Perez is verbaasd over interview met Scherpen: ‘Wat hij zegt vind ik bizar’

Vrijdag, 9 april 2021 om 00:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:31

Kjell Scherpen verscheen na afloop van de desastreus verlopen kwartfinale tegen AS Roma (1-2 verlies) opvallend monter voor de camera. De doelman van Ajax, die opzichtig in de fout ging door een houdbare vrije trap van Lorenzo Pellegrini te laten schieten, wilde niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheid. Daarvoor krijgt hij complimenten van Kenneth Perez, die wel verbaasd is over een uitspraak die Scherpen deed in het interview met ESPN.

"Ik loop er niet voor weg", opent Scherpen zijn gesprek met Milan van Dongen. "Kut, maar voor de rest moet je weer door. Ik ga zelfs te vroeg naar die hoek, want ik had eigenlijk een beetje verwacht dat hij daar kwam. Ik had al het idee dat hij in mijn hoek ging schieten van die afstand. Misschien dat ik iets te vroeg daarheen ging, waardoor ik mijn lichaam niet meer achter de bal had. Dat hij daarom binnenviel. Niet goed in ieder geval, dat is simpel zat. Dat is een beetje het lot van een keeper."

Perez vindt het goed dat Scherpen voor de camera kwam. "En dat hij probeert te verwoorden wat hij voelt, zonder heel theatraal te doen", aldus de Deen, die de vrije trap van Pellegrini dramatisch ingeschoten vond. "Als die bal normaal was geschoten, had Scherpen hem gehad. Dan was hij op tijd waar hij had moeten zijn. Maar ik vind wat hij zegt, 'ik voelde dat hij daar ging komen dus ik ging al', dat vind ik best wel bizar. Want als hij over de muur wordt geschoten, dan ben je dus echt te laat." Arnold Bruggink voert aan als verweer dat aan de aanloop van Pellegrini te zien was dat hij de hoek van Scherpen zou kiezen. "Pellegrini neemt ook zo'n aanloop dat hij bijna niet over de muur heen kon", zegt Bruggink. "Scherpen kan niet gokken, maar daaraan kun je wel zien dat hij daarnaartoe schiet."

Tot slot heeft Perez woorden van medelijden voor Scherpen. "Ik heb wel met hem te doen, en ook met zijn ouders natuurlijk. Ik kan me gewoon voorstellen dat je zit te kijken naar je zoon, een jonge gozer. Voor hem vind ik het niet zó erg, want het is gewoon topvoetbal, maar ik kan me kan me voorstellen dat het voor zijn ouders niet leuk is om te zien. Krijgt hij eindelijk de kans en dan zie je dit. Terwijl die blunder van Dusan Tadic even groot is: het missen van de penalty. Een keeper is natuurlijk écht de lul als het fout gaat."

De slechtste man van Ajax deed eigenlijk niets goed tegen AS Roma

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Ajax.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door master d)

Precies wat Bruggink zegt, je zag daaraan al waar Pellegrini ging schieten. Dus nee je gokt niet. Vind dit wel wat flauw van Perez. Ja het is wel een dikke blunder, want bij 1 0 was er nog niets aan de hand. Ook ondanks de gemiste penalty van Tadic.

9 april 2021 om 01:42
0

Juist, en dan vind ik die misser nog erger. Een strafschop recht door het midden, zonder enige vorm van overtuiging. Leek eerder een blinde peer op hoop van zegen, totaal niet wat we van hem gewend zijn en mogen verwachten.

Scherpen is op dit moment nog niet toe aan zo'n podium, maar het is natuurlijk niet louter zijn schuld dat we nu verloren hebben. Hij toont charisma en ballen om voor de camera te verschijnen. Uiteindelijk komt hij er wel, is het niet bij Ajax, dan is het wel ergens anders. In potentie gewoon een heel degelijke keeper die nu een fout maakt, so be it. Alsof Onana direct foutloos was.

9 april 2021 om 06:06
0

Dat denk ik toch niet. Tadic wilde juist wat te koel zijn, en juist met overtuiging het midden kiezen. Dat doet hij wel vaker, waar juist de keeper wel bijna altijd een hoek induikt. Alleen hij moet weten dat tegenstanders van alles analyseren. Ook penalty's. Daar had hij een stapje slimmer in moeten zijn maar helaas. En betreft Scherpen, tsja leuk maar prestaties zijn nu nodig. Straks lig je er zuur uit terwijl het zo onnodig zou zijn. Maar goed, dat is ook voetbal. Ajax mist ook belangrijke spelers met Blind en Maza (nja Roma ook uiteraard). Ben benieuwd voor de return.

9 april 2021 om 08:02
0

Die keeper maakt een beweging alsof ie naar de hoek gaat, waarop Tadic de bal rustig rechtdoor binnen wil schieten.

Goed gedaan van de keeper, die heeft Tadic in de luren gelegd.

Kan een keer gebeuren. Normaal gesproken is het bij Tadic altijd raak, ook bij zeer belangrijke pingels. En hij is ook de enige die wat kon klaarspelen voorin.

9 april 2021 om 09:17
0

Goed verwoordt @AjaxxxLove

9 april 2021 om 10:16
0

Wanny, als de keeper de ene hoek in lijkt te gaan dan kies je toch voor de andere lijkt me en niet ineens voor het midden?! Tadic neemt vaak penalty's door het midden en de keeper rekende daar op. Tadic zat ook slecht in de wedstrijd tot dat moment. Erna werd ie wel beter.

Perrez is weer eens een keertje verbaasd. Had Scherpen jankend achter die microfoon moeten staan, hij weet als geen ander dat het niet goed was.

9 april 2021 om 00:42
0

Daarom vind ik het fijn dat Arnold Bruggink er naast zit. Niet de man met charisma, maar hij let altijd op die kleine dingetjes, zoals hier de aanloop. Een van de weinige analisten met nuance, en zijn algemene kennis is gewoon heel groot

9 april 2021 om 01:02
0

Perez heeft geen kritiek op de wijze waarop scherpen voor de camera staat. Hij pikt er alleeb een dingetje uit wat hij vreemd vindt.

Maar was perez niet degene die na Nederland - Turkije vond dat de vrije trap van Yilmaz een fout van Krul was, omdat een keeper zijn hoek altijd moet hebben en als die van die afstand over de muur gaat het gewoon een prachtige vrije trap is wat moet je moet accepteren. Of verwar ik hem met iemand anders?

Simpele bal . Moet je gewoon hebben. Direct Drommel kopen . Is in alle facetten beter.

9 april 2021 om 06:58
0

Onzin, hij is 3e keeper. Tadic had de penalty moeten maken. Alvarez had dom balverlies en maakte een lichte overtreding. Scherpen had deze bal moeten hebben. Brobbey en Antony hadden moeten scoren. Tsja, het is allemaal zo simpel...

9 april 2021 om 07:42
0

Alvarez werd fout ingespeeld door Martinez. Daardoor verloor Alvarez de bal.

9 april 2021 om 08:29
0

Precies dat, wanneer je, elf 4 a 5 kansen mist voorin inclusief de penalty en achterin zo het jezelf zo onnodig moeilijk maakt krijg je vaak de deksel op je neus. Dat het een blunder is van scherpen staat buiten kijf, maar de aanleiding er naar toe was ook zeker niet goed. Verder vond ik ajax in z'n geheel erg onder de maat spelen op een enkeling na dan. Jammer voor scherpen dat hij onder een vergroot glas ligt nu

Laten we deze jongen niet massaal afbranden want wat ik mij oprecht afvraag, als Tadic die pingel erin schiet had Roma waarschijnlijk die vrijetrap niet gehad. Die situatie ontstond vrij snel na het missen van die pingel. Dan was het 2-0 en had Roma met de pest in het lijf gespeeld. Die gemiste pingel staat in gelijke verhouding tot deze blunder, zeker omdat Tadic een specialist is. Nu krijg je de deksel op je neus. Schrale troost misschien, Onana blunderde meerdere malen opzichtig bij Ajax voordat hij doorbrak en kijk waar hij nu staat. Dus er is hoop en hij geeft een prima reactie.

Het had hem gewoon niet mogen overkomen. Zo simpel is het. Of hij dan 1 seconde te vroeg naar de goede hoek gaat of precies op tijd en dat er iets anders misgaat is voor mij irrelevant. We kunnen na 2 jaar gewoon concluderen dat het project Kjell Scherpen mislukt is. Geen progressie t.o.v. zijn tijd bij FC Emmen. Hij is meer dan 2 meter, maar niet iedereen van 2 meter kan ook keepen. Dit zijn de kansen die je als keeper moet pakken, want veel ga je er niet krijgen. 3 wedstrijden gespeeld en daarin 2 ketsers gehad, dan wordt het doorselecteren. In elk geval weet je nu dat hij geen kans maakt om de opvolger van Onana te worden en waarom ze Stekelenburg vanaf februari hebben neergezet.

9 april 2021 om 10:28
0

Dit vind ik vrij oneerlijk. Scherpen is derde keeper. Heb je Onana zien keepen bij Jong Ajax? Denk het niet, aan je reactie te lezen. Ik wel, en het was niet veel soeps. Elke week dit soort acties. Maar Onana is nooit op deze manier voor de leeuwen gegooid en kon rustig doorblunderen terwijl Cillissen bij het eerste in de goal stond. Hij heeft daarvan geleerd. Mooi is dat Scherpen niet wegloopt van zijn verantwoordelijkheid en hier van leert. Het is nog niet duidelijk waar zijn bovengrens ligt.

9 april 2021 om 10:31
0

Bovendien maakte Neuer tegen PSG ook een soortgelijke fout. Had hem niet mogen overkomen. Mogen we daaruit concluderen dat het project Neuer mislukt is?

9 april 2021 om 10:45
0

Natuurlijk heb ik Onana zien keepen bij Jong Ajax en ja daar maakte hij heel veel blunders en ketsers. Onana is weldegelijk op deze manier voor de leeuwen gegooid. Na Rostov-uit en een dramatische seizoensstart stond Ajax onder hoogspanning en stond de druk er vol op. Cillessen weg en Krul nog niet fit genoeg om minuten te maken. In zijn 2e wedstrijd voor Ajax tegen Go Ahead Eagles stopte Onana zelfs een penalty. Na zijn blunders in 2 seizoenen bij Jong Ajax stond Onana er direct toen hij er moest staan in Ajax 1. Scherpen ook bijna 2 seizoenen bij Jong Ajax en ook nog eens 1 seizoen Eredivisie bij FC Emmen en hij laat zien dat hij duidelijk de Onana route totaal niet aan kan. Onana heeft onder meer druk zijn eerste stappen in Ajax 1 gezet. Die kwam niet zoals Scherpen in een elftal terecht dat 24 wedstrijden op rij ongeslagen was.

Lachwekkend dat je over Neuer die een fout maakt begint. Heb je nog nooit van het woord 'krediet' gehoord? Je bouwt naarmate je goed presteert krediet op dat fouten makkelijker worden vergeven. Als je zoals Neuer 9 landstitels, 2 Cl's en 1 wereld cup op je naam hebt staan heb je wat meer krediet dan iemand ie zelfs in Jong Ajax wekelijks loopt te klootviolen. Als Scherpen 10 wedstrijden op rij foutloos keept en dan in wedstrijd 11 een blunder maakt valt daar niemand over. Echter zijn dit al 2 fouten in 3 wedstrijden bij Ajax.

Het is een grote blunder, maar dit overkomt ook de beste nog wel eens. Lot van de keeper; fout is dodelijk. Vlak daarvoor had Tadic de 2-0 moeten maken, ze waren achterin aan het kwakkelen bij Roma en als je dan toeslaat zal het een mentale mokerslag zijn. Helaas verzuimt Tadic om te scoren, maar ook hier geldt dat ook de beste wel eens een penalty missen. Maar ook Antony en Brobbey hadden moeten scoren. Het is daarom te simpel om enkel Scherpen de schuld te geven.

9 april 2021 om 10:40
0

Ja en ook die 2-1 had wel wat beter gedekt mogen worden. 9 van de 10 keer wordt zon bal verder ook het stadion uit geschoten, maar dit keer was het bloedverziekend hard door de touwen. Die kan je best missen. We hebben het verder ook over de 3de keeper natuurlijk. Onana en Stekelenburg heeft hij normaal voor zich. Dus wat dat betreft alsnog niet verkeerd gedaan.

9 april 2021 om 16:10
0

Dat gebeurd nou eenmaal met allemaal kleine spelers op het veld (ik werd er al eens voor uitgelachen). Klaassen schampt die bal terwijl een verdediger met gemiddeld postuur die bal weg kopt. De rest heeft enkel oog voor de bal terwijl Roma zich al positioneerde voor de 2e bal, Ibanez was namelijk niet de enige die compleet vrij stond. Scherpen maakt een blunder, tijdens zijn Europees debuut (is niet niks), maar men vergeet ook dat hij een uitstekende redding verrichtte, eerste helft, op een hard afstandschot.

Perez is vaak een beetje teveel aan het zoeken naar een opzienbarende, andere kritische blik vind ik. Zo ook hier. Wat denk je wat topkeepers zo sterk maakt? Echt niet dat ze zoveel sneller en verder kunnen duiken dan anderen, juist het kiezen van positie en in kunnen schatten waar de bal gaat eindigen maakt het dat ze zo geweldig zijn. Een Van der Sar bijvoorbeeld was geen spectaculaire doelman, juist doordat hij situaties van tevoren vaak goed inschatte en daardoor heel vaak op tijd de goede plek was. Dus wat Scherpen hier zegt vind ik helemaal niet gek, het is alleen wel een inschattingsfout, zoals hij zelf ook al zegt, hij vertrok te vroeg. Stomme fout, klaar, maar ga niet verbaasd lopen doen over een keeper die vooraf/tijdens de aanloop of het schot al een inschatting maakt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Keeper, 121 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 15 0 1 0
2019/2020 Jong Ajax 14 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 FC Emmen 34 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frans Hoek verdedigt Kjell Scherpen: ‘Hij won driemaal de Champions League’

Kjell Scherpen leidde met een blunder de nederlaag van Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma (1-2) in. In zijn officiële debuut tegen FC Utrecht ging de 21-jarige doelman eveneens...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren