Na Ajax ziet ook Vitesse tóch af van evenement rond bekerfinale

Woensdag, 14 april 2021 om 09:50Chris Meijer

Ook Vitesse heeft besloten om de bekerfinale komende zondag niet op grote schermen uit te zenden in GelreDome. De Arnhemmers communiceren via de officiële kanalen dat aan dit besluit ‘verschillende redenen’ ten grondslag liggen. Eerder liet ook Ajax weten dat men afziet van de mogelijkheid om tijdens de eindstrijd van de TOTO KNVB Beker 5000 toeschouwers toe te laten in de Johan Cruijff ArenA.

“We merken dat de bekerfinale in Arnhem en omgeving ontzettend leeft. De hele stad kleurt geel-zwart dankzij initiatieven van supporters, sponsors, winkeliers en de gemeente Arnhem. Tegelijkertijd is de afgelopen dagen gebleken dat het animo onder onze supporters om de wedstrijd op grote schermen in GelreDome te gaan kijken beperkt is”, verklaart Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, op de website van Vitesse. Er mochten 3000 supporters in GelreDome op grote schermen naar de bekerfinale tegen Ajax kijken. De enkele honderden supporters die zich wel hadden ingeschreven, zijn woensdagochtend persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Daarnaast werden we de afgelopen dagen geconfronteerd met extra restricties (waaronder de beperkte testcapaciteit op zaterdag in Arnhem waardoor onze supporters al snel vele kilometers moesten afleggen voor een test en het niet mogen schenken van alcoholische dranken na 20.00 uur) en een aantal forse onvoorziene kostenposten”, vervolgt Van Wijk. “Daarom hebben we geconcludeerd dat het met de verschillende belemmerende factoren onmogelijk is om een evenement in GelreDome te kunnen organiseren, dat past bij wat wij voor ogen hebben. Ook de hoge kosten in relatie tot de beperkte belangstelling laten ons geen andere keuze, in een tijd waarin we zuinig moeten omgaan met onze middelen.”

Aanvankelijk werd gemeld dat Vitesse in tegenstelling tot Ajax wél gebruik maakte van de mogelijkheid om een zogenaamde 'public viewing' te organiseren, een evenement dat onderdeel is van van een grootschalige pilot van de overheid om met het gebruik van toegangstesten de samenleving te openen. Ajax noemde de ‘public viewing’ direct al 'te complex en te kort dag om nu nog te organiseren'. Bij de finale in De Kuip, die zondag om 18.00 uur wordt afgetrapt, mag geen publiek aanwezig zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door silverfront)

Ook ik wilde dit niet. Stond nou niet echt te springen om mij te laten testen hiervoor. Daarna ook nog eens ver uit elkaar zitten. Leuker is om toch een paar man uit te nodigen!

14 april 2021 om 10:09

'leuker is om toch een paar man uit te nodigen'
Dat is ook niet echt de bedoeling haha maar ik ben het wel met je eens. Grootste probleem wat ik heb met de maatregelen is de hoeveelheid mensen die je mag uitnodigen en die debiele avondklok. Veel plezier in elk geval.

14 april 2021 om 11:43

Dat de beste dit keer maar niet mag winnen

14 april 2021 om 11:48

Het grootste probleem van de maatregelen zijn de scheefheid ervan. Ze moeten juist de stadions open gingen in de buitenlucht is de kans op besmetting miniem. Je kunt daardoor beter mensen in een voetbalstadion hebben zitten dan met paar vrienden thuis op de bank.

14 april 2021 om 12:01

Het grootste probleem is dat mensen nog steeds niet begrijpen dat het om reisbeweging gaat. Lekker stadions open gooien maar hoe komen die mensen daar? Juist ja. Op elkaar gestapeld in bussen, treinen. Bij elkaar in auto’s gepropt, want ja boejuh...

Vloeibaar het is dus niet de bedoeling om een paar man uit te nodigen, dat kan je echt niet maken.

14 april 2021 om 10:34

Haha komop man, dat doen we allemaal. Kan moeilijk 2 jaar in een hoekje eenzaam gaan huilen

14 april 2021 om 10:52

En daarom zitten we dus nog in lockdown

14 april 2021 om 10:55

Spreek voor jezelf. Ik en anderen met mij doen dit niet om zo snel mogelijk uit de lockdown te komen. Jammer om wederom te lezen dat mensen zich niet aan de regels willen houden.

14 april 2021 om 11:06

En heeft het nut olesmit? Die zogenaamde coronamaatregelen hebben tot nu toe weinig tot geen invloed gehad op de besmettingen. Zoals te verwachten was.

14 april 2021 om 11:16

Steef71 hoe waren de cijfers geweest dan als we allemaal de schijt aan de maatregelen hadden gehad? Misschien was het aantal besmettingen dan wel veel hoger geweest dan nu. Overigens houd ik me ook lang niet altijd aan de regels, maar zeggen dat de huidige maatregelen totaal geen invloed hebben gehad op de cijfers is niet zo eenduidig te stellen.

14 april 2021 om 11:58

Net zoals je niet kan zeggen of er meer besmettingen/doden waren geweest als we er allemaal schijt aan hadden gehad. Dus ja nutteloze discussie

14 april 2021 om 12:02

Nee dat doen we dus niet allemaal. De mensen die schijt hebben en egoïstisch zijn en denken oh het treft mij toch niet, die doen dat. Daarom zitten we nu nog langer in deze shit

14 april 2021 om 12:04

Hou op met alleen over doden te beginnen 055er!Veel mensen houden hele nare blijvende klachten over aan corona. Vergeet die mensen vooral even

14 april 2021 om 13:43

De moraalridders zijn er alweer op tijd bij zo te zien. Ik heb het idee dat het gros van NL zich altijd keurig aan de regels heeft gehouden op bijna ten alle tijden, maar voor heel veel Nederlanders is het nu ook erg moeilijk om dat te blijven volhouden. Noem het slap of egoïstisch, maar een mens heeft nu eenmaal sociaal contact nodig.

14 april 2021 om 21:49

Dus jij zit al 1,5 jaar alleen op je kamer? Ik heb het niet over 40 vrienden he. Met een paar kan geen kwaad. Komt goed mannen👍🏻

Vind dit echt een raar besluit. Ze gaven alleen supporters van bepaalde supportersgroepen de kans en niet iedereen, ik was zeker gegaan als ik de kans had. Zwak hoor

14 april 2021 om 11:44

Met alleen een paar honderd man in de gelredome lijkt me ook niet echt sfeervol toch?

Had kaarten gehaald maar vanwege alle regeltjes en het testen maal ik er niet om dat het niet door kan gaan. Nu lekker met een groepje op groot scherm in de achtertuin met wat kratten bier!

14 april 2021 om 10:51

Wat maakt het dat je dan zo tegen testen bent? Dan hebben we eindelijk weer eens een mogelijkheid gevonden om dit soort dingen door te kunnen laten gaan, en dan is het weer niet goed? Die test is echt zo heftig niet hoor. En als je daardoor gewoon weer een beetje onder de mensen kan zijn, is dat toch helemaal geen ramp?

14 april 2021 om 11:06

Omdat mensen het halve land moeten doorreizen om zich ergens te kunnen laten testen (aangezien de testlocatie bij het Gelredome niet voldoende capaciteit heeft om 3.000 man één dag voor de wedstrijd te testen) en het per se moet gebeuren bij speciale testlocaties. Bovendien leidt dit tot dubbele reisbeweging want men moet én zaterdag (voor de test) én zondag (voor de match) naar de Gelredome toe.

14 april 2021 om 11:08

Nee, maar wel als je daarvoor ook nog vele kilometers moet rijden om een test te laten doen en dan in het stadion alsnog niet dichtbij elkaar mag zitten. Dan begrijp ik dat hij het liever met een groepje thuis kijkt.

14 april 2021 om 11:08

Onder de mensen? Anderhalve meter afstand en verdere restricties. Eerst kilometers reizen voor een test waarvan je weet dat deze niet accuraat is. Voor hetzelfde geld test je vals positief en kan je 2 weken thuis gaan zitten

14 april 2021 om 12:05

Is natuurlijk veel erger dan met een groep thuis gaan zitten elkaar te besmetten

14 april 2021 om 13:21

Tsja dat is wel onhandig, maar desalniettemin wel lekker dat er weer dingen kunnen toch? Moet alleen het testen goed kunnen gebeuren. Wij maken gebruik van blaastesten (resultaat binnen de minuut). Lijkt me goed om juist te kijken naar mogelijkheden. In plaats van dat eindeloze gezeur over 'ja, gewoon alles open' zonder enige vorm van meedenken of meewerken. Komen er allemaal zelfverzonnen drogredenen over reisbewegingen en onbetrouwbaarheid testen. kom aan zeg, wat wil je dan? Niks? Of gewoon alles maar open doen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper310
L. OpendaAanvaller318
O. TannaneAanvaller287
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
T. LetschUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren