Club Brugge verliest topper ondanks prachtig doelpunt van Noa Lang

Zondag, 11 april 2021 om 20:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:27

Club Brugge heeft zondag een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij Anderlecht. Noa Lang opende in de 53ste minuut de score na een fraaie actie, maar de ploeg van Vincent Kompany won uiteindelijk met 2-1 in het Lotto Park in Brussel. Anderlecht, dat voor het eerst dit seizoen driemaal op rij heeft gewonnen, is hierdoor zo goed als zeker van deelname aan de play-offs om het kampioenschap in de Jupiler Pro League. Het is voor de Brusselaars pas de eerste zege op blauw-zwart na een reeks van zeven nederlagen en een remise in de laatste acht duels.

Anderlecht en Club Brugge stelden in de eerste helft teleur in de topper. Na twaalf minuten dacht de koploper de leiding te nemen toen Ruud Vormer de bal via de ongelukkige Matt Miazga over Timon Wellenreuther werkte. De VAR keurde zijn doelpunt echter af wegens bijzonder nipt buitenspel van de captain. Dat was eigenlijk ook het enige hoogtepunt in de eerste helft, daar Anderlecht vooral bezig was met het onschadelijk maken van de Bruggelingen en daar ook vrij goed in slaagde.

Het eerste schot tussen de palen was vlak na rust van Anouar Ait El Hadj, maar daarna was Bas Dost gevaarlijk met een inzet naast de paal en uiteindelijk viel de 0-1 aan de andere kant van het veld. De in de rust voor Youssouph Badji ingevallen Lang maakte indruk op de spelers van Anderlecht met zijn kapbeweging, pirouette en beheerste schuiver in de hoek. Het waren voor de Nederlander zijn eerste minuten sinds zijn schorsing na een rode kaart in de verloren topper tegen Royal Antwerp FC (0-2) en de knieblessure bij Jong Oranje.

Anderlecht had geen passend antwoord klaar, maar na 72 minuten spelen volgde uit het niets de 1-1. Lukas Nmecha maakte op aangeven van Francis Amuzu zijn eerste veldgoal van het kalenderjaar en luttele minuten later had Simon Mignolet geen antwoord op een schot van Albert Sambi Lokonga van afstand: 2-1. Lang was nog dichtbij de gelijkmaker, maar Wellenreuther keerde zijn inzet. Tahith Chong deed de laatste tien minuten mee; Stefano Denswil bleef negentig minuten op de bank..Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door jjunited)

Tegen nr 1 en nr 2 6 op 6, en als beerschot vanavond gelijkspeeld of wint. Dan is play-off 1 een zekerheid voor anderlecht.

Prachtig doelpunt? De eerste kap was mooi, daarna met wat geluk de bal meegekregen tijdens z'n 2e actie en het schot had zelfs Scherpen gehad. Dat vind ik ook wel het gevaar van het ophemelen van Lang. Hij doet het heel goed in België, maar is dat voldoende voor een plaats in het NL elftal? Ik vind hem daar nog veel te wisselvallig voor. En nee, ik zou Babel ook niet meenemen. Maar jongens als Berghuis, Stengs en zelfs El Ghazi hebben zich volgens mij meer bewezen dan Lang.

11 april 2021 om 20:37

Probleem is alleen dat El Ghazi alweer op de bank zit. Waarom? Geen idee, maar die lijkt als hij een wedstrijd niet scoort meteen weer naar de bank te mogen. Stengs meer laten zien? Mwah, over een langere periode wellicht, maar zijn moyenne is niet fantastisch.

11 april 2021 om 20:45

El Ghazi gewoon een middelmatige buitenspeler die niet speelt als iedereen fit is bij Aston Villa. Ze hadden van deze jongen een spits moeten maken; hij heeft lengte, kracht, kan scoren en koppen. Hij komt als buitenspeler geen lantaarnpaal voorbij, toch best handig als je iemand kan passeren op die positie...

11 april 2021 om 20:47

Stengs? lol, nee. Sowieso selecteer je op vorm en niet op bewezen diensten zoals jij zegt anders kan je van persie en bergkamp ook nog meenemen. En Lang is stukken beter dit seizoen

11 april 2021 om 21:30

Op basis van jouw criteria kan je Mühren meenemen, schiet ze aan de lopende band er in bij Cambuur. Lang heeft het bij Ajax niet mogen laten zien, bij Twente was het redelijk maar niet bijzonder. Nu in de Belgische competitie presteert hij goed, maar wat is dat waard. Veel van z'n goals zouden in NL niet zitten, laat staan in de Premier League. Stengs vind ik ook niet heel bijzonder, laat ik dat vooropstellen, maar hij speelt langere tijd al in de (sub) top van Nederland, waar Lang nooit veel minuten heeft mogen maken.

11 april 2021 om 21:38

Lang wisselvallig noemen en dan kom je met Stengs. De afgunst jegens deze jongen is wel overdreven groot zeg. Ik snap dat sommige hem echt een heel vervelende jongen vinden, maar probeer ook eens naar zijn voetbal kwaliteiten te kijken. Persoonlijkheid veranderd altijd. Klasse heb je of heb je niet.

11 april 2021 om 21:46

Ik heb totaal geen afgunst tegen deze jongen en heb hem nooit een vervelende jongen genoemd. Oordeel op mijn inhoud en niet op je eigen waanideeën. Stengs heeft zich bewezen in de eredivisie, Berghuis idem, Lang niet. Lang doet het nu uitstekend, maar mijn terechte vraag is wat het waard is om uit te blinken in België. Vormer doet dat ook al jaren en niemand heeft om hem geroepen.

11 april 2021 om 23:22

Heeft het ook in de CL gedaan. Hoeveel wedstrijden in de Belgische competitie kijk je trouwens?

12 april 2021 om 07:26

Heeft het ook in de CL gedaan? De 3-0 die hij maakte door aan te mogen nemen op de rand van de 5 meter en vrij te kunnen schieten? Asjeblieft hoor. Hij staat er goed en maakt het rustig af, maar die ene goal in een stuk of 9 wedstrijden in de CL betekent niet dat hij daar automatisch ook goed presteert. Het lijkt wel of je hier op de site geen vraagtekens mag zetten bij het niveau van Lang of de Belgische competitie. Hij doet het fantastisch, maar bij Ajax kreeg hij (te) weinig minuten, bij Twente was het frivool en bij vlagen effectief maar niemand sprak over lang in oranje. Nu blinkt hij uit bij Brugge, waar vormer ook al jaren uitblinkt, en dan zou hij ineens direct opgeroepen moeten worden. Ik zou het eerst nog een jaar aankijken en Lang zich laten bewijzen bij Jong Oranje.

Overigens kijk ik genoeg voetbal, waaronder Belgisch voetbal (vooral de topclubs), voor in hoeverre dat er iets mee te maken heeft.

12 april 2021 om 13:10

Je lijkt je namelijk vragen te stellen bij het niveau van de Belgische competitie. Nu op defensief vlak is die sterker dan de eredivisie. Verder heeft Stengs ook nog niks bewezen en over Babel ga ik het niet eens hebben.

11 april 2021 om 22:22

Speciaal voor jou ingelogd, maar ik hoop echt niet dat je serieus bent? Leuk en aardig dat hij volgens jou niet heeft gepresteerd in de Eredivisie (deed het bij Twente gewoon verdienstelijk), maar spelers ontwikkelen zich. Is nu de beste speler bij de nummer 1 in België. Lang is toch echt minimaal een klasse beter dan alle namen die jij opnoemt.

El Ghazi wordt enorm gehyped omdat hij bij Aston Villa zit in de Premier League, maar men vergeet even dat hij op die ene maand na eigenlijk nooit een vaste basisplaats gehad heeft. Stengs is jarenlang zo erg uit vorm dat ik twijfel of hij wel echt het talent is wat wij in hem zagen en over Berghuis ga ik niet beginnen. Dat is een one-trick pony die het leuk doet in de Eredivisie, maar dat is ook z’n plafond.

Lang heeft het in de Champions League ook laten zien, en doet het nu ook op hoger niveau dan de Eredivisie, of wil je zeggen dat de Eredivisie sterker is dan de Belgische competitie?

11 april 2021 om 22:47

Lang is echt niet beter dan Berghuis man, doe normaal. Omdat ie het nu geinig doet bij Brugge? Berghuis is een van de meeste productieve Eredivisiespelers van de afgelopen 10 jaar en ik weet niet of je weleens Feyenoord kijkt, maar van zn teamgenoten moet ie het niet hebben tegenwoordig. En volgens de uefa ranglijst is de Eredivisie idd beter.

12 april 2021 om 01:52

Volgens de Uefa ranglijst ja, maar dat zijn veelal punten die zijn binnengehaald door maar 1 club, de club die minimaal 2 klasses beter is dan de nummer 2 in de competitie en zich werkelijk kan meten met de Europese (sub-)top.

En ja, Lang is een betere voetballer dan Berghuis. Ik kijk wel eens naar Feyenoord en moet toegeven dat hij de kar daar trekt, maar het zijn alleen verdedigers uit de Eredivisie die elke keer in zijn acties trappen. Er zit zoveel meer rek en variatie in het spel van Lang. Gebruikt ook nog eens vaak z’n mindere been, waar Berghuis deze alleen lijkt te gebruiken om op te lopen.

12 april 2021 om 07:13

Ik geef zelf ook toe dat hij het verdienstelijk deed bij Twente, dus begrijp je punt niet helemaal. Het enige wat ik mij afvraag is of Lang zo goed is geworden dit seizoen, of dat het makkelijker presteren is in de Belgische competitie. Nogmaals, Vormer is ook al jaren een van de uitblinkers daar, bij Feyenoord was hij een middelmatige voetballer. Stengs is dit seizoen uit vorm, ook mee eens, maar misschien zou een Stengs in België ook wel de smaakmaker zijn. We weten het niet, het enige dat ik kan zeggen is dat Stengs zich meer heeft bewezen in de Eredivisie dan Lang. Laat Lang eerst nog een jaar de Belgische competitie aan gort schieten en misschien verdient hij dan een kans in Oranje. Over Berghuis gaan we het niet eens hebben, iemand die vrijwel elk jaar dubbele cijfers in goals en assists haalt vergelijken met iemand 4x in de eredivisie gescoord heeft.

12 april 2021 om 10:55

De Uefa ranglijst is de enige meetbare statistiek. Zolang er geen beneliga is blijft de rest gissen. Weetje wie het ook zo goed doet in Belgie, Ruud Vormer, die dan ook maar in Oranje? Denk het niet toch, want die kon er toen die werd opgeroepen gewoon net als bij Feyenoord geen klote van.

12 april 2021 om 13:12

Dus Nederland is na ettelijke jaren onder België gestaan te hebben er voorbij en plots is de competitie veel beter? Dan was de Belgische competitie ook jarenlang beter dan de Nederlandse?

12 april 2021 om 14:07

@dvv // Hij wordt zo goed gevonden omdat hij met gigantisch veel flair speelt, omdat hij makkelijk z’n mannetje passeert en makkelijk scoort. Misschien kan Stengs dat inderdaad ook? Misschien kan hij het wel wekelijks in de Premier League bij de absolute top. We weten dit echter niet ik probeer te oordelen over de dingen die ik wel kan zien. Die Vormer is nog steeds een matige voetballer, en heeft naar mijn mening iets betere statistieken omdat hij in een soepeler draaiend team terecht is gekomen. Vind het sowieso raar om een speler erbij te halen die in 2014 een transfer gemaakt heeft maar goed, zo kan je wel meer spelers beoordelen op prestaties van 8 jaar geleden.

@migi // Met alle respect voor Vormer, maar heel Oranje kon er in die tijd geen klote van, paste er toen perfect bij. Het klopt trouwens hoor dat dit de enige meetbare statistiek is, die Uefa ranglijst. We weten allebei echter ook dat de meeste punten zijn binnengehaald door 1 club en de rest eigenlijk constant verzuipt in Europa.

12 april 2021 om 15:20

Ik denk dat NL en Belgie van hetzelfde niveau zijn eerlijk gezegd. Geen van 2e is aanzienlijk beter lijkt me. Dus ja, Belgie was die tijd iets beter en nu wij. Althans volgens die statistiek. Maar de verhouding tussen de nr 12 van NL en nr 12 van Belgie, geen idee.

12 april 2021 om 15:58

Ik kijk wel eens naar wat Belgische wedstrijden als ze op tv komen, en verdedigend zijn ze daar wel echt veel beter dan hier. Voor een aanvaller als Lang is het een stuk lastiger om daar te voetballen ipv hier, maar heb idd ook niet echt een idee van de lagere regionen daar. Het linkerrijtje is echter wel een stuk breder/sterker dan de onze.

Die acties van Lang, echt een speler die met veel zelfvertrouwen speelt. Heerlijke speler. Enige waar ik mij dan zorgen om maak is hoe het met hem zal gaan als het een tijdje niet lukt. Zoals het er nu uitziet moet je deze jongen gewoon meenemen naar het EK. Rasvoetballer.

11 april 2021 om 20:43

Lang en Weghorst horen sowieso bij Oranje te zitten maar leg dat maar uit aan Frank De Boer

11 april 2021 om 20:45

Ik snap ook niet wat die jongen nog bij jong oranje loopt te doen. Hoort gewoon bij het eerste. Al is het maar voor de creatieve impuls van de bank.

Fantastisch voor Anderlecht hoor, enorm belangrijke punten. Lang ook weer meteen een goaltje vanaf zijn invalbeurt. Chong daarentegen is een ramp.

Nog eens winnen van Club Brugge. Heerlijk gevoel ookal vond ik ons een heel stuk van de match slecht spelen tot aan de 1-1. Daarna waren we. In mijn optiek weer wel beter. Enorm belangrijke punten. Ook prachtig hoe Lukaku op sociale media altijd hevig mee supportert. COYM op naar po1 (hout vasthouden) 💜💜💜

11 april 2021 om 21:15

Ja wij verliezen en ik vond ons 70 minuten gewoon goed spelen. Anderlecht kwam er niet aan te pas. Voetbal...

11 april 2021 om 21:19

Bwa niet aan te pas is overdreven.
Tot aan de doelpunten was Brugge beter maar niet om te zeggen veel beter.
Overwinning is niet gestolen.

11 april 2021 om 21:28

Oke lichtelijk overdreven wellicht maar Anderlecht was toch offensief nergens? Ik dacht dat ze op zijn 'Man Citys' gingen spelen maar ze wachtten op de middellijn Club af om wat te counteren. Geen enkele keer werd Mignolet onder druk gezet, ze kwamen amper over de middellijn. Club speelde offensief met constant druk naar voren en had totale controle, tot Sobol en Mignolet Sinterklaas speelden helaas. Ons enige mankement is dat we natuurlijk weinig deden met het overwicht maar dat is een probleem dat al langer speelt. Zonder Lang en Diatta kunnen we tegenstanders niet meer openbreken, niemand heeft een dribbel en een actie, duidelijk een blunder van ons bestuur. Volgende zomer maar eens stevig investeren.

11 april 2021 om 21:37

Ik vond beide ploegen niet echt goed spelen. Vond Anderlecht op het middenveld beter en Brugge kwam te makkelijk in de zestien. Vond de goals ook wel uit het niks komen allemaal. 'wondergoal' van lang vond ik het ook niet maar wel gewoon goed gedaan. Brugge wordt toch met de vingers in de neus kampioen maar vandaag vond ik ons niet de mindere over de hele match gezien.

11 april 2021 om 22:42

Haha Anderlecht speelde niet onaardig maar zoals je zegt voorin bijna geen gevaar.
Natuurlijk is deze zege belangrijk voor het moraal.
Zou voor de competitie goed zijn als paarswit er terug wat doorkomt.
Maar voor echt weer op niveau te komen zal het nog enige tijd duren.
Brugge heeft te veel (financieel) voorsprong genomen wat natuurlijk komt van een goed beleid.
Iets wat bij Anderlecht de laatste jaren gewoon niet was

12 april 2021 om 09:46

Klopt, wat wel niet wegneemt dat een overwinning tegen Brugge na bijna 3 jaar (my god...) gewoon heel leuk is. En bovendien zijn de 3 punten heel belangrijk om de weg naar boven ook structureel weer in te zetten. Al kunnen we alles volgende week nog verspeleb natuurlijk

11 april 2021 om 21:23

Hoppa beerschot 1-0 voor, komaan vasthouden en play-off 1 is een zekerheid. Wie had dat gedacht 6 op 6 tegen nr 1 en nr 2?

11 april 2021 om 21:58

Ik alleszins niet! je ziet wel dat we met verschaeren en el hadj op de flanken veel beter zijn. Ook trebel is een goede toevoeging gebleken. Wat ik niet meer had verwacht van hem. Nog steeds 1-0 voor de ratten. Fingers crossed

11 april 2021 om 22:34

1-2 oostende gvd he, ach ja volgende match winnen dan maar.

Anderlecht komt beetje bij beetje terug.
Maar heeft nog lange weg te gaan.
Talent is er genoeg aanwezig.

Je ziet dat Noa veel naar ziyech heeft gekeken met zijn handen in zijn mouwtjes..

Eindelijk nog eens een spannende topper waar we allemaal naar uit konden kijken omdat de teams gewaagd zijn aan elkaar. Heb hem helemaal uitgekeken. Prachtige goal van Lang, kappen, 360 door de beentjes en dan schieten.

Oostende dat meedoet voor of aan PO1 ongeloofelijk.
Moesten de traditionele topclubs niet vierkant draaien zou dit nooit mogelijk zijn.

Even off topic, maar wel over de Belgische competitie, Weet iemand meer over die Thomas Henry van Oud-Heverlee Leuven? Zag dat hij vorig seizoen topscoorder werd in de eerste klasse B en nu ook in de buurt komt om topscoorder te worden van de eerste klasse A. Is er iemand die meer over hem weet of hij al hoger op zou kunnen en waarheen eventueel?

11 april 2021 om 23:24

Voordat hij bij Leuven speelde was hij actief bij Acf Tubeke (Tubize).
Was daar de man ondanks een matige kern.
Thomas Henry is de laatste maanden enorm gegroeid.
Is een soort targetman of spits die zijn goaltjes maakt.
Natuurlijk loopt er bij Leuvene ene Xavier Mercier rond die ze perfect kan aanbrengen.
Henry heeft nog groeimarge.
Zal vermoedelijk voor Leuven moeilijk te houden zijn na dit seizoen.
Alhoewel King Power de nodige centen heeft voor hem in Leuven te houden.
Zal afwachten worden.

12 april 2021 om 00:31

Bedankt, hoorde laatst wel wat geruchten dat hij in de belangstelling zou staan van Celta de Vigo en Besiktas.

11 april 2021 om 23:25

Inderdaad een geval apart. Speelt wel echt een sterk seizoen en de samenwerking met Sowah (gehuurd van Leicester) en Mercier loopt heel goed. Of hij een stap hogerop kan is maar de vraag. Als hij naar een topclub gaat dan lijkt het me een gevalletje Rezaei te worden eerlijk gezegd.

12 april 2021 om 07:35

Weet je niet.
We hadden ook niet gedacht dat Henry er zoveel zou maken in zijn eerste seizoen in de hoogste afdeling.

12 april 2021 om 10:29

Dat geef ik inderdaad aan ja.

Lang is smullen dit seizoen. Ik wil hem op het wk zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder226
R. VormerMiddenvelder215
N. LangAanvaller216
S. MignoletKeeper220
B. DostAanvaller1910
J. HendryVerdediger160
F. MaouassaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

95 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren