PSV dankt Gakpo en Malen en stoot AZ van de tweede plaats af

Zondag, 11 april 2021 om 16:22Rian Rosendaal • Laatste update: 16:28

De tweede plaats in de Eredivisie is weer in handen van PSV. De formatie van trainer Roger Schmidt liet zich zondagmiddag niet verrassen door laagvlieger VVV-Venlo (0-2 overwinning), waardoor de Eindhovenaren concurrent AZ van de tweede plek afstoten. Beide ploegen staan op 61 punten uit 29 wedstrijden, maar het doelsaldo van PSV geeft vooralsnog de doorslag: +34 om +28. Cody Gakpo en Donyell Malen, met zijn zeventiende treffer van het seizoen, verzorgden de productie van de nummer twee in Venlo.

PSV, met dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) van een week geleden, kende de gewenste start tegen de nummer zestien in de Eredivisie. Eran Zahavi zag zijn inzet in de zevende minuut nog langs het doel van VVV gaan. Zes minuten later was het alsnog raak voor het gretige PSV. Olivier Boscagli, die wederom de voorkeur kreeg boven Ibrahim Sangaré, wist met een afgemeten pass Malen te vinden. De aanvaller gaf de bal vervolgens mee aan Gakpo, die door middel van een harde knal de score wist te openen voor de bezoekers: 0-1. PSV bleef zoeken naar een tweede treffer tegen het povere en aanvallend onmachtige VVV, maar doelpunten bleven verder uit in de eerste helft. Denzel Dumfries claimde in minuut 42 nog een strafschop, maar arbiter Kevin Blom zag in de actie van Christian Kum geen overtreding.

In de eerste helft was alleen Giorgos Giakoumakis een keer echt gevaarlijk voor VVV met een schot op doelman Yvon Mvogo, maar de Griekse spits deed dat wel in buitenspelpositie. Na rust bleef het spelbeeld onveranderd in Venlo, daar de thuisploeg er niet in slaagde om het PSV echt lastig te maken. Na bijna een uur spelen verdubbelde PSV de voorsprong, na een fraaie aanval over maar liefst 21 passes. Malen was het eindstation van de aanval en de Oranje-international tekende koeltjes voor de 0-2. Bij VVV leek men te denken aan buienspel, maar Blom weigerde om het doelpunt van Malen af te keuren. Korte tijd later beging Giakoumakis een wat onhandige overtreding, waardoor de topschutter een gele kaart kreeg voorgehouden. Hij is hierdoor geschorst en mist derhalve het uitduel met Sparta Rotterdam op 24 april.

Malen had in de 72ste minuut zijn tweede doelpunt van de middag kunnen maken, maar diens inzet vloog echter langs het doel van VVV. Kort daarna besloot Schmidt om Sangaré en Van Ginkel het veld in te sturen. De trefzekere Gakpo en Pablo Rosario werden naar de kant gehaald door de PSV-coach. Malen liet vervolgens wederom een goede mogelijkheid onbenut, maar voor de bezoekende ploeg had de misser geen verstrekkende gevolgen. PSV staat weer op de tweede plaats en vervolgt de jacht op het Champions League-ticket op 24 apri tegen het FC Groningen van Arjen Robben.


Poll

Welke club eindigt op de tweede plaats?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Voor diegenen die ergens in slaap zijn gevallen...... jullie hebben echt he-le-maal niets gemist. Malen in de zomer lekker laten gaan. Onmogelijke ballen als een doorwrochte ego missen om vervolgens de simpele intikkers te missen. Dat ie er dan af en toe één maakt, doet daar niets aan af. Verder een onthutsend zwak PSV gezien. Götze heeft niets goeds gedaan. Totaal geen begeisterung. Schmidt die Madueke in de 89e minuut inbrengt. Maar een huurling als van Ginkel die helemaal niets brengt, krijgt wel meer minuten Hoe bedoel je, ik jaag mijn talenten weg...

11 april 2021 om 16:29

Idd. doorselecteren. Gakpo aanvoerder maken. Madueke basisspeler. Joey Veerman als topaankoop. (Helaas zijn Koopmeiners en Mitsjo niet haalbaar).

11 april 2021 om 16:40

Doorselecteren en Joey Veerman als topaankoop in 2 zinnen noemen kan echt niet. Doorselecteren ok, maar Veerman? Alsjeblieft zeg!! Dat nooit...

11 april 2021 om 16:41

Alsjeblieft geen Veerman zeg, Maher 2.0. Slappe hannes zonder opofferingsgezindheid. We zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen, want op Mitsjo en Koopmeiners na zie ik geen middenveldversterkingen lopen in de Eredivisie. Spelers met de kwaliteit én het karakter van een Pröpper of Wijnaldum bijvoorbeeld. Dat waren echt reuzegoede aankopen.

11 april 2021 om 17:00

Ik mis pit op 't middenveld. Gezien de huidige financiële situatie kunnen wij niet veel meer.

11 april 2021 om 17:00

Pröpper loopt bijna uit zijn contract toch? Speelt ook niet veel daar. Ik zeg: 1 en 1= 2

11 april 2021 om 17:25

Contract tot juni 2023. Had een slepende achillespeesblessure waardoor hij begin dit seizoen niet speelde. Verder weinig nieuws kunnen vinden, dus ik denk dat hij nu gewoon gepasseerd wordt? Vorig jaar wilde hij absoluut niet weg en heeft hij zelfs zijn contract verlengd, maar met deze situatie kan hij niet gelukkig zijn. Zou de contacten toch maar warm houden als John de Jong zijnde. Met Pröpper op het middenveld is PSV in één klap twee keer zo sterk.

11 april 2021 om 17:45

@psvvar78 je kan tegen een club als VVV ook met wat meer lef spelen en een middenveld Gotze - Sangare - Ihatteren neerzetten natuurlijk

11 april 2021 om 17:51

Joey Veerman? Waarom zou PSV een speler moeten halen die niet eens in staat is om constant elke week Heerenveen bij de hand te nemen? En dat moet dan PSV gaan dirigeren?
Als de twee genoemde Az'ers inderdaad niet haalbaar zijn, dan zou ik gaan voor Bero van Vitesse. Die heeft zich geweldig ontwikkeld bij Vitesse en combineert kracht aan een mooie techniek en diepgang. En scorend vermogen ook nog. Ik vind dat een betere optie dan Joey Veerman.

11 april 2021 om 18:05

toch vind ik Veerman twee klassen beter als die Sangare. wat een non voetballer is dat zeg en daar betaal je dan 9 miljoen euro voor

11 april 2021 om 18:11

Dat ligt meer aan het niveau van Sangare, wat een waardeloze voetballer. Veerman daarentegen is ook van het niveau subtop, leuk voor Feyenoord en AZ. PSV en Ajax moeten meer willen.

11 april 2021 om 18:12

Dat is heel erg mooi dat jij dat vindt. Helemaal goed hoor dat jij hier een lans breekt voor een voetballer die in de subtop al niet wekelijks de zaken bepaald. Dat je denkt dat hij eventjes PSV bij het handje neemt, wat je kennelijk verwacht van een voetballer die niet louter is gehaald voor zijn kwaliteiten als regisseur, zegt voor mij meer dan voldoende.

11 april 2021 om 18:16

in de kelder van de Eredivisie kan je ook wel ergens een speler vinden waarschijnlijk die goed tegenstanders voor de voeten kan lopen. dat is zowat het meest makkelijke aspect in het voetbal en daar hoef je amper talent voor te hebben. die Sangare kan echt helemaal niks met een bal. het is dat hij bij een voetbalclub onder contract staat anders zou ik bijna gaan denken dat het een flierjepper is ofzo

11 april 2021 om 18:19

Japie Fierljeppen. Leuke proza! Maar waarom zou PSV een instabiele factor uit de subtop halen voor de plek waar al een speler voor gevonden is? Of wilde je Veerman balletjes laten afpakken Japie? Joey Veerman is de ideale aankoop voor Feyenoord. Niet voor Psv.

11 april 2021 om 18:24

@constant Kante ik zeg niet dat PSV Veerman perse moet halen maar ik snap de komst van Sangare nog veel minder. dat vind ik echt PSV onwaardig en ik vind hem niet eens aantoonbaar beter dan Hendrix die mocht vertrekken van Schmidt in de zomer. ik vind hem eigenlijk van hetzelfde niveau dus waarom daar 9 miljoen voor is betaald is mij een raadsel

11 april 2021 om 18:45

Er leven bij jou heel veel raadsels als ik je bijdragen over Schmidt lees. Het probleem daarvan is dat je die raadsels opvult met hele ondoordachte en armoedige kritiek. 'ja, Schmidt houdt nu eenmaal alleen van lopers en werkwers en niet van creatieve voetballers en daarom maakt hij Ihattaren vanaf dag één kapot, '..... Please Japie. Zit jouw wereld echt zó simpel in elkaar?

11 april 2021 om 19:23

ik had ook Madueke kunnen noemen. die jongen laat zich wel zien en start ook zelden in de basis en vandaag mag hij twee minuutjes invallen. ik snap idd heel veel wat Schmidt doet niet nee. onder een trainer als Cocu zag ik duidelijkheid en een consequent beleid maar dat zie ik niet bij Schmidt

11 april 2021 om 16:29

@SneekPSV En dan volgend seizoen om degradatie Spelen praat toch geen onzin

11 april 2021 om 16:41

Zou het kunnen dat je dan een vervanger haalt?

Prima overwinning, niet groots. Helaas niet aan 't doelsaldo gewerkt, maar dat hadden we aan ons zelf te danken. Matige inzet, iig 3 punten

Verwachtte makkelijke overwinning wat eigenlijk een wedstrijd had moeten zijn voor het doelsaldo, werd dat maar 2-0 mede dankzij Malen wie weer kansen mist en alles alleen doet. Die 2-0 leek overigens buitenspel maargoed. Echt een hele slaapverwekkende wedstrijd maar pffft, wat irriteer ik me aan dat wisselbeleid zeg. Waarom worden er spelers gebracht wie absoluut geen toekomst hebben bij PSV? Waarom krijgen Madueke en Mo geen fatsoenlijke minuten? 2 grootste talenten bij dit PSV maar dan krijgt iemand als vGinkel de voorkeur, moe word je ervan als PSV-er. En zoals al vaker gezegd speelt Götze echt absoluut niet sterk, neemt nooit echt een risico en houd zich te vaak in, heeft ook onwerkelijk veel balverlies, van mij mag hij wel een keer banken.

11 april 2021 om 16:26

Dit is toch niet te geloven. van Ginkel loopt erbij als een speler die voor het eerst op een voetbalveld staat en Gotze is een makke lam die alleen maar het spel vertraagt en de bal breed speelt. Laat lekker jongens spelen met bravoure en die ook nog wat vertegenwoordigen als Ihattaren en Madueke. Als kers op de taart mocht Vertessen ook nog lekker invallen

Ik heb Schmidt echt vaak genoeg de voordeel vd twijfel gegeven en hem ook vaan genoeg verdedigd maar deze man is gewoon de weg kwijt. Helemaal klaar met hem. Zeker hoe hij Mo behandeld. Kinderachtig mannetje.

11 april 2021 om 16:29

Hoe hij mo en madueke behandeld. Je gaat een jonge speler toch niet voor de blessure tijd laten invallen man. Daar heb je genoeg andere spelers voor. Een jonge speler moet je minuten laten maken en de kans geven om te ontwikkelen.

11 april 2021 om 16:38

Idd Madueke ook. Het is een eigenaardig mannetje. In Duitsland waren ze blijkbaar oo de hoogte van zijn maniertjes, waardoor er minimale of geen interesse was in hem.

11 april 2021 om 18:07

idd, Ihatteren wordt onprofessioneel gedrag verweten maar Schmidt is een man van middelbre leeftijd die zich gedraagd als een puber

11 april 2021 om 18:23

Oh? Dus je zegt dat Ihattaren zich gewoon onprofessioneel mag gedragen en in feite mag doen en laten wat hij wil. Want: Schmidt gedraagt zich als een puber. Dus dan mag Ihattaren het absoluut zeker óók???! Wat een ontzettend slecht argument, dat ook direct aangeeft hoe erg je hier met gevonden argumenten goochelt. Ik bedoel, Sangaré is een fierljepper, als jij onvolwassen bent mag ik dat ook doen, ..... Jeetje Japie, hebben we het over betaald voetbal of over een Fifa2022 toernooi voor brugklassers??

11 april 2021 om 18:31

ik weet niet hoe ik het anders zou moeten verwoorden. voor mij is een voetballer nog steeds iemand die wat met een bal kan, tenzij je een keeper bent. als je een speler geen minuten gaat geven omdat hij een beetje gefrustreerd juicht vind ik je een kinderachtig mannetje ja. je kan ook denken die jongen is pissig en wil mijn ongelijk bewijzen wat juist een goede motivatie is dus laat me hem wat minuten gunnen. maar misschien krijgt Schmidt niet graag ongelijk en ziet hij Ihatteren wel graag falen. je hebt die jongen tot op het bot getergd en nu loopt hij eindelijk rond met wat gif in zijn donder en dan geef je hem geen minuten

11 april 2021 om 18:42

"als je een speler geen minuten gaat geven omdat hij een beetje gefrustreerd juicht vind ik je een kinderachtig mannetje ja." Dit is 100 een aanname. En als ik heel eerlijk ben begin ik zo langzamerhand een beetje te begrijpen waarom jij dit soort dingen zegt over Schmidt. Ik denk dat jij, bij het beoordelen van het karakter van anderen, mischien wel iets teveel van je eigen karakter uitgaat. Want al die suggesties die jij doet over Schmidt (opzettelijk vanaf dag éã©n zonder aantoonbare noch logische reden kapot maken en slopen) die bevinden zich op het kleinzielige vlak. Accepteer dat mensen echt anders ik elkaar kunnen zitten dan jij Japie. Dit gaat niet over groep 8 perikelen, dit is betaald voetbal!

11 april 2021 om 18:50

Schmidt is toch ook kleinzielig? leugens verzinnen over een scheids, de Knvb betichten dat ze PSV benadelen terwijl PSV op voorhand zelf met de regels akoord is gegaan, een speler die een goede wedstrijd speelt afkraken door te zeggen het was geen Messi niveau, alsof er uberhaupt een bij PSV loopt die dat niveau ooit heeft gehaald

11 april 2021 om 19:16

"leugens verzinnen over een scheids, de Knvb betichten dat ze PSV benadelen terwijl PSV op voorhand zelf met de regels akoord is gegaan"

Jij hebt die getuige gesproken Japie? PSV wél. Die heeft bevestigd wat Nijhuis heeft gezegd. Nough said. Ook over jouw Schmidt hetze.

En tuurlijk is PSV benadeeld detijds. Althans, de Knvb weigerde om, in het belang van het Nederlandse voetbal, met PSV mee te denken. Het ging om een Corona uitbraak warbij PSV nog exact twaalf veldspelers ter beschikking had. Jaja, je had in juni maar moeten voorzien dat je ineens maar twaalf veldspelers had natuurlijk. Wat is dat voor een non-argument Japie? Waar slaat dat op? Sowieso, als ik vandaag akkoord ga met regels, hoezo zou ik dan morgen niet mogen vragen aan het bestuur van de Knvb om met een topclub in het nationale belang mee te denken trouwens? Omdat regels belangrijker zijn dan het nationale belang? Wat een rare kronkel.

"een speler die een goede wedstrijd speelt afkraken door te zeggen het was geen Messi niveau,"

Dit heeft Schmidt helemaal nooit gezegd. Japie, Schmidt afrekenen op wat hij heeft gzegd, vind ik één ding. maar Schmidt afrekenen op de dingen die jij zegt, en Schmidt nooit zei, dat gaat wel heel erg ver. Los daarvan, Ihattaren is absoluut geen Messi. Dus Schmidt had gewoon gelijk! Enneh, de waarheid mag toch gezegd worden Japie? Had Schmidt moeten liegen? En kom n ou niet met die onzin aan dat Schmidt gezegd had dat Rosario wel het niveau Messi had he. Want daar word ik ook heel moe van, dat jij suggerreert dat Schmidt zei dat Rosario beter was dan Ihattaren. Zei die niet.

"alsof er uberhaupt een bij PSV loopt die dat niveau ooit heeft gehaald"
Ja! Gótze natuurlijk!
Maar wat dit voor argument is, al sla je mij dood. Ik zie op Messi na in heel Europa geen Messi spelen. Jij wél?? Dus wat zeur je nou toch allemaal?

11 april 2021 om 19:22

Tja je kunt ook gewoon met feiten komen.. Is 't niet vreem dat wanneer psv een ronde verder was gekomen in de Europa league ze die week tegen feyenoord en AZ spelen en ajax tegen pec en ado.. Ik vind dat gewoon vreemde gang van zoeken. En toch toen met Nijhuis had hij toch gewoon gelijk.. En die wedstrijd van Ihattaren die viel ook nog wel mee.. En hij bedoelde dat spelers als Messi een uitzonderingspositie hebben omdat ze elke wedstrijd minimaal 1 x scoren en 3x een ander in stelling brengen ipv 10 kg te zwaar terug komen na een vakantie..

11 april 2021 om 19:29

@constant Kante Nijhuis heeft zelf verkondigd hoe hij is vrij gesproken op TV en heel Nederland, de Knvb en PSV hebben mee kunnen kijken dus zou hij liegen over die vrijspraak had de Knvb inmiddels wel ingegrepen. het vermeende gesprek waarin hij de partijdige uitspraak zou hebben gedaan volgens PSV was vast gelegd op audio dus de Knvb heeft dat bewijsmateriaal er meteen bij gepakt om de uitspraak terug te halen. uiteindelijk bleken zijn woorden helemaal te zijn verdraaid en is Nijhuis door de Knvb per direct vrij gesproken van deze betichtingen. glasharde leugens dus vanuit PSV en Schmidt die het hardste liep te schreeuwen. als Ihatteren niet goed speelt omdat het geen Messi is en Rosario is wel een topplayer, hoe moet ik dat dan opvatten? als je zegt Ihatteren is geen Messi dan zeg je eigenlijk heel mijn selectie stelt geen moer voor want wie bij PSV is wel Messi niveau dan? ook Gotze heeft nooit Messi niveau gehaald. dan moet je lekker vertrekken bij PSV en wachten totdat Barca een keer aan je deur klopt

11 april 2021 om 19:32

@arnino hij had dus helemaal geen gelijk wat Nijhuis betreft. volgens Schmidt had Nijhuis gezegd dat hij express tegen PSV had gefloten, terwijl de audio opnames achteraf een heel ander verhaal vertelde. glasharde leugens dus. dan geeft hij ook Nijhuis de schuld van een blessure van Gakpo terwijl Gakpo zichzelf blesseert door een overtreding te maken op een Sparta speler. hoe zielig ben je dan als coach? Schmidt vond het meevallen maar als commentatoren hem wel goed vinden en hem complimenten geven dan raak je als coach niet zo geiiriteerd. dan heb je gewoon iets tegen die jongen. maar owee als Schmidt zelf kritiek krijgt, dan is heel de wereld te klein en wordt er zogenaamd een hetze tegen hem gecreerd

11 april 2021 om 19:58

@japie_krekel, Een hetze tegen Ihattaren? Ik geef het je op ene briefje, als deze jongen nu bij Ajax had gevoetbald had die ook niet gespeeld. Die jongen komt 10 kg te zwaar terug (om wat voor reden dan ook). Speelt werkelijk waar geen deuk in een pakje boter. Heeft 3 goals en 2 assists. Scoor gemiddeld 1 x in 360 minuten. Dat is 1 x in de 4 wedstrijden. Dan ligt het aan Schmidt? Schmidt word gewoon 2e, overwinterd in Europa en word uitgeschakeld in de beker door Ajax. Ja het allemaal wat dichter op Ajax mogen zitten, daar wil ik wel met je mee gaan. Maar hij heeft nou ook niet echt een normaal seizoen achter de rug of wel? Waar die de eerste seizoenshelft heel erg veel spelers miste door blessures/corona. Volgens mij heeft hij voor het eerst in December of Januari met een normale selectie kunnen trainen... Misschien is het meer hoop dan realiteit, maar ik denk serieus dat PSV met hem volgend jaar hoge ogen gaat scoren... Natuurlijk blesseert Gapko zichzelf, maar jij ziet het zwart wit. Met deze uitspraak van Schmidt vind jij dat Nijhuis zelf de overtreding had moeten maken op Gapko waardoor die geblesseerd werd. Je moet het echter verder zien, had die wedstrijd gespeel dmoeten worden? Was dit verantwoord? Ik zou zeggen vraag het Bryan Smeets van Sparta? Het was gewoon gevaarlijk om op dat veld te voetballen. Er is maar hetze, en dat is niet die van Schmidt tegen Ihattaren, maar dat is die van Japie_krekel tegen Schmidt.. Nog een toevoeging of die wat tegen die jongen heeft. Zou kunnen, maar dat heeft misschien ook wel te maken met een beetje professionaliteit. Deze jongen komt kilo's te zwaar terug vanuit de zomerstop, en dan moet Schmidt zich verantwoorden waarom die er naast staat. Je bent een prof en je bent professioneel met je beroep bezig of niet.

11 april 2021 om 20:46

de vrag is of PSV uberhaupt tweede wordt want AZ is ook nog volop in de race wat niet eens zou mogen als je kijkt naar het verschil in uitgaven. daarom vind ik de zogenaamde hetze eerder terechte kritiek. PSV presteert gewoon zwaar ondermaats ondanks alle versterkingen afgelopen zomer en het spel lijkt na drie kwart jaar nog nergens op dus waar de hoop op verbetering vandaan komt is mij een raadsel

11 april 2021 om 18:36

Madueke en Ihattaran gedroegen zich enkele weken geleden als een paar verveelde kinderen toen ze voor aanvang van de wedstrijd al dansend naar de reservebank liepen. Sindsdien hebben ze minder speelminuten gekregen. De reactie van Ihattaran na zijn laatste doelpunt was ook belachelijk. Toch vind ik dat Schmidt hier boven zou moeten staan en Madueke en Ihattaran vandaag eerder in had moeten laten vallen dan Van Ginkel en Sangare.

11 april 2021 om 19:33

dat kan maar ga je als coach eerst zelf eens normaal gedragen voordat je anderen durft te gaan veroordelen op hun gedrag. anders maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig naar je selectie toe

11 april 2021 om 22:38

Ik ben ook van mening dat een volwassen coach daar boven moet staan. Hij kan de betreffende spelers een keer goed toespreken maar moet ze daarna gewoon weer laten spelen.

Echt een verschrikkelijke wedstrijd, geen kansen gecreëerd, rare wissels. Enige goede was dat we geen kans weggegeven hebben. Doodsaaie wedstrijd. Waarom breng je Madueke niet eerder? Zahavi was niet goed vandaag, die had je al veel eerder kunnen wisselen. Götze was ook aan een wissel toe, waarom blijft die staan en Gakpo niet? Belangrijkste is de 3 punten, maar VVV moet je gewoon met 5-0 verslaan als je PSV bent, vooral dit zwakke Vvv. Kan ons wellicht de tweede plek kosten...

Schmidt maakt PSV eigenhandig kapot. Op basis waarvan mag van Ginkel eerder invallen dan Madueke (7 goals 4 assists) en Ihattaren? Hij gaat na dit seizoen weg! Ook Gotze laat helemaal niets zien maar mag iedere keer aanmodderen van Schmidt. PSV verliest op deze manier de aansluiting met Ajax omdat het kapitaal aan het verbranden is

11 april 2021 om 19:02

@dominic toevallig zei ik het tegen een hardcore PSV vriend van mij, dat Ihattaren zeker geen minuten krijgt. Die man is zo kinderachtig. Ongelooflijk.

11 april 2021 om 19:53

Mo is de kinderachtige puber, die al ruim voordat Schmidt er was PSV al continue aan het lijntje houdt. Die paar wedstrijden op 1 hand te tellen die leuk waren van zijn kant, nou wow echt kapitaalvermindering. Ik zie het eerder als carriere vermindering, want bij PSV heeft hij alle kans om een mooie stap te maken, ook met de Duitser aan het roer. Maar zijn intenties zijn al langer, ruim voor Schmidt, duidelijk voor mij.. die gaat de top niet bestormen op deze manier helaas, leuke techniek matige werklust en nog minder karakter.

11 april 2021 om 23:52

Oké Ihattaren kan ik nog begrijpen dat die op de bank zit, maar 0 minuten en een jongen als van Ginkel die geen waarde vertegenwoordigd en binnenkort weg zal gaan laten we lekker spelen? En hoezo kan Madueke niet eerder minuten maken dan? Schmidt is heel raar bezig en Psv echt aan het verpesten

Nog nooit zoveel zorgen gemaakt na een 2-0, psv creëerde echt veel te weinig. De wissels ook onbegrijpelijk, waarom wacht Schmidt zolang? Beetje beginnende ten hag koppigheid herken ik. Snel vergeten deze wedstrijd en hopen dat Ajax wint van AZ volgende speelronde..

Plichtmatige overwinning, dat is hoe PSV zich vandaag opnieuw heeft laten zien. Na een goed begin, was de rest van de wedstrijd niet om aan te gluren en ik blijf dit toch heel zonde vinden, want kwalitatief gezien moet je VVV (samen met ADO de minste ploeg in de ED) wegspelen. Ook wil ik nog even een kritische noot kwijt over het wisselbeleid van Schmidt. Madueke en Vertessen moet je niet 5 min van tevoren inbrengen. Deze jongens moet je veel meer speeltijd geven en verdienen het ook gewoon. Malen en Götze hadden er van mij wel na 70 minuten vanaf gemogen gezien hun matige prestatie vandaag. Op naar de laatste 5 potjes dit seizoen. 2de plek is must om het seizoen met een voldoende af te sluiten

Slaapverwekkende wedstrijd. PSV wilde niet, VVV kon niet. Had graag wat langer Madueke gezien en wellicht Mo, maar snap niet zo goed dat mensen daar zo panisch om doen. Eerder in het seizoen wisselde Schmidt nog teveel, nu weer te weinig. Tja. Teze speelde echt goed, zoals gewoonlijk. Wat een ontwikkeling maakt hij door. Zou eens verhelderend werken als daar eens de aandacht naartoe ging ipv de volgende scheet van Ihattaren. Teze krijgt echt te weinig credits, zeker vergeleken met andere spelers die nu op komen. Overigens hoor ik nu Danny Post zeggen dat er meer in had gezeten en VVV zichzelf tekort deed. Die is ook de weg kwijt haha.

11 april 2021 om 16:30

Te weinig gewisseld vandaag??? Hij heeft gewoon 5 x gewissled. Dat is niet heel weinig

11 april 2021 om 16:36

Ik bedoel te veel in de zin van te snel in de wedstrijd. Hij haalde er destijds wel eens 3 aanvallers af in minuut 50 oid. Toen was de kritiek dat dat voor de basisspelers niet motiverend was. Nu wisselt hij blijkbaar weer te laat.

11 april 2021 om 16:37

Het leek er inderdaad op dat PSV het wel prima vond. Maar juist dat begrijp ik niet. Kun je eens lekker voetballen, krijg je dit. Je bent toch ooit op voetbal gegaan omdat je het leuk vond? Ruim winnen is leuker dan dit hoor. Ik heb de indruk dat de selectie bestaat uit meerdere BVtjes. Met die van Malen voorop. Wat betreft Ihattaren ben ik het met je eens hoor, maar Madueke zó laat brengen tegenover langere speeltijd voor een huurling als van Ginkel, dat is toch slecht? Een trainer moet ook aan de langere termijn denken.

11 april 2021 om 16:42

Ja had Madueke ook langer verwacht/gehoopt hoor. Maar vind het allemaal niet zo bijzonder. En wat betreft Mo: die mocht vorige week mee doen, scoorde een mooie goal en gaat dan weer als een gek in een camera schreeuwen. Dan laat je echt niet zien dat je minuten afdwingt. Maar idd, Madueke had langer mogen spelen. Vind Vertessen ook meer een spits dan vleugelspeler dus wat dat betreft een vreemde keuze ook.

11 april 2021 om 16:52

@Skede Ik ben het eens met je betoog over Teze. Is een vd sterkhouders en ontwikkeld zich fenomenaal. daarom verdiend hij imo ook meer aandacht. Hoop dat we nog lang kunnen genieten van hem. Betreft Mo... hij moet beoordeeld worden op zijn spel en talent en minder op zijn maniertjes. Heeft vorige week in korte tijd een mooie goal gemaakt en liet met vlagen zien dat hij niet voor niets een vd grotere talenten vd competitie is. En dan verwacht ik juist meer minuten dan vorige week ipv helemaal niet. Ook Madueke heeft voldoende talent en wil hem vaker zien voetballen. Dus ook hij hoort meer minuten te krijgen...

11 april 2021 om 16:52

Inderdaad. Iets anders.... Iets zegt mij dat het gedrag van Ihattaren invloed heeft op dat van Madueke. Het lijken wel twee handen op één buik. Ihattaren een rotte appel noemen gaat wat ver misschien, maar het lijkt mij beter dat hij deze zomer vertrekt. Hoe denk jij hierover?

11 april 2021 om 16:58

Rotte appel gaat mij wat te ver. Het is van zichzelf echt een sympathiek jong maar hij heeft afgelopen maanden gewoon zijn eigen glazen ingegooid en lijkt nu te trots omdat over langere periode zelf te repareren. Dat hij gaat vertrekken komende zomer lijkt mij vrij zeker, al heb ik nog steeds hoop dat hij blijft. 'Probleem' is alleen, dat áls hij alsnog verlengt en Götze ook blijft, we volgend seizoen in precies dezelfde situatie zitten. Of het systeem moet anders worden, met Götze op 10, Mo vanaf rechts, Gakpo links en Zahavi in de punt. Maar dat zie ik niet snel gebeuren.

11 april 2021 om 17:03

Ik denk dat het Mo onhoudbaar is voor PSV zolang Schmidt blijft. Denk zowel voor zijn ontwikkeling als de cohesie binnen de groep, dat het wel beter is als hij weg gaat. Maar dat gaat we zuur smaken. Ik ben van mening dat we niet alles uit Mo hebben gehaald, terwijl hij veel meer kan, dan wat hij tot nu toe liet zien. Deels door zichzelf en deels door Schmidt. Mes snijdt aan beide kanten.

11 april 2021 om 17:07

Onder Schmidt zie ik PSV idd geen 433 spelen. Ik was vorig jaar erg verheugd dat we eens van dat systeem verlost waren, maar gezien de selectie was dat toch beter geweest denk ik. Maar het is wat je zegt, dan zullen er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.

11 april 2021 om 18:01

" maar gezien de selectie was dat toch beter geweest denk ik."
Dat denk ik niet nee. 4-3-3 spelen betekent namelijk onherroepelijk dat je dus maar één centrumspits kunt opstellen. Terwijl PSV er daarvan veel meer in de selectie heeft lopen. Met dit systeem kun je dus zowel spelers aan de zijkanten neerzetten, als met meer dan één spits centraal voorin spelen. Het past juist uitstekend bij deze groep, want daardoor kun je, in beginsel, de unieke groep aanvallend ingestelde spelers (malen, Zahavi, Gakpo, Götze, Madueke en Ihattaren) ruim aan bod laten komen. Dat Ihattaren 'niet in dat systeem past', dat is primair uiteraard het probleem van Ihattaren. De suggestie dat je als topclub PSV je gehele systeem en speelwijze zou moeten ophangen aan een getalenteerde speler van 18 die nog nooit een seizoen lang constant heeft gepresteerd, is apekool. Het lot en de toekomst van PSV zijn niet volledig afhankelijk van Ihattaren natuurlijk. En daarnaast, échte topspelers laten hun kwaliteiten niet alleen maar zien als het gehele team in zijn dienst wordt opgesteld en de gehele speelwijze wordt opgestemd op jou alleen.
Dus ik denk niet dat het 'beter' was geweest om 4-3-3 te spelen.

11 april 2021 om 18:50

'Met dit systeem kun je dus zowel spelers aan de zijkanten neerzetten, als met meer dan één spits centraal voorin spelen.' Dat was dus precies de reden waarom ik blij was dat we van 433 afstapten. Echter, de zijkanten zijn niet goed bezet. Max , maar vooral Dumfries zijn toch niet de mannen die de achterlijn halen en een passende voorzet geven. Max kan dat wel, maar kiest vaak verkeerd positie. Dan staat hij er al in plaats van er te komen. Dat geldt ook voor Dumfries. Verdedigend ligt het daardoor achterin vaak helemaal open. Ook omdat ze het vaak tegelijk doen. Gakpo en Götze spelen vrijwel altijd door het midden. Die zouden wat meer kunnen variëren. 433 heeft ook zijn nadelen, echter, dit werkt zo ook niet.

11 april 2021 om 19:07

Gapko en Goteze horen ook meer naar het midden te spelen. De echte flanken zijn voor de backs inderdaad. Anders dan jij vond ik dat vaak best goed gaan. Soms liep het ook totaal niet inderdaad.

Bovendien denk ik echt dat als het team echt een seizoen lang in dit systeem heeft kunnen wennen, straks in de zomer doorgeselecteerd wordt (malen verkocht, nieuwe spits erbij), ze komend seizoen kunnen oogsten. PSV is echt maar een tweetal aankopen verwijderd van een uitstekend team. De aanval doet nauwelijks onder voor die van Ajax. Het is met name op CV dat PSV dringend versterking nodig heeft. Want Boscagli is de nieuwe vormgever op het middenveld. Met een stevige CV erbij, een back-up linksback en een nieuwe rechtsback in de plaats van Dumfries doet PSV gewoon mee om de titel.

11 april 2021 om 19:09

@arnavut.ook al.zou Schmidt weg zou gaan, wil Ihattaren vertrekken. Er is niemand vanuit bestuur die voor hem opnam. Ze deden zelfs statement uit. Bij Ajax toen Zlatan op zijspoor leek was Leo Beenhakker er als vertouwenpersoon en maatje.

11 april 2021 om 19:20

@constant kanteAls Je iemand verkoopt heb je dat geld nodig voor vervanging. Gezien de corona perikelen en de bijbehorende financiële consequenties, zal er niet veel tot geen geld beschikbaar zijn voor verdere investeringen. Ik vrees dat het doorselecteren nogal gaat tegenvallen komende zomer. Het valt dus maar te bezien of die twee extra aankopen er ook daadwerkelijk zullen komen. Laten we het hopen.

12 april 2021 om 12:33

"als Je iemand verkoopt heb je dat geld nodig voor vervanging. "
Als PSV Malen verkoopt, dan heeft PSV met dat geld meer dan voldoende geld vrij gemaakt om gewoon heel eenvoudig daar twee stevige aankopen van te doen. Laat je nou niet gek maken door allerlei mensen die geen enkel verstand hebben van financieringen en bedrijfseconomie en die maar wat in het wilde weg roepen over de, in hun ogen, deplorabele financiële positie van Psv! Komt allemaal goed.

Geweldige wedstrijd, fel PSV en strijdlustig VVV gezien, top wedstrijd. Of nee was t eigenlijk niet was een saaie pot met 2 aardige goals van PSV, voor de rest was het niet zoveel.

11 april 2021 om 16:43

Wel milieubewust van PSV, kan me namelijk niet voorstellen dat ze hoeven te douchen. Op Max, Malen en Dumfries na heb ik eigenlijk niemand een sprint zien maken. Waardeloze vertoning

Bah bah, saaier kan het niet worden. Ik snap Schmidt echt niet, waarom geef je Madueke nou zo weinig minuten om in te vallen en Ihattaren helemaal niet. Het kan toch niet zo zijn dat sinds die mededeling van PSV mbt zijn inzet tot op hedendaagse dag nog steeds niet is verbeterd..

Ik zie het op lange termijn voor PSV somber in

Ik heb weer heel veel negatieve punten gezien bij PSV. Laten we beginnen bij de instelling. Hoe kan die Mvogo nu bij 2-0 voorsprong tegen Vvv op de grond gaan liggen met de bal in zijn handen. Sta op en ga verdomme toch is voor de 3-0. Te triest voor woorden. Daarnaast het wisselbeleid van onze Schmidt. Diep en dieptriest. Noni moet veel eerder minuten maken en niet in de 87e min erin komen. Daarnaast speelt Max alles en kan je hem noujuist zo een wedstrijd na 65 min wisselen. Ik heb me echt gestoord aan de instelling en de wissels. Bij PSV is het altijd hetzelfde. 1-0 en we gaan van 100% naar 75% en doen alles zo sloom. 3 punten en door, snel vergeten.

Wat een Hans Worst ben je dan dat je Ihattaren niet even een kwartiertje gunt. Die jongen had wat vertrouwen na vorige week en kon misschien nog wat laten zien. Als het nog spannend was begreep ik het nog wel, maar je staat gewoon 2-0 voor...

11 april 2021 om 16:47

Ja als Ihattaren na die goal niet zo debiel in een camera gaat schreeuwen had hij een kwartier verdiend. Nu doet hij direct zijn eigen mooie goal teniet met dat rare gedrag.

11 april 2021 om 17:08

Helemaal eens Skede!

11 april 2021 om 17:17

Dat een 19 jarig jochie uit emotie wat onzin uitschreeuwt vind ik persoonlijk niet zo erg. Hij heeft niemand uitgescholden of dergelijks. Wordt zoveel groter gemaakt dan het is...

11 april 2021 om 18:11

@skede toen Schmidt zich in de media en richting een scheids en de Knvb gedroeg als een volslagen idioot was dat minstens net zo een zielig gedrag en die durft dan dat gejuich van Ihatteren te veroordelen. hoe zielig en ongeloofwaardig ben je dan wel niet als coach. Schmidt kan beter zelf eens een keer volwassen gaan worden en het goede voorbeeld gaan geven want hij is van middelbare leeftijd maar gedraagt zich als een kind van 6 jaar oud

11 april 2021 om 18:20

Ah oke is goed Japie. Verfrissend idee.

11 april 2021 om 18:22

@pasa11, als dit de eerste keer zou zijn dat hij zich onvolwassen en onprofessioneel gedraagt niet nee. Maar dat is helaas niet het geval.

11 april 2021 om 18:27

@skede je kan als coach ook denken deze jongen is gedreven om mijn ongelijk te bewijzen met deze gefrustreerde actie dus juist nu geef ik hem minuten maar misschien krijgt Schmidt niet graag ongelijk en wil hij Ihatteren wel graag zien falen

11 april 2021 om 18:39

Japie, misschien is Ihattaren , lees, GEEN Ihatteren, niet goed genoeg op dit moment. Of wil je mij vertellen dat jij elke training stiekem in de bosjes de boel aan het observeren bent?

11 april 2021 om 18:42

nee maar jij blijkbaar wel want jij weet wel te vertellen dat het zo is

11 april 2021 om 18:50

Japie

"maar misschien krijgt Schmidt niet graag ongelijk en wil hij Ihatteren wel graag zien falen"
Misschien is Schmidt wel een geheime agent met Ajaxbanden, als Trojaans Paard in Eindhoven geplant om Ihattaren voor een prikkie naar Ajax te laten komen en om PSV op afstand te houden! Of wie weet is Schmidt short gegaan met aandelen Ihattaren? Wellicht heeft hij met Ihattaren een deal gesloten waarbij ze samen dit toneelstuk opvoeren en Schmidt straks een deel van het salaris van Ihattaren krijgt? Misschien is Schmidt wel aanhanger van Pegida?

Enfin, ik vind alle door mij verzonnen alternatieve opties stuk voor stuk een stuk geloofwaardiger dan jouw suggestie dat Schmidt 'ihattaren graag ziet falen', eerlijk gezegd.

11 april 2021 om 19:09

Ik zeg misschien Japie. Misschien is wat anders dan iets vertellen dat het zo is...

11 april 2021 om 19:34

ik zeg niet dat het zo is, ik ga af op mijn gevoel over Schmidt net zoals jullie afgaan op jullie gevoel over Ihatteren

11 april 2021 om 20:31

Japie, heb jij in de gaten dat je in de herhaling valt? Niet alleen in dit artikel, maar 8n alle artikelen in de afgelopen 8 maanden verkondig je steeds dezelfde argumenten tegen schmidt en in het voordeel van Ihattaren. Ik heb gemerkt dat veel mensen zich niet kunnen vinden in jouw zienswijze, maar dat je met steeds dezelfde, niet echt sterke argumenten, probeert te overtuigen. Maar vanuit welke hoek je het ook probeert, ik blijf het persoonlijke invalshoek vinden, maar niet echt objectief. Het enige dat ik nog mis in je betoog is e3n verwijzing naar hardwerkende voetballers die belangrijk worden gemaakt, ten faveure van creative spelers. En dat je dan Ekkelenkamp als voorbeeld gaat noemen.

11 april 2021 om 20:49

@yoda er zijn genoeg mensen die zich kunnen vinden in mijn zienswijze, zelfs veel PSV supporters. jij, Constant Kante, Optimist40 en Skede kunnen het voornamelijk niet vinden in mijn zienswijze. zou Schmidt goed presteren zou ik het verhaal wat betreft Ihatteren meer geloven dan nu want er wordt te weinig uit heel de selectie gehaald. het veel minder vermogende AZ kan gewoon nog tweede worden, een club als Olympiakos bleek te machtig in de EL en je staat 11 punten achter op Ajax

11 april 2021 om 21:43

kijk, het hele punt is; Ik vind ook niet dat schmidt goed presteert, dat heb ik bij jou ook al vaker aangegeven, dus daar zijn we t over eens. maar ik zie dit bv helemaal los van de situatie Ihattaren. Die zou bij mij op nu ook niet spelen. Geen idee waarom ik hem zou moeten laten spelen. Een ander talent, Noni, komt gewoon aan zijn minuten dit jaar. Gewoon mooi seizoen voor die jongen. Dus waar wij met name verschillen van mening is dat je alles, maar dan ook echt alles afschuift op schmidt.

11 april 2021 om 23:38

Madueke vind ik ook te weinig speeltijd krijgen. waarom mag hij nooit in de basis beginnen? Zahavi doet het best goed maar zijn komst heeft wel een nadelige invloed op de doorontwikkeling van sommige talenten imo. die gaat met zijn 33 jaar niet veel geld meer waard worden

12 april 2021 om 12:42

"madueke vind ik ook te weinig speeltijd krijgen. waarom mag hij nooit in de basis beginnen? "

Madueke heeft een aantal basiplaatsen gehad. Daarnaast, Madueke is net 19, wist je dat? Wat is er mis met het langzaam brengen van spelers? Waar staat ook alweer dat je 17 en 18 jarigen elke week 90 minuten moet geven? Rustig brengen, Japie, is de norm! Kijk even naar wat wer meestal gebeurd met die spelers die al heel vroeg hun debuut maken!
En daarnaast, wat is je punt? Had Schmidt Madueke maar opgesteld, dan had hij nu zeker ten punten boven AZ gestaan? PSV heeft daarnaast opties. Kijk even naar de selectie. Zahavi, Malen, Gakpo, etc. etc. Waarom moet Malen banken dan? Om Madueke te laten spelen Japie?

Daarnaast heb jij niet echt iets met de feiten he. Madueke is echt mega veel meer waard geworden afgelopen seizoen. Ik snap dat je dat niet wlt weten, want jouw stelling is 'dankzij Schmidt zijn alle PSV talenten nu minder waard geworden', maar je stelling is onjuist. Alle PSV talenten, op Ihattaren na, zijn meer waard geworden onder Schmidt! Nu jij weer!

Dat Zahavi de ontwikkeling nadelig beinvloedt daarvoor zijn dus, zie het voorgaande, geen aanknopingspunten te vinden.

12 april 2021 om 13:04

het rustig brengen van spelers kan maar als je ziet wat Madueke laat zien dan zou hij gewoon opgesteld moeten worden. leeftijd staat daar los van. Madueke is voorlopig een bankzitter in de Mickey Mouse League dus daar gaan de buitenlandse clubs echt niet de hoofdprijs voor betalen. door de komst van Zahavi staan een Madueke of Ihatteren niet in de basis nu dus natuurlijk vertraagd hij dan wel de ontwikkeling van dit soort talenten, ongeacht dat het een goede spits is maar wel een spits zonder restwaarde

Ik zeg Schmidt terug naar Duitsland en eens bij Peter Bosz op de koffie gaan.... De oude garde en spelers uit vorm laten staan en de jeugdige talenten laten verpieteren op de bank? Soms denk ik dat Ajax het salaris van Schmidt betaald i.p.v. P.s.v.....

PSV schiet zich aardig in de voet op deze manier, Schmidt zal er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat PSV tientallen miljoenen euro’s misloopt door de manier hoe Ihattaren en Madueke worden behandelt door Schmidt. Je kan duidelijk zien dat Schmidt een bloed hekel heeft aan deze spelers, er is geen weg meer terug. Het is Schmidt of Ihattaren, PSV moet kiezen.

11 april 2021 om 17:28

Psv hoeft helemaal niet te kiezen. Je weet helemaal niet hoe het zit omdat ze zich beide nog niet over hebben uitgelaten. Daarnaast verlengt mo zijn contract niet dus dan is het begrijpelijk dat hij minder speelt. Lekker verkopen deze zomer.

11 april 2021 om 18:12

de voornaamste reden dat Ihatteren niet verlengd is juist de komst van Schmidt

11 april 2021 om 18:30

Japie.
Dat is niet waar Japie. En dat weet jij best. Ik stelde je deze vraag al eerder. Je ontweek altijd het antwoord. Waarom zou een trainer die zelf ook wel ziet dat Ihattaren uitzonderljik talent heeft 'een hekel hebben' aan dit soort spelers? Waar baseer jij dat op eigenlijk en, belangrijkste, waarom en hoe kom jij aan het waanidee dat deze trainer al vanaf het begin heeftt gezegd 'die kop van die Ihattaren bevalt me niet, ik werk dan ook veel liever met werkpaarden want ie zijn veel beter dan Ihattaren' zoals je laatst beweerde?? Want dat dit evident onzin is, dat weet je zelf ook wel.
Dus nee, de komst van Schmidt was niet de voornaamste reden.

11 april 2021 om 18:40

in het voetbal heb je soms helaas te maken met een "ik mag je gehalte" waarop een selectie wordt samengesteld. neem alleen al een Weghorst vs Babel/luuk De Jong situatie bij Oranje of de situatie Benzema vs Giroud bij Frankrijk bv. als een speler een goede wedstrijd speelt en hij krijgt complimenten en een trainer gaat vervolgens zeggen nee, hij was niet goed want het was geen Messi niveau dan zegt dat toch genoeg? je doet er dan alles aan om dat kleine beetje vertrouwen wat zo een jongen heeft getankt weer naar beneden te halen. een leek kan zien dat Ihatteren met zijn ziel onder zijn arm loopt sinds dat Schmidt in Eindhoven is gearriveerd dus dat hij niet wil verlengen heeft daar imo zeker mee te maken. hij voelt geen vertrouwen en waardering van deze coaches. andere spelers falen en krijgen een oneindig krediet en worden de hemel in geprezen door Schmidt maar een Ihatteren kan nooit wat goed doen in zijn ogen. Schmidt mag hem gewoon niet en Ihatteren mag hem waarschijnlijk ook niet en dan wordt het een moeizaam huwelijk

11 april 2021 om 18:57

Deze plaat blijft al vier maanden hangen in dezelfde groef Japie. Het nadeel voor jou is dat het een misverstand is dat de kracht van je argument in de herhaling daarvan zit.
Al herhaal jij nog duizend maal dat de kop van Ihattarenschmidt vanaf het begin niet aanstond, dat wil niet zeggen dat het door al je herhalingen het opeens waar wordt.

Ihattaren heeft meer krediet gekregen van PSV dan hij ooit heeft verdiend. Jij vindt dat spelers hun nagenoeg onbeperkte krediet zonder consequenties kunnen verspelen, maar dan heb jij een andere visie op topvoetbal dan de directie van Psv. En die hebben een beter zicht dan jij op de werkelijke situatie. Het heeft voor PSV geen zin om de maatsstaven en de criteria van subtopclubs op PSV toe te passen Japie. Bij Heerenveen moeten ze spelers de sleutels van de club geven als ze niet presteren. Niet bij Psv. Het is tijd dat je stopt om je subtopadviezen aan PSV te geven. Aan jouw visie op deze zaak is echt geen behoefte. PSV is gen topclub geworden door zich te laten gijzelen door talentjes die social media, trainingen skippen, niet fit zijn en blijven en te dik worden belanrijker vinden dan presteren en elke week 100% geven.

Dus als je het allemaal niet meer snapt en het voor jou raadsels zijn, dan ligt dat aan het feit dat PSV een topclub is en geen club in de subtop. Snap je het nu?

11 april 2021 om 19:11

Hoe weet je dat Japie? Al jouw reacties zijn alleen maar aannames. En als je niet weet wat dat ie, Google het maar eventjes. Wat ben jij van een laag niveau zeg. Discussie onwaardig.

11 april 2021 om 19:37

@constant Kante ik ben er niet bij geweest op die trainingen dus ik weet niet of Ihatteren zich echt zo gedraagd en ik ben er ook niet bij geweest op de trainingen om te weten of Schmidt die onprofessionaliteit niet overdrijft. Schmidt geloof ik niet meer zo snel na zijn leugens over Nijhuis en volgens het persbericht van PSV hebben de spelers er alles aan gedaan Ihatteren te helpen maar mocht het niet baten waar later naar buiten kwam dat alleen Dumfries het niet eens was met de instelling van Ihatteren dus wat PSV naar buiten brengt neem ik ook niet zomaar meer voor zoete koek aan

12 april 2021 om 12:56

"@constant Kante ik ben er niet bij geweest op die trainingen dus ik weet niet of Ihatteren zich echt zo gedraagd"

Ik wel. Maar daar gaat het niet om. Want dat jij het niet zag, wil niet zeggen dat het niet bestaat.

Overigens zeg je hiermee, alweer, dat een trainer dus, zonder aantoonbare reden of oorzaak, zomaar een prive oorlog is begonnen met een speler, 'omdat zijn kop hem niet aanstaat' en 'omdat de trainwer liever met werkpaarden werkt'. En dat die arme speler er dus niets aan kon doen, altijd fit was, nooit te dik, altijd voorop liep op de trainingen, altijd op tijd was, zich nooit eheft misdragen, elke week uitblonk in de speeltijd die hij kreeg, de goals en de assists aan elkaar reeg, altijd netjes en eerljik was. Zich nooit raar gedroeg op social media, een toonbeeld was van een ideale prof. En dat Schmidt er een dagtaak van heeft gemaakt om deze arme jongen, uiteraard zonder reden of oorzaak, elke dag opnieuw weer te sarren en treiteren, het leven zuur te maken, hem te breken en kapot te maken. Want ohohoh, een trainer als Schmidt schept er gewoon genoegen in om jonge veelbevloevende spelers opzettelijk kapot te maken. Gewoon, omdat het kan! Allemaal heel erg logisch Japie en allemaal heel erg geloofwaardig en plausibel.

Not! Het slaat allemaal totaal nergens op Japie.

12 april 2021 om 13:06

ja maar dan moet Schmidt zichzelf ook passeren als normaal gedrag de norm is want die gedraagd zich nog kinderachtiger als dit mannetje van 19 jaar. Gotze zie ik ook de goals en assists niet aan elkaar rijgen. die ook maar passeren dan? zogenaamd doet hij geweldige dingen maar in de topwedstrijden geeft hij iig nooit thuis en PSV heeft ook aardig wat punten verspeeld tegen de kleintjes waarin deze WK winnaar dus blijkbaar niet het verschil heeft weten te maken

Erg matig allemaal. Waarom ihattaren niet inbrengen na de 2-0. Schmidt zijn wisselbeleid us ook erg slecht. Twee spelers wisselen in de 88e minuut. Laat Peter Bosz maar snel komen. Malen, dumfires, ihattaren, Baumgartl en Rosario verkopen. Gakpo en Madueke moeten de volgende zijn die geld in het laatje brengen

11 april 2021 om 17:29

Peter bosz? Dan winnen we ook geen prijzen.

11 april 2021 om 18:13

misschien niet maar dan zie je iig wel veel leuker voetbal en talenten die aantoonbaar beter worden en veel meer geld waard worden. met Schmidt win je al helemaal niks en daarnaast is het voetbal niet om aan te gluren en kelderen je grootste talenten in transferwaarde

11 april 2021 om 18:37

" talenten die aantoonbaar beter worden en veel meer geld waard worden" Yep, talenten als Bazoer, Cerny, Younes, Cassiera, El Ghazi, Menig, Sinkgraven, Bakker, Riedewald en Andersen. Want jeetje, wat zijn die aantoonbaar beter én veel meer geld waard geworden zeg! "met Schmidt win je al helemaal niks" Schmidt won een landstitel en tweemaal een beker. En nogmaals, jij kunt niet uitsluiten dat PSV komend seizoen kampioen wordt Japie! "kelderen je grootste talenten in transferwaarde" Éã©n talent is in waarde van 20 miljoejn naar 14-15 miljoen gedaald. De overige talenten zijn, stuk voor stuk, állemaal meer waard geworden. Oftewel, dit zijn dus drie statements van jou die geen van drieã«n enige raakvlakken hebben in de realiteit en de werkelijkheid. Je roept echt dingen die gewoon niet kloppen Japie. En dat 'leuke voetbal' van je dat zijn hele subjectieve uitspraken. Ik zei het jou al eerder, dit PSV heeft bij vlagen beter gespeeld dan ik in jaren heb gezien. Dat jij dat niet zag, is jouw goede recht als fan van Feyenoord. Maar het is natuurlijk geen objectief feit dat je noemt.

11 april 2021 om 18:47

Bazoer moet ik je geven ja, daar was zeker meer uit te halen maar al die andere spelers waren geen grote talenten. kampioen van Oostenrijk worden zegt me niet zoveel. die competitie stelt amper wat voor. laat PSV AZ maar achter zich zien te houden anders spelen ze een dramatisch slecht seizoen. ik zie idd dat goede spel niet en kijk veel liever naar de teams van Bosz die vaak leuk aanvallend voetbal spelen

11 april 2021 om 19:03

"bazoer moet ik je geven ja, daar was zeker meer uit te halen maar al die andere spelers waren geen grote talenten."

Volgens Ajax wél. En volgens heel veel kenners ook. Dus in de praktijk valt het allemaal heel erg tegen wat die Bosz heeft gedaan met talenten, laat staan hun waardes.

"kampioen van Oostenrijk worden zegt me niet zoveel. "
Het zegt mij ook niet zoveel dat het jou niet veel zegt. Wat mij wel veel zegt, is dat je dus dingen zegt die aantoonbaar niet kloppen. Jij zei toch: ' "met Schmidt win je al helemaal niks'? Dat klopt dus niet. En je ontweek weer het feit dat Schmidt tocg gewoon kampioen kan worden met Psv??

" laat PSV AZ maar achter zich zien te houden anders spelen ze een dramatisch slecht seizoen."
Dat klopt. Geen tweede worden maakt van een matig seizoen een heel erg slecht seizoen. Maar jij trok al drie maanden geleden de conclusie dat Schmidt een waanzinnig slecht seizoen heeft gdraaid. Voor zover ik weet zal pas in mei duideljik zijn wie tweede wordt. PSV of AZ. Is het fair dat jij gewoon pas conclusies trekt als de competitie gespeeld is? Of wil je persé ook al nu Schmidt door het slijk halen omdat die niet boven Az staat en meer van die rare onzin?

11 april 2021 om 19:18

@contstant Kante Ik weet niet waar jij het over hebt, maar meeste spelers die jij noemt hebben gewoon miljoenen opgeleverd, terwijl aankoop 0 was, zoals Bazoer, El Ghazi, Riedewald. Geen idee waarom jij claimt dat zij niet meer geld opgeleverd hebben.. Verder Sinkgraven geen verlies opgeleden, terwijl hij er lang uitlag. Younes had voor 15 miljoen verkocht kunnen worden aan Schalke maar Overmars wilde niet verkopen. Koos om meer kern bij elkaar te houden. Ook geen idee waarom jij hem noemt. Is aantoonbaar beter geworden bij Ajax onder Bosz. Bakker staat los van Bosz. Snap niet waarom jij hem noemt. Sommige waren jeugdspelers die gewoon te kort kwamen. En ja soms heb je miskopen met oa Andersen en Cassiera.

11 april 2021 om 19:20

@japie_krekel Wat had Ajax nog meer uit Bazoer moeten halen? Even in juiste context plaatsen: hij kwam als jeugdspeler voor alleen opleidingskosten naar Ajax. Vertrokken tussen de 12 en 15 mil. Dus zou gelijk in top 3 duurste aankopen staan bij jouw club, waar Kuijt nog steeds met 18 mil op 1 staat.

11 april 2021 om 19:39

@mrkrillin ik denk dat er meer uit Bazoer was te halen en dat er meer uit Noa Lang was te halen maar ik kan moeilijk kritiek hebben op coaches die een EL finale halen en een halve finale CL want uiteindelijk hebben die geweldig gepresteerd dus hun aanpak heeft gewerkt. Schmidt presteert echter helemaal niks dus dan kijk ik daar weer heel anders naar en dan denk ik dat er niet voldoende wordt gehaald uit heel de selectie. dat kan je niet van Bosz en Ten Hag zeggen

11 april 2021 om 20:09

@japie_krekel Misschien wel, feit is dat Bazoer miljoenen opgeleverd heeft terwijl hij voor niets kwam. Noa Lang had ik ook liever gehouden, maar ook hij kwam voor 0 en voor miljoenen verkocht. Misschien had Lang dit nodig. Voor zelfde geldt had hij been gebroken en gratis weg. Neemt niet weg dat het zonde is hoe omgegaan is met Noah Lang. Had zeker anders gekund. En hopelijk zien zij nu zijn marktwaarde en leren hiervan.

Ik snap er helemaal niks van. Gaan we nou kinderachtig doen en mo ook helemaal wegpesten? Geef hem toch een kans om te revancheren die laatste paar wedstrijden. Vorig jaar schreef iedereen boscagli af, en zie eens hoe de wereld er nu voor hem uitziet... dat kan voor mo ook!!! Daarnaast is die vertessen 0% beter. Ook dat wisselen in de 88e minuut mag schmidt wel eens uitleggen. Respectloos richting talent als noni. Niemand rust meer uit van 3 minuten en ook niemand word beter van 3 minuten spelen

Speciaal voor Japie Krekel.... Beste Japie, je loopt nogal in diverse topics te raaskallen over Psv. Zo heel af en toe geef je dat ook toe vanwege een totaal gebrek aan kennis van deze club. Maar desalniettemin wil ik je toch wel iets onthullen. Schmidt is geen leugenaar. Wat hij beweert over Nijhuis is gewoon waar. Hij is hiervan op de hoogte gesteld door de assistent-trainer van Sparta. En wel diegene die menigeen als betaald voetballer uit het verleden nog wel kent. Aangezien deze zaak al geruime tijd gesloten is zal die persoon ook niet meer hoeven te getuigen en is het dus een gepasseerd station. Nog een advies Japie. Niet meer de "nijhuis uit gaan hangen" over Psv. Dat is even dom als hypocriet.

11 april 2021 om 23:41

de zaak is pas gesloten toen uit de audio opnames bleek dat Nijhuis de uitspraak nooit gedaan heeft dus hoe jij aan je info komt weet ik niet maar op basis van deze audio opnames is Nijhuis door de Knvb vrijgesproken. bij PSV wisten ze alleen niet dat het vermeende gesprek waarin volgens hun Nijhuis de uitspraak had gedaan was opgenomen maar Nijhuis had al die tijd gewoon een microfoontje aan zich vast geplakt zitten. daar kwamen ze bij PSV pas later achter en toen hadden ze geen poot meer om op te staan en moesten ze die verzinsels laten varen

12 april 2021 om 13:00

Dit dus. Verhaal van klokken en klepels. Er was een getuige Japie. Geen idee waar je heen wilt met je 'opnames', maar de bron is een getuige. En niet opnames. Je moet inmiddels wel een beetje voorzichtig gaan worden met je uitspraken over 'leugens' en 'verzinsels'. Want ook hier zit je weer compleet overal naast. En je maakt Schmidt dus, ten onrechte, uit voor leugenaar. Sowieso beweer je nu al tig keer dat Nijhuis is 'vrijgesproken'. Dat is Fake news Japie. Nijhuis is door niemand 'vrijgesproken'.

12 april 2021 om 13:10

jullie verspreiden fake news. dit heeft Nijhuis zelf toegegeven op TV. er was een gesprek geweest waarin Nijhuis een partijdige uitspraak zou hebben gedaan. hij droeg een microfoontje bij zich tijdens dit gesprek waar PSV niet van op de hoogte was. vervolgens is hij aan de hand van die audio opnames vrij gesproken maar maak er maar lekker je eigen verzonnen verhaal van om weer krom te praten wat recht is wat betreft Schmidt, onze goed heilig man die nooit iets verkeerds doet

12 april 2021 om 17:30

Jullie? Wie is jullie Japie? Ik ben niet Psv, ik heb niets te maken met andere fans én ik ben niet degene hier die nonsens verspreid. Jij doet dat en dat je geen verantwoordeljkheid neemt voor wat jij beweert al weken dat zegt voldoende over de inhoud van je beweringen. " dit heeft Nijhuis zelf toegegeven op Tv." Aha! Jouw bewering was dat Nijhuis was 'vrijgesproken'. Nu blijkt dus dat Nijhuis heeft zichzelf 'vrijgesproken'! En dat hij zelf op TV heeft 'toegegeven' dat hij die gewraakte uitspraken 'niet gedaan had'. En dat dus niet de Knvb, niet de tuchtcommissie en ook geen rechtbank ooit Nijhuis heeft 'vrijgesproken'. Jouw bewering berust dus op het feit dat jij Nijhuis, op zijn woord, geloofd. En niet op feiten. Want Nijhuis is door niemand, bejalve zichzelf, 'vrijgesproken'. Oh ja, en door jou zelf natuurlijk. En aan je bewering te zien op totaal onzin gronden, op nonsens en op dingen die je zelf verzon (over bandopnames, alsof er overal in het stadion microfonen hangen om élk gesprek dat binnen dat stadioin gevoerd wordt op te nemen, ....pffff wat een nonsens joh. Keren we terug naar de realiteit! Ér was dus een getuige. Eentje nota bene die niet eens iets met PSV heeft en dus ook geen belag om dingen te verzinnen. Maar goed, de realiteit past niet goed bij je Fake News. Dus veins gerust dat er dingen krom gepraat worden, maar iederen heeft nu kunnen lezen dat je dingen volledig verzint waar we allemaal bij staan. Dit is nog wel een flink stuk ernstiger dan je suggestie dat Schmidt opzettelijk, moedwillig en zonder enig aantoonbare of aanwijsbare reden een toptalent 'kapot heeft gemaakt' Japie. Want dat Schmidt echt wel dingen niet goed doet, dat weet iedereen. Maar dat jij dingen verzint en Fake News verspreidt, om maar vast te houden aan je puntje dat Schmidt een idioot is, dat staat hiermee wel vast nu. Niet slim Japie. Soms moet je beseffen dat je gewoon op een dood spoor zit en het op zijn beloop laten.

12 april 2021 om 18:09

precies! want als Nijhuis een veel bekeken programma op de nationale TV leugens zit te verspreiden over de Knvb grijpt de Knvb natuurlijk niet in, dat vinden ze helemaal prima verder. verder zeg ik nergens dat Schmidt Ihatteren kapot heeft gemaakt, ik zeg alleen hij heeft ook niks gedaan om hem weer aan het voetballen te krijgen en hem wat vertrouwen en waardering te geven

Je gelooft het allemaal zelf, Japie? Dus dat er audio opnames zijn meteen vanaf Nijhuis het stadion binnenkwam tot het moment dat hij Sparta weer verliet? Hoe ongelooflijk naief. Overigens is er geen tuchtzaak geweest maar alleen een schikkingsvoorstel van de Openbare Aanklager. En de assistent trainer van Sparta heeft geen verklaring hoevn af te geven. PSV heeft - na intensief intern beraad - het schikkingsvoorstel van 1 wedstrijd geaccpepteerd omdat anders een complete beerput opengetrokken zou worden waarvan ze zelf ook wel meer nadelen van zouden ondervinden dan een enkel wedstrijdje. En je staat weer te raaskallen. Nijhuis onderging geen onderzoek van de Openbare Aanklager. Schmidt wel. Dus is er ook geen sprake van vrijspraak vwb Nijhuis. Je weet er niet zoveel van, wel?

12 april 2021 om 13:12

het moment waarop het zou zijn gebeurd is door PSV bij de Knvb aangegeven en dat moment was dus vast gelegd op audio opname. dat PSV het heeft laten gaan zegt natuurlijk al genoeg. die wisten zelf ook al hoe laat het weer was met Schmidt

12 april 2021 om 17:33

" en dat moment was dus vast gelegd op audio opname. dat PSV het heeft laten gaan zegt natuurlijk al genoeg"

Uiteraard zijn er nog een heleboel ándere conclusies mogeljik binnen dit gestrente. Dus nee, het zegt helemaal niets, wat jij zegt. Jij insinueert namelijk alleen maar. Dat is reeds op zichzelf behoorlijk niets zeggend.

Zelf allemaal verzonnen? Je raaskalt maar weer eens wat want die uitlatingen van Nijhuis hebben elders plaatsgevonden dan waar jij denkt. Nogmaals, er is alleen de openbare aanklager aan te pas gekomen en geen Tuchtcommissie. De openbare aanklager heeft een schikkingsvoorstel gestuurd vanwege de uitlatingen van Schmidt over een scheidsrechter tegen de media. Waar of niet waar speelt zelfs niet eens mee. Het ging erom dat dit soort uitlatingen via het Knvb Tuchtrecht aanhangig gemaakt dienen te worden en niet in de media. Daarvoor heeft Schmidt dus een wedstrijdje gekregen. En die zogenaamde audio tapes van jou zijn niet eens beluisterd door de Openbare Aanklager. Ik stop ermee want je bent nu wel genoeg in jouw eigen vezinsels verdronken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2017/2018 PSV U19 13 7 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem zet vraagtekens: ‘Hij had beter bij Jong Oranje kunnen zitten’

Willem van Hanegem vraagt zich af waarom Cody Gakpo bij de EK-selectie van het Nederlands elftal zit. De aanvaller van PSV was een van de verrassingen in de spelersgroep van bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren