LaLiga concludeert: geen bewijs van racistische uitlatingen Cala

Vrijdag, 9 april 2021 om 12:03Dominic Mostert • Laatste update: 22:02

LaLiga heeft geen bewijs kunnen vinden van racistische uitingen van Juan Cala richting Mouctar Diakhaby. De organisator van de hoogste competitie van Spanje heeft al het beschikbare bewijsmateriaal bestudeerd, maar kan niet concluderen dat Cala zich schuldig maakte aan racisme tijdens de wedstrijd tussen Cádiz en Valencia (2-1) van zondagavond.

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia in LaLiga werd zondagavond na een halfuur stilgelegd, nadat de verdediger bij zijn ploeggenoten had aangegeven dat hij racistisch was bejegend. Cala zou negro de mierda hebben geroepen, wat grofweg vertaald kan worden als 'strontneger'. Inmiddels is een geluidsopname opgedoken waarin de uitspraak te horen is, maar LaLiga-voorzitter Javier Tebas zei eerder deze week al dat Cala niet degene is die daarop te horen is. Hij gaf aan dat er 'een verslag komt van wat Cala heeft gezegd en een ander verslag van alles wat is gezegd', waarmee hij de indruk wekte dat de hoorbare uitspraak negro de mierda mogelijk door iemand anders is gedaan.

De spelers van Valencia besloten na het incident van het veld te stappen en zochten samen met de geëmotioneerde Diakhaby de kleedkamer op. De verdediger wilde wel dat zijn ploeggenoten de wedstrijd afmaakten, maar verscheen zelf niet meer op het veld. Hij publiceerde dinsdagochtend een korte video op Twitter waarin hij beweerde voor negro de mierda te zijn uitgescholden, maar later die ochtend ontkende Cala de aantijging in een persconferentie. Hij zei dat er 'geen racisme in het Spaanse voetbal' is, dat 'alles wat nu plaatsvindt, pure demagogie is' en dreigde met gerechtelijke stappen tegen Valencia, dat vervolgens een statement publiceerde met de titel: 'JUAN CALA, WE GELOVEN JE NIET'.

LaLiga heeft niet alleen al het beeld- en geluidsmateriaal onder de loep genomen, maar schakelde ook een bedrijf in dat is gespecialiseerd in liplezen. Volgens dat bedrijf is niet vast te stellen dat Cala racistische uitlatingen deed. Hij zou dingen hebben gezegd als 'shit', 'laat me met rust' en 'sorry, niet boos worden', maar racisme kon niet worden aangetoond. De betrokken clubs en de relevante autoriteiten in Spanje hebben het verslag van LaLiga opgestuurd gekregen. De competitieorganisator benadrukt in het statement 'racisme in al zijn vormen' te veroordelen en te blijven vechten tegen iedere vorm ervan. Het lijkt er evenwel op dat Cala vrijuit gaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door sirius)

Ondertussen is de beste man al door iedereen aan de schandpaal genageld en dan blijkt hij de stem niet te zijn...

Blijft overigens de reactie van Diakhaby staan. Die wordt ook niet zomaar boos zou je zeggen.

9 april 2021 om 12:10

Er was toch geluidsmateriaal van de uitspraak? Blijkt dus niet van Cala te zijn... Maar waarom zei Diakhaby dan dat Cala dat gezegd heeft? Blijft een vaag verhaal hoor.

9 april 2021 om 12:15

Precies, dacht ook dat er iets op tape stond. Maar gelukkig weten we nu dat racisme in het Spaanse voetbal niet bestaat, want Cala is onschuldig..........

9 april 2021 om 12:18

Ik geloof best dat Diakhaby iets gehoord heeft wat racistisch van aard is. Ik kan mij niet voorstellen dat hij zo reageert en dat hij dit acteert. Er is blijkbaar een fragment dat iemand Strontn roept. Maar van wie komt dat dan af? Blijft inderdaad een vreemd verhaal.

9 april 2021 om 12:19

@samcro, Lijkt wel of je boos bent dat het niet bewezen is en dat we niemand aan de schandpaal kunnen nagelen. Als hij het heeft geroepen, straffen voor het leven. Maar laten we wel voorzichtig zijn met iemand beschuldigen van iets waar hij klaarblijkelijk niets mee te maken heeft en zoeken naar de echte dader.

9 april 2021 om 12:20

Wat is dit nou voor opmerking. Deze jongen heeft gewoon van zich afgebeten omdat hem racisme werr verweten. Als hij dat niet heeft gedaan heeft zou ik ook pislink zijn geworden.

9 april 2021 om 12:21

Dr. Mario, ik zoek niets, ik refereer naar zijn uitspraken dat volgens hem geen racisme bestaat in het Spaanse voetbal.

9 april 2021 om 12:23

Dit is dus ook het grote probleem. De meeste mensen hebben de zogenaamde dader al veroordeeld en die laten zich echt niet afremmen door bijkomstigheden zoals een onderzoek of bewijs.. Zouden ze snappen dat het naar Cala blijven wijzen ervoor kan zorgen dat de echte dader vrijuit gaat.. Hopelijk komen we er nog achter wie het echt heeft gezegd, lijkt me ook voor Cala de enige manier om nog een beetje gezuiverd te worden.

9 april 2021 om 12:27

Dat is dus mijn punt, ik hoef Cala niet verder te bestempelen of beschuldigen, maar hij zegt dat racisme in het Spaanse voetbal niet bestaat maar er is dus wel geluidsmateriaal alleen is Cala niet degene die daar te horen is. Een supporter kan het ook niet geweest zijn, ergo...racisme bestaat wel in het Spaanse voetbal en Cala sprak dus onzin.

9 april 2021 om 12:28

Wat heeft dat precies met deze vrijspraak te maken? Je lijkt te willen suggereren dat hij schuldig is aan racisme omdat hij iets vreselijk doms roept, ondanks dat blijkbaar het tegendeel is bewezen. Dat hij racisme ontkent maakt hem hersenloos, geen racist.

9 april 2021 om 12:29

Dr.mario - Nou nou, straffen lijkt me logisch, maar voor het leven is ook weer wat overdreven, niet?

9 april 2021 om 12:31

@Dr. Mario Het tegendeel bewezen? Er is niks bewezen. Ze zijn met een gare liplezer gekomen als bewijs. Dat is geen deskundige of iets dergelijks. Gewoon iemand die zijn beroep uitoefent en gewoon aangeeft dat je het niet kan aflezen. Met andere woorden: er wordt niet expliciet gesuggereerd dat hij de racistische opmerkingen niet heeft gemaakt, slechts dat het niet kon worden vastgesteld. Maar goed, Valencia gaat zonaar van het veld omdat die beste man ‘shit’ zei.

9 april 2021 om 12:31

Mwa, wellicht. Straf hem een jaar bij de eerste overtreding. Mocht het daarna nog een keer gebeuren gaat hij maar lekker iets anders doen. De Fifa en de Uefa hebben hun mond vol over gelijkwaardigheid, maar bewijzen dit nooit wanneer het er echt op aankomt.

9 april 2021 om 12:32

@evangalista,

In Spanje ben je ook gewoon onschuldig tot het tegendeel is bewezen. De beste man hoeft dus geen tegenbewijs te leveren, op het moment is hij immers nog onschuldig.

9 april 2021 om 12:33

Dr Mario, waar zie je mij Cala voor racist uitmaken? Wil je aub niet voor mij bepalen wat ik bedoel?

9 april 2021 om 12:38

Ik zeg '' lijkt te willen suggereren '' ik zeg precies nergens dat je dat bedoeld. Begrijpend lezen, makker. Begrijpend lezen.

9 april 2021 om 12:42

'lijkt te willen suggereren', dus je baseert het vooral op een hoop uit de lucht gegrepen aannames. Maar ondertussen wek je de indruk dat ik iemand vals beschuldig van racist zijn. Hou dat in het vervolg lekker voor jezelf, hoef ik niet extra na te denken wat jij nou precies bedoelt met je halfbakken opmerkingen. Vriendelijk bedankt en fijne dag.

9 april 2021 om 12:46

Laten we deze zinloze discussie lekker laten. Hetzelfde. Geniet van je weekend.

9 april 2021 om 13:26

@evangelista, hij hoeft niets te bewijzen als je hem niet kan beschuldigen. Daarnaast is niet alleen de liplezer aangehaald maar ook gewoon alle geluidsfragmenten. Maar jij hebt hem ook al veroordeeld.

Wat vinden we racisme erg en terecht maar oh was zijn we makkelijk met mensen te beschuldigen zonder enig bewijs. En als naderhand blijkt dat er niets concreets als bewijs ligt gaan we dit toch nog proberen te gebruiken op wat voor manier dan ook. Iemand racistisch bejegenen is net zo erg als iemand er van beschuildigen zonder het zeker te weten.

9 april 2021 om 14:08

@dr.mario - En hoe lang moet je iemand straffen die de ander z'n moeder erbij betrekt? Hoe lang ga je iemand bestraffen die een ander beledigt voor een 'te grote' neus (bij wijze van spreken)? We hebben namelijk allemaal dit seizoen kunnen zien dat voetballers hun frustratie jegens een ander niet onder stoelen of banken schuiven. Dan moet je alles aanpakken en dan blijf je bezig. Een schorsing van 5 of 6 wedstrijden moet genoeg zijn bij het eerste vergrijp als het racisme betreft. Natuurlijk moet je racisme niet kleiner maken dan het is, maar dat geldt ook voor de tegenpool. Het groter maken dan het is gaat ook niets of niemand helpen. We zijn tegenwoordig echt enorm aan het overcompenseren, zo erg zelfs dat we nu al twee keer een voetballer publiekelijk aan de schandpaal genageld hebben, terwijl blijkt dat die persoon het wellicht helemaal niet gedaan heeft. Dat zie ik alleen maar erger worden.

9 april 2021 om 14:24

Het is simpel. Of het was Cala gewoon, of hij verdedigd een ploeggenoot (wat ook erg is!) want ik bedoel, je hoort het toch duidelijk in dat audio fragment! Zal het kunnen zijn dat Cala niet wist wie het gezegd heeft? Maar spelers hebben het toch gehoord? La Liga zal natuurlijk afstand willen nemen van racisme want er is geen racisme in het Spaanse voetbal toch? Ahhah lachwekkend dit! Ergens zag ik dit wel aankomen. Je hoort duidelijk dat iemand het gezegd heeft, maar je hebt geen beelden dus je kan moeilijk zeggen wie het was.. dus om die reden loopt de dader gewoon vrij. Wat een shitty system.

9 april 2021 om 14:33

@blink oh jij wil dus mensen aan de schandpaal nagelen die misschien wel onschuldig zijn? Ja nee dat zal niet polarisatie opwekken ofzo...

9 april 2021 om 14:36

@blink 182 Even een vraagje, want ik kan het niet vinden: waar heb jij dat audiofragment kunnen vinden?

9 april 2021 om 14:42

Staat in de tekst, helemaal onderin.

9 april 2021 om 14:49

@blink182Er staat duidelijk dat uit al het beeld- en geluidsmateriaal en na een liplezen geraadpleegd te hebben geen bewijs voor racistische uitlatingen is gevonden. Desondanks plaats jij deze tekst. Onbegrijpelijk. Maar je gaat wel vaker de fout in het als van de week toen je ongegrond de stelling poneerde dat ouderen racistischer zijn dan jongeren. Je houdt er vreemde ideeën op na

9 april 2021 om 14:51

@fctWaar lees je dat in de tekst? La liga kan dit echt wel beter hebben opgelost. Feit: je weet dat iemand het gezegd heeft. Feit: je weet niet wie het gezegd heeft.Waarom schorst La Liga Cadiz niet gewoon? Of geldboete of iets? Want er is genoeg bewijzen om de club te schorsen. (Dit is maar een voorbeeld). Kan het zo zijn dat La Liga racisme niet al te serieus [email protected] je diakhaby zegt dat iemand hmm negro de mierda heeft genoemt. Dagen later komt er een audio fragment naar buiten waar iedereen dat duidelijk kan horen (ook spaanse praatprogramma’s die ik dagelijks volg). En een liplezer ingesteld door La Liga kan het niet bewijzen. Makes sense ja. Ik wil wel de beelden zien, want ik neem aan dat de liplezers beelden hebben bestudeerd. Of hoor jij het woord sorry (perdoname of disculpame) in dat audio fragment?

9 april 2021 om 14:56

Ik lees dat in jou tekst. Dat je het een shit systeem vind want het kan niet bewezen worden dat Cala dat of iemand anders uitspraken gedaan heeft. Gelukkig gaan we geen mensen veroordelen op basis van verdenking

9 april 2021 om 15:02

@sirius: dat maakt deze kwestie juist zo enorm lastig!

Racisme moet inderdaad geweerd worden, maar er wordt zoveel geroepen. Terminale ziektes, het oudste beroep van de wereld die vele moeders nog uitoefenen, enzovoort. Waar trek je de grens, zonder de aanpak van racisme tekort te doen?

Zoals nu ook: Cala blijkt niets gezegd te hebben, maar is publiekelijk al veroordeeld. Dit zijn hele delicate kwesties vanuit 2 zijden bezien.
Natuurlijk wil je racistische uitspraken aanpakken, maar je kunt ook niet zomaar mensen beschuldigen als je iets gehoord hebt.

9 april 2021 om 15:02

blink182 Je ontketent een soort heksenjacht. Duidelijk staat er dat er geen bewijs is gevonden, maar toch wil je iemand aan de schandpaal nagelen. Het zou evengoed een ballenjongen geweest kunnen zijn, als het al gezegd is.

9 april 2021 om 15:16

Okay dus je accepteer nu dat iemand het gezegd heeft, prima vooruitgang. En ik citeer nogmaals een reactie in me vorige post:” Zal het kunnen zijn dat Cala niet wist wie het gezegd heeft?”. Kan goed mogelijk. Maar als La Liga zijnde kan je dit niet zomaar van tafel vegen: “oh cala heeft het niet gezegd dus we gaan lekker verder met onze leven”. Nee dat hoort niet. Als je beelden van de andere spelers ter beschikking hebt, ga die dan ook lekker bestuderen, oa ballenjongen, die wssn een stem van een volwassen man heeft .

9 april 2021 om 15:27

Om een straf uit te delen heb je iemand nodig die iets fout heeft gedaan en moet je zeker weten of die dat ook gedaan heeft. Anders moet je niet straffen. Als je maar lukraak iemand de kop van jut benoemd ontstaan er ook onrecht.

9 april 2021 om 15:59

@blink182 Was jij niet degene die riep dat onderzoek niet nodig was want er is bewijs in de vorm van een audio fragment en laten we Cala door de Spaanse bond, uefa en fifa levenslang schorsen? Of was dat een andere blink182?

9 april 2021 om 16:50

Snap je de context niet? Het maakt toch geen freak uit? Degene die het zei moet levenslang geschorst worden en klaar! Daar ging het om. Als het niet Cala is dan een van zn medespelers... laat La Liga de andere beelden/momenten ookMaar bestuderen. WaaromDoen ze dit niet? Deze vraag wil niemand beantwoorden natuurlijk. Lekker makkelijk. We vinden het wel goed zo he...

9 april 2021 om 17:03

@thamike,

Ik ben razend benieuwd, wat voor geluidsfragmenten? Waar zijn die en van wie precies? Geluidsfragmenten van Cala? Ben ik echt zeker benieuwd naar. Ik vind het sowieso frappant, wat voor geluidsopnames er mogelijk zouden zijn. Er is precies niks, dat is het hele punt, geen geluidsopname van wat hij heeft gezegd.

9 april 2021 om 17:20

@blink182 Je zei letterlijk dat Cala levenslang geschorst moest worden en dat er geen onderzoek naar de geluidsopname gedaan moest worden want dit was genoeg bewijs en nu kom je met een slap verhaal over context.

9 april 2021 om 17:34

De hele club schorsen omdat iemand misschien een racistische opmerking heeft gemaakt..dat gaat wel erg ver. Je kunt alleen straffen en schorsen als je bewijs hebt wie het gedaan heeft. En dan schors je niet de hele club, dan schors je die speler.

9 april 2021 om 17:39

Als jij iemand levenslang (wat ik overdreven vind) wil schorsen is het donders belangrijk dat je weet wie wat gedaan heeft. Dan kun je niet zomaar: "oh hij niet? Dan hij!" zeggen. Zoals Ramon ook aan geeft wou je al eerder Cala veroordelen tot een levenslange schorsing zonder want "je wist het zeker". Nou nu blijkt dus dat je er mooi naast zit. En daarok veroordelen we iemand op basis van bewezen feiten en geen onderbuik gevoelens. Als Diakhaby vind dat de RFEF na latig is geweest met het onderzoek moet hij maar protest aantekenen en eisen dat er verder onderzoek wordt gedaan. En dan zou hij ook nog naar het Spaanse justitie kunnen gaan als hij dat kan bewijzen.

10 april 2021 om 13:20

@blink182 - Ach, doe normaal! Levenslang schorsen? Racisme is natuurlijk erg, maar zeker niet in de schalen die zo'n straf rechtvaardigen. Dan zul je een scheldende voetballer al een jaar moeten schorsen. Het is wel duidelijk dat je totaal geen constructieve discussie kunt voeren omtrent dit soort onderwerpen. Je veroordeelt iemand bij voorbaat al, gaat er vervolgens met gestrekt been in en als blijkt dat je de plank nogal misslaat, kom je met excuses en blijf je gewoon bij jouw standpunten. Het ergste is; je ziet zelf niet dat mensen die dat doen problemen eerder groter maken dan dat ze ze oplossen.

Hij zal vast iets gezegd hebben wat niet netjes is maar daar zullen we nooit achterkomen. Blijft zijn woord tegen de ander.

Als het uiteindelijk niet te bewijzen valt dat hij het gezegd heeft, kun je hem ook niet bestraffen. Zo simpel is het. Nu is het ook niet makkelijk natuurlijk met spelers die met hun hand voor de mond praten en je kunt ook moeilijk 90 minuten lang een camera op de mond van alle betrokkenen zetten. Uiteindelijk kent deze zaak alleen maar verliezers. Ook met deze afloop zal de reputatie van Cala een flinke deuk hebben gekregen. Diakhaby zal niet blij zijn met deze afloop en voor de toekomst zal dit de discussie over het handelen bij racisme ook weinig verder helpen in positieve zin.

En Cala heeft nu een stempel waar hij nooit meer vanaf komt. Racisme is een enorm groot probleem en verdient alle aandacht die het momenteel krijgt. Echter zou het fijn zijn wanneer mensen die overal racisme in zien eerst even rustig ademhalen en een onderzoek afwachten voordat iemand aan de schandpaal genageld word. Als je inziet dat racisme enorm kwalijk is zou je toch ook moeten begrijpen dat het onterecht voor racist uitgemaakt worden enorm kwetsend moet zijn voor iemand.

9 april 2021 om 12:39

Om racisme echt aan te pakken moet er eerst het debat gevoerd worden onder elkaar. Want roepen dat witten privileges hebben is net zo hard racisme. En er is nu een cultuur alsof elke witte man een grote boze wolf is. Je komt geen haar verder als je racisme met racisme gaat bestrijden. Je komt wel verder met goede voorlichtingen, cultuur verschillen uitleggen en elkaars normen en waarden te leren kennen en concessies naar elkaar doen. Maar dat is ongelooflijk moeilijk, wanneer je uitgesloten wordt van het debat als je de witte man niet haat. Er moeten hardere straffen komen op racisme. Maar ook straffen op mensen ten onrechte uitmaken voor racist.

Wat een verassing zeg. Not, natuurlijk zijn er geen bewijzen, wat verwacht men? Dit is het domme aan racisme bestrijden, onmogelijk bijna om bewijs te hebben tenzij iedereen met een microfoon loopt.

Dit soort zaken zijn best wel lastig. Aan de ene kant wil je de persoon die het gevoel heeft racistisch bejegend te zijn steunen maar het probleem daarbij is dat je niet 100% zeker weet of het echt gebeurt is. Het slachtoffer kan de schuldige verkeerd verstaan hebben of het kan allemaal een misverstand zijn. Als je dan de 'schuldige' al onder de bus gegooid hebt is dat toch vrij lullig voor die persoon. Het grootste probleem hier is dat wij gewoon niet weten wat er nou precies gebeurt is. Dan kun je wel heel woke of heel politiek incorrect het standpunt kiezen dat bij je zuil past maar uiteindelijk is dat ook alleen maar makkelijk scoren.

9 april 2021 om 13:00

Heel het social media helpt ook niet mee. Mensen veroordelen al zonder dat ze überhaupt weten wat er wel en niet gebeurd is. Dan staan er al twee kampen klaar die het verhaal zo weten te twisten dat het hen beter uit komt. Terwijl de kern van het daadwerkelijke probleem vertroebeld in een welles nietes spelletje.

9 april 2021 om 15:04

Ja inderdaad, precies dat zie je overal gebeuren. En niet alleen bij voetbal of racisme maar bij alles zo ongeveer.

Het zou chique zijn als Valencia hier dan ook met een statement komt en wellicht samen mt Cala. Treurig als er sprake is van racisme, maar nog erger als iemand vals wordt besproken.

9 april 2021 om 12:51

Ze hebben al een statement naar buiten gebracht. Op hun Facebook staat er een link naar.

9 april 2021 om 14:20

Als dat statement dan ook een verontschuldiging richting Cala zou bevatten.. Maar nee, Valencia gaat op de voet door waar ze gebleven waren. Ik citeer: ‘Dat er geen bewijs is, betekent niet dat het niet heeft plaatsgevonden’. Zonder bewijs iemand veroordelen kan niet, maar Valencia veroordeelde Cala wel degelijk. Als ik Cala was, zou ik een zaak aanspannen wegens laster en smaad. Het is namelijk strafbaar om iemands imago moedwillig aan te tasten als daar geen bewijs voor is.

Het zou wat zijn als Cadiz nu een statement maakt in Valencia style met Diakhaby WE GELOVEN JE NIET!!! De wereld zou te klein zijn. Waar is Blink182 als je hem nodig hebt, vond het niet nodig om bewijsmateriaal te onderzoeken en Cala moet door de Spaanse bond, Uefa en Fifa levenlang geschorst worden bla bla bla. Alleen beide spelers weten hoe het zit en wie gelijk heeft weten we niet maar gelukkig dat dingen bewezen moeten worden voordat iemand gestraft wordt. Probleem is dat hier geen winnaars uit komen, beide spelers zijn nu beschadigd., vermeend racisme is inmiddels net zo schadelijk als racisme.

9 april 2021 om 14:14

Tja, mensen hebben vaak niet de zelfreflectie of de neiging hun eigen ongelijk toe te geven. Dan houdt men zich stil tot het overwaait. Jammer, want juist als iemand na z'n ongelijk ook keurig de discussie aangaat, leer je elkaars standpunten begrijpen en kom je tot constructieve discussies.

Ik blijf nog steeds met zoveel vragen zitten. Wat schreeuwde Capa dan in de video? Waarom werd Diakhaby zo woest? Waarom werden medespelers van Diakhaby woest toen ze hoorden wat er gezegd werd? Wie schreeuwde dan die tekst in het audiofragment. aangezien Diakhaby zelf al heeft aangegeven dat dat precies geroepen werd? Waarom komt Capa met een gigantisch zwak persmoment waarin dooddoeners als "er is geen racisme" en "ik heb buitenlandse vrienden" zitten?

Duidelijkheid lijkt me in zulke situaties het belangrijkst. Dit zal echter wel weer de vergetelheid in worden gedrukt. Iets waaraan niemand wat heeft.

9 april 2021 om 14:18

Ik denk dat je als voetballer helemaal niet weet hoe je moet reageren als je ineens beschuldigd word van racisme, of je nou schuldig of onschuldig bent. Het is gewoon een zeer ongemakkelijke situatie. Dan kan ik wel snappen dat iemand met dooddoeners en een ongemakkelijk persmoment komt. Er kan natuurlijk nog steeds iemand wel iets hebben geroepen, maar schijnbaar lijkt die persoon niet Cala te zijn. Het is natuurlijk ook zo dat kuddegedrag menselijk is. Dat bedoel ik overigens niet negatief, maar als jij een wedstrijd speelt, je hoort een belediging of racisme en jouw teamgenoot stormt op iemand af, ben je zelf ook geneigd op juist naar die persoon te kijken. Dat is verre van een abnormale reactie.

9 april 2021 om 14:44

Als direct die dooddoeners eruit gooit onder druk dan snap ik het nog wel. Niet als je een dag erover kan nadenken en het voorbereiden.

Toch dat kuddegedrag, dat is er zeker maar ik vond het juist zo opvallend dat het hier niet direct het geval was. Als je Gabriel Paulista ziet, die probeert de boel uit elkaar te halen en voert Diakhaby juist weg. Pas toen Diakhaby hem vertelde wat er aan de hand was werd hij woest en ging hij zelf er terug op af. Ben wel benieuw wie het dan wel was, want dat is dan degene die gestraft dient te worden uiteraard.

9 april 2021 om 16:24

Maar goed, hoeveel mensen zijn in staat een constructieve discussie over racisme te voeren? Het overgrote deel kiest partijen, is niet vatbaar voor tegenargumenten of is simpelweg niet slim genoeg om aan een dergelijke discussie deel te nemen. Zijn we bijvoorbeeld het antwoord van Wijnaldum nog vergeten? Die had wel wat langer dan een dag om een antwoord te verzinnen. Niets tegen Wijnaldum natuurlijk, maar het laat zien dat zelfs mensen die er regelmatig mee geconfronteerd worden niet eens een objectieve en constructieve discussie kunnen voeren.

9 april 2021 om 16:42

@Sirius Ik denk dat het super lastig is te bevatten wat de gevolgen zijn voor een profvoetballer als je zo'n beschudiging opgeplakt krijgt. Valencia doet een fijne post dat ze je niet geloven, fans bedreigen je op social media, journalisten lopen massaal achter je aan alsof je Messi bent en je hebt nu voor eeuwig bij een groep mensen het racisme stempel gekregen. Je wordt door je club overgehaald om naar een persconferentie te gaan en al deze gebeurtenissen vinden plaats in slechts enkele dagen en onder die druk zijn er dan ook nog mensen die verwachten dat je tijdens al die emoties nog even nuchter je verhaal doet over racisme en vinden je dan een leeghoofd als dat niet lukt.

Het lijkt mij dan wel gepast dat ze uitzoeken wie dat dan wel heeft gezegd, aangezien er dus wel is gebleken dat iemand het desbetreffende woord heeft gezegd.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Cadiz

Selectie
SpelersPositieW
J. JønssonMiddenvelder350
Álvaro NegredoAanvaller358
A. LozanoAanvaller293
SalviMiddenvelder282
F. MalbašićAanvaller280
J. LedesmaKeeper320
Alberto PereaAanvaller272
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Cadiz.

0 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren