‘Of ze mij een transfer naar PSV gunnen? Dat zou zeker kunnen’

Maandag, 12 april 2021 om 07:48Yanick Vos

Marco van Ginkel speelt dit seizoen voor de vierde keer op huurbasis bij PSV. De verwachting is dat Chelsea de optie in zijn aflopende contract zal lichten, waardoor hij nog een extra jaar komt vast te liggen op Stamford Bridge. Van Ginkel beseft dat hij geen aanspraak maakt op speelminuten in het team van manager Thomas Tuchel, waardoor een definitieve overstap naar Eindhoven tot de mogelijkheden lijkt te behoren voor de 28-jarige middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door woenselaar)

Altijd doen! Met speelritme geweldige speler voor PSV.

12 april 2021 om 09:26

Al 4 jaar lang niet meer een serieuze reeks wedstrijden gevoetbalt. Zal onderhand ook wel richting de 30+ gaan. Zou me niet verbazen als hij gewoon "op" is.

12 april 2021 om 09:33

28 jaar, zou nu op z'n toppen moeten zitten, helaas veel blessures gehad. Als je hem er goedkoop bij kunt krijgen dan altijd doen als PSV. Dit seizoen was bij voorbaat al aangekondigd als een hersteljaar. Als hij een hele voorbereiding mee kan draaien denk ik dat hij echt van waarde kan zijn, zoals enkele jaren terug.

12 april 2021 om 11:20

@zytto34 Denk afhankelijk vd prijs. Geen idee wat Chelsea denkt dat hij waard is, maar mocht hij max 2/3 miljoen zijn, gelijk doen. Kan Chelsea 20/30% terugverdienen van aankoopbedrag.

Eigenlijk schandalig dat Chelsea zo een man gaat verlengen puur om wat kleingeld (dat is het voor zo een club) te pakken. Man heeft veel pech en zou ook netjes zijn als zij hem een transfervrije status gunnen.

Straks verlengen zij en verwachten 5 miljoen. PSV kan dan verder kijken en staat de jongen straks weer een jaar onder contract bij Chelsea voor niets.

12 april 2021 om 12:20

Voor dat bedrag zou ik het risico inderdaad nemen. Als je ziet dat de optie Fein bijvoorbeeld voor 6 miljoen gelicht kan worden, zou ik eerder van Ginkel kiezen.

Laten we hopen dat Chelsea dit jaar eindelijk mee werkt aan zijn transfer, dat was de afgelopen jaren telkens de reden dat de overstap naar Eindhoven niet definitief werd.

12 april 2021 om 11:09

Met speelritme wel ja, maar door zijn langdurige blessures heeft hij geen spelritme meer sinds hij bij Vitesse vertrokken is. En als Chelsea verstandig is, dan verlengen ze het contract niet. Wie gaat er nu nog miljoenen betalen voor een speler die al jaren geen reeks wedstrijden meer heeft gespeeld.

Ik zou nog steeds mijn twijfels hebben of je voor hem een transfersom moet neerleggen. Je hebt hem nu weer bijna een seizoen gehad, waarvan het eerste deel vooral in het teken van herstellen van een blessure stond. Echter in het tweede deel toen hij wel fit genoeg was om op de bank te zitten heeft hij ook niks toegevoegd. Hij heeft een paar keer mogen invallen in wedstrijden die al min of meer gespeeld waren en waarin hij dus ook niet echt heeft kunnen laten zien wat zijn niveau nog is.

12 april 2021 om 08:18

Mee eens. De minuten die hij nu krijgt is echt als een soort verlengde revalidatie: om hem wedstrijdfit te krijgen. Van Ginkel in de vorm die hij eerder had bij PSV zou een heerlijke speler zijn op een van de twee controlerende plekken op het middenveld. Maar in deze tijd ligt het geld voor PSV niet voor het oprapen en dan is een transfersom voor Van Ginkel wel een groot risico.

12 april 2021 om 08:20

@Master D, logisch dat die twijfels er zijn, zeker wanneer een transfersom betaald moet worden. Maar wil wel een nuance plaatsen bij je reactie. Het was namelijk aan het begin van het seizoen al duidelijk dat de rol van Van Ginkel niet groot zou zijn en dat hij heel rustig wordt gebracht. Dat is meerdere malen door iedereen binnen PSV benoemd, ook door van Ginkel zelf. Dus als zijn inbreng tegenvalt, dan ligt dat mijns inziens vooral aan het onterecht te hoge verwachtingspatroon.

12 april 2021 om 08:34

Men heeft dat inderdaad heel duidelijk gecommuniceerd en daarbij wel de hoop uitgesproken dat hij wellicht in de beslissende fase van het seizoen nog een bijdrage kon leveren. Dat laatste is hem vooralsnog niet geworden. Ik wil niet zeggen dat hij tegenvalt, maar meer dat ik op basis van wat ik heb gezien twijfel of je voor hem een transfersom moet neerleggen. Had gehoopt dat hij meer kon laten zien, zodat je een betere inschatting van zijn niveau kon maken. Nu is dat bij mij nog een raadsel. Welk niveau heeft hij nog? Ik ga zeker niet zeggen dat het een miskoop of mishuur is, want men was heel duidelijk daarover bij zijn komst.

Ben bang dat voor v. Ginkel voetbal op topniveau voorbij is en PSV hoopt wat er eigenlijk niet meer is.

Erg lastige situatie voor PSV en uiteraard ook voor Van Ginkel.
Ik zit een beetje tussen twee gedachtes in en dat zal de leiding van PSV waarschijnlijk ook hebben.
Aan de ene kant heeft van Ginkel in al die keren dat hij gehuurd is zijn meerwaarde laten zien en aan de andere kant is het toch weer een risico om een tranfsersom voor hem op tafel te leggen.
Hoe hoog de transfersom is zal veel uitmaken in de keuze denk ik.
IK zou zeggen toch maar doen? En dan ook meteen een balletje bij Propper opgooien. Die zie ik namelijk wel heel graag terug komen en Van ginkel en Propper zijn goede vrienden dus wellicht dat Propper er dan ook meteen meer interesse in heeft?

12 april 2021 om 08:52

Speelt propper niet in engelland? Zou een leuk middeveld zijn voor psv. Zou goed zijn als spelers als sangare en rosario dan naar clubs als onze worden ver/kocht-huurd

12 april 2021 om 09:03

Propper speelt idd in Engeland alleen het laatste seizoen op een zijspoor beland. Jammer en ik weet ook niet waarom. Maar Bij PSV vond ik hem echt een hele goede middenvelder en in de eerste jaren heeft hij het ook erg goed gedaan in Engeland.
Sangare hoeft van mij niet weg denk juist dat het een prima speler kan zijn zolang je hem maar in zijn kracht laat. Nu staat die jongen langs Rosario die eigenlijk net zo beperkt aan de bal is dan Sangare. Speelt naast Sangare iemand die wel goed aan de bal is dan heb je aan Sangare een prima stofzuiger.

Als je je beseft dat deze jongen al 8 jaar bij Chelsea zit.. en wel geteld 12 wedstrijden voor de club heeft gespeeld, bizar.

Tuurlijk heeft deze jongen pech gehad met een aantal zeer pijnlijke blessures, toch zou ik als club zijnde het niet aan durven om een "hoge" transfersom voor deze jongen neer te tellen, daarnaast zal hij toch ook wel een pittig salaris hebben, zeker voor de Nederlandse clubs.

12 april 2021 om 11:38

Ik heb ooit een Premier League wedstrijd mogen bijwonen. Dat was zijn debuut tegen Hull. Destijds had ik nooit gedacht dat dat een van zijn weinige wedtsrijden zou zijn voor Chelsea.

Dat je jezelf zo wil laten misbruiken door Chelsea zeg. Ja hij krijgt er een leuk salaris voor maar hij heeft gewoon jaren niet gespeeld. Zonde man van zijn sportieve carriere. Hij had ook al die jaren ergens kunnen spelen en geld verdienen erbij. Maarja elke keer voor de gek gehouden worden door Chelsea en het dan ook nog begrijpelijk vinden als Chelsea je contract verlengt omdat ze geld voor je willen. Echt bizar dit

12 april 2021 om 09:59

Wat een bullshit zeg. Hij heeft voornamelijk niet gespeeld omdat hij altijd terugkwam van een blessure. Was hij eindelijk op niveau had hij weer een nieuwe blessure. Die blessures kon hij bij iedere club oplopen, ongeacht welke keuze hij gemaakt zou hebben

12 april 2021 om 10:03

Wat is daar mis mee, zoals je zegt was hij geblesseerd. Waar zou hij dan moeten revalideren, op eigen kosten? Tijdens verhuurperiodes heeft hij genoeg gespeeld, enkel keer op keer pech met blessures gehad.

Psv moet hier zeker niet mee doorgaan
Restwaarde 0..0
Blessuregevoelig
Relatief te lang eruit geweest en daardoor niet meer de Ginkel die hij was dan wel zou kunnen worden.
Geschikt voor een sub topper

Ik zou lekker terug gaan naar vitesse daar een seizoen knallen dan komen de clubs vanzelf wel weer. Mits hij fit blijft natuurlijk. Hij heeft veel wedstrijden nodig na jarenlang aan de kant te hebben gestaan.

Van Ginkel is gewoon klaar helaas door al zijn blessures. Hoop dat een tijd blessurevrij kan blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren