Neymar sneert: ‘Ik wilde niet provoceren, het lot bepaalde dat hij daar stond'

Woensdag, 14 april 2021 om 07:52Chris Meijer • Laatste update: 08:14

Na het laatste fluitsignaal van het duel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München (0-1) in de kwartfinale van de Champions League vlogen Neymar en Leandro Paredes elkaar in de armen voor de neus van Joshua Kimmich. De Braziliaanse aanvaller ontkende in gesprek met TNT Sports dat hij daarmee de middenvelder van Bayern wilde provoceren, maar deelde desondanks toch een sneer uit.

“Het was niet de bedoeling om hem te provoceren of uit te lokken. Ik vierde het gewoon met Paredes, maar het lot heeft bepaald dat hij daar stond. Kimmich zei vooraf dat Bayern de betere ploeg was en zou doorgaan, ze wisten zeker dat ze naar de halve finale zouden gaan. Er is een gezegde: je kan zoveel balbezit hebben als je wil. Stel dat je de hele avond voor een vrouw zingt, maar er komt een andere man en die neemt haar mee. Dan is ze weg”, gaf Neymar te kennen. Ondanks de 0-1 nederlaag plaatste PSG zich voor de halve finale van de Champions League, daar de heenwedstrijd in München met 2-3 gewonnen werd.

Neymar liet zich na het laatste fluitsignaal overigens ook van zijn goede kant zien, door David Alaba te troosten. Niet geheel toevallig ontfermde de Oostenrijkse verdediger zich afgelopen zomer tijdens de door Bayern van PSG gewonnen Champions League-finale over Neymar. “Ik ben heel blij, ondanks de nederlaag”, zo blikte Neymar bij RMC Sport terug op het duel. “We speelden tegen een goed team, maar zijn zelf ook een geweldig team en dat hebben we vanavond laten zien. We hebben de Europees kampioen uitgeschakeld, onze doelstellingen zijn behaald.”

“Het klopt dat we veel met elkaar praten, dat we een echt team zijn. Vandaag zagen we dat Di María veel loopwerk deed, maar we moeten iedereen feliciteren”, sprak de Braziliaanse aanvaller. Ángel Di María toonde zich eveneens content. “We hebben het heel goed gedaan. We hebben het beste team van vorig seizoen verslagen en gaan naar de halve finale. Ik denk dat we dit hebben verdiend. We hebben heel hard gewerkt om dit doel te bereiken. Dit is een belangrijk moment voor de club en we hopen dat we nog verder kunnen komen.”


Poll

Gaat PSG de Champions League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door 6de keer)

of dit nu wel of niet over kwam als provoceren
laat ze lekker hun gang gaan en dit vieren

Bayern heeft genoeg successen kunnen vieren de laatste tijd
Kimmich zal hier echt niet van wakker liggen
als het andersom was geweest had Neymar dit misschien meegemaakt
en had hij er ook gewoon mee om moeten gaan

niks geks aan

14 april 2021 om 08:11

Ik vond het ook niet zo erg. Denk overigens wel dat als dit andersom was geweest dat Neymar weer in alle staten was geweest om het onrecht dat hem aangedaan zou worden.

14 april 2021 om 08:20

ja Neymar kennende wel
grootste jankerd
gisteren tijdens wedstrijd helaas ook weer paar keer

maar Kimmich laat gelukkig niet met zich sollen
qua persoonlijkheid vind ik het niet erg zodra neymar stopt

14 april 2021 om 09:26

Ik vind het gedrag van paredes vele malen erger.

14 april 2021 om 08:28

Als het andersom was, hadden we nu vast weer een rasisme rel gehad 😅.. Maar inderdaad Kimmich is een echte prof en hij ging hier prima mee om, respect!

14 april 2021 om 09:06

Jammer, dat de racisme kaart tegenwoordig te snel wordt getrokken klopt, maar als het andersom was geweest hadden we hier zeker geen racisme rel, je kunt ook overdrijven...

14 april 2021 om 09:32

Enige arrogantie is Kimmich ook niet vreemd. Een koekje van eigen deeg. Het viel ook allemaal erg mee.

14 april 2021 om 13:25

Weet je welke kaart te snel wordt getrokken? De 'de racisme kaart wordt te snel getrokken' kaart. Hoe komen we hier nu weer op dat onderwerp uit. Het zit sommige mensen heel diep. Ja ja het was een grapje. Maar je maakt die grap omdat je blijkbaar vindt dat de racisme kaart te snel getrokken wordt, terwijl jij het onderwerp nu zelf omhoog brengt. Hoe dan ook en on topic, zowel Neymar als Kimmich doen hier weinig verkeerd. Kimmich zegt voorafgaand dat ze gaan winnen, dat lijkt me logisch. Neymar viert na afloop de overwinning, dat lijkt me ook logisch. We zoeken het ook wel erg op bij Neymar soms.

14 april 2021 om 11:22

Nou die blik van Kimmich zegt toch iets anders. Wat een moordend blik wejow. Eerlijk gezegd mag ik Kimmich niet. Ja ik ken hem niet persoonlijk en moet dit aub niet zeggen, maar ik kan het gewoon niet helpen. Ik krijg gewoon naar gevoel bij hem. Gelukkig kan ik wel van zn voetballende kwaliteiten genieten.Edit: aub=absoluut*

14 april 2021 om 11:38

je moet gewoon kunnen zeggen wat je wilt zeggen
maar hoe jij hier over Kimmich praat
zo denk ik over Neymar
doet net of hij god is
mag zelf alles doen
maar als iemand anders hetzelfde doet ligt hij te janken
of maakt er een heel groot probleem van

14 april 2021 om 13:26

Hij wordt uitgeschakeld in de CL. Hoe moet hij dan kijken, blij? Begripvol dat anderen lekker feestvieren?

14 april 2021 om 15:18

@leidse. Niet alleen na de wedstrijd maar die blik heeft ie altijd. Maar goed neem het maar niet serieus, het is gewoon wat ik denk. Maar nogmaals, ik vind hem echt een wereld voetballer! De Bruyne is voormij de beste op zn positie. Daarna komen Kimmich Kroos en Modric.

14 april 2021 om 18:28

Volgens mij willen ze liever dat Neymar en Paredes eerst even om zich heen kijken, het liefst nog even vragen aan Kimmich of hij het goed vind dat ze elkaar in de armen springen en anders eerst even samen een meter of 30 verder lopen om elkaar daar maar "spontaan" in de armen te vliegen.

Ik hoop echt dat dit psg niet de CL wint. Gun het ze totaal niet. Alleen maar theater en alle ballen op Mbappe in de counter. Ik verwacht wel dat ze de finale halen alleen dat real die gaat winnen.

14 april 2021 om 08:22

PSG is ondanks alle miljoenen idd niet een team met een instelling om de toeschouwers te plezieren. Natuurlijk hebben ze geweldige spelers maar ook een helaas, erg vreugde beperkende spelopvatting. Als dan toch een “gekochte” club hem moet winnen Daan graag City. En persoonlijk ook liever City dan Real.

14 april 2021 om 08:31

Inderdaad, ze hebben erg goede spelers waarmee ze mooi aanvallend voetbal kunnen spelen. Maar dat doen ze niet, vooral counteren en theater. Ik ben het met je eens dat ik liever city heb als winnaar. Echter denk ik dat city niet zal gaan winnen van psg.

14 april 2021 om 08:48

Nou gisteren hadden ze ons toch vermaakt. Mooiste CL wedstrijd dit siezoen. Hogeschool voetbal van beiden kanten. Was top!

14 april 2021 om 09:27

Iedereen heeft het altijd over miljoenen team. Ik vind het echt meevallen wat PSG aan spelers heeft gekocht. Ik denk dat een pakweg Man United of Barcelona over de afgelopen 5 a 10 jaar meer heeft uitgegeven aan spelers dan Psg. De enige uitschieters waren Neymar en Mbappe. Di Maria kwam voor minder dan dat hij naar man u was gegaan. Ze hebben in het verleden veratti bijna gratis opgehaald. Als je naar dit team kijkt zit er veel jeugd bij. Als je naar teams als city kijkt daar heb je echt sporadisch een jeugdspeler in het elftal rond lopen. Je hebt een speler als Bakker daar rondlopen uit Jong Ajax een gehuurde speler van Everton. Kortom vind het wel meevallen met de vele miljoenen waar men het over heeft.

14 april 2021 om 09:41

Hoezo gekocht? Elke top club laat zich kopen, zie alleen al de sponsors!

14 april 2021 om 13:27

Inderdaad Blink182, hoe dan, dit was van zowel Bayern als PSG gewoon heel leuk om naar te kijken twee wedstrijden lang. Countervoetbal oké, maar wel hoge school countervoetbal. Neymar Mbappe en Di Maria waren heel goed.

14 april 2021 om 08:31

Als dat hun kracht is dat counteren en op Mbapee dan moeten ze dat gewoon doen toch? Raar wat je zegt.

14 april 2021 om 08:32

Tuurlijk mogen ze dat doen, ik zeg toch ook nergens dat het niet mag? Ik gun liever een club als bayern of city het omdat zij wel fantastisch voetbal spelen in tegenstelling tot psg.

14 april 2021 om 09:03

Je stelt het nu wel alsof alleen Bayern en München fantastisch voetbal spelen en Psg niet. Fantastisch is een subjectieve term, er zijn genoeg mensen die de speelwijze van Psg of een Real Madrid fantastisch vinden.

14 april 2021 om 09:18

Dat klopt. Ik geef dan ook wel aan dat ‘ik’ die ploegen het meer gun. Uiteraard zullen mensen een andere mening hebben.

14 april 2021 om 09:03

Nou ik heb liever dat PSG wint dan Man City.
Op de Bruyne en Aké na vindt ik dat werkelijk een verschrikkelijke club.
Zou toch wat zijn Mbappe op zijn 22ste Wereldkampioen en Champions League gewonnen.

14 april 2021 om 09:22

Waarom vindt je dat een verschrikkelijke ploeg als ik vragen mag? Ik zelf heb heel weinig met psg en daarom zie ik liever city de CL winnen. Die spelen ook nog is geweldig voetbal. Ik denk dat Mbappe nog genoeg CL’s zal winnen bij real. Misschien volgend seizoen al.

14 april 2021 om 15:21

Dat komt dat ik groot fan ben van het engelse voetbal al ruim 25 jaar volg ik het.
Man City is pas groot geworden naar flinke investeringen.

Waar Arsenal, Man united en Liverpool altijd al grote clubs waren is Man City voor mij de definitie van het huidig kapitalisme. Vroeger was het een leuke middemoter met hier en daar een uitschieter, zeg maar kaliber FC Groningen in Nederland.

Uiteraard besef ik me dat PSG net zo zeer een club is die draait op oliedollars uit Qatar, alleen heb ik de Ligue nooit aantrekkelijk gevonden en dat proces veel minder meegemaakt.

Oja en ik ben Fan van Mbappe

14 april 2021 om 09:06

Ik kijk veel liever naar PSG die een beetje terugzakt en met flitsende counters een tegenstander te lijf gaat dan een team dat maar loopt te breien en op balbezit speelt zonder veel kansen te creeeren. Ik heb genoten gister van PSG, met name van die voorste 3, wat kunnen die fantastisch goed voetballen zeg met ruimte. Volgende ronde waarschijnlijk tegen City, dat zou imo de finale moeten zijn, denk ook dat de winnaar van die wedstrijd de finale gaat winnen.

14 april 2021 om 09:20

Heb jij niet genoten van bayern volgende week? Of de wedstrijden tegen atletico, Chelsea, spurs, barca en noem maar op? Daar kan ik van genieten. Ik zou dat niet eindeloos gebrei noemen maar daar kunnen wij van mening veranderen.

14 april 2021 om 09:43

Het is een PSV-er die kijken graag naar afwachtend countervoetbal. Je clubvoorkeur heeft ook te maken met het soort voetbal wat daar gespeeld wordt. Iemand die voor Ajax, Barca of Bayern is houd meer van verzorgd aanvallend positiespel. Bij zijn club, Madrid en Psg houden ze meer van afwachtend countervoetbal. Smaken verschillen.

14 april 2021 om 11:12

@arsenal ik doelde niet op Bayern, absoluut niet zelfs want ik kan erg genieten van Bayern, maar ik reageerde op zijn opmerking dat hij countervoetbal het niet gunt. Daar ben ik het niet mee eens, ik denk dat countervoetbal erg mooi kan zijn.

14 april 2021 om 11:16

@misterafca ik wil je niet verkeerd interpreteren, dus je moet even zeggen als ik me vergis, maar uit je reactie valt af te leiden dat je countervoetbal laf vindt? Waarom vind je dat precies? Ik denk dat countervoetbal niet laf is, je moet je team zo optimaal benutten om te winnen. Winnen hoort op de eerste plek te staan. Real heeft de CL een paar x achter elkaar gewonnen met countervoetbal, maar dat waren absoluut nooit saaie wedstrijden en t zag er altijd goed uit. PSG zag mogelijkheden bij Bayern achter de laatste lijn en ze zijn zelf erg goed met veel ruimte, dus waarom zou je constant druk zetten en aanvallen als je daarmee je eigen kwaliteiten niet benut en niet van de zwakheden van de tegenstander profiteert? PSV is ook een aantal jaren onder Cocu kampioen geworden met countervoetbal. Niemand die daar om maalt, misschien dat de wedstrijden van PSV destijds soms saai waren, maar uiteindelijk verschijnt in de geschiedenisboeken dat ze kampioen geworden zijn. Onder Schmidt speelt PSV tegenwoordig nooit countervoetbal.

14 april 2021 om 09:47

Nou Arsenal.. Ik verwacht dat ze de CL gaan winnen. Wanneer de geblesseerde spelers weer aansluiten, zijn ze nog een stuk beter. Mbappe is in bloedvorm. Geef ze nu toch wel 90% op de titel hoor. City laat het altijd afweten, want Pep komt altijd met iets "bijzonders". Madrid is natuurlijk ook sterk.. zal de finale wel worden. Maar vind ze toch minder gevaarlijk, omdat PSG idd inzakt.

14 april 2021 om 10:16

Dat zou zeker kunnen inderdaad. Ik verwacht in ieder geval wel dat ze de finale halen. Met hun tactiek zie ik ze city er wel uit counteren. Echter is het probleem dat Madrid niet vol op de aanval zal gaan maar zelf ook meer verdedigen. Dat in combinatie met hun ervaring en de tacticus Zidane zie ik ze het wel winnen. Maar het zal zeker spannend zijn en ik kijk nu al uit naar psg-city.

14 april 2021 om 18:35

Normaal gesproken ben ik het hier wel mee eens, maar ik betrapte mezelf erop dat ik gister voor de underdog was, althans zo zag ik PSG gezien het spelbeeld. Ik vond PSG gisteren niet eens zo slecht. DI Maria speelde een hele goede wedstrijd, Neymar liet leuke dingen zien en Draxler speelde ook goed vond ik. Ja Bayern was de meer aanvallende ploeg, maar speelde nou niet echt goed. Ik was toch wel even klaar met Bayern. Vraag me overigens af hoe hun toekomst eruit ziet. Dalijk geen Boateng meer, Alaba weg, Lewandowski wordt oud, Muller gaat niet lang meer mee. Houthakker Goretzka was er gisteren dan niet bij maar die zie ik Bayern niet dragen. Martinez oud. Choupo zeer beperkt. Ik zie de vervangers niet zomaar klaar staan..

Ik vind het eigenlijk een mooie foto, overwinning en nederlaag in 1 beeld, niks geks aan. De volgende keer wint Bayern misschien weer en dan kun je weer andere beelden zien. Die emoties horen er gewoon bij, zeker na zo'n spannende wedstrijd.

14 april 2021 om 10:05

Toen Bayern van Liverpool won gebeurde hetzelfde alleen toen was het Kimmich die juichte voor de neus van Mane. Niet teveel aandacht aan schenken, dit gebeurt zo vaak maar omdat het nu Neymar is wordt er extra aandacht aan gegeven.

14 april 2021 om 10:45

Ik heb echt een hekel aan Neymar, maar voor mij kwam dit eigenlijk ook niet over als provoceren. Ik vind zijn reactie eigenlijk ook wel erg mooi, vooral het metafoor over het zingen voor een vrouw, haha

Kom op hey. Wat had Neymar dan moeten doen?. Hij is met als meerdere van PSG blij dat ze door zijn. Dat mag hij toch laten zien, ook al staat er een speler van Bayern in de buurt. Ook niet zo raar want er staan er 11 van Bayern op het veld, dus grote kans dat er een in de buurt staat. En waarom wordt Neymar erop "aangesproken" of naar gevraagd. Iedereen van PSG deed het, waarom wordt dat van hun niet gezien als provocatie. Dit is echt weer Neymar opzoeken om niets. Laat die jongen ook keer gewoon met rust. Hij mag nu bijna niet eens meer oprecht blij zijn en dat laten zien.

Dit precies de reden waarom ik zo n hekel heb aan Neymar en PSG. Het had Neymar gesierd als hij gewoon zijn mond had gehouden. Het is eigenlijk zo zielig menneke maar dat vind ik bij meerdere van PSG. Hoop dat ze de cl ook niet winnen. Heb nog liever city en daar heb ik eigenlijk al niks mee. Maar heb het idee dat die zich beter gedragen.

14 april 2021 om 11:18

'dit precies de reden waarom ik zo n hekel heb aan Neymar en Psg. Het had Neymar gesierd als hij gewoon zijn mond had gehouden.'

Heb je dan ook dezelfde hekel aan Kimmich en Bayern, aangezien hij in Sadio Mane z'n gezicht stond te schreeuwen, nadat hij een goede verdedigende actie had gemaakt?

youtube.com/ watch?v=z3vuhigsvqw

14 april 2021 om 13:55

Haha mensen haten op mensen die ze niet kennen je ziet het steeds meer met social media. Gaat echt nergens over. Btw ik denk dat Alaba volgend jaar best eens in parijs te bewonderen zal zijn, zou een mooi duo kunnen vormen met verrati of paredes.

".....onze doelstellingen zijn behaald.". Ben ik de enige die zich over dit zinnetje verbaast? On: zou per ongeluk kunnen zijn, maar op 1 of andere manier zit er bij Neymar altijd wel een luchtje aan. De vraag wordt dan ook niet voor niets gesteld.

14 april 2021 om 08:43

Ik neem aan dat ze bedoelen: de doelstellingen voor deze ronde/de avond zijn behaald: doorgaan naar de volgende ronde.
Kan mij haast niet voorstellen dat Di Maria / Neymar de halve finale wel genoeg zullen vinden

Beetje zoals de trainers vaak praten: gewonnen wedstrijd (als in, doorgaan op dit moment), doelstelling behaald en door naar de volgende!

Ot:
Ik denk dat het ook niet helemaal bewust was. Kimmich is wat dat betreft ook wel een sportieve, die kan wel wat hebben en het ook zelf ''uitdelen'' mocht het zich in de toekomst voordoen.

Verder stonden ze daar inderdaad dicht bij elkaar, dusja. En al was het een beetje ''uitdagend'' bedoeld, dan is er nog niks mis mee.

Was een sportieve wedstrijd op 1 of 2 overtredingen na en er was wederzijds voldoende respect.

Storm in een glas water. Waar moeten ze dan gaan juichen? In een speciaal afgemeten juichvak op het veld?

Er is een gezegde: balbezit is niet alles.... Aldus de man die jaren voor Barca heeft gespeeld lol. Verder ben ik benieuwd naar City - PSG. Wordt weer prachtig (hoop ik iig). City is voetballend na Bayern het beste team. Maar PSG is gewoon letaal.

14 april 2021 om 09:10

Ik vind City voetballend beter dan Bayern, maar t zijn wel twee verschillende soorten voetbal dus je moet je ook wel afvragen in hoeverre je t kan vergelijken. City is veel meer op korte passen en techniek gebouwd, Bayern speelt veel dynamischer. Ik vind dat City dit jaar behoudens enkele uitglijders veel constanter presteert en de wedstrijden over het algemeen makkelijker naar zich toetrekt. Niet voor niets staan ze in de zwaarste competitie met grote afstand bovenaan, Bayern moet nog wel echt flink aan de bak om kampioen te worden. Maar goed, ieder z'n voorkeur, City PSG is een fantastisch affiche en Poch heeft geloof ik een aardige track record tegen City. Ben benieuwd

14 april 2021 om 10:06

PSG is het perfecte antigif voor het voetbal van City dus dat wordt een heel interessante wedstrijd. Maar City moet eerst Dortmund nog uitschakelen, het valt me op hoeveel mensen al doen alsof City door is.

14 april 2021 om 13:58

Sinds de bruyne fit is zijn ze toch minder gaan voetballen dus alles js mogelijk. Ik bedoel meer in de vorm van de rest balt nauwelijks mee en alle ballen op kevin dus dat zou je makkelijker kunnen afstoppen. Maar aan de andere kant buiten de grote 3 is PSG best matig. Verrati altijd geblesseerd of geschorst en dan is het een gatenkaas op het middenveld. Gueye en die verdediger naast kipembe komen echt te kort

‘Stel dat je de hele avond voor een vrouw zingt, maar er komt een andere man en die neemt haar mee. Dan is ze weg’Neymar is tegenwoordig de Trey Songz van het voetbal, aka: Mr. Steal your girl. In tegenstelling tot anderen gun ik het PSG van harte dat zij de Champions League weten te winnen.

14 april 2021 om 13:53

Zo hard gelachen om die uitspraak van hem 🤣 ik gun PSG ook wel een CL titel. Volg ze al sinds weah en ginola

Counterploeg, jankers, onsportievelingen die overigens wel kunnen voetballen. Het lijkt wel of ze hun kwaliteiten willen verbergen met hun lelijke manier van voetballen. Maar goed, ze willen niet vermaken, maar gewoon winnen. Al zijn de doelpunten die ze maken en sommige hoogstandjes tijdens de wedstrijd van hoge kwaliteit. En Neymar? Er bestaat natuurlijk geen narcistischer, jankeriger, en onsportievere speler die trouwens ook zo goed kan voetballen als hij. Hopen dat PSG nooit de CL wint, want dan hebben heel veel mensen een slechte zomer.

14 april 2021 om 09:07

Ik vind net dat de wedstrijden van PSG in de champions league de meest entertainende zijn dit jaar. Ze mogen er dus nog heel lang in blijven voor mij.

14 april 2021 om 09:35

Ze zijn op hun best tegen aanvallende ploegen. Madrid en Chelsea ligt hen het minst qua spel omdat die heel compact spelen.

14 april 2021 om 09:40

Chelsea is wel niet goed genoeg denk ik. En tja als het wat tegenzit en Nacho, odriozola en Militao spelen tegen Neymar, Mbappe en Di Maria dan wordt dat ook wel wat. Ik zou trouwens Liverpool nog niet uitsluiten.

14 april 2021 om 09:27

Helemaal mee eens, wat heb ik mij lopen ergeren aan die tijdtrekkende keeper Navas en elke speler van PSG die een ingooi of vrijetrap moest nemen...

Hoop dat ze de finale halen en die dan weer met 1-0 of 2-1 verliezen...

Weer een net niet uitkomst voor ze.

14 april 2021 om 10:18

Vreemde reactie. Ik ben niet voor Psg, maar alle ploegen rekken tijd als de winst in zicht is en het verschil één goal. Ook United doet dat.

14 april 2021 om 10:42

Verschil is dat United dit nooit zou doen vanaf minuut 1 in de eerste wedstrijd, die Navas wel! En hij heeft dit gewoon 2x 90+ min vol kunnen/mogen houden.

14 april 2021 om 10:52

Nou utd heeft dit juist tegen PSG gedaan in de CL. Ieder ploeg doet dit. Ajax bijv had dit ook tegen Tottenham moeten doen destijds.

14 april 2021 om 11:04

@blink182 -
Er is een verschil tussen verdedigend & voorzichtig spelen en bij elke situatie tijd lopen te rekken zoals PSG 2x 90+ min deed

14 april 2021 om 13:48

Ik heb denk ik een andere wedstrijd gezien. Vond beide wedstrijden vrij spectaculair. Had mij om het even geweest wie door zou gaan. Gunde het misschien Bayern meer, jammer dat Lewa er niet bij kon zijn. Ik kon net zo genieten van het spel van Psg. ik vind wel dat de verdediging van PSG wel vrij matig is. Kon bij vlagen genieten van de acties van neymar en paredes het lijkt alleen alsof Neymar een tank heeft voor 50 minuten.

14 april 2021 om 14:23

Tuurlijk mag je je daaraan ergeren, maar je mag er misschien ook wel iets genuanceerder naar kijken. Wat zou jij gedaan hebben? Bayern moest 2 doelpunten maken en willen dus graag tempo in de wedstrijd hebben, PSG hoeft niet en dus willen graag het tempo uit de wedstrijd halen. Volledig begrijpelijk dus, maar wel doodirritant inderdaad. Al heb ik me er niet zo aan geïrriteerd, ik heb genoten van de wedstrijd en die momentjes rust tussendoor zorgde ervoor dat ik ook even tot rust kon komen want het was onwijs spannend

Tja. Kimmich, Mã¼ller en in het verleden spelers als Kahn, Effenberg, Basler en Matthã¤us deden ook regelmatig aan provocatie en grootspraak net als Uli Hoeness. In dat licht snap ik Neymar nog wel, hoewel het zelf ondanks zijn megatalent natuurlijk een enorme huilebalk is.

Ah dus de puta Madre was ook aan Parades gericht.

14 april 2021 om 09:47

Ik ben zelf kaapverdiaan en wij praten creols en puta madre is gewoon een standaard woord. Zoals motherfucker wat je gebruikt in zulke momenten als opluchting. Ik kan niet begrijpen dat mensen tegen neymar zijn. Een genot voor het voetbal. Tuurlijk laat hij zich vaak vallen, maar is ook een vorm van tactiek. Hij verziekt je avond op elke vlak. Als je ooit hebt gevoetbald kan je niet tegen deze man zijn. Als bayern voor stond zouden ze het zelfde doen, muller heeft daar ook een handje van.

14 april 2021 om 10:09

Ik heb zelf gevoetbald, dat aanstekken heb ik een hekel aan juist bij iemand die goes kan voetballen. Ze gaan de hekft van de tijd liggen te rollen terwijl als ze oostaan ze scoren

14 april 2021 om 10:15

Ik begrijp niet dat mensen nog steeds niet weten dat er tig voetballers zijn die puta madre gebruiken in verschillende vormen. Hetzelfde als dat hier vaak gvd gezegd wordt. Totaal niet gericht tegen een persoon, gewoon een uiting.

Allemaal erg overdreven, laat ze lekker zo'n belangrijke overwinning vieren. PSG is na Liverpool mijn favoriete team die nu nog in de CL zit. Heerlijk om Neymar Mbappe en Di Maria daar te zien voetballen. Van mij mogen ze wel een keer die CL winnen.

Gisteren won in mijn ogen alweer de ploeg die in de wedstrijd de minste aanspraak daarop maakte qua kansen. Over twee wedstrijden genomen vond ik Bayern beter en ik denk dat ze met Lewandowski zouden hebben gewonnen. Maar zouden hebben biedt natuurlijk geen garantie. Wat wel zo was, is dat dit een fantastisch tweeluik was voor de neutrale toeschouwer (zoals ik). Ik vond wel Neymar erg theatraal (maar daar deed de scheidsrechter niets aan, sterker nog hij ging erin mee), maar gisteren wel de beste speler op het veld, al had hij natuurlijk wel moeten scoren. Ik denk dat City van Dortmund wint en gaat winnen van Psg.

Neymar is zo'n fantastisch voorbeeld dat je de waarde van een persoon niet kan uitdrukken in geld of voetbaltalent. Klein, klein mannetje is het.

In zulke topics krijg je altijd die zuurpruimen die weer ff moeten vertellen hoe naar Neymar als mens wel niet is. Maar ik vim die Kimmich mss nog wel erger. Hele vervelende figuur vind ik het. Overdreven juichen, tegenstander provoceren. Echt ouderwtse Duitse stereotype. Alleen krijgt hij dan weer nooit kritiek of haat. Ik zie dan ook weinig fout in wat Neymar deed. Als je van die overdreven gebaartjes jan uitdelen, kun je ze ook incasseren. Kijk naar hoe hij met Alibaba om ging, omdat hij wel gwn respectvol was naar hem in de finale.

Je kan zeggen wat je wilt, maar die tegenaanvallen van PSG daar zit af en toe wel heerlijk voetbal in. Die actie met het schot op de lat van Neymar was echt weergaloos, het gemak waarmee dat leek te gaan en dat dan op dit niveau. Die afgekeurde goal van Mbappe waar die het ijskoud afmaakt en die actie van Di Maria waarvan het tikje langs Neuer helaas net wat te scherp was voor Neymar. Als neutrale toeschouwer heb ik toch echt wel weer genoten van die voetballende kwaliteiten van de aanvallers van PSG en sowieso van dit tweeluik in zijn geheel. Zie Neymar hier niet zo zeer iets verkeerds doen, hij mag het toch vieren als ze doorgaan naar een volgende ronde tegen een grootmacht als Bayern, zeker na de finale van vorig jaar,

Ach zo erg was t niet je mag ook best blij zijn, maar verder roepen ze wel erg hoog van de toren. Je hebt Bayer verslagen maar die hebben al de CL van je gewonnen, nu heb je nog niks dus houd jezelf rustig. Wil alleen wel nog een keertje zeggen dat ik PSG het liefst kijk vanwege Di Maria - daar kan ik uren naar kijken, het ziet er altijd mooi uit maar is ook altijd effectief en hij brengt neumar en Mbappe zo vaak in stelling, pracht voetballer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC7940
3.AS Monaco7433
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder291
K. MbappéAanvaller2925
Pablo SarabiaMiddenvelder266
M. KeanAanvaller2512
K. NavasKeeper270
M. VerrattiMiddenvelder210
L. ParedesMiddenvelder201
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 16 8 5 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar onthult met wie hij dolgraag nog eens wil samenspelen

Neymar zou graag nog een keer samen willen spelen met Cristiano Ronaldo, zo heeft hij onthuld tegenover GQ France. De sterspeler van Paris Saint-Germain, die afgelopen week zijn contract verlengde bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren