‘Ik zie graag minder gezoen en meer concrete actie van Donnarumma’

Maandag, 12 april 2021 om 16:26Dominic Mostert

AC Milan en Gianluigi Donnarumma hebben nog geen akkoord bereikt over de verlenging van zijn aflopende contract. De keeper heeft al twee aanbiedingen van de clubleiding afgeslagen, waardoor een akkoord momenteel ver weg lijkt. Clublegende Alessandro Costacurta is geïrriteerd door de opstelling van de 22-jarige doelman: hij ziet dat Donnarumma geregeld het clublogo op zijn shirt zoent, maar snapt niet waarom hij dan niet bijtekent.

Donnarumma verdient momenteel zes miljoen euro per jaar. Eind vorige maand meldde transfermarktexpert Gianluca Di Marzio dat Donnarumma een aanbieding afsloeg van een contract tegen hetzelfde jaarloon, plus een mogelijke bonus van een miljoen euro indien de club zich kwalificeert voor de Champions League. Vervolgens verhoogde Milan het aangeboden basisloon naar zeven miljoen euro, terwijl de bonus hetzelfde bleef in het tweede contractaanbod. Opnieuw sloeg Donnarumma de toenadering af; naar verluidt zint zaakwaarnemer Mino Raiola op een jaarloon van twaalf miljoen euro voor zijn cliënt. La Gazzetta dello Sport meldde vorige maand dat Donnarumma nog niet heeft gereageerd op een nieuw aanbod van een jaarloon van acht miljoen euro.

"Ik kan niet in zijn hoofd kijken, want we zijn andere personen", benadrukt Costacurta, die zijn hele spelerscarrière tussen 1986 en 2007 doorbracht in het San Siro, afgezien van een verhuurperiode van een seizoen bij Monza aan het begin van zijn loopbaan. "Wij hadden ook zaakwaarnemers, maar we besloten bij Milan te blijven zonder er al te veel over na te denken. We verdienden waarschijnlijk minder geld dan we hadden kunnen verdienen, maar we bleven bij Milan." Costacurta speelde 458 competitiewedstrijden voor Milan. De voormalig verdediger kwam bovendien 59 keer uit voor de nationale ploeg van Italië en werd na zijn loopbaan analist bij Sky Italia.

"Ik denk niet dat Milan nog meer kan gaan bieden. Zoals Paolo Maldini (technisch directeur, red.) al heeft aangegeven, heeft Milan een budget opgesteld waar ze zich aan moeten houden", zegt hij bij de zender. "De situatie is vrij duidelijk. Ik houd er niet van wat Raiola doet, maar wie is uiteindelijk verantwoordelijk? Donnarumma kust het shirt, maar heeft vervolgens wel zó veel tijd nodig om een nieuw contract te tekenen. Waarom kust hij het shirt dan? Ik ben misschien van de oude stempel, maar waarom kust hij het shirt? Misschien kust hij straks ook wel het shirt van zijn volgende club. Misschien ben ik niet slim genoeg om het te begrijpen, maar ik zie graag minder gezoen en meer concrete daden."

Donnarumma wordt in de wandelgangen in verband gebracht met Juventus, Chelsea, Manchester United en Real Madrid. Hoewel de contractverlenging van de jeugdexponent een grote prioriteit is voor Milan, houdt de club er rekening mee dat er geen akkoord komt. De zoektocht naar een opvolger is daarom al in gang gezet: Mike Maignan van Lille OSC, Juan Musso van Udinese en Pierluigi Gollini van Atalanta worden volgens La Gazzetta dello Sport. gezien als potentiële nieuwe keepers. Sky Italia voegde daar onlangs de naam van Alphonse Aréola aan toe; die keeper wordt momenteel door Paris Saint-Germain verhuurd aan Fulham.


Poll

Doet Gianluigi Donnarumma er goed aan zijn contract bij AC Milan te verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door veloszo)

Met Donorumma is het elke contractonderhandeling spannend. Ac is bezig met wat moois en als hij geen geduld heeft kan hij van vertrekken want dit jaar vind ik hem best zwak. Ik zie hem het liefst nog jaren verbonden blijven maar dat gezeur bij elke onderhandeling. We kunnen Mino wel de schuld geven maar met zat cliënten van Mino komen we er snel uit. Het ligt ook aan de speler zelf het theater. Als hij weg gaat vind ik het prima naar een buitenlandse club dan wel! Binnenlands zou ik echt verschrikkelijk vinden.

12 april 2021 om 17:32

Ligt natuurlijk ook aan zijn kwaliteiten. Bij Ajax zie je dat ook. Bij Brobbey heeft het lang geduurd en heeft hij niet eens getekend maar zo'n speler als van Gelderen wordt geruisloos getekend. Vaak zie je bij de grootste talenten / beste spelers dat het langer duurt.

12 april 2021 om 18:10

Klopt ook wel maar we hebben grotere spelers gehad van Mino waar tekenen redelijk snel ging. Met Ibra grote speler zijn we snel eruit gekomen. Toegegeven vroeger was het budget ruimer wat heeft geleid tot falend beleid waar het huidige bestuur niet aan doet. Maar als je op je 17e je debuut maakt je verdiend nu gewoon een prachtig salaris ook voor zijn kwaliteiten en dan weer dat drama. Vergeet niet Don zit echt een mindere fase he.

Wordt dit een herhaling van een aantal zomers geleden en blijft die gewoon uiteindelijk? Ik hoop het als supporter maar ik vrees ervoor. Er zijn nu geen grote getalen fans in het stadion die dollaruma kunnen scanderen.

Ik snap de reactie van Costacurta. Mannen zoals hij en ook Maldini, of in Engeland bijv Gerrard, die hun hele loopbaan een club dienden worden zeldzaam. Terwijl de 8 en mogelijk 9 miljoen toch niet verkeerd zijn. Groot verschil is wel dat in de tijd van Costacurta Milan tot de top van Europa behoorde. Misschien dat Milan in Italië nog een keer kan aanhaken, maar Europees wordt dat moeilijker. Als Donnarumma CL-ambities heeft zal hij verder willen kijken.

12 april 2021 om 16:51

Nee als hij CL ambities heeft kan hij dat mooi opdoen bij Milan. Vanaf volgend jaar; als alles goed gaat, spelen ze CL

12 april 2021 om 17:38

Dat is het 'm ja. De meeste, niet alle, maar de meeste van die spelers zaten al meteen bij één van de grootste clubs. Denk ook aan een Giggs bijvoorbeeld. Dan heb ik meer respect voor mensen die het bij mindere clubs deden. Zoals hier, lokale clublegende Ger Senden van Roda. Al kon die misschien nooit hogerop. Maar oké. Mensen als Totti dan. Die Madrid afwees om bij Roma te blijven. Ondanks dat die altijd in de schaduw van Juve en de clubs uit Milaan stonden. Overigens vergeet je LA Galaxy bij Gerrard.

Ik snap Costacurta wel. De meeste fans voelen het zelfde; er moet eens een handtekening op het contract komen te staan. Maar moet ook eigenlijk wel bekennen dat ik nooit boos kan zijn op Donnarumma. Vind het al knap dat hij er nog steeds is. Ben eigenlijk hem alleen nog maar meer gaan "adoreren". Hij is zo onzettend, net zoals elk jaar, gegroeid dit jaar. Bij afwezigheid Romagnoli draagt Donnarumma de aanvoerdersband, vond ik eerst vreemd, maar nu niet meer, hij heeft zo onzettend veel uitstraling en je hoort hem altijd schreeuwen wat zn spelers moeten doen. Toen Ibra met rood eraf moest tegen Parma schreeuwde Donnarumma helemaal vanuit zijn doel naar de scheidsrechter die op de middelstip stond:"Maresca(naam scheidsrechter)wat doe je nou man? Wat heeft hij je aangedaan? Je wilt ook altijd de protagonist zijn he" niemand buiten Ibra ging tegen Maresca in, behalve die jonge Donnarumma. Vond ik zo mooi. Je voelt en ziet aan (bijna) alles dat hij Milan erg waardeert en hij er graag is. Alleen is hij nou eenmaal top 8 keeper vd wereld, hij kan overal heen, dan heeft de zakenwaarnemer nou eenmaal veel troeven inhanden.Enfin, ik hoop gewoon dat zn contract verlengt met minstens 2 jaar. Ik wil hem nog 2 jaar zien schitteren bij Milan. Dan heeft hij in totaal 8 jaar voor de mooiste club op aarde gevoetbald. Nog 2 jaar vol voor de landstitel en iets leuks neerzetten in CL en als hij dan transfervrij weggaat prima. geloof me, ik hoop dat hij zn hele leven blijft maar met Raiola kan dat gewoon niet. Over 2 jaar is hij nog altijd pas 24... tijd zat. Blijf nog ffjes. Nog 2 jaartjes bij je familie en vrienden, 8 mil tellen op jaarbasis en basis bij de club waar je bent opgegroeid dat meedoet om de landstitel. Eerlijk is eerlijk, veel mooier en comfortabeler kan het niet, Gianluigi

12 april 2021 om 17:04

Hij kan naar PSG, Juventus, Chelsea of weet ik waar dan ook gaan. En dan zal hij een hele grote naam worden in de toekomst. Maar als hij bij Milan blijft dan wordt hij een legende. Die gaat het record van Maldini en zelfs dat van Buffon gewoon breken. Hij heeft nu al meer dan 200 competitiewedstrijden voor Milan op zijn conto staan en dat is 2 jaar jonger dan elke andere speler ooit in de Serie A. Het zal hem minder titels opleveren, maar titels winnen is niet zo speciaal. Dat kan een modale speler ook halen. Een absolute legende worden, is echter maar weinigen gegeven.

12 april 2021 om 17:14

PSG met Navas, Juve met de Pool waarvan ik de naam niet kan schrijven en Chelsea zit nog met Kepa en Mendy. Denk dat geen van alle echt de beurs open gaan trekken om Donnarummas 10 miljoen per jaar te betalen omdat ze al prima keepers hebben en met covid clubs toch wel op hun geld moeten passen (al doen de geruchten over Haaland en Mbappe ons anders geloven)

12 april 2021 om 17:15

Ik vraag het mij af hoor. Zo'n legende worden is leuk, maar denk dat een echte topsporter toch liever een CL op de schouw heeft staan? Je hoeft niet heel je leven bij 1 club te blijven om een legende te zijn. Zo'n Seedorf heeft toch ook gewoon een hele goeie status bij bijvoorbeeld AC Milan? Legende durf ik niet te zeggen, want daar heb ik totaal geen beeld op. Maar zal daar (als speler) ook nog steeds geliefd zijn.

12 april 2021 om 17:19

@Rossoneri, een werelddoelman van 22 transfervrij binnenhengelen? Dat laat toch geen enkele club liggen? Met donnaruma kunnen ze allemaal minstens 13 jaar verder.

12 april 2021 om 19:00

Ik ben het daar toch niet met je eens. Kijk bijvoorbeeld naar een spitsen als David Villa of Fernando Torres. Stel dat beide heren bij respectievelijk Valencia en Atletico waren gebleven en daar dus legendes waren geworden. Denk je dan niet dat ze nu een heel andere status zouden hebben gehad? Nu herinner ik deze spelers toch meer over hun mislukte periodes bij Barca en Chelsea. Begrijp me niet verkeerd. Beide heren hebben sinds de prijzen aaneengeregen, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat zij de doorslaggevende rol daarin hebben gespeeld. Villa en Torres waren echt geweldige spelers in het begin van hun carriere.

12 april 2021 om 20:33

@ajax/barca2014, maar vind de gemiddelde profvoetballer zo'n legende status zo belangrijk? Ik denk dat de meesten salaris in combinatie met de meest prachtige wedstrijden (KO CL) en prijzen toch wel belangrijker vinden.

Voor Donnerumma scheelt het misschien niet eens heel veel in salaris maar van Valencia naar Barca ga je in salaris ook heel veel op vooruit.

13 april 2021 om 08:30

Stellen dat David Villa mislukt is bij Barca vind ik toch wel overdreven.
In zijn eerste seizoen had hij een heel belangrijk aandeel in de titel van Barca met zijn 18 doelpunten en scoorde hij ook nog in de gewonnen CL finale tegen Man Utd. Het seizoen daarna brak hij zijn been, waardoor hij een lange tijd afwezig was. Daarna speelde hij gewoon weer regelmatig (en goed) voor Barcelona.

Dat hij minder scoorde voor Barcelona ligt er meer aan dat hij, als ik me niet vergis, op de flanken postvatte. Maar deed het daar toch gewoon uitstekend lijkt mij.

Mensen vergeten dat voetbalclubs als bedrijven gerund worden en dat voetballers werknemers zijn. Als een werknemer niet functioneert of er bezuinigd moet worden binnen een bedrijf, dan wordt deze er gewoon uitgewerkt. Ik geloof best dat clubliefde bestaat, maar een voetballer denkt tegenwoordig eerst sneller aan zichzelf dan aan de club waar die speelt, en terecht imo.

12 april 2021 om 18:01

Maar geef hier dan duidelijkheid in, dat doet Donnarumma namelijk nooit met onderhandelingen. Tijdens het seizoen zal hij zeggen ik wil hier blijven ik voel me thuis hier en dan wanneer puntje bij paaltje komt wordt het een hele soap. Als hij echt wilt blijven zegt hij gwn tegen Mino regel het en dan is het klaar. Milan wel hem echt wel een loonsverhoging geven als beloning voor zijn goeie spel maar hij wil 10 miljoen per jaar op 22 jarige leeftijd, dan zit je op zn 24ste weer te onderhandelen en dan wil hij 15mil. Als hij echt wilt blijven begrijpt en accepteerd die Milan's voorgestelde loonsverhogingen.

12 april 2021 om 22:37

Probeert gewoon het onderste uit de kan te halen. Er is genoeg interesse voor het grootste keeperstalent ter wereld, en hiermee heeft hij een sterke onderhandelingspositie. Verwacht ook gewoon dat hij zal bijtekenen a la Ramos een aantal jaar geleden hoor, maar wat hij nu doet is gewoon heel slim.

Helaas is die tijd verleden... Geen Gerard, Lampard, Totti meer hedendaags. Maar de tijd van de euro's is ook veranderd door de jaren heen. De kracht van de zaakwaarnemers is ook veranderd door de jaren heen... Helaas... Een Donnaruma is natuurlijk een mooie prooi voor elke topclub... met zo'n leeftijd heb als club de komende 10 a 15 jaar een topkeeper in huis... Manchester united waarbij De Gea geregeld drang heeft naar Spanje ... Maar Neuer is met 35 jaar ook geen gek idee om een opvolger voor te halen. Nu haal je hem gratis. Stel je geeft hem 8 a 9 mil Ben je over 4 jaar "maar" 32 a 36 mil kwijt

12 april 2021 om 20:15

Gerrard en Lampard hoor je toch echt niet in hetzelfde rijtje te noemen als een Totti, misschien Gerrard maar Lampard niet. Gerrard heeft natuurlijk voor Galaxy gespeeld en Lampard heeft een hele periode voor Chelsea gespeeld maar komt natuurlijk van West Ham en heeft later nog bij NYC FC gespeeld en zelfs nog bij Man City.

Gerrard speelde dan niet altijd om de titel mee in Engeland maar ook in zijn tijd was Liverpool een enorm grote club en heeft die toch tweemaal de CL-finale gespeeld en hem 1x gewonnen. Als je het lijstje van Totti naast die van Gerrard legt dan is dat echt meer clubliefde natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta7242
3.AC Milan7224
4.Napoli7039
5.Juventus6933
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3410
A. SaelemaekersMiddenvelder302
Rafael LeãoAanvaller276
G. DonnarummaKeeper340
S. TonaliMiddenvelder250
A. RebićAanvaller258
Brahim DíazAanvaller243
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

35 fans
Keeper, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren