‘Als we een Nederlandse club moeten uitschakelen, dan het liefste Ajax’

Vrijdag, 16 april 2021 om 07:04Yanick Vos • Laatste update: 07:19

AS Roma hield Ajax donderdagavond op 1-1 in de return van de kwartfinale van de Europa League en plaatste zich voor de halve finale, daar de Romeinen vorige week met 1-2 wonnen in Amsterdam. Rick Karsdorp beaamde na afloop van het gelijkspel in het Stadio Olimpico dat het in de tweede helft ‘billenknijpen’ was voor hem en zijn ploeggenoten.

“Heel snel in de tweede helft maakten zij de 0-1, dat wil je eigenlijk niet”, aldus Karsdorp na afloop in gesprek met RTL7. Invaller Brian Brobbey stond pas een paar minuten in het veld toen hij voor het openingsdoelpunt zorgde. Een goal van Dusan Tadic enkele minuten later werd afgekeurd vanwege een overtreding die door Nicolás Tagliafico werd gemaakt. “Daarna zijn ze eigenlijk niet heel gevaarlijk meer geweest”, aldus Karsdorp, bij de treffer van Tadic opmerkte dat Tagliafico een overtreding beging en dat aan de scheidsrechter liet weten. “Ik schreeuwde gelijk naar de scheidsrechter dat het een overtreding was. Gelukkig voor ons ging hij kijken en was het een overtreding, dus daar hadden wij geluk.”

Ten Hag zuur na uitschakeling Ajax in Europa League: 'We waren beter!'

Verslaggever Marcel Meijer liet aan Karsdorp weten dat de spelers van Ajax gefrustreerd zijn door de uitschakeling. “Misschien zijn ze gefrustreerd omdat ze in de eerste wedstrijd de 2-0 hadden moeten maken uit een penalty. En daarna misschien verder hadden kunnen uitlopen. Op basis van vandaag zou ik niet weten waarom ze gefrustreerd zijn”, aldus Karsdorp, die van Meijer te horen kreeg dat Ajax over twee wedstrijden de betere ploeg was. “Voetballend zeker, maar wij staan in de halve finale. Daar komt zeker ook geluk bij kijken. Wij zijn een volwassen ploeg, dat heb je vandaag kunnen zien. Ik vind dat ze niet hele grote kansen hebben gekregen. Met name door fouten bij ons aan het begin van de tweede helft. Na de 0-2, wat een overtreding was, hebben we niks weggegeven en kwamen wij wat beter in het spel.”

“Is het extra lekker om als oud-Feyenoorder Ajax uit te schakelen?”, vroeg Meijer aan Karsdorp. “Ik wist dat deze vraag zou komen”, reageerde de rechtsback, die zijn lach niet kon onderdrukken. “Ik ben van het Nederlandse voetbal, dus normaal gesproken kijk ik als supporter van het Nederlandse voetbal in Europa. Alleen vandaag speel ik voor Roma en dan ben ik hartstikke blij dat we een Nederlandse club kunnen uitschakelen. En als we er dan een moeten uitschakelen, dan het liefste Ajax.” In de halve finale neemt AS Roma het op tegen Manchester United. Of dat een nog grotere wedstrijd is voor Roma? “Dat durf ik niet te zeggen. Ajax is voetballend een héél goede ploeg. Dat is United ook, we kijken er met zijn allen naar uit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door leonsol)

Zegt hier helemaal geen gekke dingen, blijft natuurlijk altijd een straatschoffie maar komt imo steeds volwassener over. Speelde gister btw ook zeer degelijk.

16 april 2021 om 07:24

Op basis waarvan noem jij deze meneer een "straatschoffie"? Omdat hij tattooages heeft? Beetje veroordelend dit vind ik. Verder is het idd een goede back aan het worden. Ik denk dat ook serieus kan worden overwogen om deze meneer eventueel de voorkeur boven Dumfries of Hateboer/Tete te geven.

16 april 2021 om 07:40

Het is toch ook gewoon een straatschoffie? Dat heeft hij in het verleden wel bewezen en daar is niets mis mee. Ik vind het wel leuk zelfs.

16 april 2021 om 09:51

Buegroninger een reactie als de jouwe is exact de reden waarom er niets meer gezegd mag worden zonder dat iemand beledigd is tegenwoordig en waarom de maatschappij zo ontzettend truttig is geworden. Hij heeft het nergens over tattoo's en TD geeft hem een compliment. En ook al had TD het over tattoos dan mag dat alsnog gezegd worden zonder dat iemand het niet PC vindt. Wat een gezeik om niets.

16 april 2021 om 09:38

Ik heb Karsdorp ook nooit een vervelende gozer gevonden, en denk dat er met mij veel Ajacieden zijn die dat vinden. Kwam in interviews in zijn Feyenoord-tijd ook altijd goed en respectvol over, en doet dat nu ook weer.

Gisteren speelde hij inderdaad ook weer goed, al had ik Neres ook nog wel kunnen hebben. In balbezit koos Karsdorp erg goed zijn momenten om mee op te stomen en maakte hij eigenlijk altijd wel de goede keuze. Hoop dat Frank de Boer heeft zitten opletten.

16 april 2021 om 14:15

Klopt Ajaxxxlove. Het leuke is eigenlijk dat alle jeugdspelers altijd wel respectvol zijn tegenover Ajax. Natuurlijk is het de club waar je het liefst van wint, maar ik heb in al die jaren nog nooit een onvertogen woord gehoord van Karsdorp, Vilhena, Kongolo, Boëtius, Van Beek, Fer, Wijnaldum, De Vrij, Bijlow, terwijl enkelen wel die-hard Feyenoorders zijn. Als er al spelers zijn die onnodig (maar soms vermakelijk) olie op het vuur gooien, zijn het spelers van buitenaf. Guidetti, Pellè, Elia

Dit is natuurlijk in alles de beste Nederlandse rechtsback. Wat mij betreft basis bij het NL elftal. Deze jongen voetbalt zo veel makkelijker dan Dumfries en Tete bij elkaar.

16 april 2021 om 07:21

Ik heb hem gisteren alleen maar zien verdedigen, dat voetballende is normaal waar maar gisteren totaal niet te zien

16 april 2021 om 07:31

Gek he Hector, als het gehele team inzakt om de voorzprong te verdedigen. Hij heeft dus gewoon vanuit zijn opdracht gevoetbald en deed dat naar behoren. Dat is juist wat voorheen minder bij hem was. Dat hij goed kon voetballen wisten we al lang.

16 april 2021 om 07:40

Behalve het hele jaar dat hij aan Feyenoord was uitgehuurd. Verder Roma helaas terecht door. Maar ik ben niet erg enthousiast over Karsdorp. Ik laat me overigens graag verassen mocht hij in het Nederlands elftal komen.

16 april 2021 om 07:45

Toen kwam hij terug van een zware blessure, dus die periode is niet representatief. Nu is hij gewoon topfit. Zou niet weten waarom je niet enthousiast wordt van Karsdorp, is gewoon het beste wat we hebben op die positie.

16 april 2021 om 07:45

@Straaljager: Ik begrijp dat jij Karsdorp niet graag in Oranje ziet, maar om je dan te laten verassen is wel erg rigoureus

16 april 2021 om 08:53

Ik zou niet weten waarom wel. De nummer 7 van Italië, waarbij die club haast geen punten heeft gepakt tegen de clubs uit de top 7. Over representatief gesproken.

16 april 2021 om 09:09

Stellen dat Karsdorp het beste is wat we hebben terwijl hij niet zoals Oranje in een 4-mans verdediging speelt is nogal een stelling. Op basis waarvan dan? Ik ben geen fan van Dumfries verder maar je stelling gaat naar mijn idee nogal mank, waar heeft Karsdorp zich bewezen in een 4-mans verdediging? Hij mag zich zeker een keer laten zien in Oranje wat mij betreft maar laten we eens stoppen om mensen meteen omhoog te schrijven zonder aanleiding.

16 april 2021 om 09:19

@jk_ajax

Bij Feyenoord heeft hij zich bewezen in een 4-mans verdediging. En bij Roma heeft hij zelfs minuten gemaakt als CV.
Ook in de minuten in Oranje die hij kreeg in een 4-mansverdediging waren helemaal top. Hij is op het moment de beste optie voor Oranje. Hier zou eigenlijk geen discussie over moeten zijn.

16 april 2021 om 10:01

De vorige huurperiode bij Feyenoord heeft hij zich toch niet bewezen? Ik vind de 3 opties op rechtsback dicht bij elkaar zitten qua kwaliteit. Ik zou echt niet weten waarom Karsdorp er zover bovenuit steekt.

16 april 2021 om 10:24

@straaljager

Hij kwam met 0,0 ritme binnen en had daarvoor 2 jaar gekwakkeld met blessures.
De eerste helft van zijn verhuurperiode was daarom idd matig. In de tweede helft van dat seizoen begon hij steeds meer op dreef te komen en je zag ook dat Feyenoord op stoom begon te komen. Helaas maakte corona daar een einde aan....

16 april 2021 om 10:26

Dat was 4 jaar geleden Nasibami, zullen we anders Rensch op rechtsback zetten? Die blinkt immers uit en is recentelijk kampioen. Recenter bij Feyenoord was hij een drama in de 4-mans verdediging. Recente voorbeelden zijn er bijna niet, daarom moeten we niet meteen weer een hype creeã«ren en schreeuwen dat hij de beste is. Hij zal zich gewoon moeten bewijzen en de kans moeten krijgen in Oranje. Daar kan hij zulke uitspraken bewijzen.

16 april 2021 om 10:44

Kom op JK- Ajax. Het is enorm oneerlijk om Karsdorp te veroordelen op zijn verhuurperiode bij Feyenoord. Er bestaan echt geen spelers die na 2 (!) jaar blessureleed weer direct hun oude niveau aantikken.
En als je de Serie A dit seizoen een beetje gevolgd had je ook kunnen zien dat Karsdorp echt een topper is geworden. Hij is echt zoveel completer geworden dan vier jaar geleden. Hype creëren??? Karsdorp krijgt te weinig hype als je het mij vraagt.

Het blijft toch bijzonder hoe hard (ex) Feyenoorders zich moeten bewijzen voor een kans in Oranje. Berghuis bv. heeft zich echt moeten knokken in de basis van Oranje. Zelfs Babel stond eerst hoger in de pikorde bij het Oranje van Frank de Boer. En ondertussen krijgen spelers van Ajax bij iedere scheet die ze laten meteen een kans in Oranje. Zo'n Gravenberch bijvoorbeeld. Eerste leuke seizoen bij Ajax en hoppaaaa meteen minuten bij Oranje.

16 april 2021 om 11:12

Beetje hoog calimero gehalte dit over spelers die zich erin moeten knokken. Het is niet eerlijk om hem te beoordelen op die periode maar je haalt zelf wel een kampioenschap van vier jaar geleden aan. Dat riekt een beetje naar subjectief wat zaken aanhalen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat hij een kans moet krijgen maar men praat hier nu net alsof Karsdorp een wereldspeler is.

16 april 2021 om 11:51

Ja, ja tuurlijk dit bestempel je weer als calimero. Het zijn gewoon keiharde feiten man. Puur kijkend naar kwaliteit had Karsdorp al veel eerder bij Oranje moeten zitten, maar De Boer tovert ineens Tete uit de hoge hoed.

Of een ander voorbeeld: Bijlow in Jong Oranje. De Looij zei dat die eerste keeper zou worden als hij een x aantal wedstrijden speelt. Nou, dat lukt dus niet en toen kreeg Scherpen de voorkeur. Terwijl iedereen kan zien dat Bijlow kwalitatief Oranje 1 materiaal is.

En in de wedstrijd in aanloop naar de interlandbreak zag ik Berghuis bijvoorbeeld veel vaker buitenom gaan en met zijn rechter voorgeven. Het zou me niets verbazen als De Boer dat geïnstrueerd heeft.

Als je niet ziet dat spelers zonder Ajax- verleden een extra voorwaarde hebben om in Oranje te komen, dan heb je een bord voor je kop. Kijk alleen maar naar Babel, dat bewijst genoeg lijkt mij.

En over Karsdorp: ik haal toch ook zijn prestaties in Roma aan? Of niet dan. Karsdorp is gewoon een topper en ik vind het echt triest dat een aantal hier dat weigeren te zien.

Poeh ik kan me nog herinneren dat ik in 2014 op VZ De Vrij zat te verdedigen tov Veltman. Ja, want toen vond een flink aantal hier dat Veltman de voorkeur moest krijgen boven De Vrij . Gelukkig hadden we toen Van Gaal als coach, want ik durf te wedden dat De Boer Veltman de voorkeur had gegeven.

16 april 2021 om 14:18

Zeggen dat we Karsdorp niet moeten hypen en dan met Rensch aankomen.. ironisch

16 april 2021 om 18:49

Tja Karsdorp was een belangrijke schakel in het kampioenschap, heeft al eens laten zien in Oranje goed mee te kunnen, heeft zich met name verdedigend sterk ontwikkeld bij een Europese subtopclub. Die jongen heeft alles nog te bewijzen hé.

16 april 2021 om 07:59

Dan zul je je systeem moeten aanpassen. Hij speelt in een 5-mans defensie. Niet zo heel vreemd dat Hateboer bijvoorbeeld ook steeds mislukt in Oranje. Die heeft hetzelfde.

16 april 2021 om 08:02

Dat is ineens een populaire uitspraak. Iedereen praat elkaar maar na. Karsdorp is geen Hateboer, zijn echt totaal verschillende spelers. Karsdorp heeft jarenlang in 433 gespeeld, waarom zou hij dat nu ineens niet meer kunnen? Hij is alleen maar beter en geconcentreerder is geworden qua verdedigen.

16 april 2021 om 08:13

Ik vind daarentegen dat Karsdorp onze beste rechtsback is in een 4-mans defensie weer een opportunistische uitspraak. Ik zeg niet dat hij het niet meer kan, maar hij excelleert momenteel wel in een 5-mans verdediging waar hij gewoon de hele flank kan bestrijken. Dat kan best eens werken met Berghuis die naar binnentrekt, maar het is wel volledig anders dan met 4 verdedigers. Zo vreemd is die uitspraak toch niet? Ik moet het allemaal nog maar zien. Tot nu toe heeft hij het in een 4-mans verdediging nou niet bijster goed gedaan, dat is echt significant anders en daar is Hateboer natuurlijk wel het levende bewijs van. Dat Hateboer in Oranje constant faalt ligt mijns inziens niet aan Hateboer maar aan het systeem.

16 april 2021 om 08:19

Niet bijster goed gedaan.....Hij is kampioen geworden in 433 bij Feyenoord en speelde in die seizoenen er omheen tot zijn blessure geweldig. Het is echt nergens op gebaseerd dat hij dat niet zou kunnen.

16 april 2021 om 08:23

Daar ben ik van op de hoogte, maar kampioen worden in de eredivisie schaar ik nou niet echt onder de noemer bijster goed gedaan wanneer het op internationals aankomt. Voordat wij elkaar verkeerd begrijpen. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat hij de kans nog niet heeft gekregen. Hij had al een jaar vaste international moeten zijn. Maar laten we wel de nuance plaatsen dat hij het nu doet met 5 verdedigers. Dat is toch wel echt heel anders.

16 april 2021 om 08:26

Kampioen worden in de eredivisie bij Feyenoord wellicht wel?

16 april 2021 om 08:29

Dat was toch een topprestatie van Feyenoord dat jaar, niemand kan dat ontkennen. Daarnaast vond ik Karsdorp gister echt heel sterk spelen, aanvallend niet tot amper gezien, maar Neres en Tadic vrijwel volledig uitgeschakeld. Vergelijk dat met andere backs, zou ik hem zeker een keer uitproberen in Oranje.

16 april 2021 om 08:34

Als kampioen zijn in de eredivisie je niet oranje waardig maakt dan heeft een klaassen ook niets te zoeken in oranje. Karsdorp is gewoon van hetzelfde niveau als onze andere backs. Niemand steekt er echt bovenuit.

16 april 2021 om 08:44

Lees nou eens goed, vriendjes. Ik zeg nergens dat het Karsdorp niet oranjewaardig maakt. Ik zeg enkel dat ik kampioen worden in de eredivisie niet zo een bijster goede prestatie vindt wanneer je er internationals op beoordeeld. Je haalt er dingen bij die ik in ieder geval niet heb gezegd.

16 april 2021 om 08:45

Klaassen in deze vorm hoort ook niet in oranje. In topic, Karsdorp is beter dan Tete. Gelijkwaardig aan Dumfries. Verdient dus zeker een kans in oranje.

16 april 2021 om 08:46

OK Furr, dat wordt dus Rensch verkiezen boven Karsdorp. Want die is zeer waarschijnlijk kampioen tijdens het EK, kan veel beter voetballen en zie ik verdedigend eigenlijk ook niet als dr mindere van Karsdorp.

16 april 2021 om 08:53

In sommige wedstrijden werd Karsdorp ook op CV gezet en kwam die Bruno Peres binnen als rechtsback. Dat geeft toch wel aan dat de trainer redelijk wat vertrouwen heeft in de defensieve kwaliteiten van Karsdrop.

16 april 2021 om 08:56

@FR010FRDAM, Ik vind Karsdorp een goede back hoor. Maar Hateboer heeft ook jarenlang in een 4 mans defensie gespeeld bij Groningen, dus dat over die opstelling zegt niet heel veel.

16 april 2021 om 08:59

@myvision. Jij hebt wel een behoorlijke ajax bril zeg...karsdorp was een van de sterkhouders in het kampioensjaar bij Feyenoord. Hij en Kongolo camoufleerde volledig dat Botteghin en Van der Heijden zo traag als stront waren. En daarnaast was Karsdorp voetballend ook nog eens van cruciaal belang. Karsdorp is echt in alles, maar dan ook alles beter dan Rensch.

16 april 2021 om 09:10

@dr.mario:
Roma speelt ook vaak in een 433 gewoon en staat hij ook in de basis.
Dat een Hateboer vooral het goed doet in een 532 wil niet zeggen dat alle baks maar in 1 systeem kunnen spelen.

Koeman schakelde bij Feyenoord en nu Barca ook met 2 systemen. Speelde heel het jaar 433 en tegen een Ajax en PSV met een 532.

Omdat puur Hateboer niet rendeert bij Oranje denkt iedereen ineens dat iedere back maar n 1 systeem past.

Misschien is het 532 systeem voor Oranje ook zo gek nog niet eens!
De Jong, de Vrij, Kasdorp, de Roon, de Ligt spelen dat tegenwoordig allemaal.
Tegelijk hebben we geen echte flanken meer dus kan je mooi een Malen/depay of Weghorst en Depay zetten dan.

Een Wijndal kan je ook goed gebruiken in dat systeem.

16 april 2021 om 09:34

Malen ook maar niet selecteren meer dan omdat hij bij PSV in een 4-2-2-2 opstelling speelt IPV in een 4-3-3 systeem wat Oranje speelt?

16 april 2021 om 09:35

@tvl11 met het verschil dat Hateboer daarin niet uitblonk. Geen topclub pikte hem op.

16 april 2021 om 09:36

@nasibami, op myvision reageer ik niet eens meer. Hij heeft, zoals hij zelf al aangeeft, enkel zijn eigen mening en die is nogal gekleurd.

16 april 2021 om 09:44

@fr010drdam, gelijk heb je. Karsdorp voetballend matig noemen....hahah ik wist echt niet wat ik las.

16 april 2021 om 09:52

Als je Rensch noemt kan je ook Geertruida noemen. Die laat het al het hele seizoen zien. Maar ik ben dan wel zo realistisch om te noemen dat zowel Karsdorp als Dumfries beter zijn.

16 april 2021 om 10:03

Neres uitschakelen in deze vorm is geen kunst.

16 april 2021 om 11:03

Ik vind Dumfries dus helemaal geen goede rechtsback, laat staan een goede voetballer. Er zit een fantastische kop op, is een sympathieke aardige gozer die gaat tot de laatste minuut.

Maar puur op voetballende kwaliteiten vind ik Karsdorp in fitte conditie (zoals hij dat nu is) een veel betere voetballer en rechtsback.

16 april 2021 om 14:21

Mario, dat hij kampioen werd in de Eredivisie hoef je niet als graadmeter te nemen. Maar.. dat hij uitblonk wel. En op veel vlakken. Niveau, karakter én niet in de laatste plaats: in combinatie met Berghuis, inmiddels de rechtsbuiten van Oranje

Speelde gisteren sober en in de discipline die Roma zich duidelijk had voorgenomen de hele wedstrijd aan te houden. Hierdoor hebben we de grootste kracht van Karsdorp - de rushes naar voren - eigenlijk niet kunnen zien. Zijn verdedigende werk voerde hij degelijk uit, er werd door Ajax vanaf links weinig gecreëerd.

16 april 2021 om 09:13

Vond het juist verrassend!
Wat je zegt Ajax kwam er over links helemaal niet door! De aanvallende rushes waren inderdaad altijd zijn kracht. Maar bewees juist gisteren dat hij ook erg gegroeid is in het verdedigen.

Zowel Neres als later Tadic konden niet echt iets waarmaken over links

Ik heb die echte frustratie niet echt gezien, wel teleurstelling natuurlijk, maar dat is ook logisch. Uiteindelijk heeft Ajax het zelf laten liggen in de heenwedstrijd, maar ook gisteren. Na de 0-2 die terecht werd afgekeurd heeft Ajax 0 kansen gehad, dus heel dichtbij ben je ook niet geweest. Snap dat Karsdorp met zijn Feyenoordverleden blij is dat als zijn club een Nederlandse club uitschakeld, dat het dan Ajax is. Hij zegt niks verkeerds in dit interview.

16 april 2021 om 07:50

Inderdaad niks mis met wat hij zegt. Heb het verder niet gezien, omdat ik Espn kijk, maar na de tekst gelezen te hebben hier, prima. Denk dat naast Gravenberch dat ook met name ETH zijn dag niet had. Snap werkelijk niet dat hij Gravenberch er niet uit haalt en wel Alvarez. Het inbrengen van Traorã© is in de regel al zinloos, maar de balans was inmiddels compleet weg. Dus terugkomend op Karsdorp, klopt volledig wat hij zegt.

Wel makkelijk zeggen als je ons uitschakelt, als wij hen hadden geslacht dan had ie stijf ze smoel gehouden. Typisch Rotterdams.

16 april 2021 om 07:58

Maar dat maakt niet uit, want Roma heeft Ajax er uit gekegeld.

16 april 2021 om 08:22

Ajax heeft Ajax er uit gekegeld.

16 april 2021 om 09:09

Het ligt altijd aan Ajax zelf als het niet goed gaat én als het wel goed gaat.
Ze kunnen blijkbaar alleen van zichzelf verliezen.
Roma moet je gewoon de credits geven dat ze erg weinig hebben weggegeven gisteren. Ajax kon er bijna niet doorheen komen en heeft weinig grote kansen gecreëerd.

16 april 2021 om 09:16

@myvision:
oww oww ja ja ligt aan Ajax zelf..

Zal het niet aan de manier van spelen van Roma liggen waar Ajax ook geen antwoord op had? Ajax heeft over 2 wedstrijden niet 1x weten te winnen, dan kan je gewoon zeggen dat de manier van spelen van Roma heeft gewerkt!

16 april 2021 om 08:12

Hij antwoordt op een vraag van een journalist. Die vraag had hij inderdaad niet gehad als zijn ploeg niet had gewonnen. Scherp! Ik zie alleen niet in hoe dat Rotterdams is. Of bedoel je dat ze in Amsterdam altijd een grote bek hebben, zowel bij winst als verlies? Dat kan kloppen inderdaad.

16 april 2021 om 08:13

Dat had jij beter ook kunnen doen, want dit slaat kant noch wal.

Karsdorp is echt geen verlosser ofzo, maar het is onbegrijpelijk dat hij geen kans krijgt in oranje. We stellen wel die back van PSV op die niet kan voetballen en dat backje met die lange haren die niet kan verdedigen. Karsdorp kan beide veel beter en heeft bovendien een uitstekende voorzet en tackle!

Wat is karsdorp volwassen geworden En logisch gezien zijn verleden dat hij het liefste wint van ajax Maar laten we het maar niet hebben over de manier waarop

Wat zegt hij opeens normale dingen. Z9u die volwassen worden? Vond hem gister degelijk. Aanvallen kan ie ook wel maar dat wilden ze niet gisteren. Wat mij betreft mee naar het EK. Zeker ipv Tete.

16 april 2021 om 08:28

Helemaal mee eens. Toch ook wel eens fijn dat de tegenstander na een gewonnen wedstrijd toegeeft dat Ajax 't eigenlijk aan zichzelf te wijten had. Mag van zeker mee naar het EK. Zou wat mij betreft met Rensch de concurrentiestrijd op RB moeten aangaan. Voetballend vind ik Karsdorp echt heel matig. Verdedigend had hij Neres aardig in de tang.

16 april 2021 om 08:45

Hij kan wel een voorzet geven hoor. Zag je gister niet, maar die trap heeft ie wel itt Dumfries bijvoorbeeld.

16 april 2021 om 08:48

Klopt Migi. Ik vind 't alleen een matige voetballer, maar laat me graag door hem verrassen en als ik me zo kort na de deceptie van gisteren al niet aan hem stoor, doe ik dat tijdens het EK ook zeker niet haha.

16 april 2021 om 09:07

Voetballend matig??!??!!??! Karsdorp speelde in de jeugd op #10 en was op die positie verkozen tot grootste talent van de A- jeugd (onder 19) in NL.

16 april 2021 om 09:19

haha voetballend matig?
Heel de jeugd op 10 gespeeld en toen uitgeroepen tot beste speler in zijn laatste jaar!

Weet ik nog heel goed, want dat werd in de Arena nog bekend gemaakt ook wie er allemaal iets hadden gewonnen. Kreeg hij zelfs nog applaus tot de speaker zei van Feyenoord!

Maar als iemand juist ook voetballend sterk is, is hij het wel!

16 april 2021 om 09:23

Ik kijk niet naar de Feyenoordjeugd, ik heb het over nu. Ik vond hem gisteren Neres in de tang hebben maar ik vind hem niet zo'n goede voetballer. Ik vind Rensch wel een goede voetballer. Op basis van ervaring wint Karsdorp die strijd, op basis van flair denk ik Rensch. Laat ze beide maar meegaan naar het EK.

16 april 2021 om 09:33

Ja Rensch is geweldig en Karsdorp kan er geen reet van. Gelukkig ben je lekker objectief.

16 april 2021 om 09:38

Dat balletje die Karsdorp direct doorspeelde op Pellegrini verraadde toch al veel voetballende klasse?of die ene actie dat hij achter het standbeen (en/of met de hak) de bal uitverdedigde laat toch flair zien.

Ik vind het wel relevant om te noemen dat hij de jeugd op #10 speelde, omdat je aan zijn passing en overzicht nog wel ziet dat hij een aanvallende speler is geweest. Ik ben nu echt lyrisch over Karsdorp, omdat ik gister heb gezien dat hij defensief echt enorme stappen heeft gezet.
Dat hij kon voetballen wist ik al jarenlang, maar dat gedisciplineerd verdedigen is nieuw voor mij.

16 april 2021 om 09:41

Zo, wat kan jij slecht lezen Feyenoorddelft. Ik zeg hier overal dat ze beide recht hebben op een uitverkiezing in Oranje, beide hebben andere kwaliteiten in mijn ogen. En ik ben inderdaad supersubjectief omdat ik meer het Ajaxspel wil terugzien in Oranje. De Feyenoorders zien Karsdorp graag de voorkeur krijgen, prima, maar dat is al even subjectief.

16 april 2021 om 09:50

Nou ja je zegt zelf dat je niet objectief bent, dus heb ik dat toch best aardig gelezen. Dat is het een beetje chargeer maakt dat niet minder waar.

16 april 2021 om 14:26

Huh, voetballend vind je Karsdorp matig? Meen je dat? Meningen verschillen, maar dit is niet heel serieus te nemen haha.

16 april 2021 om 14:27

Je wil meer het Ajaxspel zien, waarom? Oranje is niet Ajax

16 april 2021 om 15:42

Nou waarom denk je? Omdat ik Ajax het juiste spel vind spelen en daarin draait Rensch zeer goed mee. Ajax heeft daar ook op Europees topniveau successen mee gehaald. Een ander wil hier met Karsdorp spelen, die hebben even veel recht om dat te vinden. Ik vind het vrij komisch dat de Feyenoordbrigade hier er heerlijk overheen mogen denderen dat Karsdorp klasses beter is schijnbaar dan Rensch, maar als ik zeg dat ik dat niet *vind* (dus ik breng het niet als een vaststaand feit, anders dan jullie), dan krijg ik de volle laag. We gaan het zien wie gaat spelen dit EK, ik zou alleen en Karsdorp en Rensch selecteren.

Leuk voor hem dat hij met zijn ploeg door is, heb altijd wel in hem geloofd. Dat neemt niet weg dat ik hem persoonlijk vrij matig vond spelen. Positioneel vaak aan het zoeken, hij liet iedere voorzet gegeven worden en ook aan de bal vond ik het niet heel sterk.

Mensen, kijk eerst het interview, daarna pas reageren.

Die jongen zegt niets verkeerd.
Er worden antwoorden bij hem in zijn mond gelegd omdat hij een verleden heeft bij Feyenoord.

Niets daar van is terug te zien in dit gesprek.

En dat hij blij is dat hij door is, tsja, geef hem eens ongelijk.

Ajax over twee wedstrijden absoluut de betere ploeg, maar verzuimd het om zijn kansen af te maken, dan weet je dat je het in Europa zwaar gaat krijgen. Dan maar de dubbel en volgend jaar weer strijden in de CL.

16 april 2021 om 08:30

Er zijn ook vrij weinig mensen die zeggen dat Karsdorp iets verkeerds zegt toch?

16 april 2021 om 08:34

Mens, lees eerst eens de reacties. Zie hier voornamelijk positieve reacties van andere leden, ongeacht clubvoorkeur. On: Vond hem gisteren degelijk, zou hem zeker ook in oranje willen zien. Denk dat hij uiteindelijk meer mogelijkheden biedt dan Dumfries of Tete. Rensch is nog te vroeg....

Gewoon een hele prima volwassen reactie. Jammer dat ajax er nu uit ligt en imo onterecht. Karsdorp heeft wel laten zien dat hij wat mij betreft bij het Ned elftal hoort, hopelijk had de boer z'n ogen ook open

Heel sportieve en volwassen reactie. Gooit nergens olie op het vuur. Laat 'm dan ook de EL maar winnen. Had hem gisteren liever bij ons in de gelederen gehad dan Klaiber, die overigens z'n minst slechte 20 minuten van het seizoen speelde. Verder vraag ik me af of een Rensch misschien niet nu al beter is.

Karsdorp verdedigde behoorlijk deze wedstrijd. Zie hem wel als kandidaat voor de rechtsbackpositie. Hij voetbalt natuurlijk wel vanuit een 5 mans defensie. Ik vraag me af of we bij Nederland niet eens moeten kijken naar een 5-3-2 opstelling. Veel spelers spelen in die formatie, inclusief Frenkie de Jong.

Keurige en logische reactie. Als Nederlander schakel je immers ook liever Real Madrid uit dan Getafe.

Leuk om al die reacties te lezen.. maar aan het eind van het verhaal is er eigenlijk maar 1 ploeg echt aan het voetballen geweest voor de winst. Ik zeg niet dat het altijd even goed was maar er was maar 1 team die wilde voetballen. Roma echt een matige ploeg met een goeie handbal verdediging. Ajax heeft te laag tempo gespeeld en te weinig gebracht om die defensie stuk te spelen. Roma speelde met 5 man op lijn achterin en 4 ervoor. Dzeko was het eiland daarvoor, heeft 1 bal gehad die prompt voor zijn voeten viel.. noem het iets, geluk, geduld, sluwheid.. maar goed we liggen er uit en de best jammer want Roma is een minder team dan Ajax voetballend gezien. Karsdorp kan nu natuurlijk weer met die uitspraken komen omdat je wint. Hij weet zelf ook echt wel dat ze technisch niet zoveel voorstellen als ploeg. Roma was super effectief. 2 kansen 1 goal.. da's knap...

16 april 2021 om 09:17

Jammer dat de frustratie nog de overhand heeft bij. Reactie op je opmerking over het handbalvoetbal van Roma, dat zie ik al vanaf de jaren 70 bij clubs die regen Ajax spelen. Inzakken en gokken op een counter en verder de zaak achterin dicht houden. Mooi voetbal? Absoluut niet, maar heel vaak tegen Ajax, maar ook andere Nederlandse ploegen, een gouden formule omdat de hollanders vaak naïef willen aanvallen.

Op de opmerking van Karsdorp: daar wordt hij om gevraagd. Ik geloof best dat hij het beste wil voor de Nederlandse clubs, maar in een rechtstreeks duel wil hij natuurlijk altijd winnen. Daarnaast, deze jongen heeft vanaf zijn jeugd altijd gehoird dat Ajax de grote rivaal is van Feyenoord. Dus logisch dat hij dit zegt als antwoord.

16 april 2021 om 09:25

Het is een compliment dat de tegenstanders zich aanpast en ik vind het spel van Roma ook niet mooi, maar Ajax heeft het volledig aan zichzelf te wijten. Maar om nou te zeggen dat in deze tweeluik in het bijzonder en Ajax de laatste jaren in het algemeen, we naïef aanvallen, dat is niet zo heel vaak het geval meer. Daarvoor zijn we bij Ajax toch vaak nu wel te ervaren achterin. Alleen tegen Spurs hadden we het een helft anders moeten aanpakken.

16 april 2021 om 14:32

wat ik met naïef bedoel is dat wij Nederlanders vinden dat een rb of lb goed kan aanvallen en ook meegaat om een voorzet te geven. De Italianen hebben het negatieve voetbal uitgevonden en vinden een tegengoal voorkomen belangrijker dan een goede voorzet. Wij Nederlanders gaan graag nog een keer lekker met 9 man 2 minuten voor tijd naar voren terwijl we virtueel al de volgende ronde hebben bereikt, daar profiteren veel Europese club van als ze tegen Nederlandse teams spelen.

Ik ben bijna 59, kijkt voetbal vanaf 1969 en heb dit scenario al zo vaak meegemaakt met welke Nederlandse club dan ook.

Dat versta ik onder naïef. Is eigenlijk hetzelfde met balbezit, als een Nederlands team 60% de bal heeft maar verliest kloppen we ons op de borst en zeggen dat we wel de controle over de wedstrijd hadden.

16 april 2021 om 09:22

@roklo:
Dat is toch gewoon ook een manier van voetbal!

Wij als Nederland staren ons maar blind op ons heilige 433 en het aanvallen met balbezit!
Kijk hoe Frankrijk laatst het WK heeft gewonnen. Ook met Girou op een eiland en vanuit de verdediging. Italiaanse clubs hebben jaren lans Europa zo gedomineerd.
Hoe is Real door gegaan, hoe is PSG door gegaan?

Het is ook gewoon een strategie en die dus blijkbaar erg goed is. Alleen in Nederland vinden we het helemaal niks.

Wat heeft deze gozer zich ontwikkelt zeg! Bij Feyenoord was hij aanvallend geweldig, maar liet hij hier en daar een steek vallen. Het is duidelijk dat hij daar in Italië aan gewerkt heeft, want de tactische discipline die ik gister zag was fenomenaal. Hij heeft Tadic en Neres volledig opgevreten!
En nadat de 0-1 viel en AS Roma wat meer gas moest geven, was het Karsdorp die voetballend belangrijke impulsen gaf.
Het is een kwestie van tijd dat een club uit de Europese top hem oppikt.

Persoonlijk vind ik hem helemaal niet goed genoeg voor oranje. Dumphries is completer en ook Rensch en zeker Timber zijn voetballend vele malen beter.

16 april 2021 om 12:47

Dumfries is voetballend minder, maar bij hem weet je altijd precies wat hij brengt. Karsdorp is veel wisselvalliger. Rensch en met name Timber voetballend veel beter noemen, vind ik nogal overdreven. Om het geen onzin te noemen.

Ik zie hem niet vaak spelen maar naar aanleiding van de wedstrijd van gister is het moeilijk te zeggen of hij in aanmerking zou moeten komen voor Oranje. Zag een keer dat hij een bal goed doorspeelde en maar zag ook echt een hele matige voorzet toen hij best wat tijd en ruimte had. Maar de andere opties op rechtsback zijn ook niet heel erg overtuigend. Ik denk dat het misschien netto helemaal niks uitmaakt wie je daar neerzet. Voegt allemaal niet zo veel toe. Zou de back opstellen die op een mindere dag het minst slecht is en die geen onnodige rode kaarten oploopt. Lekker belangrijk ook welke rechtsback je meeneemt naar een EK. Het is niet alsof er een Dani Alves tussen loopt. Het is veldvulling.

Tja Rick, met dit soort uitlatingen maak je een uitverkiezing door Frank de Boer onmogelijk.

16 april 2021 om 10:35

Haha sarcastische opmerking. Maar hij mag wel mee naar het Ek . Dumfries zit niet in zijn beste periode.

Gedisciplineerd gespeeld door Karsdorp gisteren. We hebben allemaal zijn kwaliteiten gezien in zijn 1e periode bij Feyenoord en hij draait een solide seizoen bij Roma. Heeft naar mijn mening een streepje voor op Hateboer, Tete en de backs met potentie (rensch, Geertruida en Zeefuik) in Oranje.

Volgens mij heb ik vandaag echt alles gelezen maar ene rensch beter als karsdorp te noemen is echt een hoogtepunt.. Des te lekkerder dat ze gisteren zijn uitgeschakeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.Napoli7745
6.Lazio686
7.AS Roma6210
9.Sampdoria52-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder341
H. MkhitaryanMiddenvelder3413
L. PellegriniMiddenvelder347
Gonzalo VillarMiddenvelder330
Borja MayoralAanvaller3110
J. VeretoutMiddenvelder2910
E. DžekoAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

39 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren