Neymar komt na duel met Bayern met nieuws over nieuw megacontract

Woensdag, 14 april 2021 om 06:55Chris Meijer • Laatste update: 07:33

Neymar gaat op korte termijn zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengen, zo bevestigde de aanvaller na afloop van het met 0-1 verloren duel met Bayern München. Ondanks de nederlaag plaatsten les Parisiens zich ten koste van de titelverdediger voor de halve finale van de Champions League. Een contractverlenging van Neymar in Parijs hangt al langer in de lucht, daar diverse media in februari al meldden dat hij zou bijtekenen.

Het huidige contract van Neymar loopt nog door tot medio 2022 en beide partijen onderhandelen al langer over een nieuwe verbintenis. Het Braziliaanse TNT Sports en het Franse RMC Sport maakten begin februari melding van een akkoord tussen PSG en Neymar over een nieuw vierjarig contract. Toen ook Qatar Today meldde dat Neymar tot medio 2026 zou gaan bijtekenen, leek de officiële bevestiging aanstaande. PSG trad desondanks naar buiten met de mededeling dat er nog geen sprake was van een akkoord.

De entourage van Neymar sprak dinsdag tegen France Football van een overeenstemming met PSG tegen hetzelfde jaarsalaris (naar verluidt 36,8 miljoen euro), terwijl transferexpert Fabrizio Romano melding maakte van een ‘flinke Champions League-bonus’ in het nieuwe contract. Nu lijkt de bevestiging inderdaad aanstaande, getuige de uitspraken van Neymar na afloop van het duel met Bayern. “De contractverlenging is niet langer een probleem. Ik voel me enorm op mijn gemak hier bij PSG. Eigenlijk voel ik me zelfs gelukkiger dan ik was, dit is mijn thuis”, zei Neymar in gesprek met de Braziliaanse tak van ESPN. Ook PSG-president Nasser Al-Khelaifi verscheen na het bereiken van de halve finale van de Champions League voor de camera’s.

“We hebben veel geïnvesteerd om met PSG de Champions League en alle andere prijzen te winnen. Neymar en Kylian hebben geen excuus om te vertrekken, we hebben alles in huis om toernooien te winnen”, zegt Al-Khelaifi in gesprek met RMC Sport. “We hebben een geweldig team, ook al respecteren we de anderen. Het is nog niet over, we moeten doorgaan en rustig blijven. De Champions League is nog niet voorbij, we moeten iedere dag harder werken. Het geloof is er en het geheim is dat we hard werken, de details maken het verschil.”

PSG wil ook dolgraag verlengen met Kylian Mbappé, die nog tot medio 2022 vastligt. Neymar deed een aantal maanden geleden al een beroep op zijn ploeggenoot. “Ik wil bij PSG blijven en ik hoop dat Kylian ook blijft. Dat is natuurlijk de wens van elke PSG-supporter. Met Kylian heb ik een relatie als een broer. We spelen graag samen en willen dat PSG een geweldig team wordt", sprak Neymar, die de laatste tijd continu gelinkt werd aan een terugkeer naar Barcelona. De Braziliaanse aanvaller die 34 zal zijn als zijn nieuwe contract afloopt, kwam in zijn eerste drieënhalf jaar bij Paris Saint-Germain tot 107 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 83 goals en 49 assists.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door hangover96)

benieuwd of mbappe ook blijft , neymar had hem gister wel een balletje moeten geven einde wedstrijd . verder was neymar met momenten wel goed , ook aantal keer balverlies , en had moeten scoren , ik ben benieuwd in de zomer of kyllian blijft of gaat .

14 april 2021 om 08:41

Ik ben vooral benieuwd waarom Neymar ineens zo gelukkig is daar? Heeft natuurlijk niks te maken met geld, niks te maken met het feit dat de topclubs uit zijn favoriete competitie financieel niet (meer) in staat zijn hem te halen, niks te maken met het feit dat hij niet meer de prio is van veel topclubs (maar eerder Mbappe en Haaland) en niks te maken met het feit dat ie de uitdaging van een zwaardere competitie niet aan kan. Nee, het is allemaal omdat Parijs ineens de mooiste stad is, PSG de beste club, de Franse competitie de beste competitie en omdat ie daar modaal betaald krijgt....

14 april 2021 om 10:21

Parijs is toch ook gewoon een fantastische stad om te wonen? De club heeft echt wel visie als je ziet dat Mitchel Bakker gisteren invalt. Je leeft daar voor de CL en de competitie is minder interessant.
PSG vind ik nou net wel een interessant project, er zijn echt supersterren gekocht maar er is ook gekeken naar talentontwikkeling en er is wel enige rust.
Ze proberen vanuit een visie te werken en dat vind ik juist wel mooi, dat het soms niet lukt is jammer, dat er veel geld bij komt kijken, tja dat is voetbal. Waarom zouden Bayern, Real, Barca, Juve en de Engelse clubs het alleenrecht hebben op met geld smijten? PSG is gewoon een prachtige traditieclub die sinds de overname ook mee kan doen met de grote jongens. Dat vind ik niet gek voor een voetbalclub uit Parijs, een van de grootste steden van Europa

14 april 2021 om 13:28

magikhetwete, je noemt het visie als een Bakker invalt, ik noem het pure armoe, maar onze meningen mogen daar over verschillen natuurlijk. Om de megasterren te financieren hebben ze goedkope(re) spelers nodig op de andere plekken. Maar dat is inderdaad ook beleid. Maar nogmaals, meningen mogen erover verschillen. Over een ding kan ik echter je mening echt maar moeilijk begrijpen: PSG is verre, maar dan ook verre van een prachtige traditieclub. PSG had 2 keer de titel gewonnen voordat Qatar kwam, speelde pas een jaar of 40 op het hoogste niveau. Bovendien hebben ze eigenlijk altijd rijke eigenaren gehad. Kan me herinneren dat er vaker schandalen zijn geweest rond PSG en hun eigenaar/sponsor Canal . Traditieclubs zijn clubs als Marseille, Saint-Etienne, Bordeaux. Maar PSG wordt in Frankrijk, buiten Parijs, gezien als een poenerige rotclub.

14 april 2021 om 15:39

Neymar wilt weg. Hij is natuurlijk iets meer geïntegreerd, maar hij wilt weg (nogsteeds). Sooner or later zal het naar buitenkomen. Voor nu bespeeld hij de media en fans gewoon.

14 april 2021 om 17:46

En waar wil Neymar heen? Clubs hebben liever Mbappe en Haaland. Niemand gaat zoveel betalen voor een blessuregevoelige spelers zoals Neymar. Speelt vaak net de helft van de competitieduels (of nog niet eens).

Neymar wat een geweldenaar! Blij voor PSG dat hij blijft! Wat Mbappe betreft: ben er vrijwel zeker van dat hij niet zal verlengen, Real is zijn droom en als ie blijft dan zal hij lange tijd niet naar Real kunnen gaan( ookal is hij jong) dus daarom denk ik dat ie vertrekt! Zou dan Sancho halen als opvolger indien hij oren heeft naar de Ligue 1. Btw over de CL: denk dat Real hem pakt, ervaring zat en Hazard zal hen de titel bezorgen let op mijn woorden.

14 april 2021 om 07:23

Hazard heeft op de avond van de CL finale een eetafspraak bij Burger King

14 april 2021 om 08:25

Grappig. Wellicht dat hij in zijn leven 1x een hamburger heeft gegeten (op een dom moment) en dat dit hem blijft achtervolgen

14 april 2021 om 07:37

Hazard? Die is meer geblesseerd dan dat hij speelt

Het schijnt dat toen hij de pen wilde pakken om te tekenen, de pen hem schopte en hij 3 minuten lang op de grond bleef rollen. Gelukkig is hij er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.Neymar is echt een geweldige voetballer maar imo met veel nare maniertjes. Zonde want heeft hij helemaal niet nodig . Dit maakt in mijn ogen het potentiële verschil tussen een hele goede voetballer of een legende.

14 april 2021 om 12:52

Dat is gelul iedereen zal neymar herinneren als een Legende mede door het rollen

14 april 2021 om 17:49

Totaal geen legende voor mij. Stond bij Barca in de schaduw van Messi en speelt nu in een nietszeggende competitie. Heeft geen WK gewonnen met Brazilië. Daarnaast een gigantische aansteller met een kort lontje. Kan goed provoceren maar trapt er zelf ook graag op los.

14 april 2021 om 18:11

Er zijn wel meer prima spelers die geen WK hebben gewonnen, waaronder Cruijff, Ronaldo en Messi - ik bedoel dat is toch niet echt een kritiekpunt?

Toch nog wel een verrassing dat neymar blijft. Denk mbappe vertrekt maar dacht dat bij neymar ook.

14 april 2021 om 10:47

Tja, voor neymar is er atm niet echt concrete interesse. Tenminste niet deze zomer dus vertrekken deze zomer leek me sws kansloos

De vraag is hoe Neymar zal voetballen zonder Mbappe. De Braziliaan is geweldig maar zonder Mbappe zal het toch minder zijn denk ik. Wie gaat PSG halen ipv de Fransman?

14 april 2021 om 07:55

Wie gaat Real halen ipv de Fransman?

14 april 2021 om 08:38

Maak jij je daar als Barcelona fan al zorgen om? Ik snap het. Het leven is nu al zuur genoeg. Maar Mbappé verlengd om 1 reden niet en dat is omdat hij naar Real Madrid vertrekt. Eigenlijk hebben wij de Fransman niet eens nodig om kampioen te worden in La liga .

14 april 2021 om 08:50

Je staat niet eens eerste in de competitie. Hoe kom je er dan bij dat je Mbappé niet eens nodig hebt om kampioen te worden in La Liga?

Verder is het wel langzaam eens tijd dat er wat gedaan gaat worden aan die Madrid fans.

Doen allemaal alsof Mbappé al lang en breed getekend heeft bij Real... Hou toch op. Jullie hebben 0 inside information.

14 april 2021 om 09:08

Op basis van vorig seizoen misschien @GLENN?

14 april 2021 om 09:19

Glenn, wat moet er gedaan worden aan de Madrid fans als alle Spaanse kranten dit schrijven? Of ga jij ze dit ook al verbieden? Grappig. Trouwens betreft het winnen van La liga zonder Mbappé heeft Lierse1997 jou al beantwoord, die werd vorig seizoen gewonnen. En ook dit jaar hebben wij van Barcelona 2 keer gewonnen en van Atletico gewonnen. Volgens de bookmakers is Real Madrid nu ook favoriet voor La liga. Dus wacht af en we zullen zien wie als 1e eindigt zonder Mbappé .

14 april 2021 om 09:30

De vraag is vooral hoe PSG zou gaan renderen zonder Mbappe. Neymar blijft de Ligue 1en de Champions League wel aan flarden schieten.

Neymar is 29 en mist ontzettend veel wedstrijden. Zou voor Barca toch ook een enorm onverantwoorde investering zijn. En zo fijn is hij daar niet vertrokken. Hazard wordt helemaal lastig verhaal voor Real. Die jongen heeft zelfs nog nooit een clasico gespeeld. Die jongen is al 30.

mmmmm betekent dat Messi dan naar PSG gaat? Neymar wilde nog met Messi samen spelen zeiden paar weken terug!

Als PSG op de spelers die simpelweg vervangbaar zijn kan upgraden hebben ze echt een team dat voor alle prijzen kan strijden. Of in ieder geval nog meer kans erop maakt dan nu al. Zo jammer dat dit team in Frankrijk speelt.

14 april 2021 om 09:33

Buiten Neymar en Mbappe zijn ze min of meer allemaal vervangbaar. Zonder die twee is het totaal geen indrukwekkende ploeg. Het zijn vooral die twee spelers die PSG een kandidaat maken voor de Champions League. Nu zijn Di Maria en Verratti wel goed overigens.

14 april 2021 om 09:43

Mwah, ik vind Marquinhos en Navas goed genoeg. Kimpembe, Danilo en Gueye ook redelijk tot goed. Gekeken naar de opstelling gisteren zijn het vooral de backs, Paredes en Draxler waar je een betere speler nodig hebt. Ik heb wel het idee dat sommige spelers onderschat worden.

14 april 2021 om 18:14

Marquinhos en Kimpembe zijn toch wel lastig te vervangen, en Verratti en Di Maria wordt ook niet eenvoudig. En ik bedoel, hetzelfde kan je zeggen over Bayern - hoeveel spelers behalve Lewandowski en Neuer zijn onvervangbaar?

Ik heb niks met de manier hoe PSG geleid wordt en het aan zijn financieringen komt, maar ben ergens wel blij dat hij blijft, anders spelen straks alle toppers alleen nog in de BPL of La Liga. Vind t juist mooi dat er een aantal ploegen yut andere landen zich met deze grootmachten kunnen meten (Paris, Bayern en Juve met name)

Wat mij betreft is hij vanaf nu de allerbeste voetballer die er op deze planeet loopt. Zo enorm lang van Messi genoten, en dat doen we nog steeds, maar die raakt langzaam zichtbaar op leeftijd. Wat ik gisteren zag van Neymar... Zo monsterlijk veel voetbal in zijn poten. Kappen, draaien, hakjes, scharen, die flair. Dat speelse gemak, alsof hij nóg veel beter zou kunnen. Natuurlijk, los van zijn jammerlijk acteerkunsten, is hij een voetballende geweldenaar.

14 april 2021 om 09:43

Volledig mee eens, jammer maar wel begrijpelijk dat mensen hem afserveren vanwege zijn maniertjes. Hij was gisteren echt on fire.

14 april 2021 om 18:20

Ja, Neymar is een soort klassieke Cruijff of Maradona type dat eigenlijk niet meer bestaat in het moderne voetbal met zijn strikte systemen en gedisciplineerde dravers op het middenveld. Zwerft in een vrije rol ergens tussen middenveld en aanval, wil alle ballen hebben, is bijna onmogelijk van de bal te krijgen zonder 'm een schop te geven, en hij kan zowel met passes en combinaties strooien als egoistisch zelf voor de goal gaan.

Mijn thuis, laat me niet lachen. De man spreekt nauwelijks een woord Frans. Hij voelt zich denk ik vooral thuis bij het zien van zijn loonstrookje.

@nick140 Je hebt volkomen gelijk, echter laat ons eerlijk zijn: vrijwel elke speler die ergens (bij)tekent roept in de perspraatjes die daar bij horen diezelfde onzin. Sommigen laten de mensen van de club die daar beter in zijn zo'n perspraatje schrijven. Dat hoeven ze dan alleen nog een beetje te bestuderen en dan krijg je deze onzin dus te horen. Overigens heeft Neymar absoluut niet mijn sympathie maar die heeft hij niet nodig ook. Hij is een geweldige voetballer maar dat enge gedrag van hem kost nogal eens een kaart en dus ook schorsing. Als je zijn dommige activiteiten tegen Lille nog eens bekijkt, dan zou ik als club toch eens denken aan een clausule waarin staat dat als hij op die manier tegen schorsingen aan loopt hij ook een stukje salaris in mag leveren. Maar ik weet het, dat durven clubs niet aan de almachtige zaakwaarnemer voor te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens154
4.OGC Nice1312
5.Angers134
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder83
K. MbappéAanvaller84
G. WijnaldumMiddenvelder70
M. IcardiAanvaller73
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller41
MarquinhosVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1288 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 4 1 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

Mbappé spreekt met Neymar na veelbesproken beelden vanuit dug-out

Mauricio Pochettino tilt niet te zwaar aan een incident omtrent Kylian Mbappé en Neymar in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Montpellier (2-0) van zaterdag. Nadat Mbappé werd gewisseld, nam hij...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren