Driessen doet suggestie voor motivatiefilmpje voor ‘Remontada van Rome’

Vrijdag, 9 april 2021 om 07:26 • Laatste update: 07:34

Ajax leed donderdagavond een pijnlijke 1-2 nederlaag in eerste ontmoeting met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Op weg naar de return van volgende week donderdag in het Stadio Olimpico doet Erik ten Hag er volgens Valentijn Driessen goed aan om zijn ploeg een motiverende video voor te schotelen. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de Ajax-selectie hoop kan putten uit de dubbele confrontatie met Real Madrid uit het seizoen 2018/19.

Ajax nam het toen in de achtste finales van de Champions League op tegen de Koninklijke. In de eigen Johan Cruijff ArenA gingen de Amsterdammers net als tegen AS Roma met 1-2 onderuit. De return werd op historische wijze met 1-4 gewonnen, waardoor Ajax zich plaatste voor de kwartfinale van het miljardenbal. “Trainers houden van motivatiefilmpjes. Voor Ten Hag is het niet moeilijk kiezen in dit geval”, aldus Driessen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Real Madrid werd met indrukwekkende cijfers opzij gezet door doelpunten van Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Lasse Schöne. “Voor begeleidend commentaar bij de beelden kan Ten Hag altijd Tadic inhuren. Of beter moet hij de Serviër inschakelen, want van de basiself van gisteren was de aanvoerder samen met Neres en Tagliafico de enige overgebleven basisspeler”, aldus Driessen. "Daar zit de crux want dat elftal in Madrid herbergde met onder andere Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog zoveel kwaliteit dat het ook nog tot de halve finale reikte en op enkele seconden na zelfs tot de finale van de Champions League.”

“Hopen mag altijd en na het ’Mirakel van Madrid’ in 2019 moet het nu de ’Remontada van Rome’ worden voor de equipe van Ten Hag”, vervolgt Driessen, die het niet erg realistisch acht dat Ajax zich alsnog plaatst voor de halve finale van de Europa League. Hij stelt dat de afwezigheid van André Onana, Daley Blind, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en Maarten Stekelenburg donderdagavond niet meer bleek op te vangen. Hij kijkt weinig hoopvol uit naar de return. “Zeker met de wetenschap dat misschien alleen Stekelenburg en Mazraoui terugkomen van blessures, maar de kanonnen Blind en Onana niet en ook de tot dusver tegenvallende Haller onbeschikbaar is.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax zich weet te herstellen en alsnog de halve finale van de Europa League bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door ewoud)

Ik geloof er nog wel in en anders was het een mooi avontuur. Zuur wat er gebeurd gisteren maar het geeft in ieder geval vertrouwen en hoop. Dit Ajax kan twee keer scoren in Rome.

9 april 2021 om 07:47
0

Een mooi avontuur? Kijk, een kwartfinale EL is heus niet slecht en 5 jaar geleden zou iedereen daar voor getekend hebben, maar de ambities lijken inmiddels toch iets hoger te liggen wanneer er wordt geroepen dat Ajax zijn plek bij de Europese top moet zien te heroveren (zeker als men aanspraak wil maken op een plek in de hervormde CL). De uitschakeling in de poulefase van de CL door Atalanta was al een tegenvaller en als Ajax nu door Roma uitgeschakeld wordt komt men ook in het kleine broertje van de CL niet in de eindfase terecht. Een kwartfinale EL is niet slecht, maar ook niet meer dan dat. Ajax heeft dit seizoen tot dusver Europees te weinig overtuigd. Thuis tegen Lille was de beste wedstrijd, het tweeluik tegen Young Boys ging erg makkelijk (maar dat was dan ook niet de beste tegenstander), maar daar houdt het dan wel een beetje mee op. Dat is te weinig om echt aanspraak te maken op meer. Hopelijk komt dat in Rome nog.

9 april 2021 om 07:53
0

Overmars beschreef dit jaar als een tussenjaar. Als je dan de kwartfinale van de EL haalt, de beker wint en de titel pakt heb je het gewoon prima gedaan. Ik ben klaarblijkelijk minder zuur dan jij bent. De kwartfinale zie ik overigens gewoon als de eindfase van een toernooi.

9 april 2021 om 08:22
0

Dit Ajax kan zeker 2x scoren ten Roma, maar ik ben ook bang dat dit Ajax niet de 0 houdt. Het is niet zo dat Ajax uit een kansloze positie zich terug moet knokken dus remontada is toch wel een beetje overdreven.

9 april 2021 om 08:28
0

Tegen Roma eruitgaan is geen schande, dat kan gewoon gebeuren. Daarnaast was Young Boys een goede ploeg en zou Ajax het enorm lastig krijgen want ze versloegen Bayer. Dan win je 2x overtuigend en dan kunnen ze er weer niks van, elke keer hetzelfde liedje. Kwartfinale EL is prima, met een ongunstige loting ook nog. Lille en Roma zijn ploegen die je normaal pas rond de halve finale zou treffen. Zie United ook niet 1,2,3 van Roma winnen. En ten slotte; ook ik geloof er nog in. Ik zie ons daar gewoon 3 keer scoren. De vraag is hoeveel Roma erin legt dan.

9 april 2021 om 08:45
0

Gewoon 3 maken zie ik eerlijk gezegd niet zomaar gebeuren. De 1-0 gisteren was ook een cadeautje van Roma. Tegen Roma eruit vliegen is uiteraard geen schande. Alleen de manier hoe ze gisteren de wedstrijd weggeven is wel er zuur en onnodig.

9 april 2021 om 09:28
0

@dr.mario: we gaan het feit dat Ajax kampioen wordt in NL toch niet als een grootse prestatie omschrijven? Als PSG of Bayern de titel pakken, dan lees ik hier op VZ niets anders dan dat het normaal is en eigenlijk geen prestatie is... wel, gezien de immense voorsprong die Ajax heeft in NL, zowel financieel als sportief, vind ik het behalen van de NL titel niet meer dan normaal voor Ajax en geen graadmeter om het seizoen als succesvol te bestempelen. Europees is het gewoon een zwak seizoen, ondanks alle grote ambities van Overmars en Van Der Sar. Want spreken van een tussenseizoen als je voor meer dan 45 miljoen Haller, Klaassen, Antony en Kudus gehaald hebt is natuurlijk onzin. En toch zie je dat ze in de CL weer voortijdig uitgaan en in de EL lijkt het ook weer mis te gaan. Tja dan heb je leuke potjes gespeeld tegen Lille en Young Boys Bern maar als dat voldoende is, dan is de kinderhand toch wel heel snel gevuld.

9 april 2021 om 09:32
0

@thenry,

Ik ben gewoon minder zuur dan menig ander. Als Ajax de dubbel pakt doet Ajax gewoon wat het moet doen. Dat is voor Ajax gewoon een prima prestatie. Ondanks de uitgaven in vergelijking met de rest.

Dat het Europees een zwak seizoen is vind ik persoonlijk pertinente onzin. Je mist de 8ste finale CL op een beslissend duel. Ajax had met wat meer geluk simpelweg de 8ste finale van de CL gehaald en gisteren met wat meer geluk ook gewoon die pot gewonnen en de halve finale van binnen handbereik gehad. Kwartfinale EL is voor Ajax gewoon een goede prestatie. Dan verschillen we daarover van mening.

9 april 2021 om 10:18
0

Inderdaad als ze de titel en beker winnen, doen ze wat ze moeten doen. Alles minder is niet goed meer.Je vind het pertinente onzin dat het Europees seizoen zwak is maar onderbouwd dat met heel veel ‘als,als,als...’ Dat is wel makkelijk. Als Arsenal meer wedstrijden had gewonnen, stonden we nu eerste ipv 10de. Zie je hoe makkelijk dat is? Feit is echter dat Arsenal pas 10de staat en Ajax zowel in de CL als in de EL toch onder de verwachting presteert. En kwartfinale EL oogt mooi maar als je weet dat ze daarvoor enkel YB hebben moeten uitschakelen, als Ajax zijnde is dat nu niet meteen een prestatie of wel?

9 april 2021 om 10:25
0

Maar Ajax presteert helemaal niet onder de maat, dat mag jij natuurlijk vinden maar Overmars stelde als doel Europese overwintering in dit tussenjaar en dat is gehaald. Deze kwartfinale is al extra en meer dan waar aanvankelijk op was gerekend. Ajax heeft overigens niet enkel YB hoeven uitschakelen, ze schakelde ook nog Lille uit.

9 april 2021 om 16:03
0

Een kinderhand? Ik denk dat als je een seizoen waar je de dubbel wint en een kwartfinale EL als onvoldoende gaat bestempelen voor Ajax, je nagenoeg nooit tevreden gaat zijn. Dat strookt ook niet met jouw verhaal. Je vindt het heel normaal dat Ajax elk jaar de titel wint want financiele verschillen. Nou, als je de financiele verschillen tussen Ajax en de rest van de Europese deelnemers bekijkt is een kwartfinale EL een degelijk resultaat. Een As Roma, Arsenal, Manchester United hebben veel meer geld. Als je kijkt naar wat er in de CL zit, die hebben al helemaal veel meer geld. Die 45 mil die Ajax uitgegeven heeft, dat heeft United voor alleen al Donny van de Beek neergelegd. Ik zeg niet dat we groot feest moeten gaan vieren met een kwartinaleplek, maar er zit wel heel veel ruimte tussen een fantastisch seizoen en een onvoldoende. De dubbel een kwartinale EL is mijns inziens een mooie voldoende, en niet meer dan dat. Nou moet Ajax eerst die dubbel nog maar eens winnen natuurlijk, maar dat is een ander verhaal.

Is Valentijn actief in de open-deuren branche tegenwoordig? Sinds wanneer geeft hij tips aan Ajax. Is dat meer om alvast voor te sorteren op zijn gelijk halen?ajax maakt nog altijd goede kans om door te gaan, met of zonder zo’n filmpje. Ze zijn beter dan roma en 2 goals kunnen gemaakt worden.

9 april 2021 om 07:49
0

Als krantenman moet je geld verdienen,dus verzin je allerlei acties,en geef je Ajax tips. Dit eisen Telegraaf lezers nu eenmaal. Zij zien in die Valentino een soort vader die waakt over hun Ajax. Mooi voor hun,dat die man bestaat.

Het feit dat je zo'n score 1x kan repareren maakt niet dat je dit zomaar nog een keer kunt doen op bestelling. Laten we ook niet vergeten dat dit van AS Roma ook maar een veredeld B-elftal was gelet op het aantal spelers die daar ontbraken. Het is lastig om weer zo veel kansen bij elkaar te spelen zoals gisteren. Normaal gesproken lig je er na zo'n thuisnederlaag uit, maar wie weet zit alles volgende week mee, waar je gisteren pech had. Dan kun je natuurlijk nog wel een eind komen. Maar het nadeel voor Ajax is wel dat de vele afwezigen zich ook daar wreken.

9 april 2021 om 07:48
0

Heb er zelf ook niet heel veel vertrouwen in maar net als Roma speelde Ajax natuurlijk ook met een veredeld b-elftal, dat streept elkaar dan af.. Enige waar ik hoop uit kan putten is dat Ajax het gek genoeg uit beter doet in Europa dan thuis, we gaan het zien, uitgeschakeld worden door Roma is ook geen schande, al doen sommige hier net alsof Ajax wel even makkelijk zou moeten doorgaan, die zijn het reële beeld over Ajax helemaal kwijt

9 april 2021 om 08:09
0

Sorry hoor maar uitgeschakeld worden door dit Roma mag je gewoon eigenlijk niet overkomen. Zowel voorin als achterin zwak. Ajax deed echter gister helemaal niks goed behoudens het druk zetten.

9 april 2021 om 08:12
0

Verschil tussen het B-elftal van Ajax en dat van AS Roma is wel dat bij AS Roma naar verwachting volgende week een betere basisploeg dan nu staat omdat er spelers terugkomen. Bij Ajax is dat los van eventueel Stekelenburg niet het geval. Zie Ajax wat dat betreft niet weer zo veel grote kansen creeren. Ajax lijkt uit inderdaad beter dan thuis, dus daar moet je dan maar op hopen dat dit weer het geval is. Uitgeschakeld worden tegen Roma kan qua naam, maar als je ze gisteren op het veld hebt gezien mag het je eigenlijk niet overkomen en had je de boel gisteren al praktisch in het slot moeten gooien. Echter moet je dan geen penalty missen en die blunder van Scherpen mag ook nooit.

9 april 2021 om 08:32
0

Ik vond Roma gewoon een erg goede ploeg gister. Die deden wat ze allemaal doen in Italie; verdedigen. Zelfs de spits en wingers kwamen helemaal mee terug. Daar kan je gewoon van verliezen, dat kan elke ploeg. Het Italiaanse voetbal is gewoon vreselijk naar mijn mening maar het werkt wel. Atalanta, Roma en in dat seizoen dat Inter de EL finale haalde vond ik ze ook erg verdedigend, ze counterden Shaktar alleen helemaal dol.

9 april 2021 om 10:32
0

Roma een goede ploeg? Ze hebben een corner en per ongeluk een vrije trap gescoord. En Ajax heeft 5 100% kansen gekregen. De uitslag doet anders vermoeden, maar een erg goede ploeg kan ik niet concluderen na gisteren.

9 april 2021 om 09:02
0

Je kan er diepgaande theorieën over bedenken, maar het kwam gister toch gewoon neer op geluk? Ajax was beter, had de meeste (en beste kansen) maar Roma had meer geluk. Voor mij zegt het niet zoveel over de return behalve dat Ajax zeker nog kans maakt. Ik ben overigens een neutrale kijker.

Ook al zijn dit een hoop open deuren zie ik geen azijnzeikerij of vendetta tegen Ten Hag, dus daarvoor chapeau. Ik heb er een dubbel gevoel over. Roma is totaal geen indrukwekkende ploeg, maar dat is nou juist het lastige eraan. Deze ploeg stond gister prima georganiseerd en staan nu in een comfortabele positie om het helemaal op slot te gooien achterin. Het is hopen dat onze Brazilianen zich nou eens echt gaan onderscheiden in Europa dit seizoen, dat ze dit keer wel scherp zijn in de afronding en de doelman (wie dat dan ook mag zijn) geen flaters maakt. Ajax doet het uit europees nou eenmaal al jaren beter dan thuis, dus laten we dat ook maar meenemen.

9 april 2021 om 08:15
0

Het zou natuurlijk ook ongeloofwaardig zijn om dit aan Ten Hag toe te schrijven. Die heeft gisteren vooral logische beslissingen genomen. Voor Scherpen had hij geen betere opties. In de opstelling stond iedereen op de juiste plek. De tactiek werkte gelet op de grote kansen en het vroeg vastzetten van AS Roma. Als Tadic dan een penalty mist (die hij anders altijd raak schiet) en als Scherpen dan gaat grabbelen ben je als coach machteloos. Dat ziet Driessen natuurlijk ook.

1-2 of 0-2 is een haalbare uitslag, bij de eerste maak je het eventueel af in de extra tijd en bij de 2e ben je gewoon door. Ik zie Ajax daar sowieso wel 2 keer scoren en die 3e of 4e moet dan maar vallen als Roma gebroken is. Ajax gaat dit nog wel herstellen!

9 april 2021 om 08:20
0

Ik zou het heel bijzonder vinden als Roma breekt bij een eventuele 0-2 voor Ajax. 1 goal voor Roma is dan genoeg voor een verlenging, dus het lijkt mij dat ze dan juist motivatie hebben om die te maken. Als Ajax het voor elkaar krijgt om 0-3 te maken, dan denk ik dat Roma wel breekt ja, maar eerder lijkt mij toch heel apart.

Gewoon meteen beginnen met Brobbey en Tadic weer links. Alvarez achterin, Timber rb en Kudus op het middenveld. Zo heb je voorin twee spelers die een bal weten vast te houden (Neres was echt heel slecht gister) en heb je vanuit het middenveld meer aanvoer. En natuurlijk hopen dat Steek weer fit is.

Ik zie Ajax dit nog wel rechtzetten. Ze sneden er af en toe toch wel erg gemakkelijk doorheen. Roma lijkt niet zo compact als eerder Atalanta, Valencia of Getafe in de Arena. Een keer scoren in de eerste helft en dan in de tweede of de verlenging het afmaken. Een 1-1 met de rust is ook geen drama. Dit zijn wel de wedstrijden waar je adrelanine van krijgt en geschiedenis kunt schrijven. Dus kom op boys!

Een Roma is te uitgekookt om de 2e pot niet weg te geven. Helaas maar we screwed up en hebben geen brede selectie voor europees voetbal. Als je met een Klaiber en Scherpen europees moet spelen dan weet je dat je het moeilijk krijgt. Leuk tegen , alle respect, vvv.

Dit gaat Roma echt niet meer weggeven, ajax heeft het zelf laten liggen gisteren. Roma gaat lekker achterover lenen en wacht op fouten die ajax zeker gaat maken. Waarschijnlijk heeft Roma een paar spelers terug, want ze speelden met een behoorlijk B team gisteren.

De Ligt en Frenkie of Timber en Alvarez is nogal een wereld van verschil. Ik heb er geen vertrouwen in.

Weet Driessen wel wat de Italianen doen wanneer ze niet hoeven wat straks ook voor Roma geldt? Roma gaat niet voetballen maar gaan puur op de counter spelen en daar zijn ze meesters in met die snelle voorhoede!

9 april 2021 om 10:41
0

Die voorhoede bestaat voor 2/3de uit Dzeko en Pedro. Lepe spelers natuurlijk, maar die zijn verre van snel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren