‘Florentino Pérez vertelde me dat hij bereid was 300 miljoen euro te betalen’

Maandag, 12 april 2021 om 14:12Dominic Mostert

Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Neymar, heeft een boekje opengedaan over de onderhandelingen rond de transfer van zijn cliënt van Barcelona naar Paris Saint-Germain. De overstap van de aanvaller shockeerde de voetbalwereld in 2017, maar Ribeiro vertelt aan L'Équipe dat hij een jaar eerder al een gesprek voerde met vertegenwoordigers van PSG. De grootmacht uit de Ligue 1 deed toen opmerkelijke voorstellen om de stervoetballer te overtuigen van een transfer naar Parijs.

In de zomer van 2016 gingen Ribeiro, Neymar, zijn vader, clubvoorzitter Nasser Al-Khelaifi en sportief directeur Olivier Létang voor het eerst met elkaar om de tafel in een hotel op Ibiza. "We spraken elkaar op de bovenste verdieping. We zorgden dat niemand ons kon zien; niemand heeft foto’s gemaakt", blikt de belangenbehartiger van Neymar terug. "Nasser deed een fantastisch aanbod. Neymar verdiende op dat moment 11 miljoen euro per jaar bij Barcelona en Nasser bood hem 26 miljoen euro. Ik vroeg toen om 40 miljoen. Hij gaf aan dat hij het in overweging zou nemen en dat een deel van het bedrag betaald zou kunnen worden in de vorm van een hotelketen met de naam van Neymar, waarbij hij een percentage van de inkomsten zou opstrijken. Hij zou hem ook een privjéjet geven waarmee Neymar zou kunnen reizen tussen Europa en Brazilië en stelde zelfs voor om de naam van Neymar groot op de Eiffeltoren te projecteren: het was absurd!”

Uiteindelijk bleef Neymar nog een jaar in Barcelona, maar wel tegen een verbeterd salaris van 28 miljoen euro. Vervolgens maakte hij voor 222 miljoen euro alsnog de overstap naar Parijs, waar hij bijna 37 miljoen euro ging verdienen op jaarbasis. "Het was onmogelijk om zo'n aanbieding af te slaan", aldus Ribeiro, die en passant toegeeft dat zijn cliënt in 2018 speelde met de gedachte om PSG te verlaten. Real Madrid had toen interesse. “Florentino Pérez (voorzitter, red.) vertelde me dat hij bereid was om 300 miljoen euro te betalen.” Al-Khelaifi liet zowel persoonlijk aan Ribeiro als in de pers weten minstens een miljard euro te willen ontvangen voor Neymar. Daarmee was een transfer eigenlijk al van de baan. Ook drie jaar later lijkt een vertrek ver weg. “Neymar is gelukkig hier en bovendien kan alleen PSG hem betalen. Real Madrid heeft financiële problemen. Bij Barcelona zijn die nog groter. Italiaanse clubs kunnen niet meedingen. Manchester United en Manchester City? Ook dat zie ik niet gebeuren. Neymar speelt voor een heel goede club. Dit seizoen gaat PSG de Champions League winnen en verovert Neymar de Ballon d’Or”, voorspelt Ribeiro.

Real Madrid zat al achter Neymar aan toen hij nog bij Santos speelde. De Koninklijke scoutte de aanvaller al op zeer jonge leeftijd en raakte verwikkeld in een strijd met Barcelona om zijn handtekening. "Florentino dacht dat hij Neymar binnen had. Hij zei 'ja' tegen een voorstel dat ik deed. Hij wilde Santos veertig miljoen euro betalen en wilde voldoen aan al onze eisen. De vader van Neymar wilde extra bedenktijd, want zijn zoon wilde het liefst naar Barcelona. Real Madrid stuurde drie man naar Brazilië om de transfer rond te krijgen. Ze bleven daar twintig dagen lang en zeiden steeds: 'Kom op, we kunnen morgen al tekenen!' Maar Neymar wilde naar Barcelona. Lionel Messi en Gerard Piqué belden hem persoonlijk. Ik wilde dat hij naar Madrid zou gaan. Ik had een goede relatie met Florentino, maar Sandro Rosell (toenmalig voorzitter van Barcelona) liet mij buiten alle gesprekken. Hij heeft me geen cent betaald voor de transfer van Neymar. Ze werkten samen met André Cury (scout van Barcelona in Brazilië), die de vader van Neymar benaderde. Neymar wilde graag met Messi spelen en dat was zijn keuze. Voor mij was het niet fijn, maar ik respecteerde de keuze. Ik voelde me wel vernederd, want ik mocht er niet eens bij zijn toen hij zijn contract ondertekende en werd gepresenteerd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door metternich)

Neymar bij Real Madrid ging, gezien zijn persoonlijke voorkeur, inderdaad never nooit gebeuren. Ik vind het eeuwig zonde dat hij Barca heeft verlaten, maar voor een terugkeer is het in mijn ogen nu te laat. Jammer maar helaas.

12 april 2021 om 14:45

Wanneer Barcelona Neymar adequaat had vervangen was zijn terugkeer nooit een optie geweest, want hij heeft de club gewoon voor schut gezet en PSG heeft indirect de transfermarkt vergald. Aangezien Barcelona echter geblunderd heeft door linksbuiten Neymar te willen vervangen met aanvallende middenvelder Coutinho, rechtsbuiten Dembélé en vervolgens schaduwspits Griezmann door alleen naar namen te kijken in plaats van wat een speler te bieden heeft, wordt hier nog over gepraat.

12 april 2021 om 19:06

Ben ik het mee eens en door het vertrek van Neymar is het hoofd van Bartomeu op hol geslagen, die vond dat hij nodig een gelijke speler moest halen. Verrassing: die bestaat niet. Het is inmiddels wel duidelijk dat er miljoenen euro’s vergooid zijn.

12 april 2021 om 21:53

Nouja, ze hadden dus wel iets beter hun huiswerk kunnen doen door een soortgelijke speler te halen of in ieder geval iemand die rendeert op de linkervleugel. Fati breekt daar nu gelukkig door, maar een Mané, Son, Hazard, Sterling, Reus, Sané, Insigne en zelfs Douglas Costa had daar net zo goed kunnen schitteren de afgelopen seizoenen.

12 april 2021 om 22:58

Zo'n gozer wil je toch niet voor juichen? Als hij tekent bij je club lever je je seizoenkaart in hoor.

"hij zou hem ook een privjéjet geven waarmee Neymar zou kunnen reizen tussen Europa en Brazilië en stelde zelfs voor om de naam van Neymar groot op de Eiffeltoren te projecteren: het was absurd!”

Volgens mij is het ook vrij absurd dat wanneer iemand je 26 miljoen euro wilt betalen om circa 50 wedstrijden per jaar voor je te spelen je 40 miljoen gaat vragen. Ontzettend jammer dat het bij sommige spelers en zaakwaarnemers enkel om de centen draait.

12 april 2021 om 14:46

niet bij sommige spelers. Bij vrijwel alle spelers. Met heel weinig uitzonderingen.

12 april 2021 om 15:05

De zaakwaarnemers vragen een bedrag, de club beslist. Dit gebeurd bij elke onderhandeling waar dan ook, je wilt altijd hoog zitten met je tegenvoorstel zodat je het maximale eruit kan halen. Het is daarom wel weer erg makkelijk om het in de schoenen van de zaakwaarnemer te schuiven, terwijl de club ermee akkoord gaat.

Messi en Neymar waren een goed duo. Jammer dat hij weg is gegaan. Hij heeft echter dat prijskaartje van 220 miljoen nog niet bewezen, Is daar veel te vaak geblesseerd voor geweest en ook nog niet tot beste speler uitgeroepen. Heeft ook nog geen seizoen gehad waarvan je kan zeggen dat neymar zonder twijfel de beste was dat seizoen. Het mislopen van Neymar is wel een klap geweest voor Perez, ik denk dat hij de komende jaren elke braziliaanse tiener die een schaar kan doen wegkoopt :P

12 april 2021 om 14:59

Ja ook leuk dat die manager roept dat PSG CL gaat pakken en dat Neymar Ballon D'or pakt. Als PSG idd de CL pakt dan gaat die bal naar Mbappe lijkt mij.

Die foto van Neymar en Messi samen doet echt pijn om te zien. Ondanks dat Barça zijn laatste seizoen geen hoofdprijs won zat hij helemaal op zijn plek samen met Lionel Messi. Hij was een onbetwiste basisspeler die gewoon door iedereen, vooral door Lionel Messi, erg geliefd was. Ik zag zelfs in hem een potentiele vervanger van Lionel Messi omdat hij zo bizar goed is. Over het algemeen zat hij prima op zijn plek bij Barcelona. ik zal daarom nimmer begrijpen waarom hij Barça verliet voor PSG en ik denk zelfs dat hij in de toekomst nog meer spijt zal krijgen van deze beslissing. Hoe dank ook wens ik hem gewoon het beste toe.

12 april 2021 om 15:07

Messi gunde hem alles. Penalty's, vrijetrappen. Als messi 20% van zijn liefde voor neymar ook aan griezmann had gegeven was het anders gelopen met griezmann en barcelona. Had je tenminste een topspeler. Nu heb je een jongen die zijn zelfvertrouwen helemaal kwijt is en niet op zijn plek is. Jammer

Als Psg de Cl wint en ze zouden de ballon d'or vooral baseren op prestaties in de Cl (wat bij Psg logisch is gezien krachtsverhouding qua selectie in Frankrijk) dan gaat tot nu toe Mbappe ermee vandoor. Die jongen is al zoveel beslissender geweest voor Psg dan Neymar op het moment.

12 april 2021 om 15:00

Zou niet eens gelogen zijn dit. Van messi's schaduw naar mbappe's schaduw. Desondanks dat ik hem beter vind dan mbappe. Als alles zo door gaat in deze lijn en PSG pakt de champions league dan zet ik geld op een ballon dor voor mbappe in plaats van neymar.

12 april 2021 om 17:12

Hij is beter dan Mbappé, maar hij staat niet vaak genoeg op het veld om in aanmerking te komen. Het is elke keer wanneer hij terugkomt van een blessure meer wachten op de volgende blessure dan wat anders.

12 april 2021 om 17:18

Jep. Of de volgende schorsing.

12 april 2021 om 21:11

Hij is beter dan Mbappe. En Mbappe heeft dat zelf ook vaak gezegd. Maar idd, hij speelt te weinig, dus denk dat Mbappe het eerder zal winnen. Vorig jaar had hij the best kunnen winnen als PSG de CL had gewonnen (werd toch de motm in de finale dacht ik). Heb ook een vermoeden dat het Neymar niet meer interesseert.

13 april 2021 om 01:04

Inderdaad, het ziet er niet naar uit alsof hij nog veel lol heeft daar in Parijs. Je zou bijna zeggen dat hij zonder Mbappé en Marquinhos er al lang de brui aan had gegeven.

De voorspelling van Ribeiro vind ik nogal vergezocht.
"dit seizoen gaat PSG de Champions League winnen en verovert Neymar de Ballon d’or”,
Mocht PSG de Champions League winnen, wat ik ten zeerste betwijfel, dan heeft Mbappe hier een veel grotere rol in gehad dan Neymar.
Sowieso ben ik van mening dat teamprestaties niet teveel invloed mogen hebben op prijzen voor individuele spelers.
Mocht Bayern München niks winnen dit jaar (buiten de landstitel), blijft de prestatie van Lewandowski toch buitenaards.
Iets verder gezocht, maar ook een Haaland schiet record na record uit de boeken.
Kevin de Bruyne bij City..
Zelfs Benzema bij Real is toch bezig aan een bewonderingswaardig seizoen.
En natuurlijk de oeuvreprijs voor Zlatan!!

"ik vroeg toen om 40 miljoen. Hij gaf aan dat hij het in overweging zou nemen en dat een deel van het bedrag betaald zou kunnen worden in de vorm van een hotelketen met de naam van Neymar, waarbij hij een percentage van de inkomsten zou opstrijken. Hij zou hem ook een privjéjet geven waarmee Neymar zou kunnen reizen tussen Europa en Brazilië en stelde zelfs voor om de naam van Neymar groot op de Eiffeltoren te projecteren: het was absurd!”

Verder is de voetbalwereld gelukkig gewoon heel normaal gebleven. Ik was al bang dat voetballers en clubs gekke dingen gingen doen... Dit slaat natuurlijk helemaal nergens meer op. Overigens vind ik de manieren om de FFP te omzeilen in deze wel van een heel hoog (en lachwekkend) niveau.

Bij de verkiezingen voor de Ballon d Or zalzeker meespelen dat Mbappé vaker dan Neymar doorslaggevend was met doelpunten en assists enneymar daarnaast nog steeds te vaak zijn buitengewoonirritante trekjes niet de baas is, zoals onlangs weer bleek tijdens PSG - Lille, waar hij volkomen terecht weer eens de rode kaart voorgehouden kreeg omdat hij eigen rechter speelde. Zoiets weegt niet zwaar als het incidenteel gebeurt, maar gaat wel meewegen als het, zoals bij Neymar, vaker voorkomt.

De naam van neymar is nu best wat waard maar over een jaar of 30 zal niemand het meer over hem hebben. Of het anders geweest was als hij andere keuzes had gemaakt valt niet te zeggen maar hij wordt overschaduwd door Ronaldo en Messi en de komende jaren zal mbappe hem in de schaduw houden.

12 april 2021 om 17:05

Wel vet dat jij al 30 jaar in de toekomst kan kijken. Wat maakt het uberhaupt uit man. Geen enkele voetballer die ook maar eraan denkt wie of wat er over 30 jaar van ze vind. Het geen wat telt is nu, nu ze nog spelen.

Naast die privé jet is het echt absurd en ronduit bizar om inkomsten van een hotelketen voor te stellen. Zo zie je maar hoe miljardairs voetbal beïnvloeden en dat worden er meer en meer.

El khlaafi droomt champions league win je Als je een team hebt dat goed is. psg zijn goed Maar bij lange na niet zo goed als bayern. Bayern die hadden vorige week kunnen winnen. Psg was nergens paar uitbraken waar ze in die goals maken voor de rest niets laten zien. Bayern die spelen gedurft aanvallend voetbal En ik hoop dan ook dat zij die cup met die grote oren opnieuw mogen winnen. Belachelijk om voor zo veel miljoenen spelers te kopen.barca persies het zelfde probleem dembelle voor 105 miljoen en het bedrag kan nog oplopen heb ik begrepen.wat heeft dembelle in die afgelopen jaren laten zien helemaal niets vaak geblesseerd.en scoren doet hij ook al bijna niet. Hoop morgen op een overwinning voor bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller335
Vinícius JúniorAanvaller333
K. BenzemaAanvaller3222
RodrygoAanvaller201
T. CourtoisKeeper360
M. DíazAanvaller151
E. HazardAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 16 8 5 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar onthult met wie hij dolgraag nog eens wil samenspelen

Neymar zou graag nog een keer samen willen spelen met Cristiano Ronaldo, zo heeft hij onthuld tegenover GQ France. De sterspeler van Paris Saint-Germain, die afgelopen week zijn contract verlengde bij...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren