Naci Ünüvar: ‘Op straat kreeg ik weleens de reactie: ’Hoe kan dit nou?‘’

Zaterdag, 10 april 2021 om 06:37Rian Rosendaal • Laatste update: 06:42

Naci Ünüvar is op de weg terug bij Jong Ajax. De pas zeventienjarige spelmaker moest in het eerste gedeelte van dit seizoen genoegen nemen met een bijrol in de selectie van trainer Mitchell van der Gaag, maar inmiddels komt het talent weer geregeld aan spelen toe. Ünüvar begrijpt overigens heel goed waarom hij in het beloftenelftal van Ajax een periode lang niet kon rekenen op een basisplaats.

"Ik begreep dat en ging er akkoord mee. Ik heb toen veel en extra getraind. Nu ben ik conditioneel veel sterker en scoor ik meer dan voor de winterstop", vertelt Ünüvar in een interview op de website van Ajax. De jonge aanvaller redde op Tweede Paasdag nog een punt voor Jong Ajax op bezoek bij Helmond Sport (1-1). Dat Van der Gaag hem eerder dit seizoen kritisch benaderde zorgde bij Ünüvar niet echt voor verbazing. "Ik wist zelf ook wat ik liet zien en wist dat dat niet was wie ik ben. We hebben toen een plan gemaakt. Ik zou een dubbel programma draaien en extra krachttraining doen."

Het extra werk op het trainingsveld en in het krachthonk heeft de ambitieuze Ünüvar alleen maar goed gezien in de afgelopen maanden. "Zoals je nu kunt zien ben ik nu fitter dan vorig seizoen, toen ik nog bij Ajax 1 trainde. Vorig seizoen ging het me lekker af, maar kon ik geen negentig minuten volmaken. Na een uur spelen was ik kapot. Ik kan het nu veel langer volhouden dan toen", wijst de aanvaller naar het grote verschil tussen een jaar geleden en nu." De kritiek van onder meer Van der Gaag is iets dat eigenlijk compleet nieuw was voor Ünüvar.

"Ik heb nooit echt veel kritiek over me heen gekregen", vervolgt de aanvaller, die wordt gezien als een van de grote talenten uit de Ajax-opleiding. "Alles ging altijd wel lekker. In de media en op straat kreeg ik weleens de reactie: 'Hoe kan dit nou?'. Dat was ik niet gewend. Maar ik wist waar ik mee bezig was en wat ik met de trainer had afgesproken. Ik moest me aan ons plan houden en hard trainen." De gretige Ünüvar wacht rustig op wat komen gaat bij Ajax. "Bij Jong Ajax is het niet alsof je zomaar snel naar het eerste doorstoot. Daar moet je geduld voor hebben en gelukkig heb ik dat ook."


Poll

Zie jij Naci Ünüvar ooit doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door chimo)

Ik volg deze jongen al een aantal jaar. Wat een megatalent is hij. Sensationele voetballer met verschrikkelijk veel talent, techniek en inzicht. Kan niet wachten deze jongen te zien doorbreken. Het zelfde had ik met Nouri. Zelfde lichtvoetigheid en grilligheid. Vind hem iets meer aanvallender ingesteld.

9 april 2021 om 21:50

Is hij echt zo goed? Ik vind hem namelijk bij Jong Ajax nooit heel erg opvallen. Hij is overigens nog 17 jaar dus valt veel te verbeteren natuurlijk. Alleen Nouri vond ik op die leeftijd dwingender spelen dan Unuvar nu.

10 april 2021 om 00:32

Ja hij is echt goed. Ik heb hem meerdere keren in het echt zien spelen en als hij fysiek en conditioneel sterker word, zal hij echt zijn waarde laten zien. Ik ben blij dat ze hem rustig brengen want het is een bescheiden en rustige jongen. Zulke spelers hebben meer tijd nodig dan een brobbey die het zelfvertrouwen heeft om nu al naar Leipzig te verkassen! Ik heb ze allebei persoonlijk gesproken op de future cup en ik kon gelijk zien wie arrogant is en wie bescheiden is. Geef Naci nog 2 jaartjes, laat hem voor paar seizoen basis, en hij zal voor een ziyech prijsje verkassen!!

10 april 2021 om 00:46

@665, geen eerlijke vergelijking. Nouri ging pas op zijn 18e spelen in Jong Ajax en zelfs toen was het nog 50/50 jeugd en jong Ajax. Toen Nouri 17 was speelde hij nog tegen leeftijdsgenoten. Unuvar tegen volwassenen

9 april 2021 om 21:50

Is hij echt zo goed? Ik vind hem namelijk bij Jong Ajax nooit heel erg opvallen. Hij is overigens nog 17 jaar dus valt veel te verbeteren natuurlijk. Alleen Nouri vond ik op die leeftijd dwingender spelen dan Unuvar nu.

10 april 2021 om 01:38

Aan de andere kant hadden Saïd Boutahar en Youssouf Hersi het ook, dus je weet nooit hoe het uitpakt. Ben benieuwd

10 april 2021 om 07:11

Nouri was wel een niveau hoger hoor. Meer inzicht, gogme en karakter. Qua techniek in de kleine ruimte zijn ze wel vergelijkbaar vind ik.

Ik volg deze jongen al een aantal jaar. Wat een megatalent is hij. Sensationele voetballer met verschrikkelijk veel talent, techniek en inzicht. Kan niet wachten deze jongen te zien doorbreken. Het zelfde had ik met Nouri. Zelfde lichtvoetigheid en grilligheid. Vind hem iets meer aanvallender ingesteld.

Wat een vraag zeg ''ooit doorbreken'' natuurlijk is het antwoord daar ja op. Hij heeft al ziek veel talent en nog altijd pas 17, dat weet en kan iedereen zien. Gelukkig heeft zo te horen nu iig een prima mentaliteit ik hoop dat komende jaren zo zal blijven. Met FM is ie ook een van mijn standaard aankopen regelmatig.

Dit is echt een paren van Ajax. Een heel mooie speler, maar hij is wel echt heel klein gebleven. Dat si wel heel jammer. Nog steeds geen 170 en hij is al 17. Dat vind ik wel heel klein voor een aanvallende speler.

9 april 2021 om 22:54

Lengte maakt niks uit als je jan voetballen. Insigne, Mertens, Papu Gomez, Valbuena zijn allemaal kleiner dan 1,70 en zijn/waren topspelers

10 april 2021 om 00:26

@Joey91, knap om dan een lijst met subtop spelers op te noemen en te pure wereldtop niet te noemen (Xavi, Silva, iniesta , Messi)

10 april 2021 om 00:27

Je vergeet (volgens sommige) , de beste voetballer ooit genaamd Lionel Messi!!

10 april 2021 om 08:57

Maradona?

10 april 2021 om 11:07

Sneijder

10 april 2021 om 14:02

Zo klein zijn is zeker geen voordeel, maar het hoeft niet bepalend te zijn. Als je echt heel goed bent of een hele sterke mentaliteit hebt kan je nog steeds te top bereiken. Maar hij zal het wel heel z'n carrière te maken krijgen met vooroordelen (ook van coaches) en zich daar niet door van de wijs laten brengen. Daarom is die sterke mentaliteit zo belangrijk. Hopelijk zal de toekomst uitwijzen dat hij daarover beschikt.

Ik ken deze speler niet, maar schijnbaar een groot talent. Als ik het zo hoor zit het bij deze jongen ook mentaal wel goed. Niet piepen als je kritiek krijgt en dit juist gebruiken als extra motivatie. Dat kenmerkt de topsporter die zichzelf constant wil verbeteren en kritisch is op zichzelf. Daar zouden veel jonge talenten een voorbeeld aan kunnen nemen. Zeker de Marokkaanse Nederlanders die vaak denken dat ze het met talent alleen wel redden en geen kritiek kunnen accepteren. Uitzonderingen daargelaten. Hopelijk gaat Unuvar een mooie toekomst tegemoet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren