Driessen adviseert Ten Hag in Rome: ‘Met hem vraag je om problemen’

Donderdag, 15 april 2021 om 07:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:09

Twee jaar geleden wist Ajax tegen Real Madrid een 1-2 nederlaag om te buigen en werd de volgende ronde in de Champions League behaald. De vraag is of het team van Erik ten Hag donderdagavond in het weerzien met AS Roma in de Europa League tot eenzelfde prestatie toe in staat is. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, blikt woensdag in een video van het dagblad vooruit op de kansen en de vermoedelijke opstelling van Ajax en waagt zich zelfs aan een voorspelling: een 1-3 zege voor de Amsterdammers.

Driessen heeft alle vertrouwen in een goede afloop voor Ajax. “Op basis van de vorige wedstrijd denk ik dat er veel mogelijk om toch de halve finale van de Europa League te gaan halen”, verzekert de journalist vanuit Rome. Driessen had eerder zo zijn twijfels omdat AS Roma in de return weer over enkele belangrijke spelers zou kunnen beschikken, maar dat lijkt mee te vallen. Rick Karsdorp lijkt wel weer inzetbaar. “Moeten we dan bang zijn van Rick Karsdorp”, vroeg Driessen zich openlijk af. “Dat lijkt me nou niet hè. Het is niet eens een speler van het Nederlands elftal. AS Roma staat in de subtop van de Serie A. Om nou bang te worden omdat Karsdorp meedoet, nee… Dat lijkt me niet nodig.”

Het artikel gaat verder onder de video
Kia UEFA Europa League Celebrations Episode 3
Meer videos

Maarten Stekelenburg keert terug onder de lat bij Ajax. De doelman haakte begin deze maand met knieklachten af in de warming-up voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij miste vervolgens ook de heenwedstrijd tegen Roma en de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Driessen juicht de rentree van de routinier toe. “Dat scheelt een slok op een borrel. Plus dat Stekelenburg gewend is aan Rome en AS Roma”, doelde hij op het verleden van de keeper in het Stadio Olimpico. “Die kan die jongens wel wat meer meegeven dan Kjell Scherpen. Die stond als een trillend rietje te keepen in het heenduel.”

Ajax mist wel André Onana (dopingschorsing), Devyne Rensch (geschorst), Noussair Mazraoui, Daley Blind, Zakaria Labyad (allen geblesseerd) en Sébastien Haller (niet speelgerechtigd). De vraagtekens in het elftal zijn er vooral rondom de rechtsback. Erik ten Hag kan kiezen voor Sean Klaiber, Quinten Timber of hij kan schuiven met Jurriën Timber, waardoor Perr Schuurs zijn rentree kan maken in het centrum. Driessen is geen fan van Klaiber. “Hij heeft heel dit seizoen bewezen dat hij het niveau mist voor dit Ajax. Ik denk dat hij Jurriën Timber naar de rechtsbackpositie haalt en Edson Álvarez van het middenveld naar de verdediging terugzet. Samen met Lisandro Martinez in de defensie. En dan eventueel Mohammed Kudus op het middenveld. Dat zou denk de ideale move zijn.”

“Met Klaiber vraag je om problemen tegen dit AS Roma”, benadrukt Driessen, die de teruggekeerde Brian Brobbey in de punt van de aanval zou opstellen. “Zeker als je twee keer moet scoren. Anders lig je eruit. De twee Braziliaantjes zijn niet op hun best op dit moment, David Neres en Antony. Het lijkt me dan dat hij kiest voor Dusan Tadic op links, Brobbey in de spits en dan Neres of Antony op rechts. Je moet scoren. En dan heb je nog eventueel Lassina Traoré achter de hand op de bank. Ik denk dat dat het beste is", besluit de chef voetbal van De Telegraaf. "Ten Hag heeft in de Champions League ook met Tadic op links gespeeld. Daar is hij bijna van net zo veel waarde als in de spits.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door xstream)

Potverdikkie zowaar een keer met Driessen eens, het moet niet gekker worden. Klaiber kan absoluut niet als Rb, dus zou zelf ook Alvarez terugschuiven en Kudus op het midden zetten. Gravenberch zit niet in zijn beste periode, dus hopelijk kan Kudus dan de verbindende schakel op het midden zijn. Wordt lekker aanvallend, maar dat moeten we ook dus dat scheelt weer. Verder inderdaad gewoon met Brobbey in de basis beginnen, Neres vanaf links en Antony maar eens vanaf de bank , die heeft zijn vorm helemaal niet op het moment.

14 april 2021 om 20:03

He-le-maal mee eens. En dus zeker niet Schuurs.

14 april 2021 om 20:22

Klaiber was toch een prima back bij Utrecht? Wat maakt dat hij het niveau voor Ajax absoluut niet heeft?

14 april 2021 om 20:42

Ik denk dan omdat het niveau van Ajax een stukje hoger is dan dat van Utrecht. In de opwachtingen die hij tot dusver heeft gemaakt loopt ie echt overal en nergens (zonder een goede toevoeging te zijn op het spel) behalve op de rechtsback rond. Ik vind hem heel matig. Maar ik vind het ook niet zo gek, zoals je zegt was het een prima back bij Utrecht, maar ook daar deed hij het niet uitzonderlijk. Het was niet zo opvallend als bijv. Dumfries bij Hveen presteerde, de transfer naar Ajax daarentegen was wel redelijk opvallend.

15 april 2021 om 08:29

Hij verdedigt op 2 meter van zijn tegenstander, hij is technisch te beperkt om aanvallend van waarde te zijn en hij loopt overal op het veld als een kip zonder kop. Het is een leuke gast in de spelersgroep, maar op het veld Ajax-onwaardig!

15 april 2021 om 09:22

Haha duidelijk! Bedankt.

15 april 2021 om 11:17

Ik vond 'm in de eerste helft van het seizoen niet eens zo slecht. Maar het klopt wel dat hij veel als kip zonder kop voetbalt. Allemaal in het moment, weinig gevoel voor positie. Is gewoon net geen Ajax niveau, en gezien het talent wat Ajax op RB positie heeft ook een overbodige aankoop. Maar goed, dat was nog wel in de fase dat Rensch misschien nog geen zekerheidje was en Dest net was vertrokken. Dus helemaal gek vind ik 't ook weer niet. Heeft gewoon niet goed uitgepakt.

15 april 2021 om 09:19

Je bedoelt Neres vanaf rechts en Tadic vanaf links neem ik aan? Dan wel met je eens namelijk. Ik twijfel zelf wel over Schuurs of Kudus, maar omdat je veel moet scoren zou ik voor Kudus gaan en Alvarez achterin zoals jij zegt. Oeeeei spannend.

15 april 2021 om 09:24

Ik vind het dan toch vervelend dat je het team in twee linies wijzigt om één uitvaller op te vangen. Daarnaast is Alvarez juist goed als breker dus waarom hem daar weg halen. We moeten niet vergeten dat we in de heenwedstrijd echt wel genoeg kansen kregen, die moeten er nu gewoon in. Ik zou voor een directe ruil gaan en wel Klaiber erin zetten. Defensief is hij wel gewoon solide en je moet toch die opkomende back stoppen bij een eventuele counter.

Verder met je eens, al zou ik misschien Tadic op links en Antony op rechts zetten. Die maakte in de heenwedstrijd nog wel eens een actie waar Neres echt onzichtbaar was. Daarnaast heeft Tadic nog nooit voor ons op rechts gespeeld, dus waarom daar nu mee beginnen.

15 april 2021 om 11:08

@inkemontana - potdikke ik ook, heb net maar even gauw een bakkie koffie gepakt om van de schrik te bekomen, haha! Ik zie dit ook als de beste oplossing voor het "probleem" op RB. Ik denk wel dat het van belang is dat juist Gravenberch dan de instructie krijgt extra actief te zijn in de omschakeling en meer verdedigende arbeid te verrichten, zodat Klaassen en Kudus de meer aanvallende posities kunnen bezetten zonder al te veel vrees voor de eventuele counter. Anderzijds zag je ook vorige week het snelle afjagen bij balverlies, dus de counter er al vroegtijdig uit halen, hopelijk brengen ze dat deze week weer. Ben benieuwd naar de spelopvatting van Roma.

Was het nou ook niet die Driessen die zij dat je Lucas Moura gewoon zijn gang moesten laten gaan😂? Hoop dit keer voor Ajax dat hij gelijk heeft

14 april 2021 om 20:05

Denk dat ajax duidelijk gaat verliezen op de counter. Driessen zit er altijd naast :P

15 april 2021 om 08:35

AS Roma zal verdedigend alles uit de kast moeten halen,en zal ook op irritante wijze het Ajax spel gaan ontregelen. Ik verwacht veel duikelingen,provocaties en een regen aan gele kaarten.Als Ajax wint zal dat niet zonder slag of stoot gebeuren.Hoop dat Ajax snel scoort,desnoods via een geforceerde strafschop. Alles is toegestaan om die winst te pakken.

15 april 2021 om 11:12

Ik hoop op het Real Madrid-Ajax scenario (van 2018/2019), dus dat je snel die 0-2 voorsprong pakt, want dan moet Roma komen en vallen er meer ruimtes. Natuurlijk moet je dan oppassen voor de counter. Maar juist met Alvarez op CV en Gravenberch op 6 met Klaassen en Kudus ervoor heb je volgens mij genoeg snelheid in de omschakeling en genoeg defensieve kracht. Hopelijk speelt Roma net zo 'sportief' als in de heenwedstrijd, ik vond het echt (positief!) opvallend hoe weinig theater en gedoe er in die wedstrijd was, althans zeker in het eerste uur.

15 april 2021 om 08:10

Bij mij is hij het meest beroemd om zijn '' ik reis niet af naar Madrid, Ajax is daar kansloos '' in het CL-jaar.

15 april 2021 om 08:43

beetje flauw. Drie kwart van de ajax supporters hadden er ook geen geld op in durven zetten

15 april 2021 om 08:48

Die supporters zijn geen chef voetbal van een krant en hebben veelal niet de mogelijkheid om naar een wedstrijd in Madrid te gaan. Dat heeft / had hij wel. Dat is toch wel echt van een heel andere categorie stupiditeit.

15 april 2021 om 10:25

@juve hahah daarom toen ik las "moeten we dan bang zijn van Rick Karsdorp”, vroeg Driessen zich openlijk af. “dat lijkt me nou niet hè" wist ik het zeker... Rick gaat geweldig spelen en een goal maken

Driessen zegt tegenwoordig nuttige dingen maar zijn toon is zo zuur altijd. Klaiber kan het niveau totaal niet aan waarom wou ETH hem zo graag. Scherpen moet je gewoon laten staan. Toen Onana begon was het erger. Ik zie Roma door gaan die kunnen wel op de 0 spelen. Ajax moet hopen op een offday van Roma en die hebben ze genoeg het is een super wisselvallige ploeg. En Karsdorp moet je wel bang zijn want die is aanvallend goed bezig en zal de aanval goed bedienen.

14 april 2021 om 20:05

Met klaiber en of schuurs moet je zelfs voor Volendam en RKC bang zijn .. met wat Driessen voorstelt ga je in ieder geval vol de strijd aan

14 april 2021 om 20:07

Onana begon echt niet erger dan scherpen. Die viel juist positief op en mocht blijven staan. Anders was krul nummer 1 geworden. Onana had soms ketsers in het 2de maar nauwelijks in het eerste.

14 april 2021 om 20:43

Wut? Onana maakte juist (onverwacht) direct indruk toen hij in het 1e kwam

15 april 2021 om 09:34

Klopt, was heel bizar.
Maakte in het 2de juist nog geregeld blunders. Maar toen hij in het eerste kwam stond hij er juist direct. Had in het 2de te vaak momentjes die we nu nog heel soms wel eens van hem zien beetje te nonchalant.

Allemaal prima maar ik zie tan hag gewoon schuurs opstellen hoor. Anders heeft ie geen fatsoenlijke wissel meer voor het middenveld als Kudus er vanaf minuut 1 in staat.

14 april 2021 om 20:13

Dan lig je er voor 95% al uit. Die maakt sowieso weer die verdomde fouten. Denk dat beste is Edson laten spelen als cv. En dan idd Kudus op het middenveld.

15 april 2021 om 08:45

Ik hoop eigenlijk stiekum op Schuurs. Scherpen lekker laten staan, anders kun je hem direct bij het grofvuil zetten. Kudus ipv Gravenberch, die mij al een aantal wedstrijden tegenvalt. Voorin Tadic, Brobbey, Antony. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wie we opstellen. We moeten gewoon een redelijke hoeveelheid geluk hebben vanavond. Sowieso een kleine kans dat we doorgaan.

Haha eerst over het Nederlands Elftal zeggen dat De Boer alleen Ajacieden selecteert en nu zeggen: 'Moeten we bang zijn voor Karsdorp? Het is niet eens een speler van het Nederlands elftal.' Wat wil deze man nou?

Zowaar een keer eens met dhr Driessen. Aanval moet inderdaad zijn zoals hij het zegt. Ongelooflijk dat deze man eindelijk eens wat zinnigs zegt. Rechtsback is idd een uitdaging, klaiber is voor de eredivisie goed genoeg. Hij is natuurlijk gehaald als back up. Niet te weten dat de jeugd zich zo goed ontwikkeld. Het is natuurlijk een apart seizoen dus kon je niet op ze gokken.

Dit is voor vanavond de best mogelijke opstelling. Kudus en Brobbey in het elftal. Ik ben benieuwd, ik heb er alvast zin in !

Met Alvarez en Martinez in de verdediging en Brobbey in de spits dan is Roma zo goed als zeker door. Schuurs in de verdediging en Tadic in de spits. Kudus ipv Alvarez en Schuurs ipv Martinez. Zo komt er veel meer voetbal in de ploeg aangezien je moet scoren.

De nieuwe trainer van Ajax is bekend hoor, ene Driessen van de Telegraaf, deze man lult altijd op afstand, is nooit bij een training aanwezig, heeft geen speler gesproken, maar hij weet het allemaal. Als ik Ajax was zou ik hem snel vast leggen nu al, een betere die zo alles weet is niet te vinden, Ten Hag is niet meer nodig, hij heeft er geen kijk op.

Ik moet zeggen dat ik Kudus na zijn blessure erg matig vind. Dus wat dat betreft weet ik niet of dat ideaal is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Grote afwezige André Onana laat van zich horen tijdens titelfeest Ajax

André Onana heeft zondagmiddag via Twitter gereageerd op de landstitel van Ajax. De keeper mocht vanwege zijn dopingschorsing niet aanwezig zijn bij de festiviteiten en was daarmee de grote afwezige. Hij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren