BILD: Roger Schmidt één van de vier kandidaten voor vacature in Bundesliga

Woensdag, 14 april 2021 om 17:44Chris Meijer • Laatste update: 17:44

Roger Schmidt kan mogelijk op korte termijn terugkeren naar de Bundesliga. BILD meldt dat de naam van de trainer van PSV is verschenen op een vierkoppig lijstje bij Eintracht Frankfurt. De huidige nummer vier van de Bundesliga is op zoek naar een opvolger voor Adi Hütter, die aan het einde van het seizoen de overstap naar Borussia Mönchengladbach gaat maken.

Hütter wordt bij Borussia Mönchengladbach op zijn beurt de opvolger van Marco Rose, die naar Borussia Dortmund gaat verkassen. Eintracht Frankfurt zag de afkoopsom in het tot medio 2023 lopende contract van 51-jarige oefenmeester gelicht worden, waardoor die Adler 7,5 miljoen euro tegemoet zien. Mogelijk moet dat bedrag gestoken worden in de opvolging van Hütter, aangezien de drie van de vier momenteel door BILD genoemde namen nog een doorlopend contract hebben bij hun huidige club.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zo ligt Schmidt momenteel nog vast tot medio 2022 bij PSV, waar hij sinds afgelopen zomer aan het roer staat. De 54-jarige Duitse oefenmeester werkte in de Bundesliga eerder voor Bayer Leverkusen, terwijl hij eveneens Delbrücker SC, Preussen Münster, SC Paderborn, Red Bull Salzburg en Beijing Guoan onder zijn hoede had. In 2014 onderhandelde Eintracht Frankfurt al met Schmidt, maar de huidige trainer van PSV prefereerde destijds een dienstverband bij Bayer Leverkusen.

Eintracht Frankfurt zou voor de opvolging van Hütter eveneens denken aan Ralf Rangnick (clubloos), Oliver Glasner (VfL Wolfsburg) en Sandro Schwarz (Dinamo Moskou). Rangnick werkte jarenlang in verschillende functies binnen het Red Bull-imperium en werd recent gelinkt aan functies bij AC Milan en Schalke 04, maar geldt nu als de voornaamste kandidaat bij Eintracht Frankfurt. Glasner is momenteel de trainer van VfL Wolfsburg, dat met de huidige derde plaats in de Bundesliga meer dan uitstekend presteert. De 46-jarige Oostenrijker zou echter in conflict liggen met sportief directeur Jörg Schmadtke, waardoor hij ondanks een afkoopclausule van circa vijf miljoen euro in zijn tot medio 2022 lopende contract mogelijk komende zomer gratis op te pikken is.

Net als Schmidt onderhandelde Eintracht Frankfurt in het verleden ook al eens met Schwarz. De 42-jarige oefenmeester werd destijds echter als te onervaren beschouwd. Via Wehen Wiesbaden (assistent-trainer), 1.FC Eschborn en FSV Mainz 05 (jeugd- en hoofdtrainer) kwam Schwarz in oktober bij Dinamo Moskou terecht. Momenteel bezet het elftal van Schwarz de zesde plaats in de Russische Premjer Liga.


Poll

Zie jij Roger Schmidt komende zomer al vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door yelle)
14 april 2021 om 08:56

Toch ben ik benieuwd hoe het met PSV gaat in zijn 2de jaar. Cocu starte ook niet goed en werd paar x kampioen! Ik zie Schmidt graag nog een jaar zitten.

14 april 2021 om 09:07

Wel veel mindere sterke concurrentie destijds. Ajax was toen echt een paar klassen minder. Ik weet dat PSV potentie heeft want het materiaal wat ze nu hebben is niet eens zo heel verkeerd. Stel je voor dat PSV in dit elftal ook nog Guardado en Moreno had staan in de vorm die ze onder Cocu hadden, dan ben ik er vrij zeker van dat ze in ieder geval tot het einde van de competitie mee hadden kunnen doen.

Dit PSV zou zoveel beter zijn met een leider achterin en iemand die op het middenveld makkelijk andere inspeelt. Misschien kan Boscagli dat overnemen, maar centraal achterin moet er echt wat bij.

14 april 2021 om 09:08

Eerst was het dat hij een half jaar moest zitten en ze wissels logisch waren om hun te sparen voor januari maand . En nu is het eerste jaar is normaal en moet 2de jaar gebeuren . Hoor alleen maar excuses... Psv moet het gewoon beter doen dan Az want die hebben toch zoveel minder geld net zoals jullie coach excuses geeft met Ajax is logisch kampioen hebben meer geld lachwekkend

14 april 2021 om 10:42

Elke Psver wist dat dit een tussenjaar was, zeker met een nieuwe coach, spelopvatting en veel wisselingen in de selectie. Als je daarbij de vele blessures en coronagolf mee telt vind ik als PSV supporter dat hij het behoorlijk heeft gedaan en verwacht volgend jaar wel meer. Van Bommel deed het veel slechter.

14 april 2021 om 11:54

Van Bommel deed in zijn debuutseizoen serieus mee om de titel. Schmidt was in zijn eerste seizoen begin maart al voor alles uitgeschakeld met PSV

14 april 2021 om 12:38

Nee gaat deze en komt er een nieuw, krijgen we weer een "tussen" jaar!

Morgen op het nieuws bij BILD: "Götze maakt de overstap naar Frankfurt". Hahaha

14 april 2021 om 08:57

Götze blijft,en Schmidt dus ook.Ze beseffen zich terdege dat PSV momenteel een van de beste plekken is op aarde om te vertoeven. Relaxede ongedwongen sfeer,weinig concurrentie van onderaf,en geen druk om kostte wat het kost die schaal te pakken. Ideaal dus.

14 april 2021 om 11:00

Mario is zeker welkom bij Frankfurt, maar ik denk wel dat hij niet één, twee een basisplaats zou weten te bemachtingen. Kamada en Younes doen het momenteel hardstikke goed in soortgelijke rollen, maar het zou wel prima zijn om hem erbij te hebben hoor.

Lijkt me toch zeer onwaarschijnlijk dat Schmidt dat gaat doen, had een heel verhaal over lange termijn visie en de Jong gaf ook aan dat het tijd nodig zou hebben. Aan de andere kant zou ik er nou ook niet heel rouwig om zijn als hij vertrekt, ik ben niet per se ontevreden over zijn presteren maar heb wel het gevoel dat het niet zo botert tussen de Hollandse jongens en Schmidt.

14 april 2021 om 08:59

Precies, lijkt me heel sterk dat hij vertrekt. Alhoewel hij wel behoorlijk wordt uitgekauwd hier door menig supporter. Ik zelf ben eigenlijk erg benieuwd wat hij volgend seizoen kan laten zien. Ik heb namelijk het idee dat hij nog bepaalde type spelers mist in zijn elftal.

Ik denk dat we Roger volgend seizoen pas echt kunnen beoordelen.

14 april 2021 om 09:22

Dat uitkauwen gebeurt vooral om forums als voetbalzone en voetbalprimeur hoor, op andere forums zijn PSV-supporters toch wel iets genuanceerder. Ik vind zelf ook niet dat hij het slecht doet, we moeten ook niet vergeten dat hij op cruciale momenten een aantal belangrijke spelers moest missen. Ik hoop inderdaad dat je gelijk hebt en dat hij een speler als Rosario alleen opstelt bij gebrek aan beter, je ziet nu dat Boscagli zich ontpopt als een speler die geweldig kan opbouwen en een fantastische pass in de benen heeft, wat mij overigens enorm doet verbazen want ik dacht na vorig seizoen dat 'ie er he-le-maal niks van kon. Maar zo'n Boscagli neemt wel direct de positie van Sangaré of Rosario in, dat zegt ook wel iets.

Volgend seizoen zullen naar alle waarschijnlijkheid Malen, Ihattaren, Dumfries, Baumgartl, (hopelijk) Roasario, Fein en Mvogo gaan vertrekken, dan wordt het interessant wie daar voor gaan terug gaan komen. Ik hoop in ieder geval dat van Ginkel blijft en dat er een goede CV naast Teze komt staan, die zich trouwens ook geweldig heeft ontwikkelt. De aankopen van vorig jaar hebben me positief verrast dus ik ben benieuwd.

14 april 2021 om 11:47

Haha ja ik was ook niet bepaald enthousiast over Boscagli maar ik moet toch wel echt toegeven dat hij nu onder Schmidt het een heel stuk beter doet. Ik meen te herinneren dat ie laatst in een interview ook had toegegeven dat hij een typische 'luie' fransman was. Misschien is Schmidt dan juist voor zo iemand goed en heeft het zijn vruchten afgeworpen. Teze maakt inderdaad ook echt een goede ontwikkeling door en hoop dat hij deze lijn doortrekt zodat we zijn kwaliteiten ook in Oranje in de toekomst mogen bewonderen.

Ik moet zelf ook toegeven dat ik helemaal niet zo ontevreden ben over Schmidt en ik heb nog steeds ook wel het gevoel dat er bij alles ook wel echt een gedachte achter zit. Iets wat ik bijvoorbeeld bij van Bommel een heel stuk minder had.

Wellicht is het doorschuiven van Boscagli naar het middenveld juist gedaan met het oog op een mogelijk vertrek van Rosario (ik hoop met je mee) Ergens hoop ik toch nog dat Ihattaren niet vertrekt en zich herpakt zodat hij volgend seizoen kan shinen.

Laat hem aub gaan. Hoop dat ze hem echt willen. Hij heeft zelf een team mogen opbouwen maar zoals iedereen ziet is het te zwak. Ik kan niet meer genieten van psv wedstrijden..

14 april 2021 om 09:45

Zal hij zelf ook voor deze centrale verdedigers gekozen hebben denk je. Met deze verdedigers wordt niet één coach kampioen. Advocaat werd ook geen kampioen met De Rijck in de verdediging.

14 april 2021 om 09:47

Voorheen wel dan? Met dat counter voetbal? Deze reactie is niet offensief bedoeld hoor, maar het is niet zo dat Psv de laatste jaren zo bijzonder mooi voetbal heeft laten zien.

14 april 2021 om 10:17

Anderzijds kunnen ze niet allemaal het voetbal van bijvoorbeeld AZ op de mat leggen (qua insteek de creme de la creme van de Eredivisie, alleen mindere spelers dan Ajax en Psv). Ik vind onder PSV soms echt wel vermakelijk en ik geloof direct dat nog een jaar Schmidt juist heel goed werken kan. En het dan dus ook eindelijk eens een langere periode leuk wordt om te zien. Ik ben bang dat het met een andere coach weer minder wordt. In ieder geval weer terug naar veilig en waarschijnlijk niet attractief.

14 april 2021 om 12:50

Daar heb je ook een technisch directeur voor nodig die weet wat er nodig is om zo'n selectie samen te stellen. Wat je je vooral af zou kunnen vragen is: "maken de beslissingen en de tactiek van Schmidt PSV beter?" Die vraag zou ik beantwoorden met een dikke nee. PSV heeft veel punten verloren omdat 't de tweede helft geen energie meer had en het wint z'n wedstrijden toch vooral op basis van individuele kwaliteiten. Echt lijn zit er ook niet in. Die tweede plaats is natuurlijk een vereiste en je moet niet vergeten dat PSV al ruim 26 verliespunten heeft in 29 wedstrijden. Dat is toch behoorlijk veel in een competitie als de Eredivisie. Maar goed, zolang PSV niet zwaar door de ondergrens zakt kun je 'm prima laten zitten. Ik vraag me alleen af of Schmidt z'n hoofd boven water kan houden als blijkt dat PSV z'n sterkhouders ook daadwerkelijk moet verkopen om de tekorten aan te kunnen vullen.

14 april 2021 om 14:23

Onzin, als je puur naar de resultaten kijkt doen we het zelfs (veel) beter dan vorig jaar. Talenten als Teze, Boscagli, Gakpo en Madueke zijn enorm gegroeid. Maar bovendien: het was vanaf het begin al duidelijk dat dit een opbouwseizoen zou worden. Een nieuwe speelstijl slijp je niet binnen een paar weken in en wellicht ook niet binnen een seizoen, zeker als je belangrijkste spelers grote delen geblesseerd waren. Het is geen Fifa waar je wat leuke spelers bij elkaar zet, de speelstijl aanpast en kan gaan. Schmidt moet en gaat gewoon blijven.

14 april 2021 om 18:42

vertel dat maar aan Letsch, die had het bij Vitesse binnen no time op de rit met een nieuw systeem. een systeem onder de knie krijgen duurt echt geen heel seizoen ofzo hoor. voetbal is geen hogere wiskunde voor raketgeleerden

14 april 2021 om 19:17

Ik denk dat dit ook afhangt van je spelers. Als je bij een club als psv gewend bent op een bepaalde manier te spelen, bijv Malen, Ihattaren, zijn zulke spelers denk iets koppiger dan bij een club als Vitesse, als ze ineens allerlei opdrachten en een nieuwe manier van spelen meekrijgen van de trainer. Niet dat ze dat bewust doen, maar denk dat spelers van het niveau Vitesse makkelijker te kneden zijn dan bij PSV. En daarbij, 4222 systeem is ook niet het meest voor de hand liggend. Malen die ineens complementair moet zijn aan Zahavi (en andersom uiteraard), terwijl in 433 een veel duidelijkere/vrijere rol heeft.

14 april 2021 om 19:20

Ben het hier wel redelijk mee eens. Tegenover Ihattaren, die veel geld vertegenwoordigde en nu de grond in gestampt wordt, staan bovengenoemde spelers die in waarde en aanzien gegroeid zijn. Ergens is het goed dat ze gewoon besloten hebben het met deze spelers te doen. Een linksback was echt nodig, Pogba 0.2 hadden ze (achteraf) niet perse hoeven halen. Verder hebben ze niet bijzonder veel geïnvesteerd.

Ondanks dat ik op het begin best enthousiast was, vind ik dat hij het niet geheel goed managed. Zou top zijn als PSV nog wat geld overhoudt aan het vertrek van Schmidt. Ben alleen benieuwd wie dan een opvolger voor hem zou kunnen zijn. Peter Bosz? Of is die te veel ''ajax''? Verder schiet mij niet zo 3 2 1 iemand te binnen. Enige wat Schmidt wel gebracht heeft zijn de transfers (deels of bijna geheel). Een Gotze is een aanwinst, een Sangarã© is een aanwinst en een Max bijvoorbeeld ook. Zeker Max en Gotze zijn volgens mij wel op voorspraak van Schmidt gehaald en ook mede dankzij Schmidt gekomen. Daar mogen ze hem dan voor bedanken. Oja, hij heeft een Boscagli ook goed laten voetballen (zelfs als Cvm). Maar dan heb je het oo kver gehad. Een Ihatarren heeft hij volledig verpest op dit moment. En ja, zal ook van Mo zijn kant af iets qua schuld liggen hoor, hoor je mij niet zeggen. Maar een betere manager had die anders aangepakt. Edit: Oja, Teze is ook volledige basisspeler geworden onder Schmidt en doet het uitstekend. Is wellicht ook nog wel een credit voor de beste man!

14 april 2021 om 09:48

Ihattaran presteerde tweede helft vorig seizoen ook al slecht. Je moet natuurlijk ook wel iets brengen als speler. Vind wel dat Schmidt hem tegen VVV 30 minuten had kunnen laten spelen met Madueke.

14 april 2021 om 10:15

Zeker presteert hij nog met pieken en dalen.
Maar je weet dat hij één van de grootste talenten op de Nederlandse velden is. Dan laat je hem niet telkens maar 2 tot 10 minuten invallen.

Plus het feit dat je hem veel te veel defensieve arbeid laat doen, terwijl je weet dat wanneer hij daar een beetje in ontlast wordt (zeker in de Eredivisie), dat hij in aanvallend opzicht dan wedstrijden voor je kan beslissen.

Ja, ik weet: defensieve arbeid hoort er bij. Maar in de Eredivisie tegen een FC Emmen, een RKC Waalwijk en dergelijke kan je echt wel iemand wat meer vrijheid geven en Ihatarren gewoon laten uitblinken...

Verder krijgt hij geen reeks van wedstrijden onder Schmidt, laat staan hele wedstrijden.

Als je zo de berichten leest over PSV lijkt er wel sprake van een grote uittocht. Benieuwd wie er volgend seizoen allemaal nog over zijn

14 april 2021 om 08:58

Ik denk dat er niemand over blijft. Financieel zal het snel nog slechter worden. Geen inkomsten meer, sponsors stoppen. Over 2 jaar misschien nog KKD maar daarna is PSV wel failliet denk ik.

14 april 2021 om 09:04

Moet zeggen Skede; dat scenario klinkt realistischer dan dat jullie kampioen worden in de komende 2 jaar

14 april 2021 om 09:09

Kampioen van de KKD dan maar... 😉

14 april 2021 om 09:15

Nooit te laat om over te stappoen naar een club met 3 sterren op de borst.. :-)

14 april 2021 om 09:28

Doe dan maar FC Emmen, die hebben er 6

14 april 2021 om 12:54

Even een serieuze vraag, maar wat is nou precies het bedrag dat PSV zal moeten ontvangen aan de hand van transfers om de tekorten te dichten? Ik lees namelijk verschillende bedragen. Welke is het meest voor de hand liggend?

14 april 2021 om 18:32

Volgens mij heeft niemand hier inzicht in de interne cijfers van PSV voor dit jaar. Maar als je bedenkt dat PSV met een half coronaseizoen vorig jaar 22m aan transferwinst nodig had om min of meer quitte te draaien, en de ticket inkomsten (normaal 10m) dit jaar volledig zijn weggevallen, dan durf ik wel de gok te wagen dat het in de richting van 30m minimaal zal moeten zijn. Transferwinst ook nog, dus niet enkel transferinkomsten.

Zou jammer zijn, hij is iets nieuws aan het neerzetten en zou daarom hem graag nog een jaar bij ons zien. Als we nu weer veranderen van spelopvatting duurt het weer langer voor de gewenste resultaten er zijn.

14 april 2021 om 09:22

Een nieuwe verandering zal denk ik minder tijd kosten. Je zit toch met spelers die eigenlijk allemaal wel gewend zijn om 4-3-3 te spelen of 4-2-3-1 bijvoorbeeld te spelen. Stel je voor Schmidt zou weggaan en ze zouden Bosz aanstellen dan denk ik niet dat, dat heel erg voor PSV zal zijn. Maar van mij mag Schmidt best blijven, omdat het een prima trainer is. Ik snap af en toe zijn keuzes soms wat minder maar dat had ik ook met Cocu of van Bommel.

Daarbij moet je deze zomer ook weer de nodige spelers aantrekken, omdat een paar spelers zullen vertrekken. Dus je moet toch min of meer opnieuw beginnen.

Ik zie hem graag blijven. (Even lekker tegendraads zijn hoor).

14 april 2021 om 11:49

@psvgillingham ik ook ! Laat hem nog maar jaar stoeien met zijn 4-2-2-2 en vooral Rosario key-player maken. Liever met Vertessen en v Ginkel spelen ipv Madueke. Mogelijk worden Mauro en Thomas nog belangrijker gemaakt volgend seizoen. Weer geen toppers winnen en vooral kapitaal laten verdampen.

14 april 2021 om 13:40

Fair enough 😂😂

Philip Cocu kom maar terug!

14 april 2021 om 09:19

Zou liever van Nistelrooy hebben, is die er niet klaar voor?

14 april 2021 om 09:41

Laat Ruud maar eerst ervaring opdoen met Jong Psv, iets wat hij ook wil. Niet te snel doorschuiven.

Ik verwacht niet dat Schmidt na een seizoen al weggaat, maar het zou voor PSV natuurlijk geen ramp zijn. Uiteindelijk presteert Schmidt gewoon onvoldoende; begin maart al uitgeschakeld in de titelrace en het voetbal is vaker slaapverwekkend dan spectaculair. Ik denk dat er met Cocu en Bosz twee trainers beschikbaar zijn die meer uit het spelersmateriaal kunnen halen dan Schmidt nu doet.

14 april 2021 om 09:51

Met Bosz speel je ook gewoon voor de tweede plaats, gezien het verleden van Bosz en gezien het grote verschil ten opzichte van Ajax.

14 april 2021 om 10:04

Bosz staat inderdaad niet bekend vanwege zijn enorme prijzenkast, maar met Bosz ben je wel verzekerd van spectaculair voetbal. Dat is ook wat waard. Geen haar op Bosz' hoofd (als hij die zou hebben) die er aan denkt om met twee controleurs te spelen die niet kunnen voetballen.

14 april 2021 om 10:19

Dat wel inderdaad. Je doet definitief afstand van de prijzen maar in de eredivisie kun je de rol van AZ overnemen. Word je het team dat het meest wordt geloofd om het mooie voetbal.

Als Rangnick zou willen is schmidt kansloos, geloven in dezelfde filosofie maar rangnick heeft bewezen zich beter te kunnen aanpassen en ook zijn technische werkzaamheden zijn beter.

Het verbaasd me weer eens niet dat hierboven wordt gejuicht dat hij lekker mag weggaan etc. Ik hoop het niet, alhoewel ik echt niet met alles eens ben (zoals zijn late onnodige wissels) ben ik ervan overtuigd dat hij volgend seizoen gaat slagen en in zijn lange termijn visie geloof.

Lekker laten gaan, ik zie niet hoe zijn wisselbeleid hier positief gaat werken. Is in Eredivisie ook niet zozeer nodig. Hij bagatelliseert zijn eigen prestaties nogal. De 2e plaats is niet eens zeker en hij ligt overal vroegtijdig uit.

Ik was zeer enthousiast over de komst van Schmidt. Maar dat is enthousiasme is al lang weg. Natuurlijk is er tijd nodig om zijn stijl te leren spelen en automatismen erin te slijpen, maar er zit gewoon geen enkele vooruitgang in het spel ten opzichte van het begin van het seizoen. Ik zou er geen problemen mee hebben als Schmidt vertrekt. Het nadeel is alleen dat je dan weer opnieuw kunt beginnen met het bouwen van de juiste selectie voor de nieuwe trainer.

Ik vind het niet erg als ie blijft, maar vind het ook niet erg dat-ie komt. Dat eerste heeft te maken met de zekerheid dat we nooit zullen weten of zijn project bij PSV nog van de grond was gekomen. Dat tweede heeft ermee te maken dat ik bijzonder hoopvol was over zijn komst om PSV succes te brengen, maar hij op het gebied van eigenwijsheid niet voor Mark van Bommel onder doet en vast blijft houden aan dogma's die aantoonbaar niet werken.

Waar ik wél enthousiast over wordt is wanneer het vertrek van Schmidt de komst van Peter Bosz zou vrijmaken. Dan weet je zeker dat het niet saai wordt zoals onder Cocu en de tijden van een middenveld met twee balletje-breed-controleurs ein-de-ijk voorbij zijn.

14 april 2021 om 09:34

Hey Gomes, cocu was al eventjes weg en dit jaar offerden we toch al een middenvelder op voor een extra aanvaller. Dat leek iig al een ingrediënt om zinloos geschuif op het middenveld te voorkomen. Dat lukt natuurlijk maar deels, omdat die controleurs die er nog wel staan (rosario, Sangare) simpelweg niet de kwaliteiten hebben om de bal fatsoenlijk vooruit te spelen. Nu met boscagli zie je al verschil. Dus mijn punt is; 2 controleurs is geen probleem, maar wie die controleurs zijn.

14 april 2021 om 10:23

Inderdaad. Persoonlijk zou ik dan ook voor Sangare en Boscagli gaan kiezen. Maar dan heb je nog wel een echt goede centrale verdediger nodig. Op zijn minst een verdediger van het niveau Moreno maar liever nog van het niveau Alex. Alex was een verdediger die iedere speler die naast hem speelde beter liet lijken.

Resultaten onder lange termijn/ toptrainer Schmidt: er vroeg uit in de beker, er in de 1/16 finales uit in Europa League, 11 punten Achter Ajax die ook nog 1 wedstrijd mag spelen. Kapitaalvernietiging en karaktermoord op potentiele melkkoe/ toptalent Ihattaren. Onlogische wisselbeleid en tactiek. Ruzie met scheidsrechter. Het wordt in ieder geval een interessant functioneringsgesprek, met meer Tips dan Tops.

14 april 2021 om 12:33

Een functioneringsgesprek doe je aan t eind van het seizoen. Zoals t er nu naar uitziet wordt PSV tweede. Je bent geen kampioen geworden, maar gezien de nieuwe weg die ingeslagen is, is dat niet heel vreemd (en ook gezien de concurrentie van Ajax). Doelstelling in Europa was overwinteren, daar is hij in geslaagd. In de beker uitgeschakeld door Ajax, dat kan gewoon gebeuren, tis niet dat je uitgeschakeld bent door Rkc, VVV of De Graafschap. Met de scheidsrechter: iedereen maakt foutjes, sindsdien niet meer gehoord over de scheidsrechter. Over Mo: wie zegt dat hij bij een andere trainer wel 'geslaagd' was? Hij kwam om te beginnen al te dik terug van vakantie, dat heeft niets met Schmidt te maken maar vooral met Mo zelf. En kijk eens welke spelers er wel tot bloei zijn gekomen onder hem: Boscagli, Teze, Madueke, Gakpo, Malen speelt een goed seizoen. Dat je voornaamste doelstelling - kampioen worden - niet gehaald is, is natuurlijk niet goed, maar om hem weg te zetten als 'mislukt' vind ik echt te ver gaan. Als je een nieuwe eg inslaat als PSV om op een creatieve manier de strijd aan te gaan met Ajax (op basis van geld lukt dat immers niet), dan moet je je daar ook aan committeren en niet meteen na een eerste jaar dat plan de prullenbak ingooien. Ik heb ook gezien dat we in grote delen tegen Ajax gewoon de bovenliggende partij waren, dus de afstand tussen PSV en Ajax is niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden. Ik wil m graag nog een jaar zien met enkele gerichte aankopen, dan denk ik echt dat hij een gooi kan doen naar de titel of in elk geval tot het einde kan meestrijden.

14 april 2021 om 14:29

Ja haha, lekker zwartgallig zeg. Alle resultaten zijn beter dan vorig jaar, toen stonden we nota bene 4e toen het werd stopgezet. En tegenover de 'kapitaalvernietiging en karaktermoord op Ihatarren' (die daar zelf natuuuuurlijk niets aan kon doen) staat de enorme groei van Teze, Boscagli, Gakpo en Madueke. Bovendien is hij degene die Zahavi en Gotze uit zijn hoge hoed toverde. Valt allemaal dus wel mee met die tips.

Zou goed nieuws zijn mocht PSV afkomen van deze lapzwans. Van zijn vervloekte 4-2-2-2 systeem, van zijn liefde voor Rosario die hij maar blijft opstellen, tot zijn wisselbeleid, geen enkele topper gewonnen al die dingen zorgen ervoor dat ik hem liever kwijt dan rijk ben. Schmidt out en Peter Bosz in en je gaat er als PSV zijnde 100% op vooruit.

Zou wel echt dramatisch zijn van en voor PSV. De gehele sportieve en eigenlijk ook financiële toekomst in handen gelegd van Schmidt en dan gaat ie na een onsuccesvol seizoen weer weg.

14 april 2021 om 09:28

Dat lijkt mij wel heel overdreven. Als hij geen kampioen wordt dan is het echt niet zo dat de sportieve of financiële toekomst naar de klote gaat. Er zit genoeg waarde in de selectie van PSV en ze lijken ook wel weer wat leuke talenten in de jeugd te hebben. Transfers zijn toch het best voor je financiële toekomst wat ook weer meer aanknopingspunten geeft voor je sportieve prestaties.

14 april 2021 om 09:33

Zou heel vervelend nieuws zijn voor Ajax. Met deze vresselijk koppige trainer is PSV veel minder. Madueke en Gakpo in 4222 zijn ze minder als buitenspeler in 433, daar is veel meer ruimte voor hun actie's.

2 vliegen in een klap voor Psv
zijn ze van deze azijnzeiker af van een Schmidt
en dan neemt hij Gotze meteen mee haha

hier zullen niet veel PSV-ers rouwig om zijn
liever vandaag nog vertrekken dan morgen

14 april 2021 om 10:41

Ja inderdaad, dan kan PSV ook weer verder. Ik ben die man wel echt zat geworden.

Tactisch klopt het van geen kanten. Er zit geen voetbal in. Dus helaas maar laat aub gaan.

Hij kwam met veel tromgeroffel er zou ander soort voetbal gespeeld worden. Hij kreeg carte blanche kwam samenstelling van de totale staf en aankopen. Maar eind feb was Psv voor alles al uitgeschakeld. Nee, Schmidt heeft het net als bij zijn laatste clubs ook bij Psv niet waar kunnen maken !

Schmidt heeft de waarde van de spelersgroep niet laten stijgen om het heel voorzichtig te zeggen Bovendien was het voetbal niet om aan te zien Rare aankopen Vreemde wissels Misschien niet eens tweede Forse achterstand op nummer1 Enz Schmidt heeft gefaald Psv mag blij zijn als hij gaat Ger brandts heeft hemel en aarde bewogen om hem te halen, hij heeft dus zeker ook gefaald, maar houdt zich nu stil. Best wel laf. Ik denk niet dat een club in de Bundesliga op Schmidt wacht of het moet een club zijn die net niet is gedegradeerd

Strikje erom en zelf naar Frankfurt brengen

Dit zou echt top zijn als die vertrekt, heeft letterlijk niks gepresteerd alleen maar brandjes veroorzaakt.

Hem nu de laan uit sturen zal weinig zin hebben daar hij een zeer grote vinger in de pap heeft

Zou geweldig zijn, 1 verloren jaar lijkt me genoeg voor PSV

Schmidt is zeker niet de eerste gegaadige om naar Frankfurt te komen. Ik heb veel liever Rangnick. Hij is beschikbaar heeft in het verleden bewezen dat hij aanvallend voetbal te kunnen spelen en ik denk dat dat heel erg goed past bij het spel van Eintracht momenteel. Het zou qua beleid absoluut niet goed zijn mocht Eintracht Schmidt willen halen, maar dit is dan ook een sensatiepost van Bild waarbij ze gewoon een aantal namen opggoien.

Met het idee dat kampioen worden lastig gaat. Uitgaande transfers of spelers als gotze die uitspreken elders te willen spelen. Als Ajax 2 prijzen pakt zijn ze financieel door cl plaatsing al weer op voorsprong. Terwijl er al een voorsprong is financieel. Lijkt me lastig als je kampioen wilt en moet worden en dit het vooruitzicht is. Stel malen Dumfries gaan weg. En keeper terug, gotze misschien nog. Wie weet kan Max ineens naar Frankfurt, is die ook weg.

Als dit waar is en psv haalt niet de derde plek. Dan kan je wel zeggen dat ze aardig wat kapitaal hebben verbrand. Veel geinvesteerd in spelers voor zijn systeem. Eigen jeugdspelers op het tweede plan gezet(noem Ihatarren). Hoge verwachtingen geflopt en na een jaar gaat hij weer weg en laat die psv zitten.

Ik vind veel mensen wel een hoge aversie tegen Schmidt hebben. Ik zou het echt de meest domme beslissing ooit vinden van PSV.. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen. Psv word waarschijnlijk 2e, iets wat niet zo gek is als je kijkt naar de begrotingen, psv heeft overwinterd in de Europa league, iets wat al 8 jaar niet gebeurd is.. Uitgeschakeld in de beker door Ajax, ja dat kan ook.. Veel mensen vinden dat die wel een topper had mogen winnen, daar ben ik 't helemaal mee eens.. Ik vind wel dat hier enige nuance bij mag.. Tegen feyenoord 2x de betere ploeg.. 1x Tegen Ajax de betere en 1x gelijkwaardig... Alleen tegen Az 2x kansloos verloren en in de beker tegen Ajax.. Dan heeft die te maken gehad met heel veel blessures echt extreem veel.. Volgens mij heeft die pas in januari voor 't eerst kunnen trainen met een normale selectie.. Vrijwel geen voorbereiding gehad, een extreem druk programma.. Dat in een eerste jaar waarin 't juist van belang is om veel te kunnen trainen om er automatismes in te brengen.. We doen nu allemaal dat Erik Ten Hag de allerbeste trainer is.. Die man werd in zijn eerste jaar met een hogere begroting ook geen kampioen... Ik denk dat hij psv beloont als hij kog een jaartje blijft.. (maar ook ik kan hrt mis hebben)

14 april 2021 om 12:05

twee keer de betere tegen Feyenoord? PSV ging er met 3-1 af tegen Feyenoord. of volgens jou ben je dan misschien tegenwoordig al het beste team als je meer balbezit hebt

14 april 2021 om 12:23

En al zijn ze twee keer de betere ploeg. Als je dan één punt pakt doe je toch iets verkeerd. Het was niet tegen de verhoudingen in, in die zin dat het (zeker in de Kuip) achterin vrij makkelijk open lag bij PSV

14 april 2021 om 12:36

Dit is de eeuwige discussie van kansen tegenover doelpunten, ik geloof dat PSV in beide wedstrijden zowel het betere veldspel had als de meeste kansen, Feyenoord was gewoon een stuk effectiever. Dick zei bovendien zelf dat het een wonder was dat ze die thuiswedstrijd gewonnen hadden.

14 april 2021 om 12:58

Ajax - Roma verhaal zeg maar. Als je puur op resultaat kijkt klopt het helemaal. Het is allemaal beeldvorming als je het mij vraagt. Je kunt ook zeggen PSV verliest in 1 seizoen niet van Ajax, hoe lang is dat al niet voorgekomen? Dan zeggen ze zoveel wedstrijden al niet van de top 4 gewonnen. Volgens mij staat Vitesse 4e, en daar hebben ze van gewonnen dit jaar.. Maar dan blijf je in de discussies.. Enige wat ik vind ze hadden dichter op Ajax moeten staan, dat is wat zeker is. Maar als je 2e word, overwinterd in Europa, vind ik dat hij nog een jaar de kans moet krijgen. Zit er volgend jaar geen verbetering in, dan is het zo.. Ik heb er iig wel vertrouwen in.. Want welke garantie heb je wanneer er een andere trainer komt?

Zou mooi zijn als hij in de zomer alweer vertrekt. Duidelijk geen goede match met Psv.

Wat ik frappant vind is dat op het begin van het seizoen veel mensen psv als serieuze kampioenskandidaat zagen na de komst van : Götze, Sangare & Zahavi. En nu ineens hoor ik iedereen praten over een tussenjaar of dat psv natuurlijk nooit mee kon draaien dit seizoen.

Daarbij vind ik het heel gek om te zeggen dat het vooral ligt aan blessures en Corona.
Corona heeft niet lang geduurd, daarbij denk ik dat Ajax ook niet echt geluk heeft gehad met schorsingen en blessures. Neres het halve seizoen gemist, Onana lange tijd er niet bij, Mazraoui halve seizoen er niet bij. Blind flink wat keren met zijn gezondheid zitten sukkelen en sowieso nu nog de rest van het seizoen er niet bij. Maar ik denk dat Ajax het gewoon beter opvangt, Rensch en Timber hebben dit seizoen hun stempel kunnen drukken, Martinez blijkt goud in de verdediging, Alvarez is als een beest (op het middenveld) gaan spelen nadat zijn familie is overgevlogen. En Stekelenburg doet het geweldig.

We hebben gewoon betere spelers en liggen een straatlengte voor. Ook zullen wij naar alle waarschijnlijkheid meer inkomsten krijgen aan verkopen, puur door onze naam. Hoe vervelend het ook klinkt voor iedereen, maar Ajax is ver weg aan het lopen van de rest van Nl.

14 april 2021 om 12:54

Het had ook anders kunnen lopen als PSV in de eerste seizoenshelft na 60 minuten er niet bij liep als een kkd team. Er moest iets veranderen en ik heb er bewondering voor dat binnen de technische staf de durf en het geduld er is om er wat van te maken ipv paniekaankopen te doen en/of te blijven aanmodderen. Het gaat niet snel, maar er wordt wel aan gewerkt. Iets wat onder Van Bommel niet gebeurde. Ook onder Cocu werd de neerwaartse spiraal niet aangepakt omdat het wel goed zat (erg sterke selectie). Er zijn clubs die met deze aanpak die de technische staf van PSV nu hanteert van amateur divisies opgeklommen zijn naar de top in het voetbal. PSV deed het in het verleden ook jarenlang zo. Ik maak me op dit moment dan ook niet heel erg veel zorgen over de competitiviteit van PSV in de toekomst. Maar dan moeten ze het roer niet opeens gaan omgooien. Vooralsnog werden er gerichte aankopen gedaan en de selectieprocedure is beter dan het in jaren is geweest; opvallend aangezien er nu minder geld is. Ik verwacht veel van de komende transferperiode on seizoensvoorbereiding. Daar zullen we zien uit welk hout Schmidt is gesneden. Als PSV slim is gaat het minimaal pas over een jaar het werk van Schmidt beoordelen mocht dat nodig zijn.

Het zou zelfmoord zijn voor PSV als Schmidt nu zou vertrekken. Er zit eindelijk weer een duidelijke lijn in de ontwikkeling van de club. Je ziet Schmidt proberen om er een team van te smeden met een structuur die voor vele jaren hierna zou kunnen werken vanaf de opleiding om via slimme versterkingen stabiel mee te kunnen doen om het kampioenschap en Champions League. Het is duidelijk dat sinds de winterstop de nadruk ligt op stabiliteit na een overenthousiast begin en zoeken naar de beste spelers en er wordt zichtbaar gebouwd. De stabiliteit die er nu staat met bevliegingen en de conditionele toestand van spelers met verwachtingen binnen de club is er al een tijdje niet geweest. Het begint weer een beetje op te lijken op het PSV dat kampioenschappen won. Het gaat allemaal niet zo snel, maar de progressie is zichtbaar. Het PSV onder Schmidt ziet er ook uit als een PSV dat niet zomaar een half seizoen lang een off Day zal hebben. Zodra er iets fout gaat binnen het team wordt er subtiel verandert totdat het weer goed gaat. Ik heb er nog steeds veel vertrouwen in dat juist Schmidt de juiste persoon is om de club uit het slop te houden en zodra de lekken allemaal zijn gedicht zie ik het eerlijk gezegd ook niet snel fout gaan. PSV moet hier zeker nog twee jaar aan vasthouden. Desnoods worden we geen kampioen, maar we zullen we uit de problemen blijven en stabiel groeien.

Zijn droom komt uit. Ik denk een prima oplossing voor hem en PSV.

Grote strik eromheen en laten gaan. Is een complete mis match gebleken tussen PSV en Schmidt. Jammer had er meer van verwacht. Proberen Bosz te halen en te gaan knallen! Bosz krijgt Ihattaren wel weer in vorm! Zou ik echt perfect vinden. Overigens gun ik het Schmidt ook gewoon. Lijkt me goede trainer, past alleen niet zo goed bij PSV zo blijkt.

Ik zou er niet heel rouwig om zijn als Psv. Ik had toch veel meer verwacht van Schmidt, terugdenken aan de wedstrijden van RB Salzburg tegen Ajax en het spel van Leverkusen. Eventueel Bosz peilen?

Frankfurt zou een mooie uitdaging zijn voor Schmidt. Ze zijn al een paar seizoen behoorlijk stabiel in de subtop en er lopen daar een aantal hele goede spelers rond. Voor de Ajacieden is het misschien moeilijk te geloven maar Amin Younes doet het ook zeker niet slecht. Het is misschien toch niet zo'n slechte speler als de Ajax supporters dachten.

PSV-ers keep the faith😇...na een paar magere jaren gaan we weer met Schmidt ten strijde trekken op jacht naar landstitel 25!!!!!

Schmidt blijft gewoon. Ondanks al die onzinreacties hier heeft hij gewoon prima gepresteerd in een eerste seizoen. Voornaamste minpunt zijn de verliespartijen tegen Feyenoord en AZ, maar verder logische resultaten. De meeste talenten zijn ontzettend gegroeid, op die ene waar we het steeds over moeten hebben na. Hij heeft PSV allure gegeven, waardoor gasten als Zahavi en Gotze opeens bij PSV opduiken. Die herkenbare speelstijl is alleen niet zo uit de verf gekomen, maar wat wil je als de gehele selectie nauwelijks tegelijk fit is geweest. Daarnaast is het ook volslagen onzinnig om het hele effect van de corona-periode an sich (dus niet zieke spelers, maar de lockdown, geen supporters, veel wedstrijden in een kortere periode) niet mee te nemen in de beoordeling. Mede-supporters: niet zo zwartgallig, kop op, volgend seizoen (gewoon) weer kampioen.

14 april 2021 om 18:48

als dit al goed presteren is dan heeft Van Bommel fenomenaal gepresteerd in zijn eerste seizoen want die deed serieus mee om de titel met minder materiaal

14 april 2021 om 19:10

Ken je feiten Japie. Meneer van Bommel deed nergens meer aan mee in December!

14 april 2021 om 22:05

volgens mij ben je een beetje in de war. PSV gaf het toen pas weg in het slot van het seizoen en hadden lange tijd 8 punten voorsprong. pas tijdens Van Bommel zijn tweede seizoen ging het minder

15 april 2021 om 15:08

Van Bommel presteerde op basis van resultaat toen inderdaad erg goed! Schmidt heeft van een elftal dat 4e stond een prima seizoen gedraaid, op die verliezen tegen Feyenoord en AZ na. Tegen Ajax speel je twee keer gelijk en pak je met een beetje meer geluk in ieder geval thuis gewoon 3 punten. Als de tweede plek niet wordt gehaald is het wellicht een ander verhaal, maar voorlopig kunnen we hier best tevreden mee zijn (al voelt het soms niet zo natuurlijk).

Die trainer van Frankfurt is verkocht voor 7,5mln..ben benieuwd wat Schmidt waard is. Weet niet hoe het met zijn loyaliteit zit, psv is nogal naar Schmidt gevormd, maar denk dat hij zo terug zou gaan. Denk dat hij er zelf meer van had verwacht en hij krijgt ook best wat kritiek te verwerken hier. Niet dat dat in Duitsland anders zou zijn, maar dit is toch maar "slechts" de eredivisie en niet de "grote" bundesliga.

Ik ben absoluut geen fan van Schmidt: Rare wissels en ook vaak veel te laat (zoals afgelopen zondag Madueke 1 minuut voor tijd inbrengen), altijd excuses als het even tegenzit (zelfs tegen een scheidsrechter en de Knvb), over het algemeen halsstarrig vasthouden aan dat ene systeem en daarin ook te lang vastgehouden aan het defensieve blok (zelfs tegen mindere tegenstanders), spelers als Rosario je "key-players" noemen en deels verantwoordelijk voor kapitaalsvernietiging inzake Mo Ihattaren (en zeg expres deels, omdat Mo er natuurlijk zelf ook aan bijdraagt).

Daarbij komt dat PSV al vroeg niet meer meedeed om de prijzen, al is dat niet helemaal aan de trainer te wijten. Tegen Ajax, Feyenoord en AZ heeft PSV al langer problemen en ze hadden ook zomaar kunnen winnen van Ajax (zowel thuis in de comepetitie als in de beker). Maar PSV staat bekend als een warme, gemoedelijke club en met zijn gedrag tast hij dit imago aan imo.

Ik verwacht dat Schmidt gewoon blijft en ben ergens ook wel nieuwsgierig wat hij kan doen met een jaar extra, maar ben er niet rouwig om als hij gaat. Wat dan te denken van een trainer als Wim Jonk ? PSV verleden en heeft toch wel indruk op me gemaakt toen PSV tegen Volendam speelde. Verder rustig en welbespraakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
D. KamadaMiddenvelder295
André SilvaAanvaller2925
A. YounesAanvaller243
E. BördnerKeeper00
M. SchubertKeeper00
K. TrappKeeper310
Y. BruggerVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Eintracht Frankfurt.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Ajax wordt niet gelijk deur gewezen: ‘Iedereen mag zich melden voor Ihattaren’

Het is nog maar de vraag of PSV volgend seizoen kan beschikken over Mohamed Ihattaren, die in Eindhoven vastligt tot medio 2022. Zijn relatie met trainer Roger Schmidt lijkt verre van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren