Driessen kraakt aankoopbeleid Feyenoord: ‘Hij was de nieuwe Lewandowski’

Zaterdag, 10 april 2021 om 11:11Rian Rosendaal • Laatste update: 12:37

Valentijn Driessen was vrijdagavond in Veronica Inside behoorlijk kritisch op het aankoopbeleid van Frank Arnesen, sinds januari 2020 als technisch directeur verbonden aan Feyenoord. De chef voetbal van De Telegraaf vond het onder meer onbegrijpelijk dat de Deense bestuurder er vorig jaar voor koos om de Slowaakse aanvaller Robert Bozenik naar De Kuip te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ach Feyenoord is wel de club die al jaren echt paniekvoetbal speelt. Proberen altijd met hangen en wurgen aansluiting te houden bij de top van Nederland. Is er iets van geld? Wordt dat meteen over de bank gesmeten om maar iets aan te kunnen trekken. Nou met Arnesen moet er nieuw beleid zijn, ik hoop het van harte. Zit veel potentie in de club, maar het komt er nooit echt uit. Dit seizoen ook weer genoeg middelmaat voorbij zien komen. Leuk van die transfervrije of goedkope spelers, maar zijn die nou zoveel beter wat er in de jeugd rondloopt? Zo ja, dan heb je wel een groot probleem in de jeugdopleiding. Er nu nagenoeg geen geld, maar dat is dan maar zo. Ga een paar jaar met jeugd voetballen en spelers scouten met het oog om die weer verder te verkopen. Wellicht word je 5 jaar achter elkaar 10e en het lachertje van Nederland, maar met wat er de laatste paar jaar uit de helikopter komt, ben je dat ook. Steek al het geld in duurzaamheid ipv korte termijn brandhout

9 april 2021 om 23:04

Denk dat die helaas beter zijn dan de jeugd. Dat is niet zoveel soeps. Daar moet eerst de inhaalslag gemaakt worden en dat probeert Feyenoord ook. Daarna pas kun je je permiteren om gratis/goedkope spelers links te laten liggen.

9 april 2021 om 23:08

Duurt nog 3 jaar. Dan komen de talenten die nu door Arnesen worden vastgelegd en potentie hebben. Het is even geduld hebben en hopen dat er in de tussentijd nog een talent zich ineens stormachtig gaat ontwikkelen.

9 april 2021 om 23:08

Nee, die moet je nu juist links laten liggen. Gebruik dan dat geld om een aantal nieuwe talenten aan te trekken. Dan word je maar n x tiende. Doormodderen op deze manier heeft totaal geen zin

9 april 2021 om 23:25

We hebben na het Mario Been debacle gezien dat een keer 10de worden nog veel schadelijker is. Dan maken je grootste talenten namelijk binnenlandse transfers met vrij weinig inkomsten gezien de tegenvallende resultaten. Alles en iedereen in de media lult Feyenoord naar beneden waardoor er minder snel een goede speler gaat komen en wordt t nog lastiger om erbovenop te komen. Zeker nu er niet eens echte talenten in de buitencategorie klaarstaan. Die zijn nog onderweg en zijn net aan 15 of 16 jaar. Dat gaat tijd nodig hebben.

10 april 2021 om 15:12

Uitspraken Driessen in januari 2020: Bozenik halen terwijl je Jorgensen juist weer terug hebt? Je moet er iemand achter hebben en Jorgensen gaat natuurlijk ook een keer weg. Dan heb je een volgende spits nodig en die draait nu een half jaar mee. Ik denk dat dat een uitstekend transferbeleid is."
Letterlijk zei hij dat de aankoop van Bozenik uitstekend transferbeleid was. En nu roept hij dit weer. Typisch Driessen. Die zeikt zijn zuur uit over alles waar hij een beetje mee kan scoren. En of het dan haaks staat op wat hij eerder gezegd heeft, doet er niet toe.

9 april 2021 om 23:06

Ik blijf me verbazen over Feyenoord. De club heeft zoveel potentie, maar al jaren is er geen visie, is er geen sterke man die de kar trekt, is Feyenoord City een project dat al jarenlang suddert maar niet 'gaar' wordt en zit er qua restwaarde van spelers weinig in de selectie. Dood en doodzonde.

9 april 2021 om 23:11

Wat is precies die jarenlange potentie, want het enige dat ze al jarenlang doen is afglijden en dat is nu precies het tegenovergestelde van potentie.

9 april 2021 om 23:11

Dat begint nu los te komen, daar heb ik als Feyenoordfan veel vertrouwen in. Ondanks dat nu nog niet alle aankopen van Arnesen goed uitpakken, gaat zijn invloed veel verder. Visie op de jeugd (worden soelers voor gehaald maar ook grote talenten zijn behouden), oog op jonge spelers en waarde op het veld. Jeugdopleiding aanpassen. Dit bevalt mij goed maar het gaat geduld vragen. Het aanstellen van Slot past ook in dit plaatje. Voorlopig werkt het geldgebrek nog tegen. Zowel in de mogelijkheid tot het doen van aankopen als in het vastleggen van scouts oid. Ik hoop alleen dat het dit keer geen illusie blijkt te zijn en Feyenoord echt een keer doorpakt.

9 april 2021 om 23:28

Visie op de jeugd? Daarin hebben ze net de grote "leider" weggewerkt. Met Slot heb je een trainer binnengehaald die voetbal nastreeft dat Feyenoord de laatste 4 jaar niet gespeeld heeft en dan de financiële situatie, die zal zonder "zielverkoop" alleen nog maar slinken. Respect voor jou dat je er heel erg veel vertrouwen in hebt, maar ik zie Feyenoord de komende 3 jaar geen rol van betekenis spelen eerlijk gezegd.

10 april 2021 om 00:37

Tinus, die is dan ook juist weggewerkt omdat er een nieuwe visie komt. Dus ja, visie op de jeugd

10 april 2021 om 01:57

Maar Tinus, je hebt hier al regelmatig kunnen lezen of vanuit Arnesen zijn interviews dat hij juist wil breken met het verleden. Dan lijkt het me ook duidelijk waarom die "leider" en de scouting wordt weggewerkt. Dan lijkt me ook duidelijk waarom ze een ander soort trainer aanstellen ....zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? En dat ze in een transitie zitten is duidelijk, maar als ze die transitie kunnen versnellen met externe investeerders is dat geen zielverkopen, dan is dat gewoon een zakelijke keuze. Of die goed uit zal pakken is de vraag, maar dat is bij ieder beleid. Als je overigens de transitie niet ziet...Dan wil je het niet zien of let je niet op

10 april 2021 om 08:40

Ik hoor het wel allemaal, maar ben bang dat het erg lang gaat duren voordat je er wat van gaat zien.
Ik hoop dat ik ongelijk krijg, want het zou zonde zijn als Feyenoord nu een weg inslaat wat ook mislukt.
Nogmaals, Slot is totaal anders dan Advocaat en streeft ander voetbal na, ik vraag me af of dat met de huidige spelersgroep ook kan, echt versterkingen zullen er nj njet direct komen dus ik ben benieuwd.

10 april 2021 om 10:39

Qua potentie bedoel ik; grote relatief grote afzetmarkt, interessant voor bedrijven, want een grote haven. Het beleid is alleen beroerd.

10 april 2021 om 11:19

@tinus, het is afwachten wat er met deze spelersgroep kan, maar in ieder geval meer dan Advocaat er mee doet. Inzakken tegen clubs als Emmen slaat nergens op. Dick laat de media en het publiek geloven dat alles slecht is, dan lijkt hij er beter op te staan.

10 april 2021 om 17:42

dat hoor ik al jaren. eerst kon Gio er niks van, toen kon Stam er niks van, nu kan Advocaat er niks van en alle hoop is nu weer gevestigd op de nieuwe man die de revolutie gaat ontketenen Slot maar ik verwacht volgend seizoen weer exact hetzelfde liedje. behoudend inspiratieloos spel en geen hele bijzondere resultaten. uiteindelijk is ook Slot gewoon afhankelijk van het spelersmateriaal en dat spelersmateriaal is bij Feyenoord niet best

9 april 2021 om 23:09

Dit jaar gaat wel pijnlijk duidelijk worden dat Feyenoord af is gegleden naar top 5 Nederland ipv jarenlang top 3. Financieel houd Feyenoord nog wel het kop boven de andere 2 maar daar gast nu toch ook een einde aankomen aangezien men geen geld meer heeft en moet leuren met de club om ergens nieuwe centjes te halen. Lukt dar niet dan is men definitief niets meer dan een goede subtopper met een imposant stadion en dito supportersgroep.

10 april 2021 om 00:11

Klinkt als een jaar of 10 geleden toen mensen nog een tijd over degradatie begonnen in het jaar dat we uiteindelijk 10e werden. Na dat seizoen vertrokken Fer en Wijnaldum en mochten we alleen transfervrije of huurspelers aantrekken. Dat seizoen eindigde we toen als 2e. Nu geloof ik daar ook niet gelijk in volgend jaar maar het kan allemaal hard gaan. Het is vooral erg jammer dat Feyenoord niet een mooie groei kan maken maar blijft kwakkelen.

10 april 2021 om 08:32

Zo is het ook wel weer, met het enigste verschil dat de (voetbal)wereld erg veranderd is ten opzichtte van 10 jaar terug en dan vooral de positie en aangezicht van Feyenoord.
Laten we hopen voor die club dat er verstandig beleid gevoerd gaat worden aankomende jaren en dat ze niet verder naar beneden gaan.

10 april 2021 om 14:36

Ik vrees dat Feyenoord gezien het beleid van de laatste jaren toch al het lachertje van Nederland is. Dat kampioenschap van 2017 heeft nog het nodige kunnen verbloemen, maar verder is het toch een topploeg onwaardig zoals het er bij Feyenoord aan toe gaat. Dus ik zou zeggen, laat die dure aankopen die maar zelden renderen lekker links liggen, en ga inderdaad maar bouwen aan een team bestaande uit veel eigen jeugd. Dat pakte bij de generatie Mulder / De Vrij / Martins Indi / Clasie / Fer / Wijnaldum ook goed uit, dus waarom zou dat niet weer kunnen als je die jeugdspelers wat meer vertrouwen geeft? Dan kunnen wellicht Burger, Wehrmann, Azarkan, Vente en Bannis uitgroeien tot gewaardeerde selectiespelers. En daarbij: komt er dan een goed bod binnen voor een speler? Cashen! Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar ze hadden Jã¶rgensen natuurlijk gewoon naar Newcastle moeten laten vertrekken voor die ~20 miljoen die ze hadden kunnen pakken.

Alleen vanwege dit soort commentaar hoop je al dat Bozenik er volgend jaar twintig in schiet. Zou het echt zo zijn dat een Pratto die een grote naam is in Argentinie, Jorgensen en Bozenik waar ook Bundeligaclubs achteraan zaten en international is er allemaal niets van kunnen? Of zou het ook komen, omdat ze op veertig meter van de goal moeten spelen met weinig steun?

9 april 2021 om 23:12

Pratto een grote naam in Argentinië? Geen idee waar je dat vandaan haalt.

9 april 2021 om 23:20

Argentijns international, maakte twee jaar geleden nog twee goals in de finale van de copa libertadores (of die andere beker die gelijk staat aan de EL, dat hou ik even open) en heeft op social media miljoenen volgers. De Argentijnse tv heeft vanwege Pratto zelfs de rechten gekocht om Feyenoord live uit te zenden. Best een grote naam dus.

9 april 2021 om 23:23

Misschien omdat hij international is geweest en onder contract bij River Plate, een absolute topclub in Argentinië. Het is geen topper, maar ook niet de eerste de beste en deze jongen heeft echt wel wat gepresteerd, maar is nu gewoon te zwaar en niet meer op niveau..

10 april 2021 om 09:56

Pratto scoorde in zijn meest productieve seizoen 10 goals. Dat is natuurlijk drie keer niks. Als je naar Jorgensen zijn CV kijkt heeft hij buiten het kampioensjaar met Feyenoord nooit veel gescoord en Bozenik lijkt tot dusver ook een miskoop en een hele matige spits. Dan vind ik het een beetje makkelijk om alleen Advocaat de schuld te geven. Het functioneren van Arnesen mag ook wel eens onder de loep worden genomen want zijn aankoopbeleid tot dusver is een drama

10 april 2021 om 12:01

Pratto presteert tot nog toe slecht bij Feyenoord. Dat is duidelijk. Maar ik vind het net zo makkelijk om iemand die zo lang een zeer gewaardeerd spits is geweest bij een van de grootste clubs in Z-A weg te zetten als iemand die er niets van kan. Ze zijn bij River Plate toch niet gek? Hij heeft daar jaren in de spits gestaan.

10 april 2021 om 13:42

Moridin, dat klopt het was de Copa Libertadores. Hij scoorde er 2 tegen Boca, de eeuwige aartsrivaal in de Zuid-Amerikaanse Champions League

10 april 2021 om 13:50

Ik heb zijn carrière bij River Plate niet gevolgd. Wanneer had hij daar een basisplaats en hoeveel scoorde hij toen?

10 april 2021 om 15:44

@moridin een spits wiens hoogtepunt 10 goals in een seizoen was kan je toch geen goede spits noemen?

10 april 2021 om 00:01

Ach, heel Engeland zou ook achter Sangare aanzitten. Zou die verhalen niet te serieus nemen. Iedereen kan toch zien dat Bozenik helemaal niets heeft van een goede speler/spits.

10 april 2021 om 01:47

In zijn eerste seizoen kon je zien dat hij wel iets heeft van een spits...namelijk goalinstinct/neusje voor de goal. Maar het helpt niet als je een trainer hebt die je 1x in de 3 a 4 maanden laat opdraven en ook nog eens volledig de grond inboort. Wacht even met oordelen totdat hij wat wedsrijdritme en vertrouwen krijgt.

10 april 2021 om 13:09

In Rotterdam zien ze wel vaker dingen die er niet zijn. Bozenik een neusje voor de goal, helaas niet de kwaliteiten om er ook maar iets mee te doen. Maar droom vooral verder.

10 april 2021 om 15:20

Rare en flauwe reactie. Wat zien "wij nog allemaal meer in Rotterdam"? Als je op die manier discussieert kan je net zo goed wegblijven. Kijk overigens zijn goals maar terug, heeft weinig met dromen te maken.

10 april 2021 om 02:11

Nou ja, we hebben het hier niet over ADO of Emmen. Ook in dit Feyenoord moet een capabele spits er redelijk wat in kunnen schieten. Die Pratto heeft nog nooit een fatsoenlijk rendement gehaald, Jorgensen raakt al jaren geen knikker en Bozenik overtuigt ook allerminst. Je speelt in de Eredivisie he. Kijk naar die spits van Vvv. Die kon het niet eens bolwerken in de Griekse competitie en schiet de 1 na de andere erin in misschien wel de slechtste ploeg van de Eredivisie. Je bent wel erg aan het zoeken naar argumenten die jouw mening kracht bij zetten als je Pratto omschrijft als de maker van twee doelpunten in een finale. Dat is namelijk ook direct 16 procent van z'n meest productieve seizoen.

10 april 2021 om 08:24

Sirius, ik heb het niet over zijn scorend vermogen. Die statistiek is duidelijk en ik zie ook wel dat het erg matig is tot nog toe. Maar dat hij er niets van kan is zo onlogisch als je kijkt naar zijn populariteit. En als je jarenlang de eerste spits bent bij een ploeg als River Plate en die goals toch maar even maakt in de finale zou dat allemaal dan zomaar zijn? Is dat allemaal omdat hij niet goed genoeg is voor VVV? Pratto moet meer kunnen dan dit.Bij Feyenoord sta je als spits ver van de goal met een middenveld en vleugels zonder diepgang. Feitelijk sta jedan dus 90 minuten voor l. In dit spelletje had daar een spits met diepgang moeten staan of er moet veel beweging om de spits heen zijn. Dan vind ik het te makkelijk om te doen of de een na de ander er niets van kan. Zeker omdat ze bij hun nationale ploeg en andere teams wel rendeerden.

10 april 2021 om 12:55

Tja, Gotze was ook ooit een speler die heel dicht tegen Europees topniveau aan zat en speelt nu bij Psv. Spelers worden nou eenmaal minder naarmate ze ouder worden. Overigens is deze Pratto gehaald voor doelpunten (daarom neem je een spits) en je hoeft maar op transfermarkt te kijken om te concluderen dat Pratto geen doelpuntenmaker is. Hij zal er vast wel een aantal kunnen maken als je 'm een heel seizoen laat staan, maar dat kan een jeugdtalent die nog niet de helft kost ook. Dan kun je nog zoveel excuses aanhalen, maar was gewoon geld weggooien. Een relatief 'ervaren' spits die in de Eredivisie niet scoort, is gewoon niet zo goed. Dan kan ik Bozenik wel het voordeel van de twijfel geven omdat hij jong en onervaren is, maar Jorgensen is het allang niet meer en Pratto is naar mijn mening gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord.

10 april 2021 om 13:54

@Moridin, maar Pratto is gehaald om te scoren. Daarvoor is hij in de winter gehaald. Dus je moet hem daarop toch afrekenen?

10 april 2021 om 13:09

Ik dacht precies hetzelfde terwijl ik het artikel aan het lezen was. Ik ben totaal geen Feyenoord supporter maar ik hoop oprecht dat Bozenik volgend seizoen ze uit alle hoeken en standen erin schiet. Driessen doet dit zo ontzettend vaak, een ludieke uitspraak die wellicht een paar mensen op internet gekscherend hebben gezegd (bozenik is de nieuwe Lewandowski) verdraaien naar iets wat zogenaamd veel mensen hebben gezegd.. Hier probeert hij te insinueren dat Arnesen tegen de rest van de Feyenoord directie heeft lopen vertellen dat ze koste wat het kost Bozenik moeten binnenhalen want hij is de nieuwe Lewandowski. Dingen verdraaien zoals Driessen dit constant doet is echt bijna tegen smaad aan. Verder is het ook wel lekker makkelijk om achteraf zo kritiek te geven wanneer het tegenvalt en iemand lang geblesseerd is. Alsof Bozenik echt een lange reeks wedstrijden heeft kunnen spelen.

Stel je voor dat je kritisch bent op Advocaat zelf omdat hij behoudend speelt thuis tegen FC Emmen.... ik hoop dat Dickie zijn grote boodschap op de wc nog kan doen en dat alle veren niet in de weg zitten. Dit is echt kansloos bashen geworden zonder dat die jongen echt een kans heeft gekregen. Ik hoop wat dat betreft zo dat hij volgend seizoen er gewoon 15+ inlegt. In de voorbereiding tegen sparta kan ik mij nog heugen dat hij met speels gemak er 2 inlegt. Dat zal hij niet verleren. En tja dat Valentijn nu al de inside informatie over Slot weet zegt al genoeg over de betrouwbaarheid... Op naar volgend jaar!

10 april 2021 om 12:31

Ik vind dat een groot deel ook de schuld is van Advocaat. Jorgensen speelde een stuk beter onder van Bronckhorst. Tapia zag Advocaat het niet in zitten. Alleen Geertruida en Malacia zijn beter geworden naar mijn idee. Dat is echt te weinig.

Advocaat is ook geen trainer die past bij een club in opbouw. Hij heeft weinig op met jeugdspelers en houdt liever vast aan het vertrouwde. Met Slot haal je een heel ander type trainer in huis die wel met jonge spelers om kan gaan.

Hebben we het over Bozenik? Een speler welke weinig kansen en vertrouwen krijgt van wonder coach Dick, die een linksback als linksbuiten misbruikt en spelers als Wehrmann laat verhuren maar vrolijk Diemers wekelijks de kans geeft? Een Cokcu verkeerd gebruikt, waardoor zijn kwaliteiten niet optimaal benut worden. Die Geertruida uit de basis haalt na een keer een mindere pot. Geef die Bozenik eens de kans, in een elftal wat aanvallend mag voetballen. Naar mijn weten werd deze speler ook gehaald met het oog op de toekomst, maar onze vrienden bij VI weten het weer beter.

Toch moet dat wel fijn zijn, zo'n baan. Lekker met de wind mee waaien, roepen wat je wil en wanneer het uitkomt. 4mln is misschien veel geld, maar tegenwoordig kun je voor 4mln niet verwachten dat je een wereldspits binnen haalt. En als er wel echt een groot en betaalbaar talent rondloopt, lijkt Feyenoord me op dit moment geen 1e keus voor een dergelijke speler. Ze waren er destijds redelijk van overtuigd en kan me herinneren dat er best wat clubs geïnteresseerd waren toen. Achteraf blijkt het geen beste aankoop (tot nu toe). Maargoed er zijn ook voorbeelden van spelers die weggegaan zijn en het uiteindelijk wél gemaakt hebben, wellicht zit er nog wat potentie in. Misschien gewoon eens een paar wedstrijden laten staan, beetje vertrouwen geven etc. Linssen heeft ook een aantal wedstrijden in de spits gestaan en er niks van gebakken.

god wat een overdreven gelul weer allemaal . bozenik heeft 15 wedstrijden gespeeld waarvan er 12 als invaller. (veel van een minuut of 10). die jongen heeft nog nauwelijks de kans gekregen. (en niemand maar dan ook niemand noemde hem de nieuwe ''lewandowski. Driessen weet blijkbaar ook al wat Slot van Antonucci vindt. 100 dat dit gebaseerd is op lucht, waarschijnlijk door die guus til geruchten. Linssen is gewoon een prima speler om achter sinisterra te hebben, waar hij ook aanvankelijk voor gehaald was. en ja diemers en Pratto zijn inderdaad miskopen(huren). maar met nooit geen geld is de kans dat je een slechte speler haalt nou eenmaal wat groter.

Ik denk eerder dat Arnesen zijn grootste fout is geweest om Advocaat te laten zitten dit seizoen waardoor een jongen als Bozenik gewoon stil staat. Na vorig jaar kon je moeilijk nee zeggen tegen Advocaat maar we staan gewoon een jaar stil. Maar goed kom niet aan Dickie natuurlijk.

De Dick fanclub laat geen week onberoerd om hem veren in zn kont te steken of anderen af te zagen die Dick in de weg zitten.

Haha, alsof Arnesen hem daadwerkelijk qua potentie vergelijk met Lewandowski.. wat een onzin weer. Driessen maakt zichzelf weer mooi belachelijk

Iedereen bij Feyenoord ziet dat het niet goed gaat. Maar in mijn ogen is Dick eerder de oorzaak dan het slachtoffer. Niemand bij dit Feyenoord verwacht kampioen te worden daar zijn psv en vooral Ajax te goed voor. Wat mensen ook vergeten is dat toen Arnesen binnenkwam Dick eigenhandige Feyenoord uit het graf getrokken had en een reeks ongeslagen wedstrijden die hem in zijn eisen steunde. Los van de status van Dick op dat moment hebben we ook nog VI die blind achter Dick staat als oude maat uit het netwerk. Dus elke flater van Dick word nu als onkunde van Feyenoord weg gezet wat niet serieus te nemen is. Bozenik was trouwens heel sterk bezig in zijn eerste 5 maanden bij Feyenoord. Hij trainde met van Persie, was daarvoor al op dreef bij Slowakije en was toch wel belangrijk in de minuten die hij kreeg. Dick bleef hem zelf keer op keer afbreken in de media. In 6 opredens kwam hij tot 3 goals en 2 assist en doet. De gemiste kanssen van Linssen, het verhuren van Wehrman en vast houden aan Diemers die gewoon het niveau niet heeft, het afbreken van Bozenik, het weigeren om Jorgensen te laten vertrekken en daarna niet te gebruiken, zeiken om een nieuwe spits zonder budget en daarna ook niet gebruiken, eisen dat Botteghin verlengt, eisen om Spajic plus Texeira en hij kreeg ook nog Conteh. Vertel mij hoeveel trainers zo vaak hun zin kregen bij Feyenoord de laatste jaren? En als kers op de taart maakte Dick Arnesen af in de media nadat hij Antonucci haalde in de media. Arnesen wou tussen al die gevestigde namen ook toekomstvisie doorvoeren maar Dick wou er niks van weten en zag het liefst nog meer middelmaat zo lijkt het nu. Antonucci kan hij niks over weten want Slot belt Driessen niet. Balde lijkt goed te zijn begonnen. En ook de ontwikkeling van Skogen maar vooral Johnsen(blessure) maakt mij nieuwschierig. Silva komt nu pas wat los bij Dordrecht en die jonge gasten die hebben allemaal een nieuwe bestemming om toch minuten te maken. (Veel mensen vergeten de impact van corona op het tweede van Feyenoord.) En met Hendriks en Wehrman komen er toch wel wat sterke gasten bij dalijk waar ik vertrouwen in heb. Burger en Antonucci afschrijven vind ik ook onzin. Dick kan naar niemand wijzen behalve zichzelf want elk balletje rolde zijn kant op en hij lijkt nog steeds te falen. De club leek wel gegijzeld door Dick. Met alles waarin hij niet zijn zin kreeg ontstond een strijd in de media, informatie lekte uit en zijn maatjes bij Vi waren er dan weer als de kippen bij om de onkunde van Dick bij Feyenoord te leggen en zo de publieke opninie te beinvloeden. Dit seizoen kunnen we beter vergeten en gewoon uitkijken naar volgend jaar met Slot, pusic, Arnesen die niet meer gehindert word door Dick en hopelijk supporters.

10 april 2021 om 01:51

Helemaal mee eens. Gewoon in de media samem met je vriendjes roepen dat je team er niks van kan, dan lijk je vanzelf een wonderdokter. Laffe opstellingen en spelopvattingen tegen degradatiekandidaten. Ik tel de wedstrijden af, klaar met Dick.

10 april 2021 om 02:04

Ja echt dit seizoen is lijden voor elke Feyenoorder. Ben blij dat we toch ondanks alles een prima basis voor volgend seizoen gelegd hebben. Niet om gelijk prijzen te winnen maar wel om het fundament daarvoor te creëren.

Het huidige sentiment doet me niet veel. Ja financieel is het lastig nu maar wanneer niet bij Feyenoord. Het verschil met nu en anderen zware periodes is dat we met Senesi een cashcow hebben en er aardig wat (zware) contracten aflopen met spelers waarvan alleen Marsman een issue kan worden.

10 april 2021 om 14:00

@wolkje, wat noem jij de basis voor het fundament om prijzen te gaan winnen?

10 april 2021 om 14:43

Een jong team met Slot en Pusic aan het roer plus Arnesen die de jeugdtoestroom gaande moet houden. Ook de financieen zijn te overzien een groot deel heeft afstand gedaan van zijn geld m.b.t. de seizoenskaarten meer dan er werd verwacht. Er is nog steeds sprake van een gat in de begroting maar dat is te overzien met Senesi en Kokcu die volgens de geruchten on de belangstelling staan.

10 april 2021 om 14:52

Ik bedoelde de namen van het elftal dat prijzen zou moeten gaan winnen uiteindelijk. Je hebt het nu alleen over een jong team.

10 april 2021 om 17:24

Bijlow is in potentie de keeper van het Nederlands elftal. Hij is wel te vaak geblesseerd geweest. Malacia en Geertruida hebben de potentie om geweldige verdedigers te worden in de eredivisie en zijn dit misschien eigenlijk al. (Wat meer ervaring kan geen kwaad.) Hendriks heb ik heel hoog zitten een hele sterke verdediger met snelheid. (Gezegd hebbende dat hij nog jong is maar maakt een hele sterke indruk bij Nac.) Hall is een getalendeerde rechtsback maar komt terug van een zware blessure. Kokcu ben ik nog niet van overtuigd maar er is veel interesse en dit is een speler die je financieel wel vooruit kan helpen net als Senesi. Wehrman doet het nu erg bij Luzern en kwam erg sterk voor de dag bij ons. Voor velen was het een raadsel waarom hij verhuurt werd zeker als je naar het huidige middenveld kijkt. Antonucci en Burger zijn ook talenten met mogelijkheden. Voorin hebben we Sinisterra die in potentie beter kan worden als Elia dat destijds was in het kampioensjaar. Bozenik weten we nog niet maar aan de hand van vorig jaar durf ik wel me vertrouwen uit te spreken in hem. Verder is het hopen dat Smeulers, Skogen, Bernardo Silva, Bannis en Azarkan nog stappen zouden maken. Als er hier nog eentje van doorstroomt is dat al heel mooi. Het is uiteraard hopen dat Berghuis blijft. De cijfers die hij kan neerleggen in dit toch wel zwakke elftal is echt bizar. We kunnen hopelijk ook verder vooruit verdedigen nu bekend is dat Geertruida naar het centrum zal gaan. Senesi, Haps, Kokcu en Jorgensen zullen mogelijk de corona kosten dekken en ruimte maken om je 3 zwakste posities te versterken. Naast dat het talent er is kunnen we onze financieele positie ook versterken. Veel (overbodige) spelers lopen uit het contract zoals Marsman, Johnston, van Beek, Botteghin, Nieuwkoop, Ten Hove en Narsingh. Pratto en Spajic vertrekken ook. Oh en Balde is nog moeilijk over te oordelen maar werd heel vrolijk van zijn eerste minuten. Er gaan genoeg dingen goed bij Feyenoord.

10 april 2021 om 05:07

Het ergste is nog dat mensen buiten Feyenoord denken dat wij oprecht verwachten dat Feyenoord nu en ook komend seizoen kampioen wordt. Da's zo'n onzin. Dat we echter klaar zijn met Dick is omdat er nul perspectief is.

10 april 2021 om 08:01

Snap ook niet waar dat verhaal vandaan komt. Ja Derksen roept dat steeds maar ik zie het nergens terug bij de supporters. Krijg soms eerder het idee dat we vrezen voor een 5de of 6de plaats dit seizoen.

10 april 2021 om 09:59

Het feit dat er nul perspectief is ligt imo eerder aan het aankoopbeleid en de matige jeugdspelers die doorstromen. Slot zie ik hier ook geen leuk aanvallend voetbal mee weten te spelen en die zal dan net als Advocaat nu volgend jaar wel weer de kop van jut zijn omdat het spel en de resultaten tegen vallen

10 april 2021 om 13:55

@japie; het is geen kip of ei verhaal. Om leuk aanvallend voetbal te spelen heb je zowel een geschikte trainer als het juiste materiaal nodig. Maar je start met de trainer. Een advocaat neemt liever geen risico en kiest altijd voor zekerheid. Al zou hij a het juiste materiaal hebben, dan maakt hij er nog geen gebruik van. Slot krijgt heus wel de tijd van de fans, maar een 10e plek wordt niet geaccepteerd nee

10 april 2021 om 14:05

@Ijsmuts, wat is dan de ondergrens als Slot Feyenoord wel leuk voetbal laat spelen maar weinig wedstrijden wint? Jij zegt dat de tiende plaats niet zal worden geaccepteerd.

10 april 2021 om 14:59

Ondergrens op de ranglijst hangt af van het perspectief dat de spelers en de speelwijze laat zien. Krijgen we zaadvoetbal (zoals nu bijv) voorgeschoteld en zie je geen groei (jeugd of spelers beter worden of groeien in waarde) dan zit je met plek 5 wel aan de ondergrens. Plek 7 met een veredeld jeugdteam met drang naar voren is weer een ander verhaal. Plek 10 is gewoonweg niet nodig. Er zijn geen 5 clubs te vinden met beter materiaal.

10 april 2021 om 15:47

@ijsmuts natuurlijk kies je voor zekerheid als je geen scorend vermogen hebt. de enige speler die structureel scoort is Berghuis. als die zijn dag niet heeft betekend dat bijna automatisch puntverlies want dan wordt er meestal niet gescoord. dan snap ik wel dat je tegengoals wilt voorkomen. of Advocaat met het juiste material er geen gebruik van zou maken daar heb ik mijn twijfels bij. over Koeman werd ook gezegd dat hij behoudend was en kijk hoe die nu Barca laat voetballen nu hij wel het materiaal heeft om aanvallend voetbal te spelen

10 april 2021 om 17:42

Koeman heeft altijd bekend gestaan om zijn realisme, niet om zijn behoudendheid. Zijn periode bij ajax was ook niet behoudend bijvoorbeeld en zelfs bij Feyenoord speelde hij verder vooruit dan advocaat nu doet. Advocaat is echter al 30 jaar een behoudende trainer. Pelle scoorde relatief gezien vaker dan Berghuis voor het team van Feyenoord, daar is niets aan veranderd en hoeft ook geen obstakel voor een team te zijn.

10 april 2021 om 21:18

natuurlijk is dat wel een probleem. als je weet dat je aanvallers en middenvelders zelden tot nooit scoren ga je toch niet op de aanval spelen?

Als je feyenoord met backs die als buiten spelers en buiten spelers als aanvallende middenvelders laat spelen. Gaan spitsen als jorgensen, pratto en bozenik niks uithalen. De positionering sta je wel stabiel soort van maar lekker voetbal zit er niet in. Het zou werken als je back trend alexander arnold is of jordi alba. Maar die heeft feyenoord niet. Advocaat maakt de backs belangrijk en ik vind dat nog steeds een slechte keus.

Feyenoord is al jaren lachwekkend bezig met transfers, als je Diemers en Linssen haalt dan zeg je in principe dat je geen Nederlandse topclub bent en ook niet meer wilt zijn.

10 april 2021 om 01:45

Laat je nu net 2 spelers noemen die Advocaat zelf zo nodig wou hebben (en daarom stelt ie ze ook altijd op, zelfs toen Linssen tig wedstrijden niet scoorde). En dat je dan als Feyenoord zijnde een speler bij Vitesse ophaalt die daar de belangrijkste speler qua goals en assists is, snap ik dan altijd nog beter dan dat je voor 6 miljoen bijv. een Klaiber ophaalt bij Utrecht om als 3e of 4e linksback te fungeren.

10 april 2021 om 14:09

Zucht. Het wordt vermoeiend dat mensen maar foute dingen blijven roepen om hun zogenaamde gelijk te bewijzen. Ten eerste heeft Klaiber 4 miljoen gekost. Een koopje in vergelijking met het bedrag dat Dest opleverde voor wie hij een vervanger was. Op het moment dat hij kwam, was hij de enige vervanger op die positie. Ten tweede: Ajax kan het zich permitteren om spelers van nee, geen 6 miljoen maar 4 miljoen op de bank te laten zitten. Feyenoord kan dat niet. Maar als het jou een goed gevoel geeft om Linssen een betere aankoop dan Klaiber te vinden, ga gerust je gang. Wie weet slaap je daardoor beter.

Bozenik is gewoon een uitstekende spits, begon zeer sterk maar verloor zijn vorm dus ook zijn basisplaats. Heb nog alle vertrouwen in hem💪🏼 Misschien dat hij loskomt op het EK

Pfff, wat is het toch makkelijk om een spits af te kraken die nog niet eens 5 wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld en na blessureleed, complete afbraakberichten van je eigen trainer en enkele ongelukkig gemiste kansen de media over je heen krijgt na je eerste basisplaats in tijden dit leest. Waar gaat het over? Waar waren die berichten over Linssen die na 10 wedstrijden achter elkaar pas scoorde en verder ook niks toevoegde? Als je niet ziet wat hij doet en zou kunnen toevoegen ben je voor mij echt af.

10 april 2021 om 08:09

Erg frustrerend waren dat met al die gemiste kansen van Linssen. Serieus die vent had met minimaal 12 goals de winterstop in moeten gaan en dan had die nog bizar veel gemist. Dan had je zomaar de poule kunnen overlevenen en nu 6 punten meer kunnen hebben. Dat hij helemaal niks toevoegde is wel erg hard van je maar kan begrijpen dat je het zo ervaart. Hij werkte kneiters hard en had een bijdrage in het verdedigen maar dat is gewoon niet genoeg.

10 april 2021 om 12:49

Dan heb je onder een steen gelegen, want Linssen heeft er toch flink van langs gekregen. Zo werkt het toch gewoon? Totdat een voetballer presteert, krijgt hij kritiek of er wordt niet over 'm gepraat. Aangezien Bozenik toch met moeite is binnengehaald, verwacht men iets van 'm.

10 april 2021 om 16:56

Dan zal hij er toch niet zoveel van kunnen he? Als Dick dat zegt die hem elke dag ziet...

Tsja, wat dat betreft heeft Feyenoord wel pech met de aankopen de afgelopen jaren. Linssen doet het nu redelijk en ook Diemers speelt relatief veel. Pratto (huur) is helemaal niets en Bozenik past denk ik qua speelstijl niet goed bij Feyenoord. Texeira was even redelijk bezig, maar die raakte geblesseerd. Haps is ook continu geblesseerd. Eigenlijk voldoet alleen Senesi (en in mindere mate Sinisterra, maar die was nog heel erg jong toen hij kwam) zit ik nu te bedenken.

Tsja, wat dat betreft heeft Feyenoord wel pech met de aankopen de afgelopen jaren. Linssen doet het nu redelijk en ook Diemers speelt relatief veel. Pratto (huur) is helemaal niets en Bozenik past denk ik qua speelstijl niet goed bij Feyenoord. Texeira was even redelijk bezig, maar die raakte geblesseerd. Haps is ook continu geblesseerd. Eigenlijk voldoet alleen Senesi (en in mindere mate Sinisterra, maar die was nog heel erg jong toen hij kwam) zit ik nu te bedenken.

10 april 2021 om 13:45

Berghuis? Diemers voldoet toch helemaal niet joh... Die speelt veel bij gebrek aan beter. Dat is echt een pannenkoek eerste klas. Ik had Teixeira meer kansen gegund eerlijk gezegd. Haps heeft de pech dat Malacia het nu goed doet en je die dus niet zomaar wisselt volgens Advocaat (gekke is dat hij dat wel met Bijlow VS Marsman doet). Voor de rest hebben we vooral paniek aankopen gedaan die niets toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kelly, Conteh, Johnston (schrijf je dat zo?). Het houdt niet over

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Bozenik aan de lopende band gaat scoren als je hem een langere periode het vertrouwen geeft. Ik zie bij hem de gretigheid van bijvoorbeeld een van Nistelrooy. Ook Ruud was geen briljante technicus maar wel een dodelijke afmaker.

10 april 2021 om 11:57

ik weet niet welke Van Nistelrooij jij dan hebt zien spelen want Van Nistelrooij was technisch ijzersterk.

10 april 2021 om 12:46

Zelfs binnen het Nederlandse voetbal staat het bol van de gretige spitsen. Dat wil niet zeggen dat ze het talent of de kwaliteiten hebben om ook maar in de buurt te komen van een Van Nistelrooij. Bovendien was de laatstgenoemde technisch prima voor een spits, al werd dat aspect er bij Van Nistelrooij niet vaak uitgelicht. Dat heb je ook nodig als je bij Manchester United en Real Madrid speelt als aanvaller.

We moeten bij Feyenoord gewoon eens rustig opnieuw beginnen in plaats van deze aankopen te doen. 4 miljoen voor Bozenik is belachelijk, zeker als je ziet dat een transfervrije Linssen de voorkeur krijgt en het aantoonbaar beter doet. Ook ik wil mijn club graag kampioen zien worden, maar dat gaat niet met dit paniek beleid Ze moeten het geld nu gaan investeren in 2 dingen: 1 de jeugd weer opnieuw opbouwen en zorgen dat Feyenoord ook in de KKD komt, 2 een goed scouting systeem opbouwen, zodat we jonge talentvolle spelers aantrekken. Het eerste team moet je proberen bij elkaar te houden en gericht te versterken met mooie kansen (transfervrij of huur met koopoptie). Met de miljoenen bij Ajax en PSV, weet je dat het volgend seizoen weer lastig gaat worden. Dan maar een seizoen ergens anders in investeren en knokken voor plek 3.

Het erge is dat bij ajax op gegeven moment 3 (!) Eredivisie waardige spitsen op de bank zaten. Feyenoord zou dolblij zijn met een Traore momenteel. Treurig die scouting Ik denk dat Joel Zwarts niet minder is dan onze Slowaakse vriend 😒

Onbegrijpelijk dat men wel een Bozenik durft te halen en niet een Wout Weghorst waarvan je bij Heracles al kon zien dat het een roofdier in de 16 is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren