Zaakwaarnemer en FC Den Bosch clashen: ‘Niet normaal, echt kinderachtig’

Dinsdag, 13 april 2021 om 21:11Daniel Cabot Kerkdijk

FC Den Bosch heeft dinsdag per direct afscheid genomen van Dhoraso Moreo Klas. De twintigjarige middenvelder heeft volgens de Keuken Kampioen Divisie-club een mondeling akkoord over verlengen van zijn aflopende contract verbroken toen hij aangaf dat hij in de zomer voor een andere club kiest. Technisch manager Jan Gösgens en zaakwaarnemer Brian Tevreden staan lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie.

“Niet normaal. Echt kinderachtig”, reageert Tevreden in gesprek met het Brabants Dagblad op de beslissing van FC Den Bosch. “Dhoraso speelt op amateurbasis bij FC Den Bosch. Dan is het toch logisch dat hij weggaat als hij bij een andere club een contract kan tekenen?” Moreo Klas kwam in 2017 in de jeugdopleiding terecht en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste. In 27 officiële wedstrijden was hij goed voor 2 doelpunten.

Volgens het regionale dagblad heeft Moreo Klas een aanbieding van ADO Den Haag voor drie seizoenen op zak. “Maar ADO is niet de enige club. Er is meer interesse uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. En ook uit het buitenland, maar daar gaat Dhoraso zeker niet heen”, vervolgt Tevreden, die bestrijdt dat er sprake was van een mondelinge overeenkomst. “In januari is er even over een contract gesproken. Maar inmiddels is het half april en ligt er nog niets.”

Tevreden betreurt dat de wegen van Moreo Klas en FC Den Bosch op een dergelijke manier uit elkaar gaan, vooral omdat de middenvelder veel aan de club te danken heeft. “De club of de trainer neemt hij niks kwalijk. Het komt puur door die technisch manager. Die maakt deze zaak heel persoonlijk.”

Gösgens benadrukt dat er wel degelijk een contract klaarlag voor de middenvelder: tot de zomer van 2023, met een optie. “Hij hoefde alleen nog maar te tekenen en had toegezegd dat ook te gaan doen. Net als zijn zaakwaarnemer. En daar komen beiden plotseling op terug. (…) Ze zijn gewoon met onze aanbieding bij andere clubs gaan shoppen. Dat is not done.”

FC Den Bosch beleeft een ronduit teleurstellend seizoen. De ploeg van trainer Jack de Gier, die in februari de ontslagen Erik van der Ven opvolgde, won in de eerste 33 speelrondes slechts vijf keer en staat op de laatste plaats. Met nog vijf speelrondes te gaan heeft FC Den Bosch, dat in 2004/05 voor het laatst in de Eredivisie speelde, vier punten achterstand op nummer negentien FC Dordrecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sirius)

Tja hier snijdt den bosch zich lelijk in dr vingers
als Klas op amateurbasis speelt
Heeft den bosch niks te zeggen in deze kwestie hij is vrij om te bepalen wat en waar hij wilt spelen

13 april 2021 om 21:35

Maar een mondelinge overeenkomst is in Nederland wel rechtsgeldig. Alleen moeilijk te bewijzen. Als het waar is, is Den Bosch daar boos over, het was netter geweest als Klas niks had toegezegd.

13 april 2021 om 21:47

Nee hoor. Ben geen jurist maar onlangs een huis verkocht en gekocht. Beide makelaars benadrukten dat de overeenkomst pas rechtsgeldig is als er een handtekening op papier staat.

13 april 2021 om 21:50

Ik zou jouw makelaar adviseren zich bij zijn vak te houden (huizen verkopen), want een mondelinge overeenkomst is zeker rechtsgeldig maar inderdaad lastiger te bewijzen.

13 april 2021 om 21:53

Dan noem je net 1 van de weinige voorbeelden waarin een mondeling akkoord niet rechtsgeldig is. Bij een woning dient de overeenkomst schriftelijk afgehandeld te worden. Dat is per wet besloten. In het geval van een sportcontract is een mondelinge overeenkomst rechtsgeldig. Echter valt zo'n overeenkomst maar heel zelden te bewijzen, waardoor je het gesprek haast zou moeten opnemen om het juridisch waterdicht te maken. Mensen hebben er doorgaans geen moeite mee om te liegen in dergelijke situaties als ze onder zo'n overeenkomst uit willen en kunnen komen.

13 april 2021 om 22:00

@CaeserMisschien kun je je beter eerst in de materie verdiepen voor je reageert. Juist in deze sector is alleen een schriftelijke overeenkomst rechtsgeldig.

14 april 2021 om 08:18

Voor aankoop huizen door particulieren geldt idd dat er een getekende koopovereenkomst moet zijn. Verder zijn mondelinge overeenkomsten rechtsgeldig.

13 april 2021 om 21:47

Valt mee met het in de vingers snijden. Die kerel kan er echt helemaal niks van.

''ze zijn gewoon met onze aanbieding bij andere clubs gaan shoppen. Dat is not done.”''

Ben je soms nieuw in het voetballen? Hoe naief kun je zijn.

13 april 2021 om 21:48

Anderzijds was er wel een mondeling akkoord; dat is gewoon rechtsgeldig. Tenzij je zo'n akkoord opgenomen hebt heb je juridisch bijna geen poot om op te staan, maar het verklaart de tegenreactie van de club wel enigszins. Maar goed, een club moet weten dat iets pas definitief is als de handtekeningen gezet zijn. Verder is het ook wel een beetje hypocriet, want als Den Bosch ineens een buitenkansje kan aantrekken die al een mondeling akkoord heeft bij een andere club, zullen ze dat zeer waarschijnlijk niet nalaten. Hypocriet wereldje, topsport.

13 april 2021 om 21:49

Dit is al de 3e keer in 1 seizoen dat dit Gosgens overkomt. Eerst met Lumu, toen Sneijder en nu deze. Deze man heeft niet echt verstand van beleid maken.

Mogelijk dus weer een jonge gast voor ado. Wat routine in de as zou wel wenselijk zijn om geen veredeld jeugd elftal te hebben lopen.

Tja. Er is dus interesse van clubs uit de eredivisie dan kan deze jongen wel degelijk voetballen. Den Bosch heeft of had blijkbaar niet de middelen om hem een profcontract aan te bieden dan is het logisch dat deze speler verder gaat kijken natuurlijk. Hij heeft dan weliswaar veel te danken aan Den Bosch maar hij moet aan zijn eigen situatie en carrière denken. Dit zegt wel heel veel over de hele zorgelijke financiële situatie van Den Bosch waar ongetwijfeld meer clubs in de KKD mee te maken hebben door deze crisis

Wat een belachelijke houding van Den Bosch: er lag een contract klaar, hij hoefde alleen te tekenen. Het lijkt wel alsof ze denken dat een contract klaarleggen al tot een verplichting leidt. Lachwekkend!!!
Die Tevreden mag shoppen wat hij wil voor die jongen als hij a. Nog als amateur bij Den Bosch zit en b.dat prachtige contract dat "klaar ligt " nog niet ondertekend heeft.

Brian tevreden is geen koekenbakker. Heeft Reading op 1 penalty naar PL gehaald. Was enorm creatief qua financiën. En die eigenaar bracht hem daarna zelfs bij een nieuwe club. Roeselare had er vooraf alleen een puinhoop gemaakt dus kun je weinig goed doen. Ook jaren bij Ajax gewerkt. En uit solidariteit met Jonk ging hij ook weg. Terwijl hij kon tekenen. Apart dat Den Bosch het via de media bespeelt. Waarom een trap na geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong PSV294
11.VVV-Venlo26-7
12.FC Den Bosch26-15
13.Telstar23-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. FelidaMiddenvelder210
R. LeijtenMiddenvelder182
J. HornkampAanvaller185
R. MuldersMiddenvelder150
S. van der HeijdenMiddenvelder141
S. van BakelAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

3 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren