Zidane reageert op Koeman en uit zorgen: ‘Ik weet niet hoe dit gaat aflopen’

Zondag, 11 april 2021 om 10:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:15

Real Madrid vergrootte zaterdagavond de kansen op de prolongatie van de landstitel in Spanje. Het team van trainer Zinédine Zidane was in el Clásico met 2-1 te sterk voor Barcelona, dat al ruim vier maanden ongeslagen was in competitieverband. Real Madrid en Atlético Madrid delen nu de koppositie, al speelt de ploeg van trainer Diego Simeone zondagavond nog bij Real Betis. Barcelona heeft voorlopig één punt minder dan de concurrenten uit de hoofdstad. Zidane was trots op de spelers van de Koninklijke.

“Ik houd een zeer goed gevoel over aan deze wedstrijd. We begonnen goed en daarna werd het moeilijk omdat Barcelona een zeer goede tegenstander is. Een goede en verdiende zege. We kregen veel kansen om een derde treffer te maken. Al met al een zeer verdiende overwinning”, benadrukte Zidane, die niet op één lijn zat met Ronald Koeman. De trainer van Barcelona was boos op scheidsrechter Jesús Gil Manzano, omdat Barcelona in de slotfase geen penalty kreeg toen Martin Braithwaite naar de grond ging na contact met Ferland Mendy. Ook vond de Nederlander de blessuretijd van vier minuten veel te weinig.

Volgens Zidane is die kritiek niet terecht. “Iedereen beleeft het op zijn eigen manier. Als de scheidsrechter niet gefloten heeft voor een penalty, is dat omdat het geen penalty was. De scheidsrechter maakt de keuze of het vier, vijf of zes minuten is. Voor ons is datgene wat we op het veld hebben laten zien het allerbelangrijkste. We hebben veel kansen gecreëerd. We zijn blij, dit was een verdiende overwinning.”

Real Madrid gaat nu gedeeld aan kop in LaLiga, maar dat is Zidane om het even. “Er gaat niks veranderen, er staan nog acht speeldagen op het programma. We moeten genieten van deze zege en van de overwinning op Liverpool. Dat zijn wedstrijden waarin we heel hard hebben gewerkt. Nu moeten we goed uitrusten omdat enkele spelers klachten hebben. Ik weet niet hoe dit gaat aflopen. Fysiek gezien zitten we aan onze limiet. We hebben moeite om het eindsignaal te halen. Maar we leven nog, we gaan uitrusten en we gaan ons voorbereiden op de wedstrijd van woensdag”, doelde hij op het weerzien met Liverpool in de Champions League. Vier dagen later wacht een uitduel met streekgenoot Getafe.Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door el principe)

Ik mag hopen dat Koeman dit soort theater alleen maar laat zien om zijn eigen spelers in bescherming te nemen. Hij had ook gewoon eerlijk kunnen stellen dat Barca tot die bal op de lat geen enkele kans had op meer dan 1 goal. Dan maar alle wind vangen en afschuiven op de scheidsrechter. Alleen klinkt je dan even zielig als Mourinho, toen alle barca fans vonden dat hij niet zo moest zeiken op de scheids. Als je telkens wint heb je denk ik over het algemeen gelijk, of...?

11 april 2021 om 10:21

Maar was het dan geen pingel?

11 april 2021 om 10:24

Veel mensen vinden van niet nee.

11 april 2021 om 10:26

Belangrijker van allemaal: de scheids vind van niet. Zei koeman niet laatst soms zit het mee soms zit het tegen. Wat ben ik jaloers op een trainer zoals zidane. Waar zijn onze legends met zo veel charisma man. Laporta breng 1tje.

11 april 2021 om 10:36

Precies, vorige week zulke teksten en nu weer dit. Belachelijke vent die constant loopt te janken. Irriteer mij ook aan het gejank van zijn elftal maar dat doet bijna half spanje. Fair play is ver te zoeken in spanje

Had graag gezien dat het 2-2 zou worden op het einde maar om heel eerlijk te zijn is dat te licht voor een penalty. We moeten vanavond winnen en gelukkig hebben we het in eigen hand. Ik vrees het ergste vanavond..

11 april 2021 om 10:24

Wanneer is het dan nog wel een penalty? Had kwam voor z'n man, nam de bal mee en wordt daarna naar de grond getrokken? Hij raakt toch niet door zichzelf uit balans?

11 april 2021 om 10:29

Naar de grond getrokken nog wel? Mendy hield heel licht zijn arm vast en liet daarna meteen los. Als we daar strafschoppen voor gaan geven, dan kan je beter geen wedstrijden spelen. Maar gewoon een penaltyreeks gaan houden.

11 april 2021 om 10:30

petervanr er werd niet getrokken hoor. Briathwaite voelt de hand van mendy op zn arm en gaat overdreven vallen.

11 april 2021 om 10:52

Ik denk dat de regel is dat het een penalty is wanneer er een overtreding wordt gemaakt. Als je de vinger van Mendy vervangt door een grote regendruppel was die aanvaller nog wel gaan liggen.

11 april 2021 om 10:53

Je weet dat als je op snelheid rent maar een heel klein duwtje hoeft te hebben je lichaam snel uit balans is en vallen kan? Vooral in dat weer.

11 april 2021 om 12:53

Het is overduidelijk een pingel, want als je nou denkt is het nodig dat mendy zijn handen erbij moet gebruiken, nee dus. Hij moet überhaupt niet eens z’n handen gebruiken. En zonder dat braithwaite uit balans werd gebracht zou het nog een hele grote kans zijn want courtois was uit het doel en je zag al aan mendy dat hij het express deed

Ik blijf als voetballiefhebber kritisch op de speelwijze van Zidane (rustig aan Louis! ) maar deze man krijgt het toch weer voor elkaar op elke keer op het juiste moment met de ploeg te gaan pieken. Eigenlijk is dat gewoon gestoord...

11 april 2021 om 11:05

Precies mijn woorden!! Ik wil zidane zelfs al zolang kwijt. Maar hij is gewoon bizar haha legendarische coach, nu al! Hij is zo rustig en ik denk oprecht dat zijn people management skill andere coaches outmatched! Echter zoals je mooi zei, zijn speelwijze vind k gewoon niet ok. Ik zit in een dilemma..

11 april 2021 om 11:17

Jij wil Zidane kwijt? Kun je dat eens uitleggen?

11 april 2021 om 11:27

Ik vind zijn spelwijze niet mijn ding. Ik ben een voetballiefhebber en had graag Pep gehad. Zelf ben ik een geweldige manager op football manager die Pep zijn spelhervatting gebruik (grapje eh) haha

11 april 2021 om 12:20

Ja maar als je Pep aanstelt dan moet Real eerst 1,5 miljard uitgeven zodat hij zijn mooie spel kan spelen en of Real dat kan bekostigen in deze Corona tijden dat betwijfel ik

11 april 2021 om 12:49

Een coach die 3 maal de CL (achter elkaar) en 2 keer La Liga heeft gewonnen kwijt willen omdat zijn spelwijz je niet bevalt. Gestoord!

11 april 2021 om 13:33

Speelwijze? In een week tijd zijn zowel Klopp als Koeman genoodzaakt geweest om bij rust wissels door te voeren omdat ze tactisch werden overklast door Zidane. Zidane is een realist en dus verschilt zijn speelwijze van wedstrijd tot wedstrijd, er stond tegen Liverpool een andere Madrid dan tegen Barca. Dat noemt men het hebben van een tactisch plan.

De fanbase van Madrid mag niets anders dan dankbaar zijn voor Zidane, mogelijke kritiekpunten zijn het doorselecteren, tactisch plan tegen ploegen met een lage blok en zijn roulatiesysteem. Alhoewel dat laatste in zijn eerste dienstverband geweldig was. Maar dit alles weegt niet op tegen wat hij heeft gepresteerd, dus zijn vertrek wensen is niets anders dan ondankbaarheid.

11 april 2021 om 12:19

Ik heb ook respect voor Zidane zijn presentatie. Of het nou meezit of tegen zit, of de druk nou hoger is of niet, hij is altijd de rust zelve en laat zijn emoties hem nooit de baas worden. Daarnaast vind ik zijn prestaties ook top. Wat mij betreft hoort hij thuis in het rijtje van de beste coaches ter wereld

Als Barca fan moet ik ook gewoon zeggen dat het penalty moment echt 50/50 was hij had hem kunnen geven omdat wat Mendy deed niet echt slim was maar als hij hem niet geeft kun je er ook weinig van zeggen want het contact was echt minimaal, verder was een gelijkspel de meest terechte uitslag geweest maar wegens de gemiste kansen, een zeer slechte eerste helft en een ongelukkige goal tegen mocht het helaas niet zo zijn maar er is nog niks beslist Madrid kan zomaar weer punten laten liggen bij Getafe

11 april 2021 om 10:25

Eens, het was ook zo n beslissing waarbij of je hem gaf of niet mensen gingen zeiken. Sierd hielp ook niet door gelijk zonder herhaling om een penal te schreeuwen.

11 april 2021 om 10:32

inderdaad na een penalty heb altijd wel iemand die loopt te zeiken, had natuurlijk van harte gehoopt dat hij hem gaf maar je moet ook realistisch kunnen zijn als je ziet dat er weinig contact was, persoonlijk vind ik het nooit echt snel een penalty omdat je deze naar mijn mening echt moet verdienen

11 april 2021 om 10:29

Boixos Nois FC zullen echt wel paar scheidsrechters in Spanje geweest zijn die hier voor hadden gefloten maar ik vindt dit soort dingen gewoon geen penalty. Zijn hand gaat naar de arm van braithwaite maar je ziet geen getrek of geduw of iets. Braithwaite had easy die bal kunnen binnen houden en een aanval kunnen opzetten.

11 april 2021 om 10:31

Precies hier een medefan die nog ween beetje realistisch is. Hij wil het wel doen maar op het laatste moment veranderd mendy van mening. Een tikje was het en niks meer. Geen getrek if geduw of wat dan ook

11 april 2021 om 10:51

Klopt maar @Barcalover dat zegt meer over de Spaanse scheidsrechters. Dat is echt kop of munt in dit zulk gevallen. Ik hield mjjn hart vast.

11 april 2021 om 10:52

Waar hebben jullie het over. Ik proef bij een aantal Barca fans dat ze soort van sportieve verliezers willen zijn. Een penalty is een penalty, al was het een aai, een gooi, een duw een tackle. Als die aai, of duw of wat dan ook ervoor zorgt dat je uit balans raakt, dat was duidelijk (onnatuurlijke val) en in de 16, dan is dat gewoon een penalty, simpel. Ok hij geeft 'em niet, maar niet eens de VAR raadplegen, in zo'n belangrijke en beladen wedstrijd? Kik kan me nog een classico in Camp Nou herinneren, met een duel tussen Ramos en Lenglet. Real gefeliciteerd, want uiteindelijk is het "gewoon" een overwinning.

11 april 2021 om 11:03

De VAR zei dat er niks aan de hand was. Waarom moet hij dan zelf toch gaan kijken? Het was te licht voor een penalty, net als die penalty van Ramos in Camp Nou.

11 april 2021 om 11:11

Fouadsky gaan we voor elke aai over de arm neervallen? Nou dan kan je gegarandeerd 10 tot 20 penalty's geven, dit maakt et er echt niet leuker op. Dit is gewoon geen penalty en ik ben het 1000% met je eens dat het gek is dat de VAR niet erbij wordt gehaald maar blijkbaar heeft de scheidsrechter er niks in gezien. Snap dat je op snelheid en op een nat veld sneller uit balans bent maar kan me niet voorstellen dat je uit balans raakt doordat je arm licht wordt aangeraakt.

11 april 2021 om 11:29

Dat is dus het hele eieren eten....en persoonlijk boeit het me niet welke club er voor-of nadeel van heeft, maar het is niet consequent....daar kreeg Real wel een penalty en Barca hier niet. Maar zoals ik al zei, dit verandert niets aan de uitslag dus vandaar de oprechte felicitaties aan Real. Het hele scheidsrechrerskorps in Spanje kan hier wel wat aan doen, of wat mee doen, misschien dat er over 5 of 10 jaar iets veranderd. Tot die tijd zal het een achtbaan van emoties zijn, met als toppunt de classicus...

11 april 2021 om 11:33

Als het goed is heb jij zelf ook gevoetbald (aanname) en zo niet dan hebben we altijd nog natuurkunde. Als jij vol voor een bal gaat dan is er niet veel nodig om uit je balans gehaald te worden, dus ook met een "aai". Daarnaast, als je kijkt naar hoe hij valt (in tegenstelling tot Ramos in Camp Nou) dan is zijn val het directe gevolg van die "aai". Als je het niet wil zien of niet kunt voorstellen dan is dat niet erg. Eindstand 2-1 en jezelf oprapen voor de laatste en beslissende fase van de competitie.

11 april 2021 om 12:22

Los van de situatie van gisteren vind ik dat scheidsrechters gewoon nooit moeten fluiten voor dit soort lichte vergrijpen. Dan is er ook meer duidelijkheid. Omdat er wereldwijd niet consequent gefloten wordt snappen clubs niet meer wat wel of geen hands is of wat wel of geen penalty is

Echt wat een klassevolle trainer is Zidane toch. Altijd rustig en nooit heeft hij een woord slecht gesproken over de scheids of VAR. Koeman is ook een hypocriet en een kinderachtig maloot. Vorig week schreeuwde hij na Valladolid dat je de VAR/scheids soms mee hebt of tegen hebt, en nu schreeuwt hij wat anders. Met als toppunt ging Koeman ook even Casemiro lopen uitdagen.. triestig. Betreft onze blessures.. dramatisch.

11 april 2021 om 10:35

Jammer dat de fans van Madrid wat minder klassevol en rustig zijn. Koeman laat zijn emoties zien op een verkeerde manier dus laat hem zelf door het stof gaan en probeer hem niet zo te denigreren zeg. Was een 50/50 moment met de penalty en zijn verhaal strookt idd niet met vorige week. Dus hij laat hier op een verkeerde manier zien hoeveel stress die heeft. Wat Real betreft verbaas ik me echt dat je in eigen huis zo speelt met zulke mooie spelers. Ik snap daar wekelijk niets van.

11 april 2021 om 10:39

Mooie spelers op het middenveld en Benzema, klopt. Maar meldt dan ook dat de hele verdediging geblesseerd is. Het zou toch dom zijn om met Nacho, Militao en Odriozola hoog op het veld te verdedigen? Messi en Dembele zouden dat helemaal afstraffen.

11 april 2021 om 10:57

Koeman is 58 jaar, een professional en krijgt ettelijke miljoenen betaald om zijn club goed te vertegenwoordigen. Hij moet zijn emoties onder controle hebben. Door het stof gaan? Heb ik hem nog niet 1x zien doen na zulke uitlatingen? Hij vind het zelf allemaal prima en dat hij gelijk heeft. Compleet vertekend beeld van de realiteit die vent.

11 april 2021 om 10:59

Snap jij daar niets van waarom Real Madrid zo speelt? Wel jongen ik zal het je kort uitleggen: Omdat Real Madrid haar beste verdedigers miste genaamd El Capitan Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal en vervolgens vielen Vazquez en Valverde uit. Heb jij een beter idee hoe Zidane moest spelen? Oja aanhollen achter de bal en met alle gaten van de wereld achterin spelen.

11 april 2021 om 11:21

Haha die Koeman nadert zijn AOW-leeftijd, maar gaat zich als een klein kind lopen gedragen tegen Casemiro. Liep vorige week nog te zeggen dat je hem soms mee hebt en soms tegen. En nu zeurt hij. Maar goed het is niet mijn positie om er woorden aan vuil te maken. Hij is heel goed bezig, maar doet Mourinho/Klopp-esque uitspraken als het tegenzit en daar kan ik me heel erg aan irriteren.

11 april 2021 om 11:40

Het zal mij om het even zijn wie er kampioen wordt in Spanje, maar het valt me wel telkens weer op dat zoals Thamike terecht aangeeft supporters van Real niet op een normale manier kunnen discussiëren over een wedstrijd. Het is erg kinderachtig en vaak op de man, zoals nu ook Koeman geschoffeerd wordt. Jullie hebben echt wel een punt dat Koeman anders moet reageren. On: uit alle herhalingen is denk ik toch wel duidelijk dat het veel te weinig is voor een strafschop

11 april 2021 om 12:12

Nou, dat is dan gewoon selectieve verontwaardiging, want supporters van beide kampen maken zich daar schuldig aan hoor. Kijk voor het gemak Live Meepraten maar even terug.

11 april 2021 om 12:26

Ja maar Koeman is al heel het seizoen aan het zaniken over letterlijk alles wat niet gefloten wordt in het voordeel van Barca. Ik heb hem als coach hoog zitten maar hij moet stoppen met dat eeuwige gejank. Neem een voorbeeld aan Zidane. Die blijft altijd rustig, ook als het tegenzit

11 april 2021 om 11:26

Makkelijk wel als je alle twijfelgevallen meekrijgt. Net als vorig seizoen continu discutabele penalties mee na de coronastop. In de vorige clasico ook al. Barca krijg juist 90% van die beslissingen tegen, dat valt gewoon heel erg op in spanje. Maarja daar mag niks van gezegd worden, terwijl het grote invloed heeft op titel.

11 april 2021 om 11:57

Alsof Real zoveel meekrijgt dit seizoen?

Vind het echt zonde hoe Koeman en Pique zich hebben gedragen na de wedstrijd gister. Ja 4 minuten waren veel te weinig met alles wat er speelde maar daar hebben de journalisten niks mee te maken. Koeman is aardig op leeftijd en dan zou je inmiddels je niet zo moeten laten kennen. Maar goed heb de pest er in dat we verloren hebben, gelijkspel was op basis van de 2e helft misschien terecht geweest. Toch denk ik dat er niet zo veel veranderd nog. Alle 3 de ploegen gaan hier en daar nog punten verspillen maar Barca moet tegen Atletico wel echt 3 punten pakken.

Real leek inderdaad fysiek aan de limiet te zitten. En dan moet je nog met deze uitgedunde selectie naar Anfield en een paar dagen later een veldslag uitvechten tegen Getafe.
Ik zag Valverde ook hinken na afloop gister, hoop dat het niks is.

11 april 2021 om 10:34

Mendy, Valverde, Benzema, Militao en Modric bleven ook wel echt maar gaan, alsof ze nieuwe longen hadden gewisseld in de rust. Pedri speelde daarnaast prima pot maar denk dat hij fysiek echt wel nog stappen kan maken als je zag hoe hij soms zo opzij werd gezet. Sws vindt ik dit Barca fysiek niet helemaal sterk. Moriba, Araujo en Minqueza zijn fysiek sterk maar voor de rest zijn het nog beetje slappe gasten. Maarja dat is ook wel echt altijd zo geweest, de zaak om dan voetballend zo superieur te zijn aan de tegenstander maar dat zijn we (nog) niet.

11 april 2021 om 11:24

Die jongen is nog 18, hij is technisch uitstekend en het is normaal dat je fysiek een beetje slap bent. Het is makkelijk praten achteraf, maar had je dan niet liever Moriba gezien die toch fysiek veel brengt op een beetje een slap middenveld, want De Jong en Busquets worden ook heel makkelijk weggezet en er werden veel belangrijke duels uitgevochten. Als je daartegenover Modric, Casemiro en Valverde zet, dan zou ik als Koeman zijnde toch voor een iets fysieker middenveld gekozen hebben, in de counter werden ze ook helemaal uitgespeeld (eerste helft vooral).

11 april 2021 om 10:36

Tegen Getafe gaat het echt lastig worden ben ik bang. Geen Casemiro, Ramos en Nacho. Varane, Valverde en Vazquez zijn nog twijfelgevallen. Mensen blamen Zidane dat hij gisteren defensief speelde, maar niemand meldt erbij dat 75% van zijn verdediging niet aanwezig was.

11 april 2021 om 10:41

Luka ik gaf het idd al aan na de wedstrijd. Ik denk dat Zidane gewoon niet 100% vertrouwen had in de verdediging en daarom besloot zo te spelen. In Barcelona speelden jullie echt anders en meer op eigen kracht. Maar toen stond Ramos met Varane achterin.

11 april 2021 om 10:57

Precies Barcalover! Nacho en Militao (later nog Odriozola) hebben maar 1x samen gespeeld en dat was in de Copa Del Rey. Het zou zelfmoord zijn geweest om met een hoge lijn te verdedigen tegen Dembele en Messi. PS: Respect dat je ondanks jouw clubvoorkeur eerlijk kan blijven.

11 april 2021 om 11:07

Thanks, ben op deze site om een leuke discussie te hebben over voetbal en wedstrijden. Gelukkig genoeg Barca en Real fans die normaal met elkaar kunnen om gaan. Dat vijandig doen naar elkaar is nergens voor nodig.

11 april 2021 om 14:02

Het seizoen van Vasquez is over door een knieblessure, Valverde is een groot twijfelgeval tegen Liverpool en Kroos blijkt wel te kunnen spelen tegen Liverpool. Tegen Getafe mis je ook nog Nacho en Case door schorsingen, maar Varane lijkt dan wel te kunnen gaan spelen.

Koeman en Barça zijn gewoon de grootste clowns op het moment. Waar waren ze van de week tegen Valladolid toen ze werden geholpen doordat de scheids onterecht rood gaf aan een speler van Valladolid? Juist precies nergens want dat was natuurlijk in hun voordeel. Als er twee ploegen zijn die niet mogen klagen over scheidsrechters dan zijn het Real Madrid en Barça. Deze 2 teams hebben de arbitrage significant meer mee dan wel team dan ook. Dit is zo'n pot verwijt te ketel moment.

Toch wel zonde dat het toch weer over de scheidsrechter gaat na een Spaanse wedstrijd. Hij had paar missers in de eerste helft en er mochten wat meer minuten extra tijd bij maar voor de rest floot die gast een prima pot.

11 april 2021 om 10:42

Helaas ga je dat altijd hebben. Je kunt voor een Classico echt al op een papiertje zetten dat de verliezende partij naar de scheidsrechter gaat wijzen. Zeker op dit forum waar Real Madrid en Barcelona van alle niet Nederlandse clubs de meest kinderachtige fanbases hebben (al zijn het wel enkelingen natuurlijk, niet iedereen).

11 april 2021 om 11:00

Dat de fans en media het doen weet je gegarandeerd. De coach zou daarboven moeten staan, nee?

11 april 2021 om 11:05

Zeker real8. Zoals ik aangeef in mijn reactie hier boven moet Koeman en ook Pique zich niet zo gedragen. Dat gezeik van Pique achteraf ook, wat heeft het voor nu? Je zet alleen jezelf en de club voor schut door na de wedstrijd te gaan schreeuwen. Koeman liet zich ook gewoon kennen, geef antwoorden op de vragen en loop weer naar binnen.

11 april 2021 om 11:27

Lierse1997, fans zullen altijd wijzen, media ook. Sommige fans blijven objectief en sommigen gaan door een bril kijken. Maar een coach en de spelers horen erboven te staan. Zidane heeft nog nooit ophef gemaakt over een scheidsrechter in 4 jaar tijd. Koeman doet het al 2x in 1 jaar tijd. Als coach hoor je gewoon erboven te staan en niet zo'n hypocriete houding aan te nemen. Vorige week zei die nog heel rustig dat je hem soms mee hebt en soms tegen en nu begint hij gewoon te zeuren. Dat vind ik gewoon niet kunnen.

11 april 2021 om 11:59

Je weet eigenlijk gewoon al dat het geen leuke discussies gaan worden naar een Classico. Nu dan mag je nog een fan zijn, dan vind ik je nog steeds een idioot als je niet een beetje objectief bent. Koeman is inderdaad een klein kind, maar velen hier doen gewoon hetzelfde.

Gelukkig hebben we een topper als Zidane in huis. Wat ben ik toch gigantisch blij met zo gentleman ( op die ene moment in 2006 natuurlijk na ). Zo jankerd als Koeman, wil je echt niet binnen je club hebben. Altijd ligt het wel aan de scheidsrechter als die niet wint. Gaat op social media ook vrolijk verder dat de VAR fout zat. Verder helemaal eens dat we serieus aan onze limiet zitten. Tweede helft vooral was echt gigantisch zwaar voor iedereen door het heftige weer. Vinicius was bijvoorbeeld helemaal kapot en ook Benzema kon geen stap meer vooruit zetten. Valverde was aan het hinken na het fluitsignaal, maar geluiden zijn dat die er gewoon bij is tegen Liverpool. Zwaar seizoen, maar we leven nog altijd in 2 competitie's. Hopelijk zijn Ramos, Carvajal en Varane snel terug. Al ben ik wel erg trots hoe Militao en Nacho het samen doen achterin.

Koeman had mijn respect bij Feyenoord, maar wat is dat een zielige en gefrustreerde man geworden. Heel triest om te zien.

Real heeft uiteraard verdiend gewonnen. Alleen in de eerste helft had Real het al kunnen en moeten beslissen. In de tweede helft liet Real het balbezit iets te veel aan Barcelona, echter was het Real dat bleef controleren. Ook hier had Real nog twee goals kunnen maken. Het overwicht in het veldspel van Barca was schijn, omdat Real het toeliet.

We hebben nu al drie Clasico's achter elkaar gewonnen en zijn in die wedstrijden ook altijd de betere geweest. Mooi dit!

Overigens werd op Ziggo Sport gezegd dat Real een gemakkelijker resterend programma heeft dan Barcelona. Daar ben ik het niet mee eens. Ik zie erg op tegen de wedstrijd tegen Sevilla, al helemaal als Real dan nog in de CL zit. Met al die blessures dreigt vermoeidheid.
Over Ziggo Sport gesproken, in de rust gisteren viel mijn mond van verbazing op de grond. Het leek wel alsof Van Gaal -doorgaans een man die voetbalinhoudelijk louter zinnige dingen zegt- het allemaal niet begreep. Dat kwam nota bene na een helft waarin Barca behoudens een pisballetje uit een corner, geen enkel schot op doel had. Wat een slechte analyse was dat!

Een commentaar wat je hoopt te horen van een coach. Zidane zou daarin echt een voorbeeld moeten zijn voor vele andere. In goede maar ook in slechte tijden blijft Zidane netjes. Real gaat denk ik nog wel tegen puntverlies lopen. Veel blessures, weinig kracht op de bank en Zidane zal spelers rust gaan geven tegen de kleinere ploegen wat als resultaat, puntverlies zal zijn. Dit kennen we uit eerdere jaren waarin Real het kampioenschap liet lopen tav de CL. Overigens ook wel logisch gezien de miljoenen verdiend worden in de CL.

Tja dat is toch echt wel je eigen schuld Zidane. Natuurlijk, het is een zeer zwaar seizoen voor iedereen maar als je het dan ook nog eens gaat vertikken van te rouleren en je sterkhouders af en toe eruit te halen wordt iedereen moe he. Sterker nog, dan willen je wisselspelers vertrekken en houd je een hele dunne selectie over zoals nu.

11 april 2021 om 12:31

En toch weer iets kunnen negatiefs kunnen vermelden jegens Zidane, bizar. Wees blij man, complimenteer de beste man met zijn prestatie. Maar nee hoor, eigen schuld dit dat. Agh, je denkt dat het allemaal wel zo makkelijk is. En rouleren was juist 1 van Zidane's kracht, maar waarom denk je dat hij daar even van afstapte, zie de sterke maand december bijv. Tsja! Dat er een selectie staat met gebreken kan hij niks aan doen, dat er al 3 transferperiodes zijn waar niemand gehaald kan worden, kan hij niks aan doen, dat er zoveel blessures zijn, kan hij toch niks aan doen. Hou op hoor!

11 april 2021 om 13:15

Ik heb hem gisteren gecomplimenteerd met een uitstekende tactiek. Evenals dinsdag tegen Liverpool. Positieve dingen mogen benoemd worden. Negatieve dingen ook. Dat jij in een sprookje leeft is bewonderenswaardig maar ik vind de ingang naar het hosannapaleis voorlopig niet. Ik probeer gewoon realistisch te zijn. Niemand doet alles perfect en Zidane verricht de laatste maanden uitstekend werk. Dit is echter een fout die hij al het hele seizoen maakt en hem nu begint op te breken. Dat zeg ik ook al een heel seizoen. Wat betreft die blessures deels wel. Dat is het nou net. Als je zo weinig roteert gaan er meer blessures vallen. Ramos heeft bijna geen minuut rust gekregen. Spelers als Hazard en Carvajal worden (werden, nu minder lijkt het) terug gerusht en vallen een week later weer uit. Dat Jovic en Odegaard in januari vertrokken is Zidane ook debet aan. Dat leidt ertoe dat je nu minder opties hebt om te roteren.

Fijne reactie van Zidane weer. Daarom was ik ook blij met de wissels. Het moest gewoon. We hebben Cl in eigen handen maar La Liga niet meer. We moeten over 3/4 dagen weer een top top wedstrijd spelen, tegen een ploeg die wssn de meeste meters maakt van alle andere ploegen in Eu. Je zag dat de spelers (Kroos Vini Benz enz) helemaal kapot waren. Ballen kwamen soms gewoon niet aan. Nee, die wissels waren te begrijpen. Verder moet ik zeggen dat Real best veel kansen creëert de laatste tijd, en dit tegen top top clubs. Fijn om te zien.

Koeman begint de laatste tijd wel vaker Mourinho trekjes te vertonen. Het siert hem niet. Maar ja, de emoties van de classico doen wat met een man.

Wat ik zo erg vind. Zidane meent het serieus dat hij vind dat Real goed speelde. Maar deze overwinning was gewoon niet verdiend. Louis van Gaal verwoorde het best goed gisterenavond. Maar ja het is voor Barcelona moeilijk om te winnen tegen een Real wat niet wil voetballen. Notabene in eigen huis. Real heeft heel wedstrijd verdedigd en geloerd op de counter. Daar kwamen de goals ook uit. Dat noem ik een laffe speelwijze. Barcelona wilde wel voetballen. Had de bal en het initiatief. Koeman bracht Griezmann voor Dest en speelde heel de wedstrijd attractief. Ik snap niet de Real fans blij zijn dat hun club op deze manier moet winnen

11 april 2021 om 11:32

Tuurlijk zijn we blij. Jij wil dus dat Real Madrid op balbezit gaan spelen en hoog, terwijl er 3 belangrijke spelers misten in de verdediging. Heel veel mensen hebben een mindset dat balbezit heilig is. Maar dat klopt helemaal niet. Barca moet het gewoon niet zo naief spelen en met zo'n hoge verdediging spelen. En dat eeuwig breien tot de 16 is ook geen attractief voetbal. Heb amper combinaties gezien, mooie loopacties, helemaal niks. Mijn punt om af te sluiten. Als je met deze verdediging hoog gaat spelen, wordt je door Messi, Dembele en Alba helemaal uiteengescheurd. En dan was het 0-3 geworden. En dan was Koeman de grote man, want die heeft Real er helemaal uitgecounterd en heeft Zidane tactisch overklast. Mooi niet. Er is gewoon een soort fetish voor balbezit hier in Nederland.

11 april 2021 om 11:36

Lees de reacties hier boven en dan snap je waarom we blij zijn. Real mist Ramos, Varane en Carvajal achterin. Later vielen ook Valverde en Vazquez uit. In de eerste wedstrijd met Ramos en Varane zag je ze wel aanvallend spelen in Camp Nou.

11 april 2021 om 13:43

Gezien de omstandigheden heeft Zidane de beste tactiek toegepast in deze wedstrijd, liet Barca de bal hebben en leunen op de snelle counter die alleen Real 8n perfectie kan uitvoeren en dat heeft ook een reden en dat is omdat de hele achterhoede van Real.is geblesseerd! En het ergste van alles is ondanks de verdedigende tactiek van Real waren ze qua kansen beter en gevaarlijker dan Barcelona en dat zegt veel over de kwetsbaarheid van de Catalanen!

Het is toch een grote club onwaardig hoe bijna het hele elftal als hondsdolle gekken smeken en roepen om een penalty. Jaren terug circuleerde er een fake video op het internet over Duitsers die trainen op schwalbes (hele grappige video). Lijkt wel of Barca traint op de scheids belagen... voetbal onwaardige praktijken.

Ja tuurlijk laten we voor elke koprol in de 16 gaan fluiten. Doe alsjeblieft normaal zeg. Braithwate wilde op een ontzettend goedkope manier een penalty versieren. Er wordt niet getrokken, het is een lichtelijke aanraking, nog minder dan wanneer je iemand een schouderklopje geeft. Als dat op het middenveld gebeurd is er ook niets aan de hand, waarom dan wel in de 16? Hier had je Braithwate gewoon een gele kaart voor moeten geven. De scheids floot een goede wedstrijd en de VAR greep ook niet in. Terechte beslissing.

Wat een gentleman is die Zidane blijkt maar weer eens, kunnen veel trainers nog van leren. Uiteraard is het wel makkelijk om zo te gedragen als je wint maar bij nederlagen blijft Zidane altijd rustig en kalm.

Wat ik dan wel weer positief vindt. Liverpool is mijn favoriete buitenlandse club en ik kijk met veel vertouwen naar Woensdag. Real Madrid is op. Ik heb vertrouwen in een 2-0 overwinning voor Liverpool. Met het mooiste scenario 2 doelpunten van Salah. De ultieme wraak van de CL finale van 2018. Toen Ramos Salah met opzet blesseerde

11 april 2021 om 14:44

Real gaat het zwaar krijgen maar ik zie ze niet met 2-0 verliezen. Liverpool gaat toch moeten komen en in de omdchakel is real levensgevaarlijk. Gister speelden Liverpool verre van goed tegen Villa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller335
Vinícius JúniorAanvaller333
K. BenzemaAanvaller3222
RodrygoAanvaller201
T. CourtoisKeeper360
M. DíazAanvaller151
E. HazardAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

872 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Zidane zet streep door naam na botsing op training Real Madrid

Marcelo mist de uitwedstrijd van Real Madrid tegen Granada van donderdagavond. De Braziliaanse linksback had volgens Goal dinsdag tijdens de training een aanvaring met Zinédine Zidane, waarop de Franse coach besloot...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren