Pieters verscheurt nieuw contract met FC Utrecht en gaat studeren

Dinsdag, 13 april 2021 om 19:17Daniel Cabot Kerkdijk

Tim Pieters is bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van FC Utrecht, zo meldt de club dinsdag. De aanvaller van Jong FC Utrecht kiest in onderling overleg met FC Utrecht voor zijn studie boven een extra contractjaar. Pieters keerde afgelopen zomer terug bij FC Utrecht, waar hij tussen 2014 en 2016 ook in de jeugdopleiding speelde.

Pieters speelde dertig wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij zes assists. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik afgelopen jaar bij FC Utrecht een kans heb gekregen in het betaalde voetbal”, vertelt Pieters over zijn keuze. “Maar ondertussen worstelde ik afgelopen periode met de keuze die ik moest maken tussen mijn studie en profvoetbal.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik was erg blij dat FC Utrecht met me door wilde en mijn optie heeft gelicht, maar mijn twijfel bleef. Deze twijfel kwam mede omdat ik op korte termijn weinig perspectief zag op speelminuten in het eerste elftal en meer kans op slagen zag bij mijn maatschappelijke carrière. Na diverse gesprekken met de trainer en Jordy (Zuidam, technisch directeur, red.), heb ik de keuze gemaakt om volledig voor mijn studie te gaan.”

“Het was een moeilijke keuze, maar ik ben blij met de ervaringen die ik hier heb opgedaan en met de medewerking van FC Utrecht”, stelt Pieters. FC Utrecht nam het talent afgelopen zomer over van amateurclub USV Hercules.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Je hoort het vaker de laatste tijd Kijk naar de keeper volgens mij van dordrecht Dat ze op jonge leeftijd het profvoetbal achter zich laten Pieters heeft gelijk Als dit zijn keuze is Ieders geval veel succes En dat we toch 30 wedstrijden van je hebben mogen genieten

13 april 2021 om 20:32

Logisch! De voetbalwereld wordt er niet gezelliger op. Daarnaast voelen de types met het vermogen een studie te doen steeds meer afstand van de gemiddelde denkwijze. Die wordt steeds egoïstischer en daarnaast steeds meer straat. Heel veel gasten zijn compleet de weg kwijt. Al met al werkt het niet echt motiverend voor dit soort gasten en zeker niet als er ook geen perspectief is

13 april 2021 om 20:59

Toch denk ik dat je niet echt zo erg van voetbal/sport houdt als je je studie boven voetbal kiest. Zelf ben ik een aardige studiebol maar ik kan me niet voorstellen dat je echt van voetbal houdt als je je studie prefereert. Studeren kan altijd later nog en als je op dit niveau bent gekomen kun je zeker een leuke carrière tegemoet gaan met de juiste motivatie.

13 april 2021 om 21:22

Onzin, de top is maar voor weinig weggelegd en dan bedoel ik zelfs Utrecht met de top. Als je op je 19e nog maar weinig perspectief op speelminuten bij Utrecht 1 dan zal je jiet veel verder komen dan onderkant ED of KKD. Dan is de keuze voor een maatschappelijk carrière toch niet zo ingewikkeld.

14 april 2021 om 08:16

Als hij niet van voetbal hield was hij wel helemaal gestopt. Een profcarriere is heel wat anders dan een balletje trappen of van het spelletje houden.

Goede keuze en veel respect voor. Voor de meeste jongens is profvoetballer zijn toch een droom en Pieters heeft genoeg zelfreflectie dat hij de top niet gaat halen. Maar bij Jong vond ik hem zeer verdienstelijk en maakte hij af en toe ook het verschil. Wat echt jammer is, is dat de selectie van het eerste elftal bij Utrecht zo breed / groot is dat jeugd echt nauwelijks een kans krijgt. Wat dan precies het idee is van zo'n Jong elftal ontgaat mij volledig en vind ik juist voor een club als Fc Utrecht met een goede academie en notabene een Jong elftal in de eerste divisie echt slecht beleid.

13 april 2021 om 22:00

Ik weet het even niet ma st Jago mokono vd bergh hilterman zijn gewoon spelers die vanuit jong dit jaar al minuten in 1 hebben gemaakt waarvan st Jago onbetwist basisspeler is dus hoezo krijgt de jeugd geen kans?

13 april 2021 om 22:46

Mokono: 44 minuten, Van den Berg: 0 minuten, Hilterman: 39 minuten. Dat is toch geen kansen geven? Wel eens vergeleken met andere teams? Jong Fc Utrecht doet het in de eerste divisie ook nog eens hartstikke goed. Allen St Jago speelt inderdaad zn wedstrijdjes maar verder.

14 april 2021 om 07:30

@nuanceman laatste tijd geen kkd gekeken zeker, utrecht staat bijna onderaan, en de laatste tijd wordt er ook geen wedstrijd meer gewonnen, ze begonnen leuk, en stonden een tijdje erg verdienstelijk erg hoog, maar nu zakt het allemaal weer flink in elkaar

14 april 2021 om 11:39

@juweel zeker wel, ik heb vrijwel iedere wedstrijd gekeken. Uitslagen en standen zeggen niet altijd alles over de kwaliteit van het voetbal. Ze doen niks onder voor Jong Ajax, Jong PSV en Jong AZ en maken het vrijwel iedere tegenstander lastig. Het voetbal is alleen veel meer op het spel (ontwikkeling) gericht en veel minder op het resultaat.

Een moeilijke keuze, en een dappere. Ik heb geen idee hoe goed hij is, en hoever hij zou kunnen komen. Veel succes met de studie. Iemand die weet welke richting zijn studie is?

Op zich goede keuze. Als je al veel waarde hecht aan je opleiding en twijfelt tussen een maatschappelijke carriere kun je beter voor die maatschappelijke carriere gaan en dan ergens in de bollenstreek bij een Tweede Divisionist gaan spelen. Verdien je ook nog eens meer dan onderkant Ed/bovenkant Kkd.

Het is altijd wel boeiend om te zien hoe mensen met topsport omgaan. De ene zou de kans die Tim Pieters kreeg bij Utrecht met beide handen aangrijpen en Pieters gaat hier voor een totaal andere weg. Het zou leuk zijn als voetbalprogramma's meer over dit soort zaken zouden gaan. Mij lijkt het veel boeiender om een uurtje te week te luisteren naar een gesprek over de persoonlijkheid of over die sociologische aspecten die ervoor zorgen dat voetballers het net wel of net niet halen. Nu heb je uren aan voetbaltalkshows en overal zitten betweters die denken dat alle kijkers debiel zijn. Overal wordt nu vertelt wat iedereen met ogen allang gezien heeft.

14 april 2021 om 08:53

Dit dus! Ik zou zeggen: werk je idee uit en verkoop het aan een tv-zender.

Als je nu al kiest voor studie ipv van voetbal dan is een profcarrière sowieso niet de juiste keuze. Ik snap het sowieso niet. Studie kan altijd nog. Waarom niet proberen alles eruit te halen wat erin zit?

14 april 2021 om 08:25

Niet iedereen heeft die luxe.. Ik weet niet wat een speler van Jong Utrecht of in de eerste divisie tout court verdient, maar ik ga er vanuit niet voldoende om na je carriere rustig enkele jaren zonder inkomen te kunnen zitten. Nu als 19 jarige heeft hij de kans te studeren en misschien nog bij zijn ouders te wonen, zonder de zorgen van afbetalingen etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller328
M. MahiAanvaller227
M. SyllaAanvaller190
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren