Politie-inval bij Dortmund-talent Moukoko (16) zorgt voor veel vragen

Maandag, 12 april 2021 om 13:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:11

De politie in Dortmund heeft afgelopen week een inval gedaan in de woning van Youssoufa Moukoko, zo schrijven Duitse media. Borussia Dortmund wil voorlopig niet op de berichtgeving over het zestienjarige toptalent reageren en gaat een gesprek met de aanvaller aan. Politiewoordvoerder Oliver Peiler bevestigt aan BILD dat de politie is uitgerukt omdat een ex-vriendin opgesloten zat in de woning en niet naar buiten kon.

Ruhr Nachrichten schrijft dat Moukoko en zijn ex-vriendin ruzie hadden gehad. De aanvaller wilde het gesprek op een later tijdstip voortzetten, omdat hij weg moest. Dat zou de reden zijn geweest dat hij de vrouw had opgesloten. De dame in kwestie bleef alleen in de woning achter, kon niet naar buiten en belde de politie op. De ex-vriendin werd uiteindelijk bevrijd en besloot geen aanklacht in te dienen tegen Moukoko, die hoe dan ook nader onderzoek van de politie tegemoet kan zien. De zaak wordt hoog opgenomen.

De leeftijden van de hoofdrolspelers worden door de media uitgebreid besproken. Zo kregen Moukoko en diens ex-vriendin een relatie toen de aanvaller nog 14 jaar was en de dame in kwestie 21 jaar. In Duitsland is de wettelijke seksuele meerderjarigheid desalniettemin 14 jaar, zolang de andere partner niet ouder is dan 21 jaar. Er wordt hoe dan ook al jaren getwijfeld aan de leeftijd van Moukoko, die op twaalfjarige leeftijd al in de Onder-17 van Borussia Dortmund speelde en onvoorstelbare doelpuntenmoyennes behaalde.

De op 20 november 2004 geboren Moukoko maakte één dag na zijn zestiende verjaardag zijn debuut in het eerste van Borussia Dortmund: hij maakte als invaller zijn opwachting in de 2-5 zege op Hertha BSC. Sindsdien staat de teller van Moukoko op veertien Bundesliga-duels en drie treffers, terwijl hij in slechts twee optredens langer dan 45 minuten op het veld stond. Moukoko is sindsdien de jongste speler (16 jaar, 1 dag) en de jongste doelpuntenmaker (16 jaar, 28 dagen) in de Bundesliga en hij werd met 16 jaar en 18 dagen ook de jongste voetballer ooit in de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Te jong teveel roem.. Dan ga je gekke dingen doen

11 april 2021 om 10:12

Daarvoor hoef je niet te jong te zijn...

Dit is natuurlijk wel een ernstige zaak mocht het echt zo zijn. Dit is gewoon iemand kidnappen hoe stom zijn bedoelingen misschien dan ook waren. Echter een normaal mens zou haar afzetten/taxi bellen en dan later op een tijdstip haar ophalen. Over die twijfel over leeftijd? De technieken zijn toch zo ver dat dit geen probleem moet zijn of heb ik dat nu? Ik zeg niet dat ik twijfel maar dit heb je toch zo onderzocht als je wilt.

Ventje is 16, heeft hij geen familie die bij hem is? Of andere mensen die voor hem zorgen, waarschijnlijk was dit niet eens met kwade bedoelingen, maar realiseerde hij niet hoe heftig dit is

11 april 2021 om 11:06

een relatie met een vrouw van 23, woont alleen... . Ik geloof nog steeds niet dat ie zo jong is en dit lijkt er gewoon op alsof ze niet eens meer de moeite doen om het toneeltje vol te houden.

11 april 2021 om 14:29

Zei je dat ook bij lukaku? Leek bij anderlecht ook veel ouder maar is gewoon die leeftijd.

11 april 2021 om 16:22

Hahaha nou als Belg zag ik destijds genoeg van hem op tv om te weten dat ie niet ouder was dat leek me vrij duidelijk. Die woonde tot zijn transfer naar Chelsea overigens gewoon bij pa en ma

Dat gedoe over zijn leeftijd heb ik echt een hekel aan. Als ik die jongen zie lopen dan merk je aan zijn hele houding dat hij nog hartstikke jong is. Dat hij een fysiek heeft van een 23-jarige kan hij ook niks aan doen. Echter deze kwestie is wel een pittige, ik hoop dat het wat genuanceerder naar buiten zal komen of dat hij hier passend voor wordt gestraft en wordt opgevangen door de club.

11 april 2021 om 09:15

Waarom stip je het dan aan? Dit kan alleen maar leiden tot een discussie of zijn leeftijd klopt. Het voegt namelijk niks toe aan het artikel.

11 april 2021 om 12:29

Die jongen heeft gewoon een vroege ontwikkeling, niks aan de hand. Brobbey ziet dr ook 10 jaar ouder uit. Zijn gewoon de genen.

12 april 2021 om 01:37

Zit wel een verschil in 18-19 zijn of 16 als het gaat om je fysieke ontwikkeling. Zijn cruciale jaren in je ontwikkeling. Niemand twijfelt aan de leeftijd van Brobbey. Zoek maar eens een foto van Brobbey op toen hij 16 was, wereld van verschil. Dus je vergelijking gaat totaal niet op.

Nou aangezien zij nu 23 moet zijn en hij 16 denk ik niet dat het echte liefde is. Ze hangen voor de Fame. Volgens mij is dit gediend om te mislukken. Hij te hoog in zijn bol en zij uit op aandacht en geld.

11 april 2021 om 13:43

Ex-vriendin, dus het is al mislukt

Iemand opsluiten in een huis, omdat je later verder wilt praten is niet heel slim natuurlijk. Ook weer typisch dat er dan geen aanklacht wordt ingediend. Bel de politie dan ook niet om je te komen bevrijden zou ik zeggen. Niet best om zo vroeg in je carriere al zo in het nieuws te komen. Hopelijk worden dit soort acties geen rode draad in zijn carriere.

een vervalste identiteitskaart is nou toch geen reden om een inval te doen lijkt me?

Haha en tegen die vriendin zegt ie dan duidelijk, ja ik ben eigenlijk 19 dus kan ik best wel een relatie hebben als 14-jarige met jouw als 20-jarige....

Als die vrouw de gevangenis in moet zal Moukoko moeten toegeven dat hij ouder is.

Ik gok nog steeds dat Moukoko 2 jaar ouder is. Toch zeker 1 jaar. Hoeft niet perse, want Lukaku was ook vroegrijp maar die is geboren in Antwerpen. Moukoko in Yaoundé.

12 april 2021 om 14:01

Je mag tegenwoordig niet meer twijfelen aan iemands leeftijd want dat is racisme, aldus velen. Ik vind het persoonlijk gegrond, want leeftijd vervalsing gebeurt nou eenmaal vaker in Afrika. Het is voor die jongens ook een slimme manier om een toekomst op te bouwen via betaald voetbal. Een heel leuk voorbeeld blijft toch Asamoah Gyan. Ik geloof bij die vent ook totaal niet dat hij nog maar 35 is nu. Heeft ook een hele curieuze piek gehad in zijn loopbaan waardoor dat vermoeden versterkt wordt. Bij die Moukoko lijkt het me ook sterk, dan werkt het geboren zijn in Kameroen niet bepaald in je voordeel.

Pfff, gaan we weer over z'n leeftijd. Iedereen die Moukoko langer kent, weet dat hij het juist niet van zijn fysiek moet hebben maar van zijn spel intelligentie, snelheid en wendbaarheid. Jongens als Brobbey, De Ligt, Lukaku, en nog vele anderen, waren echt veel groter en sterker dan Moukoko op dezelfde leeftijden. Is echt niet te vergelijken met elkaar. Beste mensen, iemand van Afrikaanse afkomst is niet per definitie groot/sterk/lang/breed of wat dan ook. Tuurlijk, Moukoko is niet zwak, zeker niet voor zijn leeftijd, maar het is niet zo dat hij idiote genen heeft zoals eerder genoemde spelers.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. TiggesAanvaller60
S. GeppertUnknown
R. BürkiKeeper170
S. DrljačaKeeper00
M. HitzKeeper160
L. UnbehaunKeeper00
M. AkanjiVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren