Veerman en Halilovic verpesten langverwachte rentree van Arjen Robben

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de Derby van het Noorden gewonnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen besliste het duel met FC Groningen in de tweede helft: 0-2. Aan de kant van de thuisploeg maakte Arjen Robben zijn langverwachte rentree. De buitenspeler kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Het waren de eerste minuten voor Robben sinds 18 oktober, toen hij een kwartier meedeed tegen FC Utrecht. Aan de stand in de Eredivisie verandert niks: Groningen blijft zesde, Heerenveen tiende.

De laatste drie keer dat Heerenveen en Groningen elkaar troffen eindigde het duel telkens in een 1-1 gelijkspel. Bovendien werden alle edities in het Abe Lenstra Stadion afgewerkt. Tijdens deze editie leek Groningen al snel de leiding te nemen, toen Jörgen Strand Larsen een niet te missen kans kreeg van Gabriel Gudmundsson. De buitenspeler zorgde vanaf de linkerkant van het veld voor het voorbereidende werk, waarna de spits enkel hoefde af te ronden. Strand Larsen mikte echter te hoog en zag zijn volley over het doel van Erwin Mulder verdwijnen.

Aan de andere kant zorgde Henk Veerman voor het eerste gevaar namens Heerenveen. De spits werd de diepte in gestuurd door Wessel Dammers en had een vrije doortocht richting Sergio Padt, maar moest toezien hoe laatstgenoemde fraai redde op het schot in de linker benedenhoek. Ook Mulder had een goede ingreep in huis, toen hij Alessio da Cruz na ruim een kwartier spelen op zich af zag komen. De aanvaller van Groningen had te veel tijd nodig, waardoor Mulder kon redden. De grootste kans van het eerste bedrijf kwam op naam van Joey Veerman. De middenvelder kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en probeerde het met een schot in de rechterhoek, maar zag dat Padt andermaal zijn doel schoon hield.

In de tweede helft viel er qua kansen beduidend minder te genieten en bleef Heerenveen een licht veldoverwicht houden. De Friezen werden twintig minuten voor tijd beloond voor hun aanvallende intenties nadat Gudmundsson Sherel Floranus op de hakken liep in het strafschopgebied van Groningen. Scheidsrechter Dennis Higler gaf in eerste instantie een vrije trap, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen, waarna de bal alsnog op de stip ging. Henk Veerman bleef vervolgens koel, stuurde Padt de verkeerde hoek in en maakte met zijn veertiende van het seizoen zijn eerste penalty deze voetbaljaargang.

Groningen zette vervolgens wel aan en Danny Buijs bracht Robben binnen de lijnen, maar het waren de bezoekers die het duel in het slot gooiden. Joey Veerman kreeg de bal aan de linkerkant van het veld mee en had een afgemeten voorzet op Tibor Halilovic in huis, waarna het voor de middenvelder van Heerenveen een koud kunstje was om van dichtbij binnen te glijden. Groningen probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan een schot van Robben dat een meter naast het doel van Mulder ging kwam de ploeg van Buijs niet.

Kans op minuut 0:34. Dit was de korte rentree van Arjen Robben!

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 11 april 2021

1
2

Groningen speelde niet goed vandaag, vooral in de 2e helft en verdiende daarom ook niet om te winnen. Maar wederom ben ik weer teleurgesteld in de Nederlandse arbitrage, want hoe kan daar nu een penalty gegeven worden? Floranus begint zelf met trekken dus de eerste overtreding wordt door hem gemaakt. Daarnaast wordt direct voor dat moment hands gemaakt door een speler van Heerenveen, dus ik heb geen idee waarom daar niet naar gekeken wordt. Maargoed de clubs staan los van dit en al met al was Heerenveen gewoon beter dusja terecht gewonnen Heerenveen. Daarnaast is het meedoen van Robben ook een overwinning voor Groningen. Nog steeds 9 punten marge voor de play off plekken dus al met al nog niet zo'n slechte middag.

11 april 2021 om 16:52

Het was ook wel een beetje dom van die Gudmundsson om daarin mee te gaan. Floranus was ook wel wat op zoek om hem uit te lokken en hij trapt er gewoon in (die Gudmundsson). Gewoon een domme en onnodige overtreding en dat kost Groningen de wedstrijd

Dan speel je zo'n goede eerste helft en haal je Suslov er in de rust uit, zet je Da Cruz op zijn plek en is alles weg. Wat een waardeloze voetballer is dat zeg.

11 april 2021 om 16:35

Suslov verloor letterlijk elke verdedigende duel van Veerman. Een middenvelder moet je niet alleen op zijn aanvallende kwaliteiten beoordelen.

11 april 2021 om 17:04

Da Cruz verliest standaard, aanvallend of verdedigend, 9 van de 10 duels. Daarnaast staat hij op 10 en zijn de aanvallende impulsen belangrijker.

11 april 2021 om 16:42

Die Da Cruz heeft een mindere fase, kan hij ook niet helpen. Maar dat hij Suslov eraf haalt slaat echt nergens op. Geen bal kwam aan 2e helft

Mindere fase? Die koekenbakker heb ik nog niet goed zien spelen dit seizoen. Echt ongeloofelijk hoe vaak hij mag blijven staan van Buijs. Je zou bijna denken dat hij naaktfoto's heeft ofzo.

Dit is een heerlijke overwinning! Matig begin, maar goed recht getrokken in de 2e helft. Eerste helft zag je dat Kaib het moeilijk had en vond woudenberg verdedigend sterk invallen!

Gefeliciteerd Heerenveen, op basis van 2e helft terecht. 1e helft wel gelijkwaardig. Penal snapte ik niet, aanvallend hands is altijd hands toch? Of zijn de regels weer verandert, kan het tempo wijzigingen niet echt meer volgen.

Belangrijkste van vandaag, Robben. En dit was niet de Robben van PSV thuis of Utrecht thuis, nee dit was een Robben dat echt meedeed en energiek was. Ik heb er vertrouwen in.

Hoe speelde hij dat kwartiertje?

11 april 2021 om 16:34

Niet onaardig wat ik heb gezien. Kreeg wel gelijk dubbele dekking en zeker niet alles lukte, maar je ziet de klasse nog steeds wel. Paar goede steekballetjes en dribbels en scoorde ook nog bijna.

11 april 2021 om 16:54

Hij had zelfs een kans om te scoren vanaf 7 meter ongeveer, maar die ging naast

Wedstrijd weer verpest door Higler. Samen met Kooij de meest dramatische scheidsrechter op de Nederlandse velden.

11 april 2021 om 19:03

Wat dan? Die penalty was toch gewoon terecht? Verder geen bijzondere momenten gezien.

Dit was echt een heel erg belangrijke overwinning om de playoffs te halen! Begin eerste helft was erg zwak, daarna goed herpakt en in de tweede helft gewoon uitstekend gespeeld! Halilovic is voor mij de man of the match, hopelijk kunnen we dit doorpakken de komende weken.

1e helft gewoon de betere, moet je ook op voorsprong staan. Ongelooflijk dat we die kansen niet benutten zeg.
Ik snap de wissel van Suslov totaal niet, speelde goed en was dreigend. Dat je Joosten er in brengt kan ik snappen, maar Da Cruz laten staan? die man is toch zo slecht. Hoop dat hij volgend jaar niet bij ons voetbalt.
2e helft de controle volledig verloren, Heerenveen was gewoon beter en wordt daarbij geholpen door onze Zweedse vriend. Wat een ongelooflijk domme overtreding was dat zeg, te bizar.

Wel mooi om onze Robben weer te zien, viel goed en scherp in. Nu hopen dat hij fit blijft en meer minuten kan maken, kan nog van waarde voor ons zijn gelukkig.

Gefeliciteerd friezen, hoop jullie weer tegen te komen in de playoffs

Met publiek hopelijk haha

11 april 2021 om 17:02

Zou geweldig wezen, dit voelde niet als een derby aan..

12 april 2021 om 09:55

Hoezo heeft Groningen hem eigenlijk gehaald? Vond hem bij Twente altijd wel een leuke samenvatting voetballer maar niks meer dan dat. Toen ging die naar Italië en nu is die ineens bij jullie.

Verdiende overwinning van Heerenveen. Gefeliciteerd met de 3 punten. Ik snap de wissels van Buijs niet, je ziet dat strand larsen na de eerste 20 minuten niets meer heeft laten zien, haal hem er dan verdorie af ipv suslov. Had ook gudmundson gewisseld voor Van hintum. Ben blij dat Robben er wel weer bij was, maar voor mij was Motm aan de kant van de FC Padt. Die heeft aantal belangrijke reddingen verricht en dankzij domme overtreding van Gabriel verliezen we deze wedstrijd. Genoeg kansen in de eerste helft gehad, maar goed Heerenveen heeft 2e helft gewoon goed voetbal laten zien. Verdiende overwinning en zuur voor de FC, nu uitkijken naar de wedstrijd tegen PSV over 2 weken.

Robben kan zo mee naar het EK ipv Babel is denk ik nog beter in de kleedkamer. Hij oogde zeer fit en gedreven leuk om te zien

Buijs is echt een tactisch zwakke trainer. Verkeerde of (te) late wissels komen bij hem vaker voor dan gouden ingrepen. Ook vandaag weer pijnlijk zichtbaar. Gelukkig is Robben terug, maar merk toch dat ik wat begin te zweten als deze legend het veld op stapt: uit angst voor een blessure en daarmee einde carrière.

11 april 2021 om 16:36

Snapte wissels ook niet, Gudmundson samen met Larsen had je al moeten wisselen in de rust

Ontzettend blij met deze overwinning! Eerste helft was matig van onze kant, maar de tweede helft heb ik echt een ontzettend goed Heerenveen gezien. Hajal viel ook erg goed in. Top middag!

Het is natuurlijk leuk dat Robben nog wat wil maar ik zie totaal niet wat hij toevoegt op dit moment eerder een enorme afleiding. En het draagt niks bij afgezien van wat nostalgie.
Nouja, veel plezier ermee als je t wel leuk vindt maar feitelijk gaat t nergens over. Beetje een hype

11 april 2021 om 16:37

Snap ook niet wat Schöne toevoegt aan heerenveen behalve afleiding.

11 april 2021 om 16:56

Zie goal nr 2

11 april 2021 om 17:53

Schone is een motor, zo niet de motor, van Heerenveen. Genot om naar te kijken. Technisch vaardig. Hoge handelingssnelheid en overzicht.

11 april 2021 om 19:07

Eh, die 2e goal kun je voor 70% op het conto van Schöne schrijven.

.degelijke pot van Heerenveen. Het kon beter, maar ge...

Ja uiteindelijk verdien je het niet.
Toch de 1ste helft stuk beter en moet je de kansen is maken. Suslov en Larsen vond ik vandaag niet best. Maar de 2de helft stond het helemaal verkeerd en ben je overal te laat.

Vraag me echt af of het geen hands was voor die domme overtreding va Gudmondsson.
Voor die aanval hadden wij sowieso al een vrije trap moeten hebben met die peer in de kont bij Larsen echt onbegrijpelijk. Had het idee dat we niks mee kregen vandaag helaas.

Maar goed los van dat moet je het zelf afdwingen en dat hebben we de tweede helft totaal niet gedaan.

Mooi voor Robben dat die weer wat minuten maakt! Topper

Het gaat veel over robben maar de rest van Groningen is gewoon heel goed bezig. Deze wedstrijd was denk ik ook een uitzondering