Derksen is klaar voor nieuw programma: ‘Een incidentje kan er nog wel bij’

Woensdag, 14 april 2021 om 18:47Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:52

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee maken komende zomer een dagelijkse talkshow. De mannen van Veronica Inside zullen twee maanden lang zeven dagen per week op SBS 6 te bewonderen zijn. "John de Mol vroeg ons hiervoor en daar hebben we 'ja' op gezegd", vat Derksen tegenover De Telegraaf de situatie nuchter samen.

Tijdens het EK wordt de nieuwe talkshow gemaakt vanuit Slot Zeist, terwijl het programma tijdens de Olympische Spelen verhuist naar Otterlo. "We gaan daar in een Droompark zitten, een sponsordealtje natuurlijk", zegt Derksen over de laatste locatie. "Maar het schijnt er heel chic te zijn. Ik hoorde dat Louis van Gaal daar twee huisjes heeft als belegging. Misschien dat ik daar af en toe mag slapen. Al slaap ik, als ik kan kiezen, toch het liefst in mijn eigen bed."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Derksen gaat op zijn 72ste dus zeven dagen per week werken. Dat klinkt intensief, maar zelf vindt de analist van Veronica Inside het wel meevallen. "We moeten niet net doen alsof het werken is. Er zijn voor mijn huis stratenmakers bezig... Dát is zwaar. Met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik heb in 72 jaar tijd nog geen dag hoeven werken."

De mannen van Veronica Inside lagen de afgelopen jaren meer dan eens met elkaar overhoop. Tijdens het WK 2014, toen de heren eveneens een dagelijks programma maakten, liep een ruzie tussen Derksen en Van der Gijp zo hoog op dat de twee een tijd lang niet meer met elkaar spraken. Derksen lijkt zich echter niet al te veel zorgen te maken over nieuwe spanningen onderling, als het drietal komende zomer twee maanden lang op elkaars lip zit.

"Daar hebben we het niet over gehad, maar we hebben het buiten de uitzendingen sowieso nooit ergens over", zegt Derksen. "Ach, het kan dat we inderdaad weer een incidentje krijgen. Dat kan er nog wel bij, denk ik dan, na alles dat we al hebben meegemaakt. Ik hoop alleen dat we er een beetje volwassen mee om zullen gaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door vizinhoquefaz?)

Alles is goed zolang ze maar niet zoveel onzin gaan uitkramen als dat ze nu doen.. al ben ik daar niet erg gerust op.

14 april 2021 om 18:59

Het is bekend dat het niet alleen over voetbal gaat dus er gaat waarschijnlijk genoeg over ander onzin komen. Moet zeggen afgelopen wk toen ze er 3 dagen per week zaten, heb ik wel enorm genoten.

Om het in Derksen zijn vocabulaire te houden: "Die lijden aan een lichtelijke vorm van zelfoverschatting".

14 april 2021 om 21:32

Wat zal dit worden als de dagelijks te zien zijn. Een 'grappige' variant van RTL Boulevard met af en toe een voetbal analyse?

14 april 2021 om 23:38

Zelfoverschatting? Hij geeft zelf nog aan dat hij het niet eens werken vindt, het is juist triest als die mensen die zo’n makkelijke baan hebben doen alsof ze de zwaarste baan ter wereld hebben. De stratenmakers etc, die hebben pas zware banen, nog 100x zwaarder dan de profvoetballers

15 april 2021 om 08:31

Echt serieuze topsport is wel keihard werken hé en ook heel veel opofferen qua hoe je je vrije tijd invult. 100x zwaarder is wat overdreven.

Ik heb er zin in. VI is een topprogramma of je ergert je helemaal kapot of geniet ervan. Toch blijf je kijken uitzendingen met Kraaij en Boskamp zijn meest vermakelijk. Met Driesen verschrikkelijk en met Kieft intressant. Ik zou Genee graag een politiek programma zien doen samen met Kockelmann en topintervieuwer met zijn talent is het zo zonder dat hij op tv alleen VI doet. Op BNR radio is hij ook geweldig.

14 april 2021 om 19:07

@khalid zo jij hebt zin! serieus bijna 2 maanden elke dag naar zelfde grappen en onliners luisteren?

14 april 2021 om 21:10

Niet zo denigrerend doen man. Het is een heerlijk programma. Jouw humor is niet 'de humor', iedereen heeft z'n eigen smaak. Ik vind VI ook zeer vermakelijk en - mits Oranje het goed doet - ook zeer bevorderlijk voor de Oranjekoorts. En die hoop ik ten zeerste te vatten deze zomer.

14 april 2021 om 21:25

@ilmaestro heb ik iets gezegd over humor? volgens mij staat heel duidelijk elke dag zelfde....

14 april 2021 om 19:48

Boskamp kan alleen maar "das niet normaal johan" en "werelds" uitkramen. Als je hem al kan verstaan ten minste

14 april 2021 om 21:10

Lekker man, niks mis mee.

14 april 2021 om 23:19

Ik vind dat Kockelmann sowieso meer zendtijd zou moeten krijgen!

Ik denk dat het een beetje overkil wordt. Ik kijk echt uit naar de maandag en vrijdag. En vrijdag moet ik zelfs heel vaak uitgesteld kijken omdat de avond vaak niet lekker uitkomt. Maar dit wordt wel heel vaak herhaling denk ik. Maar goed, beter dan de bezemsteel-ingeslikt-stijve-nos-mensen.

7 dagen per week pff als ze maar alvast goed gaan beslissen waar ze het tussendoor over gaan hebben Keek altijd graag naar dit drietal Maar tegenwoordig stuk minder Veel onzin is echt jammer Maar we zullen johan rene en wilfred een kans geven Hoop dat het een mooi ek wordt met hun

Ik kijk soms een halfuurtje, het ouwe mannen gehalte wordt de laatste tijd wat veel. Al kan ik er nog steeds wel om lachen. Bijna netzoveel als de mensen die zeggen dat ze VI niet serieus nemen. Nee goh, zou het misschien ook niet serieus bedoeld zijn.

Het ligt er gewoon aan wie ze aan tafel zetten. Als ze naast Advocaat een paar zinnige voetbalgasten kunnen krijgen, zie ik wel kans van slagen. Er moet toch wel een ex-voetballer zijn die past bij de stijl van Derksen en Co? Valentijn svp thuislaten.

Lekker ontnuchterend, in 72 jaar geen dag hoeven werken. Je houdt van hem of niet, een tussenweg is er niet. Zelf hou ik weleens van een ander geluid dan van die pleasende gasten.

Kijk er opzich wel weer naar uit, lekker ouwehoeren elke avond. Hopelijk nodigen ze dan weer gasten uit en is het met publiek, zodat het allemaal weer wat levendiger wordt.

Blijft leuk om te kijken, zolang je de heren niet serieus neemt. Puur leedvermaak, niets meer. Hun zogenaamde ruzie van afgelopen zomer heeft iig diens doel gediend; de kijkcijfers opkrikken. Ben benieuwd aankomende zomer, toch wel leuk elke dag een uurtje dom lullen.

Ik kijk elke aflevering, maar 7 dagen per week? Zoals Kieft zou zeggen, ze gaan er nu wel in geloven... ik vind VI het leukst als het niet over voetbal gaat geweldig!!

2 maanden lang elke dag Derksen? Wat een zegen die knop op de TV/laptop. Ik ga er nog geen dag naar kijken, gun een ieder het plezier er wel naar te kijken mocht je daar plezier uit halen maar voor mij hebben die mannen 0 meerwaarde op de TV en zijn ze totaal ongeloofwaardig.

Het past ook wel bij de zomer dat ze veel op tv zijn. Zeker met een ek of wk. Ik ga in elk geval met regelmaat kijken.

Toch gewoon lekker. Ja, sommige verhalen kan ik niet meer horen, maar vaak is het ook nog steeds ouderwets lachen. Straks lekker weer, Bbq, biertjes, EK en VI. Dat klinkt best goed.

Ben bang dat dit een overkill wordt, zeven dagen de week en dat twee maanden lang. Gijps grappen en anekdotes zijn onderhand op en Derksen valt in herhaling. Nu heeft de geschiedenis van het programma ook niet bepaald aangetoond dat langer doorgaan een goed idee is, getuige ruzies tijdens VI Oranje 2014 en vorig jaar juni. VI ging toen ook langer door.

Zeven dagen per week is wel héél erg vaak. Maar goed.. we gaan toch kijken. Met de juiste gasten, met mooi weer en een mooi EK kan het een succes worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren