Van Bommel krijgt harde trap na: ‘Ik zal uitleggen wat voor grote lul je bent'

Donderdag, 15 april 2021 om 16:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:39

Mart van den Heuvel bewaart absoluut geen goede herinneringen aan zijn samenwerking met Mark van Bommel. De voormalig teammanager van PSV kon uitstekend opschieten met Van Bommel als speler, maar de band vertroebelde toen hij trainer van de club werd. Van Bommel stelde zich volgens Van den Heuvel autoritair op en was 'niet voor rede vatbaar'.

Van den Heuvel legt in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International uit dat de band met de speler Van Bommel heel goed was. "Maar toen werd hij trainer, eerst bij de jeugd", aldus Van den Heuvel die afgelopen zomer stopte als teammanager bij PSV. "Daar had hij al aanvaringen met de hoofd jeugdopleidingen, met de voorganger van Ernest Faber (Pascal Jansen, red.). Hij deed gewoon zijn eigen dingen, ging niet mee in de structuur van de club. En toen werd hij hoofdtrainer, want Phillip Cocu stopte plotseling om naar Fenerbahçe te gaan. Het was schijnbaar beloofd dat Mark hem zou opvolgen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Wat mij het meest stoorde is dat hij op het moment dat hij 'baas' werd, dacht dat hij ook alles kon bepalen. Ik heb tegen hem gezegd: 'Als jij nu zorgt dat het elftal gaat voetballen, dan zorgen wij met de dokters, materiaalmannen en de fysio's voor de rest. Als je het ergens niet mee eens bent, moet je zeggen.' En hij zei: 'Ik bepaal het.' Het liep uit de hand. Hij was niet voor rede vatbaar. Met Mark was het qua communicatie een drama, echt verschrikkelijk."

Het eerste seizoen waren de resultaten onder Van Bommel nog uitstekend, maar vanaf het seizoen 2019/20 ging het een stuk minder. "Toen we gingen verliezen, kregen wij de schuld dat hij verloor. Als we met 1-1 gelijkspelen bij Emmen moet hij ons niet de schuld gaan geven. Wij kunnen er niks aan doen dat er kunstgras bij Emmen ligt en dat ze daar niet sproeien. Hij projecteerde alles op één persoon. Hij is ook de reden dat ik ben gestopt bij PSV."

Medio december 2019 werd Van Bommel vanwege de slechte resultaten ontslagen bij PSV. "Het liep helemaal fout. Ik snap ook niet wat hem bezielde. Ik heb ook helemaal geen contact meer gehad sinds hij ontslagen is. Ik heb hem niet meer gebeld, hij mij wel één keer. Dat was daags nadat hij ontslagen was. Hij schold me helemaal verrot, toen heb ik neergelegd. Daarna heeft hij nog een keer met een geheim nummer gebeld. Toen pakte ik op en heb ik gezegd: 'Als je wat wil komen vertellen, kom dan maar naar Veldhoven. Dan gaan we aan de keukentafel zitten. Dan zal ik jou eens uitleggen wat voor grote lul je bent.' Ik heb nooit meer wat gehoord."Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door apolytos)

Tja, geloof best dat Van Bommel niet makkelijk is om mee te werken maar er zijn altijd twee kanten van een verhaal. Het feit dat Van Bommel Mart eruit wilde gooien zal ook niet voor een goede band gezorgd hebben, en hem naderhand bellen zal ook niet zonder reden geweest zijn.

Vind dit altijd een beetje laag, zoiets laat je gewoon binnenshuis.

15 april 2021 om 00:46

Er zijn inderdaad altijd twee kanten, maar Van Bommel heeft niet echt het voordeel van de twijfel. Volgens mij zijn de mensen die Van Bommel een fijne gozer vinden op één hand te tellen, net als bij Pierre van Hooijdonk. Dan ben ik eerder geneigd om een teammanager te geloven

15 april 2021 om 01:51

Van Bommel heeft volgens mij ook toegegeven dat ie een klootzak was bij Psv , in andere woorden natuurlijk maar daar kwam het wel een beetje op neer.
Mocht ie het bij zn volgende job net zo aanpakken dan zit het hem gewoon te hoog in het bol. Maar ik denk dat Mark genoeg zelfreflectie heeft om daaraan te werken.
Het zou Mark geen kwaad doen om een beetje Simon Sinek te volgen haha.

15 april 2021 om 10:43

Dacht altijd dat Mark een uiterst flexibele introverte voetbalfiguur was,met een groot emphatisch vermogen. Is dit niet gewoon fake nieuws,uit persoonlijk gewin ? Er schuilt geen greintje kwaad in die jongen vind ik. Zou zelfs op hem stemmen als ie politicus was.

15 april 2021 om 11:21

Mocht dit sarcastisch bedoeld zijn: 100 punten. Overigens ben ik graag geneigd om het verhaal van Mart te geloven, puur omdat ik me niet voor kan stellen dat hij er een belang bij heeft hierover te liegen. Hij is niet ontslagen bij Psv, maar zelf vertrokken, ná het ontslag van MvB nota bene. En ook omdat ik me helemaal kan voorstellen dat MvB zich inderdaad zo gedroeg, dat kon je als buitenstaander al zien aan zijn hele houding.

15 april 2021 om 12:56

Mark heeft toch ook zelf aangegeven fout zijn geweest in deze dingen. met alles in controle wille hebben en zelf beter te weten dan geleerde.
Had hij ook van geleerd gaf hij in een interview aan.

15 april 2021 om 06:13

Als iemand er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd dat jij al het plezier in het werk dat je al tientallen jaren doet verliest, en je ook nog eens dat werk wil afpakken, dan is zo'n anekdote vertellen tijdens een urenlange podcast wel het minst erge dat je kunt doen.

Je kunt je nu eenmaal niet zo dominant als hoofdtrainer opstellen zoals dat wel kan als aanvoerder in een elftal. Hopelijk draait hij bij / is hij inmiddels bijgedraaid en krijgt hij ergens een nieuwe kans. Denk wel dat hij met zijn tactisch inzicht en winnaarsmentaliteit potentie heeft als hoofdtrainer.

15 april 2021 om 00:18

Als er iets is wat ik in de tijd bij PSV niet gezien heb bij Van Bommel, is het tactisch vernuft. Voor mij een zwaar overschatte trainer, met zoals in dit artikel geschetst "nare trekjes", die door iedereen "een toptrainer in de dop" wordt genoemd. Ik moet het nog maar zien!

Zo meneer van den heuvel wou even laten zien wat voor een grote meneer dat die is. Wel een hele stoere man zeg. Wat is de meerwaarde hier nou van?

15 april 2021 om 00:11

Waarom zou meneer van den Heuvel niet mogen vertellen dat van Bommel gewoon een zeer egoïstisch karakter heeft die het altijd denkt beter te weten en ook nog eens een zeer matige trainer is?

15 april 2021 om 00:19

Een situatie van jaren geleden erbij pakken met slechts maar 1 doel in het hele artikel en dat is van bommel neersabelen. Lijkt me een beetje mosterd na de maaltijd. Dit zijn meer van die aangedikte verhalen die mijn oom elk jaar op de verjaardagen verteld.

15 april 2021 om 00:41

Toch vertelt ondertussen niet je oom het alleen, maar zijn er tal van kanten waar zulke verhalen over Van Bommel.

Verder met je eens dat het niet bijzonder veel nieuwswaarde heeft, maar dan moet je toch overwegen een andere website te gaan bezoeken.

15 april 2021 om 17:03

Heb je de podcast al helemaal geluisterd? Dit kwam slechts kort voorbij. Dat dit er wordt uitgepikt en als los artikel wordt geplaatst zorgt alleen maar voor de gewenste clicks.

15 april 2021 om 02:48

Tja, deze man heeft wel een 40 jarig dienstverband er op zitten bij psv....

15 april 2021 om 07:47

Hou toch op Furrr, vd Heuvel is PSV en binnen de club een grotere meneer dan v Bommel en MvB moet daar maar mee leren te leven. MvB gedroeg zich gewoon als een diva.

15 april 2021 om 14:50

Ik raad je aan om even de gehele 3 uur durende podcast te luisteren. MvB is slechts 1 van de vele verhalen die worden verteld in de podcast. Het feit dat iemand 40 jaar bij een club zit, is meneer van den Heuvel meer dan gerechtigd om over de periode mark van Bommel te mogen spreken. Hierbij komt zijn periode als speler en trainer aan bod. beetje kortzichtige helaas.

15 april 2021 om 19:01

Ik denk dat Mart in de top 5 van grootste PSV iconen staat, misschien niet bekend bij t grote publiek, maar Mart werkt al 40 jaar daar, heeft de grootsten der aarden begeleid en is cultuurbewaker pur sang. Iedereen binnen PSV weet van de status van Mart en hij heeft dus ook echt t recht om zulke dingen te zeggen. Dat gedrag van vBommel past gewoon niet bij PSV en als iemand dat kan weten is t Mart.

Wat een verschrikkelijke vent. Je ziet dit al heel zijn carriere lang. Vervelend als speler en als coach.
Ik vraag mij af wat je bezielt dat je 1 dag na je ontslag nog iemand gaat opbellen en gaat uitschelden. Je bent een volwassen man.

Hij zou er goed aan doen om lekker niks te doen en van zijn geld te genieten en af en toe met Van Marwijk nog een klusje opknappen. Niet iedere speler kan en zal een goede coach zijn.

Ik herinner mij zijn laatste jaar als speler nog goed, hoe gefrustreerd hij werd richting het einde van het seizoen omdat het allemaal maar niet meer lukte. Bij hem, bij de rest rond hem en dat Ajax ze uiteindelijk toch voorbij gingen. Naast de titel was dat het mooiste moment van het seizoen.

15 april 2021 om 07:52

Juist niet dus. Als je naar Mart luistert, dan was hij als speler dus juist een totaal ander persoon.

15 april 2021 om 11:26

Denk dat er nog wel een verschil zit tussen MvB als speler op het veld en MvB als speler in een selectie, zoals Apocalyps hierboven schetst. Ik kon MvB als speler - als tegenstander van Ajax bij PSV maar ook als Oranjespeler - altijd wel waarderen, omdat hij een beetje een "klootzak" was maar ook hard werkte en presteerde.

15 april 2021 om 10:25

Wat ik ook nooit begrepen heb is waarom van bommel na 4 wedstrijden al als de grootste topcoach aller tijden neer werd gezet. Dat sloeg compleet nergens op. Ja hij won iets van 13 wedstrijden op rij, maar daarvan had ie er ook 6 kunnen verliezen qua spel.

15 april 2021 om 10:35

Als een Nederlandse coach 13 wedstrijden op rij wint met een topclub, wordt hij de hemel in geprezen. In Nederland werd en wordt Bosz ook beschouwd als een topcoach, winnen niks, maar blijkbaar zijn andere ‘invloeden’ belangrijk. Allemaal gelul natuurlijk, een topcoach wint prijzen, wint de belangrijke potten

Ondanks dat het misschien niet helemaal slim is om dit te doen van Mart, ben ik het wel eens dat hij dit zegt. Beide zijn clubiconen, en hebben op hun eigen manier veel betekend voor de club. Dat Mark dit gedaan heeft, vind ik wel ontzettend laag, en vind ik vooral jammer. Ik heb het bewuste moment ook terug geluisterd, en hij zegt dit omdat het over gaat.

Er is waarschijnlijk geen woord aan gelogen maar toch vind ik het een beetje kinderachtig om nog zo uit te halen in een podcast. Als het Mart van der Heuvel echt zo dwars zat had die Van Bommel zelf moeten bellen. Ik vind het vrij kwalijk van VI dat ze iemand zoveel ruimte geven in een podcast, krijgt Van Bommel ook nog de kans om zijn versie van het verhaal te vertellen?

15 april 2021 om 06:38

Dan kun jij je misschien niet inschatten hoe diep het bij deze man zit en er goed klaar mee is. Ik denk dat V Bommel zijn kop er af trekt en hij dat weet. Alleen kiest nu hier voor na paar jaar trauma

15 april 2021 om 07:50

'ik vind het vrij kwalijk....' Jezus ben je jij moeder theresa ofzo? De belichaming van wat rechtvaardig is?

15 april 2021 om 09:26

Vrij schokkend dat ik zo woke overkom maar dat bedoelde ik helemaal niet zo. Van mij mag iedereen ruzie maken in de media als ze dat nodig vinden. Vind dat soort journalistiek alleen wat meer passen bij RTL boulevard oid en niet bij een serieus journalistiek medium als Voetbal International. Als het NOS journaal opeens zendtijd besteed aan de ex van Andre Hazes junior dan zou jij toch ook raar staan te kijken?

15 april 2021 om 11:02

Dat soort dingen moet je je echt niks van aantrekken. Ik vind het een prima tekst, ben het niet met je eens maar dat is echt een ander punt.
Trauma's kunnen best diep zitten en ik kan goed begrijpen dat je dat er uitlaat, zo zou ik zelf ook zijn. Het is misschien niet eens bedoelt om Mark te beschadigen, waarschijnlijk niet zelfs maar puur om zijn eigen gevoel er eens uit te laten. Of het goed is dat VI daar ruimte voor laat? Ik vind het zelf wel verfrissend en fijn om te horen maar daar kan iedereen natuurlijk anders over denken.

15 april 2021 om 09:44

Jij hebt de podcast niet geluisterd blijkbaar.. Hij heeft Mark gebeld n.a.v. Een uitspraak van Mark.. Hij vroeg aan Mark of hij bij hem in Veldhoven kon komen om 't allemaal uit te leggen, Waarom Mark dat vond.. Mark had volgens mij gezegd dat Mart een lul en judas was.. Mark heeft nooit meer wat van zich m laten horen

Laat van Bommel hier maar eens op reageren. Ben zeer benieuwd naar zijn reactie, want dit stuk komt aardig in de buurt bij mijn onderbuik gevoel over hem. Heel naar mannetje net als die Waterreus overigens. Zouden zo broeders kunnen zijn. Altijd maar kritiek leveren op andere

Van Bommel mag nooit meer trainer worden, en zich nooit meer bij PSV vertonen, heeft twee seizoenen achter elkaar het kampioenschap verspeeld terwijl die voor het oprapen lagen. En iedereen binnen de club tegen elkaar opzetten. Echt ziekelijk. Enge kwal.

15 april 2021 om 07:42

In het seizeon 18/19 was PSV ook wel echt aan het overpresteren. Zoveel wedstrijden met geluk gewonnen, of in de allerlaatste minuut nog de winnende. Uit tegen Ajax hadden ze aanvankelijk ook weinig te vertellen, na die rode kaart hadden ze inderdaad wel de uitgelezen kans om de mokerslag uit te delen. Maar van Bommel begon die dag al met 3 defensieve middenvelders, die kwam puur om een puntje op te halen, dat heeft ze uiteindelijk nog de titel gekost. Maar over het hele seizoen was Ajax wel degelijk de betere ploeg, en ook niet verrassend dat het uiteindelijk ook nog omgedraaid werd van 5 punten achterstand naar 3 punten voorsprong in de laatste paar wedstrijden.

15 april 2021 om 07:50

Hoe is in de laatste minuut de winnende maken overpresteren?

15 april 2021 om 08:23

Dat is het niet altijd, maar vaak als ze de winnende maakte in de laatste minuut was dit gezien het spelbeeld vaak niet terecht. Dat hou je niet een heel seizoen vol normaliter.

15 april 2021 om 10:20

Correctie, dat vond jij niet terecht. Het enige spelbeeld wat telt is de einduitslag, countervoetbal wint het momenteel van eindeloos breiwerk.

15 april 2021 om 11:23

Je hebt natuurlijk wel expected goals en als je daar structureel boven zit kan je het overpresteren noemen.
Wel met je eens dat het enige doel is: bal in net schoppen. Dat breiwerk heb ik ook niks mee, ik wil mooi attractief voetbal zien of dat nou defensief countervoetbal is met snelheid of snel combineren. Bij voetbal is het alleen niet altijd dat degene met meeste XG wint en dat vind ik wel een aardige maatstaf voor over- of onderpresteren.

15 april 2021 om 11:51

Tja aan de andere kant worden daar de kwaliteiten van de spelers natuurlijk niet in meegenomen. Het zegt wel wat maar als jij een ijskoude spits hebt die aan een halve kans genoeg hebt, dan zou je zogenaamd altijd over presteren. PSV was in die tijd gewoon een team waarbij een voorzet, lange bal of corner ook al levensgevaarlijk kon zijn.

Ten eerste denk ik, dat Mark van Bommel als speler al een enorme lul was en dat hij juist zo ver is gekomen door een enorme egoistische lul te zijn, want voetballend was hij geen wereldtop. Hij had alleen een enorme mentaliteit, zuigen, buffelen, beuken. Als speler had ie zijn teammanager nodig, maar als het hem al speler niet zinde, ging ie ook te keer. Vraag maar aan Marco van Basten.

Ten tweede is al vaker bewezen dat een goede speler niet perse een goede trainer hoeft te zijn. We kunnen veel van Mark van Bommel vinden, maar een winnaar is het wel. Als hij dan, met zijn ervaring ziet dat het niet loopt of anders moet, dan eist hij dit direct van zijn omgeving. Niet politiek, maar met zijn vuist op tafel. Ook dat laatste stuk, al ontslagen zijn en dan nog iemand verrot schelden, tekent de persoon. Hij kan niet tegen zijn verlies.

Voor de toekomst: wellicht beter aan de slag als analist ergens, want dat trainerschap.... maakt meer kapot dan je lief is

Over de hele achtergrond van de trainerscarriere van Van Bommel heb ik totaal geen weet.
Ik keek naar de resultaten in zijn eerste seizoenshelft en was enorm onder de indruk. Ik hoopte dat hij eindelijk een coach zou zijn die wellicht weer de top zou kunnen halen.

Helaas is het anders gebleken.

Het natrappen begint bij PSV een norm te worden. Eerst Ihattaren die niet wil bijtekenen en nu krijgt v. Bommel weer een trap na. Wie is de volgende?

15 april 2021 om 09:49

Meen je dit serieus? Wat heeft dit met natrappen te maken? Wat heeft natrappen te maken met Ihattaren zijn situatie? Ik vermoed dat je aan het provoceren bent dus ik ga er ook verder niet op in. Helaas heb ik er eigenlijk al te veel worden een besteed.

Dat een club man zich zo uitlaat over Von Bommel is veelzeggend. Benieuwd of er een club met hem nog in zee gaat, het is na zijn ontslag (gelukkig) angstaanjagend stil ! Verder vond ik hem als speler al een enorme zuiger en zeurpiet !

Ik heb het al eerder in topics aangegeven wat er allemaal speelde op de herdgang en wat ik hoorde van mensen die heel dicht bij het vuur zaten. Het was echt een puinhoop. Echt iedereen was zo klaar met meneer Van Bommel. Dat ik dit gister hoorde in de podcast van Mart van de Heuvel komt niet als een verrassing en bevestigd dus de verhalen van andere die ik gehoord heb. Dit soort praktijken heeft van Bommel zoals achter af bellen is bij meerdere personen gebeurd.

Uiteindelijk zijn er helaas twee verliezers geweest, Van Bommel zelf maar ook Psv. Van Bommel was/is een clubicoon en ik denk dat iedereen bij PSV voor dat hij het trainersvak inging hem een geweldige toekomst zou gunnen als PSV trainer maar inmiddels zijn ze bij PSV zo ziek van de man dat het onbegonnen werk is.

Toen hij nog niet eens officieel een team had bij de jeugd was er zo druk op de directie vanwege het feti dat Van Bommel ooit trainer moest gaat worden bij Psv. Hij was de kroonprins op de herdgang. Helaas heeft dat misschien ook wel mede zijn ondergang ingeleid. Zijn karakter heeft hem tevens ook niet geholpen.

Teleurstellend van een volwassen man om nu nog zijn gelijk wil halen. Man was doorgegaan met je leven. Wraak willen nemen is een zeer slechte zaak. De persoon die je wil beschadigen raakt beschadigd, maar jij liep en loopt ook lang soms heel lang met wraakgevoelens. Schiet je niets mee op. Gaat alleen ten koste van je gezondheid.
Niet doen. Afsluiten en doorgaan

15 april 2021 om 12:25

Als ze in zo'n podcast aan hem vragen over die periode, mag hij toch wel gewoon eerlijk reageren? Heb niet het idee dat hij het nu zelf opgezocht heeft. Zo'n Mart van den Heuvel heeft 40 jaar lang alles voor die club gegeven, zelfs al deed hij het om z'n gal te spugen, zou ik het wel gewoon begrijpen hoor in deze situatie.

15 april 2021 om 12:50

Ja, dat is misschien ook wel waar. Ik zou zeggen dat ik het al lang achter me gelaten had, maar ik heb misschien makkelijk praat, omdat ik het ook echt doe

15 april 2021 om 16:41

Die man heeft zich wel met ziel en zaligheid 35 jaar lang dag en nacht ingezet voor Psv. Als daar door Van Bommel een einde aan is gekomen, zoals ik hier begrijp, dan mag je best wat wrok koesteren.

Zijn stevige teksten van van den Heuvel. Iemand die binnen PSV en daarbuiten erg hoog aangeschreven staat en met meerdere topcoaches heeft samengewerkt.
Verhaal heeft meerdere kanten maar ik ben eerder geneigd om het verhaal van Van den Heuvel te geloven. Komen teveel verhalen naar buiten dat het een grote puinhoop was bij Psv.
Heeft PSV echt geen goed gedaan. Stond eerder bekend als een club met een warm bad, maar daar is nog maar weinig van over.

Dat zijn geen misselijke woorden. Over dat alles zelf willen regelen: dat was al langer bekend. Schoonpa Van Marwijk heeft al eens aangegeven in een talkshow dat dat de grootste makke was van de trainer Van Bommel. Die man moet echt leren te vertrouwen op zijn collega's, maar daarnaast begrijpen dat hij als trainer verantwoordelijk kan worden gehouden. Dat is inderdaad lastig, maar dat kun je niet oplossen door dan maar alles zelf te doen of de gehele club uit te gaan schelden als iets niet gaat zoals jij had gewild.

Ik heb voorheen altijd sympathie gehad voor Van Bommel, maar ik geloof dit verhaal wel. Van den Heuvel is 35 jaar zeer intensief bij PSV betrokken geweest, heeft tientallen trainers en vele honderden spelers voorbij zien komen, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets negatiefs over hem gelezen heb. En dit sluit wel aardig aan op andere verhalen die sinds Van Bommel's ontslag naar buiten zijn gekomen vanuit Psv. Al is Van den Heuvel wel die eerste die het openlijk zo direct verwoordt.

We weten allemaal dat van bommel niet de makkelijkste is maar achteraf nog ff een mes in de rug steken gaat ook nergens over. Buiten dat hadden ze als club ook eerder kunnen ingrijpen zodat de situatie niet uit de hand ging lopen. 2 partijen, 2 verhalen, 2 schuldig

Mart van den Heuvel is een rancuneus mannetje.
De vrede tussen de PSV directie en van Bommel is al sinds januari getekend en de verhoudingen zijn weer normaal. Ook met TD de Jong.
Van den Heuvel was onder van Bommel teammanager die deze rol volgens een volkomen eigen agenda invulde en dan alleen met die zaken die hij graag deed.
Van den Heuvel was een man voor de spelers maar niet voor het team. Taken die met het algemene teambelang te maken hebben kiet hij gewoon liggen.
Dat was dan ook de voornaamste reden dat van Bommel hem wilde laten vervangen door Taco van der Velde.
Een paar maanden na het ontslag van van Bommel kreeg ook van de Velde zijn ontslag op 66-jarige leeftijd. In goed overleg heette dat toen.
Meteen daarna werd Bas Roorda als teammanager benoemd. Iemand die WEL de teamtaken op zich nam en niet alleen achter spelers aanholde.
Blijkbaar zit dat van den Heuvel nog steeds hoog. Vandaar die ordinaire natrapperij die en sterk overdreven is en zelfs hier en daar een aperte leugen (o.m. de verhouding tussen van Bommel en de Medische Staf).
Mart van den Heuvel leeft nog in de vorige eeuw toen alles op zijn jan boeren fluitjes gedaan kon worden. Geluukig dat PSV ook hier een stuk professionalisering heeft doorgevoerd.

Het geldt natuurlijk bij lange na niet voor iedereen laat dat vooral duidelijk zijn, maar het oude stigma voor de wat achterbakse Limburger kun je wel erg gemakkelijk projecteren op Van Bommel, Hofland en Waterreus.

15 april 2021 om 19:13

Het geldt natuurlijk bij lange na niet voor iedereen laat dat duidelijk zijn, maar het stigma "goedgelovige naievelingen" kun je wel erg makkelijk projecteren op forumposters die rancuneuze verhaaltjes voor de absolute waarheid aannemen.

Heb volledige podcast gehoord met Marco Timmer en altijd dronken vd Doelen. Ik twijfel niet aan Mart zijn verhaal. Hij betrekt anderen waaronder v marwijk erin. En dat doe je niet als je onzin lult. Gezien v marwijk z’n status ga je die niet ergens in betrekken en helemaal als schoonvader. Dus ik denk dat v bommeltje het echt te hoog in z’n bol had zitten. Die anekdotes waren gewoon triest, niet eens grappig.

15 april 2021 om 22:19

Mart van de Heuvel werd intern PSV als een goeie vent gezien maar ook als iemand die niet vies was van overdrijving.
Hij mocht graag zijn verhalen altijd wat spannender maken.
Heeft hij nu ook gedaan in de podcast. Soms raak, soms een loopje met de waarheid en soms overdrevener gesteld dan het eigenlijk was.
Ik zeg niet dat je deze podcast met een korreltje zout moet nemen maar er zit ook een flinke portie humbug bij wat gingegeven is door rancune.
In feite zegt deze podcast meer over van den Heuvel dan over van Bommel.

15 april 2021 om 22:26

Als je Van de Doelen 'dronken' acht in die podcast, ben je óf zelf dronken, óf nooit dronken geweest óf simpelweg niet bekend met de persoon die Van de Doelen is. Slaat nergens op.

De rest van je post des te meer, ben ik het helemaal mee eens. Uit een aantal statements en slip-op-the-tongues in deze en eerdere podcasts kun je echt merken dat Van Bommel een engnek eerste klas gevonden wordt door de mensen die hem hebben meegemaakt. Ik vind de podcast wat dat betreft bijzonder openhartig. Eerder gaf Van de Doelen al een inkijkje hoe een narcistische Van Bommel eigenlijk door weinig medespelers gepruimd werd en het door de buitenwacht veronderstelde leiderschap van de Limburger in de selectie vaak knipogend 'getolereerd' werd. Niet alleen vind Van de Doelen hem een eikel en is Van de Heuvel helemaal klaar met hem, maar wordt ook duidelijk hoe een relatief 'normale jongen' als John de Jong met hem botst, Van Nistelrooij hem evenmin heeft kunnen uitstaan en ook Ronald Waterreus geen vriend van de man is. En het is meer dan slechts kift; in de podcast krijg je regelmatig een inkijkje in de groepsprocessen die rondom Van Bommel speelden. En dat geeft weinig hoop voor diens toekomst als trainer.

15 april 2021 om 23:13

Maat, het was een geintje. Vd doelen grapt altijd over Port wat ze drinken tijdens de podcast. Neem mijn opmerking met een korreltje zout.

Mart van den Heuvel geldt als een huisvader voor Psv. 40 jaar aan de club verbonden. Als hij dit soort uitspraken doet, zal het echt wel waar zijn. Van Bommel heeft heel veel schade berokkend voor Psv. Aan de reacties van Faber die het tijdelijk overnam, kon je ook al merken wat voor ongelofelijke zooi Bommel had achtergelaten. Als spelers een icoon, als trainer een zwarte bladzijde die we beter kunnen vergeten.

16 april 2021 om 15:46

Juist ja. Een huisvader maar als teammanager geen professional. Iemand die zelf bepaalde wat hij ging doen onder het mom van "ik kan toch zo goed opschieten met de spelersgroep" en de teambelangen liet voor wat het was. Met Roorda heeft PSV eindelijk een professionele teammanager in dienst die ook de PSV belangen behartigt en niet alleen de spelersbelangen. Scijnbaar kan die van den Heuvel geen kwaad doen bij een hoop PSV supporters omdat hij puppy's koopt voor spelersvrouwen. Het is gewoon een ongelikte Veldhovense boer met een nog groter, onverstaanbaar dialect dan Ten Hag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3017
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller121
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper300
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren