Advocaat: ‘Als hij linksbuiten staat op de training, wordt zijn gezicht minder’

Vrijdag, 9 april 2021 om 15:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:04

De kans is zeer klein dat Ridgeciano Haps dit seizoen nog als linksbuiten gaat worden ingezet door Dick Advocaat, zo liet de trainer van Feyenoord vrijdagmiddag tijdens de persconferentie weten in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht. Haps ondervindt op de linksbackpositie hevige concurrentie van Tyrell Malacia en werd daarom door Advocaat dit seizoen op de linksbuitenpositie geprobeerd. Daar voelt de linkspoot zelf weinig voor.

Het is een luxepositie waar Advocaat mee te kampen heeft. De coach zei na afloop van het Europa League-duel tegen CSKA Moskou, waarin Haps trefzeker was, dat hij en Malacia best in het Nederlands elftal zouden passen. "En dat meen ik ook", kwam Advocaat vrijdag nog even terug op die eerder gedane uitspraak. "Alleen doet Malacia het uitstekend als linksback op dit moment. Dan is het moeilijk om te zeggen: wisselen maar." Haps moet momenteel genoegen nemen met een rol als reservespeler en wordt slechts sporadisch binnen de lijnen gebracht door Advocaat.

"Daar heb ik wel problemen mee", gaat de oefenmeester verder. "Omdat die jongen zelf waarschijnlijk ook graag wil spelen. Maar wel als linksback. Ik zie op de training, als ik hem linksbuiten zet, dat zijn gezicht minder wordt. Maar wat ik eerder gezegd heb, als ik bij een andere club zou zitten, zou ik Haps altijd halen voor het geld waar je hem waarschijnlijk voor kunt ophalen. Hij is een uitstekende linksback." Tegen Fortuna Sittard (2-0 winst) en FC Emmen (1-1) bleef Haps de volledige wedstrijd op de bank. Tegen PSV kwam hij twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Luis Sinisterra.

Op de vraag of Haps het zelf nog ziet zitten om als linksbuiten te fungeren, is Advocaat vrij stellig. "Ik heb het idee van niet. Dat is de realiteit. Ik denk dat hij wel als linksbuiten kan spelen. Of ik vroeger rechtshalf of linkshalf speelde, ik wilde wel graag spelen, laat ik het zo zeggen. Dat was de keuze natuurlijk meestal niet, want ik speelde gewoon", lacht Advocaat, die de laatste weken op de linksbuitenpositie de voorkeur geeft aan Sinisterra. Vorige week ontbrak de aanvaller vanwege een positieve coronatest.

Het is nog maar de vraag of Advocaat zondag tegen Utrecht wel een beroep kan doen op de Colombiaan. "Hij heeft vandaag (vrijdag, red.) weer meegetraind na negen dagen niks gedaan te hebben, dus ik weet niet of ik daar iets aan heb. Ik heb op de training niet de Sinisterra gezien die ik ken. Dat hoop je dan wel, maar die heeft er toch wel wat problemen mee gehad. Het is een jongen van 21 jaar, dus we moeten per dag bekijken hoe zich dat ontwikkelt. Normaal gesproken moet hij daar snel beter van worden."


Poll

Waar vind jij Ridgeciano Haps beter renderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door drumsgoon)

Hij deed het 1 of 2 wedstrijdjes prima daar, maar tis toch behelpen. Ik hoop echt dat hij Linssen daar neer gaat zetten en met een spits gaat spelen. Haps is leuk als je een rechtsback heb die heel hoog speelt. Maar voor de rest is gewoon een pure verdediger die voorin weinig waarde heeft. Wel als opkomende back om gaten te trekken.

9 april 2021 om 17:11

Gewoon Sinisterra weer op links. Linssen naar de bank

9 april 2021 om 17:26

En Haps in de spits?

9 april 2021 om 18:05

Bozenik, als Linssen en Diemers 10-15 wedstrijden mogen aanmodderen moet hij ook een serieuze kans krijgen

Ach met Advocaat ben ik al blij dat hij ze niet allebei tegelijk als linksback opstelt.

Maar lieve Dick. We hebben ook daadwerkelijk meerdere linkbuitens. Gratis tip!

Ook gewoon pijnlijk dat een aantal keer met gelijke stand Haps erin kwam voor Sinisterra. Veelzeggend was ook dat Advocaat vorig week boos werd op een journalist die zei, van de laatste 6 wedstrijden maar 1 gewonnen, toen Dick aangaf dat er maar 1x verloren is. Advocaat speelt om niet te verliezen en niet om te winnen. Maar goed kritiek op Advocaat mag niet dus laat ik maar positief afsluiten dat we mooi op koers liggen voor play offs.

9 april 2021 om 17:33

Zou iemand Dick in 1995 hebben ingelicht dat we vanaf dat moment 3 punten voor een overwinning zouden krijgen?

9 april 2021 om 15:20

Daar is hij veel te wild voor. Geen overzicht, geen sterke passing, geen gevoel voor de combinatie

9 april 2021 om 15:48

Haps op 6 is misschien wel het allerdomste wat je kan doen als ik eerlijk ben. Haps in de as is vragen om problemen, hij zou 100% fungeren als linksback, 75% als linksbuiten en 30% aan de rechterkant voor de rest niet mee gaan uitproberen.

Haps is vooralsnog gewoon een betere back dan Malacia en was naast Berghuis en Senesi een tijd lang de beste man dit seizoen. Malacia heeft hem prima vervangen, maar stel Haps gewoon weer op. Zet hem in de etalage op zijn natuurlijke positie, dan kun je er in de zomer aan verdienen en dán verder met Malacia

9 april 2021 om 15:24

Ik vind Malacia gewoon erg sterk spelen. Er is geen enkele reden om die te vervangen. Gaan die laatste 6(?) wedstrijden echt iets doen voor de marktwaarde van Haps? Dat lijkt me sterk

9 april 2021 om 16:03

Ik vind Malacia ook sterk spelen, maar Haps vond ik eerder dit seizoen een steunpilaar. Scoorde zelfs belangrijke goals. Die laatste paar wedstrijden zullen inderdaad het verschil niet maken, maar ik had graag gezien dat Haps er eerder al in was gezet. Malacia is kapitaal, maar Haps is dat ook en dat is iemand aan wie je op korte termijn kunt verdienen, waarna je moeiteloos over kunt gaan op Malacia. Dan heb je profijt van beiden

9 april 2021 om 16:22

@bobiku wat zou een Haps moeten kopen? Was eerst potentiele Oranje speler maar helaas te vaak blessures.

9 april 2021 om 16:58

Wat hij zou moeten kosten of wie hem zou moeten kopen? Ik vind Haps wel een speler van tussen de 5- en 10 miljoen. Er was eerder sprake van clubs als Southampton, maar ook Atalanta. Zo'n terriër op linksback is altijd wel gewild

9 april 2021 om 17:35

Momenteel zou ik 4 miljoen de max vinden voor een recent veelal geblesseerde niet-international die zn basisplaats heeft verloren aan een niet super-talent. Jammer hoe het kan verkeren.

Ik ben al lang blij dat Malacia niet geslachtofferd wordt voor Haps. Malacia, Geertruida, Bijlow, Senesi, Kokcu, Sinisterra zijn op dit moment de wat jongere spelers die enige waarde vertegenwoordigen. En wat hoop ik dat Slot op deze wijze verder gaat bouwen. Jongens als El Bouchataoui, Wehrmann, Antonucci, Balde, Hendriks, Azarkan en Hall moeten definitief aansluiten en veel speeltijd krijgen. Geen moeilijk gedoe met dure huurspelers als Pratto, Spajic of Til. Want daar ben ik echt vreselijk klaar mee! Tijd om echt eens wat waarde te creëeren en een goed signaal af te geven naar je jeugdopleiding qua kansen in Feyenoord 1.

9 april 2021 om 15:27

Probeer je niet te druk te maken, met alleen talent red je het niet

Ach wat een gezeur eigenlijk. Het zou toch zo moeten zijn dat de trainer bepaalt wie er speelt, en waar? (Van alle fitte en speelgerechtigden in de selectie). Als hij Haps als linksbuiten denkt nodig te hebben, dan moet hij hiervoor toch 100% geven? Daarbij snap ik wel dat keuzes maken soms lastig is, nu noemt Advocaat Malacia die een goed seizoen draait op de bank zetten, maar Sinisterra op de bank zetten is dan weer niet moeilijk? Ook een beetje een onzin argument dus. Volgens mij blijkt hieruit dat Advocaat niet alle regie heeft en spelers zelf dingen gaan bepalen. Nee, niet gek dat je team dan niet draait.

Terug naar AZ als opvolger Wijndal. Al komt wellicht ook Ouwejan terug uit verhuur.

Dom beleid. Als je Haps wilt verkopen en is ongeveer even goed, zet hem dan gewoon ongeveer de helft van de wedstrijden in de basis. Daarmee verdien je straks wat meer aan hem (en speel je hem uberhaupt in de kijker, ipv dat achterlijke linksbuiten gedoe). Malacia is zeker ook goed, maar die kan de komende seizoenen nog voldoende linksback spelen!

9 april 2021 om 16:26

@Drumsgoon "dom beleid" Maar wie zegt dat jouw voorstel ook niet dom beleid is? Nu ga je ontwikkeling van Malacia (deels) stagneren omdat je perse iemand wilt opstellen die je wilt verkopen. Hoeveel zou hij opleveren? 3 of 4 mil max? Malacia in potentie natuurlijk meer waard. Je kan beter nu je kaarten op Malacia zetten. Wil Haps spelen moet hij nog beter presteren. Malacia is natuurlijk de toekomst. Feyenoord heeft vaak fout gemaakt door voor korte termijn te kiezen wat jij ook voorstelt

Hier maakt Dickie toch wel een grote fout. Haps is veel beter linksback dan Malacia. Aanvallend is hij veel sterker en zijn snelheid komt zeker ook van te pas!

Malacia lekker laten staan. Positiever, meer spel-vreugde en mentaal sterker. Voetballend zelfde niveau ongeveer. Dus makkelijke keuze. Goed gedaan Dick. Laat ze maar lullen

Dan draai je het toch om Haps back en Malacia linksbuiten...🤪

Ik vind Malacia juist niet uitstekend de laatste weken. Komt echt geen enkele goede voorzet vanaf. Ik zou hem juist even wat rust gunnen en gewoon Haps opstellen. Dan kun je voor Haps ook nog wat miljoenen vangen na dit seizoen. En is Malacia weer helemaal fris. Een beetje concurrentie word hij alleen maar beter van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren