Bron dicht bij Guardiola: City gaat niet voor Haaland en heeft ander target

Donderdag, 15 april 2021 om 17:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:01

Josep Guardiola wil komende zomer een nieuwe nummer negen aantrekken, maar gaat daarbij in eerste instantie niet voor Erling Braut Haaland, zo meldt Lu Martín in de podcast Què t'hi jugues. Volgens de Spaanse journalist, die bekendstaat om zijn goede contacten rond de persoon van Guardiola, moet Harry Kane van Tottenham Hotspur de nieuwe spits van Manchester City worden.

City neemt komende zomer na tien seizoenen afscheid van clubtopscorer Sergio Agüero, die de club transfervrij gaat verlaten. Met Gabriel Jesus heeft Guardiola een alternatief in huis, maar woensdag bleek opnieuw dat de Braziliaanse aanvaller niet op onvoorwaardelijk vertrouwen van zijn manager kan rekenen. Guardiola zette in de returnwedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-2 winst) Bernardo Silva in de spits, terwijl Gabriel Jesus de hele wedstrijd op de bank bleef.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Al tijden wordt Dortmund-spits Haaland aan Manchester City gelinkt, maar Guardiola richt zijn pijlen dus naar verluidt op Kane. De 27-jarige centrumspits is volgens Martín 'wel een beetje klaar' met zijn manager José Mourinho en ziet uit naar een stap hogerop. Ook speelt mee dat Tottenham zich gezien de huidige zevende plaats op de ranglijst waarschijnlijk niet zal plaatsen voor de Champions League. Kane staat met negentien doelpunten in de Premier League gedeeld bovenaan op de topscorerslijst.

Makkelijk zal het niet worden voor City om Kane los te weken bij Tottenham. De 53-voudig Engels international ligt vast tot medio 2024 en moet volgens The Sun omgerekend liefst 205 miljoen euro opbrengen. Kane werd in een eerder stadium ook al in verband gebracht met Manchester United, Barcelona en Real Madrid.


Poll

Wie past beter bij Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Kane is niet te betalen. Lang contract bij Tottenham, die kost gewoon te veel. Zonde, want hij past perfect bij City en is precies wat de club nodig heeft. Wellicht kan City een tussenoplossing vinden in een routinier, en volgend jaar, mocht Haland niet vertrokken zijn, Haland overnemen.

15 april 2021 om 18:06

Ik hoop wel langs 1 kant op kane zolang het geen 100mil + is. En ze gaan wsl geen CL halen dus dat scheelt ook in de prijs. En kane heeft zelf gezegd weg te willen zonder CL want die wilt prijzen winnen

15 april 2021 om 22:53

Je kan hopen maar ik kan je vertellen dat dat niet gaat gebeuren. De omzet bij city is niet genoeg om een top spits aan te trekken zonder problemen met financiële fairplay. Guardiola heeft dit zelf ookal aangegeven dus als het een spits word zal het een goedkope spits zijn die wellicht kan doorgroeien naar wereldtopper. Bijvoorbeeld de braziliaan kaio jorge.

Als je dan toch 205 miljoen moet betalen voor Kane, zou ik eerder voor Haaland of Mbappe gaan eerlijk gezegd. Kane leek me vooral logischer indien hij het goedkopere alternatief was

15 april 2021 om 18:53

Bij Kane weet je dat hij de Premier League makkelijk aan kan. Bij Haaland is dat nog niet zeker.

Ik kan mij nog herinneren dat Guardiola een paar maanden geleden zei dat Aguero niet vervangen zal worden door een grote miljoenenaankoop. Gek hoe een paar maanden verder er wellicht gesmeten wordt met €100+ miljoen

15 april 2021 om 18:17

Hij zei dat Agüero onvervangbaar is, en daarmee bedoelde hij als persoon en niet als spits.

15 april 2021 om 19:45

Je leest zoveel over City. Volgens beteouebare bronnen zou City in eerdere jaren al bezig zijn geweest met Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappe, Koulibaly. City wordt altijd met iedereen gelinkt.

15 april 2021 om 20:05

Inderdaad. Ik zou graag hebben dat Arsenal met dergelijke spelers gelinkt wordt maar wij moeten het doen met Buendia en CL🙄

Als ik kijk naar 205m voor Kane, dan vraag ik me af wat Benzema nog waard is. Die zou dan toch ook een aardige duit moeten opbrengen. Klopt dit echt? 205m voor Kane? Dan was Neymar een koopje van 222m

15 april 2021 om 18:19

Benzema wordt dit jaar 34 en kane is zelfs jonger dan ziyech..

15 april 2021 om 19:46

Kane is dan ook wel echt goed. 205m zou, als het uberhaupt klopt, eerder komen door Levy en zijn lange contract. Spurs wilt hem niet verkopen dat lijkt wel duidelijk. En tegenwoordig heeft Spurs ook aardig wat geld.

Voor datzelfde geld kun je haaland toch ook halen Jonger en in mijn ogen nu al beter dan kane

15 april 2021 om 18:25

Haaland is zeker goed, maar Kane is toch echt een (paar) niveau(s) beter, al helemaal dit seizoen. Zowel qua rendement als veldspel

15 april 2021 om 18:46

Kane scoort in de competitie elke 134 minuten en met 13 assists erbij is hij elke 79,5 minuten betrokken bij een doelpunt. Haaland scoort elke 93 minuten (maar liefst 33procent beter) en is met 6 assists erbij elke 72,6 minuten bij een doelpunt betrokken. Scoort in competitieverband vaker en is sws vaker bij doelpunten betrokken.

In Europa scoort Kane elke 104 minuten en met 2 assists erbij elke 62,4 minuten betrokken bij een doelpunt. Haaland scoort elke 71 minuten in Europa en met zijn 2 assists erbij is hij elke 58,8 minuten betrokken bij een doelpunt. Dus ook hier scoort Haaland vaker en is hij vaker bij een doelpunt betrokken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat die laatste het in de CL doet en niet in de EL tegen Antwerp en Ludogorets...

Dat je Kane beter vind is prima en er zijn zeker argumenten voor maar kom nou niet met zo'n onzin want dan wordt je zo ongeloofwaardig dat mensen zometeen ook je correcte punten niet serieus kunnen nemen. Haaland heeft gewoon een veel hoger rendement dan Kane. Dit terwijl Kane wellicht zijn beste seizoen ooit speelt en Haaland pas zijn eerst volledige seizoen in de top van het voetbal.

15 april 2021 om 19:02

Statistieken heb je geen zak aan als je met twee maten meet. Kane presteert al jaren in de Premier league, Haland net één seizoen in de Bundesliga. Ik zou anders de cijfers van Giakoumakis er ook naast plakken, misschien is die wel nog beter dan Kane dit seizoen in de competitie!

15 april 2021 om 19:08

Qua goal statistieken is Haaland natuurlijl geweldig. Het is een top afmaker die fysiek erg goed is. Kane is een stuk completer en laat het al jaren zien, dat maakt vooral het verschil. Vraag me alleen af waarom je zegt dat het wss het beste seizoen ooit van Kane is? Die man heeft ook seizoen 25+ doelpunten gemaakt in de Premier League.

15 april 2021 om 19:14

@real8madrid neem ook mee hoe beiden ploegen spelen. Dortmund speelt aanvallender en komt Haaland dus vaker in scoringspositie. Mourinho laat Spurs erg verdedigend spelen.

15 april 2021 om 19:41

Hallo etihad

Als iemand over rendement spreekt kan je toch over niets anders spreken dan statistieken. Als je daar geen zak aan hebt moet je niet over rendement beginnen in de eerste plaats.

Maar oke, kijk dan ook even naar CL vs EL. Ik snap dat bpl zwaarder is dan bl en dat maakt het vergelijken moeilijk natuurlijk. Echter is dat de enige manier om over rendement te spreken. Niveauverschil tussen EL en CL is imo nog wel een stuk groter.

15 april 2021 om 19:47

Zeker, heeft er al 29 en 30 gemaakt. Maar heeft dit seizoen uitzonderlijk veel assists. Dat seizoen met 29 doelpunten had ie 7 assists en dat seizoen met 30 goals maar 3. Dus zijn hoogste aantal doelpunten waar hij bij betrokken was is 36. Voorlopig staat ie dit seizoen op 32 en het seizoen is nog eventjes. Dus de kans dat hij zijn beste (productiefste) seizoen ooit speelt is redelijk groot.

15 april 2021 om 20:21

Op die manier klopt het inderdaad. Wel bijzonder dat hij maar zo weinig assists gaf in die seizoenen. Als je hem dit jaar ziet.. Ongekend en bijna elke assist is geweldig.

Lijkt me een lastige keuze als je beide zou kunnen halen. Haaland zal wat goedkoper zijn, maar blijkbaar qua salaris wel weer duurder. Daarnaast is hij een stuk jonger. Kane daarentegen is een stuk completer en heeft zich al royaal bewezen.

15 april 2021 om 18:32

Haaland is echt niet beter dan Kane, hoe kom je erbij. Kane speelt al jaren op wereldniveau, Haaland komt net kijken en was 2x bijna ontzichtbaar tegen City

15 april 2021 om 18:40

Ik vind het ook heel andere spelers. Haaland is een pure doelpuntenmachine met fysieke kracht en snelheid. Kane is de complete spits. Zal vast kunnen dat Haaland Kane ooit gaat outscoren, maar qua technisch meevoetballen en assists geven zal hij nooit bij Kane in de buurt komen. Kane lijkt mij het perfecte plaatje voor Guardiola's manier van spelen, maar om het voor de rest ook nog leuk te houden hoeft het van mij niet zozeer.

15 april 2021 om 19:55

Net kijken, bwa, hij toont het nu al 2 jaar. En het gaat er niet om hoe lang je het toont (je kan moeilijk verwachten dat Haaland als 15 jarige al de champions league domineerde) maar om welk niveau je nu haalt. Mbappe werd ook na 1 topseizoen gekocht voor 180 miljoen. PSG zag gewoon dat hij geen eendagsvlieg is en een ongekend hoog niveau haalde, ook al stond ook hij nog geen 5 jaar aan de top. Als Kane en haaland gestopt zijn lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat Haaland als de grotere speler herinnerd zal worden. Die jongen is een doelpuntenmachine die wellicht alle records van de tabellen zal vegen en men kijkt nu eenmaal graag naar lijstjes met goals. Kane op zijn beurt is de betere voetballer, het is maar wat je nodig hebt. Ik kan me best inbeelden dat Guardiola voor zijn filosofie liever Kane dan Haaland heeft, ik zou als trainer van city wellicht ook eerder Kane kiezen omdat hij meevoetballen beter is (en het oog ook wat wil) maar Haaland wordt waarschijnlijk beter dan Kane. En de combinatie de Bruyne Haaland zou wss historische cijfers opleveren qua assists en goals.

15 april 2021 om 20:28

@john Terry precies, heb 10x liever Kane dan Haaland puur omdat Kane niet alleen op de counter goed is, maar ook in de kleine ruimte. Lijkt me echt een gruwelijke combo met Debruyne, die beide kunnen de PL compleet kapot spelen.

Ik denk dat City geen van beide wil. Sowieso is de vraag naar Haaland veel kleiner dan men denkt dan wel dat Raiola ons wil laten denken.
Ik denk dat Belingham? van Dortmund wel een aantrekkelijke speler is voor City

15 april 2021 om 18:31

Nu ook al niet meer goedkoop, engelse clubs hebben liggen slapen, maar dat voorspellen op voorhand was moeilijk. Ja op zich zit er wel veel potentieel in.

Het staat in de sterren geschreven; Haaland gaat naar City. PSG heeft Mbappe al en dat zijn de enige 2 clubs die een bod kunnen doen dat hoog genoeg is

15 april 2021 om 18:35

In theorie United en Bayern ook. Of ze het willen en gaan doen is een tweede natuurlijk. United al helemaal die constant nieuws over balans in het salaris huis naar buiten brengen! Vermoedelijk blijft hij nog een jaar bij BVB voordat hij goedkoper naar Bayern gaat!

15 april 2021 om 18:40

Welke club zou eigenlijk vermogender zijn? City (verenigde Arabische Emiraten), PSG (qatar) of Chelsea (abramovich cq. Russische oligarchen)?

15 april 2021 om 18:48

Chelsea niet, omdat Abramovic Chelsea runt met de gedachte dat de club op dit niveau op eigen benen moet kunnen staan. Daarom heeft hij Marina aan het roer gezet die er weliswaar een compleet businessmodel van heeft gemaakt, maar wel een ontzettend succesvolle. Roman heeft de club leren vissen in plaats van zelf continu eten te blijven geven. Wanneer Abramovic morgen bij wijze van spreken met zijn jacht op de klippen loopt en het loodje legt (even afkloppen) zal Chelsea nu wel voor zichzelf kunnen zorgen. Ik weet het fijne niet van de situatie bij City en Psg, maar tot zo ver heb ik geen hints gekregen dat ze daar soortgelijke doelen hebben op de korte termijn.

15 april 2021 om 19:10

De sheik wil dat city op eigen vermogen draait. En dat doen ze, dus zijn missie is geslaagd.

15 april 2021 om 19:49

Als je kijkt naar het fiancieele feiten dan zijn er clubs die zeker meer kunnen uitgeven dan Man City. De eigenaren kopen geen spelers (meer) uit eigen zak.

15 april 2021 om 20:34

\volgens mij is er bij alle drie een oneindige geldkraan. Abramovich z'n vermogen zit op ongeveer 15 miljard, bij PSG heb je er eentje met 10 miljard en bij City heb je de City Football Group van Sjeik Mansour. Zijn vermogen zit op ongeveer 35 miljard.

Dus ja, City royaal het meeste maar ik denk niet dat de rest snel opraakt haha.

15 april 2021 om 20:48

@gooner4
Thanks, deze info was ik even benieuwd naar. Te lui om zelf research te doen ;-) Het is dus maar net hoe ver die gasten willen gaan.

17 april 2021 om 14:15

@gooner: Achter PSG zit een hele oliestaat, daar zit wel wat meer dan 10 miljard

Ik zou Haaland niet halen. Buiten zijn misplaatste arrogantie doen zn gezicht pijn aan mijn ogen. Gun het de supporters niet dat elke week te moeten zien. Eng ventje.

15 april 2021 om 19:10

Misschien wel het beste argument dat ik in tijden gelezen heb om een voetballer niet te kopen, zijn looks.

City speelt vaak zonder diepe spits. Denk niet dat Haaland (en ook Kane) daar past. Guardiola en Ibrahimovic was ook geen match qua tactiek.

15 april 2021 om 18:44

Aguero was ook niet zijn favoriet. Die heeft er periodes naast gestaan voor Jesus.

15 april 2021 om 18:47

Ik vind ze minder voorspelbaar zonder echte spits. Ze hebben zoveel spelers die een goal kunnen maken dat het geen probleem is. Zonder Jesus zijn ze nu gewoon beter.

15 april 2021 om 19:18

Als je de wedstrijden van dit jaar bekijkt zie je juist dat ze gigantisch veel kansen creeren maar bijzonder weinig tot een doelpunt weten om te zetten. Het enige dat ik erbij zou willen zien, is een grote en sterke spits. Eentje waar je wel een voorzet op kan geven of wie even de bal vast kan houden. Nu zie je zo vaak openingen, maar is het bernardo silva of sterling tegen formaatje van Dijk. Als je er dan ook nog eentje kan vinden die snel is, handig en veel goals maakt, dan kom je op dit moment eigenlijk alleen uit bij Haaland.

15 april 2021 om 20:28

Komt omdat Jesus gewoon niet goed genoeg is. Een topspits zou het echt wel beter doen dan Foden of Silva in de spits. Genoeg momenten dat je ziet dat je een spits mist. Nu spelen ze telkens met 13 aanvallende middenvelders. Dat is voor Guardiola natuurlijk erectiemateriaal, maar ik hoop toch dat hij inziet dat je soms zelfs beter met Jesus kunt ballen.

15 april 2021 om 20:42

Toch staan ze stijf bovenaan en voor het eerst onder Guardiola in de halve finale van de CL. Teams van Guardiola creëren veel maar missen ook veel kansen. Bij Barcelona was dat niet anders.

15 april 2021 om 20:31

Kane is geen diepe spits he, is meer een 10 of een valse nummer 9, precies wat Aguero ook altijd was (of is). Haaland is wel een echte 9. Ik vind zowiezo niet dat je Kane en Haaland qua spel kunt vergelijken, zijn toch wel compleet anders.

15 april 2021 om 21:47

Want je denkt niet dat dat aangepast wordt aan de hand van de spelers?

Haaland heeft zich niet kunnen bewijzen in 2 wedstrijden tegen City. Bovendien een salariseis van 35 miljoen per jaar is ook nogal wat. Volgens mij meer dan bv. de Bruyne. dat gaat niet gebeuren.

17 april 2021 om 14:16

Haaland heeft zich niet kunnen bewijzen ... heb je onder een steen geleefd het afgelopen jaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder312
R. SterlingAanvaller299
Gabriel JesusAanvaller268
İ. GündoğanMiddenvelder2512
R. MahrezAanvaller259
João CanceloVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

58 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 32 21 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 29 3 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham lijkt Champions League mis te gaan lopen na nederlaag

De Champions League-droom van Tottenham Hotspur lijkt vervlogen. Het team van manager Ryan Mason ging zaterdagmiddag met 3-1 onderuit bij Leeds United, waardoor de nadelige marge ten opzichte van de top...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren