KNVB maakt droomweek van scheidsrechter Björn Kuipers compleet

Maandag, 12 april 2021 om 12:11Dominic Mostert • Laatste update: 12:14

De KNVB heeft Björn Kuipers aangewezen om de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en Vitesse zondag in goede banen te leiden. De arbiter wordt langs de zijlijn geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, terwijl Allard Lindhout fungeert als vierde official. Pol van Boekel is vanuit Zeist de VAR, geassisteerd door Joost van Zuilen.

Het wordt zodoende een mooie week voor Kuipers, die maandagochtend door de UEFA al werd aangesteld voor de return van de kwartfinale in de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid van woensdagavond. Ook tijdens die wedstrijd op Anfield wordt hij bijgestaan door zijn vaste assistenten Van Roekel en Zeinstra; verder is Van Boekel ook dan de VAR, al is ditmaal Dennis Higler zijn assistent.

Vorig seizoen werd de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet afgewerkt. In het jaar daarvoor ging de finale tussen Willem II en Ajax (0-4) en was Serdar Gözübüyük de scheidsrechter. Kuipers had in het seizoen daarvoor, toen Feyenoord met 3-0 van AZ won, voor het laatst de leiding over een bekerfinale. Ajax en Vitesse staan zondag vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in de finale in De Kuip.


Poll

Het is terecht dat Björn Kuipers de bekerfinale mag fluiten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Dik verdient hoor Kuipers, blijft de enige fatsoenlijke scheids in Nederland wie geen gekke dingen doet. Tuurlijk is ook hij niet 100% foutloos maar bij Kuipers krijg je nooit het gevoel dat hij partijdig bezig is.

12 april 2021 om 12:27

Het gekke is wel dat ik hem in de eredivisie slechter vind als in de cl. Daar doet hij echt weinig fout.

12 april 2021 om 13:12

Dat heb ik ook inderdaad! Ik heb altijd het idee dat hij ED een stuk korter fluit, dan Champions League. Bij de CL laat hij in mijn beleving meer gaan.

12 april 2021 om 12:31

Toch ben ik nooit blij als hij Feyenoord moet fluiten. Maar dit seizoen met de nieuwe regels maakt het er ook niet makkelijker op voor scheidsrechters.

12 april 2021 om 12:32

Waarom ben je niet zo blij als hij moet fluiten voor jullie? Ben erg benieuwd, heb zelf nooit iets opgemerkt.

12 april 2021 om 12:51

Ik vind dat hij met voorbedachte rade al een wedstrijd in gaat. Door bijvoorbeeld een agressievere ploeg al snel terug te fluiten zonder dat er perse een overtreding is begaan. Dat zorgt voor inconsequentie, iets dat een scheids absoluut niet mag hebben. Je moet de wedstrijd de wedstrijd laten worden, maar hij perkt het naar mijn mening al snel in.

12 april 2021 om 12:58

Ik vind dat juist Kuipers dat niet heeft. Fluit vaak gewoon hetzelfde in elke wedstrijd, zijn eigen manier, kijkt niet naar de tegenstander.

12 april 2021 om 16:02

Ik vind Kuipers geen beste scheidsrechter. Helemaal sinds de introductie van de Var. Durft nooit zelf meer een beslissing te nemen maar wacht altijd braaf op de mannen in het busje. Ook in de CL moet ik hem niet, fluit veel te vaak voor een kant.

Is hem ook echt gegund zeg. Is ook de beste scheidsrechter van Nederland en een van de betere van Europa ( mijn mening ). Heb er ook alle vertrouwen in dat hij het in goede banen zal leiden!

12 april 2021 om 13:06

Ik hoop niet dat hij in goede banen zal lijden, wat een rare opmerking zeg. Je hoeft geen fan van de man te zijn maar niemand hoeft te lijden, wat is dat voor sadistische gedachtegang.

By far de beste scheidsrechter van Nederland. Hij verdient deze affiches ten zeerste. Ik heb nu al zin in zondag, heb er een goed gevoel over ! #026

12 april 2021 om 12:50

Met Letsch hebben jullie wel een goede coach en in de eerste onderlinge pot dit seizoen was het spannend. Wil graag winnen maar zou ermee kunnen leven als jullie hem pakken, bekroning op een goed seizoen met bij vlagen behoorlijk goed spel.

12 april 2021 om 13:24

Dankjewel, jullie de titel en wij de beker. Ik zeg: doen !

Zoals verwacht, maar een prima keuze. Fluit onpartijdig en laat doorgaan, ideaal voor een finale. Ik hoop dat wanneer Björn stopt, hij Dick van Egmond vervangt bij de KNVB. Heeft (internationaal) een betere status en kan wellicht nog andere scheidsrechters gaan coachen.

Absoluut verdient, simpelweg nog steeds ver uit de beste leidsman in Nederland en ook in Europa krijgt hij toch met grote regelmaat mooie en belangrijke wedstrijden toebedeeld. Daarom verdient hij ook in Nederland om de leiding te krijgen over cruciale/belangrijke wedstrijden.

Heeft de knvb ook weer iets goeds gedaan dit seizoen. 😁 maar zonder gekheid, beste scheids in NL dus vrij logisch.

Hij heeft al aardig wat potjes van ons gefloten in de CL. Met als klapper natuurlijk die avond in Lissabon. In die heksenketel overeind blijven was een prestatie op zich, ook al was het een kaartenregen, maar dat hoorde ook bij die wedstrijd. Als hij zijn normale niveau fluit hebben noch wij, noch Liverpool wat te klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Laatste voetbalnieuws

Spelers Denemarken mogen zelf beslissen of ze willen spelen tegen België

De spelers van Denemarken mogen zelf bepalen of ze donderdag willen spelen tegen België tijdens de tweede groepswedstrijd. Dat heeft bondscoach Kasper Hjulmand laten weten. De selectie van Denemarken was diep...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren