Johan Derksen vernietigend: ‘Iedere speler die daar gaat liggen, is een lul'

Zaterdag, 10 april 2021 om 14:00Mart van Mourik • Laatste update: 14:11

Davy Klaassen werd vrijdagavond in Veronica Inside belachelijk gemaakt vanwege diens rol bij vrije trappen van de tegenpartij. Bij de gelijkmaker van AS Roma (1-2) donderdagavond ging de middenvelder van Ajax achter de muur op de grond liggen en dat leidde tot veel hilariteit in het programma. “Iedere speler die daar gaat liggen is een lul”, vindt Johan Derksen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door rockett)

Mocht je dit al willen doen, kies dan een jonge jongen. Ik vind het echt pijnlijk om te zien dat iemand met de status van Klaassen dit moet doen. Tijdens die persconferentie kreeg ik gewoon het gevoel dat hij zich ervoor schaamt. Hoop overigens dat er iets aan gedaan gaat worden, want het ziet er echt niet uit.

10 april 2021 om 01:10

Boeien dat het er niet uitziet. Gok dat een juve achteraf graag had gezien dat het er niet uitzag maar wel een tegendoelpunt had voorkomen.

10 april 2021 om 14:36

Vanaf die afstand mag een bal er überhaupt niet ingaan, gigantische fout van de keeper en ik kan me best voorstellen dat je op die afstand geen muurligger neerlegt.

10 april 2021 om 14:51

Ze hadden beter iemand achter Scherpen kunnen leggen...

10 april 2021 om 16:46

Helemaal geen muur neerzetten. Dan heeft de keeper vrij zicht.

Dat brancard verhaal vind ik wel bijzonder. Waarom zou de bal zoveel harder tegen je aankomen als je onder de muur ligt dan wanneer je gewoon in de muur staat? Ik snap dat de bal dan een iets kleinere afstand hoeft af te leggen voordat hij je raakt, maar zo'n groot verschil zal het toch niet zijn?

10 april 2021 om 00:18

Ik zou me meer zorgen maken over mijn vingertoppen. Stel je eens voor dat een beer als van dijk met zijn noppen op je hand beland?

10 april 2021 om 00:55

Dat lijkt me wel pijnlijk ja, maar met een klein beetje afstand zou je dat wel moeten kunnen ontwijken

10 april 2021 om 00:31

Ik ben geen medicus, maar ik heb wel het gevoel dat een klap op je achterhoofd harder aankomt dan ik je voorhoofd? Want zover ik heb gezien liggen spelers met hun rug richting de bal?

10 april 2021 om 00:54

Dat zou kunnen, maar dan zou hij natuurlijk ook gewoon andersom kunnen gaan liggen.

10 april 2021 om 01:02

@puntnaarachter, klopt maar ook gevaarlijker. Daarom is het in het (kick)boksen en mma ook verboden om het te raken.

10 april 2021 om 01:27

Ga dan mar liggen met je gezicht naar de bal toe. En houd je elleboog voor je gezicht. Zo krijg je het niet op je achterhoofd. Heel makkelijk om te omzeilen. En ook je kruis kan je verdedigen met je andere hand. Overigens als iemnd ligt dan wordt er sowiezo niet laag geschoten. Anders is de vrije trap nemer gewoon dom.

10 april 2021 om 07:58

Of je gebruikt die liggende speler als "kaats" object. Gewoon laag nemen zodat die terug komt en van dichterbij nog een keer kan schieten. Ben er van overtuigd dat iemand er meer gaat liggen dan

10 april 2021 om 08:43

Ben er van overtuigd dat niemand de liggende speler als kaats object gebruikt.

Verkleint het de kans op een goal? Toch wel ja. Logisch dat ze het dan doen. En het is niet zoals bij een corner dat je een mannetje minder hebt om te dekken als je iemand aan de paal zet. Ik snap al die ophef er niet echt over.

Jaja we kennen zijn mening hierover wel. Tegenwoordig gewoon een slimmigheidje, ik zou daar rustig gaan liggen voor m’n club. Zelfs als ik de absolute sterspeler zou zijn.

10 april 2021 om 00:53

Dan ken je die niet volledig, want in dit artikel heeft hij het erover dat het medisch niet verstandig is. En niet om de status van een speler

10 april 2021 om 01:02

Datzelfde risico is er toch ook als je gewoon in de muur staat?

10 april 2021 om 01:20

Vind ik ook, ben het niet eens met wat Johan zegt hier.

10 april 2021 om 01:29

Heeeeeeeeeeel makkelijk om te omzeilen dit. Drie keer raden. Ja, je draait gewoon om en je gezicht kan je met je handen beschermen. Overigens als er iemand ligt ben je wel heel dom om alsnog laag te schieten.

10 april 2021 om 07:09

Stel nou he je 2-0 voorstaat in de 80e minuut en je krijgt een vrije trap mee, en Tadic gaat achter de muur liggen... ik denk dat iedereen dan wel even "dom" wilt zijn.

'Acceptaar dan maar een tegengoal dan dat je daar moet gaan liggen.' Dat deze mensen nog een publiek trekken.

10 april 2021 om 00:20

Toen juve zo een goal tegenkreeg van Lyon, zeiden ze weer dat ze misschien toch maar iemand daar moeten neerzetten. Weg met deze populistische praatjes makers, wanneer gaan we nou eens echte kwaliteit zien op tv?

10 april 2021 om 09:50

Niet, laagdrempelig vermaak en stompzinnige programma's bereiken nu eenmaal een groter publiek.

Als Juventus daar een man had neergelegd, stonden ze nu in de kwartfinale van de cl. Toch een beetje zonde om het niet te doen lijkt me...

10 april 2021 om 02:54

Ja en als Szczesny kon keepen stonden ze ook in de kwartfinale. Kom op man een vrije trap mag van 30 meter toch niet onder de muur heen en dan de goal in vliegen.

10 april 2021 om 08:43

waarom denk jij dat een keeper een muurtje zet ? zodat hij zich minder zorgen hoeft te maken voor die kant van de goal en zich meer kan richten op de andere kant.
En als keeper zie je de bal veels te laat op je afkomen.

10 april 2021 om 09:58

Als Ronaldo bleef staan dan had Juve geen doelpunt tegen gekregen. Als die keeper zn werk had gedaan, dan hadden ze geen doelpunt tegen gekregen. Het is echt totale onzin om zo'n speler achter de muur te laten liggen.

Eerst vond ik de term “ok boomer” echt kansloos, generatiedingetje denk ik.. maar elke keer dat deze “discussie” op tafel komt krijgt het steeds meer waarde. Voetballers liggen om het geringste op het veld. Nu dient het ook ergens voor, maar deed niemand dit toen voetbal alleen nog op de radio werd uitgezonden. Dus kan hier geen begrip voor worden opgebracht door deze fossielen, jammer van het programma stelt al zo weinig voor meer.

Stel je toch voor dat het journaal van 8 uur, elke week hetzelfde zou verkondigen. Dan zou toch geen mens meer kijken. Maar VI blinkt er echt in uit, om bepaalde paradepaardjes tot in treuren te herhalen. Blijkbaar totdat ze het zelf niet meer om hoeven lachen. Dat huurlingen is nu al een paar maanden hun dingetje. Ze blijven elke week maar verkondigen dan je voor l*l ligt. Prima, dat weten we nu. En door. Je gaat bijna denken dat ze last van het korte termijn geheugen hebben.

Als die desbetreffende vrije trap tijdens Juve-Porto opnieuw mocht worden genomen, dan had Juve zeker wel een muurligger neergezet en waren ze hoogstwaarschijnlijk in de kwartfinale. Dus zo onbelangrijk en debiel is een muurligger niet, zoals de mannen van VI beweren. Uiteindelijk is voetbal een teamsport en wil elke speler een tegenoelpunt voorkomen. Het oplopen van een mogelijke (hoofd) blessure (als de bal keihard op je achterhoofd belandt of een van de spelers in de muur op je springt/staat) lijkt me het enige argument om geen muurligger neer te zetten. Voor de rest praten deze mannen alleen maar flauwekul.

Meneer snapt gewoon niks meer van voetbal. Ten eerste een bal volop je hoofd/achterhoofd kan altijd. Ten tweede als een man achter de muur ligt blokkeet het een opening die ontstaat als de muur springt. Aangezien de muur niet kan wachten om te kijken of de vrije trap hoog of laag gaat moeten zij springen. Dus ontstaat er een opening. Ik twijfel of hij dom is of weinig van voetbal weet. Het programma is overdatum. De enige lul is johan zelf.

10 april 2021 om 07:34

Gebeurd toch niet snel dat je een bal op je achterhoofd lrijgt. Mja, als je daar bij de muur ligt ook niet. Verder snapy hij het wel, maar vind het gwooon niks

10 april 2021 om 08:45

Meneer is niet slim daar komt het op neer. Een bal op je achterhoofd.... ten eerste als iemand op de grond ligt is de vrijetrap nemer vrij dom als hij de bal laag schiet. Ten tweede is dat makkelijk op te lossen op 2 manieren om geen bal op je achterhoofd te krijgen.

Iemand die mij kan uitleggen waarom in een muur staan kennelijk wel toegelaten word door deze mannen. Ook daar heb je risico dat je de bal regen je aankrijgt.dus of je nou ligt of staat.....

Hij ligt inderdaad gigantisch voor lul, maar ik begrijp het idee erachter wel. De muur kan opspringen wat de kans op een tegengoal verkleint. En voor zijn salaris zou ik het ook zeker in overweging nemen. Echter heb ik Klaasen nu twee keer zo voor lul zien liggen en twee keer vloog de vrije bal er in. Misschien tijd voor een andere muurligger?

Ben benieuwd of we dit straks ook op de amateurvelden allemaal gaan doen. Zie je het al voor je? Dat het lulletje van het team achter de muur mag gaan liggen? Denk wel dat ze bij Juve zich na de wedstrijd tegen Porto soms nog achter hun oren krabben...

10 april 2021 om 10:01

Dat zou echt enorm lachwekkend zijn. Ik hoop niet dat deze trend zich ook voortzet in het amateurvoetbal. Op dat niveau wordt je echt uitgelachen door de rest op het veld.

Ja want als je in de muur staat kun je de bal niet tegen je hoofd krijgen. Deze jongens zijn gewoon zo gruwelijk ouderwets.

10 april 2021 om 12:21

Niet ouderwets, dom. Ronduit dom.

Ik vind het een rare nieuwe trend. Stel iemand neemt een vrije trap en de bal komt terug via de vuisten van de doelman of via de lat of paal. ( gebeurd vaker dan hij onder een muurtje doorgaat ) dan is Klaassen nog aan het opkrabbelen. In feite mis je gewoon even een speler. Het is gewoon wachten op het 1e moment waardoor er een goal ontstaat door een muurligger.

Gewoon de eerste vrije bal hard op het achterhoofd mikken, weet zeker dat de rest vd wedstrijd er geen 1 meer ligt. Buiten dat het aantal goals dat ontstaat doordat een bal onder de muur door gaat is echt minimaal. Dus in dat opzicht zie ik het nut er ook niet van in

Toch te idioot voor woorden dat spelers zich daarvoor lenen. Moest gewoon verboden worden.

Ik vraag me wel af of het niet eerder loont om een speler vrij te hebben voor een eventuele counter dan dat er iemand achter de muur gaat liggen voor die ene keer per jaar dat er een bal onderdoor gaat. Directe vrije trappen gaan doorgaans naast of over. Een snelle spelhervatting van de keeper kan je een goal in de counter opleveren.

Moeten luisteren naar of dingen lezen van ratten en godvergeten debielen als Driessen is pas mensonterend.

Er zit daar zelden iemand met ook maar een gram verstand van voetbal.

10 april 2021 om 15:10

Je moet helemaal niets, iedereen bepaalt waar hij/zij naar luistert. Het is ook behoorlijk respectloos om Driessen zo te noemen. In dit geval ben jij eigenlijk geen haar beter dan Valentijn.

10 april 2021 om 16:57

Onbegrijpelijk dat die reactie nog steeds niet is verwijderd.

Met Scherpen op doel zou ik er eerder voor kiezen om drie man op de grond te leggen, dan heb je iets meer garanties. Verder denk ik dat het prima is om iemand neer te leggen, zo’n doelpunt onder het muurtje door ziet er enorm lullig uit en het gebeurt nog wel eens.

Ik heb Derksen nog nooit op een haarfijne uiteenzetting (analyse) betrapt.Randzaken zijn zijn ding!!

Wat zou het mooi zijn als Advocaat een speler van Feijenoord opdracht zou geven om daar te gaan liggen . Dan ben ik wel benieuwd wat zijn vriendje Derksen er van zou maken ?

Waarom is dat muur liggen ineens zo'n hype. Jarenlang zie je dat niemand doen en ineens doet iemand het 1 keer en allemaal clubs volgen het ineens.

Als vervolg op dat muurliggen, misschien is het dan ook een goed idee om bij een vrije trap tegen in beide hoeken van het doel een speler aan de lat te laten hangen.
Des te langer en breder de speler is hoe beter natuurlijk. Ik verheug mij er nu al op.

Na 100x hier opmerkingen over maken is de lol eingelijk er ook wel een beetje van af. Snap niet dat ze hier elke aflevering maar weer over gaan beginnen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

324 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Martínez, Álvarez en Klaassen genieten van actie van Neres in De Kuip

Voetballers zijn anno 2021 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren