De Mos: ‘Laten we eerst kijken of ADO over twee maanden nog bestaat’

Donderdag, 8 april 2021 om 13:35Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:35

Aad de Mos staat open voor een terugkeer bij ADO Den Haag, zo heeft de oud-trainer donderdag verteld in gesprek met Radio Veronica. De analist werd in het verleden meerdere keren benaderd voor een terugkeer bij de club waar hij speler en trainer was, maar tot een terugkeer kwam het nog niet. De Mos gaat pas nadenken over een eventuele terugkeer als de club een andere eigenaar krijgt. Op dit moment is ADO nog in handen van United Vansen.

Donderdagochtend bevestigde De Mos in het verleden door ADO te zijn benaderd voor verschillende functies. "Ze hebben me al een paar keer gevraagd", aldus De Mos. "Eerst als trainer met Kees Jansma, daarna om iets voor de jeugd te doen. Nou, dat had ik al bevestigd bij Jan-Hermen de Bruijn (journalist, red.) en die heeft nooit meer iets van zich laten horen, tot een week of twee geleden. Toen belde hij me op om zijn excuses te maken. Laten we eerst maar proberen om te kijken of de club nog bestaat over twee maanden als we een nieuwe eigenaar hebben.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Mos begon, na een bescheiden spelerscarrière bij onder meer ADO en Excelsior, aan een succesvolle loopbaan als trainer. Een terugkeer bij ADO sluit hij niet uit. "ADO ligt in m’n hart. Voor ADO staat de deur altijd open. Maar op dit moment ben ik met niemand in gesprek. Van deze lichting heb ik me gedistantieerd", doelt De Mos op de huidige clubleiding. ADO is momenteel in handen van United Vansen, een Chinese eigenaar. Onlangs werd bekend dat de club een akkoord heeft bereikt met Cosinus Group Capital Partners, een bedrijf dat is gevestigd in het Zwitserse Zürich.

Eind maart werd eveneens bekend dat United Vansen-eigenaar Wang Hui mogelijk de gevangenis ingaat. De Chinees zou zichzelf in de problemen hebben gebracht door zijn nauwe banden met de Communistische Partij in China. Mocht Wang ADO uiteindelijk met verlies verkopen, dan loopt hij naar verluidt het risico om in de cel te belanden, zo meldde Follow The Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek,


Poll

Denk jij dat Aad de Mos ooit terugkeert bij ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Het zou zeker een versterking zijn als de Mos op welke wijze dan ook betrokken raakt bij Ado. Hetzelfde geldt voor Dick Advocaat.
Martin jol heeft de club vernietigd, maar met mensen aan het hoofd die niet aan zichzelf denken maar aan de club en toeschouwers moet het lukken de club er weer bovenop te krijgen
Succes mannen

8 april 2021 om 14:19

@cas1 hihi mensen aan het hoofd die niet aan zichzelf denken en het dan over Aad de Mos hebben, als er 1 iemand in voetballand is die alleen aan zichzelf denkt dan is het Aad wel.

8 april 2021 om 14:22

Het is al een verrijking voor het NLse voetbal dat deze club degradeert. Hoop ook dat ze dat zo snel mogelijk doen. Deze club is in supporters en voetbal nog nooit reclame voor Nederland geweest. Gaan ze nooit worden ook. Hadden er vorig jaar al uit moeten liggen maar zijn gered door Gudde en zijn onkundige kompanen. Dit jaar gaan ze er wel uit en hoop dat ze weg blijven.

8 april 2021 om 14:29

De 4-2 overwinning op West Ham United in de kwartfinale van Europa Cup was toch een geweldige wedstrijd dus als je naar clubs wil kijken die nog nooit reclame hebben gemaakt voor Nederland zijn er tal van clubs die hier meer in aanmerking voor komen. Ik krijg het idee dat dit meer te maken heeft met een afgunst die jij persoonlijk hebt richting Den Haag.

8 april 2021 om 14:39

Ik begrijp je punt en het is een terechte reactie, maar laten we niet gaan doen alsof wij en de rest van de voetbalwereld zich 3 maart 1976 nog herinnert.

8 april 2021 om 14:43

Nee dat klopt. Maar dat is wat anders dan zeggen dat ado nog nooit wat heeft betekent. Ze hebben meer gepresteerd dan de meeste clubs. Al is dat lichtjaren geleden. Het is overigens denk ik nog wel een dag die sommige Hagenezen zich herinneren. Zeker de jongens die in het stadion zaten.

8 april 2021 om 15:05

Dit is toch wel 1 van de meest belachelijke reacties die ik in tijden gelezen hebt.
Elke club heeft geweldige supporters en een aantal hooligans. Iedereen kan zich de knuffelactie van ADO nog herinneren. En ja er zijn in het verleden ook dingen misgegaan in Den Haag dat geef ik toe. Maar als je op google Ajax en rellen intikt dan kun je ook zo een dozijn voorbeelden voorbij halen.

Juist wedstrijden als Ado-Ajax of Az ajax met een rivaliteit maakt het voetbal leuk. Maarja jij kijkt alleen door een Ajax bril. En Ajax is altijd een geweldig voorbeeld geweest voor Nederland (not).

8 april 2021 om 15:10

ADO hoort qua stad en club gewoon een stabiele eredivisie club te zijn Natuurlijk heeft ADO al jarenlang wanbeleid gevoerd. En dat is een juist criterium om zo'n club degradatie toe te wensen. Echter hoort een club als Ado gewoon in de Eredivisie. Maar de club wordt kapot gemaakt door beleid, en niet door de supporters. Ja in de jaren 80/90 misschien wel. Maar dat is toch wel over kun je constateren.

8 april 2021 om 15:38

Wat is dat nou weer voor onzin? Dat er weleens dingen mis zijn gegaan met supporters, is dat een reden om een club bestaansrecht te ontzeggen? En qua voetbal.. is Heracles, PEC of VVV ooit reclame geweest? Moeten die clubs dan ook maar weg? Voetbalclubs zijn er ook helemaal niet om reclame voor Nederland te maken, ze zijn er voor hun eigen fans. En bij ADO vind je heel veel echte supporters, dat is nou echt een club met een ziel. Ben echt verbaasd dat je zoiets zo maar kan zeggen. Wat ontzettend eng zeg.

8 april 2021 om 17:10

Ik hoop dat ADO degradeert puur vanwege het wanbeleid wat ze al jaren voeren. Dat er een aantal hersenloze supporters rond lopen heeft elke club last van. Of ben je de rare statements van de F-Side, de Vermeer pop en de vele rellen alweer vergeten? ADO supporters hebben nog niet zo lang geleden bijna een prijs gewonnen vanwege de knuffelactie in de Kuip.

Ik kan mij voorstellen dat de Mos voor hij er zijn naam aan wil verbinden eerst heel goed wil uitzoeken wat er op financieel gebied mogelijk is als er een nieuwe investeerder is. Daarnaast zal hij goed op papier willen hebben wat zijn zeggenschap zal worden. Vervolgens denk ik dat er op veel gebieden grote schoonmaak moeten worden gemaakt. Zowel in de ,leiding van de club als het sportieve gedeelte. Een veel te grote en grotendeels talentloze selectie die grondig gerenoveerd moet worden. Helaas moeten we vaststellen dat de inbreng van Martin Jol nergens toe heeft geleid Ik wens de Mos veel wijsheid als hij er aan begint.

8 april 2021 om 17:19

Theo,

Persoonlijk lijkt het mij het beste als de club eens compleet afgebroken wordt om vervolgens vanaf de grond af aan opgebouwd te worden. Het steeds maar weer half bejaarde mensen met een clubhart aantrekken heeft tot noch toe weinig opgebracht. Ik denk dat een jonge, frisse wind een boel kan betekenen voor Ado. Ik snap dat de achterban graag Hagenezen in de organisatie dan wel selectie ziet. Maar het verwrongen terughalen van al die jongens heeft tot op heden niet in het gewenste resultaat geresulteerd. Stap daar lekker vanaf en begin met een geheel nieuw bestuur, selectie en organisatie. Met jonge frisse mensen zonder tweede agenda.

Vraag me af of je als ADO zijnde nou moet terugvallen op gepensioneerde Hagenezen. Een degradatie lijkt me juist een goed moment om te stoppen met het hout-touwtje beleid van de laatste jaren en fris te beginnen. Meer focus op de jeugd (je hebt een groot achterland), herstructurering van de scouting en het ontwikkelen van een team en speelstijl waarmee Den Haag zich kan identificeren.

8 april 2021 om 14:38

Verder met je eens hoor, maar zoals Aad de Mos ook al aangeeft: "laten we eerst maar eens zien of ADO over een paar maanden nog bestaat." Ik vind het op z'n zachtst gezegd vreemd dat mensen er zo makkelijk aan voorbij gaan, maar een financieel zwaar worstelende club die in deze tijd degradeert is wel een recept voor catastrofale gevolgen.

8 april 2021 om 14:52

Absoluut! Maar in mijn ogen is het om die reden juist nóg belangrijker om toekomstgericht beleid te voeren. Mocht de club failliet gaan, zal je hoe dan ook afhankelijk worden van de gemeente en eventueel het lokale bedrijfsleven als je een doorstart wilt maken. Dan helpt het als je een duidelijke visie hebt hoe je met (lokale) jeugd en scouting de weg omhoog wilt inzetten.

10 april 2021 om 13:09

Maar Den Haag is er de laatste jaren niet happig op om geld in ADO te steken. Ik ben bang dat ze dermate veel jasjes uit moeten doen dat het zich niet meer kan onderscheiden in de Keuken Kampioen Divisie. Dat, of er moet iemand komen die veel geld in de club pompt en er een succesvolle reorganisatie weet door te drukken. Ik vraag me af of daar zoveel draagvlak voor is. Er zal hoe dan ook gesaneerd moeten worden.

8 april 2021 om 15:38

Helemaal eens hoor, maar met dat grote achterland valt het relatief tegen. Sparta, Ajax en Feyenoord (+ Excelsior alhoewel misschien iets minder relevant) vissen in dezelfde vijver.

8 april 2021 om 17:18

Dat is zeker waar, maar kijk bijvoorbeeld hoe goed Sparta het qua jeugdopleiding doet tov de anderen in dezelfde regio. En zij hebben niet perse meer middelen dan Feyenoord bijvoorbeeld. Maar met Strootman, Lerin Duarte, Nick Viergever, Marten de Roon, Dumfries, Jetro Willems, Bel Hassani, Mahi en Van Drongelen hebben ze wel een hoop talent afgeleverd. En tuurlijk heb je nog steeds spelers als Wijnaldum, Geertruida, Depay en El Ghazi die Sparta al eerder inruilen voor de top, maar als je een goed verhaal hebt en aantoonbaar veel aandacht en kansen aan de talenten geeft kiezen toch veel talenten daarvoor.

Ik vraag me af of je als ADO zijnde nou zit te wachten op een De Mos. Dat moet je toch niet willen? Krijg je de hele dag anekdotes over Mechelen en Ajax. Deze man heeft veel te veel eigendunk.

8 april 2021 om 15:32

Ik zou niet zoveel andere namen kunnen opnoemen dat in de KKD als titelfavoriet aan het werk wilt, met een selectie die vermoedelijk geeneens het beste zal zijn, er is simpelweg geen geld. ADO gaat vermoedelijk Roda JC achterna. Hoop wel dat ze reorganiseren en uiteindelijk beide terug komen, mooie clubs.

Als je ADO uit de as wilt laten verrijzen dan zal er iemand aan het hoofd van het technische gedeelte moeten staan die de nodige ervaring koppelt aan natuurlijk overwicht. En aangezien er niet heel veel geld aanwezig lijkt en dat geld dan ook nog eigenlijk in de selectie zelf zou moeten worden geinvesteerd denk ik toch dat er maar weinig mensen voor de technische leiding in aanmerking komen. Dan is de gedachte aan de Mos of Advocaat niet vreemd. Zelfs het feit dat ADO Martin Jol haalde was niet vreemd, immers de ex trainer/manager van o.m. Ajax en Spurs. Dan denk je toch dat je de nodige expertise binnen haalt. Het heeft niet mogen baten. Ik heb eigenlijk geen idee of Advocaat en de Mos elkaar wel verdragen. Het laatste wat je moet hebben is weer die persoonlijke tegenstellingen die al zo lang dwars door de club heen lopen.

Ado barst van de jeugd en heeft goede contacten met het achterland. Probleem is dat de jeugd vaak of verkeerd wordt beoordeeld of zelfstandig vertrekt naar een andere club. Bij DH zijn er altijd oude krijgers die willen helpen en met de beste bedoelingen beginnen maar het voetbal is ook veranderd en het spel van ado uit de succesjaren is niet langer een winnende strategie. Daarbij zit er nog vaak wat oudzeer en zijn hagenezen een volkje dat er met gestrekt been in gaat. Vandaar ook de successen in het verleden. Haagse bluf werkt niet meer in een tijd van data. Wat mij betreft is het dan ook een verstandige keuze om te kiezen voor jonge slimme mannen als trainers en beleidsmakers. Met een adviesrol voor oudgedienden maar geen beslissingsrecht. AZ en FC Groningen zijn aardige voorbeelden om eens naar te kijken.

Je zou denken dat ADO Den Haag een slapende reus is (in Nederlands perspectief gezien dan). De stad zelf heeft meer dan een half miljoen inwoners, prima verzorgingsgebied, een rijke geschiedenis en een fanatieke achterban. Ik zou het echt heel mooi vinden als deze club met goed beleid en een serieuze investeerder zich weer herpakt en doorgroeit naar de potentie die het heeft. Weet niet of de regelgeving in Nederland het toelaat, maar een 'red Bull' constructie zie ik wel zitten. Niet persé Red Bull hoor, maar gewoon iemand met een echt plan.

8 april 2021 om 17:41

Ze dachten ook dat united vansen een goed plan met ze had. Dankzij hem zitten ze nu in deze situatie.

Andersom had ADO ook aangegeven dat het na enige jaren zou zorgen dat het zelf in financieel opzicht de broek zou ophouden. Dat is in al die 6 jaren echter ook nooit gelukt. Wang heeft met groeiende tegenzin steeds de gaten gedicht. Kennelijk was hij daar onlangs helemaal klaar mee en weigerde hij nog langer te betalen.

Aad de Mos, 74 jaar daar wil je toch niet meer aan beginnen zeker niet als je de club moet gaan herstructureren van onder naar boven. We moeten echt eens stoppen met dat terugvallen op oude glorie als Hiddink, de Mos, Advocaat. Zoek goede jonge mensen die er zeker zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk26-17
15.Willem II22-30
16.VVV-Venlo22-36
17.FC Emmen21-28
18.ADO Den Haag16-42
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger291
V. BesuijenAanvaller261
M. KramerAanvaller255
J. ArweilerAanvaller212
J. GoossensMiddenvelder200
L. KoopmansKeeper190
K. de BoerMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

74 jaar
10 fans
Coach

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren