Driessen: ‘Als je bij Ajax vandaan komt ga je gewoon naar het EK’

Vrijdag, 9 april 2021 om 19:10Rian Rosendaal • Laatste update: 00:09

Valentijn Driessen velt vrijdag in de voetbalpodcast van De Telegraaf een hard oordeel over Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands elftal blijft Donny van de Beek gewoon oproepen voor Oranje, ondanks het feit dat de middenvelder bij Manchester United slechts een bijrol vervult. In de optiek van Driessen blijf je in beeld bij De Boer zolang je maar een goede band met hem onderhoudt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door bigbird)

Ah dan moet ie Veltman even het goede nieuws brengen. En Ghazi zal zijn koffers vast pakken. Bazoer is aan het juichen. Pfff wordt beetje moe van dat simpele denken van onze grote vriend.

9 april 2021 om 19:31

Maar Veltman en Babel zitten toch niet voor niets structueel bij Oranje vanwege hun relatie met de Boer? Veltman speelt met alle respect maar bij Brighton en het verhaal van Babel is ook bij iedereen bekend. Voor beide staan genoeg opvolgers klaar waarbij ik denk dat die meer recht hebben op een oproep voor het NL-elftal dan Veltman en Babel.

9 april 2021 om 19:40

Huh? Veltman zit niet bij Oranje door de Boer en Babel zat structureel bij Oranje onder Koeman en juist bij de Boer geen basisplaats meer. Wat is je punt? En dan niet te vergeten dat dezelfde Valentijn Driessen opperde om Mo mee te nemen zodat hij wat vertrouwen krijgt. Goed verhaal.

9 april 2021 om 19:45

Volgens veel mensen hier moest Krul in de basis, die speelt met alle respect maar bij Norwich. Veltman zit al bijna zijn hele carrière bij Oranje. Hiddink, Advocaat, Koeman, ze hebben er allemaal geen verstand van?

9 april 2021 om 19:46

In een 4-mans verdediging vind ik Veltman eerlijk gezegd nog gewoon de beste optie eigenlijk en dat zegt misschien ook wel wat. Vooral dat we geen rechtsback hebben die beduidend beter is als een ander Karsdorp zou natuurlijk een kans moeten krijgen maar dan moet je hem wel als wingback gebruiken in mijn ogen. Of speelt ie bij Roma ook regelmatig in een 4-mansverdediging? Veltman zou je ook nog centraal kunnen gebruiken dat heeft hij voor op de andere rechtsbacks. Niet perse mijn optie maar misschien dat Frank de Boer wel zo denkt. En Babel tja....

9 april 2021 om 19:48

@thamike Veltman zat bij de selectie 2 weken geleden, dus wordt zeker opgeroepen. En het oproepen van Babel vond ik al een fout van Koeman en de Boer had de kans om dit anders te doen toen hij werd aangesteld. Helaas blijft hij Babel oproepen. Ik ben het trouwens niet eens met Valentijn over Mo. Die presteert voor geen meter en dat lijkt mij wel een voorwaarde om opgeroepen te worden.

9 april 2021 om 19:50

@steeck03 Ik wist dat iemand met Krul zou komen, maar we hebben een keepersprobleem in Oranje waardoor hij wordt opgeroepen. Voor de posities van Veltman zie ik centraal achterin en op de rechtsbackposities een betere bezetting. Van Dijk, de Ligt, de Vrij, Blind, Dumfries, Tete, Karsdorp en Hateboer om maar even wat namen te noemen waar Veltman mee moet concurreren.

9 april 2021 om 19:56

Maar dit heeft toch helemaal niets te maken met dat je voor Ajax moet spelen of onder de Boer moet hebben gespeeld. Dat is toch juist het punt?? Dat is wat Valentijn hier wilt beweren.

9 april 2021 om 20:16

@andres13 Logisch dat Veltman wordt opgeroepen als zowel Virgil, Ake als de Vrij afwezig zijn en zelfs St Just een plekje in de selectie krijgt. Als dat het niveau van de opties is centraal achterin is misstaat een Veltman niet. Die speelt tenminste nog wekelijks in de Premier League en ja je moet toch 4 centrale verdedigers oproepen.

9 april 2021 om 20:35

Misschien heb je het gemist, maar Van Dijk en De Vrij zijn geblesseerd. Als die terugkomen zal Veltman wel uit de selectie verdwijnen.

9 april 2021 om 20:28

Hoppeloos, dat deze man hier nog aandacht krijgt. Driessen en Derksen zijn echt het kweek vijvertje voor vz geworden zeg poeh. Hopeloos geschreeuw en enkel negatief gebler om enkel aandacht te vragen en relevant te blijven, triest. Wat een onzin ook weer. Bergwijn zit er ook bij, speelt nauwelijks meer bij Spurs, hmm hoe kan dat dan. Wijndal krijgt de voorkeur boven een ervaren PL speler van Aanholt, hmm. Ohh Luuk 'de ajax speler' krijgt de voorkeur boven Weghorst en staat zelfs basis de laatste keren, hmm. Wat een onzin. En dan nog, wat bemoeit deze man met de selectie, is hij bondscoach? Man man man. De bondscoach is er om zijn keuzes te maken, punt. Dit zure gespeculeer is zo triest gewoon. Beoordeel de prestaties van coach, en dat is het. Zoeken naar dingen die er niet zijn. Zegt genoeg over deze man.

Makkelijk scoren. Riedewald (nog persoonlijk door De Boer gehaald bij Palace), El Ghazi, Kluivert en Botman doen het uitstekend bij hun ploeg en gaan ook niet per sé mee. St.Juste is toch ook geen Ajacied?

9 april 2021 om 19:23

Kluivert doet het uitstekend?? Die speelt werkelijk nooit. Botman heeft concurrentie van de Ligt, de Vrij, van Dijk, Blind, Ake etc. Tuurlijk wordt hij niet geselecteerd.. Riedewald is gewoon niet goed genoeg en El Ghazi wordt gewoon in de gaten gehouden. Je noemt allemaal spelers op die bij lange na niet goed genoeg zijn, nee tuurlijk worden ze dan niet geselecteerd. Los van het feit dat ik het niet met Valentijn eens ben. Kan me niet voorstellen dat de Boer voordeel gaat geven aan Ajax spelers want dat zou zijn eigen positie alleen maar verzwakken..

Ja de laatste keer dat hij basis stond was in maart maar de laatste basisplek in de PL was 29 november, dat geeft alweer een ander beeld. 2 basisplekken in de PL dit seizoen, onbegrijpelijk dat zon jongen wordt opgeroepen, los van zijn kwaliteiten..

Ach wat is het alternatief op 10? Puntje bij paaltje hebben wij toch na Sneijder en Van der Vaart geen fatsoenlijke 10 meer voortgebracht? Geen enkele 10 waar voor je eens even lekker voor ga zitten. Het zijn allemaal lopers met meer scorend dan technisch vermogen. Wijnaldum is compleet uit vorm, Klaassen is gewoon puur brandhout op het niveau waar het Nederlands elftal hoort te acteren en Donny zit alleen maar om de bank en is ook niet de man waar je het onmogelijke van mag verwachten. Het is op dit moment gewoon heel dramatisch op de 10 positie. Als je daarachter ook nog een De Roon heb staan die alleen maar in de weg kan lopen en een De Jong die direct vast wordt gezet (omdat er verder geen speler is die een man meer situatie kan creëren of iets creatiefs kan doen) ben je snel klaar met voetballen. Wil je hogen ogen gaan gooien met dit materiaal, moet je de pot achterin dicht gooien en lekker lange ballen gaan spelen en hopen dat onze lopende nummer 10's de bal erin kunnen peren, want ga je voetballen dan zijn onze nummer 10's toch meer in de 16 te vinden van de tegenstander dan dat zij fungeren als aanspeelpunt om vanuit daar creatief te gaan voetballen.

9 april 2021 om 19:26

Wijnaldum heeft daar onder Koeman geweldig gepresteerd. Je kunt ‘gewoon’ Wijnaldum en Klaassen op die plek gebruiken. Misschien kun je zelfs depay op die plek zetten. Genoeg alternatieven dus, niet kwalitatief zoals jouw lijstje. Maar alles is beter dan een speler die welgeteld 2 keer een basisplek had in de competitie.

9 april 2021 om 19:36

Wijnaldum heeft er inderdaad geweldig gepresteerd, maar zeg toch ook dat die uit vorm is? En Klaassen op die plek gebruiken zegt inderdaad genoeg over de huidige situatie. Depay op 10? Die vent loopt overal, behalve in zijn positie en daarnaast is zijn functionele techniek echt te slecht om op 10 te kunnen functioneren. Heeft aan de zijkant al ballen die van zijn voet afspringen. En volgens mij zeg ik toch ook niet dat Donny basis moet? Maar ik vraag mij af welk alternatief je voor hem wil meenemen? Ik zie ze nog niet snel hoor. Wellicht een Proper? Al weet ik niet hoe hij speelt en volgens mij staat hij vooral in een defensieve rol?

9 april 2021 om 19:55

Beetje flauw om eerst wat te zeggen en het dan vervolgens aanpassen. Maar oke, dat Klaassen niet ideaal is snapt iedereen. Pröpper is geen 10, al vind ik hem een goede optie om hem naast frenkie te zetten en Wijnaldum daarvoor. Echter speelt pröpper ook weinig. Depay op 10 zou ik wel is willen zien, heeft een goede techniek en heeft een goede pass in de benen. Weghorst in de spits en ik zie het best goed gaan. Je hebt toch 3 opties voor op 10, die ik hoger inschat dan Donny op dit moment. Het beste zou zijn om 352 te spelen denk ik met frenkie, Wijnaldum en gravenberch/pröpper/de Roon.

9 april 2021 om 20:08

Ik heb niks aangepast hoor? Heb nog wat toegevoegd, maar niks aangepast aan de tekst dat er stond. Verder ben ik het met het eens, maar het experimenteren gaat niet meer. Ach ik zie dit EK toch niet als een echt EK ivm de maatregelen en zie dit meer als leerschool voor de jongere spelers. Het WK in Qatar kan mij gestolen worden, dus mijn pijlen staan op het EK van 2024. Dan verwacht ik weer de volle pleinen en gezelligheid. En hopelijk ook wat wereldtoppers dus over de middenlijn hun kunsten vertonen.

9 april 2021 om 20:58

Eerst stonden er alleen de eerste 2 zinnen maar maakt verder niet uit. Ik snap dat het experimenteren nu te laat is, dat vind ik ook hoor. Daarom is het jammer dat de boer daar niet afgelopen wedstrijden mee gestart is. Dan had je nog een kans. Ik snap wat je bedoeld hoor met EK en WK. Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op dit EK en WK puur om het feit dat ik er geen vertrouwen in heb. We missen nu gewoon wat spelers voor op het middenveld en de aanval. Zoals jij al zegt is het hopen dat we dan wereldtoppers hebben en misschien een kanshebber zijn voor 2024.

Ik geloof er eerlijk gezegd wel in. Spelers die bij de grote topclub(s) spelen die worden veel makkelijker opgeroepen. En niet op intrinsiek niveau maar omdat ze daar spelen. Er zijn legio voorbeelden. Klaassen toen die terugkeerde van Bremen, Stekelenburg die na 5-10 potjes er opeens bij zit, Sambi-Lokonga die de voorkeur krijgt op iemand als mats rits, Yari Verschaeren die om God weet welke reden erbij zit... en dat zijn alleen voorbeelden van de laatste 1-2 jaar in België en Nederland. Op zich is het ook wel gewoon logisch. Doen alsof iedereen altijd volledig objectief kan zijn, is nogal naïef.

9 april 2021 om 19:27

Nou er zijn toch echt wel voorkeursbehandelingen gaande, Seedorf werd ook nooit opgeroepen door Van Marwijk terwijl hij moeiteloos op de hoogste niveau speelde. Jammer genoeg zijn bijna alle Nederlandse coaches super koppig.

9 april 2021 om 19:30

Objectief wordt er zeker niet altijd geselecteerd inderdaad. Maar zoals gezegd is dat gewoon eigen aan de mens. Al vind ik persoonlijk dat je een bondscoach daar wel gewoon op mag afrekenen als de resultaten niet uitstekend zijn. Dat zo een Babel, Stengs en van de beek erbij zitten, is gewoon niet uit te leggen (Van de beek is daar nog wel een andere casus dan Babel en Promes). De enige reden dat die erbij zitten is omdat de trainer die jongens leuk vindt.

9 april 2021 om 19:50

Ik denk oprecht niet dat zij erbij zitten 'omdat de trainer die jongens leuk vindt', maar meer omdat Frank gewoon vast wil houden aan zijn vaste groep. Ik vind het overigens ook stuitend hoor, maar Frank zit er echt in met een 'wat een (frank de) boer niet kent dat vreet die niet'. Ronald Koeman had dat ook in zekere maten. Gewoon zonde dat Frank het Nederlands elftal nu ziet als een soort van club ipv een nationaal elftal. Vorige interland periode had die moeten ingrijpen en door moeten selecteren, nou is het daarvoor haast te laat. Toch jammer dat Louis niet voor de groep is gevraagd. Dan wat het misschien wel wat minder gezellig met de Boys ik de kleedkamer, maar dan was er wel geselecteerd op basis van vorm. Niet dat wij dan Europees kampioen zouden worden hoor, maar straks Babel die moet invallen om misschien het verschil nog te maken? Is toch gewoon lachwekkend.

9 april 2021 om 19:56

@puntnaarachter Daarom moeten wij ook gwn voor een buitenlandse trainer gaan, slechter dan Blind, Van Basten of De Boer gaan ze nooit worden.

9 april 2021 om 20:06

Van Basten was als bondscoach niet verkeerd. Hij had een geweldig EK onder zijn hoede. Doorkomen in de poule des doods met ruime overwinningen.

9 april 2021 om 20:14

Ik ben tegen buitenlandse trainers. Het is een nationaal elftal, vind het dus überhaupt vreemd dat het mag. Trainers zijn toch net zo goed een afspiegeling van je opleiding als spelers?

9 april 2021 om 20:17

Gewoon de beste kiezen. Als je beste Nederlandse trainer binnen 15 jaar niveau Henk Fraser is, dan stel je die toch niet aan?

9 april 2021 om 20:22

Ik vind dat het door middel van regels verboden zou moeten worden, dat nationale elftallen een buitenlandse coach aan kunnen stellen. Dan zou het toch best wel hypocriet zijn als ik nou een buitenlandse coach zou beamen? We zitten ook al 10 jaar met matige keepers opgescheept, is dat dan een reden om Ter Stegen maar op te gaan roepen? Je moet roeien met de riemen die je hebt.

9 april 2021 om 20:27

Ik ken geen enkele sport waar het een vereiste is dat de coach van het nationale elftal ook die nationaliteit moet hebben. Toch een beetje een lukrake regel dan niet?

9 april 2021 om 20:36

En wat maakt dat precies uit? Ik vind dat dat bij andere sporten ook een regel zou moeten zijn ja. Ik wil hier niet het voetbal los trekken van de andere sporten, vind dat dat gewoon de norm moet zijn op alle gebieden van nationale teams/sporters. Een coach is toch net zo goed onderdeel van het nationale team? Is best wel een bepalende factor hoe het team gaat spelen, dus waarom dan toelaten dat je iemand laat invliegen? Zorg er maar voor dat je als land zelf capabele mensen kan opleiden ipv mensen hoen vanuit het buiteland. Spelers moeten toch ook beschikken over een paspoort van het land waarvoor zij uitkomen? Toen der tijd met de Nederlandse volleybal dames en ook de handbal. Zo'n buitenlands coach die in de time-out een (motivatie) speech in het Engels geeft. Tja, ik vind het een zwaktebod als je als land een coach moet halen uit het buiteland, omdat je schijnbaar geen fatsoenlijke coach kan vinden in je eigen land. Je kan toch ook geen spelers zonder Nederlands paspoort in een Nederlands nationaal elftal laten spelen?

9 april 2021 om 20:38

@puntnaarachter Ik heb ook liever een Nederlandse coach maar hoevaak moeten we nog toekijken terwijl ze niet de beste spelers selecteren? Er is teveel vriendjes politiek en een kliekje daar bij de Knvb, het is ook de reden waarom Louis niet de bondscoach is, verreweg de beste optie die we hebben op dit moment. Van Basten deed het niet eens zo slecht maar die kon niet goed overweg met veel top spelers en voelde ze ook geen uitleg verschuldigd en zo is er altijd wel wat.

9 april 2021 om 20:45

Omdat het dus een vreemde regel zonder precedent is. Kan ik net zo goed zeggen “alleen maar mensen met ‘van’ in hun achternaam in het Nederlands elftal”. Uiteraard is dat een overdrijving, maar dat zou een even random regel zijn.

9 april 2021 om 20:49

Maar ik geef toch gewoon mijn mening? Als jij vindt dat alleen meer mensen met 'van' in hun achternaam in het Nederlands elftal mogen spelen, dan is dat toch je goed recht? Zou het dan wel gek vinden als je zou beamen dat er iemand in het Nederlands elftal moet spelen die dus geen 'van' in zijn achternaam heeft zitten. En dat bedoelde ik dus. Ergens moet toch een regel beginnen? Als alles op precedent wordt getoetst dan blijf je uiteindelijk altijd bij hetzelfde.

Nee Valentijn, als je zn schoonzoon bent en amper wat laat zien dan ga je hoe dan ook naar het EK.

Ongelooflijk, dat wij een van de weinige landen zijn die niet de beste spelers oproepen maar pleitten om de selectie tevreden te houden. Dan heb ik het uiteraard over babel etc.

Spelers die niet of amper spelen moeten gewoon niet mee, geef daarmee maar een signaal af en laat de knvb dat ondersteunen. Dan maar met iets mindere goden naar het EK. Uiteindelijk hopen dat dat van invloed gaat zijn op de club keuzes die ze gaan makenen kiezen voor een club waar ze werkelijk aan spelen komen.

Ik geloof niet dat het een Ajaxvoorkeur is wat F. de Boer kiest want als we gewoon eerlijk zijn dan is en blijft Ajax de hofleverancier van Oranje. Het grootste probleem van F. de Boer is toch het vasthouden aan bepaalde ervaren spelers (babel) en spelers wie bij grote clubs voetballen ookal staan ze dan nooit in de basis (bergwijn, Donny vd Beek). Iedere bondscoach kiest natuurlijk weer anders, de ene kiest voor spelers wie op dat moment in vorm zijn en de ander juist weer voor vastigheid. Ik vind niet dat je spelers als Babel, Bergwijn of Donny vd Beek nog moet oproepen om bekende redenen. Je hebt spelers als Weghorst of El Ghazi wie op dit moment goed spelen voor hun club, misschien wel beter dan ooit, dan vind ik gewoon dat je verplicht bent om dat soort spelers op te roepen ipv spelers wie duidelijk wekelijks op de bank zitten en totaal geen wedstrijdritme hebben. Je wilt toch wedstrijden winnen? Dat doe je nog altijd met spelers wie wedstrijdritme hebben en in vorm zijn.

Wat kan die Valentijn Driessen toch een onzin verkopen! Donny vd beek is met een deel anderen de toekomst van oranje. En door 1 moeilijk jaar, moet Frank de boer hem laten vallen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

75 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 16 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘De perschef vroeg zich af of ze De Ligt niet moesten beschermen’

Juventus mag dit seizoen dan nagenoeg naast alle prijzen grijpen, Matthijs de Ligt is een van de weinig lichtpuntjes in het elftal van trainer Andrea Pirlo. De jonge verdediger houdt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren