ED verwacht uitgaande transfer; meerdere clubs melden zich bij PSV

Woensdag, 14 april 2021 om 17:58Rian Rosendaal • Laatste update: 20:41

Het lijkt er sterk op dat de wegen van PSV en Ritsu Doan na afloop van dit seizoen scheiden. Het Eindhoven Dagblad meldt woensdagmiddag namelijk dat verschillende clubs reeds navraag hebben gedaan bij de nummer twee in de Eredivisie wat betreft de beschikbaarheid van de Japanse middenvelder. Doan speelt sinds de start van dit seizoen op huurbasis voor Arminia Bielefeld, waar hij deze week werd uitgeroepen tot Talent van de Maand in de Bundesliga.

Doan, met een contract tot medio 2024 bij PSV, kan deze zomer voor vijf miljoen euro definitief worden overgenomen door Arminia, zo weet bovengenoemde regionale krant voorts te melden. De Duitsers willen de optie in de huurovereenkomst graag lichten, al hangt een en ander af van de afloop van deze voetbaljaargang. Arminia staat momenteel zestiende, drie punten boven de degradatiestreep in de Bundesliga. Mocht de club degraderen, dan is de kans groot dat er geen mogelijkheden zijn op financieel gebied om Doan definitief over te nemen van PSV.

Verschillende clubs uit Duitsland hebben zich inmiddels al gemeld bij de leiding van PSV, zo werd onlangs duidelijk. Het Eindhovens Dagblad verwacht dan ook dat Doan na twee seizoenen als contractspeler het Philips Stadion verlaat. De 22-jarige Japanner werd in 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen. Onder achtereenvolgens Mark van Bommel, Ernest Faber en Roger Schmidt wist hij echter geen vaste plaats te veroveren, waardoor werd gekozen voor een verhuur aan Arminia.

De degradatiekandidaat uit de Bundesliga wil echter pas na afloop van dit seizoen een definitief besluit nemen aangaande Doan. De van PSV gehuurde middenvelder is deze jaargang een van de lichtpuntjes bij de laagvlieger. Doan is een vaste waarde in het elftal van trainer Frank Kramer, die ook kan beschikken over Mike van der Hoorn en Michel Vlap. De spelmaker kwam tot dusver tot 29 wedstrijden (4 doelpunten en 3 assists).


Poll

PSV moet Ritsu Doan eigenlijk langer behouden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door dominicsolanke)

De beste speler bij Groningen, bij PSV niet opvallend en een leuke 12e man. Lekker laten gaan, prima jongen wie bij elke subtop club het geweldig kan doen.

14 april 2021 om 18:33

@aguerooo zou het niet handig zijn om hem terug te halen met mogelijk vertrek van Gotze en Ihattaren? Heeft dit seizoen zich verder ontwikkeld.

14 april 2021 om 20:16

Komt tekort voor PSV hebben we allemaal kunnen zien. Heb liever dat ze het geld van zijn transfersom investeren in een andere speler dan. Madueke is gewoon beter en naar mijn mening kun je dan dus ook beter een andere speler halen. Dan heb ik nog liever dat ze Lammers bijvoorbeeld terughalen.

Lekker laten gaan, voegt weinig toe aan PSV. Doan laat zo-nu-en-dan wat leuks zien bij Bielefeld, maar verder houdt het wel op. Gegokt en behoorlijk verloren.

Hahah 5 miljoen, dan kun je beter hopen dat ze degraderen. Schandalig gedaan weer door De Jong. Wegwezen graag.

14 april 2021 om 18:30

2.5 miljoen + salaris en tekengeld is waarschijnlijk 4 miljoen verlies in 1 jaar. Bruma zit ook rond de 18 miljoen verlies, Baumgartl rond de 13 miljoen. Met dit geld had PSV de aansluiting bij Ajax echt kunnen houden. Wat een wanbeleid van de Jong

14 april 2021 om 18:34

#domini te simpel. Als Ajax ook geen miskopen deed zoals bijv Magallan dan waren wij nog verder uitgelopen

14 april 2021 om 18:50

Nee, Ajax heeft bewust een lange periode gekozen voor de jeugd en deed toen geen miskopen (na de periode met Sulejmani). PSV liep zelfs een tijdje voor op Ajax onder Cocu. Ze bereikten toen ook de knock-out fase van de Champions League (bijna kwartfinale) en hadden een fantastisch team dat bestond uit een mix van grote talenten aangevuld met 2/3 ervaren toppers als Moreno en Guardado. Onder Brands ging dit fantastisch. Toen er wat meer budget kwam durfde hij ook duurdere spelers als Lozano naar Nederland te halen. Toen de Jong het overnam zat het financieël goed bij PSV en er was zeker ruimte om goede gerichte aankopen te doen. Er waren echter ook een aantal goede jeugd spelers als Malen, Bergwijn etc. De Jong haalde dus bovengenoemde dure miskopen en spelers waar je niets aan hebt als Mitroglou. Door de verkoop van Bergwijn is dit nog enigzins gecompenseerd, maar anders was PSV met +- 20 miljoen vooruit gegaan. Deze zomer heeft PSV weer een aardig risico genomen door jongens te halen als Sangaré, Zahavi, Götze, Fein, Mvogo en Max. Max is zeker een aankoop die veel toevoegt, Sangaré heeft opzich wel potentie. Echter hebben spelers als Zahavi, Gotze en Mvogo die opzich wel prima zijn een plek ingenomen die een speler met potentie en eventueel meer waarde in had kunnen nemen. Madueke, Ihattaren en een jonge keeper met potentie. Nu is PSV toch weer een beetje gered omdat Malen, Gakpo, Dumfries genoeg waarde vertegenwoordigen maar ze moeten deze fouten niet teveel maken

14 april 2021 om 19:10

@domi Maar JdJ haalde ook goede spelers he zoals Malen en Madueke. Dumfries, Angelino ook door JdJ gehaald. Als je alle inkoop vs (toekomstige) verkoop doet zal hij zeer zeker een positieve saldo overleggen.

14 april 2021 om 19:22

Angelino heeft PSV uiteindelijk €5 miljoen winst op gemaakt dus dat viel wel mee.
Succes: Dumfries, Angelino, Boscagli, Max, Zahavi, Götze
Gefaald: Behich, Sainsburry, Bruma, Baumgartl, Doan, Mitroglou, Lato, Mvogo,
Nog niet te bepalen/geen verschil: Sangaré,

De geslaagde spelers vertegenwoordigen op Dumfries en Bosagli na geen waarde. In 3 seizoenen bijna €80 miljoen uitgegeven en zo weinig toppers

14 april 2021 om 19:26

Gotze bij succes vindt ik enthousiast, zahavi doet het aardig maar kost ook een aardig centje waar ze niks voor terug krijgen. Dus eigenlijk is het lijstje succes heel klein.

15 april 2021 om 11:23

@dominicsolanke Je vergeet voor het gemak Malen en Maduekke.

15 april 2021 om 12:51

Klopt dit was nog een hele optimistische versie van geslaagd. Eigenlijk zijn Gotze en Zahavi naar mijn mening onnodige aankopen, maar om de Jong voordeel van de twijfel te geven laat ik ze staan bij geslaagd

14 april 2021 om 18:46

Snap ook niet waarom PSV er niet voor heeft gekozen die jongen te verhuren zonder optie. We hebben gezien dat hij bij Groningen prima kon voetballen en hij nog jong is. Dan verhuur je hem toch een seizoen en kijk je of die elders opleeft en zo kan je hem dan beter gebruiken bij Psv.

Daarnaast heeft die nooit in dezelfde rol kunnen en mogen spelen zoals die bij Groningen deed juis vrij vanaf de rechterkant zodat die ook naar binnen kon. Hij moest nu vooral als echte rechtsbuiten blijven spelen, iets wat die gewoon niet is. Persoonlijk denk ik nog steeds dat Doan prima zou kunnen functioneren binnen het systeem van Schmidt met 2 10'en.

14 april 2021 om 19:14

@V-Watcher,

Dat PSV het niet meer in hem zag zitten was volledig logisch. Nu staat het er misschien weer iets anders voor maar ik vind Ihatarren en Madueke sowieso beter dan hem en Mauro JR presteerde ook aardig bij Heracles. Het uitzicht op speelminuten was gewoon 0 want de 2 van de grootste talenten van PSV waren op een jongere leeftijd al beter.

Nu lijkt Ihatarren zijn contract niet te verlengen en heeft Mauro ook best teleurgesteld, waardoor hij misschien wel weer in aanmerking kan komen. Toch ben ik niet rouwig als hij vertrekt.

14 april 2021 om 19:20

Vond je echt dat Mauro het goed deed bij Heracles en boven Doan moest staan? Doan heeft toch veel meer potentie getoond bij Groningen en Mauro heeft mij nooit kunnen overtuigen dat hij echt een meerwaarde zou zijn voor een ploeg boven het niveau Heracles.

In het systeem waarin Schmidt speelt past hij beter dat is mijn punt, dit omdat het meer in de buurt komt van het systeem waarin hij uitblonk bij Groningen. Hij past daar beter in als een Ihattaren in mijn ogen, dat is meer een echte 10.

14 april 2021 om 19:25

Doans pieken waren hoger maar hij had ook veel wedstrijden dat het echt niks was. Mauro haalt eigenlijk altijd wel een zesje. Ik vind ze beide iig niet goed genoeg voor psv. Mogen van mij lekker vertrekken. Rosario, Thomas sadilek, baumgartl en Bruma ook. Cv erbij en een rb voor als denzel vertrekt. Hou je nog geld over ook.

14 april 2021 om 20:13

Vind ik toch wel een lastige vergelijking. Mauro Junior was bij Heracles en voorheen bij Psv, vooral onder Cocu ook wel een aardig talent. Veel meer potentie vind ik sowieso overdreven, zeker als je statistieken wat betreft keypasses, goals en assists vergelijkt. Die zijn zelfs in het voordeel van Mauro. Wel denk ik dat Doan inderdaad wat meer potentie had maar alsnog kwam hij gewoon tekort.

Gewoon een volledig onbegrijpelijke aankoop! 7,5 miljoen voor een speler waarvan je 2 betere had, met Pereiro en Ihatarren. Terwijl je zo hard een versterking nodig had op het middenveld.

Had niet eens meer aan Doan gedacht. Dit is in principe ook gewoon weer een miskoop van John de Jong echt bizar met hoeveel geld deze man al heeft uitgegeven en hoe weinig we er voor terug zien.

14 april 2021 om 18:40

afgelopen zomer ook weer met die 9 miljoen voor simpele houthakker Sangare. die vind ik niet aantoonbaar beter dan Hendrix die moest vertrekken

14 april 2021 om 18:48

Ik begrijp ergens wel dat mensen over de speler Sangaré vallen. Bijv. in de analyses van sommige analisten bij Espn hoor ik dat hij er niets van kan en dat zelfs Rosario beter is. Ik ben het daar niet mee eens, Sangaré is gewoon echt een goede balafpakker. Hij moet daarna de bal gewoon zo snel mogelijk inlveren en het allerliefst bij degene die het dichtst bij staat :P Nu dat Schmidt na een maand of 8 eindelijk heeft ingezien dat je een voetballende speler centraal op het middenveld moet zetten, denk ik dat Sangaré veel beter tot zijn recht komt. Het blok Rosario - Sangaré werkt daardoor ook niet

14 april 2021 om 18:50

Hendrix was ook een goede balafpakker maar de kritiek was dat hij voetballend tekort kwam en Hendrix was dan voetballend zelfs nog iets beter dan Sangare

14 april 2021 om 19:08

Sangare wint veeeeel meer ballen dan Hendrix.

14 april 2021 om 19:11

@japie maar Hendrix is toch in verdedigende opzicht en fysiek veel minder dan Sangare. Zet een voetballende speler naast Sangare en middenveld gelijk meer in balans.

14 april 2021 om 22:02

ik zie het verschil niet echt. ik vind die Sangare ook drie keer niks

Doan is voor de subtoppers en alles daaronder een aanwinst

Helaas bij psv niet kunnen brengen wat we gewent waren van zijn tijd bij Groningen jammer

Er was ook bij veel Groningen fans al nodige scepsis of hij niveau PSV aan kon. Misschien dachten ze in Eindhoven dat het commercieel interessant was om hem te halen. Duidelijk gevalletje verkeerd ingeschat.

Dat hij überhaupt verkocht zou worden voor circa 5MIO had ik een hard hoofd in, meteen voor tekenen. Niet van het niveau waar psv (hopelijk) weer heen wilt.

Doan, Bruma, Baumgartl..... Die zomer was Koopmeiners ook te koop voor 15 miljoen. dan had PSV in één keer al haar zorgen op het middenveld (en eventueel achterin) opgelost. een duo Koopmeiner/sangaré was toch heerlijk geweest? En die gast is nu een veelvoud waard. Zeker als die mee mag naar het EK.

Ik vind Doan nu typisch een speler voor Vitesse , denk dat dat zijn niveau ook zal zijn.

Als ze hem willen kopen dan graag, er is interesse dus waarschijnlijk kan hij wel vertrekken. Daarnaast ook baumgartl, Thomas, mauro, sadilek en Bruma verkopen. Van dit geld een goeie cv voor naast teze kopen. En een rb voor als denzel vertrekt. Die kan dan met sambo uitvechten. Misschien nog een middenvelder erbij. Dat is dan ook wel nodig.

Als Schmidt samen met Gotze na 1 jaar de deur dichtgooien heeft PSV en nog groter probleem.
Doan en Ihataran zijn goede spelers voor psv maar hun toekomst hangt af van Schmidt.
Dus Roger bepaalt of Doan beter kan vertrekken.
Overigens hoop ik dat Roger weggaat en Bosz naar Eindhoven komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller124
R. SchmidtUnknown
M. GötzeMiddenvelder110
J. DrommelKeeper120
BrumaAanvaller115
Y. VertessenAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren