Voetbalpraat ziet bij Ajax ‘de snelst vergeten voetballer aller tijden’

Dinsdag, 13 april 2021 om 07:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:32

In Voetbalpraat op ESPN bestond maandagavond verbazing over de move van Oussama Idrissi naar Ajax. De 25-jarige vleugelspits kwam in januari op huurbasis over van Sevilla, maar komt nauwelijks aan spelen toe. Voor Sjoerd Mossou komt dat niet geheel als een verrassing. "Dat is de snelst vergeten voetballer aller tijden, heb ik soms het gevoel", stelde de journalist.

"Ik denk altijd: Oh ja, die is er ook nog.", vervolgde Mossou. "Hij heeft natuurlijk niet zo'n hele slimme move gemaakt. Hij zat op de bank bij Sevilla, die situatie was niet heel raar. Dat is een grote club en als je daar binnenkomt, moet je het allemaal nog verdienen. Als je naar Ajax keek en je keek naar de posities en de bezetting van die posities, dan had je dit wel een beetje kunnen aan zien komen." Bij Ajax speelt aanvoerder Dusan Tadic aan de linkerkant, terwijl ook David Neres en Antony aanspraak maken op die positie.

Mossou verbaast zich er wel over dat Idrissi zondag tegen RKC Waalwijk (0-1) ook geen speelminuten werden gegund door Erik ten Hag. Kenneth Perez was het daarmee eens. "Dat rijmt niet helemaal met het verhaal dat hij zestien tot achttien basisspelers heeft, allemaal 'geweldenaars'", aldus Perez. "Dat rijmt niet met dat je Idrissi en Mohammed Kudus bijvoorbeeld niet opstelt. Ik ben ook niet van het rouleren, maar als je A zegt, moet je misschien ook wel B zeggen. Zeker met het drukke programma wat er nu aankomt."

Jeroen Elshoff had een verklaring voor het beleid van Ten Hag. "Er is echt een soort filosofie: je rouleert richting deze maanden en dan de laatste fase, als de prijzen worden verdeeld, dan laat je zoveel mogelijk je vaste elftal staan", aldus de commentator van de NOS. Perez haakte daarop in. "Dat was hij wel vergeten tegen Idrissi te zeggen, haha."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Kom maar lekker naar Arhnem deze zomer Oussama XD Nee even serieus ik snap wel dat Ajax hem gehaald heeft, was een fantastische speler bij AZ (beter dan Stengs en Boadu) maar ik vind het wel zielig dat hij gewoon geen minuten krijgt. Klaagt desondanks niet waar ik wel veel respect voor heb.

12 april 2021 om 19:39

Kun je uberhaupt in een seizoen doorverhuurd worden aan een andere club?

12 april 2021 om 19:43

Nee. Je mag pas wisselen tijdens een transferperiode.

Idrissi is nou eenmaal niet iemand die belangrijk is voor Ajax. Hij is een backupje die Ajax zich nu kan permitteren. Lullig voor Idrissi, en het gaat hem in Sevilla ook niet verder helpen. Maar Ten Hag denkt aannAjax, niet aan Idrissi...

12 april 2021 om 19:50

Maar als je Neres ziet spelen al weken lang.... is die dan wel belangrijk? Waarom dan Idrissi een kans geven.

12 april 2021 om 20:01

Neres is dan niet zo heel goed bezig, maar vertegenwoordigd in tegenstelling tot Idrissi wél kapitaal voor Ajax aangezien Idrissi maar een 'huurling' is en Ajax dus niets aan hem zal verdienen, mocht hij goed presteren.

Tenzij Ajax hem definitief koopt, maar dat verwacht en hoop ik niet. Schijnbaar kan Ajax Idrissi dan kopen voor zo'n 18 miljoen en dat zou echt krankzinnig zijn als Ajax dat doet.

Maar ben het wel met je eens dat Neres matig speelt. Heeft hier en daar wel wat goede wedstrijden gespeeld, maar moet echt weer constant worden en scherper worden.

Zelfde geldt overigens voor Antony, al heeft Antony dit seizoen toch veel meer zijn waarde bewezen en is dit pas zijn eerste seizoen bij Ajax.

12 april 2021 om 20:02

Omdat neres een eigen speler is die waarde vertegenwoordigd en er is meer belang dat hij zijn vorm herpakt dan een passant laten spelen. Dat is toch compleet logisch ?

12 april 2021 om 20:36

Ten Gaf geeft aan dat de beste speelt. Daardoor krijgt Brobbey nog speeltijd. Idrissi is een paar keer goed ingevallen en moet eigenlijk een kans krijgen ipv Neres/Anthony. Wat een onzin om te stellen dat er meer belang is bij het herpakken Neres zijn vorm. Dat mag niet ten koste gaan van de resultaten. Als Idrissi je een ronde verder kan helpen in de EL moet je hem opstellen. Dan moeten Neres en Anthony het maar vanaf de bank laten zien.

12 april 2021 om 20:59

Idrissi heeft al zn krediet verspild in die schandalige invalbeurt tegen ADO

13 april 2021 om 08:05

Idrissi heeft louter invalbeurten waar hij geen drol laat zien in mijn optiek. Met als meest genante vertoning zijn laatste minuten in de eredivisie waarbij hij als een egotripper aan het voetballen was.

Wat stellen deze 'specialisten' dan voor? Tadic banken?

12 april 2021 om 19:42

Ik denk wat ze willen zeggen is dat je in dit soort wedstrijden best meer kan rouleren dus een Idrissi kan laten spelen en een Tadic rust geeft. Zeker als je weet dat je donderdag vol aan de bak moet tegen Roma voor de EL. Het kampioenschap is al gelopen en dan kan je best wel wat andere spelers de kans geven.

Ik snap dat het lastig is om tegen je aanvoerder te zeggen van pak nu even rust en zorg dat je er donderdag fit staat want wie weet moeten we 120 minuten en strafschoppen door maar je slaat je tegen de kop als bepalende spelers straks na 70 minuten niet meer kunnen van de kramp omdat ze een zinloos potje tegen RKC hebben gespeeld. Je kan zeggen van het zijn profs die moeten dat kunnen maar 3 dagen later zal je ook weer volle bak moeten voor de beker tegen Vitesse, bedoel wat is nou slim.

12 april 2021 om 19:46

Nee de ‘specialisten’ vragen zich af waarom Idrissi überhaupt is gehaald.

12 april 2021 om 20:08

Omdat Promes wegging toch? Promes was gewoon een waardige stand in. Als Neres of Antony nu geblesseerd raken ben ik toch blij dat we Idrissi nog achter de hand hebben. Buiten dat wordt Idrissi gehuurd dus die hoort wat mij betreft ook achter de dure aankopen te zitten.

13 april 2021 om 08:06

Als opvulling inderdaad zonder een speler te hoeven kopen.

12 april 2021 om 19:50

Nou nee misschien Idrissi eens laten spelen in plaats van een Neres of Antony die ook al weken niks laten zien maar wel steeds mogen spelen.

13 april 2021 om 05:49

Idrissi heeft in zijn invalbeurt tegen ADO laten zien dat hij alleen voor zichzelf speelt en niet in het belang van Ajax. Dus tenzij er echt geen andere aanvallers meer beschikbaar zijn mag hij van mij de rest van het seizoen lekker op de bank blijven zitten.

13 april 2021 om 07:19

Nou dat zou een vrij gemakkelijke keuze moeten zijn. Neres te allen tijde banken. Maar volgens mij hopen ze dat hij na dit seizoen verkocht kan worden zodat ze nog iets kunnen vangen voor hem. Idrissi is hierdoor slechts een optie als mensen geblesseerd wegvallen

Toch logisch dat de Brazilianen de voorkeur krijgen boven de geleende Idrissi

12 april 2021 om 19:51

De beste speelt toch? Kan niet zeggen dat Neres en Antony nou zo fantastisch spelen de laatste tijd. Zijn eerder een blok aan je been de laatste weken.

12 april 2021 om 20:47

Nee klopt, maar in de competitie ben je zo goed als kampioen en is het (denk ik) beter om Neres en Anthony te laten spelen zodat zij hun vorm kunnen vinden

Logisch dat hij bankt en is alleen gehaald in het geval het echt moet omdat er verder geen alternatieven zijn vanuit de jeugd. Neres en Antony spelen niet geweldig maar vertegenwoordigen waarde en moeten altijd voor hem spelen.

Het is alweer even geleden, maar ik heb Tadic bij het nationale elftal hangend op rechts zien spelen. Wat was hij goed. Dus Idrissi kan op links. De Brazilianen zijn niet in hun beste doen, met name Anthony begon heel goed, maar gaandeweg werd het minder, vooral zijn afstandschoten.
Toch moet Ajax vooral donderdag veel schieten

Ik was enorm verbaasd dat Sevilla hem voor zoveel geld had gehaald. Het is een leuke speler voor een club als AZ, maar je kon toch wel duidelijk zien dat dit zijn niveau was.

Balde was ik ook al vergeten. En zo zijn er honderden over de hele wereld. Idrissi is een prima speler, dat heeft die vorig jaar laten zien.

Neres op links is misschien wel de beste linksbuiten die Ajax ooit heeft gehad, dus begrijp wel waarom de beste linksbuiten van de Eredivisie van de afgelopen jaren geen minuten maakt.

12 april 2021 om 21:20

Beste linksbuiten ooit nog wel. Ik denk dat daar heel wat Ajacieden het niet mee eens zijn. Voor de hele oude generatie zal het Keizer zijn. Voor mij zelf zeg ik Overmars. Neres een goede speler maar beste linksbuiten ooit... nee.

12 april 2021 om 22:06

Was sarcastisch Ik bedoel daarmee te zeggen dat het onvoorstelbaar is dat Idrissi geen kans krijgt om zich te bewijzen op links terwijl Neres geen pionnetje langskomt op links.

Het spel van Ajax is al weken niet om aan te gluren. Het gaat veel te traag van achteruit. Gravenberch loopt veel teveel met de bal. Snelle passing is er gewoonweg niet. Ook niet toen Blind er speelde die wacht ook altijd te lang net als Alvarez. Timbre en martinez daarentegen hebben het iets meer. Als je dan zo lang wacht en wacht ipv van snelle voortzetting dan kan zelfs Ronaldo niemand meer voorbij als je tegenover een bus tegenstanders staat. Neres en Anthony hebben veel diepgang lopen wel keer op keer diep. Krijgen de bal zelden. Daarnaast moeten ze keer op keer achter de Backs aan rennen omdat het spelletje van ten hag met zogenaamde midfield backs is. Tegenstanders zien daarmee kansen door de bus te parkeren en backs erover laten denderen waardoor je de gevaarlijke aanvalslinie van Ajax kapot speelt. Speelt Ajax sneller naar voren dan speelt Ajax x de tegenstander kapot. Nu niet. Dat is gewoon de reden waarom zowel neres en Anthony ruk spelen. Waarom Gravenberch enorm wordt gehypet is mij een wonder. Van der Vaart analyseerde in het begin van het seizoen perfect namelijk dat Gravenberch eerst loopt met de bal ipv verplaatst en naar voren tikt. Alvarez is daar het type niet voor en klaasen staat te diep. Frenkie de jong en schone beheersten beiden het wel. Waardoor Ziyech neres tadic levensgevaarlijk waren. Nu is het statisch en hoop je op bevliegingen die op deze manier nooit komen.

Echt een overbodige huurling, die niet bij het Ajax spel past. Als hij de bal krijgt op de linkerflank gaat de bal of terug of hij dribbelt zich naar binnen toe vast. Hij heeft niet de techniek en snelheid zoals Antony dat wel kan. Voor volgend seizoen mag er wel een diepgaande snelle linksbuiten bij komen als backup voor tadic.

Idrissi heeft net als Neres ruimte nodig, zal het in de grotere wedstrijden beter doen. Tegen Roma zullen we moeten aanvallen en druk zetten dus meer kans met Tadic op links en Brobbel op rechts ookal zou ik dan wel voor een flank met snelheid kiezen, want met en Antony en Tadic op de vleugels kan je geen normale counter uitvoeren. Idrissi heeft in de wedstrijden die hij mocht meedoen nauwelijks iets laten zien. Het niveauverschil of de prestatiegerichte aanpak in de echte subtop van Europa is dus wel een stapje voor een Nederlandse (sub)topper.

Ik snap dat Ajax hem heeft gehaald voor de breedte. Is op zich een prima speler. Maar als huurling (of transfervrije speler zoals Brobbey) sta je logischerwijs 1-0 achter op de contractspelers die een waarde vertegenwoordigen. Dat betekent niet dat je niet aan spelen toe komt. Als je mét een huurling/transfervrije speler beter presteert dan zonder, moet die gewoon spelen. Brobbey speelt nog vrij veel, omdat hij zich echt laat gelden in de wedstrijden waarin hij de kans krijgt. Idrissi heeft dat nog veel minder. Ook niet heel veel kansen gekregen, maar als huurspeler moet je imo ook echt wat meer doen om die kansen te verdienen.

Ik snapte Ajax wel. Promes moest weg en Neres was erg blessuregevoelig. Je had dus alleen nog Antony en Tadic over. Waarschijnlijk kon Idrissi dus kiezen tussen wat invalbeurten bij Ajax of bijna geen minuten bij Sevilla.

Wat zou het toch mooi zijn als idrissi er donderdag gewoon 3 in knalt als invaller

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren