Uitvallen Bijlow grote smet op overwinning Feyenoord in Utrecht

Zondag, 11 april 2021 om 14:13Rian Rosendaal • Laatste update: 16:27

Feyenoord heeft zondagmiddag wederom een overwinning geboekt in de Eredivisie. Ondanks een stroeve start, dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Leroy Fer, werd in De Galgenwaard met 1-2 gewonnen van FC Utrecht. Aanvoerder Steven Berghuis tekende in de tweede helft voor de winnende treffer van Feyenoord. Domper was het uitvallen van Justin Bijlow in de slotfase van het duel. De formatie van trainer Dick Advocaat nadert Vitesse dankzij de zege in Utrecht tot op twee punten: 56 om 54. Beide clubs spelen nog vijf competitieduels dit seizoen.

De start van Feyenoord in Utrecht was allerminst veelbelovend. In de twaalfde minuut kreeg Fer de bal ongelukkig op zijn knie na een hoekschop van de thuisploeg en de middenvelder wist een doelpunt niet meer te voorkomen. Ook doelman Bijlow was kansloos: 1-0. De euforie aan de zijde van Utrecht was echter van korte duur. Uit een hoekschop van Berghuis passeerde Simon Gustafson onbedoeld en ongelukkig zijn eigen doelman Eric Oelschlägel, waardoor Feyenoord weer helemaal terug was in de wedstrijd. Vóór de gelijkmaker hield Bijlow de bezoekende ploeg nog op de been Gyrano Kerk oog in oog kwam te staan met de alerte sluitpost van Feyenoord.

Kerk bleef een plaag voor de Feyenoord-defensie in de slotfase van de eerste helft, maar een nieuwe achterstand voor de Rotterdamse club leverde dat niet op. In de rust stapte Advocaat af van het 5-3-2-systeem en Feyenoord ging in Utrecht verder in een 4-3-3-systeem. Luis Sinisterra kwam binnen de lijnen voor Eric Botteghin. Feyenoord begon slordig aan de tweede helft, met onder meer slordig balverlies van Uros Spajic en Fer. Laatstgenoemde moest na bijna een uur spelen plaatsmaken voor João Carlos Teixeira. Kort vóór de entree van de middenvelder kwam de ploeg van Advocaat aan de leiding. Mark Diemers werd na een goede steekpass van Bryan Linssen nog gestuit door Oelschlägel, maar daarmee was de aanval nog niet afgelopen. De bal kwam terecht bij Sinisterra, die Berghuis in staat stelde om te scoren. De vleugelaanvaller trok naar binnen en schoot raak met een harde knal over de grond: 1-2.

Bij Utrecht kwamen kort daarna Moussa Sylla en Adrián Dalmau in het veld voor Simon Gustafson en Joris van Overeem. Linssen leek ruim een kwartier voor het einde de 1-3 te maken, maar het doelpunt van de aanvaller werd geannuleerd. De arbitrage oordeelde dat de bal bij de voorzet al over de achterlijn was geweest. Aan de andere kant maakte Bijlow een inzet van Sander van de Streek onschadelijk. Eljero Elia kwam ook nog binnen de lijnen voor Utrecht, dat een nederlaag echter niet meer wist te voorkomen, ondanks een dapper offensief in de slotfase.

In de slotfase werd Feyenoord tot tweemaal geconfronteerd met een blessuregeval. Sinisterra ging in de 80ste minuut door zijn enkel heen en leek te moeten worden vervangen door Robert Bozenik. De Colombiaanse vleugelaanvaller gaf echter aan door te kunnen spelen. Enkele minuten later ging Kerk hard door op Bijlow, die vol op zijn knie werd geraakt. De doelman had zichtbaar veel pijn en het werd al snel duidelijk dat hij niet verder kon spelen. Bijlow moest al hinkend en met ondersteuning van de medische staf het veld verlaten. Nick Marsman was zijn vervanger onder de lat bij Feyenoord. Er werd vier minuten blessuretijd bijgetrokken in eerste instantie, maar door de kwetsuur van Bijlow klonk het laatste fluitsignaal pas na bijna acht minuten toegevoegde tijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door juweel)

Wat een onnodige actie van Kerk, wel jammer want Bijlow stond weer uitstekend te keepen.

11 april 2021 om 14:18

Volgens mij doet Bijlow zijn knie onnodig omhoog waardoor Kerk hem raakt. Is wel erg vaak wat bij deze keeper.

11 april 2021 om 14:20

Kerk gaat gewoon door op de keeper terwijl hij de bal nooit kan halen.

11 april 2021 om 14:21

Had gewoon normaal moeten glijden naar die bal. Dan had Kerk gesprongen anders trapte hij door op ze hoofd. Helaas komt Bijlow gewoon verkeerd uit..

11 april 2021 om 14:23

Kerk was al kansloos maar strekt toch zijn been richting Bijlow die op volle vaart inglijdt. Is gewoon een gemene beweging van Kerk. Als een speler met gestrekt been op het middenveld doet roept iedereen rood.

11 april 2021 om 14:29

Niet mee eens. Met de snelheid van Kerk en de achtie van Bijlow was dit onoverkombaar. Jammer voor Bijlow, dit soort situaties gebeuren eenmaal in het voetbal.

11 april 2021 om 14:29

Dit was toch gewoon een onbeschofte actie van Kerk? Hier kon Bijlow echt onmogelijk wat aan doen om eerlijk te zijn. Gewoon sneu voor hem want hij keepte weergaloos.

11 april 2021 om 14:38

Kerk geeft net op Espn toe dat hij door ging, in de hoop dat hij alsnog de bal kon raken. Discussie klaar, gewoon een lompe actie van Kerk en Bijlow is niks kwalijk te nemen.

11 april 2021 om 14:44

Wederom is er aan Kerk ook niets te verwijten dan. Kerk ging namelijk volledig voor de bal, had (althans niet bewust) geen oog voor Bijlow die ook met een snelheid inkwam duiken.

11 april 2021 om 16:24

Je kunt hem verwijten dat hij verkeerd inschatte de bal nog te kunnen raken hé. Het was geen rood maar wel onbesuisd. Voor het zelfde geld blesseer je die jongen alweer.

11 april 2021 om 14:20

Ja ik begrijp niet zo goed waarom die Leo Oldenburger het over 'zichzelf beschermen' heeft. Hij zegt dat het geen toeval is, maar het is nu twee keer gebeurd, niet overdreven veel. Hij komt gewoon als een kerel uit en heeft de pech dat er twee keer een botsing uit kwam

11 april 2021 om 14:25

Normaal gesproken maak je je als keeper lang als je naar de bal duikt , en zodra je de bal hebt maak je je klein.
Bijlow kwam meteen al klein naar de bal waardoor zijn knie dus tegen Kerk aankwam.
Had ie normaal uitgekomen dan was er niks aan de hand.
Verkeerd uitgekomen van Bijlow , heeft ie wel vaker , moet ie echt aan werken.

11 april 2021 om 16:59

Je zou huisjurist van elke club tegen Feyenoord moeten worden. Jij zou een elleboogstoot zo verdraaien dat iemand verkeerd met zijn hoofd aankwam, waardoor hij tegen de elleboog van zijn tegenstander kopte. Gewoon lomp doorgaan van Kerk, kan Bijlow weinig aan doen.

Ik blijf het toch een prestatie vinden wat wij keer op keer puntverlies leiden tegen dit armoedige Feyenoord. In principe heb je qua selectie hetzelfde niveau maar we weten nooit te winnen. Tweede helft was helemaal belabberd van beide kanten maar Feyenoord heeft dan net dat stukje extra kwaliteit (of geluk?) waardoor zij wel de een of twee kansen die ze krijgen afmaken.

Verder was het bij ons behalve de eerste 20 minuten ook echt bizar slecht. Qua wissels was het ook huilen met de pet op. Het inbrengen van Dalmau is armoedig want die kan echt totaal niet voetballen. Troupee heeft het niveau simpelweg niet en had een ellendige middag tegen Berghuis. En Elia speelt alleen maar zijn eigen wedstrijd. Dan hebben we ook nog onze vriend Gustafson, die alleen maar het team verzwakt. Kerk mag ook het hele seizoen al blijven aanmodderen met zaadpotten. Er loopt gewoon te veel middelmaat rond bij de club en er moet deze zomer heftig doorgeselecteerd worden.

Kunnen we tot slot ervoor zorgen dat Makkelie nooit meer Utrecht fluit in een wedstrijd tegen de traditionele top 3? Die man heeft al zo veel rare beslissingen genomen in ons nadeel over de jaren heen. Dit duel had Botteghin er af gemogen en die elleboog van Fer vlak voor rust in de 16 wordt niet eens bekeken?

11 april 2021 om 14:19

Die elleboog? Fer springt een flink stuk hoger en van de streek springt alsof hij poep in ze broek heeft.

11 april 2021 om 14:19

Elleboog van Fer was helemaal niks. Kwam gewoon hoger. Botteghin had wel een tweede geel kunnen hebben

11 april 2021 om 14:19

Niet een speler van Utrecht is interessant voor Feyenoord. Sorry vind Utrecht een armoedig team.

11 april 2021 om 14:32

Leuk dat je je mening deelt. Echter is Feyenoord geinteresseerd in v.d Streek, kwam laatst nog een artikel voorbij die dat verkondigde.

11 april 2021 om 14:40

Maher zou eventueel nog wel een leuke bankzitter zijn. Het verhaal vd Streek is al een jaar terug of zo en ook hij is niet meer dan een reserve voor Feyenoord. Middenmoter Utrecht lijdt een beetje aan grootheidswaanzin geloof ik.

11 april 2021 om 14:50

De website fr12 publiceerde op 17 Maart 2021 een artikel waarin Slot aangaf interesse te hebben in v.d streek. Dus hetgeen wat jij zegt klopt al niet.

Dat Utrecht aan een grootsheidswaazin leidt, kan ik nergens aan concluderen. Waar heb je het over? Volgens mij heeft Feyenoord ternauwernoods van Utrecht gewonnen? Als je Utrecht een middenmoot vind, waar classificeer je Feyenoord dan?

Utrecht heeft gewoon naar eigen kunnen gestreden tot het eind, Feyenoord loerde op de counter en was degene die constant een tikkie terugspeelde, af en toe en goed uitkwam maar meer dan dat was het. Daarnaast was het theatrale 10 sec voordat Bijlow het veld verliet, het meest lachwekkende van Feyenoord. 4 man lagen met "pijn" op het veld.

11 april 2021 om 14:54

2 van die 4 man waren toch echt van Utrecht. Zijn die dan ook theatraal?

11 april 2021 om 15:11

Heb je Elia gemist deze week? En ook de reacties hierboven en van jou geven weinig blijk van realiteitszin. Utrecht is niveau Heerenveen, maar dan zonder aantrekkelijke spelers. De eerste 13 minuten na, notabene afgesloten meteen eigen goal, heeft Utrecht niets gecreeerd. Een matig Feyenoord kon de wedstrijd moeiteloos controleren, goaltje maken en weer naar huis.

12 april 2021 om 06:52

Man dat je er nog op ingaat.
Zie je dan niet dat de supporters van Feyenoord de arrogantie van Ajax overnemen?

Ze vinden zich heel wat maar kunnen niet leven met het feit dat clubs als Vitesse ,utrecht en Az hun voorbij zijn.
Laat je niet kennen

Maar goed dat is mijn mening.

11 april 2021 om 14:20

Qua selectie hetzelfde? Eigenlijk ben ik toen gestopt met lezen, want dat is wel erg met een korreltje zout. De 11 van feyenoord zijn toch praktisch allemaal beter dan de 11 van Utrecht? Neem nou Kerk of Berghuis, wie zou je dan kiezen? Of Senesi of Janssen?

11 april 2021 om 14:21

Qua selectie hetzelfde? Eigenlijk ben ik toen gestopt met lezen, want dat is wel erg met een korreltje zout. De 11 van feyenoord zijn toch praktisch allemaal beter dan de 11 van Utrecht? Neem nou Kerk of Berghuis, wie zou je dan kiezen? Of Senesi of Janssen?

11 april 2021 om 14:21

Selectie hetzelfde niveau? Totaal niet mee eens. Utrecht heeft geen Berghuis of Senesi. Paar spelers zouden mee kunnen bij Feyenoord maar hetzelfde niveau is natuurlijk overdreven.

11 april 2021 om 14:22

Hihi , qua selectie hetzelfde niveau lol.
Je komt dit seizoen het dichtste bij maar nog steeds niet eens in de buurt.
Welke Utrecht spelers zouden onbetwiste basisspelers zijn bij Feyenoord?

11 april 2021 om 14:24

Maar Utrecht heeft qua selectie toch niet écht hetzelfde niveau? Ik zie geen spelers van het niveau Berghuis, Senesi. En ook niet van Sinisterra, Bijlow en Toornstra eerlijk gezegd. Bij Utrecht vind ik de beste mensen van het niveau Linssen. Ze hebben wel specifieke kwaliteiten natuurlijk, met snelheid, lopers (Van de Streek), passers (Maher). Kerk is snel, maar als je dat aan banden legt is er weinig aan de hand en in de punt van de aanval vind ik het bij Utrecht heel matig

11 april 2021 om 15:20

Misschien is de ploeg dan niet zo goed als jij denkt? Het verschil is 11 punten en Utrecht staat momenteel op plaats 7. Ik zou niet zo snel weten welke speler van Utrecht ook duidelijk een meerwaarde is voor Feyenoord.

Overigens spreek je jezelf ook nogal tegen door eerst niet te snappen hoe je keer op keer puntverlies leidt tegen dit Feyenoord om in de volgende alinea aan te geven hoe matig Utrecht is. Utrecht is toch ook gewoon een ploeg die balanceert tussen plaats 5 en 8?

Misschien is het overigens verstandiger om Makkelie nooit meer te laten fluiten in de Eredivisie, want ik heb die man nog nooit een goede wedstrijd zien fluiten. Het is werkelijk ongelooflijk waarom zo'n slechte scheidsrechter zoveel krediet heeft bij de Knvb.

11 april 2021 om 15:24

Nou ik heb toch liever Makkelie dan, Kooij, Mulder en Basje Nijhuis. Die zijn pas waardeloos

11 april 2021 om 19:33

Tja, allemaal het gevolg van het Knvb beleid waar alleen de mensen achterstaan die daar zitten. Ik kan me niet voorstellen dat er een bond meer incapabel is dan de Knvb. Wat gaat daar al jaren vreselijk veel fout.

Eerste 15 minuten weg getikt door Utrecht omdat onze top coach een top tactiek had verzonnen.. daarna weer naar 433 en het liep al wat beter. Het was echt triest van beide kanten. Wedstrijd vergeten 3 punten zijn binnen.

11 april 2021 om 16:11

Dit wordt zo vaak gezegd, dat we onderhand het hele seizoen maar moeten vergeten 😅

11 april 2021 om 17:39

Haha daar heb je een heel goed punt.

Ben benieuwd of Elia nog iets te zeggen heeft.Wat een slecht team is dat Utrecht. Beetje rammen en schwalbes maken. Meer heb ik niet gezien. Oh ja. Kerk is echt een armoedige speler.

Feyenoord niet groots, maar op een kwartier na niet in de problemen gekomen.

11 april 2021 om 15:23

Kerk is gewoon snel en heeft al redelijk wat ervaring. Dat is genoeg om er in de Eredivisie zo'n 10 te maken als je een beetje belangrijk gemaakt word. In een ploeg waar betere spelers rondlopen, verzuipen dit soort spelers vaak. Je ziet het bijvoorbeeld ook bij Linssen. Die maakt er zo nu en dan 1 tegen de bodem van de Eredivisie, maar is eigenlijk niet van het niveau dat je als Feyenoord na zou moeten streven.

11 april 2021 om 15:50

Klopt ze zijn vergelijkbaar. Al vind ik Kerk al jaren een blind renpaard. Er wordt wel eens gedaan alsof hij een stap omhoog kan, maar ik heb nog nooit kunnen zien waarom.

11 april 2021 om 19:30

Daarom is het ook altijd zo lastig om in te schatten wat voor spelers vanuit de Eredivisie mee zouden kunnen bij een club als Feyenoord. Je moet als scout en als technisch directeur door de cijfers heen kijken en puur de voetballer uitlichten. In het geval van een aanvaller bijvoorbeeld: Hoe doet de speler in kwestie mee als hij de bal niet heeft? Hoeveel rendement haalt hij uit z'n acties? Hoe effectief zijn z'n loopacties? Hoe is z'n schot? Hoeveel kansen die de speler krijgt zijn ook werkelijk gecreeerd door hem? Daarin lijkt Feyenoord de laatste jaren iets te veel te gokken op natte-vinger-werk. Natuurlijk komt het ook omdat ze weinig te besteden hebben, maar echt creatief is het helaas nog niet.

Ongelooflijk zuur voor Bijlow... Voor de rest zou ik graag dit seizoen nog een leuke wedstrijd zien van Feyenoord. Dat betekent Dick out please.

Wat een droevig Feyenoord zeg. Dick begint weer met een ongelofelijk rare en laffe opstelling. Diemers heeft geen enkele bal goed gespeeld en iedereen heeft er last van. Linssen in de spits kan niet, neemt geen bal aan en dat ziet iedereen,, behalve Dick...en maar zeiken op Bozenik. Berghuis en Bijlow redden Dick vandaag.

Bijlow keepte echt fantastisch. Iedereen wie deze wedstrijd heeft gezien kan constateren dat het in potentie de keeper van NL is. Doet werkelijk alles goed en kan tevens meevoetballen. Jammer dat hij dan zo weer uitvalt... Denk overigens dat het meevalt en meer de schrik is.

11 april 2021 om 14:22

Ik werd hier een hele tijd geleden belachelijk over gemaakt, maar ik zie echt qua keeperstijl zo veel gelijkenissen met Neuer, deze jongen heeft echt alles om elke interland te gaan keepen, maar dan moeten die blessures wel klaar zijn.

11 april 2021 om 14:31

Hij was echt weergaloos. Hopen voor Oranje / Jong Oranje dat deze blessure niet te ernstig, want hij heeft alles wat een moderne keeper moet hebben.

11 april 2021 om 14:47

Hij stond net alweer lachend voor de camera en zei in het interview dat het meevalt. Een wond op zijn knie, maar verder geen last meer.

11 april 2021 om 14:50

Dat is erg goed nieuws! Dit is de Bijlow die ik wil zien, veel meer vertrouwen dan tegen AZ uit.

11 april 2021 om 15:28

Zeker een getalenteerde doelman, maar hij is wel erg snel geblesseerd. Nu valt deze blessure schijnbaar reuze mee, maar vanaf 2018 stond hij al door 9 verschillende kwetsuren naast de kant met een totaal van 381 dagen. Dat is echt heel veel voor een 23-jarige doelman. Dat is toch wel een patroon wat zich niet door moet gaan zetten.

Hoogtepunt van de wedstrijd: de uitshirts. wat een heerlijke tenues. wedstrijd hoeven we t verder niet over te hebben wat mij betreft. dicky er heel gauw uit graag met zijn angstvoetbal.

Wat een pech weer voor Bijlow, dat Kerk zo lomp doorloopt. Doet ie niet per se expres, maar wel vervelend. Verder prima uitoverwinning.

De man van glas. Gaat hem niet meer worden voor Bijlow. Zo vaak geblesseerd, zit tussen zijn oren.

11 april 2021 om 14:21

Wat een belachelijke opmerking. Heb je het wel gezien? Het zit tussen de oren dat Kerk lomp doorgaat? Onzin

11 april 2021 om 14:23

Jep heb de wedstrijd gezien. Het is onmogelijk voor een keeper om zo vaak geblesseerd te zijn / raken. Ik heb idd het idee dat het ook met mentaliteit te maken heeft ja.

11 april 2021 om 14:24

Al vond ik hem erg sterk keepen

11 april 2021 om 14:26

Mentaliteit? Wtf, ben jij Prem? Wat wil je suggereren, dat het allemaal nep is en hij liever met een biertje en zak chips voor de tv zit?

11 april 2021 om 14:27

Hoor je mij dat zeggen?

11 april 2021 om 15:15

Nee je zegt dat het zijn mentaliteit is. Weet jij wel wat dat betekent? Misschien moet je eens uitleggen wat je nou bedoelt. Graag ook met de laatste update dat het wel meevalt.

11 april 2021 om 15:30

Nou ja, deze wellicht. Echter staat hij er vanaf 2018 toch al 381 dagen naast door blessures en de lijst is ook behoorlijk groot voor zo'n jonge doelman. Dat is toch wel iets waar je je zorgen over zou kunnen maken.

11 april 2021 om 14:28

Haha het zit tussen zijn oren dat hij botst met Kerk? Ja..

11 april 2021 om 14:54

Hoe kan het dat een prof keeper die elke dag traint om de week geblesseerd is?

11 april 2021 om 15:05

Dat is iets mentaals. Ik denk dat hij er geen zin in heeft..

11 april 2021 om 15:05

Als iemand op je knie gaat staan, heeft dat toch weinig met veel of weinig trainen te maken? Daar heeft een sjoeler evenveel last van als een voetballer.

11 april 2021 om 15:36

Nou ja, sinds 2018 heeft hij al 381 dagen aan de kant gestaan met 9 kwetsuren waarvan de meesten verschillende blessures zijn. Dat is wel erg veel. Die van vandaag staat daar wel redelijk los van, maar dat hij te veel geblesseerd is, dat kunnen we wel stellen.

11 april 2021 om 15:37

Absoluut, maar dat staat los van blessures als deze en die tegen Willem II. Dat is gewoon botte pech. Dat iemand hier roept dat het mentaal is, is belachelijk

11 april 2021 om 14:36

Het zit tussen zijn oren dat een aanvaller van de tegenpartij met een gestrekt been op volle snelheid in komt vliegen. Tuurlijk joh.

Het gebeurt Bijlow iets te vaak dat hij (het oogt zo) onzeker uit zijn doel komt. Verder snap ik niet dat Dick Advocaat na 25 min wel opeens 4-3-3 kan spelen. Nja, nog een paar wedstrijden uitzitten en dan kijken wat Arne Slot ervan gaat bakken. De 3 pt zijn binnen in iedergeval. Fijne zondag!

11 april 2021 om 14:22

Eigenlijk is hij juist iets te zeker. Hij gaat er vol in en heeft daarbij pech

11 april 2021 om 14:29

Onzeker? Juist niet. Eerder met gevaarlijk veel overtuiging

Was een slechte wedstrijd, maar de aanwezige kwaliteit bij Feyenoord gaf de doorslag. En Utrecht is in mijn ogen een matig team. Van Seumeren had het dat hij de aanval in wil zetten op de top3, maar van dit team is er geen een die mee kan komen bij de huidige top5. Dat wordt nog heel veel dromen ipv een echte aanval op de top.

11 april 2021 om 14:21

Klopt.. de grootspraak was iets te voorbarig denk ik, desalniettemin is er wel wat geld in gestopt om dit team neer te zetten..

11 april 2021 om 14:36

Vervelende is dat deze groep gewoon niet genoeg is om bij de bovenste 5 in de buurt te komn. De kans bestaat dat het extra druk geeft op de groep en dat kan benauwend werken en negatief werken. Ik heb ook geen idee hoe van Seumeren verder reageert.

11 april 2021 om 14:35

door te dromen, en hetgeen uitvoeren, kom je er wel achter waar de 'fouten' momenteel zitten. Bepaalde spelers die totaal niet meekunnen met het spel van U, een trainer waarbij ik mijn vraagtekens bij heb en het tactische spel van u is om te huilen. Niettemin geloof ik best wel in reflectie en opbouw van kamp Uuu. Dat er zoveel gezegd wordt, mag. Daar heb ik geen problemen mee. Echter moeten ze voor het aankomende seizoen wel het e.e.a. veranderen om beter te worden. Deze wedstrijd verdiende in mijn ogen geen winnaar.

11 april 2021 om 16:33

Er is behoorlijk veel geld gestoken in middelmaat en over de hill spelers. Wat zijn nou de twee absoluut beste spelers van Utrecht? Die consistent goed presteren en renderen? Ze hebben als club de laatste jaren wel stappen gezet qua organisatie en voor de jeugd maar die aanval op de top 3 zie ik voorlopig niet gebeuren, dan moet de selectie toch flink op de schop.

Terechte winnaar maar mijn God wat was dit slecht. Eerste helft dramatisch mede door de wederom waardeloze tactiek van Dick. 2e helft de spelers weer op een logische plek neergezet en dan zie je dat het meteen weer beter staat. Maar het was weer zo ongelofelijk slordig vandaag. Gelukkig heb je met Berghuis, Sinisterra en Bijlow dan toch 3 spelers die er bovenuit steken en het verschil kunnen maken. Feyenoord slecht vandaag maar minder slecht dan Utrecht waar echt werkelijk helemaal niets in zit. Hopen dat het snel weer goed komt met Justin.

Matige wedstrijd. Utrecht begon sterk en dreigend. Totdat Gustafson zijn eerste kopgoal ooit maakte. Een werkelijke beauty. Gustafson voegt al seizoenen langs niets toe dus z.s.m. laten banken. Toen Feyenoord voorkwam hebben ze het maar erbij gelaten en kwam Utrecht er helemaal niet meer door. Jammer voor de wedtrijd. Verder hebben we Ramselaar behoorlijk gemist.

Terechte winnaar maar mijn God wat was dit slecht. Eerste helft dramatisch mede door de wederom waardeloze tactiek van Dick. 2e helft de spelers weer op een logische plek neergezet en dan zie je dat het meteen weer beter staat. Maar het was weer zo ongelofelijk slordig vandaag. Gelukkig heb je met Berghuis, Sinisterra en Bijlow dan toch 3 spelers die er bovenuit steken en het verschil kunnen maken. Feyenoord slecht vandaag maar minder slecht dan Utrecht waar echt werkelijk helemaal niets in zit. Hopen dat het snel weer goed komt met Justin.

Ondanks dat Feyenoord slecht speelt winnen ze wel, nette overwinning. Berghuis en Sinisterra zijn 2 fantastische spelers, zou ze graag bij Vitesse zien volgend seizoen (sarcasme voordat iedereen weer gepikeerd gaat reageren). Als Berghuis blijft kan Slot er iets aardigs van maken volgend seizoen

11 april 2021 om 14:23

Haha nette opmerking. Je leert snel

.... niveau niveau ... dit is helaas gewoon de kwaliteit van het Nederlandse voetbal. Accepteren, dan zullen de frustraties minder zijn.

11 april 2021 om 14:30

Nou, dat het niveau niet geweldig is klopt, maar er mag wel wat lijn inzitten. Dat krijgt Dick niet voor elkaar

We hebben weer 90 minuten kunnen genieten van Dick zijn topaankopen; Linssen en Diemers.
Zuur voor Bijlow, zijn all or nothing uitkomen veroorzaakt zijn blessures. Hij moet echt leren zichzelf beter te beschermen. Echt zonde want ook vandaag had hij weer geniale reddingen.

Wat een bizar slechte wedstrijd weer van beide kanten. Kan me soms ongelofelijk irriteren aan berghuis zijn uitstraling, maar het is ook een geweldige speler. Doet het gewoon weer vandaag.

Zie overigens hier veel voorbij komen van mijn mede kameraden dat het een overtreding was van kerk. Maar sorry Justin komt vaak gewoon enorm vaak lomp en verkeerd uit. Je hoort hier met je handen te komen en niet met je knieën.
Dit is ook gewoon een punt voor je keepers trainer om aan te werken. Daarbij hoop ik echt dat niks ergs is want buiten zijn lompe uitkomen is het gewoon een geweldige keeper.

Hoop wel echt dat volgend jaar die dramatische spelers zoals diemers , fer , Nieuwkoop etc door worden geselecteerd dit kan echt niet meer.

Blij dat we gewonnen hebben en een mooie goal met Sini en Berghuis. Bijlow was ook lekker bezig. Maar daar is al het goede ook mee gezegd.

Het middenveld deze pot was echt een ramp. Fer raakt geen knikker meer. Diemers kan het niveau gewoon echt niet aan. Altijd maar breed terug, geen snelheid, geen handelingssnelheid. Geen overzicht. Moet 100 keer draaien en ligt ook nog eens om de haverklap op de grond. Echt die man nooit meer in een feyenoord shirt aub. Laten we het over de tactiek van advocaat maar niet hebben. Hij laat feyenoord nooit uitgaan van eigen kracht en als supporter is dat heel erg hinderlijk om te zien. Hoop echt dat er snel verandering komt.

Het is eigenlijk ongelofelijk dat we deze wedstrijd nog hebben gewonnen. Hopelijk stopt Advocaat nu met die dwaze acties door tegen op papier mindere tegenstanders 532 te spelen dat werkt dus totaal niet. Toen sinisterra erin kwam en het 433 werd toen ging het al wat beter. En Dick doe ons voortaan een plezier en start met Texeira of Kokcu in plaats van Diemers. Diemers mag nooit meer worden opgesteld.

11 april 2021 om 16:37

Van Teixeira word ik zelf nog niet vrolijk, het is een beetje een slaatje. Leuke techniek maar fysiek en qua inzet houdt het niet over.

Bijow vaak gebeleseerd helaas doet het super dat wel Marsman na dit seizoen weg helaas mischien beter ook een opsie na dit seizoen naar een andere doelman uit te kijken toch?

Je zou toch een keer de zin om weer te revalideren verliezen als je er zo vaak uit ligt. Wat zuur dat Bijlow er nu weer een tijdje uit zou liggen, hopen dat het meevalt. Ben wel benieuwd hoe ver Bijlow zou zijn zonder blessures. Over de wedstrijd valt verder niet zoveel positiefs te zeggen, was geen reclame voor de eredivisie helaas.

Nu heeft Kerk het gedaan bij de Feyenoordfans, als Berghuis een van zijn acties heeft dan is het bij hun altijd dat het onbehouwen was en zijn ze stil . Bijlow is vaker geblesseerd dan Robben, nu dat Marsman vertrekt mogen ze wel een goede reserve doelman halen of een goede eerste doelman eigenlijk waar je op kan vertrouwen.

11 april 2021 om 15:52

Lekker generaliseren. Op Berghuis zijn "we" ook gewoon kritisch. Misschien lees je te selectief
.....en in dit geval lag het ook aan Kerk.

Ben zo klaar met Advocaat. Weer zo'n schijtbakken strategie met vijf verdedigers om het dan na een half uur weer recht te moeten trekken. Berghuis zei het na de wedstrijd heel goed.

11 april 2021 om 14:53

Je zag aan Berghuis dat hij er ook klaar mee is. En terecht

Kan iemand mij uitleggen wat er qua kwalificeren Europees gezien gaat gebeuren als Ajax de beker wint en Feyenoord 4e wordt? Ik snap dit niet helemaal.

11 april 2021 om 15:12

Volgens mij komt dan de beker-plek beschikbaar voor de nummer 3 van de ED, de plek van de nummer 3, schuift door naar de nummer 4 en de nummers 5 - 8 gaan play-offs spelen voor de laatste Europese plek.

Beker is EL, plek 3 en winnaar play-offs zijn Conference League (belachelijke naam, want niet af te korten tot CL ).

11 april 2021 om 15:14

Als Vitesse wint, dan gaan zij naar de EL (play offs) en zal de plek van Vitesse doorschuiven. Als ze 3e worden, dan gaat die plek naar plek 4, worden ze 4e of lager, dan krijgt de nummer 8 de plek in de play offs.

11 april 2021 om 15:17

Hoe dan ook, winst voor Ajax in de beker is waarschijnlijk beter voor PSV of AZ (er even vanuit gaande dat een die twee ploegen tweede en derde worden) en Feyenoord (als ze vierde worden).

Verdorie, is hij weer terug en keept ook gewoon een sterke pot. En dan weer dit. Zo jammer weer maar helaas ook te vaak. Hopen dat het meevalt. Fit worden weer en lekker onder de lat tijdens het EK lijkt mij

niet de beste maar de gelukkigste heeft deze pot gewonnen, want wat was het niveau van beide bedroevend zeg.
we gaan in de playoffs uitmaken wie er europa in gaat

Feyenoord heeft uiteraard een betere selectie dan mijn FC Utrecht. Lijkt mij vrij duidelijk.

Deze wedstrijd had niet verloren moeten gaan. Bottegin had natuurlijk heel duidelijk rood moeten krijgen vlak voor rust. Advocaat haalde hem er ook direct uit.

IMO is Feyenoord als club en potentie nog steeds top 3. AZ is een goede 4e ploeg uit NL.

Daarachter zitten vitesse, utrecht, heerenveen, groningen en eigenlijk ook twente ( qua potentie)

Ee mogen allemaal hopen dat er een keer goed geld gepompt gaat worden in een club als Feyenoord. Hoop toch echt niet dat Ajax elk jaar makkelijk kampioen wordt. Is voor niemand leuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 7 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis wil niet negatief denken: ‘Is dat iets dat ik moet beantwoorden?’

Steven Berghuis voegde zaterdagavond weer twee assists toe aan zijn totaal. De nummer tien van Ajax leverde tegen FC Groningen (3-0 winst) beslissende voorzetten op Edson Álvarez en Antony en had...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren