Hard oordeel van Theo Janssen na AS Roma - Ajax: ‘Die voegden echt nul toe’

Donderdag, 15 april 2021 om 23:54Chris Meijer

Theo Janssen is niet onder de indruk van de invalbeurt van Lassina Traoré en Oussama Idrissi tegen AS Roma. Trainer Erik ten Hag bracht het tweetal voor de laatste tien minuten binnen de lijnen om nog verandering te brengen in de 1-1 stand, maar de aanvallers van Ajax konden zich niet laten zien in de slotfase. Janssen zegt in de studio van RTL dat hij misschien eerder een extra middenvelder binnen de lijnen had gebracht.

“Die voegden echt nul toe”, zo luidt het oordeel van Janssen over het optreden van Traoré en Idrissi, die Perr Schuurs en David Neres vervingen. “Ik snap het op zich wel, je moet jongens op het veld hebben die doelpunten kunnen maken. Dan ga je naar je bank kijken om te zien welke jongens daar een doelpunt kunnen maken. Hij brengt Traoré en Idrissi, op zich zijn dat wissels die je kunt doen. Ik ben er alleen een voorstander van om een extra middenvelder te brengen. Als je de bal erin gooit, pak je dan bijna altijd de tweede bal op en kun je verder voetballen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Met vijf aanvallers op het veld weet je dat je bij balverlies ergens iemand tekort gaat komen. Dat zag je terugkomen”, vervolgt Janssen. Ten Hag bracht Brian Brobbey in de rust al in ten koste van Antony, terwijl ook Mohammed Kudus nog binnen de lijnen kwam voor Edson Álvarez. “Traoré en Brobbey had je diep, maar Klaassen kwam er ook bij”, stelt Jan Boskamp. “Er waren geen spelers voor de vallende bal. Eén keer hadden ze die tweede bal niet en daar kwam het doelpunt van Roma uit.”

“Stekelenburg heeft één of twee ballen op doel gehad. Ze hebben alleen weinig gecreëerd”, zo analyseert Janssen het spel van Ajax, dat de in de met 1-2 verloren heenwedstrijd opgelopen schade niet kon wegpoetsen in Rome. “Het is leuk dat ze veel balbezit hebben, maar het gaat om de kansen. Dat was veel te weinig. De tweede helft was iets beter, omdat ze wat meer de lange bal zochten achter de laatste linie van Roma. Ajax kwam er in de tweede helft een aantal keer goed uit. Alleen dat stopte vrij snel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Hier heeft theo natuurlijk gelijk. Traore mist ook zoveel kwaliteit, maar was de enige spits nog op de bank die ingebracht kon worden, dan krijg je dit. Voor idrissi was er verder ook geen ruimte om zijn kenmerkende dribbels op te zetten

16 april 2021 om 08:05

Verder vind ik het heel raar dat je Idrissi haalt. Je Brazilianen al weken totaal niks toevoegen en je dan niet n keer Idrissi n kans geeft op de vleugels vanaf het begin. Iedereen heeft afgelopen jaren kunnen zien dat die jongen technisch is en n mooi schot heeft. Je hebt m, zet m dan ook een keer n hele wedstrijd in. Het aanvalsspel van Ajax stokt al weken. Ten Hag houdt te lang vast aan bepaalde jongens. Antony bijv heeft kwaliteit maar is jong, die mag bij n vormdip best even naar de bank.

Daarnaast vond ik het bijzonder dat twee jongens die amper spelen nu als noodgreep binnen de lijnen werden gebracht. Natuurlijk kan het net door een lucky touch goed komen, maar eerlijk gezegd rekende ik daar niet op. Na de wissel werd er mede door professioneel tijdrekken (so fucking irritant, daar moet echt eens iets aan gedaan worden) amper nog gevoetbald.
Ik ben bang dat Ajax de uitschakeling aan zichzelf te wijten heeft gehad.

16 april 2021 om 00:29

Werd ook niet meer gevoetbald omdat Ajax met 5 man voorin nog probeerde op te bouwen terwijl het middenveld er zo goed als niet meer was. Heb ze eigenlijk nauwelijks vanuit de eigen helft lange ballen naar voren zien pompen. ETH had gewoon geen echt plan voor de situatie die zich voordeed. Zeer matig, geen plan C.

Traore heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld begin dit seizoen, maar komt echt overal te kort. Oogt sterk, maar lijkt eigenlijk helemaal geen duelkracht te hebben. Idrissi heeft vanavond zowat elke tegenaanval ingeleid toen hij in het veld kwam. Snap volkomen dat ze allebei zo weinig minuten krijgen. Moet eerlijk toegeven dat ik ook meer van Kudus had verwacht in die halfuur die hij kreeg, vrijwel onopgemerkt gebleven.

Denk dat het ingooien van aanvallers ook niet echt een manier is om aanvallender te gaan spelen. Je kon beter je eigen systeem behouden en aanvallender wisselen op die posities bijvoorbeeld. Had Gravenberch eruit gehaald voor Kudus zoiets dat je niet je hele systeem veranderd. Traorã© was echt onnodig en deed letterlijk niks. Idrissi dan voor Neres dat je wel die 4-3-3 blijft spelen. Want zo speelden we begin 2e helft prima.

16 april 2021 om 00:31

Het kan werken, maar dan moet je alleen nog maar ballen hoog naar voren pompen (kan Schuurs prima doen). Traoré en Brobbey kunnen wel een balletje koppen en/of vasthouden. Probleem is, is dat Ajax dat niet deed toen er zoveel aanvallers in het veld stonden. Ze bleven opbouwen terwijl het middenveld er eigenlijk al niet meer was.

16 april 2021 om 01:07

Ja dat klopt ook zeker. Alleen Ten Hag doet het letterlijk beide niet helaas deze wedstrijd.

16 april 2021 om 01:20

Waarschijnlijk omdat ETH er niet eens over na heeft gedacht. Hoopte dat zijn Plan B al toereikend zou zijn (brobbey). Vrij amateuristisch als je het mij vraagt. Is natuurlijk ook niet iets wat Ajax elke week doet.. maar alsnog.

Vond de wissel ook erg raar, waarom alvarez eruit halen bedoel gravenberch oke het is een talent maar voetbalden zo slecht en al weken ge. Laat hem maar is voelen door hen te wisselen want hij moet niet denken dat hij vaste basisspeler is ook al speelt hij slecht, kudus komt er wel, alhoewel hij ook net zoals tegen Rkc een slechte invalbeurt had. Timber erg goed pfff en wat kan ik genieten van Martinez zeg , het is dat Gravenberch die bal van richting veranderde anders had hij hem gehad. Weet niet wat Anthony en vooral Neres hebben, zitten totaal in een dip. Al met al er had meer in gezeten tegen dit defensief afbraak voetbal van as Roma en hoop dat MU ze kapot speelt

Ten Hag had gewoon geen Plan C. Plan B was namelijk het inbrengen van Brobbey. Sowieso bizar dat Brobbey niet mocht beginnen als je er twee moet maken terwijl zo'n beperkte spelers zoals Anthony wel weer begint. Die vent kan niet eens een speler uitspelen die niet eens naar de bal kijkt. Maarja, de tactiek van ETH was jammerlijk. Plots staat Ajax met 5 aanvallers maar er komt geen enkele hoge bal vanuit de eigen helft... Waarom sta je dan met zoveel mensen voorin?

We staan nu wel weer te hakken op ten hag maar wie had hij dan in moeten brengen? Hij had geen andere opties met kwaliteit. Ekkelenkamp? Hadden we dan staan juichen als hij die had ingebracht? We hebben gewoon pech dat blind er niet bij was en dat tadic zo triest die penalty nam. Over scherpen maar te zwijgen. We hebben niet verloren omdat we slechter waren. Nee we waren veel beter maar we hebben pech gehad. Pech zoals we al zo vaak hebben gehad in Europa. Nu gewoon door en dat kampioenschap binnen halen. Die beker kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Die wedstrijd komt te snel op deze wedstrijd vind ik persoonlijk. Onbegrijpelijk dat dat zo is ingepland.

Nou, kampioen zal Ajax heus wel worden, hoor, maar tegen AS Roma, toch niet echt een Europees topteam, is maar weer eens gebleken, hoeveel al die supergemakkelijke overwinningen in de Eredivisie te betekenen hebben. Traoré die vijf keer tegen VVV scoort en de hemel ingeprezen wordt, maar tegen AS Roma geen bal fatsoenlijk raakt. Zet je aan het denken. En inderdaad, het is wel weer heel makkelijk om ten Hag overal de schuld van te geven. Geen Plan B, geen Plan C. etc. wat een onzin, hij moet gewoon roeien met de riemen die hij heeft. Als de sterspelers niet thuis geven, komt het niveau Traoré of Idrissi binnen de lijnen en dat is overduidelijk onvoldoende.

Niemand heeft het over Kudus die bijna alle ballen aanneemt als een F-je. De ballen springen allemaal meter bij hem vandaan zonder controle.

16 april 2021 om 06:30

Speelt ook niet best idd na zijn blessure! Zo jammer

16 april 2021 om 06:52

Lijkt ook angstig, vermijd duels. Maar je begrijpt waarom Ajax steeds zonder Kudus start.

Ik begrijp dat Ajax die fout blijft maken.
Traoré en Idrissi zijn geweldig op de training maar tragisch in de wedstrijden.
Duidelijk dat die twee tekort komen, een kwestie van door selecteren.

Wisselbeleid was ook bijzonder eerlijk gezegd. Je haalt een Gravenberch er niet af maar een Alvarez voor Kudus. Gravenberch had niet veel goed gedaan. Daarnaast haal je op het einde een Schuurs eraf die als een van de weinige van achteruit een lange bal kan geven iets wat je deed op het einde. Nee de wissels voegde inderdaad niets toe maar ten Hag had ook wel heel erg het team uit ze verband gerukt, ik had op een gegeven moment gewoon 343 gespeeld om het middenveld extra sterk te maken zodat je die afvallende bal kon oppakken en druk erop zou kunnen houden.

Bijna elke wissel maakte het team zwakker. Kudus viel wederom dramatisch in. Daan haal je ook nog eens Alvarez eruit en laat je de zwakke Gravenberch staan. Resultaat is dat je precies 2 minuten later in de omschakeling verrast wordt omdat Gravenberch niet in staat is de rol van vooral Alvarez te vervullen. Dat gif heeft hij gewoon niet,

Die 2 kregen ook amper een balcontact in 4 minuten

Ik vind Theo Janssen echt een goede analist. Kan iemand mij meer vertellen over hem als trainer? Benieuwd of hij het ver gaat schoppen.

Ik heb Idrissi vooral die belachelijk slechte breedte pass zien maken waarmee Roma de wedstrijd definitief had kunnen beslissen. Die jongen is gewoon niet goed genoeg, niet voor Sevilla en niet voor Ajax. Traore is ook niks. Het is jammer inzake Brobbey, want die vind ik dus echt veel beter dan Haller. Hij is jonger, zit enorm groeipotentieel in, snel, sterk, effectief. Bewijst het keer op keer. Voor Haller krijgt Ajax niks, voor Brobbey, als hij zo doorgaat, hadden ze kunnen cashen.

16 april 2021 om 08:11

Ik vind dat Idrissi veel te snel wordt afgeschreven. Die jongen heeft amper n kans gehad, als Neres zo snel was afgeschreven was ie na 3 mnd verkocht. Iedereen heeft gezien dat ie in NL 1 vd beste spelers van de eredivisie was, die kan echt wel beter dan dit maar met steeds 10 min en dan ook nog op de verkeerde kant, ga je niks kunnen laten zien. Ten Hag ziet de Brazilianen al weken schutteren, als je Idrissi echt wil beoordelen had je Neres op rechts gezet en Idrissi op z’n favorieter linksbuiten plek en tadic in de spits. Vanaf het begin. Dan kun je m affakkelen.

16 april 2021 om 08:31

Ik vind dat mensen vooral de status van verschillende spelers vergeten. Idrissi is een huurling, die niet van Ajax is en die voor Ajax geen waarde vertegenwoordigd. Dit in tegenstelling tot Antony en Neres waar wel (hoge) transfersommen voor zijn betaald. Dan is het volstrekt normaal dat die de voorkeur krijgen boven Idrissi en dat die laatste het met korte invalbeurten moet doen. Het enige wat hij had kunnen doen was in die 10 invalbeurten die hij wel heeft gekregen beslissend zijn, zodat Ten Hag niet meer om hem heen zou kunnen en zo meer speeltijd te genereren. Dat heeft hij niet gedaan. Hij laat niet zien beter dan Neres en Antony te zijn, dus blijft het voor hem minuten sprokkelen. Ik snap er overigens nog steeds geen bal van dat Idrissi voor de stap naar Ajax heeft gekozen op huurbasis. Juist ook omdat deze gang van zaken te voorzien was. Hij heeft straks een landstitel (en wellicht een KNVB-beker) op zijn erelijst staan waar hij amper een bijdrage aan heeft geleverd. Brengt hem dat verder in zijn carriere?

16 april 2021 om 08:32

Idrissi is een drama en zal als voetballer niks toevoegen in het halve jaar dat hij bij Ajax speelde. Snap ook niet dat Ten Hag op hem terugvalt, aangezien hij het nog geen 1 keer heeft laten zien. Stel je voor dat Ajax het gelukt was om deze jongen voor +10 mln. als vervanger voor Promes op te halen. Zou er niet aan moeten denken.

16 april 2021 om 10:41

@master D, status slaat nergens op als je niet presteert. Antony is gewoon een jinge jongen die nog jatren vastligt. Als je Idrissi hebt kun je bij een vormdip best eens een wedstrijd de kans geven aan Idrissi die gewoon kwaliteiten heeft. In die 10 min waarin roma met 11 man achter staat is dat onmogelijk. Zou ook voor Antony goed zijn om eens concurrentie te voelen, dat hoort erbij bij een topclub.
En dat dit voorzien was is ook onzin, denk dat Idrissi en velen met hem na vertrek Promes echt wel verwacht hadden dat ie zn wedstrijden zou pakken. Dat Ten Hag ondanks niet presteren van de brazilianen elke wedstrijd voor ze blijft kiezen, is onbegrijpelijk. Bij neres begrijp ik dat nog ivm doorverkoop maar bij Antony niet.
@doejezo: wat een geweldig voetbal oog heb jij dat jij kunt zien dat die drama is na enkele keren 10 minuten invallen. Ik kijk naar zijn prestaties in afgelopen seizoen en toen was het gewoon een klasbak. Geef Idrissi 5 wedstrijden op linksbuiten en ik garandeer doelpunten assists en dikke acties. Mensen zijn schapen die elkaar napraten obv 5x 10 minuten.

Ik vond vooral Theo's 5 man voorin ipv middenvelder erbij verhaal wel steekhoudend. Hij voegt als analist welw at toe. Gewichtige meningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 jaar
6 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren