Bijlow: ‘Op middenveld misschien rood, al wil ik Kerk geen rood aannaaien’

Zondag, 11 april 2021 om 14:52Rian Rosendaal • Laatste update: 15:17

De knieblessure van Justin Bijlow lijkt mee te vallen. De doelman van Feyenoord viel in de slotfase van het uitduel met FC Utrecht (1-2) geblesseerd uit en even werd gevreesd voor opnieuw een lange absentie van de sluitpost. Bijlow verklaart kort na de wedstrijd in De Galgenwaard echter dat hij verwacht dat hij over twee weken, wanneer Feyenoord aantreedt tegen bekerfinalist Vitesse, weer van de partij kan zijn.

"Het gaat gelukkig goed", benadrukt Bijlow voor de camera van ESPN. "Ik pakte de bal en Kerk liep iets door en ja, het was even pijnlijk." Verslaggever Cristian Willaert vraagt vervolgens hoe pijnlijk het daardwerkelijk was, want de beelden zagen er niet echt fraai uit. "Het was echt pijnlijk en toen het in de kleedkamer weer rustig was, toen trok het weer een beetje weg. Het was gelukkig ook onder mijn knie en niet mijn knie zelf. Gelukkig is het niks ernstigs", aldus de opgeluchte doelman van de winnende ploeg.

Bijlow is niet bang dat hij het thuisduel met Vitesse op 25 april moet laten schieten vanwege de knieblessure. "We hebben natuurlijk ook een weekend vrij volgende week (vanwege de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op 18 april, red.), dus misschien komt het ook wel lekker uit. Maar ik verwacht geen problemen." Willaert vraagt vervolgens aan Bijlow of hij de situatie met de inkomende Kerk op een andere manier had kunnen inschatten. "Ik ben veel eerder bij de bal en hij loopt door op mij, dus ja, ik zou niet weten wat ik hier anders zou moeten doen. Ik riep nog 'los' maar hij gaat volle bak door. Dus ik vind dat hij moet springen. Als het op het middenveld gebeurt heb je misschien ook wel rood bij degene die zoiets doet. Niet dat ik hem een rode kaart wil aannaaien, totaal niet. Maar het is een ongelukkig moment, want ik ben eerder bij de bal."

Willaert vroeg ook aan Advocaat om zijn mening over het incident met Bijlow en Kerk. "De keeper doet het goed en Kerk doet in principe ook niets", benadrukt de coach van Feyenoord. "Hij is niet een jongen die zulke dingen doet, Kerk." Advocaat geeft tevens aan dat Bijlow niet met een zware blessure uit de strijd is gekomen. "Volgens mij valt het wel mee, want het was een aardige tackle. toch? Ik kon het verder moeilijk zien van veraf, jullie zaten er dichterbij. Ik weet niet hoe het precies kwam", aldus de coach in Rotterdamse dienst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door dagrim1)

Ook wel fijn dat ie naast talent goed uit zijn woorden komt ; zit mentaal wel okay en zal lichamelijk gewoon even tegen hebben gezeten. Go Justin 🤞

11 april 2021 om 20:03

Ik vind Bijlow echt heel goed, maar hier zit hij fout. Er was niets aan de hand. Hij is jammer genoeg nogal kwetsbaar bij dit soort duels. Kerk doet niets fout. Bijlow doet alles goed en dan heb je een botsing. De meesten staan gewoon weer op, bij hem gaat het dan fout. Ik hoop dat dit over gaat, want in principe zie ik geen betere Nederlandse keeper

12 april 2021 om 08:36

Sterker nog, als hij er zelf zo in gaat op het middenveld (benen naar voren) krijgt hij een kaart en niet Kerk. Je zegt Bijlow heel goed maar kwetsbaar, maar moet een echt goede keeper zich niet wapenen? Hij is wel erg vaak geblesseerd na contact momenten, dat betekent dat hij blijkbaar verkeerd de duels in gaat (denk ik)

Dus als je ‘te laat’ komt op het middenveld is het rood? Nog nooit gezien!

11 april 2021 om 15:16

Hij loopt gewoon door op Bijlow. Hij had ook kunnen springen dus ik snap enigszins waar hij naar toe wil. Als je op het middenveld door loopt op iemand zijn knie die een sliding maakt zit je ook op t randje

11 april 2021 om 15:20

Het is een duel die je vaker in een wedstrijd ziet waar de aanvaller denkt de bal te kunnen halen en hierdoor onbedoeld tegen de keeper aan komt. Nog nooit een rode kaart gezien voor iemand die onbedoeld iemand aanraakt. Maar goed, zo kan je alles wel rood aanpraten natuurlijk. daarnaast was dit geen sliding dus nu gaan we het ineens groter maken om een punt te maken? Onschuldig duel. Niks aan de hand, rot voor Bijlow.

11 april 2021 om 15:55

Het probleem is dat je intentie nooit met zekerheid kunt waarnemen. Als je doorloopt op een speler terwijl je duidelijk te laat bent en dat had moeten kunnen inschatten is rood echt wel op zijn plaats. Ik vind Kerk in dit geval niet zo laat dat dit aan de orde is, maar hij was wel behoorlijk te laat, dus ik snap Bijlow ook wel een beetje. Ik denk dat de meeste spitsen niet doorgaan, maar springen.

12 april 2021 om 20:07

@Adro je kunt van een dom blondje niet verwachten dat hij nadenkt en eroverheen springt.

11 april 2021 om 15:31

Nou, ik ben echt niet iemand die elke wedstrijd die op tv komt zit te kijken, maar ik heb toch al heel vaak een rode kaart gezien voor iemand die te laat komt. Heel vaak. Ook op het middenveld.

11 april 2021 om 15:36

Ik ben iemand die wel veel kijkt en tevens knvb scheidsrechter ben. Dit soort ongelukjes kunnen nooit een rode kaart zijn. Al helemaal niet op het middenveld.

11 april 2021 om 15:52

Ben ik absoluut niet met je eens , Isco. Als je te laat bent en doorgaat op je tegenstander dan zie ik dat er al snel geel getrokken wordt en soms, na ingrijpen van de Var, rood. Ik zeg alleen maar Kokcu tegen Fortuna uit, die was ook te laat , kwam daardoor vol op de enkel en kreeg rood. Hier was Kerk te laat en raakte Bijlow vol. Dus dat het nooit een rode kaart is volgens jou is gewoon niet waar.

11 april 2021 om 16:59

Dus omdat jij knvb scheids bent denk je het beter te weten? Als ik de huidige scheidsrechters in de Eredivisie zie moet jij nog wel veel slechter fluiten

11 april 2021 om 17:14

Ik zeg het niet beter te weten. Iemand zei dat hij niet veel voetbal kijkt, ik geef aan dat ik én veel voetbal kijk en veel amateur wedstrijden fluit.. beetje rare reactie als iemand zijn feiten deelt zo reageren omdat je het zelf niet weet. Jammer dit.

11 april 2021 om 18:11

Koopmeiners vorige week nog tegen Willem II, dat was bij de middellijn. Was ook terecht hoor overigens.

Hij is in potentie zo goed dat zag je vandaag ook al maar dan moeten die rot blessure ophouden. Hij kan zomaar bij Bayern terecht komen vinden hem ook veel op Manuel lijken qua speel stijl.

11 april 2021 om 15:19

Dat niemand valt over de bal van Fer. Als die gewoon op zijn benen blijft staan kan die hem denk ik zelfs wegkoppen.

11 april 2021 om 15:25

Het was een overtreding, maar hier wordt op het middenveld zelfs door Higler nog geen rood voor gegeven, snap dus niet hoe Bijlow tot die uitspraak komt

11 april 2021 om 15:26

Bijlow komt niet vaak op het middenveld natuurlijk. Daar zal het wel aan liggen.

11 april 2021 om 15:27

Ik vind het ook geen rood, maar wel een duidelijke overtreding. Vandaar mijn reactie op Sanbarca

11 april 2021 om 15:55

@wandering: Kerk geeft zelf op Espn toe dat hij nog door ging. En hoezo trekt men hiervoor geen rood. Kokcu kreeg tegen Fortuna uit bijvoorbeeld ook rood toen hij te laat kwam en zijn tegenstander raakte. Dus ja, er wordt gewoon voor getrokken.

Overigens, net als toen bij Kokcu heb ik zeker het idee dat Kerk niet de intentie had om zijn tegenstander te blesseren.

Die Advocaat weer, wat een heerlijke reactie. Nuchter en geen gezeur over de tegenstander. Kunnen heel veel trainers en voetballers een voorbeeld aan nemen.

11 april 2021 om 15:21

Oh wat fijn maar laat hem eerst eens focussen over zijn eigen tactische vermogen. Want het is elke wedstrijd om te janken.

11 april 2021 om 16:39

Maar Feyenoord heeft toch ook gewoon een matig elftal? Zelfs als er uit bij Utrecht wordt gewonnen staan mensen vooraan om te zeiken.

11 april 2021 om 16:42

In plaats van op de tegenstander zeuren valt hij zijn eigen spelers regelmatig af. Het is maar wat je liever hebt.

Mazzeltje voor Bijlow en Feyenoord. Topkeeper die eens langere tijd zonder een blessure moet laten zien wat hij waard is, waar zijn plafond ligt. Ook reactie over Kerk prima, geen kaart, geen opzet, alleen net iets te laat en daardoor ongelukkig.

“Ik riep nog los” Oh oké Justin. De spelregel is inderdaad zo dat niemand de bal meer aan mag raken als de keeper los roept. Echt, wat een matige keeper. Welke keeper gaat er nou met zijn benen een duel in? Het ziet er zo onnatuurlijk uit. Zo matig. Echt te treurig voor woorden dat dit soort middelmaat überhaupt in verband wordt gebracht met het Nederlands elftal.

11 april 2021 om 15:22

Vertel mij eens wie er beter zijn?

11 april 2021 om 15:26

Er komt aardig wat frustratie los aan je reactie te zien. Gaat het wel goed? Bijlow is alles behalve een matige keeper. Zelfs mijn vrienden die die-hard Ajacied zijn geven toe dat het een uitstekende keeper is. Als hij de laatste wedstrijden nog fit blijft, gaat hij gewoon mee naar het EK

11 april 2021 om 15:33

Heb net in het live topic ook al een erg vreemde reactie van deze Mitchel over Bijlow zien maken. Gefrustreerde gast die blijkbaar iets tegen Bijlow heeft.

11 april 2021 om 15:30

Is het nou echt zo vervelend dat Feyenoord een talent in huis heeft met potentieel voor Oranje? Deze jongen behoort nu al tot de beste Nederlandse keepers en dat op zeer jonge leeftijd. Het is logisch dat er al wordt gedacht aan Oranje.

11 april 2021 om 15:57

Zo, heeft Bijlow je vriendin afgepakt? Of be n je Ajax supporter en vind dat Scherpen veel meer potentie heeft dan Bijlow. Ga lekker tegen een blauw steentje piesen, dan ben je je frustra kwijt.

Dit is geen rood, ook niet op het middenveld en dat jij los roept maakt geen reet uit. Maar verder wil je niemand iets aannaaien. Ik ga voortaan ook bij alles los roepen zodat er geen contact plaats kan vinden. Overtreding? Zeker. Rood is bullshit

11 april 2021 om 15:36

Rood is zeker overdreven, maar de reactie van Kerk en Bijlow komen overeen: Kerk had moeten springen. En zo niet, loop je het risico om een keeper te blesseren. En daar is de discussie over, dat de uitspraak over rood wat ongelukkig is ben ik eens, maar het is gewoon een ongelukkige actie. Dus focus je op de mooie dingen van het voetbal en laten we de randzaken afkeuren

11 april 2021 om 15:42

Dat hij los roept is niet zo vreemd natuurlijk. Alle keepers doen dat. Hij laat de spelers om hem heen weten dat hij naar de bal komt en kan Kerk de gelegenheid geven om te springen.

11 april 2021 om 15:47

Je eigen spelers reageren op "los", maar een tegenstander uiteraard niet. Dat is ook logisch.

11 april 2021 om 15:53

Tuurlijk is het voornamelijk voor je eigen spelers, maar de tegenstander kan het ook horen en die snapt dan ook wel wat er gaat komen.

Sja, en als je op het middenveld op deze manier een sliding in zet loop je ook het risico rood te krijgen. Dan is het maar goed dat deze actie niet plaats vond op het middenveld dus.

Het is natuurlijk gewoon een overtreding, maar Bijlow moet niet piepen over een rode kaart. Kom op man, je krijgt een tikkie. Dat je los roept zegt ook niks, dus geen idee waarom hij dat er bij haalt. Word eens een vent joh.

Zelf reflectie is ook ver te zoeken bij Bijlow. Je komt zelf lomp in met 2 benen, een goeie keeper zou toch hier anders uit zijn doel komen. Blessure volledig eigen schuld

Bijlow gooide zich verkeerd voor de bal beetje eigen schuld,had het niet z'n knieën naar voren moeten doen...

Nee man, gewoon lomp en ongelukkig. Kerk had opzich wel op kunnen springen, maar goed, het is niet kwaad bedoeld. Wel geel overigens en zeker een overtreding. Op het middenveld is het trouwens hands.

Als Berghuis zo doorgaat op een keeper spreken we van een 'frustratie tackle' en staan alle kranten er vol mee, maar als de spits van Utrecht dit doet geeft de commentator de schuld aan het slachtoffer. Typisch weer.

Waar komt al die haar richting Bijlow ineens vandaan? Hij word letterlijk de wedstrijd uitgeschoten. Ook al was dat misschien niet de intentie.

Kerk kon de bal niet meer halen en zoekt contact met Bijlow, in de hoop dat de scheidsrechter een penalty geeft. Lomp en onbehouwen. Waarschijnlijk niet expres. Maar handig is het zeker niet. Daarnaast geeft men aan dat Bijlow anders moet uitkomen in deze situatie, echter was de kans dan groot dat Kerk hem in z'n gezicht zou raken. Weet niet wat fijner is voor een keeper.

Enige waar ik even om moest gniffelen is de "ik riep nog los". Tja, daar heeft de tegenstander natuurlijk niks mee te maken...

Verder simpelweg ongelukkig maar geen enkele intentie van Kerk om Bijlow te raken (ook niet op zoek naar een strafschop). Kerk is retesnel en dacht de bal nog te kunnen halen, Kerk mist ook nog wel eens wat in- en overzicht helaas en schatte dit dus verkeerd in.

Kan me voorstellen dat je het als slachtoffer net iets anders ziet... komt ook niet over als gezeik of naaierij ofzo, gewoon vraag en antwoord/mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger313
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller214
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 14 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren