Liverpool wint na vier maanden eindelijk weer eens op Anfield

Zaterdag, 10 april 2021 om 18:03Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:29

Liverpool heeft zaterdagmiddag voor het eerst sinds 16 december weer eens een thuisoverwinning geboekt in de Premier League. Lange tijd leek de ploeg van Jürgen Klopp tegen Aston Villa af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, totdat Trent Alexander-Arnold in blessuretijd op fraaie wijze het vonnis voltrok. Het betekende de eerste zege na acht wedstrijden op rij zonder overwinning. Liverpool neemt daardoor de vierde plek, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de Champions League, over van West Ham United.

Hoewel Liverpool de stijgende lijn te pakken lijkt te hebben, wil het voor de ploeg van Klopp in eigen huis nog amper lukken. Slechts één keer wist Liverpool tot scoren te komen in de laatste acht thuiswedstrijden in de Premier League. Dat was tegen Manchester City (1-4). Tegen Villa leek de thuisploeg al vroeg op voorsprong te komen, toen Mohamed Salah een niet te missen kans kreeg. De Egyptenaar kwam oog in oog te staan met doelman Emiliano Martínez nadat Tyrone Mings de bal onder de voet door liet lopen. De inzet van de spits ging echter rakelings langs de linkerpaal.

Liverpool domineerde wel in de eerste helft, maar wist amper tot grote kansen te komen. Alexander-Arnold schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings over en uit de daaropvolgende corner zag Diogo Jota een kopbal eveneens over gaan. De eerste keer dat Villa gevaarlijk opdook voor het doel van Alisson Becker was het wel meteen raak. Op slag van rust kreeg Ollie Watkins de bal op zo’n twintig meter van het doel aangespeeld, waarna de aanvaller met rechts controleerde en met links afrondde. Met enig fortuin wel gezegd, daar Alisson over de bal dook: 0-1.

De ploeg van Klopp dacht nog in de eerste helft langszij te komen, toen Roberto Firmino in de blessuretijd raak schoot na de bal ietwat fortuinlijk voor de voeten te hebben gekregen. Jota stond bij het voorbereidende werk echter zeer nipt in buitenspelpositie, zo bleek uit een grondige analyse van de VAR. Tien minuten na de pauze was het wel raak. Martínez had in eerste instantie nog een knappe reflex in huis op een schot met links van Andrew Robertson, maar moest toezien hoe Salah in de rebound het meest attent was en van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1. Het betekende de negentiende treffer van het seizoen voor Salah en de eerste uit open spel op Anfield sinds 12 uur en 44 minuten.

Liverpool had in de tweede helft, net als in het eerste bedrijf, het veldoverwicht, maar zag hoe Villa dichtbij een tweede voorsprong was. Trézéguet raakte de binnenkant van de rechterpaal, maar deed dat in buitenspelpositie. Bij Villa kwam niet veel later Anwar El Ghazi binnen de lijnen, terwijl Wijnaldum het veld verliet voor Thiago Alcántara. Het duel duel leek vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, ware het niet dat Alexander-Arnold het vonnis voltrok in extremis. De vleugelverdediger krulde de bal op fraaie wijze in de rechter benedenhoek: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door schop1989)

Wat een pech voor Aston Villa deze wedstrijd zeg... Hadden in 70ste minuut een penalty moeten krijgen en Trézéguet die op de paal schoot. Zonde zeg. Nu is de kans toch weer stukje kleiner dat WHU of Leicester in top 4 eindigen, waar ik hoopte. Verder mag Arsenal zich ook wel achter de oren krabben. Die hebben toch wel op het verkeerde paard gegokt door voor Leno te kiezen i.p.v. Martinez en Martinez dus te verkopen. Hij keepte vandaag weer erg stabiel achterin bij Villa, terwijl Leno de laatste tijd toch wel wat blunders begaat. Gegokt en verloren dus vanuit Arsenal's kant.

10 april 2021 om 18:03

21 schoten tegen en maar 2 tegengoals. Dat noem ik geen pech hahah

10 april 2021 om 18:04

Mooi selectief berichtje van je. Je houdt even achterwege dat een goal van Liverpool op de millimeter werd afgekeurd, ondanks dat je niet kon zien wanneer de bal van Arnold's voet vertrok doordat er een speler voor stond in het stilstaande beeld. Bovendien was het ook geen penalty, want je ziet Arnold de bal gewoon wegtikken.

10 april 2021 om 18:04

Nou ze kwamen goed weg met de afgekeurde goal. Ik snap die regel nog steeds niet dat je buitenspel kunt staan met je hand. Een onderdeel waar je niet eens mag scoren. Overigens hoop ik dat de VAR gewoon verdwijnt. Het duurt zo lang voor ze beslissingen hebben genomen en elke goal wordt zo groot uitvergroot, dat is niet meer normaal.

10 april 2021 om 18:07

Het is de schouder geen hand. Maar het is toch echt ongelofelijk hoe slecht dit alles is voor voetbal. Of je gebruikt weer de oude regel dat je onside bent als je voet onside is. Klaar. Makkelijk te controleren met de var. Maar schouder arm enz is toch zo raar om te zien. Heel jammer dit allemaal.

10 april 2021 om 18:12

Maar hoezo kwamen ze dan goed weg als het gewoon buitenspel was? Ik snap dat niet. Buiten spel is buitenspel, dat je dan nog durft te zeiken is onbegrijpelijk, helemaal wanneer er geen pingel word gegeven voor AstonVilla.

10 april 2021 om 18:17

Die regel is zo krom als iets. En buitenspel is minimaal. In het begin van het seizoen zei Nijhuis nog er is een marge ten opzichte van buitenspel. Die hier niet wordt gebruikt. Ik zit niet te zeiken over buitenspel maar de VAR algemeen. Elke situatie wordt 5 minuten lang beoordeeld. Hoe zou jij het vinden als toen Aguero die goal maakte tegen QPR er dan nog 5 minuten gekeken wordt of er niks is gebeurd in tussentijd van de goal. Dat haalt toch heel de spanning en sensatie uit de sport, of vind je dat niet?

10 april 2021 om 18:22

@665 Ben met alles eens wat je zegt hoor. Het is jammer van de sport, het is krom en het is simpelweg kut. Maar zo is het nu toch eenmaal? Hij stond buitenspel volgens die verschrikkelijke lijntjes, je doet er niks aan. Hoe dom het ook is

10 april 2021 om 19:33

"Buitenspel is buitenspel" kan je niet zeggen als het met de hand wordt bepaald. Doellijntechnologie, daar kan je zeggen doelpunt is doelpunt. Dat wordt ook bepaald door het systeem. Hier bepaalt een mens wanneer de bal van TAA's voet gaat, en waar de lijntjes getrokken moeten worden. En dat terwijl de cameras geen geweldige fps hebben. Daarom is de VAR voor zulke buitenspelsituaties vaak discutabel en in mijn ogen waardeloos.

10 april 2021 om 18:05

Heb je de eerste helft niet gezien? Liverpool is al met al gewoon de terechte winnaar vanavond. Heel veel pech op slag van rust, met de buitenspel situatie. Ik vond 't ook absoluut geen penalty trouwens.

10 april 2021 om 20:00

Hoewel ik fanatiek Liverpool fan ben is mijn alter ego natuurlijk voor Aston Villa, en heb ik best wel een zwak voor het AV van de laatste paar jaar. Al met al Liverpool gewoon de terechte winnaar en de analisten van Ziggo zijn helaas ook van het niveau Derksen-Gijp. In Engeland ook consensus dat Liverpool de terechte winnaar is.

Lekker zeg! Gun het TAA ook gewoon zo erg. Heeft, terecht, veel kritiek gekregen afgelopen week. Dat kussen van de badge hè. Daar zat zoveel passie in. Mooi!

10 april 2021 om 18:46

Gebruikte hij zijn tong?

In april je eerste veldgoal maken in anfield en dan als klopp zijnde zo arrogant praten over je eigen stadion. Ff serieus man krijg meer en meer een nare gevoel bij hem. Mourinho syndroom? Wie weet

10 april 2021 om 18:06

Hoezo is dat arrogant?

10 april 2021 om 18:08

Hoezo is dat niet arrogant? Je hebt t over real madrid🤷‍♂️ Die zijn bezig met een nieuwe stadion waardoor anfield pas echt op een trainingsveld gaat lijken.

10 april 2021 om 18:13

Vondt hem ook eerst sympatiek overkomen, maar de laatste tijd is het echt meer een vervelende man aan het worden, nu de resulaten wat minder zijn laat hij zijn ware aard zien.

10 april 2021 om 18:13

Was inderdaad een rot opmerking van Klopp. Praten over het stadion en zeuren dat het te klein is terwijl er toch geen publiek mag zijn.

10 april 2021 om 18:22

Maar dat stadionnetje waar Real haar wedstrijden momenteel afwerkt is toch ook geen kijk?

10 april 2021 om 18:30

Geen kijk maar wat boeit het?? Dat jij nog dezelfde mening hebt of de uitspraak niet raar vindt laat zien dat je niet objectief kan kijken naar situaties als het gaat om je eigen club/trainer. Het domste wat je kon zeggen als klopp zijnde heb je gezegd, grasmat is perfect, verlichting is perfect. Niemand heeft fans dus wat boeit het nou of het in bernabeu is of in een trainingsstadion. Dat je spelers zochzelf niet kan motiveren omdat het geen bernabeu is is wel heel triest eerlijk gezegd

10 april 2021 om 19:10

Je zou je eens moeten verdiepen in het Di Stefano, dat stadionnetje zoals je het noemt heeft een verwarmde grasmat vergelijkbaar met de beste velden van Europa, uitstekende voorzieningen voor de pers, kleedkamers waar menig middenmoter in de PL de vingers bij aflikt en indien nodig de capaciteit om uit te breiden naar 25.000 toeschouwers. Geen kijk? Beetje denigrerend eigenlijk.

10 april 2021 om 20:06

Rm1334 real Madrid en liverpool zijn twee Europese grootmachten met een traditie en prijzenkast uit het verleden en zijn topclubs in het heden. En als deze clubs elkaar treffen dan is het een afknapper dat het niet in het bernabue stadion is.

10 april 2021 om 20:19

Daarom zullen wij de heer Klopp en zijn jongens met alle plezier volgend jaar ontvangen in het nieuwe Santiago Bernabeu. Hopelijk maakt dat wat goed bij de LFC boss. Moet hij wel CL halen, de eerste stap heeft hij in elk geval vandaag met verve gezet.

10 april 2021 om 18:17

Op Anfield* en heeft totaal niet het Mourinho systeem... Klopp is ook iemand die zijn verlies zal nemen als dat meer dan terecht is, dat doet Mourinho niet!

10 april 2021 om 18:32

Mij verbeteren op een woordkeuze, maar dan niet eens begrijpen wat je leest... syndroom en geen systeem. Voor het geval je dit ook niet kan begrijpen.

Maar ook nu weer niet makkelijk. Aangezien de winnende pas in de 87e minuut werd gemaakt. Mooi dat TAA de winnende maakt, hopelijk komt dat zn vorm ten goede

10 april 2021 om 18:12

Niet makkelijk maar evenzogoed wel volledig terecht. Het leek weer een typische Liverpool 2021 wedstrijd te worden met alle kansen en dan toch uit het niets de tegengoal, maar ze herpakten zich. Buitenspelgeval was weer grote onzin.

En dan werd er gezeikt dat Liverpool de VAR zogenaamd tegen had terwijl het 100% buitenspel was. Dan moet AstonVilla een penalty krijgen en hoor je ineens niemand. Leuk voor Liverpool dat ze thuis weer eens winnen, hopelijk kunnen ze nog boven WHU eindigen, voor het Engels voetbal sws beter.

10 april 2021 om 18:15

Op basis waarvan 100% buitenspel? Deze interpretatie van de buitenspelregel is al storend omdat het compleet zijn bedoeling uit het oog verliest, maar het grootste probleem vind ik nog het feit dat die lijntjes als de absolute waarheid worden gezien. Als het zo op de millimeters zit, zoals bij Jota vandaag, moet je wel heel zeker weten dat je de juiste frame hebt gekozen, en dat weet je niet. Daarom vind ik het zo frustrerend en daarom moet hier iets aan gedaan worden voor volgend seizoen.

10 april 2021 om 18:20

Op basis van de techniek is dit 100% buitenspel. De frame word gestopt op het moment dat de bal de voet van de speler verlaat, op dat moment staat Jota gewoon buitenspel. Dat mensen dit ontkennen vind ik lachwekkend. Dat je het storend vind is wat anders, ik vind het ook overdreven dat er tegenwoordig echt per millimeter met een lijntje bekeken moet worden of er iemand buitenspel staat of niet, ben er ook absoluut geen fan van maar zo is het nu wel, en op basis daarvan is dit 100% buitenspel.

10 april 2021 om 18:31

Is dat zo? Weet je zeker dat de juiste frame is gebruikt? Want er staat een Liverpool speler in de weg, je kan helemaal niet exact zien wanneer de bal Trent's voet verlaat. Dus dat vind ik dan wel knap dat jij dat zeker weet. En ja dit is cruciaal, want iedere milliseconde dat de VAR er naast zit met de frame-keuze, kan in gevallen als deze (waar het om millimeters gaat) het verschil maken.

10 april 2021 om 18:38

Leuk dat je de "jij" vorm gebruikt terwijl het de VAR is wie deze beslissing maakt, niet ik. Van mijn part flikkeren ze op met die lijntjes en is het gewoon een goal maar zo werkt het niet. Als je dit gewoon niet wilt zien dan kijk je door een te rode bril heen. Heeft geen nut om met zoiets de discusseren dus. Fijne avond.

10 april 2021 om 18:45

Ik gebruikte de jij-vorm door deze quote: "De frame word gestopt op het moment dat de bal de voet van de speler verlaat". Dan ben jij dus degene die zegt dat de juiste frame is gebruikt, en daar reageer ik op. Verder was het niet mijn bedoeling om jou persoonlijk verantwoordelijk te houden voor deze irritante interpretatie van de buitenspelregel, en ik wens jou ook een voortreffelijke zaterdagavond toe.

10 april 2021 om 18:18

Met alle respect maar na de wedstrijd tegen dortmund kan jij als city fan gewoon niet klagen over scheidsrechters en VAR. De ref heeft city letterlijk de overwinning gratis aangeboden op een bord

10 april 2021 om 18:42

Hahaha wat? Dus daardoor mag ik nu niet meer "klagen" wat ik allesbehalve doe? Jij bent ook totaal niet meer serieus te nemen dus. Vgm werd City tegen Tottenham 2 jaar geleden uitgeschakeld door een handsgoal in de CL, Of was je dat alweer vergeten? Tuurlijk. Fijn dat ik volgens jou nu niet meer mag klagen. Kleutergedrag.

10 april 2021 om 18:44

Wat ben jij getriggerd vandaag zeg.... doe is rustig en adem in en uit man tsjonge jonge..

10 april 2021 om 18:18

En Villa speler had rood moeten krijge ipv geel toen die vol op de enkel van Thiago ging staan... Zo kan het over en weer gaan.

10 april 2021 om 19:28

Aguerooooo maak je niet zo naar. Je bent kampioen dus laat je afgunst tegen Liverpool lekker wachten tot volgend seizoen..

Liverpool is dit seizoen echt belachelijk slecht en dit is niet te wijten aan al de blessures die ze hebben. Ik denk echt dat dit te maken heeft met klopp en zijn intense manier van spelen en trainen. Je zag het bij zijn vorige clubs ook dat ze na 2 seizoen allemaal leeg zijn en de spelrrs uit vorm zijn. Mane & firmino zijn geen schim meer van wat ze waren en dan vergeet ik nog alisson trent enz... salah creeërt 1.6 kansen per wedstrijd tegenover de 2.2 kansen van vorig seizoen en 1.2 dribbels per match. Geen verassing dus

10 april 2021 om 18:17

Het zou inderdaad kunnen dat Liverpool de trend van Dortmund gaat volgen, maar het kan ook gewoon een off-season zijn dat wel degelijk is ingeleid door een regen aan blessures. City had vorig seizoen een off-season, nu de overtuigende kampioen, kan gebeuren.

10 april 2021 om 18:23

Nou nou, city stond probleemloos 2de vorig seizoen met de meeste goals en moest het opnemen tegen een invincible liverpool. Dit lijkt me niet echt een off season... liverpool daarentegen kan dit weekend nog steeds op de 6de plaats komen te staan als de andere ploegen hun werk doen. Bij city was een ucl nooit in de problemen terwijl nu bij liverpool dat zeker het geval is. Niet te vergeten dat liverpool gewoon 4 maanden thuis niet had gewonnen...

10 april 2021 om 18:23

Nou nou, city stond probleemloos 2de vorig seizoen met de meeste goals en moest het opnemen tegen een invincible liverpool. Dit lijkt me niet echt een off season... liverpool daarentegen kan dit weekend nog steeds op de 6de plaats komen te staan als de andere ploegen hun werk doen. Bij city was een ucl nooit in de problemen terwijl nu bij liverpool dat zeker het geval is. Niet te vergeten dat liverpool gewoon 4 maanden thuis niet had gewonnen...

3 wins op een rij, het begint weer ergens op te lijken. Hopelijk kan Liverpool deze vorm vast houden de komende 8 wedstrijden, want ik vind ze nog steeds te goed om CL voetbal te missen. En rond deze tijd beginnen clubs te choken rond de top 4, dus het is zaak voor Liverpool om die punten te blijven pakken. Hopelijk kunnen ze tegen Man U winnen, want dat is al een tijdje niet gelukt. Denk dat zowel West Ham en Chelsea nog genoeg laten liggen, dus die 4e plek ligt voor het grijpen.

Heerlijke overwinning! Eindelijk zit het weer eens mee! En we doen gelukkig nog steeds mee om de Champions League plekken!

terecht gewonnen, Mooi voor TAA dat hij beslissend is voor de ploeg, dat kan hij wel gebruiken

Mensen hebben het altijd over Atlético Madrid fan Sierd de Vos, maar deze Albert Mantingh geeft ook commentaar in zijn Liverpool shirt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger351
G. WijnaldumMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3421
Diogo JotaAanvaller189
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp flink te kijk gezet door boze Mané: ‘Het is gewoon respectloos’

Een opmerkelijk voorval donderdagavond na afloop van het uitduel van Liverpool met Manchester United (2-4). Sadio Mané, die pas een kwartier voor tijd was ingevallen, weigerde namelijk opzichtig om manager Jürgen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren