‘Plan Haaland’ onthuld: hoe Barcelona Real Madrid denkt af te troeven

Woensdag, 14 april 2021 om 11:01Chris Meijer

Mundo Deportivo pakt woensdagochtend op de voorpagina uit met het ‘Plan Haaland’ van Barcelona. De Spaanse sportkrant doet de strategie van de Catalanen uit de doeken om Erling Braut Haaland op korte termijn over te nemen van Borussia Dortmund. Barcelona zou hem het liefst komende zomer al naar Spanje halen, al zal de twintigjarige spits dan wel overtuigd moeten worden.

Raiola en vader Alf-Inge Haaland spraken begin deze maand met Joan Laporta, de nieuwe president van Barcelona. De entourage van de Noorse spits vloog op dezelfde dag door naar Real Madrid. Ondanks dat er eveneens gesproken is met Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United beschouwt Mundo Deportivo Real Madrid als de voornaamste concurrent voor Barcelona. De Catalanen zouden echter een manier zien om Real Madrid af te troeven in de strijd om Haaland.

Het is geen geheim dat Real Madrid en voorzitter Florentino Pérez zich dolgraag willen versterken met Kylian Mbappé. Haaland lijkt in de Spaanse hoofdstad dus de spotlights te moeten gaan delen met de 22-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain, terwijl ook Karim Benzema voorlopig nog onder tot medio 2022 contract staat bij Real Madrid. Het wordt niet aannemelijk geacht dat trainer Zinédine Zidane zijn landgenoot op korte termijn naar de reservebank zal verwijzen. Bij Barcelona kan Haaland de komende tijd nog samenspelen met Messi, om daarna zijn rol van absolute sterspeler over te nemen.

Haaland moet dit plaatje echter wel herkennen, want door de financiële situatie van Barcelona zal hij in eerste instantie ‘offers moeten brengen’ om op de korte, middellange en lange termijn de profiteren van de stap naar Catalonië. Mundo Deportivo doet niet uit de doeken hoe Barcelona ondanks zijn huidige financiële situatie de gigantische kosten voor Haaland gaat ophoesten. Borussia Dortmund hanteert een ‘officieuze transfersom’ van 150 miljoen euro. Dit bedrag wordt officieus genoemd, omdat de Duitse club Haaland eigenlijk niet wil verkopen.

Indien Borussia Dortmund een Champions League-ticket misloopt, zou deze vraagprijs nog weleens kunnen kelderen. Mogelijk verhogen ook Haaland senior en Raiola nog de druk, die langzaam maar zeker al oploopt sinds zij bezig zijn aan hun tour langs alle geïnteresseerde Europese grootmachten. Naast de transfersom zal er echter ook een forse commissie betaald moeten worden aan Raiola en de speler. RAC1 meldde onlangs dat Raiola een commissie van twintig miljoen euro voor hemzelf en twintig miljoen euro voor Haaland senior zou eisen, een bericht dat door de zaakwaarnemer werd afgedaan als fake news. Mundo Deportivo brengt desondanks in herinnering dat Raiola in de onderhandelingen met Barcelona over Mattijs de Ligt in de zomer van 2019 een commissie van vijftien miljoen euro verlangde en op hetzelfde bedrag mikte als tekenbonus voor de verdediger.

Ondanks de financiële obstakels zet Barcelona erop in om Haaland komende zomer al binnen te halen. De opvolging van de afgelopen zomer naar Atlético Madrid vertrokken Luis Suárez door een topspits staat bovenaan het verlanglijstje van Laporta. Mocht Barcelona er komende zomer niet in slagen om Haaland binnen te halen, is er nog niet direct een man overboord. Zijn tot medio 2024 lopende contract bij Borussia Dortmund bevat namelijk een clausule waardoor hij in de zomer van 2022 voor een bedrag van 75 miljoen euro op te pikken is.


Poll

Zie jij Erling Braut Haaland naar Barcelona verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door guaporta)

Ik weet dat het geruchten zijn en dat het erbij hoort, maar dit gaat toch nooit gebeuren. Wordt een beetje moe hiervan. Het kan gewoon niet en klaar, we moeten het van transfervrije spelers hebben en anders een klein aankoopje.

14 april 2021 om 12:31

Hoezo zou dit volgens jou niet kunnen? De schulden van Real en Atletico zijn vrijwel identiek. Barca beschikt ook over 3 spelers die veel kapitaal vertegenwoordigen maar van mij weg mogen, namelijk Coutinho, Griezmann en Dembele. Doe daar Umtiti en Pjanic en Braithwaite bij en dan heb je al gauw meer dan 250 mio in kas.

14 april 2021 om 12:40

Slechts een kleine 700 miljoen verschil tussen de schuld van Real en Barca inderdaad (ervan uitgaande dat de informatie van the Athletic klopt)

14 april 2021 om 12:46

Real heeft ook torenhoge schulden, alleen staat t van Barça meer in de spotlight vanwege alles eromheen

14 april 2021 om 12:55

Real Madrid heeft veel minder schulden op korte termijn dan Barcelona. Bij beiden wordt er vaak de bruttoschuld genoemd trouwens. Terwijl zowel Real Madrid als Barcelona ook nog heel veel geld moeten krijgen.

14 april 2021 om 13:36

Financiele situatie madrid en barca bijna het zelfde?? Waar haal je deze info vandaan? 250€ voor dembele, griezman en coutino??? Kom op mister objecti vertel me aub waar je deze info vindt ik wil even lachen namelijk

14 april 2021 om 14:20

@mister Objecti: Wat denk je dat Haaland moet kosten en aan salaris zal vragen? Financieel niet haalbaar en zal enkel verkassen naar City, Bayern of PSG dat mag toch wel helder zijn intussen

14 april 2021 om 17:17

Ik wordt ziek van altijd horen dat Real Madrid en Barca dezelfde schulden hebben. Dit hele verhaal is in de wereld gebracht door journalisten pro-Barca. Zij hebben de bruto schulden erbij geteld en vergeleken zonder deze schulden te specificeren.

Barcelona heeft een bruto schuld van meer dan 1 miljard Euro die bestaan van 750 miljoen schuld op korte termijn. Deze schuld bestaat uit nog te betalen salarissen aan de spelers (30% korting), betalingen aan clubs voor transfers zoals Borussia Dortmund, Liverpool en Atletico Madrid. Schulden aan banken voor lenningen ter betaling van salarissen en premies. Al deze schulden moeten op korte termijn worden voldaan. Tevens heeft Barca een verborgen schuld dat zij het Palau en Camp Nou moeten renoveren.

Real heeft een schuld van rond de 900 miljoen waarbij 550 miljoen op lange termijn voor het renoveren en aanpassen van hun stadion. Deze schuld moeten zij in 2023 beginnen te betalen wanneer de verbouwing achter de rug zijn. Het af te lossen bedrag is 25 miljoen jaarlijks gedurend 30 jaar. 250 miljoen is een crediet die ze hebben gesloten om de Covid crisis te overbruggen. Tot op dit moment heeft Real geen aanspraak gemaakt op dit geld. Ze hebben dit credit genomen om indien ze geld nodig hebben genoeg cash te hebben. Dus Real heeft dit bedrag in de boeken gezet als schuld maar ze hebben tot nu toe geen dubbeltje gebruikt. Let op dat andere clubs zoals Inter Milan nog niks hebben betaald voor Achram Hakima waarbij Real van zijn reserve de bedragen aan Chelsea voor Hazard heeft betaald, Dit betekent dat na het verlies van inkomsten uit stadion krijgen zij ook geen geld van andere clubs binnen. Dit zorgt dat zijnin kasproblemen komen. Als ze geen geld krijgt van je werkgever moet je spaargelden gebruiken om je vaste lasten te betalen. Daarom heeft Real een lening genomen dat als alle reserves op zijn dan hebben zij genoeg geld om aan hun verplichting te voldoen. De andere 100 miljoen schuld is aan andere clubs zoals Chelsea voor transfer kosten.

Dus integenstelling tot Barcelona heeft Real alleen ongeveer 100 miljoen schuld op korte termijn. Deze zijn aan andere clubs. Als Real zijn stadion niet had verbouwd dan hadden zij in Covid tijd alleen 350 miljoen schuld (100 miljoen aan andere clubs + 250 miljoen aan overbrugingscrediet)

Barcelona in tegenstelling heeft problematische schulden op korte termijn van totaal 750 miljoen,

14 april 2021 om 13:03

Hopen dat Haaland al aan het begin van de zomer zijn transfer maakt, dan hebben de Spaanse kranten in ieder geval een stuk minder om te schrijven. Ben nu al moe van de eindeloze stroom aan geruchten die nergens op gebaseerd zijn.

Had barca geen schuld van een miljard

14 april 2021 om 11:19

Nee hoor meer dan 1miljard, maar dat maakt hun niet uit ze doen gewoon hun zin. Maar wel klagen over andere clubs die minder erge dingen doen. Maar barca mag meer als een ander.

14 april 2021 om 11:46

Bruto. Barcelona is meer dan 4 miljard waard volgen Forbes meer dan welke club dan ook. De schuld waarde verhouding valt dus reuze mee.

14 april 2021 om 12:27

Barca heeft inderdaad een schuld open staan van rond de miljard. Vanwege de verkiezingen en tijdelijk zonder directie te hebben gezeten is dit nieuws volledig publiekelijk geworden. Waar velen onbekend mee zijn is dat Real Madrid en ook Atletico Madrid met vrijwel identieke schulden beschikken. Real Madrid 940 miljoen en Atletico zelfs 980 miljoen.

Conclusie: de situatie van de drie clubs zijn niet erg verschillend.

14 april 2021 om 12:56

Dat zijn ze wel. De vaste kosten van Barcelona liggen door het enorme salarishuis veel hoger en ze hebben echt wel heel veel schulden op korte termijn. Ook wel vreemd dat je het trouwens over brutoschulden hebt.

14 april 2021 om 13:14

Real Madrid is een stadion aan het renoveren en upgraden. Ik denk dat dit een groot deel van de schulden is.

14 april 2021 om 13:38

De betaling van het stadion begint pas in 2023

14 april 2021 om 17:21

Graag verdiepen in de schulden problematiek van Barca.

Ik wordt ziek van altijd horen dat Real Madrid en Barca dezelfde schulden hebben. Dit hele verhaal is in de wereld gebracht door journalisten pro-Barca. Zij hebben de bruto schulden erbij geteld en vergeleken zonder deze schulden te specificeren.

Barcelona heeft een bruto schuld van meer dan 1 miljard Euro die bestaan van 750 miljoen schuld op korte termijn. Deze schuld bestaat uit nog te betalen salarissen aan de spelers (30% korting), betalingen aan clubs voor transfers zoals Borussia Dortmund, Liverpool en Atletico Madrid. Schulden aan banken voor lenningen ter betaling van salarissen en premies. Al deze schulden moeten op korte termijn worden voldaan. Tevens heeft Barca een verborgen schuld dat zij het Palau en Camp Nou moeten renoveren.

Real heeft een schuld van rond de 900 miljoen waarbij 550 miljoen op lange termijn voor het renoveren en aanpassen van hun stadion. Deze schuld moeten zij in 2023 beginnen te betalen wanneer de verbouwing achter de rug zijn. Het af te lossen bedrag is 25 miljoen jaarlijks gedurend 30 jaar. 250 miljoen is een crediet die ze hebben gesloten om de Covid crisis te overbruggen. Tot op dit moment heeft Real geen aanspraak gemaakt op dit geld. Ze hebben dit credit genomen om indien ze geld nodig hebben genoeg cash te hebben. Dus Real heeft dit bedrag in de boeken gezet als schuld maar ze hebben tot nu toe geen dubbeltje gebruikt. Let op dat andere clubs zoals Inter Milan nog niks hebben betaald voor Achram Hakima waarbij Real van zijn reserve de bedragen aan Chelsea voor Hazard heeft betaald, Dit betekent dat na het verlies van inkomsten uit stadion krijgen zij ook geen geld van andere clubs binnen. Dit zorgt dat zijnin kasproblemen komen. Als ze geen geld krijgt van je werkgever moet je spaargelden gebruiken om je vaste lasten te betalen. Daarom heeft Real een lening genomen dat als alle reserves op zijn dan hebben zij genoeg geld om aan hun verplichting te voldoen. De andere 100 miljoen schuld is aan andere clubs zoals Chelsea voor transfer kosten.

Dus integenstelling tot Barcelona heeft Real alleen ongeveer 100 miljoen schuld op korte termijn. Deze zijn aan andere clubs. Als Real zijn stadion niet had verbouwd dan hadden zij in Covid tijd alleen 350 miljoen schuld (100 miljoen aan andere clubs + 250 miljoen aan overbrugingscrediet)

Barcelona in tegenstelling heeft problematische schulden op korte termijn van totaal 750 miljoen,

Als Real er met Mbappe vandoor gaat vind ik het niet zo erg haha. Allebei gaat geen club voor elkaar krijgen maar als ik zou kiezen tussen Mbappe of Haaland dan kies ik sowieso voor Mbappe. Past ook beter bij Real naar mijn mening dan Haaland.

14 april 2021 om 11:11

Inderdaad. Gister toen ik ook weer keek werd ik gewoon weer verbaasd over hoe goed die Mbappé wel niet is.. man man man.

14 april 2021 om 11:13

Vind zijn techniek, dribbels en snelheid beter dan Haaland. Haaland aan de andere kant heeft een beter schot, is fysiek sterker en is ook wat jonger. Alleen vind ik Mbappe qua voetballer beter dan Haaland.

14 april 2021 om 11:24

Ja, Mbappé is meer compleet vindt ik. Maar met Haaland hoor je me ook niet klagen😉

14 april 2021 om 11:25

Klopt zijn 2 geweldige sterren al.

14 april 2021 om 11:50

Puur technisch ben ik eerlijk gezegd nog meer onder de indruk van Sancho. Voetballend oogt hij technischer vooral in de kleine ruimtes vergeleken met mbappe

14 april 2021 om 12:04

Ik denk dat Mbappé niet bij Barca zou passen tenzij Barca anders gaat voetballen. Zijn kracht ligt vooral in de omschakeling, daarin is hij nu de beste ter wereld. Op dit moment past hij goed bij Real, maar dan moet de speelstijl niet veranderen. In de tijd van Raul en Hierro, had hij het bij wijze van spreken moeilijk gehad.

14 april 2021 om 11:54

Het is misschien geen populaire mening en waarschijnlijk gaat het toch niet gebeuren, maar als je puur naar het sportieve aspect kijkt denk ik dat Kylian Mbappé beter past bij Barcelona en Erling Håland beter past bij Real Madrid. Barcelona heeft in mijn ogen behoefte aan een speler die excelleert in de ruimte waar Lionel Messi naar zoekt op het moment dat hij zich in laat zakken. Zo'n rol á la David Villa is in mijn ogen de ideale rol voor Kylian Mbappé, daarmee profiteer je namelijk optimaal van zijn snelheid en scorend vermogen. Waar gaat hij bij Real Madrid spelen? Aan de linkerkant zitten jullie de komende jaren nog opgescheept met Eden Hazard, aan de rechterkant speelt Mbappé niet op zijn beste positie. Daarnaast heeft Real Madrid natuurlijk een selectie met een overvloed aan creatieve spelers voor de toekomst; Martin Ødegaard, Takefusa Kubo, Vinícius Júnior en misschien zelfs Marco Asensio of Reinier. Op het moment dat Erling Håland aanvoer krijgt van die spelers dan denk ik dat hij beter tot zijn recht komt dan dat hij moet gaan wennen bij Barcelona in welke ruimte hij wel of niet mag komen.

14 april 2021 om 12:06

Op termijn belandt die gewoon in de spits denk ik en tot dan kan die perfect op rechtsbuiten staan (deed dat volgens mij in zijn eerste seizoen bij PSG en op het wk 2018). Mbappe is gewoon zo een speler waar plaats voor gemaakt wordt. Haaland bij Barcelona weet ik ook niet echt. Toch niet de typische Barca spits naar mijn idee. Al zou die er natuurlijk wel gewoon enorm veel ballen intrappen.

14 april 2021 om 12:07

Ik vind Haland ook niet echt een Barcelona speler om eerlijk te zijn. Het is een echte goaltjes dief die de bal soms maar ene paar x wedstrijd aanraakt, maar er wel 3 inschiet. Bij Barca past een iets technischer, balvaardiger spits, die meekan in t combinatiespel. Ik zou graag Kane bij Barça willen zien, die heeft dat technische en voetballende wel en scoort bovendien enorm veel doelpunten.

14 april 2021 om 12:13

Lautaro lijkt me ook een leuke optie. Kan echt wel voetballen, alleen wel niet klinisch genoeg denk ik om een aanval alleen te dragen qua doelpuntenproductie.

14 april 2021 om 12:25

@lierse1997, natuurlijk is er een manier te vinden om een speler van het kaliber Kylian Mbappé in te passen. De vraag is alleen in welke situatie er optimaal geprofiteerd wordt van zijn kwaliteiten. En laten we eerlijk zijn, als rechtsbuiten of als pure spits lijkt me dat niet het geval. @rubentje13, Erling Håland lijkt me ook geen typische Barça-spits. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk, hij heeft bij Salzburg en Dortmund bewezen dat hij ontzettend hard werkt om zwakke aspecten van zijn spel te verbeteren. Denk trouwens dat hij alleen in beeld is om in de zomer van 2022 naar de club te komen, dus vrees dat een transfervrije Agüero op dit moment het hoogst haalbare is.

14 april 2021 om 12:39

Real Madrid heeft inderdaad Eden Hazard op de LVA positie, echter heeft Barca Ansu Fati op dezelfde positie en die is ook nog eens jonger. Ik zie zelf liever Haaland komen omdat we voor de spitspositie geen topper hebben en ik geen speler wil zien komen die mogelijk Ansu op de bank gaat houden.

In de topwedstrijden dit seizoen is te constateren dat we geen pure spits hebben die voor reuring zorgt in de 16 meter van de tegenpartij. Haaland heeft het klinisch afmaken van Suarez maar brengt ook nog eens lengte en snelheid met zich mee. Ik voorzie een prachtig huwelijk. Samen met hem heef Barca een gouden lichting die jaren kunnen gaan domineren met een Ansu, Pedri, Frenkie, Iliax, Araujo en wss Eric Garcia.

14 april 2021 om 12:51

Mbappe heeft ruimte nodig en tegen Barcelona spelen alle teams juist heel compact. Door zijn fysieke kracht kan Haaland ook wat forceren in de kleine ruimte. En als hij bedient wordt door Fati en Dembele zie ik dat wel zitten.

14 april 2021 om 12:52

Daar kan ik me helemaal in vinden Mister Objecti. In de 433 heb je ook veel meer een echte spits nodig dan in het systeem van Madrid.

14 april 2021 om 12:59

@mister Objecti, het lijkt me eenvoudiger om een 18-jarig talent als Ansu Fati naar de rechterkant te verhuizen dan wanneer je een 30-jarige versterking van meer dan honderd miljoen als Eden Hazard gaat vertellen dat hij plaats moet maken voor Kylian Mbappé aan de linkerkant. Blijf trouwens zelf een voorstander van een 4-3-3 met Lionel Messi als valse spits, dus dan moeten Kylian Mbappé en Ansu Fati voor diepgang vanaf de vleugels zorgen en is er minder behoefte aan een pure centrumspits. Denk trouwens ook dat er met Ronald Araújo, Eric García, Riqui Puig, Ilaix Moriba, Pedri en Ansu Fati een talentvolle generatie aankomt. Al blijft timing natuurlijk cruciaal. In iedere andere situatie hadden we Óscar Mingueza bijvoorbeeld nooit in het eerste elftal gezien. Maar 'een lichting die jaren kan gaan domineren'? Dat gaat me wat ver.

14 april 2021 om 13:12

Mingueza heeft geluk gehad met blessures. Anders zou niet hij maar Ramos Mingo zijn doorgeschoven. In topwedstrijden redt je het helaas niet met Messi als valse 9. Barcelona heeft buskruit nodig voorin. Mbappe is voor Barcelona niet haalbaar ben ik bang.

14 april 2021 om 13:42

Haaland ook niet maar goed. Fati moet je ook nog maar zien hoe hij terugkomt. Wordt volgens mij nu voor de 3e keer op rij aan zijn miniscus geopereerd

14 april 2021 om 14:13

“Gouden lichting die jaren kunnen gaan domineren” en vervolgens noem je Iliax Araujo en García op? Gaat het wel goed met je? 😂. Pure middelmate van spelers die totaal niet tot de gouden lichting behoren van leeftijd van hun leeftijd.

14 april 2021 om 14:28

Je naam verraad waarschijnlijk je voorkeur, maar Ilaix pure middelmaat noemen? Heb je hem gevolgd?

14 april 2021 om 14:36

Het laatste nieuws is gelukkig dat de behandeling aan lijkt te slaan.

14 april 2021 om 15:25

Voorlopig beschikken wij niet over Hazard hè? Dus laat hij maar eerst terugkeren op het veld. Hij kan ook prima uit de voeten vanaf rechts overigens, en dat kan Mbappé ook. Dat lijkt me niet zo'n punt. Als hij komt zal Zidane hem echt wel kunnen inpassen. Het probleem is: komt hij wel? Hij is heel hecht met Neymar en die heeft gezegd dat hij tot 2026 verlengt. Dat zou hij niet hebben gedaan als Mbappé niet zou blijven. Ik denk dat Mbappé gewoon blijft bij PSG.

14 april 2021 om 16:14

Waar heb je het over @edenmadrid , barca speelt veel wedstrijden bizar mooi voetbal met een heel jong team.miss dat we hebben verloren tegen real, maar de wedstrijd was spannend 90 min lang. Daar zag je al bewijs hoe goed die young boys zijn.het enigste wat we missen is een spits. Je kan niet ontkennen dat barca bij far het mooiste voetbal van la liga speelt. Wacht maar volgend jaar nu de boys er een clasico op hebben zitten 😉El clasico is geen normale wedstrijd.

14 april 2021 om 17:49

@rm1334, volgens mij weten supporters van Barcelona en Real Madrid maar al te goed hoe het is om vast te zitten aan een overbetaalde speler. Eden Hazard moet echt op gaan passen dat hij straks niet in hetzelfde rijtje namen genoemd wordt als Gareth Bale en Philippe Coutinho. Natuurlijk is er een manier om een voorhoede te verzinnen met Kylian Mbappé en Eden Hazard, goede spelers vinden altijd wel een manier om met elkaar te spelen. Maar mijn punt was eigenlijk dat de ideale rol voor Kylian Mbappé eigenlijk bij Barcelona in een Villa-esque positie is; volledige vrijheid vanaf de linkerflank met Lionel Messi die hem op zijn wenken kan bedienen. Ach, we weten allemaal dat het waarschijnlijk toch nooit zal gebeuren. Maar vond het nogal opvallend dat we met z'n allen het idee dat Mbappé beter past bij Real Madrid en Erling Håland beter past bij Barcelona zo klakkeloos overnemen. Als je puur naar het sportieve aspect kijkt is het namelijk in mijn ogen andersom.

Leuk, maar de grootste vraag: hoe denkt Barcelona Haaland te kunnen gaan betalen? wordt niet beantwoordt... Ben je nu allemaal offers aan het vragen aan de huidige spelers en dan haal je doodleuk deze speler. Lijkt me niet logisch..

14 april 2021 om 11:12

Niet. Hij wordt niet gehaald en dit zijn alleen maar geruchten.

14 april 2021 om 11:50

De Barcelona spelers worden nogal overbetaald. Barcelona heeft de hoogste salarislst van welke sportclub dan ook ter wereld. Als je ziet wat een speler als Umtiti verdient. Ze krijgen dat soort salaris echt nergens. Dan is het logisch om dat te corrigeren waar mogelijk.

14 april 2021 om 13:43

Corrigeren snap ik maar denk jij dat iemand umtiti of griezman met zon monster salaris gaan betalen?

14 april 2021 om 14:03

Al verhuur je ze dan bespaar je in elk geval salaris. Het wanbeleid van Bartomeu blijft nog wel even pijn doen.

Wat is dan het plan, ik zie alleen maar een wens...

14 april 2021 om 11:44

Haha idd. Lachwekkende wens

Zie nu voor het eerst de naam van Liverpool verschijnen, dat lijkt me toch een waanzinnige stunt.

Ik vind het grappig hoe stellig sommige mensen zijn over aankopen die wel of niet zouden kunnen. Ik snap dat veel mensen o.b.v. de laatste berichtgevingen rondom Barcelona en hun financiële situatie een bepaald beeld krijgen,maar je weet het gewoon niet. Het is niet alsof iemand van ons precies weet wat de situatie nu is en welke mogelijkheden er nou wel of niet zijn. Desondanks is het natuurlijk wel aan te nemen dat dergelijke aankopen misschien lastig zullen worden in deze tijden. Maar onmogelijk? Dat weet je niet!

De ligt heeft gek verdient. Hij was 18/19 en 15 mil teken bonus en 15mil commissie, dat is echt veel. Ondanks zijn jaarsalaris van netto 12mil. Zag laatst van heel serie a de salarissen ergens. Viel me op dat bijna/iedereen netto salaris ontvangt. Belastingtechnisch is Italië sowieso een paradijs voor spelers die in een top competitie willen spelen. Bij Monaco is alles inmiddels al veranderd, was vroeger ook een gekkenhuis. In de tijd van Morientes 2004 ong volgens mij. En toen ze falcao haalden en mbappe en Bernardo Silva hadden, ineens een financiële injectie. Maar daarna kelderde alles weer. Zelfs bijna nacompetitie gespeeld tussen nu en 3 jaar terug.

14 april 2021 om 11:34

Die 15 miljoen commissie was niet voor de ligt hè maar voor die graaier van een zaakwaarnemer.

Ik zou Messi (transfervrij) laten gaan en vol voor de toekomst gaan nu met Haaland als het nieuwe boegbeeld van de club. Ik zou ook Griezmann van de hand doen. Of desnoods zou ik hem verhuren.

Ik lees al meerdere keren dat de vader van Erling Braut Haaland ook een bedrag ( in dit verhaal 20 miljoen) op zou eisen bij een transfer. Mag ik aannemen dat dit bedoeld is voor de speler in kwestie en niet voor zijn vader ?

14 april 2021 om 12:06

Toen hij naar Dortmund ging kreeg papa Haaland ook meer dan 10 miljoen.

Ik vind Haaland helemaal niet bij Barca passen, en zie hier niet direct een gelukkig huwelijk in

Prima, van mij mogen ze Haaland halen. Zolang Mbappé maar voor Real Madrid kiest, wat natuurlijk hoogst waarschijnlijk is. Ondanks de fenomenale statistieken van Haaland, vind ik Mbappé veel completer en heeft hij het al voor een langere periode laten zien, zowel in de CL, in de Ligue 1 als internationaal bij zijn land.

Wordt tijd dat de UEFA gaat ingrijpen bij Barcelona, meer als 1 miljard schuld, clubs die nog betaald moeten worden en wachten op hun geld, spelers die financieel in moesten leveren om het voortbestaan van de club te garanderen en dan nu weer proberen een dure speler inclusief tekengeld en commissie proberen aan te trekken.

Haaland is goed dat is zeker, maar bij lange na nog geen Mbappe. Het transferbedrag is dan ook ridicuul.
Hij is snel, kan scoren, maar hij past minder in een team dat het van het combinatiespel moet hebben.
Raioa is het ijzer op het juiste moment aan het smeden

Natuurlijk is Haaland overal van meerwaarde maar zijn specifieke kwaliteit (snelheid en diepgang) komt bij Barca het minst goed tot zijn recht. Dat geldt overigens ook, in iets mindere mate, voor Mbappe. Liverpool, Real, PSG daar past tie veel beter.

In tegenstelling tot velen hier zie ik Haaland wel degelijk slagen als hij door Barcelona zou worden aangetrokken. Het lijkt mij dat Barcelona hem ook in fiinanciele zin wel aan zal kunnen, ik zou niet weten waarom ze anders met elkaar in gesprek zijn gegaan. En voetbaltechnisch denk ik juist dat het heel goed kan werken als je een stel kleine maar vaardige tikkers in je team hebt het uitstekend kan werken dat als je dan voor de goal komt er een hele grote en sterke vent staat die de ballen er effe in ramt. Met name ook door de lucht zal Barcelona veel sterker worden is mijn idee.

Haaland zou gewoon de nieuwe Drogba van Chelsea kunnen worden. Maar goed Barcelona is natuurlijk ook een mooie kans. Ik denk dat hij prima de suarez rol kan invullen maar de vraag blijft hoe gaaf barca dit betalen?

Naar mijn inzien past Haaland het beste bij Chelsea qua speelstijl, verdedigend blok van 5 met de focus op de counter met snelle spelers als Pulisc, Werner om hem heen en de aanvoer van evt Ziyech, Mount of Kovacic. Snap dat ik enigszins door een gekleurde bril kijk maar denk dat Haaland het best bij een counter ploeg is, en zie Chelsea van de geïnteresseerde clubs dan als de beste optie. Maar denk in realiteit de minst waarschijnlijk optie helaas.

Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik zou toch even Haaland best bij Barcelona willen zien met Messi voor minstens een seizoen. Met een aanvoer Alba en Messi zie ik hem graag tegenover Mbappe bij Real die aanvoer van Modric en Kroos krijgt en ook vanuit de flanken natuurlijk. Blijf die El Classico's spannend houden!

Denk alleen dat het financieel gezien super lastig wordt, tenzij zowel Dembele als Griezmann misschien verkocht worden.

14 april 2021 om 15:33

Het probleem is dat de hele wereld weet dat Barca geldproblemen heeft, dus deze jongens als Dembele en Griezmann, de clubs gaan misbruik maken van de situatie en heel weinig bieden. Dus deze dure jongens gaan dan een grote verliespost worden. Dembele terugsturen naar Dortmund, waar hij zich thuis zal voelen misschien? Om een deal met Haaland mogelijk te maken? Griezmann erbij met een strik erom, wie weet happen de Borussen.

Nog een keer reageren over schuld van Barca vergeleken met Real Madrid.

Ik wordt ziek van altijd horen dat Real Madrid en Barca dezelfde schulden hebben. Dit hele verhaal is in de wereld gebracht door journalisten pro-Barca. Zij hebben de bruto schulden erbij geteld en vergeleken zonder deze schulden te specificeren.

Barcelona heeft een bruto schuld van meer dan 1 miljard Euro die bestaan van 750 miljoen schuld op korte termijn. Deze schuld bestaat uit nog te betalen salarissen aan de spelers (30% korting), betalingen aan clubs voor transfers zoals Borussia Dortmund, Liverpool en Atletico Madrid. Schulden aan banken voor lenningen ter betaling van salarissen en premies. Al deze schulden moeten op korte termijn worden voldaan. Tevens heeft Barca een verborgen schuld dat zij het Palau en Camp Nou moeten renoveren.

Real heeft een schuld van rond de 900 miljoen waarbij 550 miljoen op lange termijn voor het renoveren en aanpassen van hun stadion. Deze schuld moeten zij in 2023 beginnen te betalen wanneer de verbouwing achter de rug zijn. Het af te lossen bedrag is 25 miljoen jaarlijks gedurend 30 jaar. 250 miljoen is een crediet die ze hebben gesloten om de Covid crisis te overbruggen. Tot op dit moment heeft Real geen aanspraak gemaakt op dit geld. Ze hebben dit credit genomen om indien ze geld nodig hebben genoeg cash te hebben. Dus Real heeft dit bedrag in de boeken gezet als schuld maar ze hebben tot nu toe geen dubbeltje gebruikt. Let op dat andere clubs zoals Inter Milan nog niks hebben betaald voor Achram Hakima waarbij Real van zijn reserve de bedragen aan Chelsea voor Hazard heeft betaald, Dit betekent dat na het verlies van inkomsten uit stadion krijgen zij ook geen geld van andere clubs binnen. Dit zorgt dat zijnin kasproblemen komen. Als ze geen geld krijgt van je werkgever moet je spaargelden gebruiken om je vaste lasten te betalen. Daarom heeft Real een lening genomen dat als alle reserves op zijn dan hebben zij genoeg geld om aan hun verplichting te voldoen. De andere 100 miljoen schuld is aan andere clubs zoals Chelsea voor transfer kosten.

Dus integenstelling tot Barcelona heeft Real alleen ongeveer 100 miljoen schuld op korte termijn. Deze zijn aan andere clubs. Als Real zijn stadion niet had verbouwd dan hadden zij in Covid tijd alleen 350 miljoen schuld (100 miljoen aan andere clubs + 250 miljoen aan overbrugingscrediet)

Barcelona in tegenstelling heeft problematische schulden op korte termijn van totaal 750 miljoen,

Indien Laporta deze schuld wil herfinancieren moet hij een bezuinigingsplan aan de banken laten zien.
Dit hele Haaland verhaal is meer een tactiek richting Barca-fans. De spelers hebben al 2 keer salarisverlagen aangegeven waarbij de onderhandelingen heel moeilijk zijn gegaan. Kans is klein dat deze spelers voor een derde keer eens zijn met een verlaging. Let wel dit zijn geen verlagingen maar uitgesteld salaries die later wordt betaald. Dus de schuld van Barca loopt op.

Barcelona moet een 2 traumatische verkopen doen en geld injecties van derde accepteren en dus beslisbevoegdheid als vereniging verliezen om aan hun schuldenprobleem op te lossen. Iedereen in Spanje weet dat. Mischien wordt alle toekomstig inkomsten als onderpand gezet om herfinanciering van hun schulden te accepteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren