Ajax-verdediger droomt van EK: ‘Ik weet dat ik het niveau aankan’

Maandag, 12 april 2021 om 15:13Rian Rosendaal • Laatste update: 15:15

Jurriën Timber droomt van een loopbaan in het Nederlands elftal, nu hij dit seizoen zijn definitieve doorbraak beleeft in de hoofdmacht van Ajax. De multifunctionele verdediger is ervan overtuigd dat hij nu al goed genoeg is voor Oranje, ook al heeft hij tot dusver geen uitnodiging ontvangen van bondscoach Frank de Boer. De droom van een plaats in de definitieve EK-selectie is echter nog steeds springlevend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Jurriën Timber nu al goed genoeg voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door capis)

Op dit moment pech dat hij De Ligt, De vrij, Virgil, Aké en Blind voor zich heeft op zijn positie. Die zijn gewoon beter. Verder mag je ook wel wat langer het laten zien voordat je in aanmerking komt voor Oranje. Zoals Weghorst ofzo 😅

12 april 2021 om 15:05

Ik weet niet hoeveel Cb's je normaal meeneemt naar een eindtoernooi, maar in mijn ogen zou het helemaal niet gek zijn om enkele exceptionele talenten mee te nemen om ze ervaring op te laten doen. Zoals we met Depay deden in 2014.

De kans dat deze jongens gaan spelen is erg klein, maar het trainen met zo'n groep, en een eindtoernooi meemaken kan een ervaring zijn die ze helpt in hun uiteindelijke ontwikkeling. Daartegenover kun je dan ook zeggen dat een eindtoernooi spelen met Jong Oranje ook zo'n boost kan zijn (waar je daadwerkelijk minuten maakt). Dat gezegd hebbende denk ik dat Jong Oranje daar wel snel klaar gaat zijn gezien het team dat Frankrijk heeft.

12 april 2021 om 15:09

Timber verbaast me werkelijk, snel aangepast aan het spel en behoorlijk compleet. Maar dat heb ik ook met Teze en blijkbaar doet Botman het ook geweldig bij Lille. Aangezien deze jongens ook de nodige vlieguren maken in JO, vind ik wel dat deze twee eerder een kans verdienen om mee te gaan.

12 april 2021 om 15:30

Alleen bij jong oranje weet je niet of de grotere talenten spelen. Daar gaat het puur om prestatie.

12 april 2021 om 15:36

Wat heb je er nou aan om heel het toernooi op de bank te zitten? Dan kan je beter basis bij jong Oranje op een toernooi zitten.

Anders heb je het zelfde effect als onze talenten de naar een Chelsea trekken. Daarom ben ik juist een voorstander dat lekker Steek mee gaat als 3de keeper. indien nodig staat hij er maar met zijn ervaring kan hij ook helpen. Als daar een drommel of Bijlow had gezeten bijv was dat alleen maar zonde.

12 april 2021 om 15:47

De groepsfase is al gespeeld, dus het niet zo alsof je nog het hele toernooi met Jong Oranje moet meemaken. En als Frankrijk wint mag je meteen weer naar huis. Dus opzicht zou zo'n heel toernooi meemaken niet slechter zijn voor de ontwikkeling van zo'n speler. Maar hij zal geluk moeten hebben, want als iedereen fit is lijkt de kans me heel klein dat hij kans heeft om meegenomen te worden.

12 april 2021 om 15:54

Ik zou timber best een basisplek zien bemachtigen op de rechtsback. Hij kan voetballend meer dan dumfries en is verdedigend minstens net zo goed. Hij is misschien niet zo sterk, maar kracht heb je niet veel aan als je niet kan voetballen.

12 april 2021 om 16:04

Zie eigenlijk Timber er graag bij met name omdat hij ook als Rechtsback in te zetten is en net als Rensch multifunctioneel is (rensch nog tweebenig). Dit zijn beide jongens voor de toekomst ook voor NL elftal maar als Virgil straks weer fit is hebben ze wel De Vrij, Virgil en De Ligt voor zich. Ake ben ik nog niet van overtuigd. Wellicht Timber als tweede optie op Rechtsback meenemen en Rensch als tweede optie op Linksback (beter dan van Aanholt

Kunnen ze ervaring opdoen. Ik zie de toekomst van NL voetbal positief te gemoet. Rensch, Timber, Gravenberch, Allemaal jongens van nog geen 20 of er net. Tel daar bij op De Jong, Depay, Boadu, Brobbey, Stengs dan heb je genoeg potentie voor de toekomst. Nog een ervaren rotten erbij en NL elftal kan jaren vooruit.

12 april 2021 om 16:18

@xaja:

Kom op hoor je zet serieus 2 jongens boven Ake waar 40 miljoen voor is betaald door City en 1 van de betere verdedigers was in de PL. Dit jaar helaas ook een lange blessure, maar die jongen is toch veel en veel verder dan deze 2 gasten?

En jij wil ze doodleuk beide mee nemen direct..

12 april 2021 om 16:32

Ja haller heeft ook ooit 50 miljoen gekost, ben als ajaccied alsnog dolgelukkig met haller hoor. Bedoel alleen dat bedragen die sommige ploegen betalen niet de kwaliteit van een speler bepalen. Timber is momenteel namelijk ook een van de betere verdedigers in de europa league.

12 april 2021 om 16:46

@indy:
Op basis van wat is hij 1 van de betere?

Zelfs bij Ajax zelf nog niet eens de beste.
En is nou niet dat er bij een Villareal, Man U en ook Roma koekenbakkers lopen.

Ake heeft zich al een langere tijd bewezen in de PL natuurlijk. Een Haller is daar zo goed als direct mislukt. En dan kan je nagaan zelfs die is een geweldige aanwinst voor onze competitie.

12 april 2021 om 17:23

Als je niet ziet dat timber een van de betere verdedigers van ajax is, kijk je dus geen ajax, en dan heeft deze discussie geen zin. Deze kerel is atletisch, verdedigend beter dan blind, en heeft voor een centrale verdediger/rechtsback ongeloofelijk veel balgevoel en inzicht om wanneer op te komen. Als je hem nu niet meeneemt als bondscoach zijnde, ben je door mij niet meer serieus te nemen.En bij ajax de beste verdediger zijn? Er staat ook iemand in de verdediging die meermaals captain is geweest van argentinie en een betere verdediger is dan ake, maar oke.

13 april 2021 om 09:28

Daarom hij is niet de beste bij Ajax 1 van de betere wel anders sta je niet basis.....
Maar zijn er voorlopig 2 en indien Blind fit is zelfs 3 nog beter dan hem. Dus laten we het allemaal beetje in het normale houden.

Ik zou de Boer niet meer serieus nemen als hij hem wel mee neemt na 4 goed potjes in Ajax 1. Gezien we zat keuze hebben.

Jij vind Tagliafico beter dan een Ake, maar toch kwamen er helemaal geen grote clubs voor hem afgelopen zomer. Man U koest voor Telles, City Koos voor Ake alleen al bijv.

12 april 2021 om 15:11

De naam Weghorst droppen bij dit soort berichten begint een beetje saai te worden. Wat relevanter is om te kijken naar wie er fit en in vorm zijn. Ake is lang geblesseerd geweest en speelt zelden, terwijl het nog maar de vraag is of Van Dijk het gaat redden. Zeker als De Boer met 3 centrale verdedigers wil gaan spelen... waarom niet?

12 april 2021 om 15:16

Kans is best aanwezig dat zowel Van Dijk als Blind tegen die tijd nog steeds niet fit zijn.... Deze jongen heeft mij behoorlijk verrast. Zou niet gek zijn om hem in elk geval mee te nemen als back-up? Hij is multi-inzetbaar en zoiets is altijd prettig voor een coach.

12 april 2021 om 15:38

Dan hebben we toch jongens rond lopen juist achterin die al veel meer hebben bewezen en er zo zouden kunnen staan.
Laten we nu niet weer allemaal doordraven en iemand weer te snel omhoog praten.

Lekker rustig laten ontwikkelen en dan komt zijn kans echt wel. Stikken van de centrum verdedigers zowaar. Ake ook weer fit n Botman spelt al veel lager op een hoog niveau. Tegelijk hebben we op de back positie ook heel veel keuze.

12 april 2021 om 15:44

Op de rechtsback positie hebben we inderdaad veel keus, maar wel keus die niet voldoet. Hateboer, Tete, Dumfries, Veltman, ik ben er allemaal niet kapot van. Waarom zou je Timber niet mee kunnen nemen als rechtsback, hij is echt niet slechter dan al deze hierboven genoemde opties.

12 april 2021 om 15:54

@paul:

Ook niet beter....
Dus waarom zou hij dan mee moeten.
Hateboer, Dumfries, Karsdorp laten het allemaal op een zelfde niveau zien. Plus doen dit al over een veel langere periode.

12 april 2021 om 16:03

@capis: Maar waarom zou je Timber dan niet meenemen? Dan heb je een uitstekende vierde CV en tweede rechtsback, terwijl je maar één plekje in je selectie hoeft in te ruimen.

12 april 2021 om 16:12

Omdat we betere opties hebben...... Zowel als CV als Rb
In het centrum heb je een Ake en Botman en rechts backs zoals vermeld.

Plus die jonge kan mee als basis bij jong Oranje kan hij beter daar toch echt minuten maken?

12 april 2021 om 16:48

Maar dan moet je 2 spelers meenemen ipv 1. Dus genoeg argumenten om Timber wel mee te nemen. Is immers niet zo beperkt als bijvoorbeeld een Kasdorp die eigenlijk maar in één systeem kan spelen.

12 april 2021 om 16:54

Welk systeem is dat precies?
Speelt zelfs bij Roma in een 433 en een 352.

Het is geen Hateboer, die alleen het 532 kent van Atalanta.
En wie weet of Timber wel in meer systemen zou kunnen spelen?!?!

12 april 2021 om 16:58

Haha waar komt het kulargument vandaan dat Karsdorp maar in 1 systeem kan spelen? Iedereen roept elkaar maar na, hij is notabene kampioen geworden met Feyenoord in een 433 opstelling, waarom zou hij dat niet kunnen?

12 april 2021 om 17:10

Ik vind hem niet uit de voeten komen in een 433

12 april 2021 om 17:46

@fr010frdam Ik zou Karsdorp niet zo snel centraal zetten. Dan is Timber toch een betere oplossing. Na de verdedigende kanonnen natuurlijk zoals van Dijk, de Ligt en de Vrij. Maar als van Dijk en Blind niet naar het EK gaan, dan is Timber natuurlijk wel een optie om als vierde verdediger mee te gaan. Dan is het wel een pre dat hij ook rechtsback kan spelen.

12 april 2021 om 17:48

Het ging met betrekking tot Karsdorp puur over de rechtsback positie

12 april 2021 om 17:47

Gelukkig is Timber eigenlijk een back.
Laten we nu net geen back hebben die voldoet

Deze jongen is eigenlijk geruisloos in het elftal gekomen. Sinds Schuurs er niet meer staat is het verdedigend een stuk stabieler geworden. Ik zou het met hem zeker aandurven op rechtsback, want ik vind Dumfries echt de meest overschatte voetballer aller tijden. Deze jongen is rustig, snel, laat zich niet gek maken, staat verdedigend zijn mannetje en heeft een prima techniek. Erg blij mee!

12 april 2021 om 15:08

Puur verdedigend misschien maar qua opbouw is het momenteel niet goed bij Ajax, het gaat allemaal te traag en er zit geen idee achter.

12 april 2021 om 15:22

@arends. Timber is juist goed in de opbouw, heel veelzijdige verdediger.

12 april 2021 om 17:05

Hij kan redelijk opbouwen, maar ik vond in de afgelopen wedstrijden de opbouw bij Ajax dramatisch traag, er zat geen idee achter en het leek net of ze niet wisten naar wie ze de bal moesten spelen.

12 april 2021 om 15:08

Komt dat doordat Schuurs op de bank zit, of komt dat omdat Martinez en Alvarez erin staan Ipv Klaasen controlerend en Blind die minder goed kan verdedigen dan Martinez? Ja timber is beter dan Schuurs maar Timber maakt ook foutjes. Zet Timber naast Blind en met klaassen voor hem en hij zal t ook moeilijk hebben.

12 april 2021 om 15:15

Sorry maar Karsdorp is echt met afstand de beste rechtsback. Misschien dat Timber in de toekomst naar dat niveau toe kan groeien maar daar is hij nog lang niet. Centraal is de concurrentie gewoon te groot. De Vrij, Van Dijk en De Ligt zijn wereldtoppers. En daarachter heb je ook nog Ake. Timber moet eerst maar eens laten zien dat hij echt beter is dan Teze en Botman bijvoorbeeld.

12 april 2021 om 15:23

Dumfries overschat? Volgens mij heeft niemand hem echt torenhoog de lucht in geblazen en zijn de reacties altijd gemixt geweest omtrent Dumfries. Dus hij is niet eens onderschat of overschat. Waar ik me dan weer erger is om het feit dat Timber opeens beter is dan Dumfries zijn vijf seizoenen Eredivisie, en 3 seizoenen Europa bij elkaar. Op basis van 23 wedstrijden Ajax 1. Knap man, kunnen we alsjeblieft even wachten. Timber is een groot talent, maar om hem opeens beter te noemen dan Dumfries, wat statswise vooralsnog de beste rechtsback is van de Eredivisie, gaat mij wel een beetje te ver. Daarnaast speelt Timber amper op rechtsback nu, dus wat valt er opeens te vergelijken.

12 april 2021 om 15:37

Al heeft Dumfries 100 seizoenen ervaring, die jongen is veel te wild, heeft voeten van beton, en kan helemaal niet verdedigen. Ja, hij is lekker druistig en vliegt overal als een gek in, maar dat maakt je nog geen goede verdediger. Net als het feit dat wanneer hij 300 keer naar voren rent hem dat nog geen goede aanvaller maakt. Gisteren gaf hij zijn eerste goede voorzet dit seizoen. Komt ook nog eens bij dat die jongen een eersteklas matennaaier is, dat maakt dat ik hem totaal ongeschikt vind voor Oranje of een Nederlandse topploeg. Dus ja, ik vind Timber wel degelijk beter en Timber speelt regelmatig in de tweede helft rechtsback.

12 april 2021 om 15:50

@fcgrun050: Ervaring kan je beter maken, maar als je niet beter kunt, dan kan Dumfries wel veel meer ervaring hebben, maar Timber beter zijn op de rechtsback positie. Ik vind Dumfries een ongeleid projectiel die aanvallend meer in de weg loopt dan dat hij iets toevoegt en verdedigend niet heel sterk is. Dat hij al 5 seizoenen ED en 3 seizoenen EL heeft gespeeld spreekt totaal niet in zijn voordeel. Je zou van zo iemand een hoger niveau verwachten. En sinds Dumfries aanvoerder is geworden wordt zijn gedrag ook met de week treuriger. En al die schwalbes, met name in wedstrijden zonder Var, dat is ook om te janken.

12 april 2021 om 16:01

@ajaxaddict,

Je doet Dumfries hier echt veel tekort mee. Veel te wild? Op basis waarvan, hij pakt niet vele kaarten, veroorzaakt bijna geen strafschoppen, etc. Het enige wat ik kan verzinnen is dat hij nog wel is iets teveel mee kan opkomen.

Verder heeft hij inderdaad geen fantastische techniek, maar een mannetje uitschakelen kan hij wel hoor en daarnaast kan hij aanvallend echt wel wat toevoegen hoor. Dat zie je zelfs bij PSV er zijn bijvoorbeeld maar een paar spelers in de selectie van Psv(2) en Ajax(3) die meer keypasses dan hem geven.

Dat hij een matennaaier is vind ik helemaal een slecht argument. Het is gewoon een echte winnaar, die ondanks zijn gebrekkige techniek in een jaar of 5 6 van amateur naar het Nederlands elftal heeft weten te komen. Dat heeft hij te danken aan zijn instelling. Daarnaast als Nederland weer een keer verliest van een paar Portugezen of Italianen die hetzelfde doen, dan komt het argument weer dat wij geen winnaars hebben. Het hoort er gewoon een beetje bij dat zie je bij alle topploegen.

12 april 2021 om 16:06

@ajaxaddict - Hij heeft dit seizoen misschien een mindere seizoen bij PSV tov van de twee seizoenen daarvoor, maar wie heeft geen minder seizoen nu bij PSV onder Schmidt? Enige wie echt progressie hebben gemaakt zijn Gakpo (was vorig seizoen nog iets aan de wilde kant), Boscagli, en Teze. De rest zijn net volledig aangesloten bij de selectie (madueke), spelen iets minder of veel minder (malen, Rosario, Ihattaren, Dumfries), of zijn dit seizoen overgekomen. "gisteren gaf hij zijn eerste goede voorzet dit seizoen". But what about the 8 andere assists van dit seizoen dan in alle andere competities? Waren dat mislukte schoten of passes ofzo? Eersteklas matennaaier heb je van Derksen, want hij is verre van een matennaaier. Robertson doet hetzelfde bij liverpool, beetje jennen en provoceren, vind je hem ook een matennaaier en ongeschikt voor Schotland? Nou poeh poeh, 5 wedstrijden rechtsback. Werk je voor astro tv? Maar je bent niet geheel objectief hierin. Dit is een beetje van wij van WC-eend adviseren WC-eend. Effe wachten voor Oranje, als hij volgend seizoen weer goed presteert, dan nemen we mee. EK komt vooralsnog iets te vroeg.

12 april 2021 om 16:11

@paulr_1982 - Het gaat mij niet om ervaring, maar we vergeten nu opeens dat hij onder Van Bommel zijn eerste seizoen en zijn tweede seizoen als captain echt wel goeie seizoenen heeft gespeeld in zowel de Champions League, Europa League als in de Eredivisie voor Psv. Hij maakt toch wel een goeie ontwikkeling door? Dumfies van Sparta en de Dumfries van nu zit echt een enorm verschil in. Dumfries zijn eerste seizoen was goed, tweede seizoen was hij enorm belangrijk voor PSV met zijn spel (ondanks de vroege afloop van Psv) en dit seizoen zit er wat zand in de motor door de nieuwe werkwijze/speelwijze van Schmidt. Daar lijdt iedereen onder op dit moment bij PSV aan. Kijk naar het complete plaatje en dan zie je dat Dumfries echt wel een prima ontwikkeling doormaakt. Vooralsnog nog maar 24 (over enkele weken 25), en dit seizoen is volgens mij zijn laatste seizoen. Volgend jaar kunnen we kijken hoe hij het in het buitenland doet.

12 april 2021 om 16:18

Dit is echt slap gelul zeg. Hoeveel fouten (tegengoals, penalty's etc.) maakt Dumfries nu? Vrijwel geen. Verdedigend prima en het lijkt me als buitenspeler verschrikkelijk om tegen hem te staan. Daarnaast zeg je dat hij gisteren zijn eerste goede voorzet van het seizoen gegeven heeft. Hij heeft inmiddels dit seizoen in de Eredivisie evenveel assists als de absolute wereldtoppers Tagliafico, Rensch en Timber samen. En als we het over maatennaaiers hebben, dan heb je zeker ook problemen met je eigen aanvoerder.

Verdedigend is ie wel aardig op weg. Voetballend nog zwak.

12 april 2021 om 15:12

Voetballend zwak? Hij dribbelt makkelijk, is enorm zeker aan de bal en maakt vrijwel alleen logische keuzes. Tegen Roma zag ik hem voor de eerste keer iets knulligs doen (hetgeen Rensch geel kostte). Als rechtsback is hij technisch verfijnder dan Dumfries en beter in het positiespel en een betere dribbelaar.

12 april 2021 om 15:42

Ja serieus gaan we nu iemand die 10 wedstrijden in Ajax 1 heeft boven de aanvoerder van PSV zetten? Dumfries heeft zat zwaktes dat zeker en is technisch niet de sterkste maar kan wel verdedigen en heeft dan weer een paar longe waar je u tegen zegt.

Laten we deze jongen nou gewoon lekker 1,5/2,5 jaarbasis bij Ajax pakken en dan kijken hoe hij er voor staat. Heeft heel zijn carrière nog voor zich en gaat nog wel zijn kansen krijgen.

12 april 2021 om 15:54

Dumfries kan helemaal niet verdedigen maar vangt dat op met kracht en snelheid. Hij is positioneel echt dramatisch, dat laat hij keer op je er zien en kan voetballend zga niets. Ik zou Karsdorp eerder meenemen dan Dumfries.

13 april 2021 om 09:09

er zit niet voor niets 14 punten verschil tussen ajax en psv. Sinds timber speelt word er geen punt meer verspeeld. Timber is echt de aderlating van ajax dit seizoen en zelfs als je geen ajax supporter bent hoor je toch wel te kunnen zien dat hij zeker voetballend en verdedigend beter is dan een aantal verdedigers in het NL elftal.

12 april 2021 om 15:15

Zwak? daar vergis je je in. hij kan met de bal opstomen tot aan de 16 van de tegenstander. Weinig in de eredivisie die dat zo makkelijk kunnen als hij.

12 april 2021 om 15:32

Opstomen tot aan de 16 zegt niks. Het gaat om het inspelen en snel de vrije man vinden. Zoals Blind dat zo goed kan.

12 april 2021 om 15:32

Mee eens. Gisteren ook weer in de tweede helft, moet hij de bal naar rechts steken, wil hij door het midden en verliest hij de bal.

12 april 2021 om 16:50

Voetballende zwak? Dat is juist zijn sterke punt!

Je weet het met de Boer nooit natuurlijk. Je zit nog met flink wat vraagtekens achterin, waardoor een Timber zo maar in beeld kan komen. Dumfries, de Ligt, de Vrij en Ake lijken mij wel zekerheidjes als ze fit zijn zoals nu het geval is. Virgil en Blind zijn twijfelgevallen of ze het halen met hun blessures. Halen ze het niet dan komt er natuurlijk ruimte in de selectie. Halen ze het wel kan ik mij eigenlijk niet voorstellen dat Timber er nog bij komt voor het laatste plekje als 2e rechtsback. Dat zou dan eerder iemand uit het rijtje Veltman/hateboer/tete/karsdorp zijn (vrees dat het dan Veltman wordt). Linksback verwacht ik Wijndal en eventueel van Aanholt, maar dat houdt dan ook wel op.

12 april 2021 om 15:21

Ik denk dat je gerust kan concluderen dat we al 7 zekerheidjes hebben, namelijk Ligt, de Vrij, Aké, Blind, Dumfries, Veltman, Wijndal. De laatste plek kan in principe door een linksback, rechtsback of centrumverdediger worden ingevuld, afhankelijk het feit of je Blind/veltman als back of CV meeneemt. Ik hoop persoonlijk op Timber/karsdorp (gaat nooit gebeuren) voor rechts, Blind/wijndal voor links, van Dijk (gaat denk ik niet gebeuren), de Ligt, de Vrij, Aké. Geen wanvoetballers als Tete en Veltman aub.

12 april 2021 om 15:27

Blind is geen zekerheid hoor. Die haalt het waarschijnlijk niet...

12 april 2021 om 15:28

Op rechts blinkt Geertruida al het gehele seizoen uit. Waarom zou Timber, die vooral centraal staat, dan meegaan voor rechts?

12 april 2021 om 15:33

Ook goed! Maar ik acht de kans dat Frank de Boer ooit een wedstrijd van Geertruida heeft gevolgd, erg klein. Mijn punt is meer dat je beter een veelbelovend talent mee kan nemen dan een speler die tekort komt en het niveau ook nooit zal gaan halen (veltman)

12 april 2021 om 15:34

@fr010rdam, Zal door sommigen niet gewaardeerd worden dat ik dit zeg, maar dat komt deels ook gewoon doordat hij bij Ajax speelt. En ja natuurlijk is Timber een groot talent. Maar Geertruida is inderdaad een echte rechtsback en doet het minstens zo goed. Ik durf te wedden dat zelfs Rensch eerder zijn debuut voor Oranje gaat maken dan Geertruida als rechtsback. Bij Ajax ben je gewoon iets meer in beeld doordat Ajax gewoon 10x zo goed presteert als PSV en Feyenoord, terwijl Geertruida niets onder doet voor Timber en Rensch. En Teze is op CV niet slechter dan Timber.

12 april 2021 om 15:37

@tvl11 Ajax is met alle respect ook wel van een hoger niveau dan Feyenoord, maar je moet het gewoon per speler blijven bekijken. En wat betreft jouw weddenschap, ik verwacht dat we na de zomer een nieuwe bondscoach krijgen en dan ligt alles wel weer open. De Knvb kennende zal Hiddink of van Breukelen bondscoach worden

12 april 2021 om 15:42

@daviddein. Duidelijk en dat ben ik ook met je eens. Ik vind Timber overigens een goede voetballer hoor maar als je hem meeneemt dan puur als CV. Waar hij normaal ook speelt. Maar pas als Ake, Vvd, De Vrij, Blind of wellicht St Juste niet kunnen (die laatste heeft niemand meer zien spelen, ik ook niet, maar ga dus ook geen oordeel vellen of Timber of hij beter is)
@tvl11. Ik ben bang dat dit inderdaad meespeelt. Zou niet zo moeten zijn. Als iemand het hele seizoen uitblinkt bij Feyenoord moet hij ook gewoon de kans krijgen.

12 april 2021 om 15:45

Je weet niet of Geertruida niet onder doet voor die jongens, aangezien ie op een lager niveau actief is.

Wedstrijdjes tegen RKC en Emmen zeggen niet zoveel. Het gaat om de internationale wedstrijden.

12 april 2021 om 15:48

Tja, of het nu een Ajax voorkeur is of niet, de Boer maakt soms onbegrijpelijke keuzes. Misschien dat hij voor Luuk de Jong boven Weghorst kiest omdat Luuk zijn broer bij Ajax gespeeld heeft? Anderszijds doet hij op de linksback positie juist wel wat we aan de rechterkant en in de spits ook willen; de best presterende speler opstellen, niet degene die het langst bij de selectie zit of degene die het oudst is. De beste man heeft een bepaald soort koppigheid en dat gaat er niet uit. Ik zie in Tete qua speelstijl ook een hele goede geschikte back voor Oranje, maar hij heeft het niveau gewoon niet. Is inmiddels 25 en speelt ergens onderin de Premier League, niet eens het hele seizoen basis. Kijk gewoon verder, genoeg vergelijkbaar talent. Maar nee, de Boer zet hem in de basis en moet met zijn eigen ogen zien dat die jongen helemaal niet goed genoeg is, wat driekwart van Nederland al riep voor de wedstrijd.

12 april 2021 om 15:50

@david:
Blind gaat het denk ik niet halen. Plus Veltman is alles behalve meer zeker.
Botman zal denk ik terecht wel mee gaan heeft een heel sterk jaar Frankrijk.

Maar RB zal gaan tussen Dumfries, Tete, Karsdorp en Hateboer.
Centraal heb je dan basis de Vrij en de Ligt met een Ake en Botman er achter.

Timber is het meest onderschatte talent van 2021. Geruisloos heeft hij zich in de basis gespeeld en samen met Martinez vormt hij een niet te passeren centraal verdedigingsduo. Timber en Martinez zijn de grote redden dat Ajax nu defensief stabiel is en van de afgelopen 25 wedstrijden alleen een keer knullig en onterecht neerging tegen Roma. Hij kan zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten. Timber koppelt felheid en snelheid aan een goeie techniek, een uitstekende dribbel en zekerheid aan de bal. Er wordt dan vaak gezegd dat hij in de opbouw te traag is, maar het grote probleem in de opbouw bij Ajax is voor mij het centrale middenveldersduo.

12 april 2021 om 15:35

Je weet wat onderschat is toch? Dat je zeg maar niet op waarde geschat wordt. Hij werd na 5 wedstrijden door analisten en supporters oranje in gepraat en werd door Jan van Halst zelfs neergezet boven De Vrij (beste verdediger van de serie A, die dit jaar kampioen wordt met Inter). Dan word je volgens mij niet echt onderschat. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het een goede speler, maar ik heb dat vaker gehoord van talenten die snel kwamen. Ihatarren was ook het beste talent sinds jaren en bekijk hem dit seizoen eens? Zo ook een Riedewald of Van Rhijn. Overigens wordt Geertruida dan eerder onderschat. Die werd niet eens meegenomen met het jeugd ek.

Praat de media de ajax jongens na 4 leuke potjes voor 1x niet oranje in, doen ze t zelf wel. Wat een zelfoverschatting. Echter doet deze jongen het wel fantastisch, minimaal een 6 elke wedstrijd maar ook nog niet hoger dan een 7.. zijn consistentie valt mij wel op gezien zijn jonge leeftijd.

12 april 2021 om 16:13

Echt he, en een Teze en Doekhi die al een jaar fantastisch spelen horen we niets over

12 april 2021 om 21:30

Doekhi... alsjeblieft zeg. Dat is wss weer zo'n een seizoens wonder, heeft het niet voor niks niet gehaald bij Ajax en de jaren daarna het ook niet gelijk goed opgepakt.

13 april 2021 om 09:22

Doekhi een seizoenswonder? Doekhi presteert al sinds hij bij Vitesse is gekomen fantastisch. Timber speelt net 3 maandjes leuk en jij vindt hem nu al een betere speler? Ik herinner me nog begin dit seizoen alle ajacieden die zeiden dat Schuurs beter is dan de Vrij, kijk nu eens.

Ik vind dat hij nog de nodige stappen moet maken. Hij maakt minder fouten dan Rensch, maar gisteren vond ik hem in de tweede helft uitermate zwak. Hij grossierde in balverlies, maar heeft het geluk dat zijn fouten niet direct resulteren in doelpunten. Dat geluk moet je hebben en heeft een Schuurs bijvoorbeeld niet. Als Schuurs een fout maakt, rond een aanvaller het vaak fantastisch af en wordt Schuurs, die evenmin ervaring heeft, met de grond gelijk gemaakt. Zeg maar, zoals met Scherpen gebeurde (terwijl Tadic - die ik dit seizoen fantastisch vind - een cruciale pingel mist, maar daar mag je niks van zeggen, want het is Tadic).
Ik vind dat Timber een solide indruk maakt, maar dat vind ik van Schuurs ook, alleen worden zijn fouten telkens afgestraft en die van Timber niet. Beide hebben echter nog weinig Eredivisie-ervaring, dus nog lekker even laten ballen.
Ik zou bij de RB-positie in het NL elftal in ieder geval niet al aan Timber en Rensch denken, maar meer aan Karsdorp, die geen oproep krijgt.

12 april 2021 om 15:49

Realistisch verhaal. Ook een Schuurs is minder slecht dan dat er nu over hem gedacht wordt. Hij had ook wel de pech dat het verwachtingsniveau behoorlijk hoog lag omdat hij in alles op De Ligt leek. Waar Timber weer het geluk heeft dat Schuurs voor hem faalde en hij daardoor met minder druk te maken kreeg. Hopelijk revancheert Schuurs zich, maar ik ben bang dat hij het wel lastig krijgt met de concurrentiestrijd met Timber. Schuurs wellicht een jaartje verhuren, zoals vroeger ook ooit is gedaan met Blind?

12 april 2021 om 15:58

Dat is een optie inderdaad, maar ik denk dat Ten Hag hem toch graag in de selectie heeft.
En v.w.b. het Nederlands elftal moet je veel meer kijken naar spelers die in vorm zijn i.p.v. de oude garde selecteren.
Geef mij eens één reden waarom je niet Lang zou selecteren i.p.v. Stengs, Weghorst voor Babel. Dat zijn mensen die het verschil maken bij hun club en in vorm zijn. Al ben ik persoonlijk ook gecharmeerd van Gakpo (i.p.v. Bergwijn), maar dat zou een gokje zijn aangezien die net pas terug is van een blessure.

Ik zou Timber wel meenemen naar het EK. In eerste instantie in een Depay-achtige rol in 2014, dus puur om de ervaring op te doen en met de groep mee te trainen. Maar in tweede instantie, en wellicht belangrijker nog, is zijn multifunctionaliteit. Met één plek in je selectie heb je een goede centrale verdediger erbij en een goede rechtsback erbij.
Indien iedereen fit is zal hij niet spelen, maar nu Van Dijk een twijfelgeval voor het EK is en de opties op rechtsback achter Karsdorp ook niet heel denderend zijn, zou ik hem wel meenemen.

12 april 2021 om 16:47

Ik zou Geertruida wel meenemen naar het EK. In eerste instantie in een Depay-achtige rol in 2014, dus puur om de ervaring op te doen en met de groep mee te trainen. Maar in tweede instantie, en wellicht belangrijker nog, is zijn multifunctionaliteit. Met één plek in je selectie heb je een goede centrale verdediger erbij en een goede rechtsback erbij. Indien iedereen fit is zal hij niet spelen, maar nu Van Dijk een twijfelgeval voor het EK is en de opties op rechtsback achter Karsdorp ook niet heel denderend zijn, zou ik hem wel meenemen.

13 april 2021 om 09:24

Ik snap uberhaubt niet dat ze al DIE ajax spelers meenemen. Ik zou gewoon lekker karsdorp geertruida etc meenemen. Altijd die voorkeur voor Ajax spelers die zichzelf super talenten noemen. Ga toch weg man, hebben toch niks aan die gasten als de ligt en frenkie, laat ze het eerst maar nog eens 4 jaar laten zien net als van Dijk en pas op hun 28e oproepen. Clasie bijvoorbeeld laat nu al een aantal jaren zien dat hij alle facetten van het spel beheert.

Gisteren te veel simpele ballen ingeleverd net als de meeste van Ajax. Pas als je jezelf aan de malaise kan ontrekken zoals Martinez gisteren dan kan je in aanmerking komen voor oranje. Zelfde geldt voor gravenberch, gisteren hem ook veel onverklaarbare ballen zien geven, niet erg maar niet allemaal wel een stuk stabieler als je basis in oranje wilt.

Hallo Teze speet al een heel jaar fantastisch ook in de Europa League en die verdient het veel eerder dan Timber die nu een paar maandjes leuk aan het presteren is

12 april 2021 om 16:38

Alsof Teze al zo lang presteert? Beide spelers spelen hun eerste seizoen in het eerste. Bovendien heeft Timber in de Europa League meer ervaring tegen lastige tegenstanders (Roma, Lille)

12 april 2021 om 17:54

Als je het dan toch zo vergelijkt, Teze staat er al vanaf het begin van het seizoen in, en Timber is pas halverwege basisspeler geworden ipv Schuurs.

12 april 2021 om 19:25

Teze heeft 8 wedstrijden gespeeld in de EL dus die vlieger gaat helaas niet op Damsterdam

Eerst maar een langere tijd zichzelf bewijzen. Overschat zun eigen nu al beetje hoog in zun bol

12 april 2021 om 17:28

En daarom dus.....niet meenemen, te onervaren nog.

NL heeft veel goede verdedigers dus ik zou nee zeggen maar met alle blessures heeft die toch wel een kans. Van dijk en Blind redden het mogelijk niet. Ake is weer aan het opbouwen en het is afwachten hoe die in zijn vorm steekt op dat moment. Dus er zijn kansen voor jongens als timber, botman en teze.

Dromen mag! Zeker als je een beetje 'stiekem' basisspeler bij Ajax bent geworden.
Maar goed, eerst even een jaartje of 2 dit niveau vasthouden en dan zien we wel verder.
Centraal zal niemand twijfelen aan De Ligt, Van Dijk en De Vrij, dus dat wordt lastig.
Maar als rechtsback in de toekomst, wellicht als backup voor de Rcv.
Eerst maar eens Jong Oranje proberen.

De enige uitzondering: mocht er onverhoopt een groot blessurespook zijn (van Dijk, Blind, Ake), dan zou ik talent op vorm selecteren.
Dan maakt ie in de huidige vorm wel kans om mee te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Robben niet in beeld bij De Boer: ‘Op dit moment sluit ik het uit’

Frank de Boer sluit uit dat hij Arjen Robben opneemt in zijn EK-selectie. Tegenover Voetbal International laat de bondscoach van het Nederlands elftal weten dat de 37-jarige aanvoerder van FC Groningen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren