het zal stranden, zie Ramos wel blijven.

16 april 2021 om 12:04

Meerdere jaren verlenging voor iemand van 30+ wordt alleen bij Barca gedaan

Ramons heeft een contract aangeboden gekregen van 2 jaar met salaris verlaging. En een aanbieding voor zelfde salaris met 1 jaar verlengen. Hoe graag ik hem ook zie blijven bij Real. De keus is nu aan hem en anders moet Real doorgaan voor komend seizoen. Blij dat Militao zijn minuten maakt en het prima doet. Lekker alleen focussen op verdedigen. Laat Modric en Kroos de opbouw maar regelen!

16 april 2021 om 09:55

Omdat dit soort sentimenten vooral voor de buitenwereld interessant zijn, zodat aan het 'perfecte plaatje' wordt voldaan. Realiteit is echter ook dat het leven veel meer te bieden heeft dan dat en ik mij heel goed kan voorstellen dat je zoveel mogelijk ervaringen in het leven wil opdoen. Het is doodzonde om de welbekende 'what if' tegen te komen. Denk ook dat dat meer daarmee te maken heeft dan met de centen

Ik ga mij niet voorstellen dat Ramos straks in een ander tenue voetbalt. Real moet hoe dan ook alles op alles zetten om met hem te verlengen. Los van wat hij wel niet heeft betekend voor Real, is hij altijd nog 1 van de beste verdedigers

Gaan we weer. Dit verhaal zien we elk jaar terugkomen. Deze man is Real en blijft gewoon. Overigens is hij gewoon nog een vd beste verdedigers ter wereld en wellicht wel de beste aanvoerder ter wereld. Volgend jaar gewoon weer in het hart van de verdediging. Waarom zou hij zelf weg willen? Real staat er goed voor om kampioen te worden en de weg naar CL-finale ligt open..

Je moet ook op tijd zijn met vernieuwen. Uiteindelijk zal hij toch vertrekken op een dag. Als je Alaba ervoor terug kunt krijgen voor niks moet je dat gewoon doen.

16 april 2021 om 16:01

Vind je dat? Ik vind Alaba een echte topspeler, maar als centrale verdediger in een systeem met 4 verdedigers vind ik hem immens te kort komen. Voetballend en aanvallend is het allemaal top, maar hij met Varane naast hem lijkt mij niet de meest betrouwbare verdediging.

Zou Ramos wel in Engeland willen zien, bij United of Chelsea zie ik hem nog wel 2 jaar shinen. Absoluut een leider en strijder, niet altijd even slim maar je kan alleen maar respect hebben voor zo'n icoon. Wat zijn veel top spelers trouwens transfervrij deze zomer. Ramos, Messi, Ageuro, Alaba en Boateng. Is Boateng niet iets voor Barca ook? Kijk nooit Bayeren maar het was toch wel een goede verdediger.

16 april 2021 om 09:53

Doe normaal gek, Boateng voor Barcelona.. die jongen kan nooit het spel lezen, al helemaal niet wanneer Bayern hoog speelt, kan nooit counters afstoppen door goed positie te kiezen. Bij Barcelona waar ze ook met een hoog lijn vaak voetballen zal Boateng ook falen. Barcelona moet weer streven naar een type Mascherano, klein snel, bijtend, hard werkend. Geweldenaar. Betreft Ramos, denk dat het zoals Messi zal worden, hij zal het liefst nog steeds in Spanje willen wonen, naast het voetbal runt hij een paardenbedrijf met de beste paarden van Spanje, hij is daar vaak aanwezig, Pilar werkt ook in Spanje zijn kinderen allen Spaanstalig, het zal heel moeilijk zijn om te vertrekken denk ik.

16 april 2021 om 10:07

@CMG- haha ik moet zeggen dat ik geen Bundesliga kijk dus je zal vast gelijk hebben. Maar Boateng was een tijdje toch wel echt een van de beste verdedigers van Europa. Maar goed hij is idd ook al weer 32 jaar en als die idd zo hard achteruit is gegaan moet je er niet aan beginnen. Wel gaaf dat Ramos een paardenbedrijf heeft, dat wist ik helemaal niet. Ik verwacht ook niet dat hij vertrekt vooral omdat het volgens mij ook wel echte een familieman is. Mijn gevoel zegt dat hij eind mei wel verkondigd dat ie nog jaartje blijft.

16 april 2021 om 10:31

Je kijkt dus geen Bundesliga, oké. Maar ook geen CL? Dat verbaast me dan wel. Als je Boateng van de week tegen PSG zag stuntelen, hoe hij Neymar bij hem weg liet lopen die vervolgens op de paal schoot deed mijn trainershart echt huilen. Ik denk dat Boateng lekker richting China, Zandbak of MLS moet. Kan in Europese (sub)top echt niet meer mee.

16 april 2021 om 10:51

Ik heb niks met Bayeren dus ik ga ze ook niet op de voet volgen in de CL. Tegen PSG heb ik gekeken maar welke verdediger ziet er niet belabberd uit als ie tegen Neymar speelt? Ik heb Neymar enkels zien breken van de beste verdedigers in Europa dus dat is nou niet meteen een goede graadmeter. Maar goed ik geloof jullie best als jullie zeggen dat hij het niet meer aankan.

Ik geloof hier niets van. Ramos is nog altijd een grote fan/kind in de tribunes, je ziet hem nog genieten. Als hij daadwerkelijk vertrekt zal hij 100% heimwee hebben zoals Cristiano Ronaldo dit ook heeft. Wij hebben Sergio Ramos nog altijd nodig, zijn leiderschap, zijn kwaliteiten is nog verre van op. Hij kan zeker nog 3 seizoenen aan de top spelen.

Het was te verwachten dat dit artikel gepost zou worden, is namelijk niet al 10x gedaan met iets andere verwoording. Langzame nieuwsdag wederom. ON: Ik verwacht dat hij gewoon bijtekend voor een extra zak centen. Al zou ik hem graag bij United zien. Edit: Typos

dit wordt al meerdere malen gespeculeerd
en je zult zien op het laatste moment van dit seizoen tekent hij bij

zou het apart vinden om Ramos ineens in een ander tenue te zien spelen
je kan het je eigen niet eens voorstellen

maar mocht het zo zijn dat hij toch vertrekt
zal het alleen zijn omdat hij eens wilt beproeven hoe het er ergens anders aan toe gaat

Wel vermoeiend elke keer dit transfer spelletje. Oh nee, Ramos lijkt zeker te vertrekken! Oh, hij blijft toch. Vraag me af of Ramos het uberhaupt aandurft om nog te switchen, is toch weer een risico voor hem. Messi zelfde verhaal.

Ik denk dat Madrid gemazzeld heeft met de afwezigheid van Ramos. Nacho heeft zich heel sterk ontwikkeld en leidt de defensie heel goed nu. Madrid kan het beste een mooi afscheid voor Ramos voorbereiden.

16 april 2021 om 15:27

Bedoel je gemazzeld "met" of bedoel je gemazzeld "bij" de afwezigheid van Ramos, Visca? We hebben immers zeker niet gemazzeld met zijn afwezigheid, we zijn nog altijd een betere ploeg als hij in het veld staat. We hebben wel gemazzeld dat bij zijn afwezigheid Nacho en Militao het zo goed doen, dat we vrijwel schadevrij door de periode komen. Klein nuance-verschil?

16 april 2021 om 16:37

Dat Nacho het zo goed zou doen komt wat onverwacht. Madrid is nu meer solide vind ik. Ik heb het over de huidige Ramos. Niet over de Ramos van voorheen. Die versie wil je altijd in je team hebben. Aan al het goede komt een eind.

Ik kan me hem niet in een ander shirt voorstellen, en ik hoop dat partijen elkaar vinden. Maar hij zal nu ook beseffen dat hij weinig meer eruit zal kunnen krijgen dan het aanbod wat hem gedaan is. Perez is daar altijd naar de spelers heel duidelijk in geweest. En zo hoort het ook. Als hij gaat wens ik hem alle goeds toe en als hij blijft vier ik een feest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

842 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Josep Pedrerol onthult contracteisen van vijftig miljoen van Sergio Ramos

De Spaanse journalist Josep Pedrerol heeft in het programma El Chiringuito de eisen van Sergio Ramos in de contractonderhandelingen met een nieuwe club onthuld. Het werd woensdagavond bekend dat het aflopende...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren