Lacazette helpt Arsenal met dubbelslag aan klinkende zege

Zondag, 11 april 2021 om 21:57Mart van Mourik • Laatste update: 22:01

Arsenal heeft zondagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van trainer Mikel Arteta ging op bezoek bij Sheffield United, dat met 0-3 geklopt werd. Alexandre Lacazette was verantwoordelijk voor twee treffers. Arsenal klimt dankzij de zege naar de negende plek op de ranglijst, terwijl voor Sheffield bijna het doek is gevallen. Na 31 speelronden staat de teller op veertien punten. De achterstand op de veilige nummer zeventien Newcastle United bedraagt achttien punten.

De bezoekers gingen vanaf het eerste fluitsignaal nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Nog voor het verstrijken van de tweede speelminuut kwam Bukayo Saka na een steekbal van Gabriel Martinelli in kansrijke positie, maar het schot ging rakelings over de lat. Ook Sheffield liet zich gelden in de openingsfase via David McGoldrick, die enkele centimeters naast schoot. Halverwege de eerste helft was Arsenal weer aan zet, toen Martinelli de kans kreeg om uit te halen maar dat niet nauwkeurig genoeg deed.

?? Arsene Wenger goal quality ?? ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 11 april 2021

Na ruim een half uur spelen vonden de Londenaren de verdiende openingstreffer. Na fraai combinatievoetbal bediende Dani Ceballos met een technisch begaafde hakbal Lacazette, die van binnen het zestienmetergebied koelbloedig afrondde: 0-1. Op slag van rust kreeg Martinelli een goede mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen, maar McGoldrick gooide zijn lichaam in de baan van het schot en voorkwam en tegentreffer.

Ondanks het feit dat Arsenal de bovenliggende partij was, duurde het tot de zeventigste minuut voordat de veilige tweede treffer gevonden werd. John Lundstram produceerde een erbarmelijke breedtepass, waardoor Nicolas Pépé de vrije doorgang richting het vijandige doel kreeg. Hoewel Aaron Ramsdale nog een redding in huis had op het schot dat volgde, moest de doelman van Sheffield het antwoord op het schot uit de rebound van Martinelli schuldig blijven: 0-2. Het slotakkoord werd gespeeld door Lacazette. De Fransman ontving een splijtende pass van Thomas Partey en schoot diagonaal de 0-3 binnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door futureboss)

Het was al met al een verschrikkelijk saaie pot, al moet ik er wel bij zeggen dat ik geen enkel moment het idee had dat we hier zouden verliezen. Het was een beetje een wedstrijd op de automatische piloot. Dat je hem dan met ruim verschil wint en nog wat krachten kan sparen voor de belangrijke wedstrijd aankomende donderdag is alleen maar mooi meegenomen. Had wel wat talenten willen zien ipv de usual suspects als Willian en Elneny maar goed.

11 april 2021 om 22:06

Er zitten nauwelijks talenten op de bank bij Arteta. Het blijft gewoon een heel matige coach.

11 april 2021 om 23:10

Het is altijd al een matige coach geweest, al willen sommige mensen hun fout hierin niet toegeven. Snap ook oprecht niet waarom in Engeland trainers zomaar de kans krijgen. Lampard bakte er weinig van, Arteta bakt er niets van, Solksjear doet het niet slecht maar er zit zeker meer in daar.

12 april 2021 om 00:08

Snap ook oprecht niet dat jij in elk Arsenal topic je gelijk moet krijgen over een fictieve discussie. In het begin stonden een paar fans achter Arteta en dat was terecht want __in eerste instantie__ leek het beter te gaan dan onder die prutser van een Emery en fans hoopten dat hij wat geleerd van Pep had. Nu wordt Arteta al gewoon maanden afgebrand, omdat het een defensieve en heel saaie coach blijkt te zijn en de raarste beslissingen maakt. De resultaten zijn beter geworden sinds hij 433 is gaan spelen, maar ook dat is puur geluk omdat we met 532 _alles_ verloren. En dan was het nog eens puur geluk dat een talent die nog nooit iets had laten zien, Emile Smith-Rowe, opeens het elftal daagde.

12 april 2021 om 15:08

Sinds we 433 spelen staan we 4de in de ranglijst. Niet waar je als Arsenal zijnde uiteindelijk naar toe wil, maar als we volgend jaar CL halen via de competitie ben ik dik tevreden.

Eerste helft vond ik nog leuk om te kijken eigenlijk, maar misschien was ik de enige.
Saka erg erg goed, Xhaka leuk op de linksback met zijn crosspasses, verdedigend niet getest. Ik vond Partey wel echt de baas op het middenveld en Chambers was ook goed.
Martinelli prima, Laca goed, en al met al een goede voorbereiding voor donderdag waar ik eigenlijk dezelfde 11 verwacht

Zegt niet heel veel zon wedstrijd, maar Arsenal kan er blijkbaar nog wat van. Tegen de nr 20 van de PL is 3-0 een redelijk resultaat. Nu nog van Praag winnen donderdag!

Arsenal onder Arteta is zo vreselijk saai. Wel blij dat Laca eindelijk een beetje on fire lijkt en bewijst dat hij eigenlijk veel beter in dit systeem past dan Auba. Alleen op een goede dag kan Auba de wedstrijd op zichzelf beslissen, wat dat betreft is het logisch dat hij er meestal in staat. Verkopen voor een mooi bedrag, maar heb geen idee wat je nog voor Auba kan krijgen. Vooral met dat nieuwe kapsel.

11 april 2021 om 22:13

En nog stelt het met Laca net zo goed niks voor.. Op basis van 1 seizoen dan Laca beter presteert dan Auba wil je Auba al de deur uit gooien? Vind ik nogal vreemd.. Van Auba kom je sowieso niet af, gezien zijn leeftijd + salaris + resterend contract. Laca kun je mogelijk nog wel verkopen. Maar goed, uiteindelijk zal er toch niks gebeuren aangezien het niet voor niets Arsenal is. Hoogstwaarschijnlijk loopt Laca wel weer gratis de deur uit bijvoorbeeld en wordt Auba de nieuwe Ozil.

11 april 2021 om 22:21

Laca stelt niet zoveel voor?
Het is geen absolute topklasse spits maar hij zorgt ervoor dat bepaalde spelers om hem heen beter spelen.
Kan de bal beter vasthouden, gaat fysieke duels niet uit de weg zoals Auba en maakt ruimte door middel van goede loopacties.
Met diepgaande buitenspelers die druk zetten zoals Saka, Martinelli en Smith-Rowe speelt hij beter dan Auba.

11 april 2021 om 23:02

Dat klopt deels somagunner, maar dan is hij dus een overpriced variant van Giroud? Want al die dingen deed/doet Giroud, met daarbij een beter goal/assist per x minuten ratio dan Lacazette. Meer kansen gecreëerd voor anderen. Dat is mijn hele punt. Daarvoor hebben we Lacazette niet gekocht.. Dan had je net zo goed Giroud als 1e spits kunnen houden, want die had ook nog als extra punt dat het een geweldige kopper is. En het is allemaal lekker opportunistisch. Lacazette zit 4 jaar bij ons en is in al die jaren niet klinisch genoeg gebleken. Hij werd er continu uitgeschoten door Auba, zelfs toen Auba op de flank stond. Nu 1 seizoen waarin Auba het niet heeft, roepen allemaal mensen dat Auba weg moet en Laca moet blijven? Daar kan ik gewoon slecht tegen. In tegenstelling tot Lacazette heeft Aubameyang wel een krediet opgebouwd met goals. En over speelstijl: een goede coach past zijn speelstijl ook aan op de spelers die hij heeft. Dat zie ik Arteta te weinig doen. Als Laca speelt kun je spelen zoals jij zegt. Als Auba speelt, moet je anders spelen. Dat kan prima met de spelers die je hebt, maar dan moet je ze dat wel laten doen. En laten we wel wezen, Auba heeft zelfs dit seizoen bewezen dat het wel degelijk kan met hem in de spits zonder Lacazette op het veld.

11 april 2021 om 23:08

Toen Lacazette gehaald werd riepen negen van de tien Arsenal supporters dat het een wereld spits was, enkel vanwege zijn cijfers in de Ligue 1. Het is een bruikbare speler, speelt naar zijn mogelijkheden en rendeert beter als je wilt voetballen dan Aubamayang. Het is onbegrijpelijk dat Arsenal zo'n topcontract aan Aubamayang heeft voortgeschoteld. Hele overschatte spits waar je in het veldspel weinig tot niets aan hebt. En daae zit je nu nog jaren aan vast.

11 april 2021 om 23:45

Giroud was veel te traag en miste nog veel meer kansen dan Laca. Giroud had een beter team om zich heen en had qua kansen geen gebrek. Denk dat Laca met Ozil en Alexis achter zich veel beter kon zijn dan Giroud.

Giroud was geen valse negen. Hij moest altijd diep staan vanwege gebrek aan snelheid. Lacazette speelt in veel gevallen rond de middenveld. En ondersteunt bepaalde spelers beter dan Auba.

We zijn er uiteindelijk wel op vooruit gegaan met Laca ipv Giroud. Laca is ook niet erg snel maar kan tenminste wel mee rennen in een omschakeling. Hij zet druk en beweegt goed mee.
Denk dat we met Laca veel plezier kunnen beleven zolang hij de ondersteuning krijgt op de flanken door types zoals Martinelli en Saka. Zet Auba tussen die twee spelers en je hebt een spits die alleen maar diep wilt lopen. Vandaag kon Martinelli vrij bewegen op links. Als Auba zou spelen dan lopen ze elkaar in de weg omdat Auba zelfs als spits de linkerkant opzoekt en niet meeverdedigd of druk zet

12 april 2021 om 00:02

Ondanks dat Arsenal met Lacazette nog nooit veel heeft gepresteerd, blijft hij natuurlijk een klasse beter dan Giroud. Auba past gewoon niet in een voetballende 433. Hij is wel erg sterk in een ploeg die countert en waarschijnlijk ook in een 442 als diepe spits. Het verhaal Auba blijft gewoon moeilijk, want hij past eigenlijk (totaal) niet in je systeem, maar beslist wel wedstrijden. Alleen daarom zeg ik dat je Auba moet proberen te verkopen en doorselecteren. Alleen als je daar niet meer dan 40 miljoen voor krijgt, is het de verkoop misschien niet helemaal waard.

12 april 2021 om 00:59

Beter team somagunner? Dat viel reuze mee. Ja Ozil, Alexis en Cazorla. Maar dat was het dan ook. Toen was er ook geen balans in het team en kregen we goals om de oren bij de vleet. Ik geloof er in ieder geval weinig van. Lacazette presteert gewoon af en toe leuk, maar is nooit constant. Letterlijk deze week is het perfecte voorbeeld van Lacazette: 1 wedstrijd compleet verpesten door mega kansen onbegrijpelijk te verprutsen, om de volgende wedstrijd 2x te scoren. Alleen gaat het niet om en om bij hem, maar meer 1 wedstrijd de goals en 3 wedstrijden niks. Qua missers ontlopen ze elkaar ook gewoon echt niks.

Begrijp mij niet verkeerd, ik pleit niet voor Giroud. Ik pleit voor beter dan beide. Dit is gewoon lood om oud ijzer.

Welk plezier van Laca? In zijn 5e seizoen dan eindelijk? Of toch in zijn 6e? Waarom nemen we daar genoegen mee..

Ik snap je punt over de speelstijl, maar daar kun je toch aanpassingen op maken? Dan moet je trainen op positie wisselingen in het veld; iets dat je heel moeilijk te verdedigen maakt. Als Auba naar links drijft, moet Martinelli naar het midden gaan bijvoorbeeld. Dat kan werken, als je erop traint. En Auba kan wel degelijk meeverdedigen en druk zetten, dat heeft hij ook al bewezen. Dat Laca het meer doet zal vast kloppen, maar dat verschil is echt niet drastisch in mijn optiek. En ook het verschil in "mee voetballen" is minder groot dan velen doen voorkomen, daar Lacazette geregeld wedstrijden heeft waarin hij geen bal kan aannemen zonder 5 balcontacten..

Uiteindelijk moet alles gewoon beter en daarvoor dien je afscheid te nemen van spelers.

12 april 2021 om 01:04

@vp10Arsenal.

Maar dat is het hem nou juist, Lacazette is op geen enkele statistiek beter te noemen dan Giroud. Niet in goals, niet in assist, niet in key passes en ga zo maar door. Kopduels gewonnen is lager (natuurlijk). Maar nogmaals, het gaat mij niet om beide spelers. Het gaat mij om wat je mist: een klinische afmaker. Dat was Aubameyang tot dit seizoen. Maar nu dat weg valt, mis je dat dus. En naast een klinische afmaker zou je dan een ander type spits moeten hebben. Daarin is mijn punt dus dat Giroud daarin beter was dan Lacazette, omdat hij alles doet wat Lacazette doet maar dan met als extra bonus dat hij fysiek sterker is en kopduels wint en scoort.

Uiteindelijk zal je verder moeten van zowel Auba en Lacazette, als Aubameyang zijn scoringsdrift niet meer terug kan vinden. Want een seizoen met Lacazette als 1e spits is een verloren seizoen, net zoals een seizoen met een niet scorende Aubameyang als 1e spits dat is..

12 april 2021 om 01:18

Misschien een beetje een dooddoener, maar daarom zeggen statistieken niet alles. Mijn inziens is het overduidelijk dat Laca behoorlijk wat beter is dan Giroud. Giroud speelde gewoon in een veel betere ploeg en in een tijd dat Arsenal nog ergens op leek. Lacazette is technischer, heeft een beter schot en is in ieder geval niet langzaam. Giroud is sterker en kan koppen, maar is enorm langzaam en zijn techniek is matig (zijn first touch is wel van hoog niveau). Giroud heeft het maximale uit z'n carrière gehaald, Laca het minimale. Verder ben ik het met je eens hoor dat je moet streven naar hoger niveau. Maar ik vind wel dat momenteel het probleem bij Arsenal iig niet bij Laca ligt. Wtb Auba, ook al vindt hij zijn scoringsdrift terug, dan blijft hij een dissonant in het elftal. Ik betwijfel of je daarmee Arsenal naar een hoger niveau kan tillen.

De derde en vooral de eerste goal waren wel van grote schoonheid trouwens.

Degelijke wedstrijd. Prima goals, Lacazette on fire. Verder was de wedstrijd best saai, zoals het eigenlijk al jaren is. Niet teveel woorden aan vuil maken, op naar donderdag.

12 april 2021 om 15:12

Wat moet je tegen een Sheffield dat niet wil voetballen, en een Arsenal dat zijn 2 meest creatieve spelers mist (esr en Odegaard). Saka valt dan daarna ook nog eens uit.

Het is ook niet zo dat Sheffield na de 1-0 eruit kwam. Nee het was gewoon met 11 man om het eigen strafschop gebied. DIe jongens weten allang dat ze gedegradeerd zijn. Het enige waar die voor spelen is om niet wekelijks voor lul te zetten. En Arsenal is op dit moment niet in de vorm om gigantisch defensieve tegenstanders kapot te spelen (al lukt dat dan vandaag toch redelijk met 3-0).

We misten veel spelers gisteren, en pakken een eenvoudige overwinning zonder ook maar een seconde in de problemen te komen. Good day at the office, op naar donderdag.

Die Brewster... dat valt niet mee. Bijna 30 miljoen voor betaald vgm. Voor een spits die nog niks gepresteerd heeft.

12 april 2021 om 00:00

Konden wij dat maar krijgen voor Nketiah

12 april 2021 om 00:11

Hij is jong en Engels. Er zijn genoeg clubs in Engeland met zo een lachwekkend beleid dat ze nog wel wat bieden op Nketiah hoor. Jammer genoeg heeft Arsenal het meest lachwekkende beleid van allemaal.

12 april 2021 om 00:51

Volgens mij was er wel interesse voor Nketiah afgelopen zomer Samcro, maar vonden wij het als club niet nodig om daarop in te gaan.. Als je toen 15 miljoen had kunnen krijgen, waarom hebben we dat niet gedaan?

12 april 2021 om 01:19

Omdat Arteta overduidelijk dacht dat Nketiah een groot talent was, gezien het bizarre aantal speelminuten aan het begin vh seizoen.

12 april 2021 om 08:47

Bij Nketiah kon je snel genoeg zien dat het niets was voor de PL hoeveel hij in de jeugd ook gescoord had. Of iemand klinisch genoeg en een killer is, zie je binnen 15 minuten. Ook een fout van Arteta. Alleen hoop ik dat Balogun dus niet Nketiah2 wordt, tekent nu wrschl tot 2025 en moet dus ook echt minuten gaan krijgen. Duimen dat hij samen met Martinelli en Saka de voorste linie kan gaan vormen volgend seizoen of daarna.

Dit is probleem van de arsenal fans. Onze lat is veel te laag gelegd. Arsenal was gewoon weer saai en slecht. Laten we beginnen bij Chambers, ik weet niet wat ik zie. Hij komt in alles tekort, snelheid, verdedigd inzicht, aanvallen. Hij zal in geen enkele club spelen die boven ons staat. Nummer 2 Pepe. Zijn basis techniek is om te huilen. Zijn eerste aanname is bar en bar slecht, draait slecht weg, ontzetten stijf links. 70 miljoen jongens....... we hebben een echtte linksback. Je hebt toch wel iemand in de jeugd die tegen deze club kan spelen? Toen arsenal giroud had, begreep ik die voorzetten. Maar nu? Wie moet er gaan kopen, lacazette is 174. Je moet door selecteren. Buiten leno ( twijfel) tierney, partey, saka, Smite rowe, laca, abau, gabrielle, Holding ( tegen stoke city etc ) Martinelli, kan iedereen gewoon vertrekken.

12 april 2021 om 00:28

100% eens dat de lat te laag gelegd wordt door Arsenalfans. Het is verschrikkelijk. Met Fabregas en Van Persie konden we letterlijk van elk team op de wereld winnen op een goeie dag. Als we nu tegen pak-hem-beet Atletico moeten weet je zeker dat we er 4 a 5 tegen krijgen.

12 april 2021 om 00:50

Maar dat is al jaren zo.. En daar zijn we allemaal schuldig aan. Jij net zo goed vp10Arsenal, aangezien je hierboven gewoon genoegen neemt met de magere prestaties van Lacazette bijvoorbeeld. Daar hadden we jaren geleden nooit over na durven denken.. Toen was het absoluut niet goed genoeg en nu is het oké? Meh. Het ergste is nog wel dat binnen de club letterlijk niemand een bepaalde standaard heeft.. ze vinden het allemaal wel welletjes. Niemand eist meer van zichzelf en van de ploeg. Ja, de eigen jeugd en iemand als Tierney. Maar dat is toch triest? Waarom moet het zo moeilijk zijn voor de club om fatsoenlijk beleid te voeren? Ik snap het echt niet. Jarenlang te veel vertrouwt op die ene (of twee) topspeler die we sporadisch hadden, maar nu hebben we zelfs dat niet meer. Nu vertrouwen we op spelers van 19 om ons een heel seizoen te dragen.. En ondertussen zinken we lager en lager als club. Het is gewoon pijnlijk.

12 april 2021 om 01:25

Ik verdedig Laca omdat hij wel een bepaalde basistechniek en een bepaald niveau heeft. Laca had 10 jaar geleden een hele hoop speelminuten gemaakt, daar ben ik van overtuigd. Ik zie in hem gewoon wat, dat heeft niets te maken dat ik tevreden ben over zijn prestaties. Zet daar tegenover spelers als Luiz, Nketiah, Chambers, Ceballos, Pepe, Willian en El Neny (om er een paar te noemen), die maken per wedstrijd meerdere absolute beginnersfouten. Geloof me, ik ben de laatste die tevreden is over dit Arsenal. Vroeger keek ik letterlijk elk League Cup potje, tegenwoordig kan ik het vaak genoeg niet meer opbrengen om een PL potje te kijken. Maar ik wil niet _altijd_ negatief zijn als ik reageer zo een zure vent ben ik nog niet.

12 april 2021 om 07:22

Ik kijk letterlijk alles van arsenal en kijk daarna hoe arsenal fan tv zich laat mee slepen door het moment. Het is geen zure vent, maar gewoon realistisch. We staan al 2 jaar niet bij de top 6! Lacazette heeft zeker een goede basis techniek. Maar het is simpel weg niet genoeg. Je moet gewoon in een seizoen minimaal 18 a 20 goals maken. Hij speelt nu goed en dan weer 4 wedstrijden slecht. Het waren 2 goede aanvallen, maar dit was zo een slechte team. We gaan het donderdag allemaal weer mee maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
T. SmithKeeper
Cédric SoaresVerdediger
BellerínVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

55 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren