Omwonende doet onthullingen over nachtelijk Leicester City-schandaal

Maandag, 12 april 2021 om 15:38Dominic Mostert • Laatste update: 16:32

James Maddison, Harvey Barnes, Hamza Choudhury en Ayoze Pérez hebben geen goede beurt gemaakt bij Leicester City. Het viertal ontbrak zondag in de selectie voor de uitwedstrijd tegen West Ham United (3-2 nederlaag) en hun absentie blijkt te maken te hebben met een overtreding van de geldende coronaregels in Engeland. Ze waren aanwezig bij een feest dat werd gegeven in het huis van Pérez.

Na de wedstrijd wilde trainer Brendan Rodgers de namen van de betrokken spelers niet bevestigen, maar liet hij wel zijn teleurstelling blijken. "Het is een besluit dat ik heb genomen. Er is vorige week iets gebeurd wat niet overeenkomt met onze standaarden", zei Rodgers, toen hij werd gevraagd naar de absentie van Maddison, Choudhury en Pérez. De afwezigheid van Barnes was minder opvallend, daar hij geblesseerd is. "Alle jongens die jij noemt zijn goede jongens, maar wij hebben op en buiten het veld een standaard waar aan voldaan moet worden."

Inmiddels is duidelijk dat de vier spelers aanwezig waren bij een feest in het huis van Pérez, met naar verluidt achttien andere mensen. Rodgers kreeg te horen van het feest, aldus een anonieme bron in gesprek met The Sun. Hij stuurde ze een berichtje waarin hij de spelers opriep om het feest te beëindigen, maar in plaats daarvan verschuilden de spelers zich in het donker, alvorens via taxi's naar het huis van Choudhury te gaan en het feest daar voort te zetten. "Iedereen had een leuke avond, totdat de spelers tegen elkaar zeiden: 'Kijk op je telefoon'. Ze hadden een berichtje van Brendan gekregen."

"Hij schreef dat hij wist waar ze mee bezig waren en wilde dat het feest onmiddellijk beëindigd zou worden. Ze zeiden daarna tegen iedereen dat ze zich moesten verstoppen en deden het licht uit, zodat het leek alsof niemand thuis was", wordt de bron geciteerd. Volgens buren stonden vanaf 21.00 uur echter diverse sportwagens geparkeerd op straat en klonk er muziek vanuit Pérez' appartement. Gasten moesten hun telefoon in een verzegeld zakje doen, zodat er geen foto's of video's gemaakt konden worden. "De meeste gasten waren jonge vrouwen", aldus de bron. "Ze dronken en lachten met elkaar en vervolgden het feestje bij Hamza thuis."

Ook wordt een van de buren van Pérez aangehaald. "Ik zag gekleurde verlichting in het huis van Ayoze. Hij had zijn luxaflex omlaag gedaan, wat hij meestal niet doet", zegt die persoon. Toen de politie aankwam, waren de lichten uit en dus werd besloten om geen actie te ondernemen. Volgens de omwonende stapten groepen vanuit het huis van Pérez echter in taxi's; dat zou rond 01.00 uur zijn gebeurd. "Wij zijn fans van Leicester, maar dit is onacceptabel. Waarom denken ze dat ze alles maar kunnen maken, enkel omdat ze rijke voetballers zijn?" Leicester heeft in een kort statement laten weten dat 'de betrokkenen' zich hebben verontschuldigd en dat de zaak intern afgehandeld zal worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ayoze Pe´rez (@ayozepg)


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door James Maddison (@madders)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Harvey Barnes (@harveybarnes97)Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door almogaver)

Ze werden ook nog erg gemist tegen west ham. Tijdens zo een belangrijke periode zo een domme handeling verrichten. Hoe dom kan je zijn.

12 april 2021 om 20:02

Het meest bizarre van dit hele stukje vond ik van de buren die wisten dat normaal de luxaflex niet omlaag zat. Dat is echt heel eng, dat je buren dat gewoon weten en bijhouden. Hebben die niks anders te doen?! Wat een snitch ben je dan hé! Neem aan dat de buren van deze jongen ook een goede boterham verdienen maar blijkbaar hebben ze buiten dat niks te doen met hun tijd en geld. Wat zou Grapperhaus hier van vinden? ;-)

13 april 2021 om 08:23

Misschien zijn het inderdaad mensen die hun neuzen graag in andermans zaken steken, maar sommige dingen vallen je gewoon op.

Als dat in onze buurt zou gebeuren, zou het ook opvallen omdat niemand dat ooit heeft.

Domme jongens, vooral alles op Instagram zetten. Dan ben je ook gewoon echt een onbenul. Lekker een coronafeestje terwijl er een belangrijke wedstrijden aankomt.

12 april 2021 om 16:16

Wat staat er dan op instagram? Heb gekeken bij de drie profielen, maar zie niks geks.

12 april 2021 om 16:31

@arsenallz

Uit het artikel: Volgens buren stonden vanaf 21.00 uur echter diverse sportwagens geparkeerd op straat en klonk er muziek vanuit Pérez' appartement. Gasten moesten hun telefoon in een verzegeld zakje doen, zodat er geen foto's of video's gemaakt konden worden.

12 april 2021 om 16:34

Oftewel; er stond niets op Instagram.

12 april 2021 om 16:42

Jij dacht ze een laat (of vroeg) kerstfeestje hadden?

Klinkt alsof daar hele gezellige buren wonen 🤦🏽‍♂️

12 april 2021 om 18:24

Klinkt alsof er buren wonen die beseffen dat we in een pandemie zitten. Of at al dan niet "gezellig" is, kijkt me niet zo relevant.

12 april 2021 om 23:01

Ja ja dat soort gezagsgetrouwe buren die iedereen goed in de gaten houden, waren er in de tweede wereldoorlog ook.

12 april 2021 om 23:29

Erg gevaarlijke manier van denken in een samenleving.
VEEL gevaarlijker dan de corona-pandemie. En dat is enkel als je het 'gevaar' meeneemt in de vergelijking. Hoop in ieder geval niet dat ik ooit het genoegen heb naast je te wonen.

13 april 2021 om 17:45

Deze manier van denken redt letterlijk levens en ontwrichting, terwijl de pandemie het tegenovergestelde doet. In welke zin is die manier van denken dan gevaarlijker dan de pandemie?

Goed gehandeld door club en trainer normen waarden en gedragsregels zijn belangerijker dan punten!
Je ziet bij clubs dat alleen wisselspelers dit soort straffen krijgen. Madison is onwijs belangerijk voor het team en dit werd gisteren gemist.
Niks meer dan respect!
En West Ham is speelt goed dus ze wist dat dit zou gebeuren een eventueel verlies.

De reactie op het bericht van Rodgers is misschien wat kinderachtig, maar kom op, zijn ze bij Leicester echt roomser dan de paus? Die lui wonen natuurlijk niet op 3 hoog achter. Een feestje bij dat soort gasten waar 22 man aanwezig zijn zullen ze elkaar rustig kunnen kwijtraken in die kasten van huizen, dus wat is precies de overtreding, of hebben ze daar ook van die kromme regels waar niet wordt gekeken naar vierkante meters in verhouding tot het aantal aanwezigen? Weet dat ze een voorbeeldfunctie hebben, maar in deze tijden is het naar mijn persoonlijke mening allemaal wel heel erg makkelijk mensen te veroordelen, en wat mij betreft heeft Leicester vooral zichzelf in de vingers gesneden door dit niet intern op een andere manier op te lossen.

12 april 2021 om 16:40

Dat klopt natuurlijk ook. Je kan het jonge mensen lastig stevig verwijten dat ze zich niet aan de regels houden. Dat gebeurt natuurlijk nog steeds.

Alleen is het voor hun werk natuurlijk wel ontzettend belangrijk dat ze niet besmet raken, want als je in de selectie een paar besmettingen hebt dan is dat gewoon heel nadelig.

12 april 2021 om 17:13

Absoluut, en als er besmetting had plaats gevonden ben ik ook helemaal voor dit besluit. Echter zorgen dat ze niet besmet raken is in mijn optiek wat anders dan zorgen dat ze zich aan bepaalde maatregelen houden. Daarom vind ik dat Leicester dit anders had kunnen bestraffen, aangezien de consequenties voor hen nu veel zwaarder zijn en het puntverlies nu puur aan hen wordt opgehangen. Dat Barnes, die geblesseerd is, eerder al niet werd genoemd geeft je het antwoord al waar iedereen over valt. Aangezien hij er sowieso al niet bij was geweest.

12 april 2021 om 16:42

je kan het zelf kromme regels vinden. Echter zijn die regels wel van toepassing op het moment.
Tegelijk is dit slim van de club want stel je spelers raken wel besmet zijn er in 1 keer ook nog eens 4/5 die je voorlopig niet kan gebruiken.

En de club heeft niet zich zelf in de vingers gesneden. Die gasten hebben de club en hun mede spelers zwaar benadeeld. Ze spelen nog voor een CL plek wat geweldig zou zijn voor de club en dan doe je zo iets...

12 april 2021 om 17:16

Daar gaan we al, 'zwaar benadeeld'. Zie mijn reactie op @memphisdepay hierboven.

12 april 2021 om 16:47

Leicester heeft gewoon regels / standaarden waarin dit nu niet past, hun goed recht in huidige situatie en met de gezondheid van je spelers in acht genomen.
Daarnaast, wat heeft leicester hier intern niet goed gedaan? Ze hebben niets zelf naar buiten gebracht, ze hebben die spelers bestraft en de rest is buiten de club om. En een club weet toch dondersgoed wat het risico is als je bepaalde spelers niet opsteld, dus dat risico accepteren ze schijnbaar. Iets dat ik alleen maar kan waarderen. Niet halve standaarden innemen, maar ergens voor staan, ongeacht eigen gewin.

12 april 2021 om 17:21

Door dit besluit door te voeren hebben ze als club indirect al besloten dat dit naar buiten ging komen. Persoonlijk vind ik de consequenties voor deze spelers dan te zwaar wanneer je van te voren kon inschatten hoeveel deze nu over zich heen kregen ten opzichte van de fout die ze dan klaarblijkelijk hebben gemaakt.

12 april 2021 om 17:40

Leicester heeft gehandeld zoals het moet. Er zijn al uitbraken geweest in de Premier League zoals bij City maar ook Aston Villa. Stel dat iemand van die 4 besmet raakt en het dan doorgeeft en je halve selectie test positief, dan kan je fluiten naar het CL en de beker.

12 april 2021 om 19:12

en door andere, en daarbij waarschijnlijk "lichtere" maatregelen te nemen, geven ze een halve vrijbrief aan de spelers om te doen waar ze zin in hebben. Ik vind dat ze prima gehandeld hebben, werkelijk niets mis mee. Als jij zo dom bent om jezelf, je medespelers en de prestaties van je club op het spel te zetten, dan moet je op de blaren zitten. en als club moet je mans genoeg zijn om dat risico in de straf ook te accepteren. Niet angstig toch maar niet straffen, omdat het eventueel een wedstrijd kost. En daarnaast, dat verhaal met genoeg ruimte in huis om niet op elkaars lip te zitten.. Een paar rijke gasten in een huis met veelal jonge dames.. ... niet echt een feestje voor afstand houden..

Vroeger kon je bij je buren om pak melk of suiker vragen, maar tegenwoordig moet je oppassen dat ze je niet verklikken. Welkom in de nieuwe normaal!

Madisson die op een feestje zit, terwijl Lingard op het veld feestjes bouwt. Denk dat Southgate het wel weet wie mee te nemen naar het EK.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ç. SöyüncüVerdediger50
H. BarnesMiddenvelder50
J. MaddisonMiddenvelder50
W. NdidiMiddenvelder50
Y. TielemansMiddenvelder51
K. IheanachoAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

3 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren