Ronald Koeman distantieert zich op persconferentie sterk van Jürgen Klopp

Vrijdag, 9 april 2021 om 14:48Dominic Mostert

Ronald Koeman is het niet eens met de uitspraken van Jürgen Klopp over het stadion waarin Real Madrid al maandenlang speelt. Na de wedstrijd tussen Real en Liverpool (3-1) van dinsdag in de Champions League voorspelde Klopp dat de Koninklijke het volgende week zwaar zal krijgen bij de return op Anfield, daar Liverpool wel een 'echt stadion' heeft. Vanwege een renovatie van het Santiago Bernabéu komt Real momenteel uit in Estadio Alfredo Di Stéfano, een klein stadion op het trainingscomplex.

"Het is een poging om een grote club als Real Madrid in diskrediet te brengen", reageert Koeman vrijdag op een vraag over de uitspraken van Klopp. Zaterdag gaat hij zelf met Barcelona op bezoek bij Real. Klopp zei dat het 'best wel vreemd' en 'echt moeilijk' was om in het kleine stadion te spelen en voegde eraan toe dat 'het er anders aan toe zal gaan' in de returnwedstrijd. Koeman distantieert zich van die uitspraken. "Real heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om het Santiago Bernabéu te verbouwen, nu er geen publiek aanwezig kan zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het grasveld prima zal zijn. Het is voor mij geen belangrijk onderwerp", geeft hij aan.

"Een Clásico is een wedstrijd op zich", blikt de Nederlander alvast vooruit. "Wij zijn goed in vorm en gaan voor de overwinning. Real Madrid heeft te veel kritiek gekregen: ze zitten nog in de Champions League en doen mee om de landstitel. Ik kan me niet vinden in de kritiek die er is geweest. Real Madrid heeft uitstekende spelers en het wordt een interessante wedstrijd." Real staat op de derde plek, met twee punten achterstand op Barcelona en drie punten op koploper Atlético Madrid. "Het resultaat van de wedstrijd is niet allesbepalend. Er zijn nog de nodige wedstrijden te gaan en alle clubs zullen nog obstakels tegenkomen. Maar het klopt wel dat het moraal van de winnaar een flinke boost krijgt", weet Koeman.

De oefenmeester krijgt tijdens de persconferentie ook de vraag wat hij van plan is met Frenkie de Jong. In de laatste drie competitieduels was hij opgesteld als centrale verdediger. "Het mooie aan Frenkie is dat hij op verschillende posities uit de voeten kan. Als hij centraal in de verdediging staat, kunnen we beter opbouwen. Maar hij heeft ook laten zien dat hij het strafschopgebied van de tegenstander kan bereiken", geeft Koeman aan. "Het belangrijkste is dat hij op beide posities van waarde is. Ik zal met de spelers moeten overleggen, maar hij is iemand die je op verschillende posities kunt neerzetten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Heel volwassen gereageerd door Koeman! Gaat niet mee in de media game. Gun het hem zo, dit seizoen! Al ben ik van mening dat deze wedstrijd wel alles bepalend is.

9 april 2021 om 15:05

Ik denk het niet barca moet nog tegen atletico. Als ze winnen van real maken ze wel heel veel kans met het moraal door winst. Maar het is zeker niet gespeeld en zal tot het laatste wedstrijd spannend worden in de liga

9 april 2021 om 15:26

Barcelona heeft nog een serie moeilijke wedstrijden. Bij winst is het 5 punten op Real maar ook dan is het nog niet gestreden. Ook belangrijk is wat Real doet in de CL. Gaan ze door, hebben ze weer 2 grote wedstrijden tegen hoogstwaarschijnlijk Chelsea en zullen ze in de competitie meer gaan rouleren met wellicht puntverlies als resultaat.

Genoeg scenarios dat een verschil kan maken mbt een kampioenschap.

9 april 2021 om 15:37

Klopt denk ook dat real uiteindelijk voor de ucl gaat als ze de mogelijkheid zien.

9 april 2021 om 17:30

Precies! Heel volwassen van Koeman, maar vooral echt heel irritant en kinderachtig van Klopp.. Van de charmante en grappige Klopp is helemaal niets meer over nu hij vaker verkiest dan wint, wat een afgrijselijke griezel zeg!

Knappe reactie van Koeman. Ik verwacht dat Pique zich wel zal forceren voor de Clasico en dat Frenkie op het midden plaatsneemt. Naast Pique zullen waarschijnlijk Lenglet en Mingueza of Araujo starten of?

9 april 2021 om 15:09

Ik hoop als Madridista met heel mijn hart dat Piqué gaat spelen. Wat is dat een ongelooflijk matige verdediger zeg. Zo traag, niet wendbaar, staat altijd op de verkeerde plek. Lijkt me heerlijk om hem tegen Vini te zien als hij z'n vorm een beetje vast weet te houden

9 april 2021 om 15:29

Dan ben je waarschijnlijk sinds 1 jaar een Madridista. Deze matige verdediger heeft tig clasicos gewonnen, Cl's, een EK en een WK. Stel je toch voor dat hij kon verdedigen. Ik hoop dat hij niet speelt omdat hij net terugkomt. Ik zou Mingueza en Araujo opstellen om hun snelheid. Op het middenveld zie ik het liefst Frenkie met Busquets en Pedri en voorin Messi en Dembele. Zoals tegen Sevilla.

9 april 2021 om 15:46

Die 3-5-2 is ook mijn favoriet. Denk dat Barca anders ook tekort komt op het middenveld.

9 april 2021 om 15:49

Ik kijk al een decennium ongeveer elke wedstrijd van Real en daarnaast ook regelmatig potten van Barca. Het heeft me altijd verbaasd dat Piqué gezien werd als goede verdediger. Hij werd door elke snelle wendbare aanvaller volledig dronken gespeeld. Zelfs in de jaren dat Barca de Clasico's domineerde (toch duidelijk al een stuk langer dan 1 jaar geleden) had je als Madridista nog wat om naar uit te kijken omdat je wist dat Piqué minimaal één keer op z'n buik op de grond zou liggen nadat hij weer dol was gedraaid door Ronaldo

9 april 2021 om 16:02

@verbeteraar

Onzin, Ronaldo zat namelijk van 2009 - 2016 in Alves' zak als die meedeed. Daarnaast heeft Piqué echt meerdere wereldpartijen gespeeld in de Clasico, enkele jaren geleden in de 0-3 overwinning was hij de allerbeste op het veld ondanks dat Suarez en Messi scoorden.

9 april 2021 om 16:15

Inderdaad. Pique speelde toen ijzersterk. Hij was toen echt Piquenbauer. Verdedigend was hij inderdaad in staat om Ronaldo in toom te houden. Ronaldo ging pas in een latere periode scoren in de clasicos. Pique hield ook Ramos uit het centrum bij Spanje samen met Puyol. Ramos was op het WK de rechtsback.

9 april 2021 om 16:30

Ja dat was niet omdat Pique beter was centraal imo. Ramos is altijd de superieure verdediger geweest naar mijn mening. Dat was gewoon omdat Ramos destijds eigenlijk nog een rechtsback was en Spanje daar verder enkel Arbeloa had. Als je dan moet kiezen tussen Arbeloa op rechts en Ramos centraal of centraal een beetje een kwaliteitsdrop hebben met Pique maar Arbeloa uit je basiself krijgen dan is de keuze snel gemaakt lijkt me? Daarnaast is het ook wel lekker als je centrale duo dag in dag uit met elkaar samen speelt en elkaar door en door kent. Ook al is een van die twee spelers minder goed dan een concurrent gaan alsnog veel coaches voor dat scenario kiezen. Dat vind ik dus eigenlijk niet zo'n sterk argument. Puur defensief heb ik Pique altijd ronduit matig gevonden daarnaast is hij zo snel en zo wendbaar als een olietanker. Dat gezegd zijnde is hij positioneel ijzersterk, heel goed in de opbouw en lang en kopsterk wat zwaar doorweegt in een klein elftal als dat van Barca, vroeger nog meer dan nu. Dat alles maakt hem gewoon een uitstekende verdediger voor Barca mits hij een snellere, of op zijn minst defensief sterkere speler naast zich heeft. Dan heb je een uitstekende duo waarin Pique kan excelleren. Vandaar dat Pique de laatste jaren zo zwak is vind ik. Ze hebben Lenglet naast hem gezet en dat werkt gewoon niet. Die is defensief bijna even zwak en is even traag maar dan zonder al die kwaliteiten die Pique zelf wel heeft. Pique is niet slechter geworden dan 10 jaar geleden, ze spelen hem niet meer op zijn sterktes uit en zijn zwaktes worden pijnlijk blootgelegd zo. Een 3-5-2 kan daarin overigens wel helpen, als hij Mingueza en Araujo naast zich heeft en hij centraal staat kan hij op hun snelheid en doordekken vertrouwen en zelf zijn uitstekende positionering gebruiken om steeds in rugdekking te komen staan. Gewoon proberen uit 1 op 1 situaties met wendbare jongens te blijven

9 april 2021 om 16:56

Volgens deze redenatie was Nesta de betere verdediger omdat Maldini een langere periode op linksback speelde...

9 april 2021 om 16:58

Ik ben het qua verdedigen niet met je eens. Juist door zijn positioneren pakt hij zo weinig kaarten. Naast el Jefecito was hij ook ijzersterk. Ik denk overigens dat Lenglet sowieso speelt. Koeman wil een linksbenige speler in het centrum hebben.

9 april 2021 om 17:43

Nesta was een betere centrale verdediger inderdaad. Pique en Ramos vullen elkaar aan. Ramos heeft de brute force, Pique de hersenen.

9 april 2021 om 19:26

Dat vind ik wel heel frappant. Ramos is ook qua positionering absoluut niet minder dan Pique.hij positioneert zich anders (speelt oa meer voorwaarts dan achterwaarts) maar dat is omdat hij andere kwaliteiten heeft. Daarnaast is hij ook de man die zowel bij Madrid als bij Spanje iedereen om hem heen stuurt. Kijk wat een sukkelaar Varane wordt zonder papa Ramos

9 april 2021 om 19:27

Ik hoop vurig op Umtiti en Lenglet, maar dat zal wel niet gebeuren helaas.

9 april 2021 om 22:40

Hij corrigeert toch vaak met een ovetreding?

9 april 2021 om 15:58

Er zal waarschijnlijk een 3-5-2 gespeeld gaan worden, met Pique - Frenkie - Lenglet achterin. Dest en Alba op de vleugels en Pedri/busquets centraal. Voorin Dembele en Leo, wordt interessant om te zien hoe Real daar mee om gaat.

9 april 2021 om 16:04

@viscaa

Ik verwacht dat Zidane Casemiro zal opofferen als Messi's schaduw en dat de centrale verdedigers in zone zullen verdedigen op Dembele.

9 april 2021 om 16:13

Wie plaats je dan nog op het middenveld? Of stel je Griezmann mee op? Je mag gerust met elf spelen

9 april 2021 om 16:17

Dat verwacht ik inderdaad ook. In dat geval is het zaak om veelal via Alba op links aan te vallen en proberen met steekpasses in de ruimte Dembele weg te sturen. Mendy op links tegenover Dest wordt een lastige zaak. Qua snelheid zijn ze gelijkwaardig en ik denk dat Dest zijn handen vol gaat krijgen aan de tandem Vinicius/mendy.

9 april 2021 om 16:18

@concha, haha nu je het zegt..... ook met 10 man winnen we van Real denk ik

9 april 2021 om 16:18

Pique en Lenglet samen? Ik hoop het wel. Al denk ik dat veel Barca-fans zullen hopen dat Mingueza en Araujo starten en eventueel een van die twee als derde man

9 april 2021 om 16:34

Ik denk dat Pique mogelijk wel start (op basis van ervaring en hij waarschijnlijk heel graag wilt spelen), maar niet samen met Araujo. Dat zijn dan toch 2 spelers zonder ritme wat iets te veel is denk ik. Dus zal het wel Lenglet met Pique zijn.

9 april 2021 om 16:39

goed punt. Dan hoop ik van harte dat Vini start. Niet dat hij opeens onze reddende engel is oid, maar hij heeft wel getoond dat hij met zijn snelheid, wendbaarheid en doorzettingsvermogen een defensie bestaande uit Lenglet en Pique het leven zuur kan maken. Zelfs al leiden die acties zelf nergens toe put hij ze alsnog uit en draait hij hen dol zodat iemand anders dan maar een rebound bal erin kan frommelen. Hoeft niet mooi te zijn

Koeman laat zien een echte grote trainer te zijn.
Parkeert vragen waarin journalisten iets negatiefs willen.
Koeman heeft ook nog eens veel respect voor spelers en tegenstanders en zet gewoon iets goeds neer.

9 april 2021 om 15:23

Koeman respect voor spelers? Vraag dat Duitser Olaf Thon maar...

9 april 2021 om 15:42

@voetbalfreak Tja mensen kunnen niet veranderen. Koeman laat zien dat hij veel geleerd heeft en een volwassen trainer is geworden.
Barca was als dood opgeschreven heeft hij aardig aan de praat gekregen.

Verliezen doet altijd iets met je maar doet dat de laatste jaren meer dan prima.

9 april 2021 om 15:28

Meen je dit nou? Ik vind hem wat dat betreft vergelijkbaar met Klopp. Als het goed gaat is Koeman een prettige trainer, maar gaat het slecht dan heeft Koeman voor alles een excuus en is het een echte brombeer. Wat dat dat kunnen ze veel leren van Guardiola en Zidane.

9 april 2021 om 15:41

Precies hij wilt nu wat goodwill kweken omdat ze in een goede fase zitten. Had je hem eens aan het begin van het seizoen moeten horen. En dan met name na de eerste classico. Altijd was het de scheidsrechter en/of de VAR. Het is echt opmerkelijk dat hij daarvoor ook nooit een schorsing of iets heeft gehad want het ging echt heel ver en hij flikte het gewoon meerdere malen. Heel opmerkelijk ook hoe oorverdovend stil het was na de laatste wedstrijd tegen Valladolid toen men de scheids/VAR duidelijk mee had. Maar goed als barca morgen de classico verliest kan ik je verzekeren dat je weer een hele andere Koeman gaat zien dan op deze persconferentie.

9 april 2021 om 16:02

@vinnzidane, ach weet je, zo is iedereen in het voetbal toch? Als het fout gaat is het altijd een ander zijn schuld, als het goed gaat schreeuw je het van de daken en ben je een gentleman. Neem Klopp als voorbeeld, maar ook Mourinho, Pep, Schmidt, Ancelotti, Sarri, Allegri, Tuchel... zo kan ik wel even door gaan.

Ik vind dit een nette reactie van Koeman, waar respect voor Real Madrid uit spreekt. Dat moeten we koesteren. Ondanks dat het aartsrivalen zijn, zijn het gewoon 2 geweldige clubs met een prachtige historie. Daar moet je gewoon vanuit beide kanten respect voor hebben.

9 april 2021 om 19:30

In je lijstje noem je één persoon niet Viscaa: Zidane

9 april 2021 om 16:20

Haha ja dat is Klopp ook wanneer het hem voor de wind gaat. Koeman was de grootste huiltrien in Spanje van september tot december. Een grote trainer... Jeetje. Alles heeft eraan moeten geloven in de persconferenties van Koeman in de eerste helft van het seizoen. Het veld, de tegenstander, La Liga, de scheids, de grens, de var, zijn eigen verdedigers...

9 april 2021 om 16:59

Koeman heeft zijn eigen spelers altijd verdedigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

334 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman reageert op persconferentie op twijfels over aanblijven

Ronald Koeman heeft maandagochtend gereageerd op de twijfels die volgens de Catalaanse krant L'Esportiu heersen binnen een deel van het bestuur van Barcelona over zijn aanblijven. De keuzeheer neemt dinsdag na...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren